Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 790 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 17:30   #23671
Just_Smile
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Witam
Od dłuższego już czasu chciałam się tutaj przyłączyć le jakoś nie wychodziło.
Chcę zacząć kompletną regeneracje moich włosów, które kiedyś były pięknymi loczkami, tak teraz się bardziej prostują, choć ja mam swoje sposoby aby skręt nadal był .
Czytałam o metodzie mycia odżywką i pomyślałam że dzisiaj ją wypróbuję, ale niestety okazało się że nie mam już żadnej odżwyki.
Czy zamiast tego można użyć maski ?

Zapuszczam wlosy
Ograniczam slodycze
Ucze sie hiszpanskiego
Cwicze brzuszki

Just_Smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 17:38   #23672
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Just_Smile Pokaż wiadomość
Witam
Chcę zacząć kompletną regeneracje moich włosów, które kiedyś były pięknymi loczkami, tak teraz się bardziej prostują, choć ja mam swoje sposoby aby skręt nadal był .
Czytałam o metodzie mycia odżywką i pomyślałam że dzisiaj ją wypróbuję, ale niestety okazało się że nie mam już żadnej odżwyki.
Witamy
A jaka dokładnie jest to maska?
Maska może (ale nie musi) być zbyt ciężka do mycia włosów

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:06   #23673
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Zrobiłam maskę z siemienia lnianego mielonego-włosy cudo, tylko zapomniałam odcedzić wiec kawałki siemienia poprzyklejały mi się do skalpu
I dotarł już do mnie kokos, ale dzisiaj testuję olejek rycynowy-doczytała, że sporo szamponu potreba do zmycia i dziś w mojej lokalnej drogerii dokupiłam szampon-kryterium jak największa pojemność za jak najniższą cenę. Kupiłam Biały Jeleń 6,40 za 300ml i ma SLSGrrr.
hehehe a ja ostatnie 5 dni stosuje odcedzony zel z mielonego siemienia lnianego jako stylizator i sobie chwale
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:55   #23674
Zelka_93
Raczkowanie

GG do Zelka_93

Eloe czy spłukujesz tą:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=19 płukankę wodą czy pozostawiasz na włosach bez spłukiwania? Jeśli tak to czy używasz potem odżywki b/s? Nie przesuszyła włosków ?

GUMed 2013->Przyszły lekarz
Zelka_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:57   #23675
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Dziewczyny czytam Was już od dawna i z zazdroscia patrzę na wasze loki Jako, że urodziłam się jako kreconowłosa to od dziecka marzę by włosy znów zaczęły mi sie kręcić (przestały po niefortunnym ścięciu na chłopaka jak miałam ok. 4 lat).
Przez ponad rok nosiłam trwałą (niestety bardzo niszczy włosy) więc wiem, że w kręciołkach czuję się najlepiej. Do tej pory tylko Was czytałam, ale wczoraj postanowiłam wypróbować Wasze sposoby. Nie mogłam wprost oczom uwierzyć, gdy po harmonijkowaniu bawełnianą koszulką moje włosy zamieniły się w piękne spiralne loki - takie o jakich zawsze marzyłam. Niestety zanim całkiem wyschły znacznie się rozprostowały, a dziś rano został z nich już tylko puch i ledwo widoczne fale
I teraz zastanawiam się czy gdybym wysuszyła je dyfuzorem (niestety nie mam ) to te loki by zostały? Czy taki efekt będzie nawet na prostych włosach po harmonijkowaniu- tylko póżniej się rozprostują tak jak moje wczoraj? Zastanawiam się, bo nie wiem czy jest sens inwestować w nową suszarkę z dyfuzorem...
(jeżeli to pytanie już padło to bardzo przepraszam, ale nie znalazłam odpowiedzi)

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:06   #23676
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21648131]hehehe a ja ostatnie 5 dni stosuje odcedzony zel z mielonego siemienia lnianego jako stylizator i sobie chwale [/QUOTE]

Nava czy proporcje z mielonego siemienia takie same jak z niemielonego? Bo mam w domu mielone i ochotę na żel od dawna, a do sklepu jakoś nie po drodze.

Żyje w jakimś mega nieodczasie czekam na weekend, moje włosy też...
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:22   #23677
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam Was już od dawna i z zazdroscia patrzę na wasze loki Jako, że urodziłam się jako kreconowłosa to od dziecka marzę by włosy znów zaczęły mi sie kręcić (przestały po niefortunnym ścięciu na chłopaka jak miałam ok. 4 lat).
Przez ponad rok nosiłam trwałą (niestety bardzo niszczy włosy) więc wiem, że w kręciołkach czuję się najlepiej. Do tej pory tylko Was czytałam, ale wczoraj postanowiłam wypróbować Wasze sposoby. Nie mogłam wprost oczom uwierzyć, gdy po harmonijkowaniu bawełnianą koszulką moje włosy zamieniły się w piękne spiralne loki - takie o jakich zawsze marzyłam. Niestety zanim całkiem wyschły znacznie się rozprostowały, a dziś rano został z nich już tylko puch i ledwo widoczne fale
I teraz zastanawiam się czy gdybym wysuszyła je dyfuzorem (niestety nie mam ) to te loki by zostały? Czy taki efekt będzie nawet na prostych włosach po harmonijkowaniu- tylko póżniej się rozprostują tak jak moje wczoraj? Zastanawiam się, bo nie wiem czy jest sens inwestować w nową suszarkę z dyfuzorem...
(jeżeli to pytanie już padło to bardzo przepraszam, ale nie znalazłam odpowiedzi)
anwen
zeby skret "sie trzymal" i nie bylo puchu-trzeba zaczac od regeneracji kudelkow , polecamy olejowanie, wzbogacanie masek polproduktami, itd, sprobuj zelu lnianego- jako naturalnego stylizatora
zajrzyj do 1wszego postu tego watku- tam jest wszystko podlinkowane

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Nava czy proporcje z mielonego siemienia takie same jak z niemielonego? Bo mam w domu mielone i ochotę na żel od dawna, a do sklepu jakoś nie po drodze.

Żyje w jakimś mega nieodczasie czekam na weekend, moje włosy też...
zrobilam dokladnie tak samo jak z niemielonym
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:07   #23678
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21649856] anwen
zeby skret "sie trzymal" i nie bylo puchu-trzeba zaczac od regeneracji kudelkow , polecamy olejowanie, wzbogacanie masek polproduktami, itd, sprobuj zelu lnianego- jako naturalnego stylizatora
zajrzyj do 1wszego postu tego watku- tam jest wszystko podlinkowane
[/QUOTE]
Nava witaj
intensywnie regeneruje włosy od grudnia- oleje, maski, odżywki b/s, półprodukty (aloes, miód, keratyna, gliceryna, pantenol, itd), żel z siemienia znam bardzo dobrze i często używam (nadaje włosom objętości). 1 post, pigułkę, faq i tłumaczone przez was zagraniczne artykuły znam prawie na pamięć . Bywam tu codziennie, tylko po cichu Przez jakiś czas byłam nawet CG, ale niestety włosy mi się bardzo rozdwajały więc częściowo wróciłam do silikonów.
Próbowałam tez ploppingu i oczywiście ugniatanie, ale dopiero po wczorajszym harmonijkowniu pierwszy raz zobaczyłam loki, a nie jak zawsze delikatne fale. I teraz cały czas myślę o tym dyfuzorze...

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2010-08-26, 20:39   #23679
Konto usunięte

Cytat:
Nava witaj
intensywnie regeneruje włosy od grudnia- oleje, maski, odżywki b/s, półprodukty (aloes, miód, keratyna, gliceryna, pantenol, itd), żel z siemienia znam bardzo dobrze i często używam (nadaje włosom objętości). 1 post, pigułkę, faq i tłumaczone przez was zagraniczne artykuły znam prawie na pamięć . Bywam tu codziennie, tylko po cichu Przez jakiś czas byłam nawet CG, ale niestety włosy mi się bardzo rozdwajały więc częściowo wróciłam do silikonów.
Próbowałam tez ploppingu i oczywiście ugniatanie, ale dopiero po wczorajszym harmonijkowniu pierwszy raz zobaczyłam loki, a nie jak zawsze delikatne fale. I teraz cały czas myślę o tym dyfuzorze...
to dlatego sie nie znamy- ukrywasz sie
ja tez mysle o suszarce, to bedzie moja pierwsze urzadzenie suszace
czasem rano jeszcze mam wilgotna skore glowy jak myje poznym wieczorem, teraz jest OK bo cieplo, ale jak przyjdzie jesien... zima.... wiec raczej z mysla o podsuszaniu, ale na pewno kupie z dyfuzorem
Stary 2010-08-26, 20:59   #23680
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

widzisz to ja mam odwrotnie- zimą przy bardzo mocnym ogrzewaniu (nie mam regulacji :/) moje włosy wysychają w 2-3 godziny. Teraz nawet jak podsusze włosy suszarką i w takich tylko lekko wilgotnych położę się spać to rano i tak dalej są prawie tak samo wilgotne mam dużą wilgoć na mieszkaniu (i mnóstwo pająków )

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2010-08-26, 21:00   #23681
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
dziękować

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

bardzo ładne mięsiste loczki

Dziewczyny teraz jest promocja w rossmannie na odżywki Isany(stary Young) -są po 2.99
w dodatku pojawiły się nowe odżywki: półlitrowe i w sprayu

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
kupiłam dziś z TBSu cottonseed curl boost i myślałam że to będzie mgiełka a to jest krem
czy to ma być jako stylizator i czy się nadaje na 2 dzień do odświeżenia??
można próbować jako stylizator i reanimator, ja jeszcze nie znalazłam idealnego zastosowania; dziewczyny pisały, że b. dobrze działa jako reanimator.

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Do tej pory udzielałam się tylko w walce, bo zawsze miałam proste włosy Ale muszę zacząć Was podczytywać, bo ostatnio dzieje się z nimi coś dziwnego...tzn. pojedyncze pasma zaczynaja się falować (dopóki ich nie zabije szczotką z naturalnego włosia ) i niektóre pojedyncze włosy są całkiem skręcone Zobaczymy co się będzie działo
walcz o loczki!

Cytat:
Witam
po pierwsze przed myciem odżywką musisz oczyścić włosy z ewentualnego nadbudowania silikonami, potem dopiero je myć odżywką, może to być Isana różowa, Mrs Potters balsamy, Naturia odżywki b/s, Hegron

Cytat:
używasz jakichś utrwalaczy? żeli, lotionów?

Damo_pikowa, bardzo ładne loczki

Nava, jak znajdę chwilę czasu to poszukam źródeł o chitosanie; już mi się obijał o uszy (oczy) w kontekście włosowym
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:13   #23682
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Nava, jak znajdę chwilę czasu to poszukam źródeł o chitosanie; już mi się obijał o uszy (oczy) w kontekście włosowym
no wlasnie ja tez cos kiedys czytalam... ale nie moge teraz znalezc
dziekuje Syrenko
Stary 2010-08-26, 21:26   #23683
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
w dodatku pojawiły się nowe odżywki: półlitrowe i w sprayu
W sprayu?
Widziałaś składy?

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:36   #23684
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość
nava

Wiem, ze jest inny wątek do tego, tylko że moje dokonania to jeden dzień, a chciałam Wam się pochwalić
i przepraszam za słaba jakośc, ale coś mi aparat sie psuje
bardzo ladne loczki. mysle ze po odzywieniu i stylizacji moze byc cos w stylu syrenkowych

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
chodzi o to ze czasami ten szampon dziewczynom placze wlosy, jesli tak bedzie u Ciebie pomieszaj go z odzywka ktora zapobiegnie szorstkim wlosom po myciu
ja mieszam szampon z sls z odzywka bo jakosc zrobilam sie leniwa i robie to zamiast omo, jak myje pierwszy raz to szampon z odzywka, drugie mycie sama odzywka

nie od razu, ale szansa jest jak skalp i wloski sie przestawia
kiedys czytalam post kosmetolog1, ktora pisala, ze nie warto wlewac odzywki do szamponu, poniewaz zmniejsza to potencjał myjacy szamponu i wlosy moga byc i niedomyte i nieodzywione.

Cytat:
Do tej pory udzielałam się tylko w walce, bo zawsze miałam proste włosy Ale muszę zacząć Was podczytywać, bo ostatnio dzieje się z nimi coś dziwnego...tzn. pojedyncze pasma zaczynaja się falować (dopóki ich nie zabije szczotką z naturalnego włosia ) i niektóre pojedyncze włosy są całkiem skręcone Zobaczymy co się będzie działo
kojarze cie z kilku watkow (nie tylko wlosowych )
witamy u nas
walcz o loki! nie zabijaj ich szczotą

Cytat:
Witam
na pytanie juz dziewczyny odpowiedzialy, wiec nic nie bede dodawac, ale witam

Cytat:
ogladalam twoje zdjecia w albumie. na zdjeciu z kwietnia masz piekne fale - to naturalne?
dyfuzor raczej nie przedłuża trwałości loków (za to odpowiada stylizator, u nas popularne są żele), ale za to może twoje loki jeszcze bardziej podkrecic i dodać objetosci.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:50   #23685
blakinka
Raczkowanie

dzisiaj było drugie mycie babydream'em
nie poplątał włosów, fajnie pachnie, dobrze myje, ogólnie jestem zadowolona

wkręcam się CG
moje włoski obecnie jakieś bez życia są początki bywają trudne, ale pomogę im przez to przejść i będziemy zgodnie współpracować

jak oglądam te wszystkie zdjęcia przed/po to bardzo mnie to motywuje

Cytat:
Ta joanna z AB srednia jest mam ją użyłam może ze 2 razy i już nawet dokładnie nie pamiętam ma dimethicone w składzie więc jeśli chcesz być ortodoks to odpuść ją sobie
dzięki piękne
muszę znaleźć sobie jeszcze jakąś fajną maskę i zamówić w końcu kokoska

Dama_pikowa - bardzo fajne masz loczki

nie byłam od rana na wizażu, a tutaj tyle wiadomości, rozhulał się Nam wątek
Stary 2010-08-26, 21:54   #23686
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsTseTse Pokaż wiadomość
W sprayu?
Widziałaś składy?
spraye silikonowe z silikonem cyklicznym tuż po wodzie;
półlitrowe podobne do tych Isany, miały, nie pamiętam czy wszystkie, quaternium-87
Stary 2010-08-26, 22:21   #23687
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
bardzo ladne loczki. mysle ze po odzywieniu i stylizacji moze byc cos w stylu syrenkowych
Cytat:

Damo_pikowa
, bardzo ładne loczki
dziękuję!! Jeśli ma być w stylu syrenkowych, to ja się wcale nie obrażę na niektórych pasmach robi się coś takiego jak u Ciebie, Syrenko. W sensie tak się zawijają

Czyli muszę jeszcze dokupić jakąś odżywkę b/s, zrobić żel lniany i jakiś olej. Jeszcze nie do końca kumam oleje. Je się nakłada na skalp czy na włosy? Na jaki czas? Jest jakiś wątek o tym, albo czy są gdzieś zebrane informacje na ten temat? Znalazłam tylko to. Obawiam się tych olejów o tyle, że ja nigdy nie miałam problemów z puszeniem, wręcz odwrotnie- często właśnie włosy szybko mi oklapują...

Cytat:
Napisane przez blakinka Pokaż wiadomość
dzisiaj było drugie mycie babydream'em
nie poplątał włosów, fajnie pachnie, dobrze myje, ogólnie jestem zadowolona

wkręcam się CG
moje włoski obecnie jakieś bez życia są początki bywają trudne, ale pomogę im przez to przejść i będziemy zgodnie współpracować

jak oglądam te wszystkie zdjęcia przed/po to bardzo mnie to motywuje

dzięki piękne
muszę znaleźć sobie jeszcze jakąś fajną maskę i zamówić w końcu kokoska

Dama_pikowa - bardzo fajne masz loczki

nie byłam od rana na wizażu, a tutaj tyle wiadomości, rozhulał się Nam wątek
Loczki dziękują
blakinka! widzę, że zaczęłyśmy reanimację włosków w tym samym czasie! Tez mam babydreama i tez muszę parę rzeczy dokupić
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 00:05   #23688
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
dama pikowa - nie tylko ja
jest nas tu kilka z najpiekniejszego miasta w Polsce :P

kokos kupisz w epi markecie, ostatnio zauwazylam go tez w sklepie osiedlowym (Varia na ul. Gajowej) (btw mam wrazenie ze pracuje tam ktos, kto czyta nasz watek :P jest hegron, fructis bez silikonów, rozniste oleje, siemie lniane, teraz doszedl kokos a to niby zwykly spozywczak).
ano, wrocławianki są

zobacz w delikatesach "społem" i innych większych, miałam popatrzeć jak to wygląda w tesco, kauflandzie i leclerku ale ciągle zapominam, w tym ostatnim będę jutro

Cytat:

Dziewczyny teraz jest promocja w rossmannie na odżywki Isany(stary Young) -są po 2.99
.......a ja miałam być na odwyku! Conajmniej do nowego roku bo wszystkiego mam po dziurki w nosie! Ale... Isany nie mam żadnej...

Cytat:
przechwałki przechwałki-dobrze czytam - to skorzystam
w sobotę (po Tigi) poszłyśmy z koleżanką po sprite do Martini bo skończył się ja z moimi naturalnymi loczkami a koleżance nakręciłam na prostownicę I pani w sklepie pytała gdzie tak ładnie włosy zrobiłyśmy Na co ja odparłam że koleżance ja zrobiłam, a mi natura Nie chciała uwierzyć a ciekawie musiałam wyglądać z żabkami na czubku głowy, włosy co prawda suche były ale żabki nadal miałam na głowie, było już wesoło ...
mnie ostatnio też wszyscy pytają o włosy, fryzjerka nie chciała wierzyć że nie mam trwałej, znajome mamy, dentystka, rodzina nie mogą się nadziwić że to naturalne ach ach.

Cytat:
nie zabijaj!

Cytat:
hej u mnie dyfuzor niezbyt się sprawdza, rozprostowuje mi włosy do połowy i nie mogę znaleźć dobrego sposobu na suszenie niestety, najbardziej lubię jak sobie naturalnie schną ale wiadomo, nie zawsze jest na to czas. Ja na Twoim miejscu przeszukałabym dobrze dom, spytała rodzinę czy przyjaciółkę, zwykle do suszarek dodają jakieś dodatkowe akcesoria i dyfuzor też, miałabyś okazję się z nim trochę zapoznać nim zdecydujesz, czy chcesz inwestować.

Cytat:
spraye silikonowe z silikonem cyklicznym tuż po wodzie;
półlitrowe podobne do tych Isany, miały, nie pamiętam czy wszystkie, quaternium-87
a już się ucieszyłam ale dobrze, dobrze, wąż ma w kieszeni siedzieć i nie pozwalać na kupowanie rzeczy do włosów.

wczoraj byłam dość zadowolona ze swoich włosów, naolejowałam na cały dzień vatiką kokosową, umyłam glorią i nałożyłam lorys ceramidy, czyli tzw. lenor jeśli nie znacie to obczajcie przy okazji ten zapach, bezcenne. Przeczesałam palcami trochę włosy z tą maską, potem ugniotłam niveą, długi plunking i przed samym pójściem spać dołożyłam żelu z siemienia, nawet nie robiłam przedziałka i nie oglądałam ich tylko tak jak były wszystkie razem do tyłu bo spałam w poprzek dużego łóżka, czego się nie robi dla włosów w sumie to nawet ok, najkrótsze biedne pasma trochę takie potargane i ogólnie drobne loko-fale przez to czesanie. Dzisiaj tylko mycie glorią i na noc lorys naturaloe żebym na rano miała tylko stylizację, chcę pospać
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 00:30   #23689
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
ano, wrocławianki są

zobacz w delikatesach "społem" i innych większych, miałam popatrzeć jak to wygląda w tesco, kauflandzie i leclerku ale ciągle zapominam, w tym ostatnim będę jutro

.......a ja miałam być na odwyku! Conajmniej do nowego roku bo wszystkiego mam po dziurki w nosie! Ale... Isany nie mam żadnej...

mnie ostatnio też wszyscy pytają o włosy, fryzjerka nie chciała wierzyć że nie mam trwałej, znajome mamy, dentystka, rodzina nie mogą się nadziwić że to naturalne ach ach.

nie zabijaj!

hej u mnie dyfuzor niezbyt się sprawdza, rozprostowuje mi włosy do połowy i nie mogę znaleźć dobrego sposobu na suszenie niestety, najbardziej lubię jak sobie naturalnie schną ale wiadomo, nie zawsze jest na to czas. Ja na Twoim miejscu przeszukałabym dobrze dom, spytała rodzinę czy przyjaciółkę, zwykle do suszarek dodają jakieś dodatkowe akcesoria i dyfuzor też, miałabyś okazję się z nim trochę zapoznać nim zdecydujesz, czy chcesz inwestować.

a już się ucieszyłam ale dobrze, dobrze, wąż ma w kieszeni siedzieć i nie pozwalać na kupowanie rzeczy do włosów.

wczoraj byłam dość zadowolona ze swoich włosów, naolejowałam na cały dzień vatiką kokosową, umyłam glorią i nałożyłam lorys ceramidy, czyli tzw. lenor jeśli nie znacie to obczajcie przy okazji ten zapach, bezcenne. Przeczesałam palcami trochę włosy z tą maską, potem ugniotłam niveą, długi plunking i przed samym pójściem spać dołożyłam żelu z siemienia, nawet nie robiłam przedziałka i nie oglądałam ich tylko tak jak były wszystkie razem do tyłu bo spałam w poprzek dużego łóżka, czego się nie robi dla włosów w sumie to nawet ok, najkrótsze biedne pasma trochę takie potargane i ogólnie drobne loko-fale przez to czesanie. Dzisiaj tylko mycie glorią i na noc lorys naturaloe żebym na rano miała tylko stylizację, chcę pospać
a lorys nutraloe pachnie jak ludwik

ja mam problem z ułożeniem włosów okalających twarz. Mam grzywę ok 20cm i przedziałek z boku i nie moge się przyzwyczaić do tego jak się układa i sobie przypinam do tyłu, wcześniej chodziłam w opasce ale jakoś mi się odwidziało. Marzy mi się krótsza grzywka na bok ale będę musiała poświęcić chwilę czasu na jej prostowanie i nie będę już miała tego komfortu jaki mam teraz jeśli złapie mnie deszcz

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 00:40   #23690
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
ano, wrocławianki są

To jutro zajdę do jakiegoś społem A możecie mi zdradzić rąbka tajemnicy, gdzie jest duży wybór odżywek Joanny? Bo byłam w rossmanie i carrefourze i pustki. Może jutro mi się uda do tesco podskoczyć, to obczaję Joannę i kokos przy okazji

Twój opis czynności jakie wykonałaś z włosami jeszcze jak narazie wymaga ode mnie słowniczka, ale mam nadzieję, że juz niedługo

A dalszy sposób na loczki jest nie do podrobienia
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 07:38   #23691
blakinka
Raczkowanie

Cytat:
Jeszcze nie do końca kumam oleje. Je się nakłada na skalp czy na włosy? Na jaki czas? Jest jakiś wątek o tym, albo czy są gdzieś zebrane informacje na ten temat? Znalazłam tylko to. Obawiam się tych olejów o tyle, że ja nigdy nie miałam problemów z puszeniem, wręcz odwrotnie- często właśnie włosy szybko mi oklapują...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276331
to jest temat o olejach

Cytat:
Loczki dziękują
blakinka! widzę, że zaczęłyśmy reanimację włosków w tym samym czasie! Tez mam babydreama i tez muszę parę rzeczy dokupić
jak fajnie, że ktoś też jest początkujący
w sobote (21.08) dowiedziałam się o CG i już tego samego dnia wprowadzałam małe zmiany w pielęgnacji włosków
obecnie wytrwale poszukuję jakiejś ciekawej maski na włosy
ostatnio przeszłam pół miasta w poszukiwaniu kosmetyków i praktycznie wszystko znalazłam w miejscowej aptece, tego sie nawet nie spodziewałam, zaszłam tam bo pomyślałam, a może jednak

dzisiaj moje włoski nabrały puszystości

Edytowane przez blakinka
Czas edycji: 2010-08-27 o 07:41
blakinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 08:21   #23692
Charlotte95
Wtajemniczenie

Cytat:
Je się nakłada na skalp czy na włosy? Na jaki czas? Jest jakiś wątek o tym, albo czy są gdzieś zebrane informacje na ten temat? Znalazłam tylko to. Obawiam się tych olejów o tyle, że ja nigdy nie miałam problemów z puszeniem, wręcz odwrotnie- często właśnie włosy szybko mi oklapują...

Zazwyczaj i na skalp i włosy, a nakładasz wtedy jak Ci wygodnie np. ja myję włosy wieczorem więc olej nakładam rano, względnie po południu, jeśli myjesz rano, to nakładaj na noc. Co do oklapnięcia to jak umyjesz dobrze włoski to nie będą oklapnięte, moje dzisiaj po kokosie są puszyste Aż za bardzo
Cytat:
To jutro zajdę do jakiegoś społem A możecie mi zdradzić rąbka tajemnicy, gdzie jest duży wybór odżywek Joanny? Bo byłam w rossmanie i carrefourze i pustki. Może jutro mi się uda do tesco podskoczyć, to obczaję Joannę i kokos przy okazji
Nie pamiętam czy konkretnie Joanny tam są ale ogromny wybór wizażowych hitów do włosów znajdziesz w Feniksie w rynku (m.in. Gloria, chyba Lorysy, Joanna jedwab - psikacz, bo go szukałam właśnie różne radicale, wody brzozowe, pokrzywowe, Joanna rzepa, naturie chyba też były, wszystkie szampony barwy, słowem nic tylko wybierać.)
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 08:38   #23693
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli muszę jeszcze dokupić jakąś odżywkę b/s, zrobić żel lniany i jakiś olej. Jeszcze nie do końca kumam oleje. Je się nakłada na skalp czy na włosy? Na jaki czas? Jest jakiś wątek o tym, albo czy są gdzieś zebrane informacje na ten temat? Znalazłam tylko to. Obawiam się tych olejów o tyle, że ja nigdy nie miałam problemów z puszeniem, wręcz odwrotnie- często właśnie włosy szybko mi oklapują...

Loczki dziękują
W FAQ jest trochę o olejach.

Co to jest olejowanie?
Jak często można nakładać oleje?
Jak długo powinnam trzymać oleje na włosach?
Czym zmywać oleje?

Nakładamy na włosy, na skalp też można; ale jak ostatnio przeczytałam, kto ma problem z łupieżem powinien uważać na olejowanie skalpu.
Stary 2010-08-27, 09:25   #23694
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:

używasz jakichś utrwalaczy? żeli, lotionów?
za pierwszym razem uzyłam takiego żel drogeryjnego (chyba z auchan) a wczoraj żelu lnianego- efekt ten sam- rozprostowały mi się (podejrzewam, że pod wpływem ciężaru)

Cytat:

ogladalam twoje zdjecia w albumie. na zdjeciu z kwietnia masz piekne fale - to naturalne?
dyfuzor raczej nie przedłuża trwałości loków (za to odpowiada stylizator, u nas popularne są żele), ale za to może twoje loki jeszcze bardziej podkrecic i dodać objetosci.
dziękuję nie wiem czy można to nazwać naturalnymi - takie fale mam po tym jak śpię w takim koczku zwiniętym na czubku głowy

Cytat:

hej pewnie tak zrobię, bo mam już dwie suszarki więc szkoda mi kupować trzecią, jesli miałaby nie pomóc...

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2010-08-27, 09:36   #23695
Just_Smile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Witamy
A jaka dokładnie jest to maska?
Maska może (ale nie musi) być zbyt ciężka do mycia włosów
Witam
L'Oreal, Elsève Nutri-Blask z Proteiną Perły, Maseczka 'Energia i Blask' .
Zdecydwoałam się jednak na nie użycie,za to skorzystałam wczoraj z nafty kosmetycznej .

Cytat:
po pierwsze przed myciem odżywką musisz oczyścić włosy z ewentualnego nadbudowania silikonami, potem dopiero je myć odżywką, może to być Isana różowa, Mrs Potters balsamy, Naturia odżywki b/s, Hegron
Dziękuje za radę ;*
Czytałam pigułkę i FAQ,ale tyle tam tego było że nie da sie od razu
wszystkiego zpamiętać.

Anka
- Witam

To ja może też swoje włoski pokaże

Zapuszczam wlosy
Ograniczam slodycze
Ucze sie hiszpanskiego
Cwicze brzuszki

Just_Smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:13   #23696
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Nareszcie chwilka czasu...
Do 103

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam odzywkę Artiste z keratyną i to jest coś, czego mi brakowało Odżywka jest wodnista i przez to inna od moich pozostałych odżywek. Włosy miałam takie dziwne, kiedy ją nałożyłam. Po spłukaniu wodą wszystko już było ok.
Ciekawa opinia... Zauważyłaś może jakiś wpływ tej odżywki na objętość?
Myślę, czy by jej nie nabyć.
Cytat:
poki co po kazdym myciu jestem tak samo zadowolona z wlosów, ze nie chce nic zmieniac, ani (eloe nie bij) do fryzjera isc :P
Bić nie będę, bo sama odwlekam wizytę u fryzjera
Ale dziś z włosów nie jestem zadowolona
Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
był przepis m.in na macerat z orzecha włoskiego na bazie młodej, zielonej skórki. myślę sobie, że takie cuś ma szansę mieć właściwości przyciemniające. może warto spróbować?
Ja myślę, że warto. Mam nalewkę na orzechach (takich właśnie jak pisała Małgosia - skórka łatwo schodzi i można je nożem pokroić), która jest zbawieniem dla mojego żołądka. Kolor tego spirytusowego leku to bardzo gorzka czekolada.
Cytat:
pytanie mam również drugie... poza tematem w/w odżywki. skrótowo - jeśli włosy dostają protein w masce, to dobrze jest im później dostarczyć humektantów dla nawilżenia, jakich polskich produktów używacie w tej roli?
Zależy w jaki sposób proteina działa na Twoje włosy. One same są też często humektantami, więc nadmiar działających w ten sposób (np. jedwab hydrolizowany, ale on nie musi działać tak samo u wszystkich) może spowodować nadmiar nawilżenia. Bezpieczniej będzie dać coś bardziej emolientowego niż humektantowego i dokładna obserwacja.
Cytat:
Mam włosy przetłuszczające się, ale zarazem suche od połowy w dół... Myślałam o myciu odżywką, ale po różnych opiniach doszłam do wniosku, że jeśli już lepsze będzie OMO
Witaj. Widziałam, ze dziewczyny już Ci wszystko objaśniły. Ja tylko pochwalę wybór omo - ponieważ skal na tę chwilę się przetłuszcza skup się na różnicowaniu jego potrzeb i potrzeb włosów. Delikatny szampon (czyli Hipp czy Babydream) będzie jak najbardziej na miejscu. Miej też w pogotowiu szampon prosty z slsami (np. Barwa), by oczyścić skalp, gdy będzie tego potrzebował.
Gdy unormujesz skalp będzie można próbować myć odżywką
Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
hmmmm, a moje nie są rude, czy mogę zgłosić reklamację?
ale Ty chyba nie lubisz rudych włosów u siebie?
Cytat:
a tak w ogóle to witajcie po urlopie mam mnóstwo pracy (i depresję pourlopową )więc tylko podczytuję, ale melduję że włosy sa w niezłej formie, rosną, coraz częściej spiralkują na końcach (zwłaszcza z jednej strony ) i jakoś się to wszystko kręci
Cudownie
Cytat:
rece, nogi i biust opadają!
Niech Ci chociaż biust nie opada
Bo zwątpię w biustonosze [COLOR="Silver"]

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-08-27 o 10:52
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:14   #23697
Eloe77

Cytat:
to super bo mam ją już w swoich łapkach
Najciekawsza rzecz w tej Twojej odżywce to arginina Rzeczywiście może regenerować, choć zdaje się, że warto ją będzie wzbogacić olejem.
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
tutaj jest watek pielegnacyjny dla kreconowlosych, falowlosych, afrowlosych
Chce być afrowłosa
Cytat:
Napisane przez withoout Pokaż wiadomość
mogę się dowiedzieć, gdzie można zakupić olejek kokosowy? bo chciałabym uniknąć zakupu przez internet.
Cytat:
Napisane przez withoout Pokaż wiadomość
Bytom, mieszkam na śląsku
Gwoli ścisłości historycznej to ja, Anka.d i jeszcze parę innych osób mieszkamy na Śląsku
Rozejrzyj się po sklepach ze zdrową żywnością, po stoiskach z żywnością dla wegetarian albo zajrzyj do Almy (zdaje się, ze ta sieć jest w miastach przy K-cach) czy innych marketów z bardziej wyszukaną żywnością.
Cytat:
kupiłam sobie wczoraj żel Delia, ciekawe czy się polubimy - jeszcze nie używałam żelu do stylizacji
Jeden z moich ulubieńców Mam nadzieję, ze spodoba się Twoim włosom
Cytat:
dama pikowa - nie tylko ja
jest nas tu kilka z najpiekniejszego miasta w Polsce :P

Cytat:
kokos kupisz w epi markecie, ostatnio zauwazylam go tez w sklepie osiedlowym (Varia na ul. Gajowej) (btw mam wrazenie ze pracuje tam ktos, kto czyta nasz watek :P jest hegron, fructis bez silikonów, rozniste oleje, siemie lniane, teraz doszedl kokos a to niby zwykly spozywczak).
Hmm... kusisz i kusisz tym sklepem. Muszę się wreszcie wybrać Bo tak to jeżdże tylko do Piotra i Pawła - jedyny sklep z Lechem Pilsem
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21640658]dziewczyny, czy wiecie moze cos o oddzialywaniu chitiny? moze ktoras z Was ekspertmentowala?
Hydroxypropyl Chitosan - sucha skore, suche, lamliwe matowe wlosy, pomaga w rozczesywaniu wlosow, dziala przeciw rozdwajaniu koncowek[/quote] Cały ten związek odpowiedzialny jest za tworzenie filmu na włosie.
Sama chitina jest derywatem glukozy, polisacharydem. Będzie ładnie zagęszczać i utwardzać (pancerzyki chitynowe ) Można ja porównać do keratyny lub celuzozy.
Nie wiem tylko na ile wniknie do wnętrza włosa. Skoro cały związek jest film-formerem, to raczej wnikać do wnętrza nie powinien.
Cytat:
Wiem, ze jest inny wątek do tego, tylko że moje dokonania to jeden dzień, a chciałam Wam się pochwalić
Piękne, mięsiste loki Chwal się, chwal, bo miło popatrzeć.
Cytat:
kupiłam dziś z TBSu cottonseed curl boost i myślałam że to będzie mgiełka a to jest krem
czy to ma być jako stylizator i czy się nadaje na 2 dzień do odświeżenia??
U mnie się nadaje, ale na suche włosy nakładany wilgotnymi łapkami.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-08-27, 10:24   #23698
kropcia007
Wtajemniczenie

Syrenko zaciekawiłaś mnie tymi sprayami z Isany ... Czy oprócz silikonu cyklicznego dużo ich było w składzie? Dużo rodzajów tych sprejów jest?

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:51   #23699
Eloe77

Cytat:
Dyfuzor też kosztuje około 40 zł i nie wiadomo czy na pewno przypasuje,a znalazłam na allegro coś bardzo taniego z chłodnym nawiewem :P
http://allegro.pl/suszarka-akira-hd-...201099502.html
Skoro suszysz raz od wielkiego dzwonu, to powinna się nadać. Sprawdź tylko, w jakiej odległości od włosów używać. U mnie brak kryzy powoduje rozdmuchiwanie włosów.
Ciesze się, że zbierasz komplementy włosowe
Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
dzisiaj testuję olejek rycynowy-doczytała, że sporo szamponu potreba do zmycia
Rycyna jest potwornie tępa i przed nałożeniem dobrze ją podgrzać. Taka solo może być trudna do zmycia, ale dawałam radę i odżywką. Próbuj.
Osobiście bardzo lubię rycynkę i jeśli ją nakładam to tylko w towarzystwie innych olejów.
Cytat:
do mnie na szczęście sąsiedzi nie pukają w sufit czy rury, ani jeszcze mnie nikt nie odwiedził w celu przyłożenia mi moim instrumentem
Grasz na skrzypcach? Wspaniale!
Cytat:
Napisane przez Zelka_93 Pokaż wiadomość
Eloe czy spłukujesz tą:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=19 płukankę wodą czy pozostawiasz na włosach bez spłukiwania? Jeśli tak to czy używasz potem odżywki b/s? Nie przesuszyła włosków ?
Nie, robię nią ostatnie płukanie i nakładam odżywkę b/s oraz stylizator. Niestety kiepsko z regularnością, bo tu trzeba napar zrobić i wystudzić, a wciąż nie mam czasu i głowy, więc robię to, co można od ręki użyć.
Jednak gdy używałam, nie zauważyłam przesuszenia

Anwen ciekawy blog
Samo suszenie może zrobić sporo dobrego - zerknij do FAQ do postów o dyfuzorze. Dobrze rozpocząć od nieco cieplejszego nawiewu, by utrwalić nowe wiązania tymczasowe (używasz najmniejszej prędkości!). Z utrwalenia jednak nici, jeśli nie będzie stylizatora. Spróbuj żelu, ale - ponieważ Twoje włosy to fale (świetnie to widać tutaj - musisz sprawdzić, w którym momencie będzie najlepiej działał. Na początek nałóż na mokre, ugnieć, harmonijkuj, wysusz.
Potem nałóż na lekko podsuszone (zrób wszystko jak zwykle, ale np. po minucie suszenia dopiero nałóż stylizator).
Przy kolejnym myciu nałóż na suche.

Możesz też rozcieńczyć żel z wodą destylowaną lub przegotowaną w proporcji wyjściowej (do dopracowania indywidualnego) 1:1 i spryskiwać tym włosy. Po dokładnym spryskaniu delikatnie harmonijkować włosy suchym materiałem bawełnianym lub dobrze chłonącym wodę (byle nie frotte!)

Cytat:
Napisane przez blakinka Pokaż wiadomość
obecnie wytrwale poszukuję jakiejś ciekawej maski na włosy
Osobiście polecam raczej wzbogacanie odżywek niż zakup gotowej maski. Możesz zacząć od dodania łyżeczki miodu do odżywki, która posiadasz albo od dokapania kilku - kilkunastu kropelek oleju. Potem przyjdzie czas na półprodukty.
Pamiętaj, ze większość produktów typu maska nastawionych jest na szybkie efekty działania, dlatego też zwykle są napakowane silikonem, a substancji odżywczych może być niewiele.
Ale z czystym sumieniem mogę polecić Biowaxy
Cytat:
To ja może też swoje włoski pokaże
No proszę Bardzo ładne włosy
A maską, którą podałaś nie radziłabym myć.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-08-27, 10:55   #23700
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
a lorys nutraloe pachnie jak ludwik

ja mam problem z ułożeniem włosów okalających twarz. Mam grzywę ok 20cm i przedziałek z boku i nie moge się przyzwyczaić do tego jak się układa i sobie przypinam do tyłu, wcześniej chodziłam w opasce ale jakoś mi się odwidziało. Marzy mi się krótsza grzywka na bok ale będę musiała poświęcić chwilę czasu na jej prostowanie i nie będę już miała tego komfortu jaki mam teraz jeśli złapie mnie deszcz
tak? Używam go jakiś czas i nie zauważyłam czegoś takiego, ale lubię zapach ludwika

u mnie jest podobnie bo ostatnio fryzjerka zanim się zorientowałam zrobiła mi grzywkę, hm trudno to nawet tak nazwać, w każdym razie pojechała po skosie z jednej i drugiej strony i praktycznie grzywkę mam na 180 stopni wokół głowy od długości do nosa mniej więcej, najkrótsze pasma się nie kręcą, najwyżej jakąś falę w połowie lub łuk na końcu jestem w stanie otrzymać, trzeba czekać aż urośnie

Cytat:

Twój opis czynności jakie wykonałaś z włosami jeszcze jak narazie wymaga ode mnie słowniczka, ale mam nadzieję, że juz niedługo

A dalszy sposób na loczki jest nie do podrobienia
za Joanną patrz w osiedlowych drogeriach typu "u pani Halinki", ewentualnie w Naturze na dole Feniksa, przy wejściu, w tym na górze są takie bajery jak Ci już Charlotte pisała, Lorysy, Gloria, chyba hegron, woda brzozowa? Dawno tam nie byłam i nie powinnam znowu iść

Cytat:
Nie pamiętam czy konkretnie Joanny tam są ale ogromny wybór wizażowych hitów do włosów znajdziesz w Feniksie w rynku (m.in. Gloria, chyba Lorysy, Joanna jedwab - psikacz, bo go szukałam właśnie różne radicale, wody brzozowe, pokrzywowe, Joanna rzepa, naturie chyba też były, wszystkie szampony barwy, słowem nic tylko wybierać.)
Cytat:
za pierwszym razem uzyłam takiego żel drogeryjnego (chyba z auchan) a wczoraj żelu lnianego- efekt ten sam- rozprostowały mi się (podejrzewam, że pod wpływem ciężaru)
sądzę, że w miarę regeneracji włosów skręt będzie się poprawiał. Może powinnaś dłużej ugniatać? Lepiej odcisnąć wodę? Oglądałaś ten filmik z Jessie Curl?
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości