Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 12:36   #2551
Vcelka
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Też czekam na wieści od Kootka i mam nadzieję, że ta cisza nie oznacza niczego złego.
Kliwia ja kupiłam taki ciepły kocyk na wcześniejszych targach z firmy bon dodo o takie: http://www.bondodo.eu/index.php/pl/kocyki ( wydaje się na bardzo cieplutki )

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:36   #2552
Stokrotka_76
Raczkowanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie macie te grube cieple kocyki?
Takie akrylowe czy z mikrofibry?
a widzialyscie jednokolorowe moze? na allegro jednokolorowy jest jeden typ z akrylu i chyba ze 2 z mikrofibry. ale wybor kolorow zaden.
Ja dostałam od siostry po jej corkach welurowy (chyba i jest taki fajny gruby. Musi mieć swoje lata, bo ma smerfy ale nic sie zużył
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:38   #2553
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Spoko, swietny dzien.

Oszukali mnie na Allegro na ponad dwie stowy, wyslali mi podrobki oryginalnych kosmetykow.Co jeszcze dzisiaj?
masakra!!! może da się coś z tym z robić? reklamacja? a ma pozytywne opinie ten sprzedawca?

Anecka, brak mi słów na Twojego ojca, obca osoba potrafiłaby lepiej zachować się w tej sytuacji, palić jak jest w domu kobieta w ciąży? kazać jej robić jak lekarz kazał sie oszczędzać? i ten tekst, że Twoja mama wcześnie Ciebie urodziła wiec luz, no to chyba chodzi o to, żebyś Ty uniknęła tej sytuacji!! nie mam słów

Irsin, kopnij swojego, facet od czasu do czasu potrzebuje kopa.

Mallinka, jak nastrój?

co do seksu to niedawno mężowi mówiłam, że ja już chyba zapomniałam jak to się robi i po porodzie będę sie czuła jak dziewica jak zaczniemy na nowo no ale oral jest, wczoraj był

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:39   #2554
M25
Zadomowienie

Cytat:
ja sonbie zorbilam liste co musze kupic dla siebie i malucha. no i troche tego jest od wrzesnia bedziemy miecnowa karte do bankomatu, to bedziemy kupowac.

podklady poporodowe Bella lub hartman 3 paczki
podklady na lozko Seni
wkładki laktacyjne
2x staniki do karmienia
majtki jednorazowe z siateczki hartman
szlafrok
2x pidzamy do karmienia
3x skarpety

pampersy New born
chusteczki do pupy
patyczki do uszu dla niemow;at
duze platki kosmetyczne owalne
pieluchy tetrowe 15szt
pieluchy flanelowe 6 sztuk
plyn do mycia hipp lub Ziajka
krem do pupy pośladkowy ziajka
krem do twarzy ziajka
loton do ciala hipp lub ziajka
szczoteczka do włosów
Frida lum marimer

marimer lub inna woda morska
octenisept do pepka
proszek do prania dzidzius
termometr do ucha
ochraniacz do łóżeczka

espumisan na kolke
cążki dla niemowląt lub nowy zestaw nożyczek dla doroslych
gruby kocyk

cos jeszcze?

wanienke z termometrem bede miec chyba ze kolezanka bedzie chciala wiecej niz mam kasy na to, to kupie zwykla za 30zl, kocyki juz mam, tylko jeszcze taki cieply gruby musze kupic.
No i ciuszki - zobacze co mam do kupienia jak dostane paczki od szwagierki i kolezanki.
A te podkłady na łóżko Seni to dla Ciebie czy maleństwa? Jeżeli dla Ciebie to gdzie można takie kupić i czy używa się je tylko w szpitalu czy w domu też? Pod czy na prześcieradle?
Stary 2010-08-30, 12:40   #2555
ruda3000
Raczkowanie

Kotekk trzymaj sie.:ro za:

Kurcze powiem szczerze ze nie sadzilam ze moge sie przejac az tak bardzo cala noc nie moglam zasnac a jak zasnelam to mialam koszmary.

Zakupy biorac przyklad z kotkaa zaczelam szalec na allegro a oto moje dobycze:
http://allegro.pl/cudne-buciczki-na-...203245147.html

http://allegro.pl/sliczne-buciki-dl-...203245097.html

http://allegro.pl/zestaw-jeansowe-ba...205766237.html

http://allegro.pl/kombinezon-na-zime...197308668.html

http://allegro.pl/2-pary-slicznych-k...197574774.html

http://allegro.pl/bardzo-wygodny-kom...162552004.html
ruda3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:44   #2556
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
A te podkłady na łóżko Seni to dla Ciebie czy maleństwa? Jeżeli dla Ciebie to gdzie można takie kupić i czy używa się je tylko w szpitalu czy w domu też? Pod czy na prześcieradle?
podklady kupisz w kazdej aptece raczej, kladzie sie je na przescieradlo , w domu jak mocno krwawisz tez sa przydatne
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:44   #2557
rptrbj1978
Rozeznanie

kolorystycznie to bardziej mi sie to podoba,
http://allegro.pl/show_item.php?item...2Fi%3E#gallery
wiem ze dzieczyny macie rozny stosunek do wzorków ale pominmy to z 1 strony czytałam ze łozeczka klupśsa dobre a z 2 zastanawiam sie bo robia je z płyty czy to nie gorzej ??? ze plus płyta
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:44   #2558
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny jakie macie te grube cieple kocyki?
Takie akrylowe czy z mikrofibry?
a widzialyscie jednokolorowe moze? na allegro jednokolorowy jest jeden typ z akrylu i chyba ze 2 z mikrofibry. ale wybor kolorow zaden.
czy mikrofibra to to samo co mikrofaza ja mam taki z mikrofazy, ale on raczej cienki jest moim zdaniem
http://allegro.pl/kocyk-koala-spiwor...210204627.html
edit: przypomnialam sobie że jakies 2 mies. temu byly bardzo ładne, grube, jednokolorowe koce z akrylu, (ale takiego miłego w dotyku, nie takiego jak te akrylowe koce dla dorosłych) w auchan. Żałuje że nie kupiłam, ostatnio juz ich nie widziałam.

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-08-30 o 12:47
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:48   #2559
_paulinka2
Wtajemniczenie

Vcelka nic nie kupiłam bo nie wiem jak to było w sb ale było tyle ludzi i przepychanina jedna wielka, rozglądałam sie za prezentem dla mojego 4letniego braciszka a dla siebie to tam jakies różne próbki, oglądałam wózki, ubranek trochę też i z tżtem pojechaliśmy stamtąd bo głowa mnie bolała, a jeszcze musieliśmy zabrać 2 wory ubranek od babci dla maluszka (muszę przejrzeć co tam się nadaje ), no i byliśmy u znajomych. Takiego mają słodkiego synka achh małe dzieci są piękne

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:50   #2560
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
w nocy przez sen zdarzają mi się orgazmy a wtedy macica mi twardnieje jak cholera!!!
No to tylko pozazdrościć a ze macica w takim momencie twardnieje to normalne

Irsin - masz 10 dni na zwrot zakupionego towaru! Pisz do gościa, że wysyłasz mu ten badziew z powrotem i niech oddaje kasę

Co do seksu - to u nas normalnie, może jest ciut ciaśniej ale różnica naprawdę minimalna - tyle tylko, że u mnie chęci zupełni brak no ale tak średnio raz na dwa tygodnie coś tam się wydarzy

Anecka - szkoda słów co do ojca Wstaw sobie kobieto zamek do drzwi - po jaką cholerę on ci włazi do pokoju z samego rana???

Byłam sobie pochodzić po lesie (grzybów niestety nie znalazłam ale za pojadłam troszkę jagód i jeżyn ) i oczywiście coś mi się poplątało i wyszłam z lasu w zupełnie innym miejscu niż zamierzałam dobrze, że chociaż po tej samej stronie lasu Przeżyłam kilka spotkań bliskiego stopnia z pająkami wszelakiej maści i rozmiarów oraz innym robactwem i chwilowo odechciało mi się lasu
Może w niedzielę jak będzie ładna pogoda to wyciągnę tż-ta...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:51   #2561
kliwia
Zakorzenienie

M25 podklady SENI sa na allegro i w aptece
Kupuje je raczej dla siebie, by sie komfortowo czuc w szpitalu, i zeby moc sobie bez podpaski wietrzyc krocze takze w domu.
jesli zostana to mozna wykorzystac taki podklad do lozeczka, i do przewijania.

Gustawek wlasnie nie wiem czy to to samo, wyglada podobnie. Ja mam z takiej wlochatek mikrofibry szlafrok w domu, jest fajnie cieplutki, ale troche sie pod nim cialo poci yhm..... i nie wiem czy bedzie chronic przed wiatrem jak taki grubszy akrylowy. Chyba podjade do jakiegos sklepu pomacac te dwie tkaniny.

Vcelka bardzo ladne te kocyki
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:52   #2562
KarolinaB
Raczkowanie

Ja koc jeden dostałam od mamy TŻ-a, piękniusi jest ale oczywiście poliester, podziekowałam, ale powiedziałam, żeby bez mojej wiedzy i konsultacji ze mną, ewentualnie z nami, nie kupowała rzeczy, bo ja wole powiedziec co, żeby to byly przemyslane zakupy. A od mamy dostałam dwa po mojej siostrze stare juz, ale sa w świetnym stanie i zamierzam ich uzywać.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:52   #2563
kularek
Zadomowienie

nadrobiłam nareszcie od samego rana i teraz odpisze na to co pamiętam :

Beata_Batumi-te chusteczki w biedronce są po 3,99 paczka a teraz jest promocja, że 4 paczki za 11,99 - jak nie pomyliłam cen

paulinka - ja odnawiałam łóżeczko -było jasne a chcieliśmy ciemne -więc najpierw papierem ściernym i szpachelką w niektórych miejscach (ale to dlatego, że sama chciałam je szybko pomalować i źle to zrobiłam bo za grubo i tż musiał zdzierać jeszcze to moje malowanie i tylko mu kłopotu narobiłam:/) a potem malował -najpierw pędzelkiem ale zostawały smugi i wkońcu malował takim małym wałeczkiem taką cienką warstwę, jak wyschło to jeszcze raz i wyszło pięknie

rptrbj - ja słyszałam o coneco - jest koło częstochowy - na poczatku chciałam kupić tam wózek ale jak obejrzeliśmy to nie za bardzo mi się spodobał tż tak samo i zrezygnowaliśmy - choć widzę u siebie, że wiele osób z nich korzysta

sereniti-wszystkiego najlepszego -ale co ty mówisz-przecież jesteś śliczna na tych zdjęcia -poprostu promieniejesz !!!

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
O matko, dziewczyny,
dostałam SMS od Kootka:
Hej, jestem w szpitalu, wody mi poleciały i leżę plackiem, później będę miała net to napisze na forum co i jak. Kootek
przeraził mnie ten sms :/

Kootku myślę o Was -trzymajcie się a zwłaszcza Ty trzymaj Michałka jak najdłużej w środku musi być dobrze i napewno tak będzie

Joanna-śliczne te zielone ciuszki

Weronisia trzymam kciuki za wymiary Pascalka

Anecka dla twojego ojca _on chyba z księżyca spadł !!!

a ja znowu jestem ciągle głodna, do tego coś dzieje mi się z brzuszkiem i nie wiem czy to twardnienie czy poprostu Jasiu się tak napręża - bo od pępka w górę mam normalny brzuch a poniżej taki pas twardego a niżej już tylko trochę twardy :/
i jest mi niedobrze-chyba z głodu
dobrze, że jutro wizyta ale coś się denerwuję -nie mam siły na nią jechać nawet z domu nie chce mi się wyjść -nadal bolą mnie bardzo żebra i plecy a ten ból w nogach w nocy jest coraz gorszy i częściej - to chyba żylaki takie wewnętrzne bo moja mama też je miała

wczoraj mieliśmy rocznicę ślubu i tż mnie bardzo zaskoczył bo myślałam, że nic nie dostanę a dostałam piękny bukiet kwiatów, czekoladki w sercu i śliczny naszyjniki taki jaki chciałam (tylko nie zdążył jeszcze dotrzeć bo za późno zamówił) a do tego zanim wstałam to obudziła mnie melodia naszej piosenki z pierwszego tańca na weselu puszczona na cały dom i wtedy dostałam prezenty -tak się wzruszyłam, że się popłakałam i nie mogłam przestać
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:52   #2564
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
Vcelka nic nie kupiłam bo nie wiem jak to było w sb ale było tyle ludzi i przepychanina jedna wielka, rozglądałam sie za prezentem dla mojego 4letniego braciszka a dla siebie to tam jakies różne próbki, oglądałam wózki, ubranek trochę też i z tżtem pojechaliśmy stamtąd bo głowa mnie bolała, a jeszcze musieliśmy zabrać 2 wory ubranek od babci dla maluszka (muszę przejrzeć co tam się nadaje ), no i byliśmy u znajomych. Takiego mają słodkiego synka achh małe dzieci są piękne
W sobotę tez było mnóstwo ludzi, organizacyjnie było beznadziejnie, mało miejsca, jeszcze tyle mam z wózkami, że przejść się nie dało. Jak dla braciszka to fajne były te zabawy z firmy dumel ( może widziałaś, oni byłi przy scenie ).

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:53   #2565
kliwia
Zakorzenienie

kotek jadlas jagody w lesie prosto z krzaka?? oszalalas? jagody trzeba myc, bo w moczu lisow ktore sikaja na kraczki sa wirusy ktore wywoluja chorobe watroby bablowice czy jakos tak odwazna jestes.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 12:53   #2566
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
No to tylko pozazdrościć a ze macica w takim momencie twardnieje to normalne

Irsin - masz 10 dni na zwrot zakupionego towaru! Pisz do gościa, że wysyłasz mu ten badziew z powrotem i niech oddaje kasę

Co do seksu - to u nas normalnie, może jest ciut ciaśniej ale różnica naprawdę minimalna - tyle tylko, że u mnie chęci zupełni brak no ale tak średnio raz na dwa tygodnie coś tam się wydarzy

Anecka - szkoda słów co do ojca Wstaw sobie kobieto zamek do drzwi - po jaką cholerę on ci włazi do pokoju z samego rana???

Byłam sobie pochodzić po lesie (grzybów niestety nie znalazłam ale za pojadłam troszkę jagód i jeżyn ) i oczywiście coś mi się poplątało i wyszłam z lasu w zupełnie innym miejscu niż zamierzałam dobrze, że chociaż po tej samej stronie lasu Przeżyłam kilka spotkań bliskiego stopnia z pająkami wszelakiej maści i rozmiarów oraz innym robactwem i chwilowo odechciało mi się lasu
Fuj fuj, pająki - ja niecierpię pająków, poszlabym z wielka przyjemnościa na grzubuchy, ale te [ająki mnie skutecznie odstarszają, wszelkiej maści inne robactwo nie, ale pająki, to zmora nieczysta
Stary 2010-08-30, 12:57   #2567
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Kretencja ja mam to samo.
Dziś zaczęłam 8 m-c, a kochaliśmy się ostatni raz w 15 tc i strasznie mnie to bolało. Tak jakby nie było tam miejsca i jego penis się nie mieścił. Ból okropny. Od tamtej pory ja nie nalegałam, a on nie miał chyba odwagi i sie boi. Wczoraj spytałam się czy się mnie boi, a może brzydzi?
Twierdzi, że nie.
Pytam więc, jak zaspokaja swoje potrzeby, skoro nie robi tego ze mną. A on na to, że nie ma potrzeb No i jestem w szoku. Martwię się. Do tej pory to był wręcz erotoman, mógł wszędzie i zawsze. A teraz co? Mam nadzieję, że mu to się naprawi, jak ja już urodzę i dojdę do siebie
A orala zazdroszczę Mój to nawet mnie nie przytuli....

Melabn w ciąży oral jak najbardziej dozwolony Bardziej niż normalny stosunek
mój też nie chce i nie radzi sobie w inny sposób chociaż wiem że mu tego brakuje. Ale chyba ja jestem dla niego teraz nietykalna. Nie przez wstręt tylko w takim sesnie"błogosławionym"n o i nie chce mi zrobić krzywdy. A ja to szanuję. Sama też nie mam szczególnej chęci. A do tego wskazane żebyśmy się powstrzymali.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Wiesz, wydawało mi się, że najpopularniejszym materacem jest kokos-pianka-gryka, więc o taki poprosiłam w sklepie, a sprzedawca mnie pyta czy jestem już zdecydowana, bo gryka to nie najlepszy wybór. Podobno w gryce zbierają się bakterie i pasożyty. Faktycznie dał mi do porównania materac KPK i kokos-pianka-włóknina lux i ten drugi był:
1) grubszy
2) w bardzo solidnym pokrowcu zdejmowanym
3)pokrowiec nie był mocno pikowany, raczej gładki, milszy w dotyku
MOJA RADA:
Materacyka lepiej nie kupować przez internet , bo wydaje mi się, że jest to jeden z tych artykułów, który trzeba dotknąć a może nawet położyć się na nim . Ja się cieszę, że nie zamówiłam na allegro.

Weronisia, za wizytę.

Paulinka, nie znam tej firmy.
to ciekawe co piszesz bo myślałam, że faktycznie GPK może nie jest najlepszy w ogóle ale w tej cenie. A tu wychodzi że faktycznie warto jeszcze pomyśleć i pomacać.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:02   #2568
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
dlatego nie lubię lasów przez te pająki i pajęczynyyy a tak lubię chodzić na grzyby jednak moje obrzydzenie dla pająków jest silniejsze ;P chociaż się dotleniłaś

o dzięki kularek za rady brawa dla tżta postarał się bardzo i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy nie martw się jutro pójdziesz do gina i oby było wszystko ok

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
W sobotę tez było mnóstwo ludzi, organizacyjnie było beznadziejnie, mało miejsca, jeszcze tyle mam z wózkami, że przejść się nie dało. Jak dla braciszka to fajne były te zabawy z firmy dumel ( może widziałaś, oni byłi przy scenie ).

to tak samo było w niedziele :/ widziałam widziałam, tam była chyba też wielka taka ciuchcia prawda? wybrałam mu zabawkę ze stacyjkowa i poszukam w necie ile kosztuje no i dostałam na tych targach mnóstwo makulatury będzie czym palić w kominku :P

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:02   #2569
mallinka
Zadomowienie

Artystka23 mam nadzieję że szybko się ze wszystkim uporacie i uwolnicie od zrzędzenia babci-pomyśl że jeszcze tylko kilka tygodni...

Cytat:
Spoko, swietny dzien.

Oszukali mnie na Allegro na ponad dwie stowy, wyslali mi podrobki oryginalnych kosmetykow.

Co jeszcze dzisiaj?
o masz! ja bym upierała sie przy zwrocie gotówki i pogroziła policją co ta za sprzedawca-żebyśmy sie nie nacięły...

KarolinaB fajnie że weekend taki miły-i już dostajesz prezenty od znajomych-super

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
ojaaa kootek!!! macie jakies wiadomosci nowe od niej?
Czekamy jak na szpilkach...

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
malinka moze napisz jej smsa tel pewnie ma wlaczony bo z komputerem to roznie moze byc
Myślę że napisałaby esa gdyby nie miala dostępu do netu-albo śpi albo nic jeszcze nie wiadomo...pocze kajmy do wieczora, jak coś to ok 18 napiszę-nie chcę jej obudzić

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Wczoraj tez gadałam z tż o nacinaniu krocza i sie nastawił bojowo zeby mnie od tego uchronić i walczyć o moje prawa i chciałabym zeby mi się udało bez nacinania, ćwiczy któraś może sobie krocze tzn robi masaż oliwka? Ja zamierzam, ale nie chce zeby po tygodniach moich starań, ktoś po prostu bez mojej wiedzy od razu, rutynowo mi je naciął
Ja nie ćwiczę krocza-na razie... jak w SR coś powiedzą na ten temat to może się zmuszę, ale osattnio miewam skurczyki i chyba bym się bała...

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Mallinka, jak nastrój?
Dziękuję, spoko leżę zawinięta w moją poduszkę kojec i nie mogę się doczekać wizyty u gina,a mam dopiero 11września ;(

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:05   #2570
apoolonia
Rozeznanie

Hej

ja mam total doła przez rodzinę TŻeta
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:05   #2571
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
nadrobiłam nareszcie od samego rana i teraz odpisze na to co pamiętam :

Beata_Batumi-te chusteczki w biedronce są po 3,99 paczka a teraz jest promocja, że 4 paczki za 11,99 - jak nie pomyliłam cen

paulinka - ja odnawiałam łóżeczko -było jasne a chcieliśmy ciemne -więc najpierw papierem ściernym i szpachelką w niektórych miejscach (ale to dlatego, że sama chciałam je szybko pomalować i źle to zrobiłam bo za grubo i tż musiał zdzierać jeszcze to moje malowanie i tylko mu kłopotu narobiłam:/) a potem malował -najpierw pędzelkiem ale zostawały smugi i wkońcu malował takim małym wałeczkiem taką cienką warstwę, jak wyschło to jeszcze raz i wyszło pięknie

rptrbj - ja słyszałam o coneco - jest koło częstochowy - na poczatku chciałam kupić tam wózek ale jak obejrzeliśmy to nie za bardzo mi się spodobał tż tak samo i zrezygnowaliśmy - choć widzę u siebie, że wiele osób z nich korzysta

sereniti-wszystkiego najlepszego -ale co ty mówisz-przecież jesteś śliczna na tych zdjęcia -poprostu promieniejesz !!!

przeraził mnie ten sms :/

Kootku myślę o Was -trzymajcie się a zwłaszcza Ty trzymaj Michałka jak najdłużej w środku musi być dobrze i napewno tak będzie

Joanna-śliczne te zielone ciuszki

Weronisia trzymam kciuki za wymiary Pascalka

Anecka dla twojego ojca _on chyba z księżyca spadł !!!

a ja znowu jestem ciągle głodna, do tego coś dzieje mi się z brzuszkiem i nie wiem czy to twardnienie czy poprostu Jasiu się tak napręża - bo od pępka w górę mam normalny brzuch a poniżej taki pas twardego a niżej już tylko trochę twardy :/
i jest mi niedobrze-chyba z głodu
dobrze, że jutro wizyta ale coś się denerwuję -nie mam siły na nią jechać nawet z domu nie chce mi się wyjść -nadal bolą mnie bardzo żebra i plecy a ten ból w nogach w nocy jest coraz gorszy i częściej - to chyba żylaki takie wewnętrzne bo moja mama też je miała

wczoraj mieliśmy rocznicę ślubu i tż mnie bardzo zaskoczył bo myślałam, że nic nie dostanę a dostałam piękny bukiet kwiatów, czekoladki w sercu i śliczny naszyjniki taki jaki chciałam (tylko nie zdążył jeszcze dotrzeć bo za późno zamówił) a do tego zanim wstałam to obudziła mnie melodia naszej piosenki z pierwszego tańca na weselu puszczona na cały dom i wtedy dostałam prezenty -tak się wzruszyłam, że się popłakałam i nie mogłam przestać
gratuluje rocznicy i tż, ja od mojego z bizuteri nie dostalam nic poza pierscionkiem zareczynowym i obraczka a jestesmy razem ponad 4 lata
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:06   #2572
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Tak bedzie mieszkal z nami bo inaczej sobie tego nie wyobrazam

Czekamy na wiesci, ja tez nie spalam najlepiej. Cale 5 godzin co dla mnie jest za malo..

Nie ma takiej opcji..

W ogole jestem juz w****iona od wczoraj w sumie od dzis w nocy. Ojciec przyjechal nie dal mi pospac a juz prawie kimalam. Rabanu narobil, oczywiscie spalil pol paczki papierosow przez 3 h.. juz mialam dosc dymu, powiedzialam zeby palil na zewnatrz a on do mnie ze jak mi sie cos nie podoba to moge wyjsc Takze zasnelam praktycznie o 3 jakos.
Od rana oczywiscie jestem na nogach, bo jak ojciec wstaje to kazdy musi glosno gada do siebie, ciagle klnie, szafkami strzela, juz mam dosc rano ryczalam.
Oczywiscie nie dal mi pospac juz udawalam ze spie to wszedl do pokoju zaczal odslaniac rolety, palic.. MAM DOSC!!!!!!!!!!!!!!
Teraz kazal mi wszystkie rzeczy ktore przywiozl umieszczac gdziekolwiek a ja mowie ze moge zrobic ale nie wszystko i powoli bo lekarz kazal mi lezec zebym wczesniej nie urodzila itp. a on ze co ten lekarz *******i, matka Cie urodzila wczesniej i bylo ok i mam zasuwac...
Rycze ciagle, nie mam sil jestem niewyspana i w****iona.

Lozeczko przywiozl ale turystyczne wiec bedziemy musieli kupic lozko, ale to na samym koncu teraz najwazniejsza jest komoda zeby w koncu dac gdzies ciuszki dla dziecka.

no i na dokladke juz pol sciany mam zalane bylam u sasiadow ale wszyscy w pracy... mam dola bo teraz nawet jakby ojciec sie wyprowadzil to dziecko tam nie zamieszka

Ehh nabazgrolilam, bede pewnie pozniej albo jutro
biedna!A nie macie szans żeby wynająć chociaż kawalerkę?My się gnieździmy na 25m(około), z czego pokój to góra 15 ale byle sami. Może by się udało co?

Stary 2010-08-30, 13:06   #2573
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Anecka, trzymaj się dzielnie i nie daj się wyprowadzić z równowagi!

Irsin, . A TŻta kopnąć mocno.

A ja właśnie wygrałam kosmetyki w konkursie Gazet Wyborczej: migdałowy balsam do ciała i migdałowy peeling do ciała. Jutro sobie odbiorę. Szkoda, że nie ma nagród dla maluchów.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:08   #2574
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Kretencja po porodzie wszystko wraca do poprzedniego stanu, o ile zaszyją cię odpowiednio
Ja nie byłam nacina do porodu, ale za to porozrywało mnie w kilku miejscach, pochwę w środku też. Goiło się bardzo długo. Po 2 m-cach na wizycie u gina , gin się pyta: "Czy uprawiała już Pani seks po porodzie? I czy wszystko było OK?" Zdziwiłam się.
Dowiedziałam się, że zostawili mi większą dziurkę i normalnie mogłabym czuć dyskomfort, albo mój mąż. Na szczęście ja tam nie zauważyłam żadnej różnicy, mąż też nie

No to masz wesoło i radio ci nie potrzebne, jak masz takich śpiewaków

A mi tak dziwnie samej w domu. 6 tygodni dzieci były ze mną non stop. Ciągle śmiechy, albo kłótnie, krzyki itp. A dziś jak makiem zasiał
Już by mógł się Pascal urodzić, to by mi się tak nie nudziło

Lecę się szykować na badania.
Wpadnę pewnie po południu zdać relację.
Boże jak to zostawią większą?!Ja chcę taką samą dziurkę!!!!!!

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
le mnie wku***** TZ, ja moge niedlugo urodzic a on sie niczym nie martwi- nie mamy nic kupione, a on ma to gdzies- na moje proby porozmawiania o tym , dzisiaj uslyszalam, "ze on nie ma ochoty na moje fochy i ze on pracuje na moje dziecko i dom dla niego"
przepraszam a co to było niepokalane poczęcie?

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Nie mam juz sily do niego, wiem,ze moze w ciazy jestem troche nadwrazliwa, ale przeciez jestem w osmym miesiacu - a on mi na to, ze najwyzej pomieszkam u jego matki jakbym wczesniej urodzila - ciekawe z czym jak nie ma ani lozeczka, ani wozka, ani fotelika, ani nic.
A ja bede na drugim koncu Polski calkiem sama bo on bedzie w pracy.

A teraz ankieta:

Kopnac go w dupe?

Czy nie kopnac?
Oto jest pytanie...
Może kopnąć w formie straszaka z opcją powrotu?

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
napewno jakoś damy rade razem :tak: ale wczoraj na rękach trzymałam pół roczne dziecko i on był taki malutki i drobniutki jak dla mnie... a dzieci przecież rodzą się jeszcze mniejsze a mnie paraliż łapał jak go trzymałam na rączkach tak się bałam, bo to taka kruszynka a mina tżta jak go wziął na ręce - bezcenna :lol2:
Podobno przy własnym te bariery znikają-wiem bo koleżanka mi mówiła

Stary 2010-08-30, 13:09   #2575
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
dla TŻta-pięknie to przyszykował-też bym się poryczała no i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Hej

niektórzy to chyba żyją po to żeby innym psuć nastrój-to ich taka życiowa misja współczuję

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:11   #2576
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

a co się stało?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:12   #2577
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Hej

Co się stało? Wygadaj sie, jak masz ochotę, ponarzekamy i bedziemy pomstwoać razem z Tobą.

Swoja drogą, to dlaczego wszyscy ludzie nie mogą życ wg zasady "zyj i daj zyć innym tak jak tego chce?" Tylko sie wtracają i psuja innym nastroje ;/
Stary 2010-08-30, 13:13   #2578
niebieskaa
Rozeznanie

KOCYK z grubych to mam akrylowy, rzeczywiście cieplutki, słodkie kolorki, kupiłam w hurtowni dziecięcej za 40zł a jest firmy BOBAS

Aha chciałam się też pochwalić ze kupiliśmy wózek
co prawda używany, ale od znajomych w bdb stanie, praktycznie wygląda jak nowy X-LANDER XA zieloniutki z 2 saszetkami i torbą, do tego dali nam mate edukacyjna TINY LOVE na baterie z melodyjkami itp i za całość daliśmy 500zł.
w załączniku zdjęcie, to zdjęcie na dworzu nie moje, ale chcialam pokazac o jaki wozek chodzi, bo moj to poskładany i u mamy w piwnicy leży zapakowany bo nie mamy miejsca narazie zeby tak stał
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:14   #2579
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Anecka, trzymaj się dzielnie i nie daj się wyprowadzić z równowagi!

Irsin, . A TŻta kopnąć mocno.

A ja właśnie wygrałam kosmetyki w konkursie Gazet Wyborczej: migdałowy balsam do ciała i migdałowy peeling do ciała. Jutro sobie odbiorę. Szkoda, że nie ma nagród dla maluchów.
No no, szczęsciara, jak sie robi takie rzeczy? Tzn, wygrywa? Bo ja gram namietnie w rmf-ach i zet-ach ale jakos dzwonic nie chca do mnie, a ja juz prawie podzieliłam skóre na niedźwiedziu i te pieniążki wydałam hehheh
Stary 2010-08-30, 13:14   #2580
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Ja na targach kupiłam taki kocyk i albumik
śliczne!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości