|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
#21842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#21843 | |||||||||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dziękuję pięknie za komplementy
Tylko że zdajcie sobie sprawę, że to nie są moje włosy na co dzień, tylko od święta, dlatego zaraz przyleciałam się Wam pochwalić ![]() Choć dzisiaj jednak też nie są złe, no ale te wczorajsze to był ewenement ![]() Za parę dni zobaczę, jak zareagują na identyczny zestaw po raz drugi. No i nie chcę przesadzać z tym Kallosem do mycia z uwagi na proteiny. I dzięki za wszystkie wypowiedzi na temat trwałości fryzury. Tak się teraz zastanawiam nad jakimś utrwalaczem. Może skuszę się na odrobinę wosku (którego nie mam ) jako takie wykończenie. Zobaczę, czy przytrzyma to loki dłużej w kupie.Cytat:
![]() I zawsze Ci zazdroszczę tej gładkości, której ja nigdy nie dostąpię - no ale co zrobić...mamy zupełnie inne struktury włosa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesteś naszą forumową eksperymentatorką, jak mamy bez zdjęć oceniać ich efekty??Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno spróbuję, obawiam się tylko używania tego, bo w opisie jest napisane, żeby być ostrożnym, bo bardzo brudzi powierzchnie i drżę o mój brodzik ![]() Ale w sumie dzięki Syrence brodzik sprząta mój mąż, to niech on się martwi ![]() W najbliższym czasie pewnie spróbuję, dam Ci znać ,czy są efekty Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz, że to tak, jak ja. Jak wpadnę raz na pół roku na Oszona, to akurat zawsze wszystko wykupione. ![]() Cytat:
Żartujesz! Mów, jakie ma włosy?? Cytat:
Widzę, że Agison też zadowolona, czyli jest świetnie! Każdy dobry stylizator jest w kręconym świecie na miarę złota |
|||||||||||
|
|
|
#21844 | |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=Eloe77;20812219
Przekarmienie? [/QUOTE] no to wyglada... wiec w tym tyg: 1.- nie bedzie zadnej maski 2.- szukanie szamponu oczyszczajacego , jakis prosty slsowiec? bez pq, siliconow, parafiny i innych "dodatkow"po mniej wiecej 6 miesiacach udalo mi sie przekarmic wlosy nie wiem czy sie z tego cieszyc czy nie ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
przeciez to woda z glikolem i gliceryna...wlasnie zauwazylam ze powtorzylam anke- ale jestem spostrzegawcza
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-21 o 12:33 |
|
|
|
|
#21845 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam w końcu
![]() kilka pytań zrodziło mi się w głowie ![]() mogę umyć głowę zamiast różowego younga joanną z lnem? kusi mnie to do tej pory używałam tylko jako b/s ![]() i chciałabym w końcu dorwać tego hergona, ale mam 80km po niego i o specjalnie po jedną odżywkę nie będę przemierzać tylu kilometrów ![]() czy ten żel aloesowy na dozie to ta sama gorvita co była? ******* /apteka /p48900-Aloe_Vera_zel_bioaktywny_ 150_ml (dwie spacje po pl i apteka )wrrr, wygwiazdkowało, z przodu zamiast gwiazdek adres do dozu . pl i doczytałam, że koleżanka jumaatt będzie wykorzystywana do zakupu dobroci zza granicy ![]() polecacie coś szczególnego?
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2010-07-21 o 12:13 |
|
|
|
#21846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a odpoczynek od pvp sie wlosom przyda. moze sie odzwyczaja i jak nalozysz cokolwiek to zareagują wielką wdziecznoscia i pieknie sie skreca ![]() Cytat:
ponetne wlosy tego jeszcze nie slyszalam. dziekuje
|
||
|
|
|
#21847 | ||
|
Konto usunięte
|
a u mnie kreconowlosy szef, sprezyny ma ze hej
![]() do dzis sie nie zoorientowal ze scielam wlosy... ecchh inzynierownie... ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
mi sie podobaja ![]() widac ze masz bardzo zadbane wloski, wydaja sie byc miekkie i gladkie ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#21848 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak znam życie będzie dramat i to w jednym akcie![]() Cytat:
czy tylko moje włosy nienawidzą banana???Nava jak tak polecasz to śmierdzielstwo to się chyba skuszę ![]() Agison króliku mój Juttatko włosy przyprawiły mnie o oszalałą zazdrość!!!no nie wytrzymne tego ![]() A jakim to je Kallosem umyłaś,bo nie mogę się doczytać?Choć popędzę do dziennika chyba... Anko.d dla mnie to Ty masz jedwab nie włosy.Mniej lub bardziej skręcone są po prostu cuuudowne |
||
|
|
|
#21849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też kuruję, ale jakoś nie mam takich efektów jak Ty ... foch ... Cytat:
)jakbyś mogła zakrólikować to byłabym Ci wdzięczna ![]() i wietrzę feministyczną indoktrynację Syrenki - brawo! ![]() ![]() a ktoś ją chciał zban(an)ować .... ![]() btw, u mnie też TŻ sprząta te rejony Cytat:
ciekawe czy na Twoich wlosach będzie widać przyciemnienie po tym wyciągu? nie to że Cię zachęcam do szybszego zakrólikowania, nie nie no i 3 eurasy - to taka zachęcająca cena a czy na ich stronce można qpić z wysyłką do Polandii? pewnie nie za bardzo?
|
|
#21850 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jesli lubisz ocet ![]() tylko wypedz domownikow na 3 godz
|
|
|
|
|
#21851 | |
|
Zakorzenienie
|
jest jeszcze szansa ze i mi nie będzie pasował ... ale nie nastawiaj się, ot tak, na wszelki wypadek
Cytat:
czyli to Eclipta dzięki bo już się zastanawiałam czy to może nie przyprawa do potraw chińskich, której mam duży zapas, tylko właśnie nie mogę go zlokalizować ![]() no to święta prawda, anko.d, śliczne masz włosiska, takie mega lśniące i miłe ....
|
|
#21852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje tez okropnie wypadaja obwiniam stres... wlosy podciete sporo, regeneruje ale niech prestana wypadac , leca garsciami az boje sie dotknac (w efekcie mylam ostatnio w sobote)Cytat:
sprobuje tej naturii, bo mam z miodem, balsam nivea tylko przy pierwszym opakowaniu swietnie sie spisywal. Sama nie wiem czy znow sprobowac. Ostatnio nie uzywam niczego do stylizacji...nie ma sie co dziwic ze bez zycia. Ile kosztuje ten boots? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...Curl-Creme.htm oj oleje... wiem, mialam zrobic przerwe, ale ostatnio wlosy - nie ulozyly sie ladnie ale wygladaly na zdrowe. Te pod spodem tak blyszcza, dlatego szukam sposobu na zewnetrzna warstwe siedze z mieszanka na glowie i nie moge sie doczekac jak sciagne ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
nawet jesli opadna, i tak wygladaja zdrowo, sa taakie blyszczace, i pomyslec ze rok temu niewiele do takich mi brakowalo
|
|
#21853 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe a może jak szefowa kręcona to zachwycisz ją swoimi kręciołami
i padnie z wrażenia
|
#21854 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gdzie dorwę odżywki Joanny mięta i wrzos, miód i cytryna itp.? Są w auchan?
|
|
|
|
#21855 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a najgorsze ża jakas forumowiczka była 2 dni po mnie i było wszystko ale Pani Jummatt kochana mi cudeńka jakieś przywiezie ![]() Cytat:
![]() moje włosiny najlepiej wiosną wyglądały... ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|
#21856 | |||||||
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20823388]no to wyglada... wiec w tym tyg:
1.- nie bedzie zadnej maski 2.- szukanie szamponu oczyszczajacego , jakis prosty slsowiec? bez pq, siliconow, parafiny i innych "dodatkow"po mniej wiecej 6 miesiacach udalo mi sie przekarmic wlosy nie wiem czy sie z tego cieszyc czy nie [/QUOTE]Z łatwo dostępnych szamponów jest ta seria Garniera bez silikonów, może ten? Bo domyślam się, że Barwy u siebie nie dostaniesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wcierkujesz?Kropciu - przywiozę
|
|||||||
|
|
|
#21857 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() weleda haar an body bardzo mi przypadl do gustu, tylko on baardzo delikatny, a od czasu do czasu to wlasnie porzadne oczyszczenie by sie nalezalo. Barwy ani innych polskich kosmetykow- |
|
|
|
|
#21858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A miałam już fizyczny kontakt z niektórymi kręconymi więc łatwo mi nie jest![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#21859 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#21860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
emotki mówią wszystko
|
|
#21861 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#21862 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20824571]Pole, a co szkodzi sprobowac
jesli lubisz ocet ![]() tylko wypedz domownikow na 3 godz [/QUOTE]Nic nie szkodzi,a nawet mus jest (prawdziwy imperatyw wewnętrzny) ![]() niech no tylko upały zelżeją trochę,bo smrod może i sąsiadów zainteresować a żaden ekopatrol mi nie jest na dzielni potrzebny...
|
|
|
|
#21863 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#21864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie z listy "must have" wykreślam odżywki i zabieram się za szukanie kuracji wykreślam oczywiście poza odżywką brązująca (no wiem, do brązowych )6 eurasów, ech, das ist kost-spieling
|
|
#21865 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Proteiny są po zapachu, więc malutko. Myśle, że przekarmić będzie trudno, ale jeśli włosom się nie spodoba, to szybko zobaczysz... Cytat:
Cytat:
![]() Włosy mają duży potencjał, 3a jest gwarantowane, ale przy tej długości nie ma szans na zobaczenie loka W ogóle moja szefowa jest bardzo podobna do mojej mamy. Ostatnio mama odwiedziła mnie w pracy i spotkały się z szefową... Nie mogłam uspokoic śmiechu do wieczora [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20823388]no to wyglada... wiec w tym tyg: 1.- nie bedzie zadnej maski 2.- szukanie szamponu oczyszczajacego , jakis prosty slsowiec? bez pq, siliconow, parafiny i innych "dodatkow"[/quote] Ale skoro oczyściłaś octem, to nie wiem, czy szampon jest jeszcze potrzebny...Poza tym jesteś bezlitosna. Biedne włoski Możesz Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20823707]a u mnie kreconowlosy szef, sprezyny ma ze hej ![]() do dzis sie nie zoorientowal ze scielam wlosy... ecchh inzynierownie...[/quote] Cytat:
Cytat:
Ale ja lubię glikole Mimo pochodzenia od pani napędzającej silniki świata tego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#21866 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe77, ja Was czytam regularnie tylko się nie wypowiadam bo nigdy nie nadążam
|
|
|
|
#21867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to już wiem - Ty nie lubisz gliceryny ale do glikoli też podchodzilaś jak pies do jeżasłuchaj kochana, a mam jeszcze do Cię pytanie podyktowane ciekawością zawodową źle reagujesz na 5 parabenów, tak? czy zauważyłaś że mniejsza liczba parabenów w produkcie mniej Cię podrażnia? da się u Ciebie zauważyć taką regułę?
|
|
#21868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() monia, dlugie musisz miec juz wlosiska co? ![]() to jest maska czy odzywka b/s? moze i ja bym sie skusila, bo brakuje moim wloskom czegos. Ile kosztuje ![]() jak Ty to przytachasz biedna Cytat:
|
|
#21869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#21870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No długie długie bo ostatnio zwiałam i nie poszłam do fryzjera. Bałam się, że będę żałowała,ale tyle pochlebnych opinii o nim już naczytałam, że idę! Bo masakra z moimi końcówkami |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

nie ma przymusu używania Kalpi, jest tylko przymus podzielenia się wrażeniami
podejrzewam wlaśnie że eclipta od Lavendki. Powinnam w sumie Lavendkę spytać ale się wstydzę
bo to nasze Kalpi jest raczej takie brunatne.

jest tak duży, że rozważałam przecięcie go na pół
Jesteś naszą forumową eksperymentatorką, jak mamy bez zdjęć oceniać ich efekty??

Nie dość, że baba, to jeszcze kręcona...
bez pq, siliconow, parafiny i innych "dodatkow"

obwiniam stres... wlosy podciete sporo, regeneruje ale niech prestana wypadac
, leca garsciami az boje sie dotknac (w efekcie mylam ostatnio w sobote)
Wcierkujesz?