Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 812 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-12, 01:37   #24331
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
j

rybiorek wróciła
welcome back wloski podrosly? jakies fotki poprosimy
dziekuje za przywitanie

wloski podrosly, tak mi sie przynajmniej wydaje, fotke nawet dzisiaj zrobilam ale telefon mi padl w momencie jak ja wysylalam na kompa wiec dopiero jutro cos wstawie, teraz juz trzeba isc spac

do jutra
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 10:10   #24332
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
dziekuje za przywitanie
Witaj. Dobrze, że już wróciłaś. Czekamy na zdjęcia.
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 10:36   #24333
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Witamy
Do stylizacji możesz spróbować żelów sklepowych - przykładowe znajdziesz u mnie na blogu.

Do zdjęć z komórki bardzo się przydaje lustro Stajesz przodem i robisz zdjęcie odbicia w lustrze
(tył na podobnej zasadach - stajesz plecami i robisz zdjęcie odbicia w lustrze)
My bardzo lubimy oglądać zdjęcia
Żel mam z Artiste, najpierw skończę ten, a później zanurkuję na dolne półki w Rossie Coś jak krem stylizacyjny by mi się przydał - może to lepiej by się sprawowało. Warto iść do The Body Shop?

Dobra, dobra - fotkę jakoś skombinuję, zaprzęgę do roboty kogoś Ale nie ma jeszcze czego pokazywać... W porównaniu z Waszymi moje wyglądają jak uboga siostra z prowincji - puszak praktycznie codziennie się melduje, mniejszy lub większy, ale jest

Cytat:
witamy
rzeczywiscie dlugo sie ukrywalas, ale widac, ze systematycznie czytasz te watki, bo wszystko wiesz

o co chodzi z kolorem glorii? moja jest biala [COLOR="Silver"]
Nie wszystko Za Chiny Ludowe nie umiem jeszcze załapać o co chodzi z punktem rosy.
A Gloria miała paskudny zielono-żółty kolor - moja wyobraźnia mnie przerosła i finalnie nie kupiłam
MaybeTomorrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 12:16   #24334
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość
Żel mam z Artiste, najpierw skończę ten, a później zanurkuję na dolne półki w Rossie Coś jak krem stylizacyjny by mi się przydał - może to lepiej by się sprawowało. Warto iść do The Body Shop?
Akurat żelu Artiste nie lubię
Dla mnie to jest najgorszy żel z wszystkich które próbowałam, ale każdemu co innego pasuje

W TBSie są chyba tylko kremy z pq lub silikonami. Dokładnych nazw nie pamiętam, bo z uwagi na skład i nie byłam nimi zainteresowana.
Jak nie przeszkadzają Ci silikony czy pq to Dziewczyny na pewno coś więcej powiedzą.
Cytat:
Dobra, dobra - fotkę jakoś skombinuję, zaprzęgę do roboty kogoś Ale nie ma jeszcze czego pokazywać... W porównaniu z Waszymi moje wyglądają jak uboga siostra z prowincji - puszak praktycznie codziennie się melduje, mniejszy lub większy, ale jest
Pewnie nie jest tak źle. Zawsze same jesteśmy dla siebie bardziej krytyczne
Jak zrobisz sobie zdjęcie na początku to potem będziesz miała porównywanie (jak wyglądały na początku, a jak po x miesiącach pielęgnacji) Przydatne i motywujące

Cytat:
Nie wszystko Za Chiny Ludowe nie umiem jeszcze załapać o co chodzi z punktem rosy.
Ja rozumiem, ale cały czas nie umiem stosować w praktyce, mimo szczerych chęci nauczenia się.
(od sprawdzania punktu rosy, lepiej wychodzi mi obserwacja włosów - jak reagują na dany produkt i daną pogodę)

Czytałaś wpis Syrenki w FAQ?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=34
Może napisz, czego dokładnie z tego nie rozumiesz?

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 13:15   #24335
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość

ja mam czepek z rossmanna tylko trzeba go gumką związywać bo za duży mi jest, hej właśnie ja mam biovaxa serum było w środku a co się stało z czepkiem nie pamiętam
Dobre rozumowanie podoba mi się - nie mam czepka-kupię biovaxa bo w nim jest czepek
Ja właśnie tak zrobiłam
Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
kolejny głos na NIE
hmmm... na razie nie idę do fryzjera, zrobię to zapewne po powrocie z urlopu pod koniec pazdziernika, ale moze lepiej jednak zostawic cieniowanie

tez na poczatku bylam przerazona, ale obcielam sie sama i wyszlo ok

jak to miałaś proste włosy a teraz masz takie loki?
muszę zerknac do dziennika
Miałaś, oj miałaś, proste jak druty, ino podatne na wszelakie zabiegi. Tutaj dowód na prawdomówność. Jak wrócę do domu z Wawy to poszukam jeszcze kilku zdjęć.
Jednak warto to cieniowanie dokladnie przemyśleć, bo nie każdemu włos na prosto będzie się układał...

Cytat:
mam tak samo kiedyś pisałam dziewczynom, że mega mnie motywują zdjeciami. Teraz czasami motywuje się już własnymi zdjęciami
Basiu, a Twoje włoski gdzieś były pokazywane? bo nie pamiętam

Ja dziś cały dzień spędziłam na integracji wyrwałam sobie garść włosów zdejmując kask po jeździe na kładzie, brrr
tarzałam się w błocie, a loki nadal pięknie się trzymają, oj kochane moje włosy
a wogóle to koleżanka prawie mnie i intruktora zabiła jeżdżąc dżipem
cala jestem posiniaczona, ale włosy ładnie pokręcone i to najważniejsze
Mnie też zmotywowały do działania i...było warto!
Zazdroszczę,super dzień to musiał być i to tarzanie w błocie...
Cytat:
dziekuje za przywitanie

wloski podrosly, tak mi sie przynajmniej wydaje, fotke nawet dzisiaj zrobilam ale telefon mi padl w momencie jak ja wysylalam na kompa wiec dopiero jutro cos wstawie, teraz juz trzeba isc spac

do jutra
Cześć,Rybiorku!

MaybeTomorrow, witamy!

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 15:21   #24336
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

Basiu, a Twoje włoski gdzieś były pokazywane? bo nie pamiętam
Tutaj https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1283787259 . Ale to stare zdjęcie. Nie wstawiałam nowych.

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Tak Smaruję i bardzo dobrze się sprawuje. Szkoda mi go tylko czasem trochę
Wczoraj użyłam oleju kokosowego na ciało jako oliwkę i całkiem fajny efekt.

Wydawało mi się, że jestem cierpliwa, ale chyba tylko w stosunku do innych. Wkurzają mnie moje włosy. Pierwsze stosowania cg przyniosły rewelacyjne efekty, teraz bywa różnie. Wiem, że muszę to przetrwać. Co z tego, że innym włosy się podobają, jak mnie nie. To nie moje włosy mam teraz na głowie. Kręcą się, ale objętość nie zawsze jest.
Muszę kolejny raz dokładnie poczytać (chroniczny brak czasu). Wydaje mi się, że znam moje włosy, ale teraz od początku się uczę.
Wczoraj farbowałam. Od dawna farbuje tylko odrosty (mam ciemne włosy więc kolor się nie zmywa). Wstrętne siwe włosy.
Zrobiłam żel lniany, ale konstystencja przyprawia mnie o mdłości. Używam i będę używała, ale przede mną do przeczytania cały wątek.
Zabieram się do czytania. Mam jeszcze trochę czasu zanim zacznę papierologię.

Na pewno wydrukuję sobie w końcu ściągę z zakazanymi składnikami i włożę do portfela. Nie zawsze pamiętam co jest dobre, a co złe.

Chciałabym pójść do fryzjera, ale się boję (byłam na wiosnę). Zawsze przeżywam traumę kiedy mam pójść do fryzjera, a przydałoby im się lekkie odświeżenie.

Ufff, jestem dziś nie w humorze

edit:
Na dodatek włosy koszmarnie mi zaczęły wypadać. Jak prawie zawsze o tej porze roku, ale teraz trochę za wcześnie. Myślę, że to wina stresu. Jutro biegnę do apteki po silicę. Zawsze skutkowała. Zacznę też pić pokrzywę (zauważyłam, że pijecie).

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-09-12 o 15:29 Powód: dopisek
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 15:37   #24337
Rybiorek
Zakorzenienie

Uzupelnilam Codziennik teraz kolej na pielegnacyjny ale najpierw wyjasnienie - farbowalam wloski, nie bijcie ale jednak ponad 3 centymetrowe odrosty wygladaly fatalnie, wiem ze mozna tak chodzic ale bardzo zle sie czulam, ja do pracy chodze raczej w stylu eleganckim wiec jak dla mnie wygladalo to nie bardzo i zdecydowanie nieprofesjonalnie, uzylam garniera belle color jasny zloty braz, najslabsza z farb garniera, zamiast 20min trzymalam 10, na fotce nie widac ale nie mam jednolitego koloru, ta farbka dostosowywuje sie do koloru wlosow wiec jak ktos ma jasniejsze pasma po kolorowaniu one zostaja jasniejsze i faktycznie ja tak mam, od uzywania miodu w duzych ilosciach ostatnio mialam pasma rozjasnione bardzo i one sa jasniejsze od reszty wloskow ale wyglada to fajnie

wloski odrastaja i jakby ostatnio dostaly speeda w rosnieciu, nie wiem czy dam rade sobie sama je podciac (chodzi o same koncoweczki 2-5 milimetrow) zeby nie stracic ksztaltu fryzury ktora teraz wyglada naprawde fajnie ale jak sobie przypomne ostatnia wizyte u fryzjera to od razu mi sie odechciewa, musze pogadac z mezem zeby mi oddal te fryzjerskie nozyczki

co do rosniecia - znalazlam w necie wypowiedz jakiejs kreconowlosej i ona polecala na polepszenie jakosci wloskow zestaw amino acids, beta karoten oraz olej lniany, zaczelam stosowac, dam znac za jakis czas czy widze efekty
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-12, 17:15   #24338
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
co do rosniecia - znalazlam w necie wypowiedz jakiejs kreconowlosej i ona polecala na polepszenie jakosci wloskow zestaw amino acids, beta karoten oraz olej lniany, zaczelam stosowac, dam znac za jakis czas czy widze efekty
doustnie, czy naskalpowo?

za farbowanie, ale plus ze delikatna farba i krotko trzymana, a nie eksperymenty jak kiedys opisywalas, bo tamto to byl hardocore

skret masz supe, coraz ladniejszy
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 17:32   #24339
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
doustnie, czy naskalpowo?
doustnie polazlam do holland and barrett i na polce dla cwiczacych na silowni wybralam zestaw gdzie jest 12 amino acids, to sie bierze czesto i duzo w przypadku trenujacych bo 3 tabletki przy kazdym posilku plus po treningu ale ja biore 3 tabletki jeden raz dziennie do sniadania, beta karoten i olej z siemienia po jednej kapsulce

Cytat:
za farbowanie, ale plus ze delikatna farba i krotko trzymana, a nie eksperymenty jak kiedys opisywalas, bo tamto to byl hardocore
total hardcore cud ze lysa nie bylamdlatego tym razem dlugo wybieralam farbe, nie zdecydowalam sie na te zmywalne bo teraz jezeli bede farbkowac to co 2-3 miesiace a mnie z tych rozjasnianych nawet farby sie szybko wyplukiwaly wiec musialam wybrac trwalszy kolor ale nie chcialam katowac wlosow, z efektu jestem zadowolona, kolor jest w tonacji moich tyle ze lekko zlotawy co fajnie wyglada na wlosach, po farbowaniu nie bylo skutkow ubocznych ale mysle ze to przez krotkie trzymanie

Cytat:
skret masz supe, coraz ladniejszy
jest inny niz przy dluzszych, poza tym lepiej sie skrecaja po lewej stronie niz po prawej ale wreszcie wygladaja fajnie i sama sobie sie podobam w tych wloskach a to juz polowa skucesu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-13, 11:22   #24340
Volyova
Rozeznanie

W sobotę umyłam włosy odżywką (Mrs Potters), nałożyłam na godzinę maskę z Kallosa + keratyna + panthenol i na koniec dałam znowu Mrs Potters b/s. Suszyłam na powietrzu.

No i mam zagwozdkę - bo pod spodem włosy wyglądały ładnie, nawet się trochę pozwijały w takie grube pukle, błyszczące, gładkie.
Za to z samego wierzchu - niemal bez efektu. Są ledwo lekko falujące i robi się aureolka.
Fakt, że mogą być bardziej zniszczone, bo zdarzyło mi się kilka razy zrobić pasemka .

Co byście mi poradziły:
a) dać im czas, kontynuować "kurację", a jeżeli ciągle nie będzie efektów tzn. że są zbyt zniszczone na odbudowę?
b) zmienić coś w pielęgnacji (ale co ?)?
c) a może jeszcze coś innego - może ktoś próbował traktować inaczej wierzchnie włosy? np. jakieś szczególne receptury na wierzch nakładać?

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 12:12   #24341
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
W sobotę umyłam włosy odżywką (Mrs Potters), nałożyłam na godzinę maskę z Kallosa + keratyna + panthenol i na koniec dałam znowu Mrs Potters b/s. Suszyłam na powietrzu.

No i mam zagwozdkę - bo pod spodem włosy wyglądały ładnie, nawet się trochę pozwijały w takie grube pukle, błyszczące, gładkie.
Za to z samego wierzchu - niemal bez efektu. Są ledwo lekko falujące i robi się aureolka.
Fakt, że mogą być bardziej zniszczone, bo zdarzyło mi się kilka razy zrobić pasemka .

Co byście mi poradziły:
a) dać im czas, kontynuować "kurację", a jeżeli ciągle nie będzie efektów tzn. że są zbyt zniszczone na odbudowę?
c) a może jeszcze coś innego - może ktoś próbował traktować inaczej wierzchnie włosy? np. jakieś szczególne receptury na wierzch nakładać?
Może jakąś kurację szokową? Typu położenie na 1-kilka godzin emulsję składają się z 10% keratyny + 5% pantenolu (+ ew. inne składniki).
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 12:15   #24342
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
ja też sobie nie umiem zrobić zdjęcia komórką, rączki za krótkie, włosy za długie a z lustrem nie wyjdzie to mam b. małą rodzielczość zdjęć i kompletnie nic nie widać
Ja tam stosuję samowyzwalacz. Stawiam na jakimś stole, nastawiam, ustawiam się i heja

Cytat:
moja babcia mieszkala zaraz na przeciwko kosciola na gajowickiej, teraz mamy tam (niestety wlasnie po babci ) mieszkanie do wynajecia i krece sie tam bo malowalismy i jezdze czasem pokazywac je potencjalnym chetnym.
w spolemie zawsze kupuje pyszna paste rybna - tunczykowa albo lososiowa - lepsza niz pastella
Ojeej przykro mi ja juz od dobrych kilku lat nie mam żadnej babci.. a co do pasty- ja uwielbiam pastelle i ta z biedronki też jest pycha, ale o społemowej jeszcze nie słyszałam i będę musiała spróbować

Cytat:
Moje też czasami jeszcze mokre już zaczynają coś kombinować, najczęściej po mojej isanie od której mam odwyk niestety.

Ha, mnie się kojarzy z takimi wioskami, skansenami średniowiecznymi, tam kobiety mają coś podobnego na głowie
Moje właśnie nie po isanie. Teraz tez zrobiłam sobie od niej przerwę. Chociaż ciekawe jakby wyglądały po isanie dodatkowo :P
Moje cudownie się pokręciły w sobotę jak szykowałam je na ślub koleżanki A najdziwniejsze to, że nie były u siebie- miały inne powietrze, inną wodę, wilgotność. Aż TŻ otworzył usta ze zdziwienia Za to wczoraj perfidnie rozprostowały się pod spodem i tylko z jednej strony

Cytat:
Napisane przez Jemi91 Pokaż wiadomość
Ooo Daama Pikowa
Tak czytam i czytam i za dużo tego jest o włosach
Zastanawiam się tylko jakiej pielęgnacji wymagają moje włosy... do połowy normalne, a potem fale (u mnie w profilu zdjęcia). Myślicie, że też powinnam unikać dużej ilości silikonów?

A za uporządkowanie tego wszystkie to naprawdę wieeelki podziw.

Też dalej jeszcze nie mogę się do końca odnaleźć, także nie martw się Jemi, to chyba zajmuje trochę czasu
Cytat:
Ja dziś cały dzień spędziłam na integracji wyrwałam sobie garść włosów zdejmując kask po jeździe na kładzie, brrr
tarzałam się w błocie, a loki nadal pięknie się trzymają, oj kochane moje włosy
a wogóle to koleżanka prawie mnie i intruktora zabiła jeżdżąc dżipem
cala jestem posiniaczona, ale włosy ładnie pokręcone i to najważniejsze
moje na pewno by tak nie wytrzymały. To brzmi jak jakaś reklama. takie kadry z Yasmin na quadzie, Yasmin tarzająca się w błocie, Yasmin uciekająca przed quadem (oczywiście ciągle z błyszczącymi idealnymi sprężynkami)
Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Ja właśnie tak zrobiłam
Czyli nie tylko ja chcę biovaxa bo nie mam czepka??
Jakie macie biovaxy?

Właśnie. Dziewczyny! Chcę kupić sobie jakąś maskę. I teraz się zastanawiam, bo... Gdzieś przeczytałam o teście na elastyczność włosa. Jak próbowałam swojego przerwać, to się niemożliwie rozciągał... i teraz się zastanawiam czy to chodzi o proteiny czy o co. A większość masek ma właśnie proteiny... I nie wiem czy powinnam wybrać taką z proteinami czy raczej bez...
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 12:24   #24343
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość

Właśnie. Dziewczyny! Chcę kupić sobie jakąś maskę. I teraz się zastanawiam, bo... Gdzieś przeczytałam o teście na elastyczność włosa. Jak próbowałam swojego przerwać, to się niemożliwie rozciągał... i teraz się zastanawiam czy to chodzi o proteiny czy o co. A większość masek ma właśnie proteiny... I nie wiem czy powinnam wybrać taką z proteinami czy raczej bez...
A coś się dzieje nie tak z Twoimi włosami?
Bo te testy są raczej kłopotliwe, trzeba by raczej włosy poddawać takim testom przez dłuższy czas i regularnie, żeby wiedzieć co jest normą a co nie.
Jeśli masz same maski z proteinami, kup coś bez nich. Dla równowagi i żeby włosów nie przekarmić proteinami.
Stary 2010-09-13, 13:02   #24344
kropcia007
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
A mój włos jak nie stawiał oporu tak nie stawia No i wypadanie nadal takie samo ... Dziś stwierdziłam że pofarbuję jednak włosy (kremem delikatnym z ekstraktem z henny -bez amoniaku i innych ) nie mogę już patrzeć na ten średni brąz z rudawym połyskiem, zupełnie mi taki kolor nie pasuje ... Kolorem po tym kremie spłukuje się po 2-3 tyg ale na serio już mi mega przeszkadza to co mam na głowie. I nadal poszukuję fryzjera który podciął by moje włosy... Słyszałyście może o strzyżeniu gorącymi nożyczkami?

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 13:11   #24345
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
A coś się dzieje nie tak z Twoimi włosami?
Bo te testy są raczej kłopotliwe, trzeba by raczej włosy poddawać takim testom przez dłuższy czas i regularnie, żeby wiedzieć co jest normą a co nie.
Jeśli masz same maski z proteinami, kup coś bez nich. Dla równowagi i żeby włosów nie przekarmić proteinami.
Używam Isanę z jedwabiem do OMO. Ona ma proteiny. Jak narazie nic złego się nie dzieje z włosami, wręcz przeciwnie Mijają dwa tygodnie jak stosuję CG. Maski żadnej nie mam i się zastanawiam jaką kupić.
czy romantica czy może biovaxa do słabych (czepek!) czy jeszcze jakąś inną.
Moja obawa o proteiny po prostu jest spowodowana czytaniem o przekarmieniu, tym, że trzeba uważać na nie i tym, że włosy lubią różnorodność głownie mi zależy na nawilżeniu i głębokim odżywieniu włosów.
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 13:24   #24346
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Może jakąś kurację szokową? Typu położenie na 1-kilka godzin emulsję składają się z 10% keratyny + 5% pantenolu (+ ew. inne składniki).
Dziękuję - wypróbuję w przyszłą sobotę.
Czy dobrze liczę, że to było (tak pi razy oko )
8,5ml np. Kallosa, 20 kropli keratyny, 10 kropli panthenolu?

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 15:02   #24347
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
A mój włos jak nie stawiał oporu tak nie stawia No i wypadanie nadal takie samo ... Dziś stwierdziłam że pofarbuję jednak włosy (kremem delikatnym z ekstraktem z henny -bez amoniaku i innych ) nie mogę już patrzeć na ten średni brąz z rudawym połyskiem, zupełnie mi taki kolor nie pasuje ... Kolorem po tym kremie spłukuje się po 2-3 tyg ale na serio już mi mega przeszkadza to co mam na głowie. I nadal poszukuję fryzjera który podciął by moje włosy... Słyszałyście może o strzyżeniu gorącymi nożyczkami?
Kropciu ja zaczelam lykac zestaw aminokwasow, wyczytalam ze wplywa to rewelacyjnie na jakosc wloskow, moze poczytaj o tym zeby wyrobic sobie opinie i moze sprobujesz, ja jestem zadowolona

Eloe fotka dla Ciebie, wloski dzisiaj po dyfuzorze, pielegnacja jak w ostatnim wpisie w codzienniku, swiatlo do kitu ale mi sie wydaje ze wloski mi 'zgrubly' i to widac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-09-13 o 15:04
Stary 2010-09-13, 15:22   #24348
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropciu ja zaczelam lykac zestaw aminokwasow, wyczytalam ze wplywa to rewelacyjnie na jakosc wloskow, moze poczytaj o tym zeby wyrobic sobie opinie i moze sprobujesz, ja jestem zadowolona

Eloe fotka dla Ciebie, wloski dzisiaj po dyfuzorze, pielegnacja jak w ostatnim wpisie w codzienniku, swiatlo do kitu ale mi sie wydaje ze wloski mi 'zgrubly' i to widac
a jakie aminokwasy dokładnie stosujesz? bo jak na razie pokazała mi wyszukiwarka revalid

Stary 2010-09-13, 16:31   #24349
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie aminokwasy dokładnie stosujesz? bo jak na razie pokazała mi wyszukiwarka revalid
ja akurat takie dla cwiczacych na silowni, wzielam zestaw z 12tu w kapsulce, taki najmniejszy i oczywiscie nie biore jak pisze na opakowaniu tylko raz dziennie, jutro napisze jaki ma sklad ale generalnie ma w srodku wszystkie aminokwasy jakie widzialam na liscie 'co wlosy lubia najbardziej'
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-13, 16:35   #24350
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
ja akurat takie dla cwiczacych na silowni, wzielam zestaw z 12tu w kapsulce, taki najmniejszy i oczywiscie nie biore jak pisze na opakowaniu tylko raz dziennie, jutro napisze jaki ma sklad ale generalnie ma w srodku wszystkie aminokwasy jakie widzialam na liscie 'co wlosy lubia najbardziej'
duzo zapłaciłaś? Kupowałaś w Pl czy w Ire?

Stary 2010-09-13, 17:05   #24351
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
duzo zapłaciłaś? Kupowałaś w Pl czy w Ire?
kupilam tutaj w sensie w Ire, poszlam do takiego sklepu ze zdrowa zywnoscia holland&barrett, maja polke dla cwiczacych, wybralam jedne z tanszych, te drogie maja napakowane naprawde duze ilosci roznych aminokwasow (podstawowych ktore najlepiej dzialaja na czlowieka jest podobno 9) plus jakies paskudztwa, wzielam prosty zestaw, generalnie znalazlam pare powtarzajacych sie artykulow na temat wypadania i porostu i wnioski sa takie: zrownowazona dieta i ogolny suplement to najpierw bo cialo i duch musza byc sprawne w pierwzej kolejnosci, potem mozna pomyslec o czyms ekstra dla wloskow, tutaj lista ktora sobie spisalam (ja akurat wit, magnes, cynk mam jednym zestawie wiec dodalam tylko beta karoten, olej z lny i aminokwasy)

- witm B complex (50mg)
- wit. B-6 (50mg)
- wit. c 1-2g
- wit. E 400-800 IU
- beta karoten 10000-15000 IU
- rekomendowane dawki magnesu, cynku
- silica 300mg
- pokrzya 250mg 3xdziennie (ja pije herbatki ale widzialam w pokrzywe w kapsulkach)
- olej z siemienia - rekomendowana dawka (najczesciej 1 lyzka)
- aminokwasy

ten zestaw podobno swietnie dziala na jakosc wloskow zapobiegajac wypadaniu jednoczesnie dajac im kopa do rosniecia
ja nadala nie zauwazam wypadania (no dzisiaj 1 przy myciu wypadl) i mam wrazenie ze wloski przyspieszyly z rosnieciem
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-13, 17:54   #24352
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
babunia jajeczna (ale odzywka, bo maska ma dimethicone i maske wczesniej widzialam) ma polyquaternium 28, o ktorym znalazlam
http://www.hiwtc.com/products/polyqu...-1541-6072.htm
wiec powinien byc bezpieczny i nie grozi nadbudowaniem a ja ortodoksem nie jestem
ja też nie jestem ortodoksem może kiedyś się uda ale póki co to trudno mi znaleźć produkty dobre dla moich włosów a niezawierające chociaż głupiego q czy pq

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość

A Gloria miała paskudny zielono-żółty kolor - moja wyobraźnia mnie przerosła i finalnie nie kupiłam
żel z artiste jest fajny i dobry do CG no chyba, że Tobie nie odpowiada. Kremy no to nivea fc, ja mam też z lorysa kiwi i mi pasuje, działa jak ta nivea, a w TBS są maski do włosów (rainforest chyba nie ma silikonów? Nie pamiętam już analiz) i też jakieś kremy dziewczyny stosują stamtąd
spoko, też nie ogarniam punktu rosy

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Chciałabym pójść do fryzjera, ale się boję (byłam na wiosnę). Zawsze przeżywam traumę kiedy mam pójść do fryzjera, a przydałoby im się lekkie odświeżenie.

edit:
Na dodatek włosy koszmarnie mi zaczęły wypadać. Jak prawie zawsze o tej porze roku, ale teraz trochę za wcześnie. Myślę, że to wina stresu. Jutro biegnę do apteki po silicę. Zawsze skutkowała. Zacznę też pić pokrzywę (zauważyłam, że pijecie).
o, kolejna z fobią fryzjerską

u mnie też jakby więcej przy myciu wyłazi ale u mnie po wakacjach to normalne, 2 tygodnie i przestaną bez mojej interwencji... znaczy, oby

Cytat:
Uzupelnilam Codziennik teraz kolej na pielegnacyjny ale najpierw wyjasnienie - farbowalam wloski, nie bijcie
ja Cię bić nie będę z tym farbowaniem to zależy od włosów, jedne tego nie lubią, innym jest obojętne a najważniejsze jest Twoje dobre samopoczucie

Cytat:
Co byście mi poradziły:
odbudować tak stricte to się nie da, ale jeśli faktycznie tyle protein używasz to więcej nawilżenia może?

Cytat:
Ja tam stosuję samowyzwalacz. Stawiam na jakimś stole, nastawiam, ustawiam się i heja
ja potrafię robić zdjęcia tylko innym i tylko trzymając ten aparat przy twarzy jak będę miała czas i włosy dopiszą to któregoś dnia spróbuję z lustrzanką i samowyzwalaczem chociaż nie mam cierpliwości do takich rzeczy

mam dzisiaj włosowego lenia, powinnam je nakokosować przed myciem a mnie się nie chce właśnie, olejek rycynowy też na włosy można, nie? Ale chyba kokos i tak lepszy...
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 18:24   #24353
i_lonka
Raczkowanie

Mam za sobą pierwszą szklankę naparu z pokrzywy. No, smak pokrzywy nie zachwycił mnie jakoś specjalnie, ale zamierzam wytrwać. W związku z tym mam pytanie do pijaczek pokrzywy. Ile czasu należy pić pokrzywę, znalazłam dwie rozbieżne opinie - 2 tygodnie i potem 2 tygodnie przerwy, albo druga opcja - 3 miesiące i miesiąc przerwy. I czy napar lepiej pić gorący czy zimny i czy można go trochę posłodzić. Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi .

Rybiorek, włosy faktycznie 'zgrubły' .

Edytowane przez i_lonka
Czas edycji: 2010-09-13 o 18:30
Stary 2010-09-13, 18:50   #24354
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
o, kolejna z fobią fryzjerską

u mnie też jakby więcej przy myciu wyłazi ale u mnie po wakacjach to normalne, 2 tygodnie i przestaną bez mojej interwencji... znaczy, oby
E tam, zaraz fobia.
Kupiłam dziś wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy do łykania (mam nadzieję, że zadziała, bo niedługo będę mogła zrobić perukę dla taty z wypadających włosów )

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Mam za sobą pierwszą szklankę naparu z pokrzywy. No, smak pokrzywy nie zachwycił mnie jakoś specjalnie, ale zamierzam wytrwać. W związku z tym mam pytanie do pijaczek pokrzywy. Ile czasu należy pić pokrzywę, znalazłam dwie rozbieżne opinie - 2 tygodnie i potem 2 tygodnie przerwy, albo druga opcja - 3 miesiące i miesiąc przerwy. I czy napar lepiej pić gorący czy zimny i czy można go trochę posłodzić. Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi .
Lubię pić zioła, więc smak pokrzywy nie jest najgorszy dla mnie. Znalazłam taką informacje na opakowaniu: "Produkt przeznaczony jest do tradycyjnego stosowania w wymienionych wskazaniach i jego skuteczność opiera się wyłącznie na długim okresie stosowania i doświadczeniu" Hmmm... a we wskazaniach nie ma nic o włosach .
Dlaczego należy zrobić przerwę w piciu pokrzywy? 2 tygodnie picia to chyba za mało żeby podziałało. Tak mi się wydaje przynajmniej.

Stary 2010-09-13, 18:55   #24355
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Lubię pić zioła, więc smak pokrzywy nie jest najgorszy dla mnie. Znalazłam taką informacje na opakowaniu: "Produkt przeznaczony jest do tradycyjnego stosowania w wymienionych wskazaniach i jego skuteczność opiera się wyłącznie na długim okresie stosowania i doświadczeniu" Hmmm... a we wskazaniach nie ma nic o włosach .
Dlaczego należy zrobić przerwę w piciu pokrzywy? 2 tygodnie picia to chyba za mało żeby podziałało. Tak mi się wydaje przynajmniej.
Jest taka opinia, że powinno się robić przerwę w piciu ziół (podobnie z zielną herbatą, którą pije i czasami odstawiam ją na tydzień). Nie wiem, dlaczego tak trzeba robić, ktoś kiedyś mi powiedział, że to zioła i nie wolno z nimi przesadzać. Można pić zioła przez całe życie, ale co jakiś czas robić przerwę. Chyba pójdę jutro do zielarskiego i zapytam o to.
Stary 2010-09-13, 19:22   #24356
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Jest taka opinia, że powinno się robić przerwę w piciu ziół (podobnie z zielną herbatą, którą pije i czasami odstawiam ją na tydzień).
To nie jest opinia tylko naukowo potwierdzony fakt. Przerwy są potrzebne jeśli się bierze ją/pije bardzo regularnie, bo wypłukiwane są witaminy z grupy b (można je brać w tabletkach, by ich nie zabrakło-ale po co się szprycować ) - główny objaw to np. zajady - brrrrrr
Cytat:
Można pić zioła przez całe życie, ale co jakiś czas robić przerwę.
Po prostu nadmiar powoduje również skutki uboczne - ale wszystko w nadmiarze nam szkodzi .
zerknij tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1632

Witam koleżanki-dawno mnie tu nie było .
Nie mam czasu, włosy moje mają się dobrze - rosssssnnnną, są zdrowe, choć ostatnio trochę obficiej wypadają - czas po czarną rzepę ręce wyciągnąć.
Byłam u fryzjera w sierpniu wierzchnią warstwę skracałam - nie dużo ale trochę objętości nabrały.
Z puchem mam ostatnio spore problemy - poranne mgły pokonują mnie co dzień .

Edytowane przez kosmarka
Czas edycji: 2010-09-13 o 19:25
kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 19:36   #24357
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
E tam, zaraz fobia.
Kupiłam dziś wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy do łykania (mam nadzieję, że zadziała, bo niedługo będę mogła zrobić perukę dla taty z wypadających włosów )

Pamiętaj, że jeżeli pijesz pokrzywę nie powinnaś już wtedy zażywać tabletek z nią w składzie by nie przedawkować I jeżeli pijesz to dobrze jest brać vit z grupy b bo pokrzywa je wypłukuje

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Nie mam czasu, włosy moje mają się dobrze - rosssssnnnną, są zdrowe, choć ostatnio trochę obficiej wypadają - czas po czarną rzepę ręce wyciągnąć.
Byłam u fryzjera w sierpniu wierzchnią warstwę skracałam - nie dużo ale trochę objętości nabrały.
Z puchem mam ostatnio spore problemy - poranne mgły pokonują mnie co dzień .
No nie było długo Tak długo że zdążyłam się zadomowić a z Panią nie miałam okazji podyskutować Widzę że nie tylko ja zmagam się z wypadaniem ... Czarna rzepa Ci pomaga?

Stary 2010-09-13, 20:13   #24358
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Używam Isanę z jedwabiem do OMO. Ona ma proteiny. Jak narazie nic złego się nie dzieje z włosami, wręcz przeciwnie Mijają dwa tygodnie jak stosuję CG. Maski żadnej nie mam i się zastanawiam jaką kupić.
czy romantica czy może biovaxa do słabych (czepek!) czy jeszcze jakąś inną.
Moja obawa o proteiny po prostu jest spowodowana czytaniem o przekarmieniu, tym, że trzeba uważać na nie i tym, że włosy lubią różnorodność głownie mi zależy na nawilżeniu i głębokim odżywieniu włosów.
a Romantica jaki ma skład?

Cytat:
Dziękuję - wypróbuję w przyszłą sobotę.
Czy dobrze liczę, że to było (tak pi razy oko )
8,5ml np. Kallosa, 20 kropli keratyny, 10 kropli panthenolu?
Mniej więcej się zgadza
Jak dasz lekko więcej nic się nie stanie

Ja Wam dam nie rozumieć o co chodzi w punkcie rosy
Marsz do lektury!

Tu są dwa dodatkowe komentarze:
Wersja skrótowa artykułu z dodatkowym komentarzem
Kolejna tłumacząca wypowiedź

Kosmarko, Rybiorko witajcie z powrotem

Edytowane przez syrenka
Czas edycji: 2010-09-13 o 20:14
Stary 2010-09-13, 20:31   #24359
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Pamiętaj, że jeżeli pijesz pokrzywę nie powinnaś już wtedy zażywać tabletek z nią w składzie by nie przedawkować I jeżeli pijesz to dobrze jest brać vit z grupy b bo pokrzywa je wypłukuje
Dziękuję za informację. W tabletkach z wyciągu ze skrzypu polnego i pokrzywy są witaminy z grupy B. Hmmm, to teraz nie brać ich, tylko pić pokrzywę, a witaminy uzupełniać w pigułach albo ewentualnie jeść coś co zawiera witaminę B?
Pewnie zapytam również w aptece

Stary 2010-09-13, 21:35   #24360
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
To nie jest opinia tylko naukowo potwierdzony fakt. Przerwy są potrzebne jeśli się bierze ją/pije bardzo regularnie, bo wypłukiwane są witaminy z grupy b (można je brać w tabletkach, by ich nie zabrakło-ale po co się szprycować ) - główny objaw to np. zajady - brrrrrr
Po prostu nadmiar powoduje również skutki uboczne - ale wszystko w nadmiarze nam szkodzi .
zerknij tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1632

.

Witaj, . I od razu dziękuję za oświecenie. Właśnie o to mi chodziło. Ale teraz zaczynam mieć obawy, co do wypłukiwania witaminy B. A wiesz może, w jakich produktach jest ta witamina, znaczy co jeść? Wolałabym produkty niż tabletki.
Dzięki za linka. Bardzo przydatny.

Edytowane przez i_lonka
Czas edycji: 2010-09-13 o 21:37
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości