|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
wloski podrosly, tak mi sie przynajmniej wydaje, fotke nawet dzisiaj zrobilam ale telefon mi padl w momencie jak ja wysylalam na kompa wiec dopiero jutro cos wstawie, teraz juz trzeba isc spac do jutra
|
|
#24332 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#24333 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś jak krem stylizacyjny by mi się przydał - może to lepiej by się sprawowało. Warto iść do The Body Shop?Dobra, dobra - fotkę jakoś skombinuję, zaprzęgę do roboty kogoś Ale nie ma jeszcze czego pokazywać... W porównaniu z Waszymi moje wyglądają jak uboga siostra z prowincji - puszak praktycznie codziennie się melduje, mniejszy lub większy, ale jest ![]() Cytat:
A Gloria miała paskudny zielono-żółty kolor - moja wyobraźnia mnie przerosła i finalnie nie kupiłam
|
|
|
#24334 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to jest najgorszy żel z wszystkich które próbowałam, ale każdemu co innego pasuje ![]() W TBSie są chyba tylko kremy z pq lub silikonami. Dokładnych nazw nie pamiętam, bo z uwagi na skład i nie byłam nimi zainteresowana. Jak nie przeszkadzają Ci silikony czy pq to Dziewczyny na pewno coś więcej powiedzą. Cytat:
![]() Jak zrobisz sobie zdjęcie na początku to potem będziesz miała porównywanie (jak wyglądały na początku, a jak po x miesiącach pielęgnacji) Przydatne i motywujące Cytat:
(od sprawdzania punktu rosy, lepiej wychodzi mi obserwacja włosów - jak reagują na dany produkt i daną pogodę) Czytałaś wpis Syrenki w FAQ? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=34 Może napisz, czego dokładnie z tego nie rozumiesz? |
|||
|
|
|
#24335 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak wrócę do domu z Wawy to poszukam jeszcze kilku zdjęć. Jednak warto to cieniowanie dokladnie przemyśleć, bo nie każdemu włos na prosto będzie się układał... ![]() Cytat:
Zazdroszczę,super dzień to musiał być i to tarzanie w błocie... ![]() Cytat:
MaybeTomorrow, witamy! ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
||||
|
|
|
#24336 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Tutaj https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1283787259
. Ale to stare zdjęcie. Nie wstawiałam nowych.Cytat:
Wydawało mi się, że jestem cierpliwa, ale chyba tylko w stosunku do innych. Wkurzają mnie moje włosy. Pierwsze stosowania cg przyniosły rewelacyjne efekty, teraz bywa różnie. Wiem, że muszę to przetrwać. Co z tego, że innym włosy się podobają, jak mnie nie. To nie moje włosy mam teraz na głowie. Kręcą się, ale objętość nie zawsze jest. Muszę kolejny raz dokładnie poczytać (chroniczny brak czasu). Wydaje mi się, że znam moje włosy, ale teraz od początku się uczę. Wczoraj farbowałam. Od dawna farbuje tylko odrosty (mam ciemne włosy więc kolor się nie zmywa). Wstrętne siwe włosy .Zrobiłam żel lniany, ale konstystencja przyprawia mnie o mdłości. Używam i będę używała, ale przede mną do przeczytania cały wątek. Zabieram się do czytania. Mam jeszcze trochę czasu zanim zacznę papierologię. Na pewno wydrukuję sobie w końcu ściągę z zakazanymi składnikami i włożę do portfela . Nie zawsze pamiętam co jest dobre, a co złe.Chciałabym pójść do fryzjera, ale się boję (byłam na wiosnę). Zawsze przeżywam traumę kiedy mam pójść do fryzjera, a przydałoby im się lekkie odświeżenie. Ufff, jestem dziś nie w humorze ![]() edit: Na dodatek włosy koszmarnie mi zaczęły wypadać. Jak prawie zawsze o tej porze roku, ale teraz trochę za wcześnie. Myślę, że to wina stresu. Jutro biegnę do apteki po silicę. Zawsze skutkowała. Zacznę też pić pokrzywę (zauważyłam, że pijecie). Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-09-12 o 15:29 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#24337 |
|
Zakorzenienie
|
Uzupelnilam Codziennik teraz kolej na pielegnacyjny ale najpierw wyjasnienie - farbowalam wloski, nie bijcie
ale jednak ponad 3 centymetrowe odrosty wygladaly fatalnie, wiem ze mozna tak chodzic ale bardzo zle sie czulam, ja do pracy chodze raczej w stylu eleganckim wiec jak dla mnie wygladalo to nie bardzo i zdecydowanie nieprofesjonalnie, uzylam garniera belle color jasny zloty braz, najslabsza z farb garniera, zamiast 20min trzymalam 10, na fotce nie widac ale nie mam jednolitego koloru, ta farbka dostosowywuje sie do koloru wlosow wiec jak ktos ma jasniejsze pasma po kolorowaniu one zostaja jasniejsze i faktycznie ja tak mam, od uzywania miodu w duzych ilosciach ostatnio mialam pasma rozjasnione bardzo i one sa jasniejsze od reszty wloskow ale wyglada to fajniewloski odrastaja i jakby ostatnio dostaly speeda w rosnieciu, nie wiem czy dam rade sobie sama je podciac (chodzi o same koncoweczki 2-5 milimetrow) zeby nie stracic ksztaltu fryzury ktora teraz wyglada naprawde fajnie ale jak sobie przypomne ostatnia wizyte u fryzjera to od razu mi sie odechciewa, musze pogadac z mezem zeby mi oddal te fryzjerskie nozyczki ![]() co do rosniecia - znalazlam w necie wypowiedz jakiejs kreconowlosej i ona polecala na polepszenie jakosci wloskow zestaw amino acids, beta karoten oraz olej lniany, zaczelam stosowac, dam znac za jakis czas czy widze efekty
|
#24338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za farbowanie, ale plus ze delikatna farba i krotko trzymana, a nie eksperymenty jak kiedys opisywalas, bo tamto to byl hardocore ![]() skret masz supe, coraz ladniejszy
|
|
|
|
|
#24339 | ||
|
Zakorzenienie
|
doustnie
polazlam do holland and barrett i na polce dla cwiczacych na silowni wybralam zestaw gdzie jest 12 amino acids, to sie bierze czesto i duzo w przypadku trenujacych bo 3 tabletki przy kazdym posilku plus po treningu ale ja biore 3 tabletki jeden raz dziennie do sniadania, beta karoten i olej z siemienia po jednej kapsulceCytat:
Cytat:
|
|
#24340 |
|
Rozeznanie
|
W sobotę umyłam włosy odżywką (Mrs Potters), nałożyłam na godzinę maskę z Kallosa + keratyna + panthenol i na koniec dałam znowu Mrs Potters b/s. Suszyłam na powietrzu.
No i mam zagwozdkę - bo pod spodem włosy wyglądały ładnie, nawet się trochę pozwijały w takie grube pukle, błyszczące, gładkie. Za to z samego wierzchu - niemal bez efektu. Są ledwo lekko falujące i robi się aureolka. Fakt, że mogą być bardziej zniszczone, bo zdarzyło mi się kilka razy zrobić pasemka Co byście mi poradziły: a) dać im czas, kontynuować "kurację", a jeżeli ciągle nie będzie efektów tzn. że są zbyt zniszczone na odbudowę? b) zmienić coś w pielęgnacji (ale co ?)?c) a może jeszcze coś innego - może ktoś próbował traktować inaczej wierzchnie włosy? np. jakieś szczególne receptury na wierzch nakładać?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#24341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#24342 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do pasty- ja uwielbiam pastelle i ta z biedronki też jest pycha, ale o społemowej jeszcze nie słyszałam i będę musiała spróbować ![]() Cytat:
Moje cudownie A najdziwniejsze to, że nie były u siebie- miały inne powietrze, inną wodę, wilgotność. Aż TŻ otworzył usta ze zdziwienia Za to wczoraj perfidnie rozprostowały się pod spodem i tylko z jednej strony ![]() Cytat:
Też dalej jeszcze nie mogę się do końca odnaleźć, także nie martw się Jemi, to chyba zajmuje trochę czasu ![]() Cytat:
Czyli nie tylko ja chcę biovaxa bo nie mam czepka?? ![]() Jakie macie biovaxy? Właśnie. Dziewczyny! Chcę kupić sobie jakąś maskę. I teraz się zastanawiam, bo... Gdzieś przeczytałam o teście na elastyczność włosa. Jak próbowałam swojego przerwać, to się niemożliwie rozciągał... i teraz się zastanawiam czy to chodzi o proteiny czy o co. A większość masek ma właśnie proteiny... I nie wiem czy powinnam wybrać taką z proteinami czy raczej bez... |
|||||
|
|
|
#24343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo te testy są raczej kłopotliwe, trzeba by raczej włosy poddawać takim testom przez dłuższy czas i regularnie, żeby wiedzieć co jest normą a co nie. Jeśli masz same maski z proteinami, kup coś bez nich. Dla równowagi i żeby włosów nie przekarmić proteinami. |
|
|
|
|
#24344 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() A mój włos jak nie stawiał oporu tak nie stawia
|
#24345 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mijają dwa tygodnie jak stosuję CG. Maski żadnej nie mam i się zastanawiam jaką kupić. czy romantica czy może biovaxa do słabych (czepek! ) czy jeszcze jakąś inną.Moja obawa o proteiny po prostu jest spowodowana czytaniem o przekarmieniu, tym, że trzeba uważać na nie i tym, że włosy lubią różnorodność głownie mi zależy na nawilżeniu i głębokim odżywieniu włosów.
|
|
|
|
|
#24346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy dobrze liczę, że to było (tak pi razy oko )8,5ml np. Kallosa, 20 kropli keratyny, 10 kropli panthenolu?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#24347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eloe fotka dla Ciebie, wloski dzisiaj po dyfuzorze, pielegnacja jak w ostatnim wpisie w codzienniku, swiatlo do kitu ale mi sie wydaje ze wloski mi 'zgrubly' i to widac
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-09-13 o 15:04 |
|
|
|
|
#24348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#24349 |
|
Zakorzenienie
|
ja akurat takie dla cwiczacych na silowni, wzielam zestaw z 12tu w kapsulce, taki najmniejszy i oczywiscie nie biore jak pisze na opakowaniu tylko raz dziennie, jutro napisze jaki ma sklad ale generalnie ma w srodku wszystkie aminokwasy jakie widzialam na liscie 'co wlosy lubia najbardziej'
|
#24350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#24351 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam tutaj w sensie w Ire, poszlam do takiego sklepu ze zdrowa zywnoscia holland&barrett, maja polke dla cwiczacych, wybralam jedne z tanszych, te drogie maja napakowane naprawde duze ilosci roznych aminokwasow (podstawowych ktore najlepiej dzialaja na czlowieka jest podobno 9) plus jakies paskudztwa, wzielam prosty zestaw, generalnie znalazlam pare powtarzajacych sie artykulow na temat wypadania i porostu i wnioski sa takie: zrownowazona dieta i ogolny suplement to najpierw bo cialo i duch musza byc sprawne w pierwzej kolejnosci, potem mozna pomyslec o czyms ekstra dla wloskow, tutaj lista ktora sobie spisalam (ja akurat wit, magnes, cynk mam jednym zestawie wiec dodalam tylko beta karoten, olej z lny i aminokwasy)
- witm B complex (50mg) - wit. B-6 (50mg) - wit. c 1-2g - wit. E 400-800 IU - beta karoten 10000-15000 IU - rekomendowane dawki magnesu, cynku - silica 300mg - pokrzya 250mg 3xdziennie (ja pije herbatki ale widzialam w pokrzywe w kapsulkach) - olej z siemienia - rekomendowana dawka (najczesciej 1 lyzka) - aminokwasy ten zestaw podobno swietnie dziala na jakosc wloskow zapobiegajac wypadaniu jednoczesnie dajac im kopa do rosniecia ![]() ja nadala nie zauwazam wypadania (no dzisiaj 1 przy myciu wypadl) i mam wrazenie ze wloski przyspieszyly z rosnieciem
|
#24352 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może kiedyś się uda ale póki co to trudno mi znaleźć produkty dobre dla moich włosów a niezawierające chociaż głupiego q czy pqCytat:
![]() spoko, też nie ogarniam punktu rosy ![]() Cytat:
u mnie też jakby więcej przy myciu wyłazi ale u mnie po wakacjach to normalne, 2 tygodnie i przestaną bez mojej interwencji... znaczy, oby ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak będę miała czas i włosy dopiszą to któregoś dnia spróbuję z lustrzanką i samowyzwalaczem chociaż nie mam cierpliwości do takich rzeczymam dzisiaj włosowego lenia, powinnam je nakokosować przed myciem a mnie się nie chce właśnie, olejek rycynowy też na włosy można, nie? Ale chyba kokos i tak lepszy...
|
||||||
|
|
|
#24353 |
|
Raczkowanie
|
Mam za sobą pierwszą szklankę naparu z pokrzywy.
No, smak pokrzywy nie zachwycił mnie jakoś specjalnie, ale zamierzam wytrwaćRybiorek, włosy faktycznie 'zgrubły' .
Edytowane przez i_lonka Czas edycji: 2010-09-13 o 18:30 |
|
|
|
#24354 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Kupiłam dziś wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy do łykania (mam nadzieję, że zadziała, bo niedługo będę mogła zrobić perukę dla taty z wypadających włosów )Cytat:
a we wskazaniach nie ma nic o włosach . Dlaczego należy zrobić przerwę w piciu pokrzywy? 2 tygodnie picia to chyba za mało żeby podziałało . Tak mi się wydaje przynajmniej.
|
||
|
|
|
#24355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Można pić zioła przez całe życie, ale co jakiś czas robić przerwę. Chyba pójdę jutro do zielarskiego i zapytam o to.
|
|
|
|
|
#24356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Przerwy są potrzebne jeśli się bierze ją/pije bardzo regularnie, bo wypłukiwane są witaminy z grupy b (można je brać w tabletkach, by ich nie zabrakło-ale po co się szprycować ![]() Cytat:
.zerknij tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1632 Witam koleżanki-dawno mnie tu nie było .Nie mam czasu, włosy moje mają się dobrze - rosssssnnnną, są zdrowe, choć ostatnio trochę obficiej wypadają - czas po czarną rzepę ręce wyciągnąć.Byłam u fryzjera w sierpniu wierzchnią warstwę skracałam - nie dużo ale trochę objętości nabrały. Z puchem mam ostatnio spore problemy - poranne mgły pokonują mnie co dzień .
Zapuszczam, nie farbuję i wzorowo pielęgnuję loki już od 26.12.2007 r. ![]() Edytowane przez kosmarka Czas edycji: 2010-09-13 o 19:25 |
||
|
|
|
#24357 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeżeli pijesz to dobrze jest brać vit z grupy b bo pokrzywa je wypłukuje ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Tak długo że zdążyłam się zadomowić a z Panią nie miałam okazji podyskutować Widzę że nie tylko ja zmagam się z wypadaniem ... Czarna rzepa Ci pomaga?
|
|
#24358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak dasz lekko więcej nic się nie stanie ![]() Ja Wam dam nie rozumieć o co chodzi w punkcie rosy ![]() Marsz do lektury! Tu są dwa dodatkowe komentarze: Wersja skrótowa artykułu z dodatkowym komentarzem Kolejna tłumacząca wypowiedź Kosmarko, Rybiorko witajcie z powrotem Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2010-09-13 o 20:14 |
||
|
|
|
#24359 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Pewnie zapytam również w aptece
|
|
|
|
|
#24360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj, . I od razu dziękuję za oświecenie. ? Wolałabym produkty niż tabletki.Dzięki za linka. Bardzo przydatny. Edytowane przez i_lonka Czas edycji: 2010-09-13 o 21:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 473 (0 użytkowników i 473 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

Ale nie ma jeszcze czego pokazywać... W porównaniu z Waszymi moje wyglądają jak uboga siostra z prowincji - puszak praktycznie codziennie się melduje, mniejszy lub większy, ale jest 

miałaś proste włosy a teraz masz takie loki?

ale jednak ponad 3 centymetrowe odrosty wygladaly fatalnie, wiem ze mozna tak chodzic ale bardzo zle sie czulam, ja do pracy chodze raczej w stylu eleganckim wiec jak dla mnie wygladalo to nie bardzo i zdecydowanie nieprofesjonalnie, uzylam garniera belle color jasny zloty braz, najslabsza z farb garniera, zamiast 20min trzymalam 10, na fotce nie widac ale nie mam jednolitego koloru, ta farbka dostosowywuje sie do koloru wlosow wiec jak ktos ma jasniejsze pasma po kolorowaniu one zostaja jasniejsze i faktycznie ja tak mam, od uzywania miodu w duzych ilosciach ostatnio mialam pasma rozjasnione bardzo i one sa jasniejsze od reszty wloskow ale wyglada to fajnie

?)?

. I od razu dziękuję za oświecenie.