|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24511 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Ja chcę więcej czasu
Dziś poważnie rozważam spotkanie z nożyczkami. Poniewaz kupiłam pięęęękne szpilki z czerwoną podeszwą, fryzjer musi zaczekać. Małgosiu mam nadzieję, że prolongujesz mi termin ![]() Cytat:
Wirly zastanawiałam się nieco nad tym kolorem i uciekaniem z włosa i ciekawa jestem, jak będą się zachowywały na 3, 4 miesiące po rozpoczęciu cg i farbowaniu. W sumie nie powinny wtedy już wypuszczać koloru. Przyjrzałam się dziś rano swojemu włosowi, który leżał na poduszce - jak nie mój... gładki i błyszczący. Po pierwsze pożałowałam, ze nie mam mikroskopu, a zaraz potem zaczęłam rozmyślać o koloryzacji czerwieniami. W teorii - może nie przyjąć, ale jeśli przyjmie, to nie powinien tak wypuszczać. Ale to tylko teoria ![]() Cytat:
Może założymy klub? Pamiętaj, by od czasu do czasu (co 2-3) robić mycie bezproteinowe. Cytat:
Dzięuję za info o kokosowym rytuale A czego używasz zimą? Może bardziej tłusty krem załatwi sprawę? Ja też mam czerwone policzki, a nos nawet teraz Cytat:
a ja tak ostro walczę o objętość. Dziś spróbuję nowego sposobu podpinania.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe, czy czyta nasz wątek.
|
|
#24512 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie byłam w TBSie lalalala!! (bo nie zdążyłam) Cytat:
![]() Byłam wczoraj w naturze. Zaopatrzyłam się w żel artiste z przeceny za 2,99 i garniera volume. (dostałam gratis szczoteczkę do zębów )byłam też w superpharmie i kupiłam biovaxa. ALE. No właśnie. Ale nie pamiętałam dokładnie jak ma wyglądać TEN do wypadających i wzięłam TEN . Dziś jak sprawdziłam na KWC, to okazało się, ze tego zielono-brązowego w ogóle nie było, dlatego nie mogłam skojarzyć... I teraz się zastanawiam czy nie iść do innego Superpharmu, gdzie będzie i zamienić Czy może zostawić ten z proteinami...
|
||
|
|
|
#24513 | ||||||||
|
|
Cytat:
Zrobiłam za dużo maski na Kallosie i miodzie - teraz grube i mięsiste mam cały czas (wyszło na 3 aplikacje Cytat:
Cytat:
Dawniej nie znajdowałam ich w łozku. Teraz są Musze zmienić wcierkę, ale na jaką? Z moim skalpem zostaje tylko sok z rzepy.Cytat:
Lepiej kup Biowax. Śliczne Kropcia w swojej gorzkiej czekoladzie - nie dość, że twarzowo, to jeszcze kręcono.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tymczasowo ![]() Wracaj do zdrowia ![]() Za to Mignight Poison zamieściła zdjęcia swoich pięknych loków ![]() Zapuszczaj!
|
|
#24514 | ||||||
|
|
nadrabiam, nadrabiam
A tu Rybiorek chowa się za biała kartką. Mam kilka róznych skojarzeń Cytat:
![]() Już zatęskniłam ![]() Indios Tobie też się należy Ale dobrze, że już jesteś Co prawda nadrabiam, ale zauważyłam Twój post ![]() terefere...Cytat:
Zobaczę jednak, co napisałaś dalej. Cytat:
![]() Cytat:
Ale włosy wyglądają nieźle nawet po piance. Cytat:
Cytat:
|
|
#24515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak fajnie czytac takie komentarze, to takie wsparcie psychiczne bo ja szczerze mowiac nie lubie siebie w krotkich, ale fakt jest ze skret wrocil po scieciu (ja tez jestem ciekawa jak beda wygladac za 100 lat jak podrosna )
|
|
#24516 | ||||
|
|
Właśnie na TVN leci chyba powtórka TopModels czy jakoś tak i usłyszałam coś, co mnie wprawiło w zachwyt! Zwykle nie oglądam takich programów, teraz TV leci w tle, bo TŻ lepiej śpi
lazy sunday morning U nas w weekendy domowe jak w utworach Ostrego - "godzina 11.55 rano, rano, rano" Ale do rzeczy - powiedziano dziewczynie, która uzyła wcześniej prostownicy (włosy w strasznym stanie swoją drogą), że na zdjęciach, gdzie ma swoje naturalne fale wygląda dużo lepiej, naturalniej, ciekawiej. Jestem za Gratis? Kontrakt reklamowy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Opowiadam o nim kazdorazowwo, gdy ktoś pyta. Dziewczyny - wyszukwiarka nie gryzie ![]() Cytat:
by zechciały reagować dobrze na odzywkę.Ale juz wróciłas do olejów
|
|
#24517 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wydrukuje sobie i powiesze w widocznym miejscu do zastosowania ![]() Cytat:
Ostatnio zastanawiam się, jak bede wygladala w naturalnych włosach wydają mi się jakieś szare ![]() Cytat:
Kropciu, czy Ty tym kremem farbowałaś? Cytat:
przez chwilke jak zobaczylam tylko fotke to się przestraszyłam, że to twoje włoski, że obcięłaś.... Cytat:
Cytat:
ja umyłam isana, a potem alverde z morelką - rzeczywiscie dziwna konsystencja - jakbym krem nakładała na włosy ja tęskniłam nawet dzisiaj zaglądałam na Twoj profil czy wogole bywasz na wizazu Cytat:
Cytat:
ale uważaj, bo w składzie ma amodimethicone dziękuje nadal kiepsko, zastanawiam się czy iść jutro do pracy w takim stanie... muszę się wykurować, bo za 11 dni AZJA a wogole to mój ukochany TŻ z Francji przywiózł mi szampony, zamiast odżywek chodził i szukał i ... strasznie się z niego śmiałam, szczególnie jak opowiadał jak Pani w sklepie go usilnie namawiałam na odżywkę, a on dzielnie walczył, że potrzebuje tylko szampony---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
tacy na naturalność niby nastawieni co prawda szokują mnie komentarzami typu jesteś za gruba, trzeba się odchudzić a raczej grubych dziewczyn tam nie ma... Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-09-19 o 14:05 |
|||||||||
|
|
|
#24518 | ||||||||
|
|
Cytat:
w tym wątku oraz w części 4.A swoją drogą - aloes jest świetny. Uważaj tylko na ewentualne matowienie. Cytat:
Będa nowe zdjecia ? a jak sądzisz?Cytat:
wspaniale Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia! Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powiem Ci, ze nigdy nie wyjeżdżam chora za granicę. Jakoś ostatnimi czasy coś zwykle mnie lapie przed wyjazdami, więc nie zastanawiam się i idę do lekarza. Jeśli jedziesz daleko, to tym bardziej idź do lekarza i powiedz, co się dzieje. Z moich doświadczeń wynika, ze jeśli ma być opr w pracy,t o i tak jest, a za to, ze siedzisz po godzinach, poświęcasz się czy chora przychodzisz do pracy, nikt Ci nie podziękuje. Zdrowie masz jedno, a prace można zmienić. Cytat:
Większośc świata mody to chyba nadal chuderlaki, niestety. Czasem czytam komentarze po pokazach modelek XXL - to że nadal wywołują taki odzew, poruszenie, a niemal każdy jest szeroko komentowany, wskazuje - podkreślam, moim zdaniem - na dalsze panowanie anorektyczek ![]() A ja bym chciała widzieć prawdziwe kobiety.
|
|
#24519 |
|
Raczkowanie
|
Czytam Was, czytam i nie mogę się naczytać, ach jak ja się stęskinłam
Dziękuje wszystkim za komplementy, nie spodziewałam się Chce zapuścić ale raczej mi się nie uda, bo siano trzeba ścinać a mi dodatkowo baaardzo wolno rosną włosy i próbowałam Seboradinu, próbowałam pić pokrzywę i totalnie nic więc u mnie przyśpieszenie wzrostu włosa raczej nie wchodzi w gre. Więc chyba zostanie da długość niestety. Oststnio poczułam na własnych włosach co to znaczy przesadzić z olejami. Po każdym myciu dawałam kokosowy / masło shea. Nawet sobie nie wyobrażacie co miałam na głowie po 2 tygodniach takiej "kuracji". Włosy były jednocześnie sianowate i smalcowate, nie dało się niczym ich domyć. W końcu się zaparłam, myłam chyba z 10 minut szamponem z sls i jakoś zeszło. Dałam tylko odrobinę TBS bananowej zmieszanej z Mrs Potters Bursztyn.Jakoś było. Dalej utrzymuje ten stan i dodaje tylko trochę oleju jojoba. Ja ZAWSZE i we WSZYSTKIM musze przesadzić.
|
#24520 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja miło przeczytać, że dla niektórych 11 to rano, myślałam, że jestem sama. Eloe, kuszę żeń-szeniem, bo naprawdę pomaga na objętość. Wiem, że rzadko używasz szamponów, ale szampony ziołowe z herbal care (farmona) też bardzo dobrze działają na objętość.
|
|
#24521 |
|
Zakorzenienie
|
proste włosy ok ale jeśli są naturalne, kręcone prostowane już nie wyglądają tak efektownie
btw: co do programu top model-to cały czas mam przed oczami twarz tej dziewczyny co ją zjechali że skwarka i cała sztuczna, okropny był ten botoks w ustach
|
#24522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do komentarzy jurorów - zwlaszcza tego pseudofotografa (wkurza mnie koles strasznie) - dziewczyny sa szczuple, ale wiekszosc niestety - sflaczałe. co innego schudnac, a co innego wyrobic miesnie i ujedrnic skore. a koles wszystkie wrzuca do jednego worka. buc :P i co do wlosow. namietnie ogladam amerykanska wersje tego show. w najnowszym pojawila sie dziewczyna z cud lokami - to jej powiedzieli, że jest "mop top", kazali wlosy zmoczyc i zaczesac do tylu. ok odslania to twarz, ale taka reakcja? (tu link - przejdzcie od razu do 4 minuty 53 sekundy filmiku http://www.youtube.com/watch?v=zolKlO_QCBQ, a potem tutaj - czas 3:15 i 4:30 http://www.youtube.com/watch?v=hNvKx...eature=related )
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2010-09-19 o 15:50 |
|
|
|
|
#24523 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekałam z pałką![]() Cytat:
supertrzymam za słowo ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
nie wiem skąd ten kasztan się wziął. Ja już wiem że moje naturalne niestety nie są dla mnie ...
|
|
#24524 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zresztą i tak się do nich przymierzam Cytat:
![]() Cytat:
Lecimy do Bangkoku, a potem jeszcze nie wiemy czy zostaniemy tylko w Tajlandii czy może wyskoczymy do Birmy, Malezji lub Cambodży... mamy ochotę poleniuchować na maxa na wyspach, ale jak nam się już znudzi to kto wie gdzie nas poniesie Cytat:
przekonałaś mnie, idę do lekarza Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sflaczałe większość ma straszny cellulit, fuj Cytat:
to chyba podobny dylemat jaki ostanio miałyśmy - czy na ważną rozmowę, spotkanie biznesowe spinać nasze loki żeby odsłonić twarz i szyję.... Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-09-19 o 17:19 |
|||||||||
|
|
|
#24525 |
|
Wtajemniczenie
|
zdjęciów nie będzie
włosy średnio wyglądają czyli jak zwykle gdy się staram ehhh bardziej fale niż loki są. I aparaty dwa leżą rozładowane w pracy. Okeeej dodam jedno z komórki ale ostrzegam jest średnio... i to pasmo jedno uciekające rozprostowane jest najlepsze UWAGA!!! poszukuję dobrego stylizatora na mokre włosy bez silikonów, poradzi któraś?
|
#24526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W pierwszym odcinku fajna jest dziewczyna co ma cygańskie korzenie ![]() I też bym chętnie zobaczyła modelki w rozmiarze 36-38 z jędrnym ciałkiem ![]() p.s. 1000 post
|
|
#24527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropciu masz piekne wloski i nie widze defektow ![]() stylizatora niestety nie doradze, uzywam produktow curl junkie niedostepnych w PL
|
|
#24528 | ||||
|
Raczkowanie
|
dziwna ta alverde w nakładaniu, ale włosy fajne
a jak efekty u Ciebie? Cytat:
Cytat:
spróbuje ![]() Dziewczyny, ja nie umiem się obsługiwać żelem lnianym jakby był za gęsty a zrobiłam badziej wodnisty niż w przepisie i wogóle jak nakładam na włosy to mi się brzydko sklejają i jakoś nie umiem doprowadzić włosów do normalnego wyglądu ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
gdy góra pofalowana zamiast lokowanaCytat:
liczyłam, że może żel lniany, ale nie umiem się nim obsługiwać mam żel artiste - ładnie trzyma skręt, ale nie lubię bałaganu jaki robi na głowie po nocy |
||||
|
|
|
#24529 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta dziewczyna z tego linka do top model amerykańskiego ma coś takiego jak mi się marzy...ogólnie Magda Gessler ma fajną strukturę włosów (lubię jej program kuchenne revolucje www.vod.onet.pl) skręt od góry objętość mega bez korków ale ma je tak wysuszone że aż żal ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- efekt spoko ale nie powalił mnie na kolana ale chwała za to że bez silikonów a fajnie nawilża Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ogólnie rozprostowane są do zapięcia od stanika a dziś poszło ciach troszkę z nich. Nadal zapuszczam do pasa ![]() mam niby ten krem tigi ale ma silikon i nakłada się go na suche. Pamiętam że u mnie kiedyś goldwell move control robił niesamowite loki od nasady w połączeniu z dyfuzorem, muszę to przemyślec bo on 40 zł kosztuje więc to troszkę jest ...
|
|
#24530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#24531 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę!
Jakie tu zmiany się porobiły! ![]() Kropcia- nie mogę uwierzyć w tę długość- rewelacja!!! Zajrzałam do dziennika i przeżyłam szok. MidnigthPoison- masz pięknego, zadbanego baranka Nic tylko pozazdrościć...Eloe- Twoje cudeńka to pokazałam TŻtowi i powiedziałam, ze ja też chcę takie mięsiste loczki, które wręcz proszą się o mizianie i dotykanie Błyszczysz przykładem, kochana ![]() Wszystkim dziękuje za miłe powitanie ![]() Yasmin- Twoje fale też są piękne- pewnie postęp w pielęgnacji jest niesamowity, ale Ty nie chcesz tego zauważyć ;> Co do moich zdjęć...pozwólcie, że trochę Was pomęczę i jeszcze nie dam :P Nie a żadnych zdjęć po fryzjerze na których dobrze widać moje włoski. Jak będę mieć to opublikuję ![]() Co do pielęgnacji...w przyszłym tygodniu planuję kupić amlę w końcu ![]() Do tego zamawiam Kalosa mlecznego i Placentę. No i wczoraj upichciłam żel lniany Chcę się z nim przeprosić Nie ma w nim prawie żadnych frafocli, bo przecisnęłam go przez szmatkę
|
#24532 | ||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wzięłam sobie do serca te emolienty, o których już mi pisałaś, postaram się częściej wrzucać kokosa i shea do masek, mam też fructisa, którego chyba Syrenka (Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to raczej był przypadek, że bardziej spodobała im się w falowanychCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i to prawda, mało jest dziewczyn wysportowanych ale szczupłych, z mięśniami, najczęściej to po prostu odchudzone ale niewyrzeźbione ciało. Cytat:
![]() kurczę, nie wiem, co by Ci doradzić... pewnie wszystko standardowe i popularne masz przerobione. Ja osobiście nie lubię żelu na mokre, taki gumowy efekt się robi, zdecydowanie muszę ograniczyć się do żelu lnianego jako stylizatora a zwykły żel na suche. Cytat:
Cytat:
Indios Bravos, nawet myślałam o Tobie wczoraj, gdzie się podziewasz |
||||||||||||
|
|
|
#24533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też dzisiaj oglądałam Kuchenne rewolucję (bardzo lubię program i prowadzącą) i pomyślałam, że fajne ma loki, ale strasznie suche włosy. Indios Bravos, witaj
|
|
#24534 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) lub dłuższe (o ile wytrzymam )Jej włosy mają potencjał, który niestety nie jest wykorzystany eshhh ona prowadzi kuchenne rewolucje a my włosowe ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
|
|
#24535 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A używam i szamponu, i odżywki i lotionu i maski. Cytat:
|
||||
|
|
|
#24536 |
|
Zakorzenienie
|
a aptece to nie widziałam, są w zielarskich, w niektórych osiedlowych spożywczakach, w auchanie
|
#24537 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#24538 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#24539 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, chciałabym się zwrócić do was o pomoc, jeśli można. Zawsze miałam długie włosy. Wyglądają one mniej więcej tak:
<1 zdj> <2 zdj> Pokusiłabym się na odważną fryzurkę, ale nie wiem czy moje włosy by się na to nadawały. I jakby było z puszeniem się.. To jest zdjęcie takowej fryzury <klik>
|
|
#24540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz ładne loki choć przydałoby się jeszcze ciut nawilżenia i wycieniowania by się lepiej układały.
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 12 (0 użytkowników i 12 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

Może założymy klub? 
a ja tak ostro walczę o objętość. Dziś spróbuję nowego sposobu podpinania.

Czy może zostawić ten z proteinami...
niby patrzyłam w różnych ale jakoś mi umknął...
tymczasowo 

terefere...

Przez kilka(naście) dni myłam włosy tylko BD, bo brakło mi Hegrona. Odkąd zaczęłam na nowo myć odżywką są obciążone. Za to po Hippie i BD wyglądają świetnie. 
by zechciały reagować dobrze na odzywkę.
?

czekałam z pałką