|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Też czekam na wieści od Kootka i mam nadzieję, że ta cisza nie oznacza niczego złego.
Kliwia ja kupiłam taki ciepły kocyk na wcześniejszych targach z firmy bon dodo o takie: http://www.bondodo.eu/index.php/pl/kocyki ( wydaje się na bardzo cieplutki )
|
#2552 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
i jest taki fajny gruby. Musi mieć swoje lata, bo ma smerfy ale nic sie zużył
|
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anecka, brak mi słów na Twojego ojca, obca osoba potrafiłaby lepiej zachować się w tej sytuacji, palić jak jest w domu kobieta w ciąży? kazać jej robić jak lekarz kazał sie oszczędzać? i ten tekst, że Twoja mama wcześnie Ciebie urodziła wiec luz, no to chyba chodzi o to, żebyś Ty uniknęła tej sytuacji!! nie mam słów ![]() ![]() Irsin, kopnij swojego, facet od czasu do czasu potrzebuje kopa. ![]() Mallinka, jak nastrój? co do seksu to niedawno mężowi mówiłam, że ja już chyba zapomniałam jak to się robi i po porodzie będę sie czuła jak dziewica jak zaczniemy na nowo
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
Kotekk trzymaj sie.
Kurcze powiem szczerze ze nie sadzilam ze moge sie przejac az tak bardzo cala noc nie moglam zasnac a jak zasnelam to mialam koszmary. Zakupy biorac przyklad z kotkaa zaczelam szalec na allegro a oto moje dobycze: http://allegro.pl/cudne-buciczki-na-...203245147.html http://allegro.pl/sliczne-buciki-dl-...203245097.html http://allegro.pl/zestaw-jeansowe-ba...205766237.html http://allegro.pl/kombinezon-na-zime...197308668.html http://allegro.pl/2-pary-slicznych-k...197574774.html http://allegro.pl/bardzo-wygodny-kom...162552004.html |
|
|
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
podklady kupisz w kazdej aptece raczej, kladzie sie je na przescieradlo , w domu jak mocno krwawisz tez sa przydatne
|
|
|
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
kolorystycznie to bardziej mi sie to podoba,
http://allegro.pl/show_item.php?item...2Fi%3E#gallery wiem ze dzieczyny macie rozny stosunek do wzorków ale pominmy to z 1 strony czytałam ze łozeczka klupśsa dobre a z 2 zastanawiam sie bo robia je z płyty czy to nie gorzej ??? ze plus płyta |
|
|
|
#2558 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam taki z mikrofazy, ale on raczej cienki jest moim zdaniemhttp://allegro.pl/kocyk-koala-spiwor...210204627.html edit: przypomnialam sobie że jakies 2 mies. temu byly bardzo ładne, grube, jednokolorowe koce z akrylu, (ale takiego miłego w dotyku, nie takiego jak te akrylowe koce dla dorosłych) w auchan. Żałuje że nie kupiłam, ostatnio juz ich nie widziałam. Edytowane przez Gustawek Czas edycji: 2010-08-30 o 12:47 |
|
|
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
Vcelka nic nie kupiłam bo nie wiem jak to było w sb ale było tyle ludzi i przepychanina jedna wielka, rozglądałam sie za prezentem dla mojego 4letniego braciszka
a dla siebie to tam jakies różne próbki, oglądałam wózki, ubranek trochę też i z tżtem pojechaliśmy stamtąd bo głowa mnie bolała, a jeszcze musieliśmy zabrać 2 wory ubranek od babci dla maluszka (muszę przejrzeć co tam się nadaje ), no i byliśmy u znajomych. Takiego mają słodkiego synka achh małe dzieci są piękne
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze macica w takim momencie twardnieje to normalne Irsin - masz 10 dni na zwrot zakupionego towaru! Pisz do gościa, że wysyłasz mu ten badziew z powrotem i niech oddaje kasę Co do seksu - to u nas normalnie, może jest ciut ciaśniej ale różnica naprawdę minimalna - tyle tylko, że u mnie chęci zupełni brak no ale tak średnio raz na dwa tygodnie coś tam się wydarzy Anecka - szkoda słów co do ojca Wstaw sobie kobieto zamek do drzwi - po jaką cholerę on ci włazi do pokoju z samego rana???Byłam sobie pochodzić po lesie (grzybów niestety nie znalazłam ) i oczywiście coś mi się poplątało i wyszłam z lasu w zupełnie innym miejscu niż zamierzałam Przeżyłam kilka spotkań bliskiego stopnia z pająkami wszelakiej maści i rozmiarów oraz innym robactwem i chwilowo odechciało mi się lasu ![]() Może w niedzielę jak będzie ładna pogoda to wyciągnę tż-ta... |
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
M25 podklady SENI sa na allegro i w aptece
Kupuje je raczej dla siebie, by sie komfortowo czuc w szpitalu, i zeby moc sobie bez podpaski wietrzyc krocze takze w domu. jesli zostana to mozna wykorzystac taki podklad do lozeczka, i do przewijania. Gustawek wlasnie nie wiem czy to to samo, wyglada podobnie. Ja mam z takiej wlochatek mikrofibry szlafrok w domu, jest fajnie cieplutki, ale troche sie pod nim cialo poci yhm..... i nie wiem czy bedzie chronic przed wiatrem jak taki grubszy akrylowy. Chyba podjade do jakiegos sklepu pomacac te dwie tkaniny. Vcelka bardzo ladne te kocyki |
|
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
Ja koc jeden dostałam od mamy TŻ-a, piękniusi jest ale oczywiście poliester, podziekowałam, ale powiedziałam, żeby bez mojej wiedzy i konsultacji ze mną, ewentualnie z nami, nie kupowała rzeczy, bo ja wole powiedziec co, żeby to byly przemyslane zakupy. A od mamy dostałam dwa po mojej siostrze
stare juz, ale sa w świetnym stanie i zamierzam ich uzywać.
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam nareszcie od samego rana i teraz odpisze na to co pamiętam :
Beata_Batumi-te chusteczki w biedronce są po 3,99 paczka a teraz jest promocja, że 4 paczki za 11,99 - jak nie pomyliłam cen ![]() paulinka - ja odnawiałam łóżeczko -było jasne a chcieliśmy ciemne -więc najpierw papierem ściernym i szpachelką w niektórych miejscach (ale to dlatego, że sama chciałam je szybko pomalować i źle to zrobiłam bo za grubo i tż musiał zdzierać jeszcze to moje malowanie i tylko mu kłopotu narobiłam:/) a potem malował -najpierw pędzelkiem ale zostawały smugi i wkońcu malował takim małym wałeczkiem taką cienką warstwę, jak wyschło to jeszcze raz i wyszło pięknie rptrbj - ja słyszałam o coneco - jest koło częstochowy - na poczatku chciałam kupić tam wózek ale jak obejrzeliśmy to nie za bardzo mi się spodobał tż tak samo i zrezygnowaliśmy - choć widzę u siebie, że wiele osób z nich korzysta sereniti-wszystkiego najlepszego Cytat:
Kootku myślę o Was -trzymajcie się a zwłaszcza Ty trzymaj Michałka jak najdłużej w środku Joanna-śliczne te zielone ciuszki Weronisia trzymam kciuki za wymiary Pascalka Anecka dla twojego ojca _on chyba z księżyca spadł !!!a ja znowu jestem ciągle głodna, do tego coś dzieje mi się z brzuszkiem i nie wiem czy to twardnienie czy poprostu Jasiu się tak napręża - bo od pępka w górę mam normalny brzuch a poniżej taki pas twardego a niżej już tylko trochę twardy :/ i jest mi niedobrze-chyba z głodu dobrze, że jutro wizyta ale coś się denerwuję -nie mam siły na nią jechać nawet z domu nie chce mi się wyjść -nadal bolą mnie bardzo żebra i plecy a ten ból w nogach w nocy jest coraz gorszy i częściej - to chyba żylaki takie wewnętrzne bo moja mama też je miała wczoraj mieliśmy rocznicę ślubu i tż mnie bardzo zaskoczył bo myślałam, że nic nie dostanę a dostałam piękny bukiet kwiatów, czekoladki w sercu i śliczny naszyjniki taki jaki chciałam (tylko nie zdążył jeszcze dotrzeć bo za późno zamówił) a do tego zanim wstałam to obudziła mnie melodia naszej piosenki z pierwszego tańca na weselu puszczona na cały dom i wtedy dostałam prezenty -tak się wzruszyłam, że się popłakałam i nie mogłam przestać |
|
|
|
|
#2564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
kotek jadlas jagody w lesie prosto z krzaka?? oszalalas? jagody trzeba myc, bo w moczu lisow ktore sikaja na kraczki sa wirusy ktore wywoluja chorobe watroby bablowice czy jakos tak
odwazna jestes.
|
|
|
|
#2566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż wiem że mu tego brakuje. Ale chyba ja jestem dla niego teraz nietykalna. Nie przez wstręt tylko w takim sesnie"błogosławionym" n o i nie chce mi zrobić krzywdy. A ja to szanuję. Sama też nie mam szczególnej chęci. A do tego wskazane żebyśmy się powstrzymali.---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|
#2568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak lubię chodzić na grzyby jednak moje obrzydzenie dla pająków jest silniejsze ;P chociaż się dotleniłaś ![]() o dzięki kularek za rady ![]() postarał się bardzo ![]() ![]() ![]() i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
to tak samo było w niedziele :/ widziałam widziałam, tam była chyba też wielka taka ciuchcia prawda? wybrałam mu zabawkę ze stacyjkowa i poszukam w necie ile kosztuje no i dostałam na tych targach mnóstwo makulatury będzie czym palić w kominku :P
|
||
|
|
|
#2569 | |||
|
Zadomowienie
|
Artystka23 mam nadzieję że szybko się ze wszystkim uporacie
i uwolnicie od zrzędzenia babci-pomyśl że jeszcze tylko kilka tygodni...Cytat:
co ta za sprzedawca-żebyśmy sie nie nacięły...KarolinaB fajnie że weekend taki miły-i już dostajesz prezenty od znajomych-super ![]() Czekamy jak na szpilkach... Cytat:
pocze kajmy do wieczora, jak coś to ok 18 napiszę-nie chcę jej obudzić ![]() Cytat:
jak w SR coś powiedzą na ten temat to może się zmuszę, ale osattnio miewam skurczyki i chyba bym się bała...Dziękuję, spoko leżę zawinięta w moją poduszkę kojec i nie mogę się doczekać wizyty u gina,a mam dopiero 11września ;(
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
Hej
ja mam total doła przez rodzinę TŻeta |
|
|
|
#2571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2573 |
|
Raczkowanie
|
Anecka, trzymaj się dzielnie i nie daj się wyprowadzić z równowagi!
Irsin, A ja właśnie wygrałam kosmetyki w konkursie Gazet Wyborczej: migdałowy balsam do ciała i migdałowy peeling do ciała.
|
|
|
|
#2574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Może kopnąć w formie straszaka z opcją powrotu? ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
|
#2575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla TŻta-pięknie to przyszykował-też bym się poryczała no i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! niektórzy to chyba żyją po to żeby innym psuć nastrój-to ich taka życiowa misja ![]() współczuję
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2577 |
|
Raczkowanie
|
Co się stało? Wygadaj sie, jak masz ochotę, ponarzekamy i bedziemy pomstwoać razem z Tobą.
Swoja drogą, to dlaczego wszyscy ludzie nie mogą życ wg zasady "zyj i daj zyć innym tak jak tego chce?" Tylko sie wtracają i psuja innym nastroje ;/ |
|
|
|
#2578 |
|
Rozeznanie
|
KOCYK z grubych to mam akrylowy, rzeczywiście cieplutki, słodkie kolorki, kupiłam w hurtowni dziecięcej za 40zł a jest firmy BOBAS
![]() Aha chciałam się też pochwalić ze kupiliśmy wózek co prawda używany, ale od znajomych w bdb stanie, praktycznie wygląda jak nowy X-LANDER XA zieloniutki z 2 saszetkami i torbą, do tego dali nam mate edukacyjna TINY LOVE na baterie z melodyjkami itp i za całość daliśmy 500zł. w załączniku zdjęcie, to zdjęcie na dworzu nie moje, ale chcialam pokazac o jaki wozek chodzi, bo moj to poskładany i u mamy w piwnicy leży zapakowany bo nie mamy miejsca narazie zeby tak stał
|
#2579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

i jest taki fajny gruby. Musi mieć swoje lata, bo ma smerfy ale nic sie zużył 

ja mam taki z mikrofazy, ale on raczej cienki jest moim zdaniem

a ze macica w takim momencie twardnieje to normalne
Przeżyłam kilka spotkań bliskiego stopnia z pająkami wszelakiej maści i rozmiarów oraz innym robactwem i chwilowo odechciało mi się lasu
odwazna jestes.

za wizytę.
Takze zasnelam praktycznie o 3 jakos.
niektórzy to chyba żyją po to żeby innym psuć nastrój-to ich taka życiowa misja