Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 728 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-20, 19:49   #21811
gubis
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Tymczasem machnęlam ze 3 analizy na miejscu i wyszłam z Curl Boostem w łapce.
powiedz coś więcej na ten temat

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość

TBS faktycznie wypuścił nową serię produktów do włosów Rainforest, wg ulotki nie mają parabenów, siarczanów i silikonów. Odżywki kosztują 25zł/250m; maska 50zł
jesteś zueeem

Nava, piękne, grubaśne lokersy! koloru szczerze zazdraszczam!

All_improvisio, wow! jaka różnica

Agison, 2gie i 4te zdjęcie powiedz, z ciekawości, który kolor jest bardziej rzeczywisty - ten jasniejszy czy ciemniejszy?

Indios, jakie l o k i ! i jaka objętość! i mimo, że początkowe zdjęcia są niezwykle urocze to... widać różnicę

moje włosy są goopie... nie kocham już ich własnie robię emulsję humektantową wariacja ala syrenka, zobaczymy co prostaki powiedzą

muszę pochwalić się pięknym, szaro-granatowym, wielgaaaśnym ręcznikiem mikrofibrowym. polecam decathlon wymiary 80x130 za 40zł.
Stary 2010-07-20, 19:51   #21812
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Nic się nie martw, oddasz królikowi, albo sprzedasz na allegro i jeszcze na tym zarobisz, bo tam ceny kosmetyków z TBS przebijają te sklepowe Chociaż zapewne Twoja wrodzona uczciwość i dobry charakter Ci na to nie pozwolą
Zwłaszcza to

Ja chyba nie lubię słodkich kosmetyków.Ani banan ani miód
Za to ocet lubię
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 20:04   #21813
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
No właśnie taki zlot (czarownic) mi się marzy tyle zakręconych w jednym miejscu
kiedy rozmawiam z kreconowlosa kolezanka, zawsze mysle jak pielegnuje wlosy, chce ch dotknac i zwykle dotykamy sobie nawzajem a co dopiero taki zlot

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Zapomniałam kupić herbatę z hibiskusa, ale za to mam 1 frotkę i klamrę, która łapie całe moje włosy
Załączam jej w zdjęcie
hibiskus na polysk? widzisz efekty?
a klamra urocza, sama mam 3 male zabki kwiatki podobne do Twojego

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
też ostatnio buszuję w spinkach i spineczkach, ale o wiele mniejszego kalibru muszę czymś podpinać tę wredną grzywkę
ja mam grzywke dluzsza od Twojej i spokojnie na bok daje, ale kreci sie w dziwny sposob wiec fryzjerka poradzila zapuszczac i dobrze tez ja podpinam ale do gory sie nie da (bo sie kreci i odstaje) na bok tez dziwnie

wdzialam w schleckerze spineczki ale drogie cholerstwa. mam tyle pieknych wsuwek, ale trzeba sie pozegnac bo obwiniam je o poszarpanie zewnetrznej warstwy wlosow

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
A ja znowu jak ten głupek w czapce i czepku termicznym siedzę. Gorąco.....
poświecenie ale wloski sie odwdziecza

mam pytanie odnosnie miodu... do maski waxa avocado chcialabym dodac ale sama nie wiem, chyba musze sie przekonac i sprobowac
Stary 2010-07-20, 20:54   #21814
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też uwielbiam testować choć rozumiem poisonkę - jest to troszkę męczące
Nie było tak źle. Gdy rano wstawałam, w łazience na półce czekał już przygotowany zestaw testowy

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Mam jeszcze dwie próby...
Więc jeszcze nic straconego
Tylko pamiętaj żeby testować, gdy dzieli nas te 350 km, wolę nie być wtedy pod ręką

Cytat:
Poisonka miała ograniczone możliwości czasowe więc nie mogła zostać laboratoryjnym krolikiem
Choć po prawdzie przechodziła też testy "macane" loka,więc też mnie pewnie miała serdecznie dość
Macanie przeżyję, byle nie przeczesywać A Agison też się załapała na macanie mojego loka

Cytat:
Zwłaszcza to

Ja chyba nie lubię słodkich kosmetyków.Ani banan ani miód
Za to ocet lubię
Czyli zakwaszanie. Znalazłam kilka odżywek zakwaszających, tylko nie wiem na jakiej zasadzie działają, nie znalazłam ich składów. Mają domykać łuski włosów. Chcesz linki?
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 21:13   #21815
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość

Czyli zakwaszanie. Znalazłam kilka odżywek zakwaszających, tylko nie wiem na jakiej zasadzie działają, nie znalazłam ich składów. Mają domykać łuski włosów. Chcesz linki?
Oczywiście,że chcę
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 21:17   #21816
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Pole, jesli lubisz kwasne, to wyprobuj to co ja wczoraj

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość

mam pytanie odnosnie miodu... do maski waxa avocado chcialabym dodac ale sama nie wiem, chyba musze sie przekonac i sprobowac
nie zaszkodzi sprobowac daj znac jak sie mieszanka sprawuje
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 21:26   #21817
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
masz racje Rybiorku dziewczyny bardzo sie napracowaly i zrobily naprawde swietny przewodnik jak zaczac. Do tego listy z kosmetykami, do których warto zaglądać przed wyjściem do sklepu . To brak szacunku dla dziewczyn nie przeczytac tego tylko od razu czekac na gotowe rozwiazania.

A ja znowu jak ten głupek w czapce i czepku termicznym siedzę. Gorąco.....
dziekuje Yasmin, moze za ostro napisalam ale pamietam jak ja tu trafilam, napisalam co uzywam i poproszono mnie o fotke, wstawilam bo co to za gadanie bez widzenia, jak mnie Jumaatt objechala, strach sie bac, w sensie moje klaczki, dalo mi to do myslenia i przez tydzien to przerobilam chyba pol wizazu a potem z dnia na dzien przeszlam na CG, moja mama otrzymalam bardzo duza przesylke ze wszystkim z mojej lazienki co uzywalam (nic nie nadawalo sie do nowej pielengacji)
i potem to juz staralam sie usystematyzowac moje wiedze, tak ze rozumiem pierwszy post nowicjuszki jednak kazdy kolejny powinien pokazywac ze ktos przylaczyl sie do nas zeby naprawde poznac zasady pielegnacji kreciolkow, i to moje zdanie, jest kilka nowych kolezanek tutaj od paru dni i widac ze przerobily podstawy i to sie liczy

a jaki glupek? ja siedzie wlasnie w czepku i reczniku ciasno owinietym na czepku maz w pracy wiec korzystam i sie odzywiam i nawilzam
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 21:32   #21818
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
nowe osoby tutaj maja podstawowa wiedze i probuja metodami prob i bledow z nasza pomoca znalezc swoje wlasne sposoby ale kazda z tych osob jest swiadoma jak bardzo silikony moga zaszkodzic kreciolkom i staraja sie ograniczac, zdecydowanie do niech nie nalezysz, nie chcesz miec koltunow?
Rybiorku, masz oczywiście rację. Jednak mnie się wydaje, że Mała.mała jest zagubiona i za bardzo nie wie, czego oczekiwać, ani czego chce. Dajmy jej szansę, niech się sprecyzuje
Dopiero w kolejnym poście napisała, jakie sa jej oczekiwania. przynajmniej wiemy, na czym stoimy. Ale bez czytania i zagłębiania się w to, co już gotowe, się nie obędzie
Cytat:
Zadnych szczotek ktore pusza wlosy - nie sadze ze daje objetosci... tylko puch
Zgadzam się z Ewelką - Mała.mała raczej robisz sobie krzywdę tą szczotką. Być może nawet wychodzi Ci delikatny tapir, splątanie włosów już przy skórze i dlatego wydaje Ci się, że są uniesione.
Cytat:
jej, ale glupia jestem, jakos nie zauwazylam ze w odzywce ziai jest dimethicone , przeczytalam ze ktos ja poleca bla bla, na kwc tez fajne opinie, kupilam odzywke olej jojoba, myslalam ze amodimethicone ma czy cos innego. No nic sprobuje przy natsepnym myciu z odrobina
Ewelko, a Ty jesteś zupełnie niesilikonowa? Hipp poradzi sobie z dimethiconem Poza tym ta odzywka może sobie nieźle poradzić latem.
Cytat:
Żeby nie było wątpliwości, Zlot może się odbyć w Warszawie bądź jakimkolwiek innym mieście pod warunkiem, że pierw odbędzie się w Krakowie

Cytat:
Żeby nie było OT, powiem, że pani z TBS prognozuje, że dotychczasowa linia kosmetyków do włosów zostanie przeceniona i wycofana ze względu na pojawienie się tej nowej
Banan we Wro w Magnolii nadal po 19 zł... Odwyk
Oj, bawełenkę TBSową wrzuce jutro...
Cytat:
Napisane przez molly88 Pokaż wiadomość
kupiłam z parabenami bardzo duży grzech?? Bo teraz już wiem, że ich być nie powinno no i jeszcze jest PQ-7 EHHHH wkleić skłąd na anlize?
Zależy jak reagujesz na parabeny. Mają złą prasę, ale nie ma dowodów na ich kancerogenność. U mnie ich nagromadzenie (zwykle w grupie 5-parabenowej ) wywołują świąd skalpu.
A skład wkleiła Anka.d - machnięty (jeśli to ten sam, co Twój)
Cytat:
Będę dzisiaj myła włoski sądzę, że jutro sie pojawią zdjęcia
nareszcie
Cytat:
Zapomniałam kupić herbatę z hibiskusa, ale za to mam 1 frotkę i klamrę, która łapie całe moje włosy
Załączam jej w zdjęcie
Fajnie to wygląda
Cytat:
Napisane przez mała.mała Pokaż wiadomość
Eloe77, Tobie też bardzo dziękuję za odpowiedzi. Wczoraj kupiłam szampon Hipp i zamierzam teraz nim myć włosy. Poszukam jakiejś innej maski dla siebie i nadal będę odżywiać włosy olejami.
Bardzo dobrze
Kręcone należy traktować z delikatnością. Przeczytaj pigułkę, FAQ, nasze wątki (przynajmnniej pierwsze posty) i porozmyślaj. Bez tej lektury nie dowiesz się dlaczego wymagają takiej troski.
Do dzieła
Cytat:
Dziękuję, tylko widać chyba nie każdy. Napisałam tutaj wątek, bo w niektórych artykułach ciężko się połapać, a ja wolałam konkretnie zapytać, co robię źle. Raz przeczytałam o szkodliwości silikonów, potem, że niektórych nie trzeba wykluczać i wolałam zapytać o konkretne kosmetyki, których używam.
OK, tylko że na początku są wszystkie skróty i linki, odpowiedzi w FAQ na pytania. To zostało zrobione glownie z myślą o takich jak Ty, więc cieszy, gdy początkujący korzystają i dopytują się o szczegóły.
dla mnie Twój pierwszy post był nieco dziwnie skonstruowany, jakbyś sama nie wiedziała, od czego konkretnie zacząć.
A na początek jest pigułka i FAQ.
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20806840]ja tez nie nie pomyslalm o "zapachu"...
a wiec zdaje relacje : wlosy sa ladne, miekkie, ladnie sie kreca, nie ma puchu, ale dalej brak im polysku ....
tak czy inaczej-moze tego wlasnie trzeba im bylo- oczyszczenia, przez ostatnie 2 m-ce nie uzywalam zadnego szamponu, wiec chyba w tym tkwil problem[/quote] 2 miesiące bez szamponu - fakt, mogły już potrzebowac oczyszczenia.
Czyli zapach zabójczy... Nie robię
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20807038] avocado -pozytywnie, ale chyba w niedziele przekombinowalam z maskami wiec w pon zamiast piieeeknych lokow byla [/quote] Przekarmienie?
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
ja tak tylko w ramach ciekawostki wizazowej.
byl keidys preparat do zmywania makijazu z sephory, za ciezkie pieniadze, a w skladzie sama gliceryna.

teraz super recenzje zbiera to a sklad? woda, glikol i gliceryna

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 21:42   #21819
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku, masz oczywiście rację. Jednak mnie się wydaje, że Mała.mała jest zagubiona i za bardzo nie wie, czego oczekiwać, ani czego chce. Dajmy jej szansę, niech się sprecyzuje
Dopiero w kolejnym poście napisała, jakie sa jej oczekiwania. przynajmniej wiemy, na czym stoimy. Ale bez czytania i zagłębiania się w to, co już gotowe, się nie obędzie
wiem ale te posty byly troche... nie wygladaly jak od osoby ktora naprawde chce zaczac przygode ze zdrowymi lokami

Cytat:
Twój pierwszy post był nieco dziwnie skonstruowany, jakbyś sama nie wiedziała, od czego konkretnie zacząć.
ja odebralam to jeszcze inaczej, 'uzywam tego i tego, dlaczego to nie dziala', w nastepnych postach tez nie dostrzeglam podstaw z pigulki i FAQ

przepraszam Mala.mala jesli poczulas sie urazona, ale jak to ktoras dziewczyna juz napisala, my za Ciebie pracy nie odwalimy, trudno jest tutaj rozmawiac z kims kto nie ma zupelnie podstaw i uwaza ze jego pielegnacja jest ok (bo ja mam takie wrazenie po Twoich postach), poza tym kazda z nas uzywa czego innego, co wlos to inna pielegnacja

Cytat:
A na początek jest pigułka i FAQ.
wracamy do punktu wyjscia
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-20, 21:43   #21820
Eloe77

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
powiedz coś więcej na ten temat
Powiem szybciutko, przepraszam, musze już uciekać.
napisane, ze to produkt do stylizacji, choć z polimerów jest pq-72. Nie jest więc zgodny z CG. Jest bawełenka, miód, B5 i proteiny pszenicy.
Pachnie pięknie, z loków bezkształtnych robi loki bardziej kształtne - sprawdziłam na suchych. Jutro będzie miał debiut jako reanimator po myciu i dodam wreszcie skład.
Cytat:
muszę pochwalić się pięknym, szaro-granatowym, wielgaaaśnym ręcznikiem mikrofibrowym. polecam decathlon wymiary 80x130 za 40zł.
dzięki za namiary. Nadaje się do ręcznikowania? Włosy szybciej schną?
Cytat:
Zacznij od łyżeczki na porcje. Może lekko usztywniać włosy.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-20, 21:47   #21821
molly88
Raczkowanie

Cytat:
Zależy jak reagujesz na parabeny. Mają złą prasę, ale nie ma dowodów na ich kancerogenność. U mnie ich nagromadzenie (zwykle w grupie 5-parabenowej ) wywołują świąd skalpu.
Nie to są dwie różne odżywki. Jak będzie ok to ją zmęcze , ale mam nadzieję, że skalp nie będzie swędział :P
molly88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 21:47   #21822
Eloe77

Cytat:
wiem ale te posty byly troche... nie wygladaly jak od osoby ktora naprawde chce zaczac przygode ze zdrowymi lokami
Fakt, nie wyglądały. Ale po bliższym przyjrzeniu i rozbiciu zobaczyłam coś zupełnie innego - zagubionego lokasa.
Cóż, to tylko forum, tu mamy słowo pisane i nie wiemy, jak zostaniemy zrozumiane.
Często o tym się zapomina, niestety. Ale od wyjasniania jest spokojna dyskusja
Cytat:
ja odebralam to jeszcze inaczej, 'uzywam tego i tego, dlaczego to nie dziala', w nastepnych postach tez nie dostrzeglam podstaw z pigulki i FAQ
Rozumiem. Kwestia interpretacji jest indywidualną i można wiele rzeczy zrozumieć w rożny sposób.
Cytat:
trudno jest tutaj rozmawiac z kims kto nie ma zupelnie podstaw i uwaza ze jego pielegnacja jest ok
I tutaj zgadzam sie z Rybiorkiem - bez podstaw się nie da dlatego je uporzadkowałyśmy i zebrałysmy w jednym miejscu.
Cytat:
wracamy do punktu wyjscia
nie inaczej

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-20, 21:54   #21823
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Wróciłam!
Ktoś musiał pogrozić Twojemu dostawcy, a ten, jak widać, dobrze działa pod wpływem stresu

Cytat:
no sa inne sa
krotkie, za krotkie, o dziwo spotkalam sie z pozytywna opinia, eks TZ powiedzial ze w koncu zyja zna mnie skubany 3 lata, o moich wlosach wie prawie tyle co ja wiec jegoopinia troche mnie podbudowala
No takie słowa z ust faceta to komplement
A co do sprężyn, to włoski też pewnie muszą dojść do siebie po fryzjerze, a Ty znaleźć na nie nowy sposób. Cierpliwości i będzie super

Cytat:
aaa ciekawi mnie, dziewczynyjakbyscie umyly wlosy, pozostawily do wyschnieta, bez odzywek,jakby wygladaly?
Tak:
Chociaż szczerze mówiąc już nie pamiętam, kiedy nie nałożyłam odżywki na włosy

Cytat:
do ciemnych ... to znaczy że przyciemniająca? jeśli tak, to ja poproszę ...
czy można jeszcze sqadać zamówienia na przyciemniające kosmetyki z Niemiec?
Cytat:
Ja też bym coś z niemieckich dóbr chciała Da się jeszcze coś załatwić?
Widzę, że Rybiorka zasiała odżywkową panikę
Dla uspokojenia wszystkich zainteresowanych: wysyłam Rybiorce skarby na Zieloną Wyspę.
Jeśli chodzi o wszystkie Zakręcone stacjonujące w Polsce, jest tak, jak się umówiłyśmy: jak będę znała datę przyjazdu, daję Wam znać i wtedy szturmujecie moje PW Waszymi zamówieniami
Na dzień dzisiejszy przyjadę na 90% w ostatnim tygodniu sierpnia, ale jeszcze potwierdzę, jak będę miała pewność na 100%

Co do tej odżywki "przyciemniającej" to chyba zaszło małe zakłamanie językowe: ona jest do włosów ciemnych, co nie jest równoznaczne z tym, że jest przyciemniająca. Myślę, że raczej podkreślająca kolor czy też, jak to się ładnie mówi "wydobywające brązowe refleksy"
W każdym razie w składzie za to "przyciemnienie" odpowiada ekstrakt z orzecha włoskiego i kasztana.

Ale wiecie co, jeśli tak bardzo jesteście chętne na przyciemnianie, to przyznam Wam się, że kupiłam sobie na niemieckich mazidłach farbujący wyciąg z orzecha
Jeszcze go nie próbowałam, więc nie wiem, jaki efekt, ale mogłabym się odrobiną podzielić na próbę
Tylko lojalnie ostrzegam: jest napisane, żeby przy włosach siwych i rozjaśnianych zrobić najpierw test, żeby nie było niespodzianek.

Cytat:
Podjeta Biedna Jumaatt zalamie sie zanim dotrze do poczty z ta przesylka dla mnie
Nie martw się Rybiorko, na szczęście na pocztę mam niedaleko, więc może jakoś doniosę

Cytat:
Jumaatt jestes wieeeeeelka!
Zgadza się, całe 171 cm
Cieszę się, że mogę się przyczynić do porozpieszczania Twoich loków mam nadzieję, że polubią te odżywki

Cytat:
zauważylam, ze wiekszosc dziewczyn sie nim zachwyca, jak moglabym nie pokochac
Są tu takie ewenementy (pozdrawiam Lavendę )

Cytat:
strach się bać co dalej
Potem może być już tylko gorzej. Kiedy zamiast synowi nowych butów kupisz sobie kolejną odżywkę - należy zacząć leczenie
Służę namiarami na terapeutów

Cytat:
dziękuje Ci Jumaatt zapisałam sobie dokladnie to co napisalas do wlosowego notesika napisalam wczoraj maila do ZSK, ale jeszcze mi nie odpisali.
Daj proszę znać, co odpiszą, sama jestem ciekawa, jak zalecają stosować ten pantenol.

Cytat:
drugi etat to moze nie, ale mysle o zmianie pracy albo jakims szantazem o podwyzke
Jeśli masz szefa, a nie szefową, proponuję przy rozmowie w sprawie podwyżki rozpuścić loki, podpisze wszystko

Cytat:
ja tak tylko w ramach ciekawostki wizazowej.
byl keidys preparat do zmywania makijazu z sephory, za ciezkie pieniadze, a w skladzie sama gliceryna
teraz super recenzje zbiera to a sklad? woda, glikol i gliceryna
Kurde, ktoś coś wie na temat tego, żeby glikol albo gliceryna miały termoochronne właściwości?

Cytat:
Znalazłam kolejny przepis na maskę - tym razem proteinową.
Mam podawać?

Cytat:
Śmiało, większość z nas jest zadowolona, tylko nie przesadź z ilością miodu. Chociaż Indios robi pół na pół i chwali sobie.

Cytat:
Oj, bawełenkę TBSową wrzuce jutro...
Kiedy pierwsze testy?

Cytat:
ale pamietam jak ja tu trafilam, napisalam co uzywam i poproszono mnie o fotke, wstawilam bo co to za gadanie bez widzenia, jak mnie Jumaatt objechala, strach sie bac, w sensie moje klaczki, dalo mi to do myslenia i przez tydzien to przerobilam chyba pol wizazu
Ja? Niemożliwe, musiałaś mnie z kimś pomylić

A ja wczoraj wieczorem zrobiłam pierwsze mycie Kallosem! Efekt:
Proszę, proszę, oby to nie było prawo pierwszego razu
Tylko że niestety, w ciągu dnia włosy oklapły i teraz są już nieciekawe.
Dziewczyny, jak jesteście zadowolone z ułożenia włosów, jak długo taka fryzura się trzyma?

Idę się wpisać do Codziennika

Edit:
widzę, że Eloe pierwsze testy ma już za sobą i wypadły zachęcająco

Edytowane przez jumaatt
Czas edycji: 2010-07-20 o 21:56 Powód: dopisek
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 22:11   #21824
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Jumatt, cudne wlosiska
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 22:17   #21825
molly88
Raczkowanie

jumaatt ja też takie chce

Jutro pokażę swoje, ale nie już tak piękne heh
molly88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 22:44   #21826
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20811690]
nie zaszkodzi sprobowac daj znac jak sie mieszanka sprawuje [/QUOTE]

jutro dam znac

Cytat:
Ewelko, a Ty jesteś zupełnie niesilikonowa? Hipp poradzi sobie z dimethiconem Poza tym ta odzywka może sobie nieźle poradzić latem.
calkiem calkiem ale potrzebuje czegos co obciazy troche wlosy (glupio to brzmi) jutro potestuje

Cytat:
Zacznij od łyżeczki na porcje. Może lekko usztywniać włosy.
ooo jakby usztywnil byloby super

jumatt piekne loczki i kolor sliczny lubie brazowe wlosy ja z fryzury jestem zwykle zadowolona hmm kilka godzin, jak myje rano to caly dzien w miare fajnie wygladaja, ale opadaja, traca objetosc. Za to po suszarce, az wydaje sie byc ich za duzo, podniesione u nasady wytrzymuja owiele wiecej. Ale suszarka poszla w kat... a po nocy, na 90% nastepego dnia podepne reanimacja nie pomaga cieniasom

u mnie migdalek na noc bedzie

Edytowane przez _Ewelka___
Czas edycji: 2010-07-20 o 22:47
_Ewelka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 23:06   #21827
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Widzę, że Rybiorka zasiała odżywkową panikę
Dla uspokojenia wszystkich zainteresowanych: wysyłam Rybiorce skarby na Zieloną Wyspę.
Jeśli chodzi o wszystkie Zakręcone stacjonujące w Polsce, jest tak, jak się umówiłyśmy: jak będę znała datę przyjazdu, daję Wam znać i wtedy szturmujecie moje PW Waszymi zamówieniami
Na dzień dzisiejszy przyjadę na 90% w ostatnim tygodniu sierpnia, ale jeszcze potwierdzę, jak będę miała pewność na 100%

Co do tej odżywki "przyciemniającej" to chyba zaszło małe zakłamanie językowe: ona jest do włosów ciemnych, co nie jest równoznaczne z tym, że jest przyciemniająca. Myślę, że raczej podkreślająca kolor czy też, jak to się ładnie mówi "wydobywające brązowe refleksy"
W każdym razie w składzie za to "przyciemnienie" odpowiada ekstrakt z orzecha włoskiego i kasztana.

Ale wiecie co, jeśli tak bardzo jesteście chętne na przyciemnianie, to przyznam Wam się, że kupiłam sobie na niemieckich mazidłach farbujący wyciąg z orzecha
Jeszcze go nie próbowałam, więc nie wiem, jaki efekt, ale mogłabym się odrobiną podzielić na próbę
Tylko lojalnie ostrzegam: jest napisane, żeby przy włosach siwych i rozjaśnianych zrobić najpierw test, żeby nie było niespodzianek.
Tak to jest, jak się nie jest na bieżąco w wątku my z Agison zasiałyśmy panikę i na gwałt szukałyśmy, co można i warto zamówić już się nawet prawie zdecydowałyśmy,a tu jeszcze tyle czasu na przemyślenia. Nie wiem, czy to dobrze, bo pewnie znajdę więcej interesujących rzeczy
Śliczne loczki swoją drogą i kolor bardzo ładny
Stary 2010-07-21, 02:02   #21828
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dodawalam miodu wlasnie do niej i bylo ok. tzn spektakularnych efektow po miodzie nigdy nie widzialam, ale ten wax avocado wyjatkowo nadaje sie do wszystkich mieszanek. ladnie laczy sie z olejami, miodem, proteinami w jednolitą gładką masę.

Cytat:
nareszcie
nieee - machniety jest SIAM Rituals - Lorys do loków na mam z serii professional, a tu mowa jest o tym z serii Girl!
skladu nie wstawialam, bo myslalam, ze byl juz wczesniej, ale wczoraj szukalam i nie znalazlam, wiec niedlugo przepisze (ale poki co moge powiedziec ze sklad bardziej przypomina odzywke niz jakikolwiek stylizator) i podobnie jest z efektami.
nalozylam go na odcisniete w koszulke wlosy w miejsce żelu. nie bylo go wiecej niż łyzeczka (ponad pol, mniej niz cala). wynik - zero zdefiniowania, czy podkreslenia lokow. redukcja puchu. spore obciążenie. bylam dzis na spotkaniu z 2 kumpelami - jedna widuje mnie dosc czesto i powiedziala ze mam zazwyczaj mocniej skrecone wlosy i jakos bywa ich wiecej, a druga, ktora widziala mnie chyba ostatnio za czasów siana bardzo pochwalila

zalaczam zdjecie zrobione po powrocie (czyli po ok. 8 godzinach od mycia) - wynik - oklapniete fale

Cytat:
Dziewczyny, jak jesteście zadowolone z ułożenia włosów, jak długo taka fryzura się trzyma?
jakies 3 godziny. potem stopniowo traci objetosc, ale loki zostaja dopoki nie poloze sie spac

Eloe - ananas w odzywce SIAM, ktora pieknie zanalizowalas (dziekuje ) w zapaszku oczywiscie, pisalam wczesniej, ze sa tez 3 inne wersje zapachowe - roznia sie tylko kolorem i wlasnie zapachem - sklad ten sam (zmieniaja sie 2 czy 3 ostatnie miejsca )

jumatt - ja chce, zeby moje wlosy tak wygladaly jak podrosną. nie. nie chcę. ja żądam!

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2010-07-21 o 02:08 Powód: sklerotikus pospolitus
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 02:16   #21829
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Też mam, też mam mój jest fioletowy;] i odpowiem Eloe bo już testowałam. Moim zdaniem bardzo fajnie wchłania wodę z włosów. Najpierw używam go do ugniatania, po nałożeniu odżywki b/s na ociekające włosy, po osuszeniu nakładam stylizator, a na koniec zawiązuję na głowie i tak zostawiam jest tak duży, że rozważałam przecięcie go na pół jak na razie nie używam koszulki.
Może będzie kolejnym wizażowym hitem po pieluchach i arafatkach?;>

Moje włosy po miodowej maseczce cudownie miękkie, ale puszaczek im się włączył:/ i znów mi strasznie dużo wypadło ;(

jumaatt cudo masz nie włosy

Edytowane przez smerf3
Czas edycji: 2010-07-21 o 02:32
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 06:18   #21830
gubis
Rozeznanie

Cytat:
kurcze, tyle dziewczyn uzywa jedwabiu, a on tak niszczy i wysusza włosy
mam na koncie jedną duuużą butlę biosilka i kilka malutkich. na początku nakładałam malutko, później coraz więcej bo 'one takie suche, a jedwab na pewno pomoże' i tak koło się zamyka...

Cytat:
Żeby nie było OT, powiem, że pani z TBS prognozuje, że dotychczasowa linia kosmetyków do włosów zostanie przeceniona i wycofana ze względu na pojawienie się tej nowej (zapewne tylko niektóre odżywki, na stronie UK i USA niektórych już nie było jakiś czas temu). Więc kto je lubi, warto zaglądać czasem i sprawdzać czy nie są tańsze.
wnioskuję o bana dla tej pani

Eloe, koniecznie zdawaj relację, planuję wypad do tbs - to wszytsko przez syrenkę!
z ręcznika jestem bardzo zadowolona, wczoraj uskuteczniłam plunking - włosy schną szybko, zero puchu, świetnie się trzyma głowy (spróbowałam zawiązać ala jessie i wyszło).

Jumatt, szczena opada...
Stary 2010-07-21, 08:17   #21831
Rybiorek
Zakorzenienie

Jumaatt masz przepiekne wlosy! dochodze do wniosku ze zaprzestaje robienia fotek, zrobie za rok jak podlecze wlosieta, a Ty moglabys tak co tydzien walnac tutaj fotke, bardzo wielka motywacja

Anka.d piekne zdrowe wloski, nic dodac nic ujac, przy dalszej pielegnacji nie widze powodow zebys nie miala podobnych do Jumaatt

ja chwilowo oduszczam z przyczyn ekonomicznych-czasowych (przeprowadzka to horror) - to znaczy nadal mycie i odzywianie jak nalezy ale czesc druga czyli stylizacja na razie bedzie zerowa, najwyzej bede chodzi na Wilme, poza tym chwilowo gniewam sie na wlosy bo nic ze stylizatorow im ostatnio nie pasuje wiec jak sie nadymaja jak hrabiska to g.... dostana o!
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-07-21 o 08:18
Stary 2010-07-21, 08:26   #21832
baybe3
Rozeznanie

Cytat:
ja tam widze duzy potencjal, moje jak je zaniedbam czyli umyje na szybko byle jak, byle co naloze bezmyslnie wygladaja jak na fotce to takie 3 dniowe wlosy, ble, przed scieciem jeszcze

No toś mnie pocieszyła

Dziś mam włosy tragiczne, sam puch. Muszę jakoś wkuć na pamięć artykuł o punkcie rosy i podpasować pod to różne kosmetyki - pewnie zgrzeszyłam dziś ignorancją i teraz mam za swoje, brr.

Jumaatt co za włosy patrze i się ślinię
baybe3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 08:42   #21833
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Agison, 2gie i 4te zdjęcie powiedz, z ciekawości, który kolor jest bardziej rzeczywisty - ten jasniejszy czy ciemniejszy?

a kolor chyba jaśniejszy, niestety to też zależy co stosuję, bo np. co drugie mycie staram się używać KalpiTone i on lekko przyciemnia, ale mam wrażenie że po kolejnym myciu się wypłukuje
właśnie, mialam o to zapytać Poisonkę, bo qpowałyśmy go na spółę, jak na Ciebie działa kochana?
chociaż ja mam jaśniejsze, to u mnie lepiej widać zmiany lub ich brak
Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Proszę nie próbować żadnych oszustw z bananem, tak jak ostatnio Darowanemu bananowi nie zagląda się... pod skórkę
będę grzeczna i uczciwa, jak zwykle zresztą, i nigdzie mu nie zajrzę
dziś lub jutro nadejdzie sądny dzień dla biednego banana
pamiętasz czarnego włochacza z mojej galerii? jakby co to oddam mu maskę bo on uwielbia banany
Cytat:
ja mam grzywke dluzsza od Twojej i spokojnie na bok daje, ale kreci sie w dziwny sposob wiec fryzjerka poradzila zapuszczac i dobrze tez ja podpinam ale do gory sie nie da (bo sie kreci i odstaje) na bok tez dziwnie

wdzialam w schleckerze spineczki ale drogie cholerstwa. mam tyle pieknych wsuwek, ale trzeba sie pozegnac bo obwiniam je o poszarpanie zewnetrznej warstwy wlosow
no właśnie ja mam chyba jeszcze za krótką bo denerwująco sterczy
i też nie da rady podpiąć mojej do góry
ja mam takie inne spineczki, z mojej osiedlowej drogerii, są malutkie ale nie mają konstrukcji wsuwek, bo wsuwek też się boję ... tyle że metalowe są, niestety, ale idealnie w kolorze moich włosów więc mam do nich słabość
Cytat:
A Agison też się załapała na macanie mojego loka
mea culpa ale każdy by chciał pomacać takiego lokasa
Cytat:

termin Twojego przyjazdu zapamiętałam, rzeczywiście nieźle przypanikowałam wczoraj
ale wiesz, muszę przyznać się do obsesji na pkcie przyciemniania, więc jak zobaczyłam słowo "przyciemniająca" to nie mogłam nie zareagować
a używałaś może kiedyś tej odzywki? zdaję sobie sprawę że może nie przyciemniać, najlepiej byłoby usłyszeć zeznania świadków

wiesz co kochana, dzielić się na próbę to nie wiem czy jest sens, a po ile zaqpiłaś ten wyciąg, jeśli mogę wiedziec? on jest na alkoholu?
podziel się wrażeniami plizz jak już wypróbujesz jestem baaaaardzo ciekawa

Edit: dopiero teraz dostrzegłam Twoje włosy prześliczne!
to Twój naturalny kolor?

!!! NAKARM PIESA !!!

Edytowane przez agison
Czas edycji: 2010-07-21 o 09:36
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 09:58   #21834
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Załączam jej w zdjęcie
super klamra z daleka myślałam że to wpięty kwiatek
a dobra taka płukanka z hibiskusa

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Piszę Byłam w Auchanie, wąchałam oglądałam czytałam chyba stałam godzine przy tym stoisku a panie wykładające towar patrzyly sie dziwnie. Popadałam w zachwyt jak duzo ciekawych rzeczy jest
Kupiłam:
glorie maske
garniera avocado
szampon brawa niebieski (tu myślałam o wyjezdzie i kompaniu sie w jeziorku)
no i średnio trafiony zakup lorys girl odżywka, przepisywałam i tłumaczyłam sobie skład a że sie nie znam :P to kupiłam z parabenami bardzo duży grzech?? Bo teraz już wiem, że ich być nie powinno no i jeszcze jest PQ-7 EHHHH wkleić skłąd na anlize?

Będę dzisiaj myła włoski sądzę, że jutro sie pojawią zdjęcia
ja byłam ze 3 razy w auchanie i zawsze pustki były
żadnych lorysów bingo,glorii a gdy kupiłam timoteia perfekcyjne loczki to mi pani kasjerka go do reklamówki nie zapakowała ...

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
kiedy rozmawiam z kreconowlosa kolezanka, zawsze mysle jak pielegnuje wlosy, chce ch dotknac i zwykle dotykamy sobie nawzajem a co dopiero taki zlot
dotykałybyśmy się hahah

Jummatt jakie włosy!!! piękne!

Rybiorku- to nie tylko ja pogniewałam się na moje włosy?
dzisiaj na całe ich szczęście wyglądają przyzwoicie choć do ideału im daleko to jest lepiej niż ostatnimi czasy ...

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-07-21 o 10:04
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 10:05   #21835
Eloe77

Cytat:
Nie to są dwie różne odżywki. Jak będzie ok to ją zmęcze , ale mam nadzieję, że skalp nie będzie swędział :P

Cytat:
Chociaż szczerze mówiąc już nie pamiętam, kiedy nie nałożyłam odżywki na włosy
Właśnie... Kiedy Noniewiem: Nawet przed cg pokracznym były. nie takie, co powinny, ale były!
Cytat:

Cytat:
Jeśli masz szefa, a nie szefową, proponuję przy rozmowie w sprawie podwyżki rozpuścić loki, podpisze wszystko
No to u mnie lipa Nie dość, że baba, to jeszcze kręcona...
Cytat:
Kurde, ktoś coś wie na temat tego, żeby glikol albo gliceryna miały termoochronne właściwości?

Cytat:
Kiedy pierwsze testy?
Już były i jestem zadowolona Wczoraj żyłam miast stylizatora i włos się pokręcił (choć bałam się, że nie da sobie rady bez żelu). Dziś zmieszałam nieco z żelem, bo po nocy spodnia warstwa wyglądała niewyjściow i jest miód. Choć nie cud... nieco brakuje objętości.
Ale Curl Boost do odżwieżania tak, tak i jeszcze raz tak.

Agison byłaś z niego zadowolona (Cottonseed Curl Boost TBS) - powiedz jeszcze - zaobserwowałaś jakiekolwiek obciążenie?

Cytat:
A ja wczoraj wieczorem zrobiłam pierwsze mycie Kallosem! Efekt:
Moje wrażenia wrażenia wzrokowe Ewidentnie Ci posłużyło to mycie! Takich lokó wjeszcze nie widziałam u Ciebie. Mięsiste
Cytat:
Zalezy od tego, co nałożyłam, pogody, wkaładania łap i tego, czy idę do pracy.
Najlepsza jest do 3 godzin po wyjściu z domu. Potem susza w pracy odbiera im nieco wigor. Wieczorem znów jest fajnie
Cytat:
Jutro pokażę swoje, ale nie już tak piękne heh

Cytat:
calkiem calkiem ale potrzebuje czegos co obciazy troche wlosy (glupio to brzmi) jutro potestuje
Jeśli boisz się silikonów, to sięgnij po zestaw bardziej emolientowy. Zacznij od odżywiania Garnierem z shea i awokado, potem nałóż Naturię z pokrzywą lub wrzosem. Na koniec kremowy stylizator (Nivea FC lub Boots).
Cytat:
ooo jakby usztywnil byloby super
Skoro chcesz usztywnienia, to przygotuj sobie płukankę iodową - łyżka miodu na litr wody. Jeśli usztywnienie będzie za małe, zwiększ ilość miodu.
Możesz tez dodać niacynamid - usztywnia aż miło
Cytat:
u mnie migdalek na noc bedzie
Ktoś tu miał odstawić olejowanie...
Cytat:
nieee - machniety jest SIAM Rituals - Lorys do loków na mam z serii professional, a tu mowa jest o tym z serii Girl!
Oj, sorki
Cytat:
wynik - zero zdefiniowania, czy podkreslenia lokow. redukcja puchu. spore obciążenie
Rzeczywiście włosy jak nie Twoje
Cytat:
ananas w odzywce SIAM, ktora pieknie zanalizowalas (dziekuje ) w zapaszku oczywiscie, pisalam wczesniej, ze sa tez 3 inne wersje zapachowe - roznia sie tylko kolorem i wlasnie zapachem - sklad ten sam (zmieniaja sie 2 czy 3 ostatnie miejsca )

Dobrze wiedzieć.
Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
odpowiem Eloe bo już testowałam. Moim zdaniem bardzo fajnie wchłania wodę z włosów. Najpierw używam go do ugniatania, po nałożeniu odżywki b/s na ociekające włosy, po osuszeniu nakładam stylizator, a na koniec zawiązuję na głowie i tak zostawiam jest tak duży, że rozważałam przecięcie go na pół jak na razie nie używam koszulki.
dziekuję
Cytat:
Eloe, koniecznie zdawaj relację, planuję wypad do tbs - to wszytsko przez syrenkę!
Powyżej
Na tę chwile sobie bardzo chwalę
Cytat:
jestem bardzo zadowolona, wczoraj uskuteczniłam plunking - włosy schną szybko, zero puchu, świetnie się trzyma głowy (spróbowałam zawiązać ala jessie i wyszło).
Dziekuję
Cytat:
ja chwilowo oduszczam z przyczyn ekonomicznych-czasowych
za powodzenie spraw i szybciutki powrót do rozpuszczonych

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-21, 10:11   #21836
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Już były i jestem zadowolona Wczoraj żyłam miast stylizatora i włos się pokręcił (choć bałam się, że nie da sobie rady bez żelu). Dziś zmieszałam nieco z żelem, bo po nocy spodnia warstwa wyglądała niewyjściow i jest miód. Choć nie cud... nieco brakuje objętości.
Ale Curl Boost do odżwieżania tak, tak i jeszcze raz tak.

Agison byłaś z niego zadowolona (Cottonseed Curl Boost TBS) - powiedz jeszcze - zaobserwowałaś jakiekolwiek obciążenie?
obciążenia nie zauważyłam i byłam z niego bardzo zadowolona. Ogólnie obserwacje mam podobne do Twoich: po umyciu super, ale po nocy już nie były takie skręcone rano odświeżylam je KCSS w duecie z Kadusem i znów było git

od wczoraj trzymam związane (upał+klima w pracy - szkoda mi ich bo się wysuszają ) a dziś czeka mnie mycie i ban ... a właściwie ban-an

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-21, 10:24   #21837
Eloe77

Cytat:
obciążenia nie zauważyłam i byłam z niego bardzo zadowolona. Ogólnie obserwacje mam podobne do Twoich: po umyciu super, ale po nocy już nie były takie skręcone rano odświeżylam je KCSS w duecie z Kadusem i znów było git
Czyli w sumie można mu wystawić niezłą ocenę?
Mnie się bardzo podoba i aż nie chce się wierzyć, że na tę chwilę poza zastrzeżeniami co do utrwalania nie mam absolutnie żadnych.
Cytat:
od wczoraj trzymam związane (upał+klima w pracy - szkoda mi ich bo się wysuszają ) a dziś czeka mnie mycie i ban ... a właściwie ban-an
Osobiście banana polubiłam i sprawdzał sie każdorazowo.
Chyba wpisze go na listę upragnionych. Obok wielkiego pudła KCCC

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-21, 10:32   #21838
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli w sumie można mu wystawić niezłą ocenę?
Mnie się bardzo podoba i aż nie chce się wierzyć, że na tę chwilę poza zastrzeżeniami co do utrwalania nie mam absolutnie żadnych.
właściwie to tak
jak dla mnie to też mógłby odrobinę bardziej utrwalać, ale to na pewno kwestia włosów i skrętu ... moje po prostu lubią porządne usztywnienie. A ogólnie zastrzeżeń nie mam do niego żadnych
Cytat:
Osobiście banana polubiłam i sprawdzał sie każdorazowo.
Chyba wpisze go na listę upragnionych. Obok wielkiego pudła KCCC
to nie mogę się już doczekać testowania
w ogóle lubię TBS ... jeśli jeszcze banan się sprawdzi to w ogóle będzie git
o tak. KCCC to też mój ulubieniec pretenduje u mnie do miana KWC wśród stylizatorow. I ten zapach gdyby był tańszy to wyjadłabym go łyżką

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-21, 10:38   #21839
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:

a kolor chyba jaśniejszy, niestety to też zależy co stosuję, bo np. co drugie mycie staram się używać KalpiTone i on lekko przyciemnia, ale mam wrażenie że po kolejnym myciu się wypłukuje
właśnie, mialam o to zapytać Poisonkę, bo qpowałyśmy go na spółę, jak na Ciebie działa kochana?
chociaż ja mam jaśniejsze, to u mnie lepiej widać zmiany lub ich brak
Ja jeszcze nie zdążyłam swojej KalpiTone użyć Na swoją obronę powiem, że mam ją u siebie stosunkowo nie długo Dziś się do niej przymierzam, chciałam zmieszać z jakąś w miarę prostą odżywką. A Ty jak jej używasz?
Jak na razie zdążyłam tylko raz użyć eclipty. Wymieszałam z jantarem i wodą, wmasowałam papkę w skalp i trzymałam około 45 minut. Mam nadzieję, że wzmocni mi to cebulki, przy regularnym stosowaniu

Cytat:
mea culpa ale każdy by chciał pomacać takiego lokasa
Wy możecie macać, chociaż ja do tego troszkę nie przyzwyczajona. W moim najbliższym otoczeniu już chyba nikt się nie odważy dotknąć moich włosów...

Edytowane przez poison.iv
Czas edycji: 2010-07-21 o 10:46
Stary 2010-07-21, 10:49   #21840
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie zdążyłam swojej KalpiTone użyć Na swoją obronę powiem, że mam ją u siebie stosunkowo nie długo Dziś się do niej przymierzam, chciałam zmieszać z jakąś w miarę prostą odżywką. A Ty jak jej używasz?
Jak na razie zdążyłam tylko raz użyć eclipty. Wymieszałam z jantarem i wodą, wmasowałam pakę w skalp i trzymałam około 45 minut. Mam nadzieję, że wzmocni mi to cebulki, przy regularnym stosowaniu
nie no, spoko nie ma przymusu używania Kalpi, jest tylko przymus podzielenia się wrażeniami

ja mieszam z odrobiną miodu, Palomy i wody aż powstanie gęsta papka. Na to oczywiście folia i czapka - żeby nie wysychało i sie nie osypywało.

kochana, jaki kolor ma Twoja eclipta? jasnozielonkawy? bo ja mam jedno niepodpisane ziółko i nie wiem co to jest podejrzewam wlaśnie że eclipta od Lavendki. Powinnam w sumie Lavendkę spytać ale się wstydzę
bo to nasze Kalpi jest raczej takie brunatne.
Cytat:
Wy możecie macać, chociaż ja do tego troszkę nie przyzwyczajona. W moim najbliższym otoczeniu już chyba nikt się nie odważy dotknąć moich włosów...
nie wiem co robila Lavenda, ale ja nie macałam! tylko sprawdziłam miedzy palcami sprężystość loka, bo tak fajnie bounce'ował ...

!!! NAKARM PIESA !!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości