Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 818 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-19, 12:45   #24511
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Ja chcę więcej czasu

Dziś poważnie rozważam spotkanie z nożyczkami. Poniewaz kupiłam pięęęękne szpilki z czerwoną podeszwą, fryzjer musi zaczekać.
Małgosiu mam nadzieję, że prolongujesz mi termin

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
nie mów mi o nim, kusi mnie strasznie... powiedzcie, że ma glicerynę i mi nie wolno
Jeden z cudów TBSu do kręconych ma glicerynę. I nie jest nie Boost - ten gliceryny nie ma w składzie.
Wirly zastanawiałam się nieco nad tym kolorem i uciekaniem z włosa i ciekawa jestem, jak będą się zachowywały na 3, 4 miesiące po rozpoczęciu cg i farbowaniu. W sumie nie powinny wtedy już wypuszczać koloru.
Przyjrzałam się dziś rano swojemu włosowi, który leżał na poduszce - jak nie mój... gładki i błyszczący. Po pierwsze pożałowałam, ze nie mam mikroskopu, a zaraz potem zaczęłam rozmyślać o koloryzacji czerwieniami. W teorii - może nie przyjąć, ale jeśli przyjmie, to nie powinien tak wypuszczać.
Ale to tylko teoria
Cytat:
Mhm, miodem... zapamiętam. Zamówiłam dziś ciapy do włosów (spodobało CI się ostatnio to określenie ) więc będzie elegancko keratyna, kwas hialuronowy, pantenol i masło shea (w ZSK jest promocja na 200 g i się skusiłam).
Czytałam, że jesteś juz ogromną fanką keratyny Może założymy klub?
Pamiętaj, by od czasu do czasu (co 2-3) robić mycie bezproteinowe.
Cytat:
Nie ogarniam czasami wzajemnych reakcji i powiązań, że jednego dnia jest dobrze, drugiego zmieniam tylko jeden składnik i już jest źle ale pewnie widzimisię włosów jest tu najważniejsze.
Może chodzić o ten własnie składnik. Może chodzic o pogodę lub wiele innych szczegółów.

Dzięuję za info o kokosowym rytuale Na pewno zastosuję. Może nawet dziś.
A czego używasz zimą? Może bardziej tłusty krem załatwi sprawę? Ja też mam czerwone policzki, a nos nawet teraz Wystarczy, że temperatura spadnie poniżej 10 stopni. Zimą krem załatwia sprawę - każdorazowo przed wyjściem.
Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Ogólnie żeń-szeń sam w sobie bardzo dobrze wpływa na włosy - błyszczą się, robi taki push-up i super volume
Kusicielka a ja tak ostro walczę o objętość. Dziś spróbuję nowego sposobu podpinania.
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
wlasciwie do niczego. zastanawialysmy sie nad sposobem dzialania i tym za co odpowiada aldehyd. znalazlam to i wkleilam
Rozumieć
Cytat:
dziewczyny - musze sie pochwalic. dostalam dzisiaj prace
Aniu, GRATULACJE
Cytat:
idac na rozmowe zastanawialam sie co zrobic z wlosami. mylam rano i nie chcialam isc w rozpuszczonych, zeby nie byc posadzana o brak profesjonalizmu, wiec wlosy z bokow delikatnie spielam z tylu klamrą-szczękami
a pani rekruterka - burza rozpuszczonych loków

Ciekawe, czy czyta nasz wątek.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 13:04   #24512
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
hihi o to chodziło, idź do TBS, idź

nie ma czym się chwalić, jakbyś weszła, pooglądałam, powąchała wszystko i wyszła - to wtedy byś była boska
Ty diablico Ty!! Wątek o kręconych włosach, a tu zamiast aniołka, to taka diablica!!
Nie byłam w TBSie lalalala!! (bo nie zdążyłam)
Cytat:
słuchajcie, oficjalnie zostanę ćpunem keratyny i olejku rozmarynowego pachnę oboma jak jakaś zupa, bo keratyna pachnie lubczykiem, maggi znaczy, a rozmaryn to wiadomo, ale dzięki keratynie mam póki co najdłuższego loka z 7 cm krótszego, tak się skręcił, obym tylko w nocy się nie wierciła i nie rozwaliła. Keratyna do maski, keratyna do psikadła mam na imię w_c i zakochałam się beznadziejnie. Ciekawe, kiedy ją przedawkuję

Byłam wczoraj w naturze. Zaopatrzyłam się w żel artiste z przeceny za 2,99 i garniera volume. (dostałam gratis szczoteczkę do zębów )
byłam też w superpharmie i kupiłam biovaxa.
ALE. No właśnie. Ale nie pamiętałam dokładnie jak ma wyglądać TEN do wypadających i wzięłam TEN . Dziś jak sprawdziłam na KWC, to okazało się, ze tego zielono-brązowego w ogóle nie było, dlatego nie mogłam skojarzyć... I teraz się zastanawiam czy nie iść do innego Superpharmu, gdzie będzie i zamienić Czy może zostawić ten z proteinami...
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 13:08   #24513
Eloe77

Cytat:
a oto włosy po deszczu, targaniu, znowu deszczu i kilkugodzinnym spięciu (trochę rozjaśnione, żeby widać było coś, no i wieczór&lampa)
Bardzo ładne Czy może układały się w grubsze pasma, gdy stosowałaś więcej emolientów?
Zrobiłam za dużo maski na Kallosie i miodzie - teraz grube i mięsiste mam cały czas (wyszło na 3 aplikacje ). Polecam próbę
Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość
dziękuje za linka niby patrzyłam w różnych ale jakoś mi umknął...

Cytat:
długie zawsze ścinałam, bo mi się prostowały, a teraz, po zmianie pielęgnacji mam nadzieję, ze będą się kręcić. Nie tylko same końcówki...
No to zakładamy klub mających nadzieję
Cytat:
Dziewczyny! Strasznie mi wypadają włosy od czasu zmiany pielęgnacji to jedyne mi się nie podoba i nie wiem dlaczego
Przypomnij sobie, jak często się wcześniej czesałaś. To jest jedna odpowiedź. Druga jest taka: jesień. Tez zauważyłam, ze moje włosy lecą jak liście Dawniej nie znajdowałam ich w łozku. Teraz są Musze zmienić wcierkę, ale na jaką? Z moim skalpem zostaje tylko sok z rzepy.
Cytat:
I co powiecie o składzie tej odżywki:
Skład: aqua, cetyl alcohol, cetearyl alcohol, stearalkonium chloride, peg-20 stearate, cetrimonium chloride, isipropyl alcohol, peg-40 hydrogenated castrol oil, polyquaternium-28, rosmarinus officinalis extract, equisetum arvense extract, propylene glycol, alcohol denat, panthenol, triethanolamine, parfum, hexyl cinnamal, dmdm hydantoin, methylchloroisothiazolino le, methylisothiazolinole.
To Joanna, odżywka babuni wzmacniająca. pq-28?
Właśnie to pq oraz denat nie są zachęcające. Do tego dmdm hydratoin...
Lepiej kup Biowax.
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jestem już po farbowaniu
Śliczne Kropcia w swojej gorzkiej czekoladzie - nie dość, że twarzowo, to jeszcze kręcono.
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Eloe bylam w dzienniku, powalilas mnie z wrazenia(pozytywnie oczywiscie), wiesz na pierwszej fotce to jakbym widziala swoje wlosy z przed roku hi hi
Dziękuję
Cytat:
kiedy ja bede miec Twoja dlugosc
Jeśli dziś podetnę, to całkiem możliwe, że szybciej niz myslisz
Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
przepraszam, ze tak ni z gruszki, ni z pietruszki, ale mam pytanie:
czy ktoras z was uzywa nowych spray'ow do wlosow z Pottersa? ;>
Potters ma jakieś spreje?
Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
nie zrobiłam
dziecko znowu chore i na dodatek mnie zarazil
dziś się trochę lepiej poczułam i wylazłam z łóżka
pojechałam do rodziców, i ledwo wróciłam - znowu gorączka
ale obiecuje poprawę i wpis
nawet wyszperałam kilka fotek z wakacji na których widać, że te włosy kiedyś próbowały falować
Jesteś rozgrzeszona tymczasowo
Wracaj do zdrowia

Za to Mignight Poison zamieściła zdjęcia swoich pięknych loków cóż za piękny skręt i wspaniałe efekty
Zapuszczaj!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-19, 13:28   #24514
Eloe77

nadrabiam, nadrabiam
A tu Rybiorek chowa się za biała kartką. Mam kilka róznych skojarzeń

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
witam
Od razu mówię, bardzo mi wstyd że tak Was zaniedbałam (bo włosków nie zaniedbałam
Nareszcie
Już zatęskniłam Jak znowu znikniesz na tak długo, to będzie

Indios Tobie też się należy Ale dobrze, że już jesteś
Co prawda nadrabiam, ale zauważyłam Twój post

Cytat:
chudzinka ze mnie zadna, tluszczyk we wlasciwych miejscach jest
terefere...
Cytat:
nie było różnicy- kręciły się ładnie. Ostatnio cos im zaczęło odbijać...
A przeceiz to już czas na kryzys, nie sądzisz? Swoją drogą przyda się odchudzenie mieszanki zawierającej Garnier karite (pisałam, że potrafi nieźle obciązyć - u mnie tylko po szamponie!) oraz szampon. Chociaż zaczełabym raczej od odchudzenia mieszanki i sprawdzenia, jak się zachowają. Dopiero, gdy wszystko zawiedzie, próbowałabym szamponu.
Zobaczę jednak, co napisałaś dalej.
Cytat:
Ach to Ty masz te rękawice!! Zapomniałam! Może zrobisz nam zamówienie na te rękawice??
Niezły pomysł
Cytat:
Jeszcze znalazłam jedno zdjęcie jak miałam dłuższe jak się kiedyś pobawiłam dyfuzorem i jakąś pianką
Piękna buzia
Ale włosy wyglądają nieźle nawet po piance.
Cytat:
Ja też myślałam o robieniu warkoczy, ale wstrzymuje mnie myśl, że nie jest to zdrowe i najlepsze rozwiązanie dla włosów
Dlaczego niezdrowe? Właśnie to warkocz jest najlepszy - byle luźny.
Cytat:
a mnie sie od popoludnia glupoty i smieszki trzymaja oto fotka zagadka - czy komus ona cos przypomina? maly konkurs kto pierwszy odgadnie co artysta mial na mysli (w sensie robiacy fotke czyli ja)
A na kartce napisz - Never Straight Curls Rulez

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-19, 13:46   #24515
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Rybiorku Bardzo mi się podoba Twój skręt Widać, że włosom było potrzebne ścięcie, odżyły po nim. No, i to, że kręcą się od samej nasady
Jestem ciekawa, jakie będą jak już będą dłuższe

jak fajnie czytac takie komentarze, to takie wsparcie psychiczne bo ja szczerze mowiac nie lubie siebie w krotkich, ale fakt jest ze skret wrocil po scieciu (ja tez jestem ciekawa jak beda wygladac za 100 lat jak podrosna)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 13:47   #24516
Eloe77

Właśnie na TVN leci chyba powtórka TopModels czy jakoś tak i usłyszałam coś, co mnie wprawiło w zachwyt! Zwykle nie oglądam takich programów, teraz TV leci w tle, bo TŻ lepiej śpi
lazy sunday morning
U nas w weekendy domowe jak w utworach Ostrego - "godzina 11.55 rano, rano, rano"
Ale do rzeczy - powiedziano dziewczynie, która uzyła wcześniej prostownicy (włosy w strasznym stanie swoją drogą), że na zdjęciach, gdzie ma swoje naturalne fale wygląda dużo lepiej, naturalniej, ciekawiej.
Jestem za Naturalne włosy rządzą

Cytat:
może powinna wysłać im to zdjęcie? Może dostanie jakiś gratis?
Gratis? Kontrakt reklamowy
Cytat:
Napisane przez CoffeeWithMilk Pokaż wiadomość
Moja pielęgnacja na razie skupia się wokół Seboradinu (stosował ktoś? pomógł?)
Którego dokładnie? Wcierki, odżywki czy czegoś innego?
Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Przeglądając zdjęcia znalazłam jedno mojej małej siostrzyczki, za czasów kiedy była kręcona(dosłownie szczęka mi opadła!), teraz jest trochę starsza(ma 4 latka) i włosy już po ścięciu ma proste. Szkoda
A w jaki sposób została obcięta? Moze cięcie jest na prosto - na zdjęciu nr 2 wudać tylko pród i dlatego się nie kręcą? na dodatek podejrzewam, ze w tej chwili sa krótsze niż wcześniej. Mogłabyś zrobić zdjęcie tyłu włosków siostry?
Cytat:
eloe chwalila (kilkakrotnie) jako reanimator.
dziewczyny, uzyjcie czasem wyszukiwarki.
Anku Na Ciebie można zawsze liczyć.
Opowiadam o nim kazdorazowwo, gdy ktoś pyta.

Dziewczyny - wyszukwiarka nie gryzie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Ostatnio moje włosy chyba odzwyczaiły się od mycia odżywką Przez kilka(naście) dni myłam włosy tylko BD, bo brakło mi Hegrona. Odkąd zaczęłam na nowo myć odżywką są obciążone. Za to po Hippie i BD wyglądają świetnie.
Będę je musiała na nowo przyzwyczajać do odżywki
by zechciały reagować dobrze na odzywkę.
Ale juz wróciłas do olejów , więc jesteśmy na dobrej drodze

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-19, 14:01   #24517
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
:
po wstaniu szoruje do lazienki, myje glowke (masaz), potem odsaczam koszulka wode i nakladam maske/odzywke i na to czepek, potem prysznic, smarowanie ciala balsamem, zabki itp, w szlafroku i czepku lece na dol do kuchni zrobic kawusie i sniadanko, wracam z kawusia i sniadaniem na gore, splukuje maske i na mokre stylizator, potem odciskanie rekawicami z mikrofibry, zanim przenosze sie do pokoju to jeszcze kremik na buzie, potem juz w pokoju siadam przed krzeselkiem z lusterkiem no i susze wloski dyfuzorem i jem sniadanie i pije kawe, po 15 minutach wloski sa suche, kolejne 10-15 minut zajmuje mi ubranie sie w biurowe ciuszki i na koniec makijaz (jak sobie stroju nie przygotuje wieczorem z 5 min stoje przed szafa i mysle co ubrac) - czasami wszystko zajmuje 55 min czasami 60. No to teraz jest pelny obraz
Rybiorku, jakie mistrzostwo
wydrukuje sobie i powiesze w widocznym miejscu do zastosowania

Cytat:
Też miałam nie farbować ale mój naturalny jakiś kasztanowy był i kolor ten uwydatniał niedoskonałości, oczy miały nijaki kolor (kolor moich oczu zmienia sie w zależności od stroju koloru włosów od szarości do błękitu) i fatalnie się czułam. Ja muszę mieć zimny kolor włosów wtedy moja bladość wygląda okej i oczy są takie wyra
Kolor jest super,a Twoje naturalne takie rudawe są?
Ostatnio zastanawiam się, jak bede wygladala w naturalnych włosach
wydają mi się jakieś szare

Cytat:
I zaintrygowało mnie to-delia z henną.
Mnie też zaintrygowało
Kropciu, czy Ty tym kremem farbowałaś?

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Przeglądając zdjęcia znalazłam jedno mojej małej siostrzyczki, za czasów kiedy była kręcona(dosłownie szczęka mi opadła!), teraz jest trochę starsza(ma 4 latka) i włosy już po ścięciu ma proste. Szkoda
sliczne loczki miała
przez chwilke jak zobaczylam tylko fotke to się przestraszyłam, że to twoje włoski, że obcięłaś....

Cytat:
Trzecie załączam moje, kolejne specjalnie dla Yasmin, było robione dwa lata temu, za jakiś czas postaram się wrzucić już teraźniejsze.
dzięki za fotkę, niepojętę rzeczy się dzieją z włosami

Cytat:
Czeeść Zakręcone
Ale dziś jest CG Nałożyłam dziś alverde kuracje morelke i troche isany babassu(bo sama alverde jest taka "tępa" i nie rozczesze włosów palcami po niej) zostawiłam pod czepkiem na 30 min. Nie podgrzewałam bo czacha parowała i samo zaczęło spływać na ociekające troszke naturii b/s len i rumianek, ugniatanie, ugniatanie w t-shirt, odrobina nivea FC i plunking zaraz będzia żabkowanie i zobaczymy co dobrego (albo i nie) z tego wyjdzie
o widzę że dziś podobnie mamy
ja umyłam isana, a potem alverde z morelką - rzeczywiscie dziwna konsystencja - jakbym krem nakładała na włosy

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Witam po długiej przerwie
Tęsknił ktoś?
ja tęskniłam
nawet dzisiaj zaglądałam na Twoj profil czy wogole bywasz na wizazu

Cytat:
Co u mnie?
Włoski mi urosły, polepszy się skręt i...i w ogóle jest lepiej
pokażesz włoski?? jak to skręt jeszcze mocniejszy? to niesprawiedliwe, dlaczego ja mam tylko fale.....

Cytat:
ALE. No właśnie. Ale nie pamiętałam dokładnie jak ma wyglądać TEN do wypadających i wzięłam TEN . Dziś jak sprawdziłam na KWC, to okazało się, ze tego zielono-brązowego w ogóle nie było, dlatego nie mogłam skojarzyć... I teraz się zastanawiam czy nie iść do innego Superpharmu, gdzie będzie i zamienić Czy może zostawić ten z proteinami...
ja mam ten z proteinami, jest ok, delikatny dla skalpu, nie uczula
ale uważaj, bo w składzie ma amodimethicone

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Jesteś rozgrzeszona tymczasowo
Wracaj do zdrowia
dziękuje
nadal kiepsko, zastanawiam się czy iść jutro do pracy w takim stanie...

muszę się wykurować, bo za 11 dni AZJA chora przecież nie polecę, a czekają mnie jeszcze szczepienia, nie wiem czy zdąże

a wogole to mój ukochany TŻ z Francji przywiózł mi szampony, zamiast odżywek chodził i szukał i ... strasznie się z niego śmiałam, szczególnie jak opowiadał jak Pani w sklepie go usilnie namawiałam na odżywkę, a on dzielnie walczył, że potrzebuje tylko szampony

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Ale do rzeczy - powiedziano dziewczynie, która uzyła wcześniej prostownicy (włosy w strasznym stanie swoją drogą), że na zdjęciach, gdzie ma swoje naturalne fale wygląda dużo lepiej, naturalniej, ciekawiej.
też oglądałam i mnie zdziwili tym baaardzo
tacy na naturalność niby nastawieni
co prawda szokują mnie komentarzami typu jesteś za gruba, trzeba się odchudzić a raczej grubych dziewczyn tam nie ma...

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-09-19 o 14:05
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 14:18   #24518
Eloe77

Cytat:
Napisane przez LolaBunny Pokaż wiadomość
jako, że aloes to bardzo dobry naturalny odżywiacz i nawilżacz. Zastanawiam się jak działa jego sok.
Otóż przelałam do psikadła 99% czysty sok z aloesu i psikam nim sobie wilgotne włosy.
Witaj. O aloesie prócz Małgosi i Jumaatt sporo pisała też Edith. Polecam na początek wyszukiwarkę w tym wątku oraz w części 4.
A swoją drogą - aloes jest świetny. Uważaj tylko na ewentualne matowienie.
Cytat:
Nałożyłam dziś alverde kuracje morelke i troche isany babassu(bo sama alverde jest taka "tępa" i nie rozczesze włosów palcami po niej)
Ja dodaję zwykle olejek - też daje radę
Będa nowe zdjecia ?
Cytat:
Tęsknił ktoś?
a jak sądzisz?
Cytat:
Cóż jeszcze...byłam u fryzjera i zostałam mile "połechtana", bo fryzjerka krzyknęła wręcz ze zdziwienia gdy rozczesała moje włosy: "Jejku! One w ogóle nie są zniszczone!" W ten oto sposób podcięłam może cm końcówek "dla zdrowia" i wycieniowałam z objętości
wspaniale
Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia!
Cytat:
Zależy jak reagujesz na amodimethicone. Ten Wax nie jest zły, a jeśli włosy dobrze zareagują, to może się przydać.
Cytat:
(ja tez jestem ciekawa jak beda wygladac za 100 lat jak podrosna)
chętnie popatrzę, bo czekam, czy moje przewidywania z samego pocztku się potwierdzą.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Też tak myślałam. Że będą szare. Tymczasem włosy są niemal czarne... Kolor jest tak określony, że sama jestem zdziwiona. Wszystko skutkiem pielęgnacji.
Cytat:
dziękuje
nadal kiepsko, zastanawiam się czy iść jutro do pracy w takim stanie...
jesli masz chorobowe, to nie
Cytat:
muszę się wykurować, bo za 11 dni AZJA chora przecież nie polecę, a czekają mnie jeszcze szczepienia, nie wiem czy zdąże
11 dni? Tak poźno szczepienia? Gdzie lecisz?
Powiem Ci, ze nigdy nie wyjeżdżam chora za granicę. Jakoś ostatnimi czasy coś zwykle mnie lapie przed wyjazdami, więc nie zastanawiam się i idę do lekarza. Jeśli jedziesz daleko, to tym bardziej idź do lekarza i powiedz, co się dzieje.
Z moich doświadczeń wynika, ze jeśli ma być opr w pracy,t o i tak jest, a za to, ze siedzisz po godzinach, poświęcasz się czy chora przychodzisz do pracy, nikt Ci nie podziękuje.
Zdrowie masz jedno, a prace można zmienić.
Cytat:
co prawda szokują mnie komentarzami typu jesteś za gruba, trzeba się odchudzić a raczej grubych dziewczyn tam nie ma...
Tylko z naturalnych coś wyciągną, tak myślę. Modelka musi być jak kameleon i trochę jak ta biała kartka Rybiorki. Tak ma wyglądać.
Większośc świata mody to chyba nadal chuderlaki, niestety. Czasem czytam komentarze po pokazach modelek XXL - to że nadal wywołują taki odzew, poruszenie, a niemal każdy jest szeroko komentowany, wskazuje - podkreślam, moim zdaniem - na dalsze panowanie anorektyczek
A ja bym chciała widzieć prawdziwe kobiety.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-19, 14:43   #24519
MidnightPoison
Raczkowanie

Czytam Was, czytam i nie mogę się naczytać, ach jak ja się stęskinłam

Dziękuje wszystkim za komplementy, nie spodziewałam się Myślałam raczej że którtaś napisze coś o tym puszaku który mam na końcówkach i dostane ochrzan

Chce zapuścić ale raczej mi się nie uda, bo siano trzeba ścinać a mi dodatkowo baaardzo wolno rosną włosy i próbowałam Seboradinu, próbowałam pić pokrzywę i totalnie nic więc u mnie przyśpieszenie wzrostu włosa raczej nie wchodzi w gre. Więc chyba zostanie da długość niestety.

Oststnio poczułam na własnych włosach co to znaczy przesadzić z olejami. Po każdym myciu dawałam kokosowy / masło shea. Nawet sobie nie wyobrażacie co miałam na głowie po 2 tygodniach takiej "kuracji". Włosy były jednocześnie sianowate i smalcowate, nie dało się niczym ich domyć.
W końcu się zaparłam, myłam chyba z 10 minut szamponem z sls i jakoś zeszło. Dałam tylko odrobinę TBS bananowej zmieszanej z Mrs Potters Bursztyn.Jakoś było. Dalej utrzymuje ten stan i dodaje tylko trochę oleju jojoba. Ja ZAWSZE i we WSZYSTKIM musze przesadzić.

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 15:02   #24520
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Ja chcę więcej czasu
Dziś poważnie rozważam spotkanie z nożyczkami. Poniewaz kupiłam pięęęękne szpilki z czerwoną podeszwą, fryzjer musi zaczekać.
Małgosiu mam nadzieję, że prolongujesz mi termin
Ja marzę o czarnych szpilkach z czerwoną podeszwą.

Cytat:
Właśnie na TVN leci chyba powtórka TopModels czy jakoś tak i usłyszałam coś, co mnie wprawiło w zachwyt! Zwykle nie oglądam takich programów, teraz TV leci w tle, bo TŻ lepiej śpi
lazy sunday morning
U nas w weekendy domowe jak w utworach Ostrego - "godzina 11.55 rano, rano, rano"
Ja też widziałam ten fragment i faktycznie w kręconych było jej zdecydowanie lepiej. Czyżby prostowanie było już niemodne?
Ja miło przeczytać, że dla niektórych 11 to rano, myślałam, że jestem sama.

Eloe, kuszę żeń-szeniem, bo naprawdę pomaga na objętość. Wiem, że rzadko używasz szamponów, ale szampony ziołowe z herbal care (farmona) też bardzo dobrze działają na objętość.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 15:33   #24521
Paulinka675
Zakorzenienie

proste włosy ok ale jeśli są naturalne, kręcone prostowane już nie wyglądają tak efektownie

btw: co do programu top model-to cały czas mam przed oczami twarz tej dziewczyny co ją zjechali że skwarka i cała sztuczna, okropny był ten botoks w ustach

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 15:46   #24522
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko z naturalnych coś wyciągną, tak myślę. Modelka musi być jak kameleon i trochę jak ta biała kartka Rybiorki. Tak ma wyglądać.
Większośc świata mody to chyba nadal chuderlaki, niestety. Czasem czytam komentarze po pokazach modelek XXL - to że nadal wywołują taki odzew, poruszenie, a niemal każdy jest szeroko komentowany, wskazuje - podkreślam, moim zdaniem - na dalsze panowanie anorektyczek
chuderlaki chuderlakami, jest w tym metoda - projektanci na pokazy daja ciuchy w jednym rozmiarze i kazda modelka ma sie w to wcisnac (btw, mogli by dawac ciut wieksze :P )
a co do komentarzy jurorów - zwlaszcza tego pseudofotografa (wkurza mnie koles strasznie) - dziewczyny sa szczuple, ale wiekszosc niestety - sflaczałe. co innego schudnac, a co innego wyrobic miesnie i ujedrnic skore. a koles wszystkie wrzuca do jednego worka. buc :P

i co do wlosow. namietnie ogladam amerykanska wersje tego show. w najnowszym pojawila sie dziewczyna z cud lokami - to jej powiedzieli, że jest "mop top", kazali wlosy zmoczyc i zaczesac do tylu. ok odslania to twarz, ale taka reakcja? (tu link - przejdzcie od razu do 4 minuty 53 sekundy filmiku http://www.youtube.com/watch?v=zolKlO_QCBQ, a potem tutaj - czas 3:15 i 4:30 http://www.youtube.com/watch?v=hNvKx...eature=related )

Edytowane przez anka.d
Czas edycji: 2010-09-19 o 15:50
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 16:48   #24523
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Tęsknił ktoś?

Nie będę się tłumaczyć, bo chyba to niepotrzebne
Teraz postaram się Was nie opuszczać...na tak długo...;P
ja tęskniłam czekałam z pałką

Cytat:
Co u mnie?
Włoski mi urosły, polepszy się skręt i...i w ogóle jest lepiej
Zaczęłam również znowu robić wcierki
Ale wcieram tylko wtedy, gdy myję włosy czyli 2x w tyg.
Teraz wykańczam Jantary

Cóż jeszcze...byłam u fryzjera i zostałam mile "połechtana", bo fryzjerka krzyknęła wręcz ze zdziwienia gdy rozczesała moje włosy: "Jejku! One w ogóle nie są zniszczone!" W ten oto sposób podcięłam może cm końcówek "dla zdrowia" i wycieniowałam z objętości
Jestem bardzo zadowolona- kolejny fryzjer w marcu

Aha...no i rozczesane na prosto sięgają mi za łopatki
super

Cytat:
Ech...brakowało mi Was
Jak obiecałam- poprawię się
trzymam za słowo

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Śliczne Kropcia w swojej gorzkiej czekoladzie - nie dość, że twarzowo, to jeszcze kręcono.
Dziękuję

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:

Mnie też zaintrygowało
Kropciu, czy Ty tym kremem farbowałaś?

Cytat:
o widzę że dziś podobnie mamy
ja umyłam isana, a potem alverde z morelką - rzeczywiscie dziwna konsystencja - jakbym krem nakładała na włosy
dokładnie tak, dużo mi tego idzie na włoski

Cytat:
woooow zazdraszczam

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Kolor jest super,a Twoje naturalne takie rudawe są?
moje naturalne też są szare nie wiem skąd ten kasztan się wziął. Ja już wiem że moje naturalne niestety nie są dla mnie ...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 16:55   #24524
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Też tak myślałam. Że będą szare. Tymczasem włosy są niemal czarne... Kolor jest tak określony, że sama jestem zdziwiona. Wszystko skutkiem pielęgnacji.
mam nadzieję, że moje włosy nabiorą odpowiedniej barwy a nawet jeśli nie to pokombinuje z płukankami
zresztą i tak się do nich przymierzam
Cytat:
jesli masz chorobowe, to nie
zwolnienie miałam na synka do piątku, ale oboje kiepsko się czujemy i chyba jutro lekarz
Cytat:
11 dni? Tak poźno szczepienia? Gdzie lecisz?
został mi tylko dur brzuszny+ tężec, próbuje się zaszczepić od końca sierpnia, ale ciągle jakieś przeziębienia
Lecimy do Bangkoku, a potem jeszcze nie wiemy czy zostaniemy tylko w Tajlandii czy może wyskoczymy do Birmy, Malezji lub Cambodży...
mamy ochotę poleniuchować na maxa na wyspach, ale jak nam się już znudzi to kto wie gdzie nas poniesie
Cytat:
Powiem Ci, ze nigdy nie wyjeżdżam chora za granicę. Jakoś ostatnimi czasy coś zwykle mnie lapie przed wyjazdami, więc nie zastanawiam się i idę do lekarza. Jeśli jedziesz daleko, to tym bardziej idź do lekarza i powiedz, co się dzieje.
2 razy leciałam przeziębiona i to były najgorsze 2 loty w moim życiu, nie chcę znów poczuć tego bólu w uszach
przekonałaś mnie, idę do lekarza
Cytat:
Z moich doświadczeń wynika, ze jeśli ma być opr w pracy,t o i tak jest
masz rację, moja szefowa i tak juz jest na mnie obrażona za zwolnienie, ale szczerze to mam to gdzieś.
Cytat:
Większośc świata mody to chyba nadal chuderlaki, niestety.
anoreksja + heroina -> wielki świat modelek
Cytat:
Czasem czytam komentarze po pokazach modelek XXL - to że nadal wywołują taki odzew, poruszenie, a niemal każdy jest szeroko komentowany, wskazuje - podkreślam, moim zdaniem - na dalsze panowanie anorektyczek
tak to też moje marzenie, może nie XXL, ale normalne, szczupłe i zadbane dziewczyny

Cytat:
chuderlaki chuderlakami, jest w tym metoda - projektanci na pokazy daja ciuchy w jednym rozmiarze i kazda modelka ma sie w to wcisnac (btw, mogli by dawac ciut wieksze :P )
a co do komentarzy jurorów - zwlaszcza tego pseudofotografa (wkurza mnie koles strasznie) - dziewczyny sa szczuple, ale wiekszosc niestety - sflaczałe. co innego schudnac, a co innego wyrobic miesnie i ujedrnic skore. a koles wszystkie wrzuca do jednego worka. buc :P
masz rację Aniu
sflaczałe
większość ma straszny cellulit, fuj

Cytat:
i co do wlosow. namietnie ogladam amerykanska wersje tego show. w najnowszym pojawila sie dziewczyna z cud lokami - to jej powiedzieli, że jest "mop top", kazali wlosy zmoczyc i zaczesac do tylu. ok odslania to twarz, ale taka reakcja? (tu link - przejdzcie od razu do 4 minuty 53 sekundy filmiku http://www.youtube.com/watch?v=zolKlO_QCBQ, a potem tutaj - czas 3:15 i 4:30 http://www.youtube.com/watch?v=hNvKx...eature=related )
ależ ma lokasy
to chyba podobny dylemat jaki ostanio miałyśmy - czy na ważną rozmowę, spotkanie biznesowe spinać nasze loki żeby odsłonić twarz i szyję....

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-09-19 o 17:19
Stary 2010-09-19, 16:58   #24525
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja dodaję zwykle olejek - też daje radę
Będa nowe zdjecia ?
zdjęciów nie będzie włosy średnio wyglądają czyli jak zwykle gdy się staram ehhh bardziej fale niż loki są. I aparaty dwa leżą rozładowane w pracy.

Okeeej dodam jedno z komórki ale ostrzegam jest średnio... i to pasmo jedno uciekające rozprostowane jest najlepsze
UWAGA!!! poszukuję dobrego stylizatora na mokre włosy bez silikonów, poradzi któraś?

Stary 2010-09-19, 17:04   #24526
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
lazy sunday morning
na vod.onet.pl zawsze mozesz zobaczyć odcinki- ja nie oglądam tv tylko w pracy jakies seriale przez neta (plotkara usta-usta) i widziałam to top model nawet fajny program nieźle jadą ze "skwarkami" po solarce W pierwszym odcinku fajna jest dziewczyna co ma cygańskie korzenie

I też bym chętnie zobaczyła modelki w rozmiarze 36-38 z jędrnym ciałkiem

p.s. 1000 post

Stary 2010-09-19, 17:26   #24527
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęciów nie będzie włosy średnio wyglądają czyli jak zwykle gdy się staram ehhh bardziej fale niż loki są. I aparaty dwa leżą rozładowane w pracy.

Okeeej dodam jedno z komórki ale ostrzegam jest średnio... i to pasmo jedno uciekające rozprostowane jest najlepsze
UWAGA!!! poszukuję dobrego stylizatora na mokre włosy bez silikonów, poradzi któraś?

Kropciu masz piekne wloski i nie widze defektow

stylizatora niestety nie doradze, uzywam produktow curl junkie niedostepnych w PL
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-19, 17:33   #24528
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
j
dokładnie tak, dużo mi tego idzie na włoski
dziwna ta alverde w nakładaniu, ale włosy fajne
a jak efekty u Ciebie?

Cytat:
woooow zazdraszczam
przyślę pocztówkę

Cytat:
moje naturalne też są szare nie wiem skąd ten kasztan się wziął. Ja już wiem że moje naturalne niestety nie są dla mnie ...
a mi Eloe dała nadzieję, że jednak da radę chodzić w naturalnych włosach
spróbuje

Dziewczyny, ja nie umiem się obsługiwać żelem lnianym jak próbuje wyjąć trochę z pojemniczka to cały glut próbuje wyjść
jakby był za gęsty
a zrobiłam badziej wodnisty niż w przepisie
i wogóle jak nakładam na włosy to mi się brzydko sklejają i jakoś nie umiem doprowadzić włosów do normalnego wyglądu

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Kropciu, ale długie masz włosy gdy góra pofalowana zamiast lokowana
Cytat:
ja też poszukuje
liczyłam, że może żel lniany, ale nie umiem się nim obsługiwać
mam żel artiste - ładnie trzyma skręt, ale nie lubię bałaganu jaki robi na głowie po nocy
Stary 2010-09-19, 17:52   #24529
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropciu masz piekne wloski i nie widze defektow

stylizatora niestety nie doradze, uzywam produktow curl junkie niedostepnych w PL
chciałabym skręt od góry bez korkociągów ta dziewczyna z tego linka do top model amerykańskiego ma coś takiego jak mi się marzy...
ogólnie Magda Gessler ma fajną strukturę włosów (lubię jej program kuchenne revolucje www.vod.onet.pl) skręt od góry objętość mega bez korków ale ma je tak wysuszone że aż żal

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
dziwna ta alverde w nakładaniu, ale włosy fajne
a jak efekty u Ciebie?
efekt spoko ale nie powalił mnie na kolana ale chwała za to że bez silikonów a fajnie nawilża

Cytat:
przyślę pocztówkę

Cytat:
a mi Eloe dała nadzieję, że jednak da radę chodzić w naturalnych włosach
spróbuje
pewnie a co tam

Cytat:
Dziewczyny, ja nie umiem się obsługiwać żelem lnianym jak próbuje wyjąć trochę z pojemniczka to cały glut próbuje wyjść
jakby był za gęsty
i wogóle jak nakładam na włosy to mi się brzydko sklejają i jakoś nie umiem doprowadzić włosów do normalnego wyglądu
Ja też mam średnie odczucia po tym żelu są strączki które niby puszczają jak ugnieciesz ale ja tak nie lubię

Cytat:
Kropciu, ale długie masz włosy gdy góra pofalowana zamiast lokowana
no ogólnie rozprostowane są do zapięcia od stanika a dziś poszło ciach troszkę z nich. Nadal zapuszczam do pasa

Cytat:
ja też poszukuje
mam żel artiste - ładnie trzyma skręt, ale nie lubię bałaganu jaki robi na głowie po nocy
mam niby ten krem tigi ale ma silikon i nakłada się go na suche. Pamiętam że u mnie kiedyś goldwell move control robił niesamowite loki od nasady w połączeniu z dyfuzorem, muszę to przemyślec bo on 40 zł kosztuje więc to troszkę jest ...

Stary 2010-09-19, 17:55   #24530
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
jakby był za gęsty
mnie tez zawsze caly glutek chcial wychodzic, a z nakladaniem to inna historia, zeby to mialo rece i nogi to musialam duzo nalozyc ale potem wlosy dlugo schly, chyba dlatego zaczelam szukac czegos innego...
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-19, 18:12   #24531
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Kurczę!
Jakie tu zmiany się porobiły!
Kropcia- nie mogę uwierzyć w tę długość- rewelacja!!!

Zajrzałam do dziennika i przeżyłam szok.
MidnigthPoison- masz pięknego, zadbanego baranka Nic tylko pozazdrościć...

Eloe- Twoje cudeńka to pokazałam TŻtowi i powiedziałam, ze ja też chcę takie mięsiste loczki, które wręcz proszą się o mizianie i dotykanie Błyszczysz przykładem, kochana

Wszystkim dziękuje za miłe powitanie

Yasmin- Twoje fale też są piękne- pewnie postęp w pielęgnacji jest niesamowity, ale Ty nie chcesz tego zauważyć ;>

Co do moich zdjęć...pozwólcie, że trochę Was pomęczę i jeszcze nie dam :P

Nie a żadnych zdjęć po fryzjerze na których dobrze widać moje włoski. Jak będę mieć to opublikuję

Co do pielęgnacji...w przyszłym tygodniu planuję kupić amlę w końcu
Do tego zamawiam Kalosa mlecznego i Placentę.
No i wczoraj upichciłam żel lniany Chcę się z nim przeprosić Nie ma w nim prawie żadnych frafocli, bo przecisnęłam go przez szmatkę

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 19:12   #24532
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo ładne Czy może układały się w grubsze pasma, gdy stosowałaś więcej emolientów?
dziękuję w grubsze pasma układały się przed fryzjerem, gdzieś na dysku mam jakieś foto to poszukam może, teraz niestety w dość drobne się układają. Chyba to ścięcie niekoniecznie im się podoba jednak chociaż na "grzywce" przy twarzy czasami zaczyna tworzyć się korkociąg. Po wczorajszym dopieszczeniu keratyną trochę bardziej i zdecydowaniej się zbiły, myślę, że jak je dokarmię nimi bardziej to ta mięsistość będzie się pogłębiać Wzięłam sobie do serca te emolienty, o których już mi pisałaś, postaram się częściej wrzucać kokosa i shea do masek, mam też fructisa, którego chyba Syrenka () w analizie określiła jako emolientowo-humektantowego.

Cytat:
Zrobiłam za dużo maski na Kallosie i miodzie - teraz grube i mięsiste mam cały czas (wyszło na 3 aplikacje ). Polecam próbę
Przy moich włosach nie udało mi się zrobić jeszcze za dużo maseczki, mam takie deserowe miseczki to muszę pół robić żeby mi wystarczyło. Niby mam dość odżywek i wszystkiego ale kallosa nie i chyba zaczynam za nim tęsknić, dość często używałam go przed wakacyjnym szałem kupowania odżywek () ale za bardzo nie mogę sobie przypomnieć z czym, znaczy na bank myłam pottersami i glorią, jeśli udało mi się kupić, miałam jako maskę kallosa... i chyba odżywkę jajeczną oraz maskę z tej samej serii joanny, dużo wcześniej kompres oraz odżywkę hydranting z herbal essences (cudowny zapach), reszty nie pamiętam ja mam generalnie słabą pamięć do takich rzeczy, działa na zasadzie, że co było to minęło i jest usuwane z twardego dysku

Cytat:
Potters ma jakieś spreje?
tak, są nowe, widziałam w leclercu na bank, z ginko, aloesem i imbirem(?) ale z tego, co pamiętam, miały pq lub q, chyba któryś był analizowany

Cytat:
jakoś nie chce mi się wierzyć że ludzie zajmujący się modelingiem nagle zaczną promować naturalność, trochę abstrakcyjnie to jednak brzmi to raczej był przypadek, że bardziej spodobała im się w falowanych

Cytat:
wow, super wyjazd, kuruj się intensywnie

Cytat:
imo to na rozsądek tam nie można liczyć, oni zachwycają się figurą dziewczyn na których widok ja dostaję zawału, że zaraz jej nóżki jak zapałki trzasną.

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
btw: co do programu top model-to cały czas mam przed oczami twarz tej dziewczyny co ją zjechali że skwarka i cała sztuczna, okropny był ten botoks w ustach
tu akurat słusznie ją zjechali ale nie wiem, czy jeśli ktoś uważa, że doprowadzenie siebie do takiego stanu jest fajne, to czy dotrze do niego w końcu, że to wcale fajne nie jest, szczerze wątpię żeby takie dziewczyny się opanowały

Cytat:
przepiękne włosy ale ta figura... może dziewczyna się głodzi, może ma tak dobrą przemianę materii ale jak dla mnie wygląda przerażająco. Też lubię czasami pooglądać amerykańską wersję, zadania fotograficzne czasem są niesamowite (do dziś dobrze pamiętam odcinek, gdy dziewczyny były stylizowane na 7 grzechów głównych)

Cytat:
tak to też moje marzenie, może nie XXL, ale normalne, szczupłe i zadbane dziewczyny

masz rację Aniu
sflaczałe
większość ma straszny cellulit, fuj
a tu niestety albo dają dziewczyny xxs albo xxl, a przepraszam, nie można pokazać po prostu zdrowe, normalne dziewczyny, m, l? Z jednej choroby w drugą niestety bo żadna skrajność nie jest zdrowa i nie powinna być promowana, moim zdaniem obie są równie szkodliwe.

i to prawda, mało jest dziewczyn wysportowanych ale szczupłych, z mięśniami, najczęściej to po prostu odchudzone ale niewyrzeźbione ciało.

Cytat:
łaaadnie
kurczę, nie wiem, co by Ci doradzić... pewnie wszystko standardowe i popularne masz przerobione. Ja osobiście nie lubię żelu na mokre, taki gumowy efekt się robi, zdecydowanie muszę ograniczyć się do żelu lnianego jako stylizatora a zwykły żel na suche.

Cytat:
jakby był za gęsty

ja też poszukuje
musisz złapać gluta, wyciągnąć kawałek i zmiażdżyć, żeby oddzielić kawałek, potem rozwalasz go na dłoniach i rozcierasz - to się nie sprawdza?

Cytat:
ogólnie Magda Gessler ma fajną strukturę włosów (lubię jej program kuchenne revolucje www.vod.onet.pl) skręt od góry objętość mega bez korków ale ma je tak wysuszone że aż żal
mnie też podobają się jej włosy ale racja, chyba brak im odpowiedniej pielęgnacji, a szkoda, bo mogłyby być boskie.

Indios Bravos, nawet myślałam o Tobie wczoraj, gdzie się podziewasz
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 20:06   #24533
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:

Kropciu, chcę takie długie włooooosy. Ile Ty zapuszczałaś?
Też dzisiaj oglądałam Kuchenne rewolucję (bardzo lubię program i prowadzącą) i pomyślałam, że fajne ma loki, ale strasznie suche włosy.

Indios Bravos, witaj. My jeszcze się nie znamy, ale mam nadzieję, że poznamy

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 20:27   #24534
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropciu, chcę takie długie włooooosy. Ile Ty zapuszczałaś?
Też dzisiaj oglądałam Kuchenne rewolucję (bardzo lubię program i prowadzącą) i pomyślałam, że fajne ma loki, ale strasznie suche włosy.
pół życia mam długość do ramion, teraz są trochę dłuższe niż zawsze a będą do wciecia w talii (którego prawie nie ma ) lub dłuższe (o ile wytrzymam )
Jej włosy mają potencjał, który niestety nie jest wykorzystany eshhh ona prowadzi kuchenne rewolucje a my włosowe

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
łaaadnie
kurczę, nie wiem, co by Ci doradzić... pewnie wszystko standardowe i popularne masz przerobione. Ja osobiście nie lubię żelu na mokre, taki gumowy efekt się robi, zdecydowanie muszę ograniczyć się do żelu lnianego jako stylizatora a zwykły żel na suche.

właśnie próbowałam już wielu rzeczy i sama nie wiem co może pomóc

Stary 2010-09-19, 21:06   #24535
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja umiem

słuchajcie, oficjalnie zostanę ćpunem keratyny i olejku rozmarynowego pachnę oboma jak jakaś zupa, bo keratyna pachnie lubczykiem, maggi znaczy, a rozmaryn to wiadomo, ale dzięki keratynie mam póki co najdłuższego loka z 7 cm krótszego, tak się skręcił, obym tylko w nocy się nie wierciła i nie rozwaliła. Keratyna do maski, keratyna do psikadła mam na imię w_c i zakochałam się beznadziejnie. Ciekawe, kiedy ją przedawkuję
Może ja też spróbuję keratynę

Cytat:
chodzi ci o lotion seboradin?? ja stosowałam i nic nie pomógł na wypadanie, jedynie strasznie zaczęły mi się przetłuszczać włosy

na wypadanie polecam wodę brzozową i pokrzywową- u mnie efekt był po miesiącu z ok 100 wypadających włosów zrobiły się 3-4, teraz znów wcieram
Tak, lotion też używam. Już półtora miesiąca używam tej serii, wydaję mi się, że wypadają mi mniej. Tą wodę brzozową i pokrzywową można kupić w aptece? Może teraz to spróbuję, jak wykończę seboradin. Dziękuję

Cytat:

Którego dokładnie? Wcierki, odżywki czy czegoś innego?
Też akurat to oglądałam, to prawda, o wiele lepiej wyglądała w naturalnych kręconych

A używam i szamponu, i odżywki i lotionu i maski.

Cytat:

piękne loki
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:08   #24536
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, lotion też używam. Już półtora miesiąca używam tej serii, wydaję mi się, że wypadają mi mniej. Tą wodę brzozową i pokrzywową można kupić w aptece? Może teraz to spróbuję, jak wykończę seboradin. Dziękuję

a aptece to nie widziałam, są w zielarskich, w niektórych osiedlowych spożywczakach, w auchanie

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:21   #24537
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
piękne loki

Stary 2010-09-19, 21:45   #24538
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Cytat:
a aptece to nie widziałam, są w zielarskich, w niektórych osiedlowych spożywczakach, w auchanie
Będę szukać
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:45   #24539
misiok
Raczkowanie

GG do misiok

Cześć Dziewczyny, chciałabym się zwrócić do was o pomoc, jeśli można. Zawsze miałam długie włosy. Wyglądają one mniej więcej tak:
<1 zdj>
<2 zdj>
Pokusiłabym się na odważną fryzurkę, ale nie wiem czy moje włosy by się na to nadawały. I jakby było z puszeniem się.. To jest zdjęcie takowej fryzury <klik>

misiok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:54   #24540
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiok Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, chciałabym się zwrócić do was o pomoc, jeśli można. Zawsze miałam długie włosy. Wyglądają one mniej więcej tak:
<1 zdj>
<2 zdj>
Pokusiłabym się na odważną fryzurkę, ale nie wiem czy moje włosy by się na to nadawały. I jakby było z puszeniem się.. To jest zdjęcie takowej fryzury <klik>
ciężko powiedzieć jak będzie to wyglądało bo masz skręt nie od samej góry a troche niżej i nie wiadomo czy to się zmieni, może spróbuj najpierw podciąć do łopatek i zobaczysz co będzie się działo. A puszenie można załatwić odpowiednią pielęgnacją Masz ładne loki choć przydałoby się jeszcze ciut nawilżenia i wycieniowania by się lepiej układały.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 12 (0 użytkowników i 12 gości)

Zasady wysyłania wiadomości