|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23911 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
http://alverde.bloog.pl/kat,352120,index.html Cytat:
![]() Cytat:
współpracuję czasem w fotografami i maluję do sesji zapraszam KLIK! W niektóre weekendy jestem w salonie fryzjersko-kosmetycznym i tam maluję A na co dzień prowadzę swój butik
|
|
#23912 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kosmetologia fajna sprawa, ale jak potem z praca? Cytat:
zapiszę sobie jednak listę, tak na wszelki wypadek ![]() Kropciu, ale jesteś zdolna szkoda, że daleko na pomorze... ten blog z alverde widziałam, składy są też na stronie niemieckiej, którą Jumaatt podawała. Chciałabym zobaczyć, co nasze dziewczynki napiszą o składach.No i ciekawa jestem jak ten alkohol w alverde zadziała... Kiedy Pan listonosz do mnie przyjdzie?? |
||
|
|
|
#23913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#23914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc nie wiem, są chyba różne kosmetologie, zależy od uczelni (chemia kosmetyczna wydawała mi się najciekawsza, a moje marzenia związane z karierą to właśnie przemysł kosmetyczny
http://www.chemiakosmetyczna.edu.pl/...199&Itemid=136 jak i takie po których zostaje chyba tylko praca kosmetyczki(a może mam mylne pojęcie o wiedzy kosmetyczek ). Coś czytałam ostatnio, że nawet UJ taki kierunek już ma, całkiem ambitny. Może któraś z uczelni Warszawskich też się skusi w najbliższym czasie bo szczerze mówiąc boję się tego, że część prywatnych uczelni chce tylko wydusić kasę i dać wątpliwej jakość dyplom a tu głównie o wiedzę chodzi---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#23915 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#23916 |
|
Zakorzenienie
|
tak się zastanawiam czy na taką deszczową pogodę, będzie się nadawało jakieś silikonowe serum, żeby włosy się nie spuszyły?
kilka lat temu do wygładzania i prostowania używałam serum liss ultime z l'oreala(teraz już jestem świadoma, że ma alkohol w składzie) i raz dopadł mnie deszcz, włosy zmoknięte i zaczęły wracać do naturalnej postaci z tym, że bez puchu tylko kiedy je nałożyć? po odżywce b/s i przed stylizatorem? czy zamiast stylizatora?
|
#23917 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- czyli tak jak u mnie ...
|
|
#23918 | |||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Wspaniała pogoda na humektanty
I na drugą kawę dzisiaj ![]() Ktoś ma ochotę? Cytat:
Wiesz, ja wciąż zaprzątam sobie tym głowę - jakie będą, gdy zapuszczę. No i i ile mogę sobie pozwolić zapuścić - nie mam oszałamiającej objętości, więc muszę szczególnie uważać na długość. Cytat:
Cytat:
Ja lubię korkociągi, więc w wyciąganie się nie bawię. Ale można. Cytat:
odrosną, nie martw się. Mnie na studiach koleżanka doradziła nieczesanie loków (miała piękne, rude 3b), ale miast nie czesać, obcięłam się na krótko. Wtedy po raz pierwszy odezwał się do mnie kolega, który nie rozmawiał zwykle z dziewczynami. Powiedział, że się nie zgadza, bym obcinała po tym, jak odrosną, bo najlepiej wyglądam w takich do ramion. Ale wtedy miałam objętość... Cytat:
O matulu! Kilka razy?! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje wizyty u fryzjerek zwykle kończyły się tragedią, więc pamiętam tylko to, co dobre - takie wizyty były 2.Cytat:
Spróbuj, to naprawdę proste. Wczoraj uczesałam się tak po siłowni i byłam zadowolona dopóki... nie zaczęło lać jak z cebra. Irokez dotarł do domu pod kapturem nie powiem w jakim stanie Cytat:
Cytat:
by sprawdziła się u Ciebie w takiej postaci.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zazdraszczam i tęsknię za tym czasem
|
|
#23919 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przynajmniej Tż nie będzie mi marudził, ze włsy mi śmierdzą, jak ostatnio stwierdził że po amli śmirdzą same pisie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No aż całą to nie ale kila produktów tam jest -juz nie mogę się dovczekać by użyć
|
|
#23920 | ||||||||||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja poczekam do grudnia... Czy wiecie, że wczoraj na Kasprowym spadło 10 cm śniegu? IDZIE ZIMA! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kobieta biznesu ![]() Szkoda, że na Pomorze daleko z Wro ![]() Cytat:
Cytat:
Uważaj też na humektanty w produktach b/s, bo to one będą odpowiedzialne za nadmierne wyrównywanie poziomów wody między włosem a powietrzem. Ja mam już na tyle nawilżone włosy, że właśnie teraz sięgam po humektanty. Ale wkrótce pozbędę się wszystkiego, co ma w składzie glicerynę i wówczas poczuję się bezpiecznie Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
Może, by wilk był syty i owca cała, podetnij końcówki,a potem znów za 3 miesiące? Jeśli się zdenerwujesz, ciachniesz więcej i już. Cytat:
Cytat:
Jeśli chcesz takie loki, jak masz na 1 zdjęciu, to przyjrzyj się uważnie korkociągowi, by dokładnie określić 2 samodzielnych braci. Potem złap delikatnie jednego i wyjmij. Będzie rozdzielanie rodzeństwa ![]() Pisząc o Lorraine, miałam na myśli już raczej samo cięcie - ona radzi, by przycinać właśnie parami, bo kręcone kosmyki są jak grzyby - zawsze znajdzie się braciszek. Wówczas skraca się bardziej jednego z braci. Przyznam się, że tę część książki potraktowałam nieco po macoszemu. będę musiała wrócić do tego fragmentu, bo fryzjer i mnie by się przydał. Cytat:
Rozwiązaniem jest... zjeść pół i resztę zostawić sobie na później ![]() Cytat:
Ja się nie mogę doczekać relacji po awokado. Pamiętaj, proszę o mnie.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-09-01 o 10:06 |
||||||||||||
|
|
|
#23921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#23922 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomimo, że mam wtedy urodziny są święta i walentynki to wolę wiosnę ...E tam zaraz biznesu ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#23923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie, że jestem jakoś wyjatkowo wrażliwa na zimnochciałam sobie ukręcić reanimator z wody i żelu ale mi się przypomniało, że żele mają humektanty? i wymyśliłam że może zrobię psikadło z wody silikonowego serum(bez humektantów) i dodam może trochę kokosa i rycyny? tylko ile ml powinnam dodać do 100ml mikstury? wczoraj próbowałam reanimować lotonem rosa i w dopóki nie wyszłam na dwór wszystko było ok, a potem puszak mycie z głowa w dół to jednak nie dla mnie, dziś umyłam w kąpieli i mimo, że nie kręcą się od nasady, to nie mam puszaka i są ładne regularne loczki a nie jakieś poplątane. metoda z głową w dół będzie dla mnie lepsza jak włosy będą dłuższe i sam ciężar je obciąży, bo ja nie lubię lekkich i objętościowo dużych włosów(przynajmniej u siebie)
|
|
#23924 | |||||||
|
|
Cytat:
, ale skoro nie ma humektantów i jest oliwa, to chyba serum będzie najlepsze.Cytat:
A zimę kocham najbardziej ze wszystkich pór roku ![]() Cytat:
za dobrą decyzjęCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sama obecnie pozwalam sobie na puszaka, bo wiem, ze jeśli już, to pobiera wode z powietrza. Z tym się godzę. Ale w druga stronę nie puszczę
|
|
#23925 |
|
Zakorzenienie
|
No to zrobię psikadło z Delią
i będę nosić ze sobą na wszelki wypadekdzisiaj było bezhumektantowo (odżywka b/s i stylizator) zobaczymy czy będzie puszak jak wyjdę na dwór
|
#23926 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj poszłam za rada Eloe (
) zrobiłam sobie maske na włosy, ale trochę z swoją inwencją twórczą ) trochę mleka i żelu lnianego, to na kilka godzinek na łepek, spłukałam zaparzoną dwie godziny wcześniej szałwią (tez z doniczki) i mieszanki ziółek, później umyłam szamponem i reszte jak zazwyczaj Włoski są piękne ! coś czuje, że domowe maseczki będą moim cudownym składnikiem ![]() tylko, jak często je nakładać? żeby nie przesadzić? oczywiście co jakiś czas zmieniając składniki. Będzie ok, kiedy będę stosować je 2-3 razy w tyg?
|
|
#23927 |
|
Raczkowanie
|
no tak kilka razy, i to rycząc przy tym w poduchę, bo były splątane jak cholera za przeproszeniem
![]() jakbym czasała tylko raz rano to by było jeszcze gorzej, a tak to szczotką co dwie godzinki czy trzy(czasem to nawet w szkole pewnie dlatego są wysuszone, bo cały czas sama je pusz
|
|
#23928 | |
|
|
Ciesze się, ze maseczka przypadła Ci do gustu i dała dobre efekty
![]() Cytat:
|
|
#23929 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ta szkoła nie dość że prywatna to strasznie drogo ![]() Kropciu, wyślę Ci gazetkę na PW. Napisz mi jaki ten dyfuzor miałby być, podjadę tam w przyszłym tygodniu i o obejrze - cena z promocji kusząca (26zł) aż się wierzyć nie chce. Cytat:
pod wpływem zachwytów też zamówiłam glanz morelę. dziś rano pan listonosz przyniósł paczuszkę od Jumaatt oprocz morelki zamówiłam odżywkę sensitive ale w środku znalazłam jeszcze mały pojemniczek - winogrono-awokado Ależ mam matronat nad loczkami Jumaatt dziękuje bardzo ja chętnie, ja Cytat:
ja znowu ostatnio się zadręczam myślami jak włosy by się zachowywały gdyby były krótkie... Cytat:
![]() Eloe, co się stało z objętością - była i się zmyła? Jak to tak? Cytat:
Cytat:
zdaża mu się rozpinać mi spinkę, żebym miała rozpuszczone włosy Cytat:
snieg i mróz powoduje u mnie większą depresje niż jesienna szaruga jestem okropnym zmarzluchem Cytat:
zrobił się i już ale co się dziwić w Warszawie od wczoraj leje okropnie A ja jestem chora, nici ze szczepienia dziecko chore, babcia też się załapała na wirusa |
||||||||
|
|
|
#23930 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#23931 |
|
Rozeznanie
|
ech no i znowu mi seria niefortunnych zdarzeń zepsuła plany :/ taka zadowolona byłam ze swojej wczorajszej pielęgnacji i włosy tak ładnie się ułożyły więc pomyślałam - rano wrzucę zdjęcia i wam pokażę. I najpierw usnęłam w spineczkach (w sumie nie wiem, czy to dobrze i czy nie za długo na włosach), w nocy zamiast grzecznie zwisać z łóżka to trochę zawędrowałam i pod spodem się rozwaliły nieco bo końcówkę żelu lnianego wypaprałam wczoraj i na ten dół nie położyłam zbyt wiele. A teraz się okazało, że aparat chyba jest zepsuty bo wkładam mu baterie a on, że słaba bateria i zdycha
porobiłam zdjęcia komórką, jakość pewnie tak podła że szkoda gadać i nie wiem, czy to wrzucać i do jakiego tematu, tutaj czy do codziennika od razu z opisem pielęgnacji
|
|
|
|
#23932 | |||||||
|
|
![]() Ale pochwalę - we Wro mamy słoneczko Cytat:
Ale kolega mnie zszokował - on nie znosił dziewczyn, bo wychował się z 5 siostrami i uważał, że nie babami rozmawiać nie będzie Cytat:
- zaburzenia hormonalne, studia, zmiana wody, stres, pigułki dla regulacji cyklu. Włosów było coraz mniej i coraz gorzej się kręciły.Po studiach wyjazd na kontrakt do Rumunii i najgorsza pielęgnacja z możliwych plus potwornie twarda woda. Ostatni raz ciachałam się na krótko po Bożym Narodzeniu 2006 roku. Od tamtej pory zapuszczam włosy do żuchwy i przycinam. Na tę chwilę mam najdłuższe włosy od cięcia. Ale widziałam, że urosło też sporo nowych Cytat:
Popróbuj. Mnie się klamerki-tukany sprawdziły przy obu wersjach irokeza. Cytat:
![]() Już niedługo będzie rok Cytat:
Cytat:
dużo zdrówka!Cytat:
Wirly czasem tak się zdarza Wrzucaj tutaj
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-09-01 o 12:58 |
|||||||
|
|
|
#23933 |
|
Raczkowanie
|
Eloe, nareszcie ktoś kto lubi zimę ze śniegiem i mrozem i nie lubi walentynek
. Dołączam się do fanów zimyMoje loki dzisiaj ujarzmione, prawie nie spuszone. |
|
|
|
#23934 | |
|
|
Cytat:
Dziewczyny, znalazłam 2 ciekawostki o cięciu: ciekawy filmik - obejrzyjcie, bo myślę, ze warto. Słaby dźwięk, będę musiała przesłuchać jeszcze, co panna mówi oraz na wizażu wątek o samodzielnym cięciu Zapraszam do lektury.
|
|
#23935 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23936 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
Wróciłam do domu, dlatego byłam już na zakupach i przelotem wpadłam do sklepu polo, gdzie oczywiście zwiedziłam też dział kosmetyczny . Zmierzam do tego, że warto szukać kosmetyków nie tylko w drogeriach, bo kupiłam szampon Joanna naturia z pokrzywą i zieloną herbatą po 2 zł i 79 groszy. W naturze czy rossmanie(już nie pamiętam, ale chyba w naturze), było można ją dostać po ok. 5 zł. Różnica trochę jest, a grosz do grosza i będzie druga odżywka .Ostatnio inspiruję się Rybiorkowym stylem mycia- stosuję Joannę z makiem i bawełną. Moje włosy jako b/s jej nie lubią, ale do mycia jest całkiem fajna! ![]() Dzisiaj czuję się super objętościowo, ale niestety puszak jest... ![]() Jutro umyję włosy Isaną(dziś rozpoczęcie i nie chciałam próbować w razie czego), dam jej jeszcze jedną szansę na skalp, miejmy nadzieję, że nie wystąpi znowu świąd i krosteczki... Najwyżej będę ją stosowała tylko na długość. Co do długości- po ścięciu na włosach mam 37-39 cm.
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
#23937 | |||||||
|
Raczkowanie
|
prosimy trochę słonca i do nas
![]() Cytat:
zaczęłam wtedy przygodę z degażowaniem ![]() dziś włosków jest sporo, ale rozumiem, że nie wróci raczej stan sprzed kilku lat? Cytat:
Cytat:
ale to była cudna fryzuraod tamtej pory zapuszczam, ale jednocześnie to był okres najgorszego martretowania włosów (prostownica, farby, rozjaśnianie, silikony i jedwab, który doprowadził moje włosy do tragedii) Cytat:
Cytat:
![]() nie mogę znieść widoku dziewczyn z długimi włosami, zniszczonymi i wyglądającymi jak miotła pokruszone, porozdwajane końcówki - aż widać to z daleka... brrr na szczęście wg mojego TŻta długie to nadal długość do ramion jakiś czas temu ciachnęłam 15 cm z długości - nie zauważył ![]() Cytat:
no nie wiem, chyba wolałabym poleżeć na plaży ![]() Cytat:
była trochę zdziwiona co robi obciął sporo włosów, ale z długości nie skrócił, jednocześnie z objętości też zostawił - poleciały naprawdę same końcóweczki |
|||||||
|
|
|
#23938 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
u mnie też jest
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- no właśnie co to ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#23939 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie umieraj bo kto nam będzie doradzał?;> ![]() nika135 so_fantastic Eloe Yasmin awen dziękuję kochane Cytat:
Ja ziółek używam zawsze to ostatniego płukania i czasem dodaje trochę soku z cytryny. Kropcia masz już wymiki badań? |
||
|
|
|
#23940 |
|
Raczkowanie
|
A ja podziwiam wszystkie dziewczyny, które same podcinają loki
. Ja nigdy nie miałam odwagi. Małe pytanko do smerf3. Płukane z ziół używasz po każdym myciu. Możesz napisać, jakich ziół używasz? Edytowane przez i_lonka Czas edycji: 2010-09-01 o 15:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 23 (0 użytkowników i 23 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

ja szukałam przed zamówieniem u Jumaatt, ale był chyba alverde z awokado, więc dość skromnie

bo mam fajną suszarkę ale bez dyfuzora ta z dyfuzorem poszła z dymem 

). Coś czytałam ostatnio, że nawet UJ taki kierunek już ma, całkiem ambitny. Może któraś z uczelni Warszawskich też się skusi w najbliższym czasie bo szczerze mówiąc boję się tego, że część prywatnych uczelni chce tylko wydusić kasę i dać wątpliwej jakość dyplom a tu głównie o wiedzę chodzi

odrosną, nie martw się. 
Moje wizyty u fryzjerek zwykle kończyły się tragedią, więc pamiętam tylko to, co dobre - takie wizyty były 2.

szczególnie, że jestem jakoś wyjatkowo wrażliwa na zimno
, ale skoro nie ma humektantów i jest oliwa, to chyba serum będzie najlepsze.
) zrobiłam sobie maske na włosy, ale trochę z swoją inwencją twórczą 

cudne są
nie umieraj bo kto nam będzie doradzał?;>