Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 798 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-31, 22:15   #23911
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
super ja szukałam przed zamówieniem u Jumaatt, ale był chyba alverde z awokado, więc dość skromnie
ja dziś w necie składy jakieś znalazłam dla Alverde
http://alverde.bloog.pl/kat,352120,index.html

Cytat:
no właśnie, czasem byle co wystarczy i już jestem jak tornado
ale ogólnie produkcja stresu największa jest w pracy
dlatego ostatnio zaczęłam się rozglądać za jakąś zmianą, bo stres się już odbił na moim zdrowiu
spokojnie zastanów się czy warto się stresować

Cytat:
pracujesz w zawodzie? strasznie zazdroszczę każdej artystycznej pracy
dawno skończyłam studia, i też myślałam, że już się nie zmuszę do nauki, ale ostatni rok byłam na podyplomowych i baaardzo mi się spodobało
chciałabym jeszcze
w każdy prawie weekend mam klientki na makijaże okazjonalne itd ale salonu nie mam bo mieszkam w małym mieście i raczej nie miałoby to przyszłości tu (bo nie jestem kosmetyczką tylko wizażystką) współpracuję czasem w fotografami i maluję do sesji zapraszam KLIK! W niektóre weekendy jestem w salonie fryzjersko-kosmetycznym i tam maluję A na co dzień prowadzę swój butik

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 22:33   #23912
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
a lukniesz dla mnie za tym uniwersalnym dyfuzorem bo mam fajną suszarkę ale bez dyfuzora ta z dyfuzorem poszła z dymem jakby był fajny to może dałabyś się wykorzystać
Kropciu, zerknij na ten ktory jest w tej gazetce - kern Jesli chcesz moge dac sie wykorzystac

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Ja myślałam nad kosmetologią
kosmetologia fajna sprawa, ale jak potem z praca?

Cytat:
Dziękuję.
Hmmm, dobrze wiedzieć, nawet jeśli nic nie kupuję to i tak kocham oglądać składy i wąchać kosmetyki do włosów
Btw przypomniałam sobie, że przy Ratuszu Targówka (skrzyżowanie ulicy Kondratowicza i św. Wincentego) jest sklep "Wszystko do włosów"
Są kosmetyki Leo,
Farouk,
Artego(tak chyba się nazywa firma o ile nie mylę)
Mila(z czymś tam z pestek winogron-chyba nie olej, 21/500ml z silikonem zmywalnym wodą i jedwabiem hydrolizowanym),
Hegrony po 6zł z hakiem,
farby,
różne i różniaste spinki, klamry, siatki na włosy(coś koło 5 zł).

Jest jeszcze na ul. Łabiszyńskiej hurtownia(nie pamiętam numeru też, po schodach na 1 piętro nad sklepem lux)
Mają duży wybór marki
Scandic,
farby,
trochę rzeczy do paznokci(ale nie patrzyłam na to uważnie)
Joanna profesjonalna
Nie wiem jak tam z cenami. Jeśli będę to mogę podpytać i dopisać tu.
całe szczęście, że nie po drodze mi do tych sklepów
zapiszę sobie jednak listę, tak na wszelki wypadek

Kropciu, ale jesteś zdolna
szkoda, że daleko na pomorze...

ten blog z alverde widziałam, składy są też na stronie niemieckiej, którą Jumaatt podawała. Chciałabym zobaczyć, co nasze dziewczynki napiszą o składach.No i ciekawa jestem jak ten alkohol w alverde zadziała...
Kiedy Pan listonosz do mnie przyjdzie??
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:19   #23913
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję.
Hmmm, dobrze wiedzieć, nawet jeśli nic nie kupuję to i tak kocham oglądać składy i wąchać kosmetyki do włosów
Btw przypomniałam sobie, że przy Ratuszu Targówka (skrzyżowanie ulicy Kondratowicza i św. Wincentego) jest sklep "Wszystko do włosów"
Są kosmetyki Leo,
Farouk,
Artego(tak chyba się nazywa firma o ile nie mylę)
Mila(z czymś tam z pestek winogron-chyba nie olej, 21/500ml z silikonem zmywalnym wodą i jedwabiem hydrolizowanym),
Hegrony po 6zł z hakiem,
farby,
różne i różniaste spinki, klamry, siatki na włosy(coś koło 5 zł).

Jest jeszcze na ul. Łabiszyńskiej hurtownia(nie pamiętam numeru też, po schodach na 1 piętro nad sklepem lux)
Mają duży wybór marki
Scandic,
farby,
trochę rzeczy do paznokci(ale nie patrzyłam na to uważnie)
Joanna profesjonalna
Nie wiem jak tam z cenami. Jeśli będę to mogę podpytać i dopisać tu.
tak blisko mieszkam i jak ja mogłam nic nie wiedzieć o tych sklepach!

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:26   #23914
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
kosmetologia fajna sprawa, ale jak potem z praca?

Szczerze mówiąc nie wiem, są chyba różne kosmetologie, zależy od uczelni (chemia kosmetyczna wydawała mi się najciekawsza, a moje marzenia związane z karierą to właśnie przemysł kosmetyczny
http://www.chemiakosmetyczna.edu.pl/...199&Itemid=136
jak i takie po których zostaje chyba tylko praca kosmetyczki(a może mam mylne pojęcie o wiedzy kosmetyczek). Coś czytałam ostatnio, że nawet UJ taki kierunek już ma, całkiem ambitny. Może któraś z uczelni Warszawskich też się skusi w najbliższym czasie bo szczerze mówiąc boję się tego, że część prywatnych uczelni chce tylko wydusić kasę i dać wątpliwej jakość dyplom a tu głównie o wiedzę chodzi

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
tak blisko mieszkam i jak ja mogłam nic nie wiedzieć o tych sklepach!
Cieszę się, że choć troszkę pomogłam

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 23:30   #23915
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Dawno Twojego ślicznego skrętu nie było

No, dawno nie było
Postaram się kiedyś foto wrzucić. Choć czym dłuższe te włosy tym słabszy skręt...
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 07:57   #23916
Paulinka675
Zakorzenienie

tak się zastanawiam czy na taką deszczową pogodę, będzie się nadawało jakieś silikonowe serum, żeby włosy się nie spuszyły?

kilka lat temu do wygładzania i prostowania używałam serum liss ultime z l'oreala(teraz już jestem świadoma, że ma alkohol w składzie) i raz dopadł mnie deszcz, włosy zmoknięte i zaczęły wracać do naturalnej postaci z tym, że bez puchu

tylko kiedy je nałożyć? po odżywce b/s i przed stylizatorem? czy zamiast stylizatora?

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Stary 2010-09-01, 09:29   #23917
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropciu, zerknij na ten ktory jest w tej gazetce - kern Jesli chcesz moge dac sie wykorzystac
nie działczy mi ta stronka

Cytat:
Kropciu, ale jesteś zdolna
szkoda, że daleko na pomorze...

Cytat:
ten blog z alverde widziałam, składy są też na stronie niemieckiej, którą Jumaatt podawała. Chciałabym zobaczyć, co nasze dziewczynki napiszą o składach.No i ciekawa jestem jak ten alkohol w alverde zadziała...
Kiedy Pan listonosz do mnie przyjdzie??
Rybiorek (poprawcie mnie jeśli się myle) chwaliła sobie te odżywki, Eloe lub Syrenka lubi serię Glanz

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
No, dawno nie było
Postaram się kiedyś foto wrzucić. Choć czym dłuższe te włosy tym słabszy skręt...
czyli tak jak u mnie ...

Stary 2010-09-01, 09:37   #23918
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Wspaniała pogoda na humektanty
I na drugą kawę dzisiaj
Ktoś ma ochotę?

Cytat:
Chciałabym mieć skręt taki jaki mam gdy włosy są krótsze przykład ale żeby były długie
Teraz rozumiem
Wiesz, ja wciąż zaprzątam sobie tym głowę - jakie będą, gdy zapuszczę. No i i ile mogę sobie pozwolić zapuścić - nie mam oszałamiającej objętości, więc muszę szczególnie uważać na długość.
Cytat:
Eloe na suche mówisz no to pstryk, pstryk mmm ale pachnie ładnie
Piękny, prawda? Też go lubię.
Cytat:
ułatwię sprawę, dodaje foto
1.chcę by włosy kręciły się tak
2. a tymczasem one pod spodem robią mi takie numery
Też robią nie się najczęściej te z 2 zdjęcia. Możesz spróbować delikatnie wyciągać brata-bliźniaka. To naturalne - Lorraine w CG pisze o nich, że się wzajemnie wspierają i najlepiej przycinać jednego, bo drugi się na nim opiera. Wówczas można dodać im nieco objętości.
Ja lubię korkociągi, więc w wyciąganie się nie bawię. Ale można.
Cytat:
Napisane przez emmi578 Pokaż wiadomość
wtedy jeszcze nosiłam zawsze rozczesane włosy, więc miałam okropną szopę, i miałam jej dosyć bo to była długa big szopa, więc ścięłam. A teraz kiedy zaczęłam dbać o włosy i nosić loki a nie związany push-up to strasznie za nimi tęsknie. Jakbym wcześniej wpadła na pomysł żeby ich nie czesać i chodzić w lokach to wierz mi nie ścięła bym a nie centymetra
odrosną, nie martw się.
Mnie na studiach koleżanka doradziła nieczesanie loków (miała piękne, rude 3b), ale miast nie czesać, obcięłam się na krótko. Wtedy po raz pierwszy odezwał się do mnie kolega, który nie rozmawiał zwykle z dziewczynami. Powiedział, że się nie zgadza, bym obcinała po tym, jak odrosną, bo najlepiej wyglądam w takich do ramion. Ale wtedy miałam objętość...
Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Metoda kubeczkowa jak najbardziej sprawdza się . Zauważyłam, że zbawiennie wpływa na mój skalp - łagodzi podrażnienia i działanie detergentów myjących w szamponie
bardzo się cieszę.
Cytat:
Napisane przez emmi578 Pokaż wiadomość
były napuszone, ale to dlatego że je codziennie kilka razy czesałam
O matulu! Kilka razy?!
Cytat:
Grunt że więcej tego błędu nei popełnie ( mam nadzieje) i będę teraz zapuszczać moje maleństwa

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
Powiem Wam, co mi się dzisiaj śniło ech ta moja wyobraźnia... sen miałam taki, że byłam przed swoim ślubem () i fryzjerka mnie ścięła i uczesała na takiego gładkiego ale dość długiego boba, tak do połowy szyi? Ja najpierw w szoku ale potem się ucieszyłam nawet, że takimi włosami lepiej się zajmę i będę miała krótkie fale i loczki, chyba nawet pomyślałam o Rybiorku lub Eloe
O jak miło!
Cytat:
Btw miałąm taką fryzurę na koniec podstawówki (...)
To już u fryzjerki wyglądało jak III wojna a zanim wróciłam do domu to włosy jeszcze trochę poszalały
Ojej, trauma na całe życie Moje wizyty u fryzjerek zwykle kończyły się tragedią, więc pamiętam tylko to, co dobre - takie wizyty były 2.
Cytat:
Eloe dzięki za filmik jak zrobic irokeza na pewno sprobuje, ale jakos marnie to widze...
Nie ma za co. Podziękowania należą się Ms. Julci
Spróbuj, to naprawdę proste. Wczoraj uczesałam się tak po siłowni i byłam zadowolona dopóki... nie zaczęło lać jak z cebra. Irokez dotarł do domu pod kapturem nie powiem w jakim stanie
Cytat:
nie wiem czy jestem tak cierpliwa jak Ty, żeby przez rok czekać aż "zejdę" z farbowanych włosów. obawiam się, że któregoś dnia się mocno ciachnę i będzie po kłopocie
Gdyby nie to, że obiecałam TŻowi dłuższe włosy, to też pewnie ścięłabym na krótko, bo to, co miałam, było po prostu tragedią. Jakoś samo poszło - zapuszczałam i cięłam po kilka centymetrów. Fakt, dużo tego nie było, ale nagłe, wielofrontowe ataki (wcierki, masaże, picie naparów, suplementy) sprawiły, ze włosy ruszyły. Nadto latem rosły jak szalone - w końcu obcinałam je w lipcu, a w połowie sierpnia miałam tę samą długość, co przed obcięciem (poszło ok. 3 cm). Szkoda tylko, że to rośnie tak spodnia warstwa. Bardzo chciałabym wyjść wreszcie z wierzchniej włażącej w oko. Na dziś sięga mi skręcona do kości policzkowych, co jest średnio wygodne.
Cytat:
Serum keratynowe troche mi zburzylo moj rytual mycia wlosow. Tak mi sie wlasnie cos wydawalo, ze odżwyka b/s utrudni dotarcie keratyny do włosa. Ale ciekawa jestem jej działania...
Osobiście wolę keratynę w odżywce d/s czy masce, ale by sprawdziła się u Ciebie w takiej postaci.
Cytat:
dziękuje dziewczynki za trzymanie kciuków
rozmowa ok, ale firma mi się nie podoba i nie chce u nich pracowac
Skoro tak, to też się cieszę
Cytat:
Jak tam dziewczynki, tornistry na jutro spakowane?
Mój młody ma jutro 1 dzień w szkole, a się rozchorował dzisiaj
Wiedział, co robi To się nazywa dłuższe wakacje
Cytat:
a że w chwaleniu jestem dobra to proszę
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3769
to co nienieckie jest od Jumaatt()
O! wzięłaś całą serię Alverde! Czekam na relację po kuracji z awokado
Cytat:
oj, a ja się cieszę, że jeszcze miesiąc wakacji i nie muszę jutro biec na rozpoczęcie

Zazdraszczam i tęsknię za tym czasem

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 09:47   #23919
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz rozumiem
Wiesz, ja wciąż zaprzątam sobie tym głowę - jakie będą, gdy zapuszczę. No i i ile mogę sobie pozwolić zapuścić - nie mam oszałamiającej objętości, więc muszę szczególnie uważać na długość.
no właśnie teraz widzę że i tak jest u mnie objętość zamieniła się w długość i tak do końca nie wiem czy mi się to podoba ...

Cytat:
Piękny, prawda? Też go lubię.
przynajmniej Tż nie będzie mi marudził, ze włsy mi śmierdzą, jak ostatnio stwierdził że po amli śmirdzą same pisie

Cytat:
Też robią nie się najczęściej te z 2 zdjęcia. Możesz spróbować delikatnie wyciągać brata-bliźniaka. To naturalne - Lorraine w CG pisze o nich, że się wzajemnie wspierają i najlepiej przycinać jednego, bo drugi się na nim opiera. Wówczas można dodać im nieco objętości.
Ja lubię korkociągi, więc w wyciąganie się nie bawię. Ale można.
ale że jak cały wyciąć czy tylko go przyciąć?

Cytat:
odrosną, nie martw się.
Mnie na studiach koleżanka doradziła nieczesanie loków (miała piękne, rude 3b), ale miast nie czesać, obcięłam się na krótko. Wtedy po raz pierwszy odezwał się do mnie kolega, który nie rozmawiał zwykle z dziewczynami. Powiedział, że się nie zgadza, bym obcinała po tym, jak odrosną, bo najlepiej wyglądam w takich do ramion. Ale wtedy miałam objętość...
tak to jest coś za coś i musimy wybrać co wolimy... A ja chcę to i to!

Cytat:
O! wzięłaś całą serię Alverde! Czekam na relację po kuracji z awokado
No aż całą to nie ale kila produktów tam jest -juz nie mogę się dovczekać by użyć

Stary 2010-09-01, 10:00   #23920
Eloe77

Cytat:
do lekarza jednak też, jutro mam szczepienie przeciwko tężcowi i durowi brzusznemu, brrrr

Cytat:
to u mnie trochę na odwrót jeszcze miesiąc pracy i potem waaaakacje

Ja poczekam do grudnia...
Czy wiecie, że wczoraj na Kasprowym spadło 10 cm śniegu?
IDZIE ZIMA!

Cytat:
też myślałam, że już się nie zmuszę do nauki, ale ostatni rok byłam na podyplomowych i baaardzo mi się spodobało
chciałabym jeszcze
Przyłączam się
Cytat:
jzapraszam KLIK! A na co dzień prowadzę swój butik

kobieta biznesu
Szkoda, że na Pomorze daleko z Wro
Cytat:
No, dawno nie było
U Ciebie? Żartujesz... Twój skręt jest taki mocny...
Cytat:
tak się zastanawiam czy na taką deszczową pogodę, będzie się nadawało jakieś silikonowe serum, żeby włosy się nie spuszyły?
Możesz spróbować, szczególnie wtedy, gdy włosy nie są jeszcze dostatecznie nawilżone, by nie następowała wymiana wilgotności.
Uważaj też na humektanty w produktach b/s, bo to one będą odpowiedzialne za nadmierne wyrównywanie poziomów wody między włosem a powietrzem.
Ja mam już na tyle nawilżone włosy, że właśnie teraz sięgam po humektanty. Ale wkrótce pozbędę się wszystkiego, co ma w składzie glicerynę i wówczas poczuję się bezpiecznie
Cytat:
tylko kiedy je nałożyć? po odżywce b/s i przed stylizatorem? czy zamiast stylizatora?
Zależy co w składzie. Może okazać się, ze wystarczy zamiast odżywki b/s.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
no właśnie teraz widzę że i tak jest u mnie objętość zamieniła się w długość i tak do końca nie wiem czy mi się to podoba ...
Jeśli źle się z tym czujesz, to nie ma sensu trwać przy długości.
Może, by wilk był syty i owca cała, podetnij końcówki,a potem znów za 3 miesiące? Jeśli się zdenerwujesz, ciachniesz więcej i już.
Cytat:
przynajmniej Tż nie będzie mi marudził, ze włsy mi śmierdzą, jak ostatnio stwierdził że po amli śmirdzą same pisie

Cytat:
ale że jak cały wyciąć czy tylko go przyciąć?
Chodzi o 2 osobne kwestie.
Jeśli chcesz takie loki, jak masz na 1 zdjęciu, to przyjrzyj się uważnie korkociągowi, by dokładnie określić 2 samodzielnych braci. Potem złap delikatnie jednego i wyjmij. Będzie rozdzielanie rodzeństwa
Pisząc o Lorraine, miałam na myśli już raczej samo cięcie - ona radzi, by przycinać właśnie parami, bo kręcone kosmyki są jak grzyby - zawsze znajdzie się braciszek. Wówczas skraca się bardziej jednego z braci.
Przyznam się, że tę część książki potraktowałam nieco po macoszemu. będę musiała wrócić do tego fragmentu, bo fryzjer i mnie by się przydał.
Cytat:
tak to jest coś za coś i musimy wybrać co wolimy... A ja chcę to i to!
nie da się zjeść ciastka i nadal je mieć.
Rozwiązaniem jest... zjeść pół i resztę zostawić sobie na później
Cytat:
No aż całą to nie ale kila produktów tam jest -juz nie mogę się dovczekać by użyć
Chodziło mi o to, że z różnych serii po każdej
Ja się nie mogę doczekać relacji po awokado. Pamiętaj, proszę o mnie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-09-01 o 10:06
Stary 2010-09-01, 10:06   #23921
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz spróbować, szczególnie wtedy, gdy włosy nie są jeszcze dostatecznie nawilżone, by nie następowała wymiana wilgotności.
Uważaj też na humektanty w produktach b/s, bo to one będą odpowiedzialne za nadmierne wyrównywanie poziomów wody między włosem a powietrzem.
Ja mam już na tyle nawilżone włosy, że właśnie teraz sięgam po humektanty. Ale wkrótce pozbędę się wszystkiego, co ma w składzie glicerynę i wówczas poczuję się bezpiecznie
Zależy co w składzie. Może okazać się, ze wystarczy zamiast odżywki b/s.
no właśnie one wszystkie przeważnie mają proteiny jedwabne w składzie, chyba że z joanny(same silikony), albo nivea diamond gloss serum i ono zawiera oliwę z oliwek

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-09-01, 10:19   #23922
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Czy wiecie, że wczoraj na Kasprowym spadło 10 cm śniegu? :jupi
IDZIE ZIMA!
Nie lubię zimy Pomimo, że mam wtedy urodziny są święta i walentynki to wolę wiosnę ...

Cytat:

kobieta biznesu
Szkoda, że na Pomorze daleko z Wro
E tam zaraz biznesu

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:

Jeśli źle się z tym czujesz, to nie ma sensu trwać przy długości.
Może, by wilk był syty i owca cała, podetnij końcówki,a potem znów za 3 miesiące? Jeśli się zdenerwujesz, ciachniesz więcej i już.
Pójdę niedługo podciąć końcówki, a do wiosny będę zapuszczała i zadecyduję czy ciacham czy dalej zapuszczam zobaczymy co przeważy długość czy objętość

Cytat:

Chodzi o 2 osobne kwestie.
Jeśli chcesz takie loki, jak masz na 1 zdjęciu, to przyjrzyj się uważnie korkociągowi, by dokładnie określić 2 samodzielnych braci. Potem złap delikatnie jednego i wyjmij. Będzie rozdzielanie rodzeństwa
Pisząc o Lorraine, miałam na myśli już raczej samo cięcie - ona radzi, by przycinać właśnie parami, bo kręcone kosmyki są jak grzyby - zawsze znajdzie się braciszek. Wówczas skraca się bardziej jednego z braci.
Przyznam się, że tę część książki potraktowałam nieco po macoszemu. będę musiała wrócić do tego fragmentu, bo fryzjer i mnie by się przydał.
Czasem próbuję rozdzielić braci by zyskac na objętości ale gdy ich rozdzielę osobno wyglądają gorzej niż razem skręt jet zupełnie nieregularny i jakiś taki połamaniec raz się wkurze porozdzielam i podetnę drugich braci

Cytat:

Chodziło mi o to, że z różnych serii po każdej
Ja się nie mogę doczekać relacji po awokado. Pamiętaj, proszę o mnie.
Dla Ciebie użyję jej jako pierwszą i na pewno zdam relację

Stary 2010-09-01, 10:26   #23923
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię zimy Pomimo, że mam wtedy urodziny są święta i walentynki to wolę wiosnę ...
Kropciu ja tez nie znoszę zimy szczególnie, że jestem jakoś wyjatkowo wrażliwa na zimno

chciałam sobie ukręcić reanimator z wody i żelu ale mi się przypomniało, że żele mają humektanty? i wymyśliłam że może zrobię psikadło z wody silikonowego serum(bez humektantów) i dodam może trochę kokosa i rycyny? tylko ile ml powinnam dodać do 100ml mikstury?

wczoraj próbowałam reanimować lotonem rosa i w dopóki nie wyszłam na dwór wszystko było ok, a potem puszak

mycie z głowa w dół to jednak nie dla mnie, dziś umyłam w kąpieli i mimo, że nie kręcą się od nasady, to nie mam puszaka i są ładne regularne loczki a nie jakieś poplątane. metoda z głową w dół będzie dla mnie lepsza jak włosy będą dłuższe i sam ciężar je obciąży, bo ja nie lubię lekkich i objętościowo dużych włosów(przynajmniej u siebie)

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-09-01, 11:13   #23924
Eloe77

Cytat:
no właśnie one wszystkie przeważnie mają proteiny jedwabne w składzie, chyba że z joanny(same silikony), albo nivea diamond gloss serum i ono zawiera oliwę z oliwek
Nie mam całego składu , ale skoro nie ma humektantów i jest oliwa, to chyba serum będzie najlepsze.
Cytat:
Nie znoszę walentynek oraz zimy bez śniegu i mrozu.
A zimę kocham najbardziej ze wszystkich pór roku
Cytat:
Pójdę niedługo podciąć końcówki, a do wiosny będę zapuszczała i zadecyduję czy ciacham czy dalej zapuszczam zobaczymy co przeważy długość czy objętość
za dobrą decyzję
Cytat:
Czasem próbuję rozdzielić braci by zyskac na objętości ale gdy ich rozdzielę osobno wyglądają gorzej niż razem skręt jet zupełnie nieregularny i jakiś taki połamaniec raz się wkurze porozdzielam i podetnę drugich braci
Czemu nie. Może spróbuj sama w domu na początek?
Cytat:
Dla Ciebie użyję jej jako pierwszą i na pewno zdam relację
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez Paulinka675
chciałam sobie ukręcić reanimator z wody i żelu ale mi się przypomniało, że żele mają humektanty?
Nie wszystkie. Delia nie ma.
Cytat:
i wymyśliłam że może zrobię psikadło z wody silikonowego serum(bez humektantów) i dodam może trochę kokosa i rycyny? tylko ile ml powinnam dodać do 100ml mikstury?
Wszystko fajnie, ale co zemulguje wodę i olejki? Może lepiej nałóż kapkę kokosa albo rycyny, by włosów nie obciążyć?

Sama obecnie pozwalam sobie na puszaka, bo wiem, ze jeśli już, to pobiera wode z powietrza. Z tym się godzę. Ale w druga stronę nie puszczę

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-01, 11:24   #23925
Paulinka675
Zakorzenienie

No to zrobię psikadło z Delią i będę nosić ze sobą na wszelki wypadek

dzisiaj było bezhumektantowo (odżywka b/s i stylizator) zobaczymy czy będzie puszak jak wyjdę na dwór

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-09-01, 11:45   #23926
blakinka
Raczkowanie

Wczoraj poszłam za rada Eloe () zrobiłam sobie maske na włosy, ale trochę z swoją inwencją twórczą do miodowej maseczki dodałam trochę soku z aloesu (naturalnie z doniczki ) trochę mleka i żelu lnianego, to na kilka godzinek na łepek, spłukałam zaparzoną dwie godziny wcześniej szałwią (tez z doniczki) i mieszanki ziółek, później umyłam szamponem i reszte jak zazwyczaj
Włoski są piękne ! mięciutkie, puszyste i pięknie zakręcone

coś czuje, że domowe maseczki będą moim cudownym składnikiem

tylko, jak często je nakładać? żeby nie przesadzić? oczywiście co jakiś czas zmieniając składniki. Będzie ok, kiedy będę stosować je 2-3 razy w tyg?
Stary 2010-09-01, 12:02   #23927
emmi578
Raczkowanie

Cytat:
O matulu! Kilka razy?!
no tak kilka razy, i to rycząc przy tym w poduchę, bo były splątane jak cholera za przeproszeniem
jakbym czasała tylko raz rano to by było jeszcze gorzej, a tak to szczotką co dwie godzinki czy trzy(czasem to nawet w szkole), bo inaczej nie dało rady, ale zmądrzałam i nie czeszę
pewnie dlatego są wysuszone, bo cały czas sama je puszyłam
emmi578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 12:05   #23928
Eloe77

Cytat:
Napisane przez blakinka Pokaż wiadomość
Ciesze się, ze maseczka przypadła Ci do gustu i dała dobre efekty
Cytat:
tylko, jak często je nakładać? żeby nie przesadzić? oczywiście co jakiś czas zmieniając składniki. Będzie ok, kiedy będę stosować je 2-3 razy w tyg?
Proponowałabym nakładać je raczej raz w tygodniu - porządnie na kilka godzin, ale za to skutecznie. Częste nakładanie nie zaszkodzi, ale nie wiem, czy włosom się nie znudzi.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-01, 12:21   #23929
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Szczerze mówiąc nie wiem, są chyba różne kosmetologie, zależy od uczelni (chemia kosmetyczna wydawała mi się najciekawsza, a moje marzenia związane z karierą to właśnie przemysł kosmetyczny
http://www.chemiakosmetyczna.edu.pl/...199&Itemid=136
fajnie, jak bedą podyplomowe na jakiejs pańswtowej uczelni w Warszawie to sama z chęcią skorzystam - tak dla samej siebie.
Ale ta szkoła nie dość że prywatna to strasznie drogo

Cytat:
nie działczy mi ta stronka

Kropciu
, wyślę Ci gazetkę na PW. Napisz mi jaki ten dyfuzor miałby być, podjadę tam w przyszłym tygodniu i o obejrze - cena z promocji kusząca (26zł) aż się wierzyć nie chce.

Cytat:
Rybiorek (poprawcie mnie jeśli się myle) chwaliła sobie te odżywki, Eloe lub Syrenka lubi serię Glanz
tak, tak na pewno dziewczyny chwaliły słynną morelkę
pod wpływem zachwytów też zamówiłam glanz morelę.
dziś rano pan listonosz przyniósł paczuszkę od Jumaatt
oprocz morelki zamówiłam odżywkę sensitive
ale w środku znalazłam jeszcze mały pojemniczek - winogrono-awokado
Ależ mam matronat nad loczkami
Jumaatt dziękuje bardzo

Cytat:
I na drugą kawę dzisiaj
Ktoś ma ochotę?
ja chętnie, ja

Cytat:
widzę, że nie tylko ja tak mam
ja znowu ostatnio się zadręczam myślami jak włosy by się zachowywały gdyby były krótkie...

Cytat:
jaki drastyczny sposób, żeby kolegę zmobilizować aby się odezwał
Eloe, co się stało z objętością - była i się zmyła? Jak to tak?
Cytat:
Nie ma za co. Podziękowania należą się Ms. Julci
Spróbuj, to naprawdę proste.
spróbuje, chyba wsuwki będa odpowiednie? czy lepiej żabki?

Cytat:
Gdyby nie to, że obiecałam TŻowi dłuższe włosy, to też pewnie ścięłabym na krótko
ja TŻtowi nic nie obiecywałam, ale on uwielbia moje długie włosy i chyba nie mogłabym mu tego zrobić
zdaża mu się rozpinać mi spinkę, żebym miała rozpuszczone włosy

Cytat:
Ja poczekam do grudnia...
Czy wiecie, że wczoraj na Kasprowym spadło 10 cm śniegu?
IDZIE ZIMA!
brrr nienawidzę zimy
snieg i mróz powoduje u mnie większą depresje niż jesienna szaruga
jestem okropnym zmarzluchem

Cytat:
Sama obecnie pozwalam sobie na puszaka, bo wiem, ze jeśli już, to pobiera wode z powietrza. Z tym się godzę. Ale w druga stronę nie puszczę
Ja tam dziś nie miałam wiele do gadania czy pozwalam czy nie na puszaka
zrobił się i już
ale co się dziwić w Warszawie od wczoraj leje okropnie

A ja jestem chora, nici ze szczepienia
dziecko chore, babcia też się załapała na wirusa
Stary 2010-09-01, 12:21   #23930
201704240951
Konto usunięte

Cytat:

U Ciebie? Żartujesz... Twój skręt jest taki mocny...
Nie, poważnie
Musiałabym je lekko podciąć... końcówki mi siadają zawsze..
Stary 2010-09-01, 12:29   #23931
wrily_curly
Rozeznanie

ech no i znowu mi seria niefortunnych zdarzeń zepsuła plany :/ taka zadowolona byłam ze swojej wczorajszej pielęgnacji i włosy tak ładnie się ułożyły więc pomyślałam - rano wrzucę zdjęcia i wam pokażę. I najpierw usnęłam w spineczkach (w sumie nie wiem, czy to dobrze i czy nie za długo na włosach), w nocy zamiast grzecznie zwisać z łóżka to trochę zawędrowałam i pod spodem się rozwaliły nieco bo końcówkę żelu lnianego wypaprałam wczoraj i na ten dół nie położyłam zbyt wiele. A teraz się okazało, że aparat chyba jest zepsuty bo wkładam mu baterie a on, że słaba bateria i zdycha porobiłam zdjęcia komórką, jakość pewnie tak podła że szkoda gadać i nie wiem, czy to wrzucać i do jakiego tematu, tutaj czy do codziennika od razu z opisem pielęgnacji
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 12:57   #23932
Eloe77

Cytat:
ja chętnie, ja
choć kawę wolę w kubeczku lub filiżance
Ale pochwalę - we Wro mamy słoneczko
Cytat:
jaki drastyczny sposób, żeby kolegę zmobilizować aby się odezwał
obcięłam, bo miałam kaprys i zdenerwował mnie ówczesny facet - zabronił mi ściąć włosy. Sory - żeby mi facet zabraniał...
Ale kolega mnie zszokował - on nie znosił dziewczyn, bo wychował się z 5 siostrami i uważał, że nie babami rozmawiać nie będzie Aż dziw, ze się przełamał. Mnie nie zależało, by akurat odzywał się do mnie - do dziś mam kumpla z tych studiów i już wtedy spędzaliśmy razem nieco czasu, więc jakoś nie czułam potrzeby.
Cytat:
Eloe, co się stało z objętością - była i się zmyła? Jak to tak?
Był taki czas, ze sporo włosów tak po prostu wypadło - zaburzenia hormonalne, studia, zmiana wody, stres, pigułki dla regulacji cyklu. Włosów było coraz mniej i coraz gorzej się kręciły.
Po studiach wyjazd na kontrakt do Rumunii i najgorsza pielęgnacja z możliwych plus potwornie twarda woda.
Ostatni raz ciachałam się na krótko po Bożym Narodzeniu 2006 roku. Od tamtej pory zapuszczam włosy do żuchwy i przycinam. Na tę chwilę mam najdłuższe włosy od cięcia. Ale widziałam, że urosło też sporo nowych
Cytat:
spróbuje, chyba wsuwki będa odpowiednie? czy lepiej żabki?
Ja wolę albo żabki albo klamerki-tukany do podpinania.Nie dość, że nie szarpia włosów, to jeszcze dodatkowo je podnoszą.
Popróbuj. Mnie się klamerki-tukany sprawdziły przy obu wersjach irokeza.
Cytat:
ja TŻtowi nic nie obiecywałam, ale on uwielbia moje długie włosy i chyba nie mogłabym mu tego zrobić
zdaża mu się rozpinać mi spinkę, żebym miała rozpuszczone włosy
Mój sobie zamarzył, bym miała znów długie. OK, mogę się poświęcić, ale powiedziałam, ze skoro mają być długie, to musza być zdrowe ze wszystkimi tego konsekwencjami. I tak trafiłam na wizaż
Już niedługo będzie rok
Cytat:
brrr nienawidzę zimy
snieg i mróz powoduje u mnie większą depresje niż jesienna szaruga
jestem okropnym zmarzluchem
Odkąd zaczęłam jeździć na łyżwach i desce, nie umiem zmarznąć zimą. I od tamtej pory ją kocham.
Cytat:
A ja jestem chora, nici ze szczepienia
dziecko chore, babcia też się załapała na wirusa
dużo zdrówka!
Cytat:
Nie, poważnie
Musiałabym je lekko podciąć... końcówki mi siadają zawsze..
A olejek wcierany w końcówki nie pomaga? Kiedy podcinałaś?

Wirly czasem tak się zdarza
Wrzucaj tutaj

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-09-01 o 12:58
Stary 2010-09-01, 13:22   #23933
i_lonka
Raczkowanie

Eloe, nareszcie ktoś kto lubi zimę ze śniegiem i mrozem i nie lubi walentynek. Dołączam się do fanów zimy.

Moje loki dzisiaj ujarzmione, prawie nie spuszone.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:27   #23934
Eloe77

Cytat:
Eloe, nareszcie ktoś kto lubi zimę ze śniegiem i mrozem i nie lubi walentynek. Dołączam się do fanów zimy
No to możemy założyć klub

Dziewczyny, znalazłam 2 ciekawostki o cięciu:
ciekawy filmik - obejrzyjcie, bo myślę, ze warto. Słaby dźwięk, będę musiała przesłuchać jeszcze, co panna mówi

oraz na wizażu wątek o samodzielnym cięciu
Zapraszam do lektury.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-01, 13:29   #23935
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Eloe77
A olejek wcierany w końcówki nie pomaga? Kiedy podcinałaś?
Oj nie pamiętam kiedy podcinałam, bodajże na wiosnę. Ale w połowie września chcę podciąć i lekko wycieniować. Nie stosuję olejku na końcówki, ale chyba będę musiała zacząć... Rycynowy może być? Mam akurat w domu...
Stary 2010-09-01, 14:48   #23936
solaola
Zakorzenienie

Cześć Wam
Wróciłam do domu, dlatego byłam już na zakupach i przelotem wpadłam do sklepu polo, gdzie oczywiście zwiedziłam też dział kosmetyczny. Zmierzam do tego, że warto szukać kosmetyków nie tylko w drogeriach, bo kupiłam szampon Joanna naturia z pokrzywą i zieloną herbatą po 2 zł i 79 groszy. W naturze czy rossmanie(już nie pamiętam, ale chyba w naturze), było można ją dostać po ok. 5 zł. Różnica trochę jest, a grosz do grosza i będzie druga odżywka .
Ostatnio inspiruję się Rybiorkowym stylem mycia- stosuję Joannę z makiem i bawełną. Moje włosy jako b/s jej nie lubią, ale do mycia jest całkiem fajna!
Dzisiaj czuję się super objętościowo, ale niestety puszak jest...
Jutro umyję włosy Isaną(dziś rozpoczęcie i nie chciałam próbować w razie czego), dam jej jeszcze jedną szansę na skalp, miejmy nadzieję, że nie wystąpi znowu świąd i krosteczki... Najwyżej będę ją stosowała tylko na długość.
Co do długości- po ścięciu na włosach mam 37-39 cm.

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 14:57   #23937
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
prosimy trochę słonca i do nas

Cytat:
Był taki czas, ze sporo włosów tak po prostu wypadło - zaburzenia hormonalne, studia, zmiana wody, stres, pigułki dla regulacji cyklu. Włosów było coraz mniej i coraz gorzej się kręciły.
kurcze, ja w sumie kilka lat temu miałam taka ilosc włosów, że nie mogłam ich gumką związać(nie dało się drugi raz gumkę przełozyć)
zaczęłam wtedy przygodę z degażowaniem
dziś włosków jest sporo, ale rozumiem, że nie wróci raczej stan sprzed kilku lat?

Cytat:
Po studiach wyjazd na kontrakt do Rumunii i najgorsza pielęgnacja z możliwych plus potwornie twarda woda.
OMG Rumunia?

Cytat:
Ostatni raz ciachałam się na krótko po Bożym Narodzeniu 2006 roku. Od tamtej pory zapuszczam włosy do żuchwy i przycinam.
ja w lato 2004 roku - ciachnięcię na 4 cm ale to była cudna fryzura
od tamtej pory zapuszczam, ale jednocześnie to był okres najgorszego martretowania włosów (prostownica, farby, rozjaśnianie, silikony i jedwab, który doprowadził moje włosy do tragedii)

Cytat:
Ja wolę albo żabki albo klamerki-tukany do podpinania.
klamerki-tukany? czyli co?

Cytat:
Mój sobie zamarzył, bym miała znów długie. OK, mogę się poświęcić, ale powiedziałam, ze skoro mają być długie, to musza być zdrowe ze wszystkimi tego konsekwencjami. I tak trafiłam na wizaż
Już niedługo będzie rok
super
nie mogę znieść widoku dziewczyn z długimi włosami, zniszczonymi i wyglądającymi jak miotła
pokruszone, porozdwajane końcówki - aż widać to z daleka... brrr
na szczęście wg mojego TŻta długie to nadal długość do ramion
jakiś czas temu ciachnęłam 15 cm z długości - nie zauważył

Cytat:
Odkąd zaczęłam jeździć na łyżwach i desce, nie umiem zmarznąć zimą. I od tamtej pory ją kocham.
TŻ obiecuje że nauczy mnie jeździć na nartach
no nie wiem, chyba wolałabym poleżeć na plaży

Cytat:
Dziewczyny, znalazłam 2 ciekawostki o cięciu:
ciekawy filmik - obejrzyjcie, bo myślę, ze warto. Słaby dźwięk, będę musiała przesłuchać jeszcze, co panna mówi
ostatnio fryzjer mnie tak właśnie obcinał
była trochę zdziwiona co robi
obciął sporo włosów, ale z długości nie skrócił, jednocześnie z objętości też zostawił - poleciały naprawdę same końcóweczki
Stary 2010-09-01, 15:09   #23938
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie też jest
Cytat:
obcięłam, bo miałam kaprys i zdenerwował mnie ówczesny facet - zabronił mi ściąć włosy. Sory - żeby mi facet zabraniał...
dokładnie! też raz nikomu nie powiedziałam i poszłam obciąć na krótko, nie była to trafna decyzja ale przynajmniej pokazałam o!

Cytat:
a pigułki bardzo wspomagają wypadanie? Biorę kilka lat ...

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:

klamerki-tukany? czyli co?
no właśnie co to

Cytat:
nie mogę znieść widoku dziewczyn z długimi włosami, zniszczonymi i wyglądającymi jak miotła
pokruszone, porozdwajane końcówki - aż widać to z daleka... brrr
na szczęście wg mojego TŻta długie to nadal długość do ramion
jakiś czas temu ciachnęłam 15 cm z długości - nie zauważył
miałam taką jedną w klasie shakira na nią wołaliśmy swoje miała ciemny brąz a farbowała na jasno czyt żółto i zawsze mega odrost +siano na głowie tyle lat ją męczyłam by zrobiła ciemne w końcu zrobiła i wyszło jej i włosom na wielki plus

Cytat:
TŻ obiecuje że nauczy mnie jeździć na nartach
no nie wiem, chyba wolałabym poleżeć na plaży
ja też

Stary 2010-09-01, 15:26   #23939
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Cudowny skręt
Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Smerf Szczerze zazdraszczam
Jaak ja bym chciała mieć taką długość i taki skręt. Łaaaaaaaaał. cudne są
Cytat:
Umarłam... Cudowne
Pal licho jakość - jestem zachwycona.
nie umieraj bo kto nam będzie doradzał?;>

Cytat:
Śliczne masz kręciołki
Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
piękne
nika135
so_fantastic
Eloe
Yasmin
awen
dziękuję kochane

Cytat:
Napisane przez blakinka Pokaż wiadomość
Wczoraj poszłam za rada Eloe () zrobiłam sobie maske na włosy, ale trochę z swoją inwencją twórczą do miodowej maseczki dodałam trochę soku z aloesu (naturalnie z doniczki ) trochę mleka i żelu lnianego, to na kilka godzinek na łepek, spłukałam zaparzoną dwie godziny wcześniej szałwią (tez z doniczki) i mieszanki ziółek, później umyłam szamponem i reszte jak zazwyczaj
Włoski są piękne ! mięciutkie, puszyste i pięknie zakręcone

Najpierw nałożyłaś domową maseczkę i spłukałaś ziółkami, a potem umyłaś szamponem? Dobrze zrozumiałam? Czy przez ten szampon nie zmyłaś dobroci z maski i ziółek? Wydaje mi się, że lepiej byłoby użyć wszystkiego po myciu i spłukać tylko wodą.
Ja ziółek używam zawsze to ostatniego płukania i czasem dodaje trochę soku z cytryny.

Kropcia masz już wymiki badań?
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 15:28   #23940
i_lonka
Raczkowanie

A ja podziwiam wszystkie dziewczyny, które same podcinają loki. Ja nigdy nie miałam odwagi.

Małe pytanko do smerf3. Płukane z ziół używasz po każdym myciu. Możesz napisać, jakich ziół używasz?

Edytowane przez i_lonka
Czas edycji: 2010-09-01 o 15:32
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 21 (0 użytkowników i 21 gości)

Zasady wysyłania wiadomości