Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 820 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 13:05   #24571
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
keratyne polecam
ja też polecam keratynę, bardzo mi podratowała zniszczone włoski

Cytat:
próbuj próbuj ale co, znowu ja jestem diablicą kusicielką? no doooobra, w sumie to do mnie pasuje
no na Ciebie wypadło
chyba jednak wytrzymam bez pottersow....

Cytat:
hmm widziałam coś takiego na blogu azjatyckicukier chyba, wygląda zachęcająco ale pewnie tylko w działaniu, w składzie raczej nie
tak właśnie u niej to oglądałam
napisałam nawet prośbę o zdjęcie ze składem, ale mnie olała
wiem, że dziewczyna zagląda na wizaż, ale już sobie odpuszczę i obejrzę to za kilka dni sama w sklepie

Cytat:
piękne, piękne loki! Takie lśniące, wyglądają mięciutko i zdrowo
dzięki
są rzeczywiście bardzo błyszczące i miękkie - bo bez żelu

Jakie śpiochy, ale Wam zazdroszczę...
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:23   #24572
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Ja nie mówię jak mnie przeraża październik :P
Zaczynam pierwszy rok studiów po rocznej przerwie od nauki...
Na głowie dodatkowo mam pracę i...utrzymanie się
Bo w końcu mieszka sie już na swoim ze swoim TŻtem ;]
Do tego włosy, włosy, włosy...

No a przedew szystkim boję się, że z moim J. będziemy mieli jeszcze mniej czasu dla siebie ech...

A pierwsze zajęcia w ten piątek

A tak w ogóle...kusicie mnie keratyną ;P

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:02   #24573
Volyova
Rozeznanie

Wypróbowałam żel lniany z utrwalaczem miodowym. Strasznie się napuszyłam, ale szczerze mówiąc to może być tyle innych czynników, które mnie "spuszyły" , że ciężko jakieś ostateczne wnioski wyciągnąć.

Powoli skłaniam się do wniosku, że moje włosy humektanty mają w nosie. Znaczy ... w cebulce ?
Jedyne co je obłaskawia to emolienty.
Ale przecież nie będę co mycie tego samego stosować Jest tyle fajowych recept i składników

Chciałabym zgłosić małą modyfikację do metody kubeczkowej - lepiej od kubka sprawdza się butelka po zużytej odżywce/szamponie, łatwiej ją zamknąć i można mocno potrząsać.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:12   #24574
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Dziękuje wszystkim za komplementy, nie spodziewałam się Myślałam raczej że którtaś napisze coś o tym puszaku który mam na końcówkach i dostane ochrzan
Puszak na końcówkach? Gdzie, gdzie?! To dlatego takie nieostre zdjęcia
Żartowałam. Piękne masz loki, ale fakt - im dłuższe, tym bardziej będą skręcone. Nakładaj olej na końcówki, by się nie zniszczyły i zapuszczaj
Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Ja marzę o czarnych szpilkach z czerwoną podeszwą
Ja nie marzyłam. Nie lubię rzeczy modnych i raczej nie zdarza się, bym kupiła cokolwiek na czasie. Spodobały mnie się dopiero, gdy zobaczyłam je na żywo. I zwariowałam
Cytat:
Czyżby prostowanie było już niemodne?
Podobno na świecie nie jest już modne - raczej się kręci i plecie. Zresztą same sprawdźcie na NC. Tylko u na prostownica dobra nawszystko
Cytat:
Eloe, kuszę żeń-szeniem, bo naprawdę pomaga na objętość. Wiem, że rzadko używasz szamponów, ale szampony ziołowe z herbal care (farmona) też bardzo dobrze działają na objętość.
Kwestię szamponu muszę poważnie przemyśleć - na tę chwilę jedynie po Fitomedzie skalp się nie wścieka.
Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
proste włosy ok ale jeśli są naturalne, kręcone prostowane już nie wyglądają tak efektownie
Zgadzam się
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
a co do komentarzy jurorów - zwlaszcza tego pseudofotografa (wkurza mnie koles strasznie) - dziewczyny sa szczuple, ale wiekszosc niestety - sflaczałe. co innego schudnac, a co innego wyrobic miesnie i ujedrnic skore. a koles wszystkie wrzuca do jednego worka. buc
U mnie wywołuje identyczne odczucia
Ale rzeczywiście - wiele dziewczyn o ćwiczeniach na brzuszek czy inne części ciała nie słyszało.
Cytat:
i co do wlosow. namietnie ogladam amerykanska wersje tego show. w najnowszym pojawila sie dziewczyna z cud lokami - to jej powiedzieli, że jest "mop top", kazali wlosy zmoczyc i zaczesac do tylu. ok odslania to twarz, ale taka reakcja?
Mnie najbardziej dziwi Tyra Banks - miała wracać do naturalnych włosów, a tu proszę... nawet oglądałam program o dobrych - w sensie "właściwych" - włosach, a tu taka porażka. W USA to spory problem - włosy prostuje się chemicznie już kilkuletnim dziewczynkom.
Zawiodłam się.
Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
zwolnienie miałam na synka do piątku, ale oboje kiepsko się czujemy i chyba jutro lekarz
Mam nadzieję, ze poszłaś.
Obejrzałam wpis w dzienniku - robi wrażenie! Możesz śmiało wpisać 2c i obowiązkowo - podcinamy końcówki jakieś 5 cm (szczególnie najdłuższa warstwa), jeśli jeszcze nie podcięłaś po zrobieniu zdjęcia nr 8.
Cytat:
Lecimy do Bangkoku, a potem jeszcze nie wiemy czy zostaniemy tylko w Tajlandii czy może wyskoczymy do Birmy, Malezji lub Cambodży...
cudownie. Baw się dobrze!
Cytat:
masz rację, moja szefowa i tak juz jest na mnie obrażona za zwolnienie, ale szczerze to mam to gdzieś.
No widzisz. Siedziałam 3 miesiące na chorobowym w tym roku, ale moja ręka jest ważniejsza niż urlopy czy widzimisię szefostwa. Już kiedyś przyszłam niedoleczona do pracy - musiałam jechać czym prędzej do lekarza.
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Okeeej dodam jedno z komórki ale ostrzegam jest średnio... i to pasmo jedno uciekające rozprostowane jest najlepsze
Pasmo cieszy się własnym życiem
Mnie się podoba Co to za narzekanie :pała:?
Cytat:
Poszukuję dobrego stylizatora na mokre włosy bez silikonów, poradzi któraś?
Żel lniany jak dla mnie albo KCCC, ale to nie u nas. Wróciłam teraz do fioletowego Artiste. Jestem zadowolona.
Przyrządziłam też reanimator na wzór KCSS, ale patent własny jeśli się sprawdzi, wstawię do receptariusza. Na tę chwilę muszę powiedzieć, że jest dość słaby.
Cytat:
Dziewczyny, ja nie umiem się obsługiwać żelem lnianym jak próbuje wyjąć trochę z pojemniczka to cały glut próbuje wyjść
Sprawdza się zamykany słoiczek. Wówczas przyciskasz glutka do brzegu słoiczka i odmierzasz właściwą porcję.
Cytat:
ogólnie Magda Gessler ma fajną strukturę włosów, skręt od góry objętość mega bez korków ale ma je tak wysuszone że aż żal
Też chce mnie się płakać, gdy patrzę na jej włosy
Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Eloe- Twoje cudeńka to pokazałam TŻtowi i powiedziałam, ze ja też chcę takie mięsiste loczki, które wręcz proszą się o mizianie i dotykanie Błyszczysz przykładem, kochana
dziękuję Ci ślicznie.
Z mizianiem i dotykaniem może być problem - taka trochę niedotykalska jestem Tzw. zimny chów
Cytat:
Co do moich zdjęć...pozwólcie, że trochę Was pomęczę i jeszcze nie dam :P

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:30   #24575
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Eloe- ja też coś nie lubię jak się mnie po włosiskach tyka :P
Pozwalam tylko TŻtowi
Aczkolwiek ostatnio zrobiłam wyjątek i zmiękłam po prośbach mojego Szefa: "Mogę dotknąć loczka? Ale tylko loczka...i tylko raz...No nie bądź taka, no!"

Dotknął loczka i był zachwycony

Eloe- pomóż z amlą :P Tzn. ogólnie z olejkami hinduskimi ;P Już piszę do wszystkich i marudzę na innych forach nawet...
W przyszłym tygodniu to się skończy...jak w koncu coś zamówię

Stary 2010-09-20, 15:34   #24576
Eloe77

Cytat:
sama nie wiem
tyle dziewczyn jest zachwycone tym żelem
dam mu jeszcze szanse
To, że pasuje wielu osobom, a Tobie nie podchodzi, nie oznacza, ze za wszelką cenę musisz go stosować. Jeśli nie sprawdzi się w żadnej kombinacji (np. u mnie Kadus sprawdza się wyłącznie po kontakcie włosów z Kallosem), to po prostu stosuj tylko jako maskę albo wcale.
Cytat:
tak naprawdę to strasznie mi się podoba jedna fryzurka
wiem, że strasznie krótkie te włoski, ale.... same rozumiecie
Zamierzasz do tego stopnia pozbawić się objętości? Nie, błagam
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
Eloe chyba stosuje żel delia, myślę, żeby się w niego zaopatrzyć...
ale zimą. Powoli zaczynam o nim myśleć. Nie ma w nim niemal nic poza polimerem więc puszaka tez brak Ostrzegam - potrafi być mocny.
Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
psikam parę razy utrwalaczem miodowym z receptariusza by Rybiore
O widzisz... zapomniałam o nim. dziękuję za przypomnienie.
Cytat:
Napisane przez CoffeeWithMilk Pokaż wiadomość
Dzisiaj na noc nałożyłam na włosy WOSK - bardzo mi służy, chociaż nie wiem czy jego skład jest odpowiedni Ale go uwielbiam, nawilża włosy, loki są miękkie i sprężyste po nim
Widać dobrze reagujesz na kolagen. Poza tym ekstrakt z henny po zapachu, więc mało. No i koledzy parabeny Zgodny z cg, więc jeśli Ci służy i nie wywołuje podrażnień skalpu, to czemu nie?
Cytat:
tył się puszy, włosy chyba już się tam nie zregenerują tak jak reszta
Jaki puszak? Taki puszak to pikuś
chwal swoje włosy, bo na to zasługują

Indios Bravos nic się nie pochwaliłaś! GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
eloe 77 - jesli chodzi o zdjęcia moich włosków, to jak będę miała chwilę w tygodniu to postaram się zrobić zdjęcia .
wspaniale Nie mogę się doczekać.
Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość
Karite zamieniłam na fructis volume. Do niego tez będę dodawać jak na razie max jeden składnik.
Super
Cytat:
Co masz na myśli mówiąc o szamponie? Na całe włosy? bo używam BD do OMO...
Ale dopiero po jakimś czasie i szampon zwykły z sls - może się okazać, że to obciążenie. Jeśli nowa odzywka nie poskutkuje (daj jej z tydzień), to sięgnij po zwykły, prosty szampon.
Cytat:
Kochana, niestety nie tylko dla Ciebie. Wczoraj z TŻtem wstaliśmy o... 12.15
Cudownie. Kocham spać...
Cytat:
Wracam zaraz do łóżka- mój hymn na dzisiaj to "polopiryna s, skuteczna szybka jeeeeest...".
Ojoj kuruj się

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Dotknął loczka i był zachwycony
Ja mam szefową i nie ma takich marzeń
Cytat:
Eloe- pomóż z amlą :P Tzn. ogólnie z olejkami hinduskimi ;P Już piszę do wszystkich i marudzę na innych forach nawet...
W przyszłym tygodniu to się skończy...jak w koncu coś zamówię
Przykro mi, ale jako takiego doświadczenia z olejkami hinduskimi nie mam. Stosowałam tylko amlę w proszku i w zasadzie ją preferuję. Kropcia ma chyba większe pojęcie w temacie.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
już nie będę marudziła na moje włoski, będe je kochała
I to mnie się podoba
Cytat:
Ja nie mówię jak mnie przeraża październik :P
Zaczynam pierwszy rok studiów po rocznej przerwie od nauki...
Na głowie dodatkowo mam pracę i...utrzymanie się
Poradzicie sobie na pewno Głowę masz jeszcze świeżą i nie tak bardzo odwykłą od nauki - to bardzo cenne, gdy chcesz kontynuować naukę.
za Ciebie
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Chciałabym zgłosić małą modyfikację do metody kubeczkowej - lepiej od kubka sprawdza się butelka po zużytej odżywce/szamponie, łatwiej ją zamknąć i można mocno potrząsać.
Ja preferuję słoiczek na mocz.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-20, 16:02   #24577
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Przykro mi, ale jako takiego doświadczenia z olejkami hinduskimi nie mam. Stosowałam tylko amlę w proszku i w zasadzie ją preferuję. Kropcia ma chyba większe pojęcie w temacie.
hmm amla którą posiadam też jest niestety na parafinie ...
Ja najbardziej lubię olejek swami niedostępny nigdzie w necie.
Bardzo lubię bhringraj który ma w składzie ecliptę i różne inne fajne ziółka
do nyle nie jestem przekonana
lubię natomiast vatikę migdałową- daję raczej na sam skal (masaż-fajnie pachnie) bo znów ta nieszczęsna parafina na początku
była kiedyś na allegro vatika migdałowa wzbogacona i nie wiem czy ona była na parafinie bo nie zdążyłam zakupić ani zapytać sprzedawcy
czaję się na dwa nowe olejki ale funduszów brak aloesowy i sesa na wypadanie włosków
lubię ten olejek kokosowy z dodatkiem amli i innych

chyba nie pomogłam

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-09-20 o 16:03
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:31   #24578
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Podobno na świecie nie jest już modne - raczej się kręci i plecie. Zresztą same sprawdźcie na NC. Tylko u na prostownica dobra nawszystko
aż trudno mi uwierzyć, że do naszego pięknego kraju przyjdzie też moda na to co naturalne
i na piękne kręcone lub falowane włosy

Cytat:
nawet oglądałam program o dobrych - w sensie "właściwych" - włosach, a tu taka porażka. W USA to spory problem - włosy prostuje się chemicznie już kilkuletnim dziewczynkom.
ojej biedne dzieci
ale fakt, że taki skręt typu 3 czy 4 u dziecka to trudny w pielęgnacji

Przypominało mi się, jak kiedyś jeździłam na kolonie jako wychowawca i w jednym roku trafiły mi się 2 dziewczynki z "trudnymi włosami"
jedna miala dość krótkie blond afro, to był szok - pierwszy i ostatni raz widziałam i dotykałam takie włosy. Strasznie ciężko było jej pomagać w myciu, a jeszcze trudniej było to okiełznać w jakieś kucyki czy warkoczyki w ilości minimum 10 sztuk na głowę
a druga dziewczynka miała włosy za tyłek, myłam jej włosy zaplątane w warkocz (właściwie prałam), bo inaczej nie dało rady - zresztą nie było wtedy odżywek, więc byłby mega kołtun
-nie wiem czemu to dziecko tak było męczone przez mamusie

Cytat:
Mam nadzieję, ze poszłaś.
pojechałam do środy w domu, dziecko dalej anybiotyk
Cytat:
Obejrzałam wpis w dzienniku - robi wrażenie! Możesz śmiało wpisać 2c i obowiązkowo - podcinamy końcówki jakieś 5 cm (szczególnie najdłuższa warstwa), jeśli jeszcze nie podcięłaś po zrobieniu zdjęcia nr 8.
dziękuje
włoski podetnę po powrocie, wiem że wyglądają kiepsko, ale to wina moich eksperymentów z nożyczkami - dużo obcięłam, ale jak widać kiepsko
Cytat:
Żel lniany jak dla mnie albo KCCC, ale to nie u nas. Wróciłam teraz do fioletowego Artiste. Jestem zadowolona.
może jednak się z nim pogodzę

Cytat:
Sprawdza się zamykany słoiczek. Wówczas przyciskasz glutka do brzegu słoiczka i odmierzasz właściwą porcję.
tak trzymam go w pudełeczku po kremie, przycisnę glutka jak radzicie, zobaczymy

Cytat:
Aczkolwiek ostatnio zrobiłam wyjątek i zmiękłam po prośbach mojego Szefa: "Mogę dotknąć loczka? Ale tylko loczka...i tylko raz...No nie bądź taka, no!"
ojej, moja szefowa nie lubi loków - swoje skutecznie prostuje
zresztą nie chciałabym żeby mnie miziała, ani dotykała, wogole najlepiej niech sie nie zbliza do mnie

mam ostatnio uraz, bo spotkalam sie z mobbingiem w pracy

Cytat:
Zamierzasz do tego stopnia pozbawić się objętości? Nie, błagam
no nie, tylko mi się podoba fryzurka
TŻ i przyjaciółka by się zapłakali
zresztą jak patrzę na zdjęcia jak miałam krótkie to jakoś tak dziwnie
Cytat:
ale zimą. Powoli zaczynam o nim myśleć. Nie ma w nim niemal nic poza polimerem więc puszaka tez brak Ostrzegam - potrafi być mocny.
zapoluje zatem na delie przed zimą
Cytat:
Jaki puszak? Taki puszak to pikuś
chwal swoje włosy, bo na to zasługują

nie wierzyłam, że włosy przestaną się puszyć

Indios a co będziesz studiować?

Byłam w leclerku, nie ma nowych pottersów
nic nie kupiłam, ale zakochałam się w zapachu pottersa z ginko
Eva Natura ma jakieś fajne odżyweczki, idę poszukać ich...
Ktoś poszukiwał wody brzozowej ? W leclerku jest za 5 zł i coś tam groszy

straszna gapa jestem, ale nie moge znalezc nigdzie skladu odzywek eva natura
moze ktos widzial? czy mam jeszcze raz isc do leclerka?

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-09-20 o 17:17
Stary 2010-09-20, 16:58   #24579
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Zrobiłam na Allegro śledztwo w sprawie odżywek Alverde, w tej chwili nie jestem w stanie specjalnie się wykosztować ale podaję namiary na ludzi i cennik, który mi wysłali w ramach sprowadzania ich
http://allegro.pl/show_user.php?uid=16425931

"Witam, najmocniej przepraszam, że tyle czasu to trwało, ale nie miałam okazji być w Niemczech w ostatnim tygodniu.
Jeśli jest Pani nadal zainteresowana, poniżej podaję ceny (wszystko jest dostepne) :

Sensitivspülung Birke Salbei 13zł
Glanzspülung Zitronenblüte Aprikose 13zł
Glanz-Haarkur Zitronen Aprikose 14zł
Pflegespülung Aloe Vera Kibiskus 13zł
Feuchtigkeitshaarkur Aloe Vera hibiskus 14zł
Repair Spülung Traube Avocadoo 13zł
Blond-Spülung Hopfenblüte Honig 13zł
Coffein-Spülung Grüner Kaffee 13zł
a szampony z tych serii po 10,5zł

Pozdrawiam,
ulasma"

Niestety bezpośrednio w Warszawie nie znalazłam, a więc do tego co właśnie podałam trzeba by doliczyć koszty wysyłki (chyba w aukcjach jest podana i wynosi na 2 sztuki z 9,5zł ale mogę się mylić).

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 17:19   #24580
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Witam po długiej przerwie
Tęsknił ktoś?
Nieraz zastanawiałam się, kiedy się pojawisz
Brakował Ciebie na forum.

Cytat:
Dziś poważnie rozważam spotkanie z nożyczkami. Poniewaz kupiłam pięęęękne szpilki z czerwoną podeszwą, fryzjer musi zaczekać.
Małgosiu mam nadzieję, że prolongujesz mi termin
Pewnie, że prolonguję To na kiedy się umówimy?
Ja myślę, że u mnie cięcie jest realne w drugiej połowie października albo w listopadzie (niestety, listopad bardziej prawdopodobny).

Czemu chcesz sama obcinać? Są za długie?

Cytat:
by zechciały reagować dobrze na odzywkę.
Ale juz wróciłas do olejów , więc jesteśmy na dobrej drodze
Myślę, że jest ok. Teraz trochę choruję i biorę sporo leków. Biorąc to pod uwagę, to włosy się dobrze trzymają

Cytat:
ogólnie Magda Gessler ma fajną strukturę włosów (lubię jej program kuchenne revolucje www.vod.onet.pl) skręt od góry objętość mega bez korków ale ma je tak wysuszone że aż żal
Ja jej nie lubię
Jest zarozumiała, a poza tym w programie bardzo nieporadnie naśladuje Gordona Ramsaya (on ma osobowość - przy nim Gessler to potulna owieczka).

Jej włosy też mi się nie podobają - są suche, cienkie, napuszone i nijakie. Pomijając już fakt że ona lata z rozpuszczonymi włosami po kuchni Ostatnio nawet zwrócił na to uwagę SANEPID - i bardzo słusznie, uważam.

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
Też lubię czasami pooglądać amerykańską wersję, zadania fotograficzne czasem są niesamowite (do dziś dobrze pamiętam odcinek, gdy dziewczyny były stylizowane na 7 grzechów głównych)
Też go pamiętam
Wydaje mi się, że miały wtedy robione zdjęcia, leżąc w trumnie. Same zdjęcia były powalające
W amerykańskiej wersji Tyra jest super. Nie sądzę, żeby u nas udało się komuś prowadzić ten program tak, jak jej. (na razie to nawet nie wiem kto będzie prowadził - ta modelka z USA czy Piróg i Mielcarz )

Yasmin Piękne fale i loki, takie zdefiniowane i błyszczące
Kropcia Jaka długość I takie piękne loki

Mam nadzieję, że będziemy miały następną świadomą Kręconowłosą
Dzisiaj, robiąc zakupy, rozmawiałam z Dziewczyną, która w tym sklepie pracowała. Najpierw zapytała, czy moje włosy są prawdziwe a następnie, co robię, żeby takie mieć.
Wytłumaczyłam, że chodzi o odżywianie, mówiłam o silikonach i nawet o żelu lnianym. A przede wszystkim powiedziałam o naszym forum. Ma konto na Wizażu i powiedziała że nas poczyta
(mam nadzieję, że też udzieli się na forum)

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 17:28   #24581
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Zrobiłam na Allegro śledztwo w sprawie odżywek Alverde, w tej chwili nie jestem w stanie specjalnie się wykosztować ale podaję namiary na ludzi i cennik, który mi wysłali w ramach sprowadzania ich
http://allegro.pl/show_user.php?uid=16425931

"Witam, najmocniej przepraszam, że tyle czasu to trwało, ale nie miałam okazji być w Niemczech w ostatnim tygodniu.
Jeśli jest Pani nadal zainteresowana, poniżej podaję ceny (wszystko jest dostepne) :

Sensitivspülung Birke Salbei 13zł
Glanzspülung Zitronenblüte Aprikose 13zł
Glanz-Haarkur Zitronen Aprikose 14zł
Pflegespülung Aloe Vera Kibiskus 13zł
Feuchtigkeitshaarkur Aloe Vera hibiskus 14zł
Repair Spülung Traube Avocadoo 13zł
Blond-Spülung Hopfenblüte Honig 13zł
Coffein-Spülung Grüner Kaffee 13zł
a szampony z tych serii po 10,5zł

Pozdrawiam,
ulasma"

Niestety bezpośrednio w Warszawie nie znalazłam, a więc do tego co właśnie podałam trzeba by doliczyć koszty wysyłki (chyba w aukcjach jest podana i wynosi na 2 sztuki z 9,5zł ale mogę się mylić).
ceny w Niemczech -> kuracja morelka - 2,45
odżywka sensitive - 2,25
w euro oczywiscie
a byłaś na Marymoncie? nie maja tam alverde?

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Yasmin Piękne fale i loki, takie zdefiniowane i błyszczące

Cytat:
Dzisiaj, robiąc zakupy, rozmawiałam z Dziewczyną, która w tym sklepie pracowała. Najpierw zapytała, czy moje włosy są prawdziwe a następnie, co robię, żeby takie mieć.
Wytłumaczyłam, że chodzi o odżywianie, mówiłam o silikonach i nawet o żelu lnianym. A przede wszystkim powiedziałam o naszym forum. Ma konto na Wizażu i powiedziała że nas poczyta
(mam nadzieję, że też udzieli się na forum)
ale fajnie ile razy mnie już korciło, żeby zaczepić kręconowłosą na ulicy i zaprosić na nasze forum
Stary 2010-09-20, 17:37   #24582
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
ceny w Niemczech -> kuracja morelka - 2,45
odżywka sensitive - 2,25
w euro oczywiscie
a byłaś na Marymoncie? nie maja tam alverde?
Nie byłam jeszcze ale wybiorę się w końcu, jak tam pójdę to boję się, że za dużo zamówię i wydam. Dotychczas robiłam rekonesans w internecie bo chciałam się przygotować żeby pójść z karteczką, na której będzie wszystko wypisane Odszukałam nazwy i składy Alverde. Mogę je wstawić do analiz(te których tam nie ma jeszcze). Niestety do składów Balea nie mogę się dogrzebać, te które widziałam nie wyglądały jakoś bardzo zachęcająco w porównaniu do Alverde

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 17:41   #24583
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jej nie lubię
Jest zarozumiała, a poza tym w programie bardzo nieporadnie naśladuje Gordona Ramsaya (on ma osobowość - przy nim Gessler to potulna owieczka).

Jej włosy też mi się nie podobają - są suche, cienkie, napuszone i nijakie. Pomijając już fakt że ona lata z rozpuszczonymi włosami po kuchni Ostatnio nawet zwrócił na to uwagę SANEPID - i bardzo słusznie, uważam.

ales poleciala z ocena, na cale majty
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 18:32   #24584
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropcia Jaka długość I takie piękne loki

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 18:43   #24585
Volyova
Rozeznanie

Proteiny a ekstrakty?
Mam pytanie - tutaj znalazłam informację, że osoby unikające protein powinny unikać również "plant extracts".
"Plants contain protein, and so do their extracts. This category is not as commonly problematic as hydrolyzed grains, but they still do bother some."

Jaka jest Wasza opinia - czy unikacie ekstraktów w okresie przekarmienia proteinami? Np. takiej Joanny Mak z Bawełną, albo Garniera Volume Restructure?

Dumna fala (klik)

Stary 2010-09-20, 18:46   #24586
misiok
Raczkowanie

GG do misiok

Cytat:
Bardzo ładne masz włoski
ale przydałoby im się nawilżenie, widać, że tył trochę się puszy
niestety dziewczyny mają rację, że trudno przewidzieć jak się włosy zachowają po obcięciu - sama od jakiegoś czasu mam ten sam dylemat
szczególnie, że na zdjęciach widać, że od góry skrętu nie ma
no i ta prostownica
Zawsze po umyciu rozczesuje włosy. Potem wczesuje piankę grubym grzebieniem i taki jest efekt. Natomiast jeżeli je tak potarmosze, wgniotę piankę od góry, to zaczynają się falować prawie, tak ze 1-2 cm od nasady. W sumie cały czas chodzę, w związanych do tyłu, dlatego grzywka prostowana. I proszę nie bij ;*

Edytowane przez misiok
Czas edycji: 2010-09-20 o 19:34
misiok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:14   #24587
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Eloe- dziękuję
Tak się jakoś złożyło, ze ponad miesiąc jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie

Kropcia- dziękuję za informacje
Zamówię teraz Dabur Amlę a potem może ten olej Bhringraj
Amli już nie mogę się doczekać!!!

Wrily- dlatego też m.in ja już nie mieszkam z rodzicami
(żart )
Teraz męczę TŻta Narzeczonego

Stary 2010-09-20, 20:21   #24588
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Proteiny a ekstrakty?
Mam pytanie - tutaj znalazłam informację, że osoby unikające protein powinny unikać również "plant extracts".
"Plants contain protein, and so do their extracts. This category is not as commonly problematic as hydrolyzed grains, but they still do bother some."

Jaka jest Wasza opinia - czy unikacie ekstraktów w okresie przekarmienia proteinami? Np. takiej Joanny Mak z Bawełną, albo Garniera Volume Restructure?
Ja bym nie unikała,
* bo owe proteiny stanowią część części danego składnika
* żeby nie popaść w przesadę
A jeśli już bym chciała unikać to raczej w produktach, które są ekstraktami przepełnione, czyli bardziej byłby to Jantar niż drogeryjna odżywka.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 20:25   #24589
Paulinka675
Zakorzenienie

wnerwia mnie już to codzienne mycie włosów

znaczy nie zawsze myję codziennie, ale bez rannego mycia nie da rady wyjść z domu

a jako reanimator nic się u mnie nie sprawdza, jak coś próbuję nałożyć to mi zaczynają odstawać antenki i wyglądam gorzej niż jakbym nic nie robiła

dobrze że nie pracuję bo inaczej nie wiem jakby to było z moimi włosami, a szkoda mi ich znów prostować czy to szczotką czy prostownicą bo już się do nich przyzwyczaiłam i w dodatku są ładne

muszę coś wymyślić ale nie wiem co, inaczej się pochoruję w zimę

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 20:59   #24590
Eloe77

Cytat:
aż trudno mi uwierzyć, że do naszego pięknego kraju przyjdzie też moda na to co naturalne
i na piękne kręcone lub falowane włosy
Ja poproszę.
Cytat:
pojechałam do środy w domu, dziecko dalej anybiotyk
kurujcie się i na wakacje
Cytat:
włoski podetnę po powrocie, wiem że wyglądają kiepsko, ale to wina moich eksperymentów z nożyczkami - dużo obcięłam, ale jak widać kiepsko
Mój komentarz odnosił się do zdjęcia sprzed miesiąca. Na najnowszych nie widać dokładnie cięcia. Gdybyś zrobiła zdjęcie samego tyłu (większość wyszła jednak profilem), to mogłabym coś więcej dodać. Ale cięcie może rzeczywiście lepiej po powrocie i po odzyskaniu przez włosy formy.
Cytat:
nie wierzyłam, że włosy przestaną się puszyć
A jednak.
Cytat:
Pewnie, że prolonguję To na kiedy się umówimy?
ciesze się. Rzeczywiście może listopad? Dam im jeszce urosnąć.
Cytat:
Czemu chcesz sama obcinać? Są za długie?
Odnosze wrażenie, że dolna warstwa za bardzo różni się od wierzchniej. Chciałabym je objętościowo wyrównać. Tylko że włosy teraz będą wolniej rosły, więc może rzeczywiście warto wstrzymać się do listopada
Cytat:
Myślę, że jest ok. Teraz trochę choruję i biorę sporo leków. Biorąc to pod uwagę, to włosy się dobrze trzymają
następna chora
Cytat:
Ja jej nie lubię

] dobre!
Cytat:
W amerykańskiej wersji Tyra jest super. Nie sądzę, żeby u nas udało się komuś prowadzić ten program tak, jak jej.
Zgadzam się. Choć chciałabym, by nie prostowała więcej włosów. Z lokami to cała ona, a tak... jakieś monstrum w zasłonce.
Cytat:

Cytat:
Niestety do składów Balea nie mogę się dogrzebać, te które widziałam nie wyglądały jakoś bardzo zachęcająco w porównaniu do Alverde
Balea nie jest konkurencyjna dla Alverde, ale też daje fajne efekty. Osobiście polecam psikadełko Balei.
Cytat:
Proteiny a ekstrakty?

Dokłądnie taka sama jak Syrenki.
Ja nie wiem jakiej jakości są ekstrakty użyte przez producentów. Uwierzę w ekstrakty z NC/BC czy Alverde, ale to, co dostępne u nas... widzę ekstrakty, ale średnio wierze w ich działanie. Nie przesadzałabym.

Czas oddać komputer

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-09-21 o 08:29
Stary 2010-09-20, 21:35   #24591
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Ja bym nie unikała,
* bo owe proteiny stanowią część części danego składnika
* żeby nie popaść w przesadę
A jeśli już bym chciała unikać to raczej w produktach, które są ekstraktami przepełnione, czyli bardziej byłby to Jantar niż drogeryjna odżywka.
Cytat:
Dokłądnie taka sama jak Syrenki.
Ja nie wiem jakiej jakości są ekstrakty użyte przez producentów. Uwierzę w ekstrakty z NC/BC czy Alverde, ale to, co dostępne u nas... widzę ekstrakty, ale średnio wierze w ich działanie. Nie przesadzałabym.
Dziękuję dziewczyny
przepraszam za tyle pytań i nie obiecuję poprawy

Dumna fala (klik)

Stary 2010-09-20, 21:39   #24592
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
wnerwia mnie już to codzienne mycie włosów

znaczy nie zawsze myję codziennie, ale bez rannego mycia nie da rady wyjść z domu

a jako reanimator nic się u mnie nie sprawdza, jak coś próbuję nałożyć to mi zaczynają odstawać antenki i wyglądam gorzej niż jakbym nic nie robiła

dobrze że nie pracuję bo inaczej nie wiem jakby to było z moimi włosami, a szkoda mi ich znów prostować czy to szczotką czy prostownicą bo już się do nich przyzwyczaiłam i w dodatku są ładne

muszę coś wymyślić ale nie wiem co, inaczej się pochoruję w zimę
A stosujesz mycie odżywką? Może częściej używaj szamponu. U mnie sprawdza się samo spryskanie włosów, nie daję już żadnego stylizatora. Czasami trocha podsuszam suszarką, a czasami same schną. Ale tylko trochę je spryskuję i samo schnięcie trwa bardzo krótko. Ja też nie lubię mycia głowy rano przed wyjściem, zwłaszcza zimą.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:48   #24593
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
A stosujesz mycie odżywką? Może częściej używaj szamponu. U mnie sprawdza się samo spryskanie włosów, nie daję już żadnego stylizatora. Czasami trocha podsuszam suszarką, a czasami same schną. Ale tylko trochę je spryskuję i samo schnięcie trwa bardzo krótko. Ja też nie lubię mycia głowy rano przed wyjściem, zwłaszcza zimą.
myję szamponem i czasem odżywką-jutro w ramach testów spróbuję czymś je spryskać

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Stary 2010-09-20, 21:48   #24594
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Dlatego ja się cieszę, że na tyle urosły i tak sie układaja, ze mogę iść z lekko wilgotnymi spać i rano wstaję w całkiem niezłym stanie ;]

Małgosiu- dziękuję Słoneczko

Cóż...ja czekam do środy- myję odżywką a następnie Lorys bez tuningu...
Stylizacja bez wcierek (chyba jednak u mnie się nie sprawdzają ) i zobaczymy czy odżyją...
Nie mogę patrzeć na te posklejane, obciążone i szorstkie strąki

Waxa w weekend postaram się wykończyć na jeden raz- też bez tuningu.
A potem tylko alma, Kalosy, Gloria i będzie można pochwalić się publicznie

Boję się tylko jednego...
Mam np. w październiku 3 weekendowe zjazdy pod rząd...I jak ja zrobię mój rytuał? Moją cotygodniową megabombową maskę?
Może ktoś coś podpowie? Jakiś program minimum, który jednak zadba o moje lokasy?
Bo już sama nie wiem co zrobię

Stary 2010-09-20, 21:53   #24595
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny
przepraszam za tyle pytań i nie obiecuję poprawy
Poprawa niewskazana

Cytat:
Mam np. w październiku 3 weekendowe zjazdy pod rząd...I jak ja zrobię mój rytuał? Moją cotygodniową megabombową maskę?
Może ktoś coś podpowie? Jakiś program minimum, który jednak zadba o moje lokasy?
A co zawiera Twoja bombowa maska?
Może połóż ją przed myciem szamponem?
Jakaś super dawka protein albo olej?
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 22:05   #24596
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Syrenko- tak nazywam ją potocznie
Jest tam wszystkiego po trochu- "przepis" na nią dawałam kiedyś w receptariuszu
Ale często dodaję do niej mieszankę olei, żółtko itp. Trzymam ok. godziny czasu...
Tak się przyzwyczaiłam do tego, że wydaje mi się, że jak zaprzestanę tego to od razu włosy źle zareagują, będą bardziej podatne na zniszczenia itp...

Aczkolwiek samej zaczyna mi się wydawać, że trochę przesadzam ;]

Ostatnio jak próbowałam nadrobić zaległości (co mi się jednak całkiem nie udało ) to przeczytałam artykuł Małgosi o podgrzewaniu odżywek i masek Nie pamiętam dokładnie tytułu- wybaczcie ;]
I pamiętam, że nie chciałam przyjąć do wiadomości, że dłuższe podgrzewanie może nic nie dać ;]

Ech...jestem w Kropce (Kropcia- to nic do Ciebie :P ), bo to moje durne myślenie jeszcze przemieni się w Placebo i włosy rzeczywiście źle mi zareagują

Stary 2010-09-20, 22:55   #24597
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
ciesze się. Rzeczywiście może listopad? Dam im jeszce urosnąć.
To wyznaczamy sobie termin - najpóźniej w listopadzie
Cytat:
Odnosze wrażenie, że dolna warstwa za bardzo różni się od wierzchniej. Chciałabym je objętościowo wyrównać. Tylko że włosy teraz będą wolniej rosły, więc może rzeczywiście warto wstrzymać się do listopada
To może zdjęcia? Ocenimy
A poza tym, to zależy, czy Ci to przeszkadza, czy źle się czujesz z takimi włosami?
Jeśli nie, to ja bym poczekała do wizyty u fryzjera

Cytat:
To może ja coś pomogę, bo chyba mam najskromniejsza pielęgnację na całym naszym forum
Możesz dać maskę na noc i rano zmyć. Uważam, że jeśli maska jest treściwa i zmywasz odżywką/delikatnym szamponem, to wystarczy po umyciu nałożyć odżywkę b/s i dalej stylizacja (chodzi mi o skrócenie rano pielęgnacji).

Możesz też nałożyć maskę, jak wrócisz z zajęć/po pracy i wieczorem zmyć. Chyba tę godzinę lub dwie znajdziesz, żeby potrzymać maskę?

Możesz nałożyć naftę (zamiast maski) - ją trzyma się stosunkowo krótko, więc przed myciem wieczorem (ew. rano) powinnaś się zmieścić z czasem.

Może zamiast maski przygotowywanej przez Ciebie - jakaś maska gotowa, np. Wax albo sam olej? W ten sposób dasz włosom coś innego - nawet jeśli będzie to miało prostszy skład, np. Wax?
Zmiany są dobre

Nie próbowałam tego, ale chyba Eloe i Kosmarka stosowały - nałożyć oleje/maskę i ładnie podpiąć włosy w kok (tylko nie wiem, czy nie jest na to za zimno?).
Jak nałożysz olej tylko na długość włosów, to nikt nie zauważy, że akurat odżywiasz włosy.

Jeszcze pomyślę, co robię, kiedy nie mam czasu
Ale tak naprawdę, to nie przejmowałabym się za bardzo, jak przez jakiś czas nie nałożysz swojej maski. Był taki czas, że nie miałam kiedy nakładać masek czy olejów i włosom to nie zaszkodziło. Powiedziałabym, że bardziej im zaszkodził nadmiar masek i olejów

Tak w ogóle to pielęgnacja minimum dla mnie to codzienne mycie (odżywką lub szamponem) + odżywka b/s (trzymana krótko, czyli 1-2 min.) + odżywka d/s + balsam Nivea FC + żel

Jako maski:
- balsam Seboradin lub
- Wax lub
- większa ilość odżywki d/s
Trzymałam je przez noc lub przed myciem - na mokre włosy (trzymane trochę dłużej niż odżywka d/s). To są lekki maski, więc można je szybko zmyć odżywką.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 22:56   #24598
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
myję szamponem i czasem odżywką-jutro w ramach testów spróbuję czymś je spryskać
Osobiście mogę polecić szampony Farmony z serii Herbal Care. I pomyśl, może jakaś odżywka obciąża Ci włosy, dlatego wymagają codziennego mycia. U mnie o obciążenie loków bardzo łatwo. Ale podobnie jak o przesuszenie.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 23:21   #24599
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Osobiście mogę polecić szampony Farmony z serii Herbal Care. I pomyśl, może jakaś odżywka obciąża Ci włosy, dlatego wymagają codziennego mycia. U mnie o obciążenie loków bardzo łatwo. Ale podobnie jak o przesuszenie.
mi chodziło o to że muszę myc codziennie bo mi się rozwalają po nocy

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-09-21, 08:20   #24600
venealin
Raczkowanie

Przepraszam, że się wetnę w waszą rozmowę, ale temat wybitnie mnie interesuje

Cytat:
Możesz dać maskę na noc i rano zmyć. Uważam, że jeśli maska jest treściwa i zmywasz odżywką/delikatnym szamponem, to wystarczy po umyciu nałożyć odżywkę b/s i dalej stylizacja (chodzi mi o skrócenie rano pielęgnacji).
Bardzo mnie interesuje magiczny sposób powstrzymania maski od przeniesienia się na pościel podczas snu
Jak spora ilość włosomaniaczek, skusiłam się na zakup wax'a ze względu na czepek a zatem, mam czepek, mam wax'a i skłonność do zapalenia zatok.
Głowę myję co drugi dzień, ale niestety muszę to robić rano, żeby wyglądać jak człowiek w pracy
Rano nie lubię się spieszyć, więc wstaję o 5 (o 6.30 muszę wyjść, żeby dojechać do pracy), wtedy w miarę daję radę z myciem i ew. jakąś maską (w trakcie śniadania się wchłania), ale często mam niedoschnięte włosy (nie chcę suszyć ciepłym nawiewem ! ).
A zatem (wracając do tematu ) interesuje mnie jak to zrobić, żeby maska był sobie na włoskach przez noc, to by było rewelacyjne wyjście dla mnie! Generalnie na czepek zakładam czapkę i tak sobie chodzę...przypiąć to wsuwkami?

Cytat:
Możesz też nałożyć maskę, jak wrócisz z zajęć/po pracy i wieczorem zmyć. Chyba tę godzinę lub dwie znajdziesz, żeby potrzymać maskę?
I to by było ok, gdyby nie fakt, że rano i tak muszę umyć głowę, a robienie tego 2 razy w ciągu mniej niż 12h jakoś mnie nie bawi

Cytat:
Nie próbowałam tego, ale chyba Eloe i Kosmarka stosowały - nałożyć oleje/maskę i ładnie podpiąć włosy w kok (tylko nie wiem, czy nie jest na to za zimno?).
Jak nałożysz olej tylko na długość włosów, to nikt nie zauważy, że akurat odżywiasz włosy.
Jeśli chodzi o oleje na długość to sama praktykuję ten pomysł z reguły na drugi dzień po myciu świetnie zdaje egzamin. Nie wiem jak z maską, na to się jeszcze nie skusiłam

Kochane zakręcone, skopiuję swój post z wątku "zniszczonych", bo jakoś do was mam większe zaufanie w kwestii wiedzy...no i zaczyna mnie cisnąć potrzeba kupienia czegoś w psikaczu (wiecie...Ci z BU mnie molestują w dzień i w nocy żebym coś u nich kupiła )

Mam pytanie techniczne.
Kupiłam maseczkę Wax => http:////www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-22031-opis-LBiotica-Moc-Natury-Wax-Intensywnie-regenerujaca-maseczka-do-wlosow-oslabionych-z-tendencja-do-wypadania.htm

Dostałam też maski Lorys =>
z avokado - http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ow-suchych.htm
i z proteinami mleka - http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...nami-mleka.htm

I teraz...czy ma sens mieszanie ich? Czy same Lorysy wystarczą jako indywidualna maska do włosów zniszczonych? Kończy mi się mleczko jedwabne z BU, więc myślę nad skomponowaniem zamówienia, może warto kupić coś i dodać do maski - obiło mi się o uszy, że Lorysy są świetną "bazą".

Zauważyłam, że po pierwszym użyciu (zmieszałam trochę wax'a i lorysa...aaa...wiem dolałam trochę mleczka jedwabnego z BU
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-do-wlosow.htm) włoski były super, nawilżone, miękkie, fajnie się kręciły, właściwie brak minusów.
Za drugim razem - bez mleczka - sprawiały wrażenie obciążonych...jakieś pomysły co mogło być powodem?

Zaszła kolejna modyfikacja w stanie moich włosków. Wczoraj podjęłam babską decyzję i poszłam podciąć.
Jeśli wierzyć fryzjerce, to ponoć tył, po podcięciu, już jest ok. Boki jeszcze trzeba by z raz ciachnąć (hmm jakoś wydaje mi się, że to przez to, że nakładam odżywki głową w dół i może nie sięgam tak jak trzeba do tych z przodu w obawie o obciążenie (?))
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY

Edytowane przez venealin
Czas edycji: 2010-09-21 o 08:30
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości