|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
postaram się poprawić ![]() ale fajnie To ja się z kawką dołączę ![]() Stwierdziłam że nie kupię tego depilatora, o którym wam pisałam. Spróbuję depilacji cukrowej u kosmetyczki na początek...tylko nie wiem czy wytrzymam do czau wizyty ![]()
|
|
#2132 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Ja tez sie tak maluje. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2133 |
|
Wtajemniczenie
|
Morska ja z mojego x-landera XA bardzo zadowolona jestem, no ale nie wiem czy aż taki duży wózek byłby Ci potrzebny.
Wczoraj dotarł fotelik samochodowy- pierwsze próby "na sucho" w pokoju zakończone sukcesem, ciekawe jak małej będzie się jeździło... Czy któraś z was wozi dzieciaczka w większym foteliku na przednim siedzeniu?
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Brak amortyzatorów ![]() 2. Oparcie na paskach ![]() My nie
|
|
#2135 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie jeździłam takim z amortyzatorami - małą mniej trzęsie?
|
|
#2137 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() my juz 2 razy scinalismy wloski u nas podobnie jak mala zasnela o 20 to obudzila sie o 7.30 ![]() tez taka chcialam ale na taki rozmiar jak potrzebowalam to cena mnie zabijala i w koncu kupilam zwykla
|
|
#2138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc tak już na przyszłość pytam...Chociaż wiadomo ze z tyłu bezpieczniej.. Idę coś robić...
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-08-26 o 09:42 |
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
No ja takim tez nie, wczesniej miałam gondolę Bartatine na suuuuper amortyzatorach i jak się przesiadłam do XA, to tak średnio... Myślałam, że się przyzwyczaję, ale nic z tego
W ogóle kiedys jak sie przytrafi przypadkiem siostra/braciszek Zosi to nie chcę innego wózka tylko kupię taki sam, jak mięliśmy
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
angy, aj też uważam, ze miłość jest taka względna - codzienność i przykre słowa potrafią zniszczyc każde uczucie i odwrotnie - miłość może się narodzić po czasie - jak jest spokój, zrozumienie, troska i wiele innych ważnych rzeczy w związku
może jestem mało romantyczna
|
|
#2141 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wierzę że wyjdzie słoneczko, jak sami ze soba pobedą i porozmawiaja na spokojnie życze
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2010-08-26 o 10:01 |
|||
|
|
|
#2142 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do pionu ustaw!---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2143 | |||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
TZ mial byc o 10 i oczywiscie jak zwykle nie dotarl a kogo obchodza moje plany? ![]() w ogole sie nie wyspalam, maly musial spac ze mna i z Erykiem bo swirowal, w ogole budzil sie co chwila a teraz chodzi i rzuca samochodem Eryka po panelach ![]() ![]() Cytat:
w sumie to TZ sie zmienil po urodzeniu malego tak czuje, czuje jakbym ja z Erykiem sie nie liczyla i tylko maly i dlatego wszystko robie zle bo jest przewrazliwiony na jego punkcie wiele razy zapewnial, ze nie, ze kocha nas tak samo ale ja widze co sie dzieje i jak sie syt zmienia z dnia na dzien u nas odkad maly sie urodzil wlasnie to przykre Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moze nie uslyszalabym tyle co slyszalam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
obiadki to kropla w morzu kat ucaluj Karole i Zu ode mnie
|
|
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Wstawilam pare fotek do albumu. Chetne i majace akurat wolna chwile mamy zapraszam do poogladania.
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Marica znam tą ulgę jak @ w końcu przyjdzie Sama to przerabiałam kilka dni temu ![]() Svinecka cóż mogę napisać... Faceci za wszelką cenę chca udowodnić że są gnomami... W sumie to okazuje się, że potrzebni są tylko do płodzenia dzieci ![]() Poza tym nie są wiele warci... Może nadejdą kiedyś czasy jak w seksmisji... Jakiż będzie spokój ![]() Moje dziecie wczoraj przestało być niemowlakiem a stało się dzieckiem ![]() Gdzie ten rok się podział... Przelał mi się przez palce ![]() Impreze robimy we wrześniu jak chrzestna przyjedzie z Norwegii ![]() Przemko ma teraz fazę na gadanie: "ko ko, ko ko, go go, go go" Już nawet widzę po nim, że chciałby zrobić ten pierwszy kroczek ale jeszcze się boi ![]() Za to za rękę to śmiga jak szalony nic tylko by chodził po podwórku...Robi se kilometry ![]() Ja w końcu przedwczoraj wybrałam się do lekarza po skierowanie na badania kontrolne ![]() Jak mu powiedziałam, że jestem na diecie wysokobiałkowej, w ciągu 1,5 miesiąca schudłam 8 kg a od stycznia 20 od razu skierował mnie na morfologię, mocz, kreaninę (nie wiem jak to brzmi poprawnie) i próby wątrobowe ![]() Pewnie mi ze 3 strzykawki krwi ściągną
|
|
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
Rozeznanie
|
Svi musisz być twarda, pamietaj że my wszstkie jesteśmy za Tobą i przesyłamy Ci fluidy Mocy
slepa a mogę cie zaprosic, bo my sie jeszcze nie mamy w znajomych ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
spóźnione 1000 lat dla Przemusia o kurcze to duzo schudłaś, mi jakos stoi waga w miejscu, w uderzeniówce poszło 4 kg, a od 14 dni jestem na PW/PP i 1kg poszedł tylkow dół, nie wiem czemu jem jak trzeba, nie podjadam no raz tylko kawałek sernika zjadłam, i wczoraj u babci 2 kawalki drożdżówki. myslisz że może to być wina @ że stoi w miejscu??? |
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo szybko chudniesz - dobrze, ze zrobisz sobie badania
|
|
|
#2149 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() p4w Eryk nie chce mi plukac ust plynem ehh dolal sobie wody do elmexa i plucze tym i mowi, ze ma czyste
|
|
|
#2150 |
|
Zadomowienie
|
MARICA5 -
Jasne. |
|
|
|
#2151 |
|
Rozeznanie
|
to trzymajcie sie dziewczynki, ja sie zbieram do pracy...pewnie w pracy sie odezwę..ale brzydka pogoda
miłego popołudnia
|
|
|
|
#2152 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Wiem tylko tyle, że są potrzebne ![]() Zdecydowałaś już którą ubierasz? ![]() .
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
przyszla dzis paczka z all z tym plaszczykiem i kamizelka
przymiarka juz byla i troszke rekawki ma za dlugie w plaszczyku ale mama krawcowa wiec zrobi zakladke a na wiosne bedzie w sam raz![]() ciekawa jestem relacji Kasi ze spotkania Laury i Zuzy
|
#2154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle czytam od wczoraj (i przeczytałam ) wątek na intymnie dziewczyny o niku "Biedronka" - miała wyjść za mąż i zrezygnowała, bo facet ją zdradził... Świetna babka, jestem pod wielkim wrażeniem, polecam do przeczytaniaTo może pod wpływem tej historii u mnie taki filozoficzny nastrój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mówię stanowcze "nie". Nie wolno tak uogólniać. Ja na mojego TZ nie dam powiedziec złego słowa.
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-08-26 o 12:35 |
|||
|
|
|
#2155 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Aha, zapomniałam!
Skierko dziękuję za zaprzyjaźnienie W bloku mogę sobie o tym pomarzyć.Dziewczyny dały Ci naprawdę super-rady, trafione w dziesiątkę, jestem pod wrażeniem ich bystrego oka Popieram - prostownica na grzywkę obowiązkowo Trzymam kciuki za pozytywną metamorfozę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wzajemnie .
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt ze czasem sa zgrzyty ale bardzo rzadko
|
|
#2157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tych co znam czerwony elmex jest dość łagodny, ale można poszukać też wśród Colgatów czy innych drogeryjnych płynów - moze są jakieś smakowe (sprawdziłam - jest herbaciany i miętowy), a dla dzieci jest jakiś Dulgon malinowy a jeśli chodzi o rozcieńczanie - zostaw sobie pustą butelkę po którymś płynie i sama mu rozcieńczaj pół na pół jeśli chodzi o bunt anty mycia - to nie mam pomysłu... moze zabrać go do dentysty żeby popatrzył jak Tobie coś robi, choć osobiście nie jestem przekonana czy strach to dobry sposób - Ty wiesz najlepiej co działa na Twojego Eryka Cytat:
uważam tak samo idę szukać wątku Biedronki - nie mogę znaleźć - zapodaj linka ![]() edit: znalazłam
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-08-26 o 13:08 |
||
|
|
|
#2158 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
mnie nie znasz? ![]() Cytat:
![]() straszenie dentysta nic nie da bo on lubi chodzic do dentysty i jak mu wierci ![]() ale z myciem nie ma az takiego problemu bo jak juz go zagonie to ladnie myje ostatnio - tylko musze pilnowac zeby w ogole to zrobil ale mnie leb boli
|
|
|
#2160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale niestety, reszta mlodych mam z ktorymi rozmawialam - u wszystkich sa problemy. I zeby nie bylo, ze sie tak facetow czepiam. Wiem, ze jak sie psuje w zwiazku to nie ma tak ze tylko 1 osoba za to odpowiada. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

. Jak dziecko jest wieksze to wiecej rozumie i łatwiej mu wytłumaczyc gdzie jest jego pokoik, że tam powininno samo usypiać itd. Takie jest moje zdanie. Ja Oliwki na siłę nie bede zostawiała samej w łożeczku. Ona tak strasznie płakała, nie wiem co sobie wtedy myślała, ze ją zostawiłam, moze się bała. W każdym bądź razie nie będę jej stresowała w ten sposób. Skoro ma potrzebę zasypiania przytulajac się do mnie to nie bede jej tej przyjemności odbierała. Ja sama nie chciałabym w ten sposób zasypiać, wole sie poprzytulac do TZ
glupia zamiast isc do dermatologa to sama dedukuje i stwierdzilam ze to mam ta dermatoze-kupilam wczoraj hascovir i posmarowalam na noc a dzis skora czerwona i suchy wior-szczypie niesamowicie-posmarowalam kremem emolium
, z kolei jak ja sie nie pomaluję to mi mówią, że wyglądam jak chora

mam dośc czasami, a najgorzej jest wieczorami co ja własnie wtedy w domu jestem 

cóż mogę napisać... Faceci za wszelką cenę chca udowodnić że są gnomami... W sumie to okazuje się, że potrzebni są tylko do płodzenia dzieci

Popieram - prostownica na grzywkę obowiązkowo