|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21811 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nava, piękne, grubaśne lokersy! koloru szczerze zazdraszczam! All_improvisio, wow! jaka różnica ![]() Agison, 2gie i 4te zdjęcie Indios, jakie l o k i ! i jaka objętość! i mimo, że początkowe zdjęcia są niezwykle urocze to... widać różnicę moje włosy są goopie... nie kocham już ich własnie robię emulsję humektantową wariacja ala syrenka, zobaczymy co prostaki powiedzą![]() muszę pochwalić się pięknym, szaro-granatowym, wielgaaaśnym ręcznikiem mikrofibrowym. polecam decathlon wymiary 80x130 za 40zł.
|
|
#21812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja chyba nie lubię słodkich kosmetyków.Ani banan ani miód Za to ocet lubię
|
|
|
|
|
#21813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a klamra urocza, sama mam 3 male zabki kwiatki podobne do Twojego ![]() Cytat:
tez ja podpinam ale do gory sie nie da (bo sie kreci i odstaje) na bok tez dziwnie wdzialam w schleckerze spineczki ale drogie cholerstwa. mam tyle pieknych wsuwek, ale trzeba sie pozegnac bo obwiniam je o poszarpanie zewnetrznej warstwy wlosow ![]() Cytat:
ale wloski sie odwdziecza![]() mam pytanie odnosnie miodu... do maski waxa avocado chcialabym dodac ale sama nie wiem, chyba musze sie przekonac i sprobowac
|
|
#21814 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko pamiętaj żeby testować, gdy dzieli nas te 350 km, wolę nie być wtedy pod ręką Cytat:
A Agison też się załapała na macanie mojego loka![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#21815 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21816 | |
|
Konto usunięte
|
Pole, jesli lubisz kwasne, to wyprobuj to co ja wczoraj
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
daj znac jak sie mieszanka sprawuje
|
|
|
|
|
#21817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem z dnia na dzien przeszlam na CG, moja mama otrzymalam bardzo duza przesylke ze wszystkim z mojej lazienki co uzywalam (nic nie nadawalo sie do nowej pielengacji)i potem to juz staralam sie usystematyzowac moje wiedze, tak ze rozumiem pierwszy post nowicjuszki jednak kazdy kolejny powinien pokazywac ze ktos przylaczyl sie do nas zeby naprawde poznac zasady pielegnacji kreciolkow, i to moje zdanie, jest kilka nowych kolezanek tutaj od paru dni i widac ze przerobily podstawy i to sie liczy a jaki glupek? ja siedzie wlasnie w czepku i reczniku ciasno owinietym na czepku maz w pracy wiec korzystam i sie odzywiam i nawilzam
|
|
#21818 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Dopiero w kolejnym poście napisała, jakie sa jej oczekiwania. przynajmniej wiemy, na czym stoimy. Ale bez czytania i zagłębiania się w to, co już gotowe, się nie obędzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oj, bawełenkę TBSową wrzuce jutro... Cytat:
) wywołują świąd skalpu.A skład wkleiła Anka.d - machnięty (jeśli to ten sam, co Twój)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kręcone należy traktować z delikatnością. Przeczytaj pigułkę, FAQ, nasze wątki (przynajmnniej pierwsze posty) i porozmyślaj. Bez tej lektury nie dowiesz się dlaczego wymagają takiej troski. Do dzieła ![]() Cytat:
dla mnie Twój pierwszy post był nieco dziwnie skonstruowany, jakbyś sama nie wiedziała, od czego konkretnie zacząć. A na początek jest pigułka i FAQ. [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20806840]ja tez nie nie pomyslalm o "zapachu"... ![]() a wiec zdaje relacje : wlosy sa ladne, miekkie, ladnie sie kreca, nie ma puchu, ale dalej brak im polysku .... tak czy inaczej-moze tego wlasnie trzeba im bylo- oczyszczenia, przez ostatnie 2 m-ce nie uzywalam zadnego szamponu, wiec chyba w tym tkwil problem[/quote] 2 miesiące bez szamponu - fakt, mogły już potrzebowac oczyszczenia. Czyli zapach zabójczy... Nie robię [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20807038] wiec w pon zamiast piieeeknych lokow byla [/quote] Przekarmienie? Cytat:
|
|
#21819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przepraszam Mala.mala jesli poczulas sie urazona, ale jak to ktoras dziewczyna juz napisala, my za Ciebie pracy nie odwalimy, trudno jest tutaj rozmawiac z kims kto nie ma zupelnie podstaw i uwaza ze jego pielegnacja jest ok (bo ja mam takie wrazenie po Twoich postach), poza tym kazda z nas uzywa czego innego, co wlos to inna pielegnacja Cytat:
|
|
#21820 | |
|
|
Powiem szybciutko, przepraszam, musze już uciekać.
napisane, ze to produkt do stylizacji, choć z polimerów jest pq-72. Nie jest więc zgodny z CG. Jest bawełenka, miód, B5 i proteiny pszenicy. Pachnie pięknie, z loków bezkształtnych robi loki bardziej kształtne - sprawdziłam na suchych. Jutro będzie miał debiut jako reanimator po myciu i dodam wreszcie skład. Cytat:
dzięki za namiary. Nadaje się do ręcznikowania? Włosy szybciej schną?Zacznij od łyżeczki na porcje. Może lekko usztywniać włosy.
|
|
#21821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale mam nadzieję, że skalp nie będzie swędział :P
|
|
|
|
|
#21822 | ||||
|
|
Cytat:
Cóż, to tylko forum, tu mamy słowo pisane i nie wiemy, jak zostaniemy zrozumiane. Często o tym się zapomina, niestety. Ale od wyjasniania jest spokojna dyskusja Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#21823 | ||||||||||||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
A co do sprężyn, to włoski też pewnie muszą dojść do siebie po fryzjerze, a Ty znaleźć na nie nowy sposób. Cierpliwości i będzie super ![]() Cytat:
![]() Chociaż szczerze mówiąc już nie pamiętam, kiedy nie nałożyłam odżywki na włosy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dla uspokojenia wszystkich zainteresowanych: wysyłam Rybiorce skarby na Zieloną Wyspę. Jeśli chodzi o wszystkie Zakręcone stacjonujące w Polsce, jest tak, jak się umówiłyśmy: jak będę znała datę przyjazdu, daję Wam znać i wtedy szturmujecie moje PW Waszymi zamówieniami Na dzień dzisiejszy przyjadę na 90% w ostatnim tygodniu sierpnia, ale jeszcze potwierdzę, jak będę miała pewność na 100% Co do tej odżywki "przyciemniającej" to chyba zaszło małe zakłamanie językowe: ona jest do włosów ciemnych, co nie jest równoznaczne z tym, że jest przyciemniająca. Myślę, że raczej podkreślająca kolor czy też, jak to się ładnie mówi "wydobywające brązowe refleksy" ![]() W każdym razie w składzie za to "przyciemnienie" odpowiada ekstrakt z orzecha włoskiego i kasztana. Ale wiecie co, jeśli tak bardzo jesteście chętne na przyciemnianie, to przyznam Wam się, że kupiłam sobie na niemieckich mazidłach farbujący wyciąg z orzecha ![]() Jeszcze go nie próbowałam, więc nie wiem, jaki efekt, ale mogłabym się odrobiną podzielić na próbę ![]() Tylko lojalnie ostrzegam: jest napisane, żeby przy włosach siwych i rozjaśnianych zrobić najpierw test, żeby nie było niespodzianek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że mogę się przyczynić do porozpieszczania Twoich loków Cytat:
)Cytat:
Służę namiarami na terapeutów Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kiedy pierwsze testy? ![]() Cytat:
Niemożliwe, musiałaś mnie z kimś pomylić ![]() A ja wczoraj wieczorem zrobiłam pierwsze mycie Kallosem! Efekt: ![]() Proszę, proszę, oby to nie było prawo pierwszego razu ![]() Tylko że niestety, w ciągu dnia włosy oklapły i teraz są już nieciekawe. Dziewczyny, jak jesteście zadowolone z ułożenia włosów, jak długo taka fryzura się trzyma? Idę się wpisać do Codziennika Edit: widzę, że Eloe pierwsze testy ma już za sobą i wypadły zachęcająco
Edytowane przez jumaatt Czas edycji: 2010-07-20 o 21:56 Powód: dopisek |
||||||||||||||
|
|
|
#21824 |
|
Konto usunięte
|
Jumatt, cudne wlosiska
|
|
|
|
#21825 |
|
Raczkowanie
|
jumaatt ja też takie chce
![]() Jutro pokażę swoje, ale nie już tak piękne heh
|
|
|
|
#21826 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20811690]
nie zaszkodzi sprobowac daj znac jak sie mieszanka sprawuje [/QUOTE]jutro dam znac ![]() Cytat:
ale potrzebuje czegos co obciazy troche wlosy (glupio to brzmi ) jutro potestujeooo jakby usztywnil byloby super ![]() jumatt piekne loczki lubie brazowe wlosy ja z fryzury jestem zwykle zadowolona hmm kilka godzin, jak myje rano to caly dzien w miare fajnie wygladaja, ale opadaja, traca objetosc. Za to po suszarce, az wydaje sie byc ich za duzo, podniesione u nasady reanimacja nie pomaga cieniasomu mnie migdalek na noc bedzie
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-07-20 o 22:47 |
|
|
|
|
#21827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my z Agison zasiałyśmy panikę i na gwałt szukałyśmy, co można i warto zamówić już się nawet prawie zdecydowałyśmy,a tu jeszcze tyle czasu na przemyślenia. Nie wiem, czy to dobrze, bo pewnie znajdę więcej interesujących rzeczy Śliczne loczki swoją drogą i kolor bardzo ładny
|
|
|
|
|
#21828 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
skladu nie wstawialam, bo myslalam, ze byl juz wczesniej, ale wczoraj szukalam i nie znalazlam, wiec niedlugo przepisze (ale poki co moge powiedziec ze sklad bardziej przypomina odzywke niz jakikolwiek stylizator) i podobnie jest z efektami. nalozylam go na odcisniete w koszulke wlosy w miejsce żelu. nie bylo go wiecej niż łyzeczka (ponad pol, mniej niz cala). wynik - zero zdefiniowania, czy podkreslenia lokow. redukcja puchu. spore obciążenie. bylam dzis na spotkaniu z 2 kumpelami - jedna widuje mnie dosc czesto i powiedziala ze mam zazwyczaj mocniej skrecone wlosy i jakos bywa ich wiecej, a druga, ktora widziala mnie chyba ostatnio za czasów siana bardzo pochwalila ![]() zalaczam zdjecie zrobione po powrocie (czyli po ok. 8 godzinach od mycia) - wynik - oklapniete fale Cytat:
![]() Eloe - ananas w odzywce SIAM, ktora pieknie zanalizowalas (dziekuje )jumatt - ja chce, zeby moje wlosy tak wygladaly jak podrosną. nie. nie chcę. ja żądam!
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2010-07-21 o 02:08 Powód: sklerotikus pospolitus |
|||
|
|
|
#21829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój jest fioletowy;] i odpowiem Eloe bo już testowałam. Moim zdaniem bardzo fajnie wchłania wodę z włosów. Najpierw używam go do ugniatania, po nałożeniu odżywki b/s na ociekające włosy, po osuszeniu nakładam stylizator, a na koniec zawiązuję na głowie i tak zostawiam jest tak duży, że rozważałam przecięcie go na pół jak na razie nie używam koszulki.Może będzie kolejnym wizażowym hitem po pieluchach i arafatkach?;> Moje włosy po miodowej maseczce cudownie miękkie, ale puszaczek im się włączył:/ i znów mi strasznie dużo wypadło ;( jumaatt cudo masz nie włosy Edytowane przez smerf3 Czas edycji: 2010-07-21 o 02:32 |
|
|
|
|
#21830 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Eloe, koniecznie zdawaj relację, planuję wypad do tbs - to wszytsko przez syrenkę! ![]() ![]() z ręcznika jestem bardzo zadowolona, wczoraj uskuteczniłam plunking - włosy schną szybko, zero puchu, świetnie się trzyma głowy (spróbowałam zawiązać ala jessie i wyszło Jumatt, szczena opada...
|
|
#21831 |
|
Zakorzenienie
|
Jumaatt masz przepiekne wlosy!
Anka.d piekne zdrowe wloski, nic dodac nic ujac, przy dalszej pielegnacji nie widze powodow zebys nie miala podobnych do Jumaatt ![]() ja chwilowo oduszczam z przyczyn ekonomicznych-czasowych (przeprowadzka to horror) - to znaczy nadal mycie i odzywianie jak nalezy ale czesc druga czyli stylizacja na razie bedzie zerowa, najwyzej bede chodzi na Wilme, poza tym chwilowo gniewam sie na wlosy bo nic ze stylizatorow im ostatnio nie pasuje wiec jak sie nadymaja jak hrabiska to g.... dostana o!
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-21 o 08:18 |
|
|
|
#21832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No toś mnie pocieszyła ![]() Dziś mam włosy tragiczne, sam puch. Muszę jakoś wkuć na pamięć artykuł o punkcie rosy i podpasować pod to różne kosmetyki - pewnie zgrzeszyłam dziś ignorancją i teraz mam za swoje, brr. Jumaatt co za włosy patrze i się ślinię |
|
|
|
|
#21833 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kolor chyba jaśniejszy, niestety to też zależy co stosuję, bo np. co drugie mycie staram się używać KalpiTone i on lekko przyciemnia, ale mam wrażenie że po kolejnym myciu się wypłukuje![]() właśnie, mialam o to zapytać Poisonkę, bo qpowałyśmy go na spółę, jak na Ciebie działa kochana? chociaż ja mam jaśniejsze, to u mnie lepiej widać zmiany lub ich brak ![]() Cytat:
![]() dziś lub jutro nadejdzie sądny dzień dla biednego banana pamiętasz czarnego włochacza z mojej galerii? jakby co to oddam mu maskę bo on uwielbia banany Cytat:
![]() i też nie da rady podpiąć mojej do góry ja mam takie inne spineczki, z mojej osiedlowej drogerii, są malutkie ale nie mają konstrukcji wsuwek, bo wsuwek też się boję ... tyle że metalowe są, niestety, ale idealnie w kolorze moich włosów więc mam do nich słabość ![]() mea culpa ale każdy by chciał pomacać takiego lokasa![]() Cytat:
ale wiesz, muszę przyznać się do obsesji na pkcie przyciemniania, więc jak zobaczyłam słowo "przyciemniająca" to nie mogłam nie zareagować ![]() a używałaś może kiedyś tej odzywki? zdaję sobie sprawę że może nie przyciemniać, najlepiej byłoby usłyszeć zeznania świadków ![]() wiesz co kochana, dzielić się na próbę to nie wiem czy jest sens, a po ile zaqpiłaś ten wyciąg, jeśli mogę wiedziec? on jest na alkoholu? podziel się wrażeniami plizz jak już wypróbujesz ![]() Edit: dopiero teraz dostrzegłam Twoje włosy to Twój naturalny kolor?
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-07-21 o 09:36 |
||||
|
|
|
#21834 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z daleka myślałam że to wpięty kwiatek ![]() a dobra taka płukanka z hibiskusa ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() żadnych lorysów bingo,glorii a gdy kupiłam timoteia perfekcyjne loczki to mi pani kasjerka go do reklamówki nie zapakowała ... ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Jummatt jakie włosy!!! piękne!Rybiorku- to nie tylko ja pogniewałam się na moje włosy? dzisiaj na całe ich szczęście wyglądają przyzwoicie choć do ideału im daleko to jest lepiej niż ostatnimi czasy ...
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-07-21 o 10:04 |
|||
|
|
|
#21835 | |||||||||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dość, że baba, to jeszcze kręcona... Cytat:
Cytat:
Wczoraj żyłam miast stylizatora i włos się pokręcił (choć bałam się, że nie da sobie rady bez żelu). Dziś zmieszałam nieco z żelem, bo po nocy spodnia warstwa wyglądała niewyjściow i jest miód. Choć nie cud... nieco brakuje objętości.Ale Curl Boost do odżwieżania tak, tak i jeszcze raz tak. Agison byłaś z niego zadowolona (Cottonseed Curl Boost TBS) - powiedz jeszcze - zaobserwowałaś jakiekolwiek obciążenie? Cytat:
Ewidentnie Ci posłużyło to mycie! Takich lokó wjeszcze nie widziałam u Ciebie. Mięsiste Cytat:
Najlepsza jest do 3 godzin po wyjściu z domu. Potem susza w pracy odbiera im nieco wigor. Wieczorem znów jest fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
Możesz tez dodać niacynamid - usztywnia aż miło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze wiedzieć. Cytat:
Cytat:
Na tę chwile sobie bardzo chwalę Cytat:
za powodzenie spraw i szybciutki powrót do rozpuszczonych
|
|
#21836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od wczoraj trzymam związane (upał+klima w pracy - szkoda mi ich bo się wysuszają ) a dziś czeka mnie mycie
|
|
#21837 | ||
|
|
Cytat:
Mnie się bardzo podoba i aż nie chce się wierzyć, że na tę chwilę poza zastrzeżeniami co do utrwalania nie mam absolutnie żadnych. Cytat:
Chyba wpisze go na listę upragnionych. Obok wielkiego pudła KCCC
|
|
#21838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie to też mógłby odrobinę bardziej utrwalać, ale to na pewno kwestia włosów i skrętu ... moje po prostu lubią porządne usztywnienie. A ogólnie zastrzeżeń nie mam do niego żadnych Cytat:
w ogóle lubię TBS ... jeśli jeszcze banan się sprawdzi to w ogóle będzie git ![]() o tak. KCCC to też mój ulubieniec gdyby był tańszy to wyjadłabym go łyżką
|
|
#21839 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na swoją obronę powiem, że mam ją u siebie stosunkowo nie długo Dziś się do niej przymierzam, chciałam zmieszać z jakąś w miarę prostą odżywką. A Ty jak jej używasz?Jak na razie zdążyłam tylko raz użyć eclipty. Wymieszałam z jantarem i wodą, wmasowałam papkę w skalp i trzymałam około 45 minut. Mam nadzieję, że wzmocni mi to cebulki, przy regularnym stosowaniu ![]() Cytat:
Wy możecie macać, chociaż ja do tego troszkę nie przyzwyczajona. W moim najbliższym otoczeniu już chyba nikt się nie odważy dotknąć moich włosów...
Edytowane przez poison.iv Czas edycji: 2010-07-21 o 10:46 |
||
|
|
|
#21840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma przymusu używania Kalpi, jest tylko przymus podzielenia się wrażeniamija mieszam z odrobiną miodu, Palomy i wody aż powstanie gęsta papka. Na to oczywiście folia i czapka - żeby nie wysychało i sie nie osypywało. kochana, jaki kolor ma Twoja eclipta? jasnozielonkawy? bo ja mam jedno niepodpisane ziółko i nie wiem co to jest podejrzewam wlaśnie że eclipta od Lavendki. Powinnam w sumie Lavendkę spytać ale się wstydzę bo to nasze Kalpi jest raczej takie brunatne. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Chociaż zapewne Twoja wrodzona uczciwość i dobry charakter Ci na to nie pozwolą

tyle zakręconych w jednym miejscu 

Bo teraz już wiem, że ich być nie powinno

) jutro potestuje

Nie dość, że baba, to jeszcze kręcona...
podejrzewam wlaśnie że eclipta od Lavendki. Powinnam w sumie Lavendkę spytać ale się wstydzę