Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 864 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 11:06   #25891
Volyova
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Byłoby super. Ja też się szykuję na napisanie takowego.
Również czekam z niecierpliwością

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:10   #25892
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Przyznam się, że choć mam już swoją złotą kombinację produktów, to używam jej rzadko bo nie moge się powstrzymać, żeby nie sprawdzić jak to czy tamto na mnie działa
hi hi fajnie ze nie ja jedna tak mam, choc ostatnio mycie i odzywianie standardowo z tymi samymi produktami, za to kombinuje ze stylizatorami, jak sie okazuje ze klapa to na wszystko jak wlosy suche wale Set It Free z devacurl i po klopocie, wraca skret i nawet puch da sie opanowac, pisalam ze to moje nastepne KWC? tym razem z dziedziny stylizacji

jak tak dalej pojdzie to zanim u mnie bedzie roczek bede miec KWC w kazdej z dziedzin (co nie ozancza ze zakoncze testowanieto wymagaloby terapii a ja jeszcze nie dojrzalam do niej, wprawdzie jestem tego swiadoma ale nie przyznam sie dobrowolnie do tego)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:11   #25893
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Odżywka tak: KWC
Zdjęcia balsamu nie znalazłam, ale wygląda niemal identycznie, tylko ma napis Balsam, zamiast aloesu w składzie jest extract ginko biloba, jest do spłukiwania i do włosów farbowanych.
I był w takiej wielkiej butli

Niestety jako leave-in też mnie spuszył - zaczynam podejrzewać, że puszenie nie zawsze powoduje obecność jakiegoś szkodzącego składnika, co nieobecność składnika zmiękczającego
Ale, jeszcze z rok, dwa testów i będę wiedziała o co chodzi
Ta odzywka b/s Mrs. Potter's, Odżywka bez spłukiwania do włosów suchych i zniszczonych 'Aloes'
i balsam uzywany do mycia Mrs. Potter's, Balsam do włosów suchych i zniszczonych 'Aloes'
maja zdaje sie takie same składy A jak nie widać różnicy to po co przepłacać?
U mnie powoduje zminimalizowanie puchu, szczegolnie uzyty w duzych ilosciach na odsaczone w koszulkę wlosy. Wcześniej jako odżywka b/s na ociekające idzie Garnier z Awokado.

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-10-14 o 11:15
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:02   #25894
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Z początku kiedy zaczęłam myć tylko odżywką mogłam zmywać nawet oliwę z oliwek położoną w dużych ilościach jednym myciem odzywką, i to nieszczególnie lekką. A kokos to wciągąły jedną dziurką od nosa i nie było nawet co zmywać. Teraz po.... 2 miesiącach i 3 tygodniach z Wami muszę myć po kokosie 2 razy odżywką. Po jednym mam niedomyte tłusiochy Później za to mogę sobie jeszcze pozwolić poszaleć w odżywce d/s i b/s
a ja mam odwrotnie- pare miesiecy temu oleje zmywalam odzywka myjac 3 razy.... teraz- mieszanka oliwa+shea+avocado+lanoli na+kokos zmywam odzywka myjac 1 raz
jak nie mam czsu na olejowanie to: odzywka+olej (lub ich mieszanka w proporcji mniej wiecej 3:1 lub pol na pol) pod czapke na tyle na ile mam czasu- niedoplukuje ciepla woda, plukanka octowa, na koniec emolientowa odzwka b/s w dosc duzej ilosci, potem na wilgotne zel lniany- rano jest ladnie
jesli wczeniej zmywalam olej 3 krotnie odzywka, a terz wystarczy raz to chyba wlosy sa mniej porowate/napite i najedzone
Cytat:
Mogłabyś zarzucić tymi przepisami z lanoliną? Chyba moje włosy lubią ciężkie odżywki b/s.
ja rowniez poprosze
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:23   #25895
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie się nie sprawdza jako zabezpieczenie, bo puszy (aloes, albo alkohol ).
mrs potters i alkohol?

Cytat:
Ta odzywka b/s Mrs. Potter's, Odżywka bez spłukiwania do włosów suchych i zniszczonych 'Aloes'
i balsam uzywany do mycia Mrs. Potter's, Balsam do włosów suchych i zniszczonych 'Aloes'
maja rozne proporcje. odzywka jest bardziej gesta, bardziej tresciwa moim zdaniem niz balsam.
Cytat:
A ten skręt, jaki masz na zdjęciach, to jest teraz Twój standardowy (chodzi mi o te korkociągi) czy musisz się bardzo postarać, żeby go wydobyć?
jesli wlosy maja dobry dzien to samo wychodzi. przy czym nie dodalam, ze zdjecia robione sa niedlugo po wysuszeniu. po calym dniu tarmoszenia juz tak ladnie nie wygladaja.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:30   #25896
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:

Przyznam się, że choć mam już swoją złotą kombinację produktów
Powiedz co

Cytat:
Oj taaak, na bardzo rudo Przypuszczam, że wtedy musiałoby pojsc w ruch jeszcze jakieś indygo bo inaczej włosy robiłyby za odblaski dla dzieci na drodze
Aha, to do takiego efektu nie zmierzam

Cytat:
Mogłabyś zarzucić tymi przepisami z lanoliną? Chyba moje włosy lubią ciężkie odżywki b/s.
Pewnie, wieczorem zajrzę do mojego notatnika Jest tylko jedno pytanie. Masz do dyspozycji jakieś emulgatory, którymi mogłabyś połączyć fazę olejową i wodną?

Z tego, co piszesz o zmywaniu olejów odżywką wynika, że im zdrowszy włos, tym trudniej zmyć olej odżywką. Ale to by się z kolei nie sprawdzało w przypadku np. Eloe, która ma już chyba całość włosów wyhodowaną na CG i na pewno nie są zniszczone, a oleje bez problemów zmywa.
Hmm...jeszcze przyszło mi do głowy, że w Twoim przypadku może mycie odżywką utworzyło na włosach kationową warstewkę, przez którą przechodzi mniej olejów i tym samym więcej zostaje na zewnątrz, czyli trudniej je zmyć? Nie wiem

Cytat:
Wcześniej jako odżywka b/s na ociekające idzie Garnier z Awokado.
b/s? Twoje włosy faktycznie lubią sobie treściwie zjeść

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22661005]a ja mam odwrotnie- pare miesiecy temu oleje zmywalam odzywka myjac 3 razy.... teraz- mieszanka oliwa+shea+avocado+lanoli na+kokos zmywam odzywka myjac 1 raz
jak nie mam czsu na olejowanie to: odzywka+olej (lub ich mieszanka w proporcji mniej wiecej 3:1 lub pol na pol) pod czapke na tyle na ile mam czasu- niedoplukuje ciepla woda, plukanka octowa, na koniec emolientowa odzwka b/s w dosc duzej ilosci, potem na wilgotne zel lniany- rano jest ladnie
jesli wczeniej zmywalam olej 3 krotnie odzywka, a terz wystarczy raz to chyba wlosy sa mniej porowate/napite i najedzone [/QUOTE]

Cytat:
ja rowniez poprosze
Masz jakiś emulgator?
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:03   #25897
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Powiedz co
Prosze bardzo

Mycie: Babydream albo Mrs Potters
Odżywianie: Garnier Avocado i Karite (nawet na 5 minut wystarczy)
Zabezpieczenie: Garnier Avocado i Karite (tak, tak, jeszcze raz to samo )
Stylizacja: Żel lniany
Odciskam w pieluszkę flanelową, potem harmonijkuję w szmatkę gładką z mikrofibry, potem suszę dyfuzorem (1 minuta na każdą ćwiartkę głowy, a potem jeszcze kilka razy już krócej)

To wiem, że na pewno u mnie działa - mały puch, dobry skręt. Jak chcę dobrze wyglądać, to trzymam się tej kombinacji.

2x polałam dodatkowo, w fazie odżywienia, przed odżywką, głowę sokiem aloesowym (takim do picia ). Niesamowicie zmiękcza włosy, a że nie jest to ostatnia faza, to nie spusza (nie użyłabym aloesu jako ostatnie płukanie).

Robię jeszcze różne rzeczy, ale
- albo nie widzę specjalnie wpływu (w każdym razie to mi nie szkodzi) - tu zaliczam olejowanie kokosem Efavit, płukankę z octem, odżywkę Isana babassu
- albo widzę wpływ negatywny - każda inna odżywka położona w fazie zabezpieczenia mnie puszy [testowałam Joanne Mak i Bawełna, Mrs Potters aloes i MP ginko, Garniera Volume Restructure i Garniera NutriOdbudowa, Isanę różową połysk jedwabiu]
- włosy są na diecie bez proteinowej od 2 tygodni, za tydzień może spróbuję coś dodać, zobaczę co będzie

Dumna fala (klik)

Edytowane przez Volyova
Czas edycji: 2010-10-14 o 13:17
Stary 2010-10-14, 13:08   #25898
curlygirl_19
Raczkowanie

Hej dziewczyny !
mam pytanie posiadam kręcone włosy są w miarę zadbane grube, ale końcówki strasznie się łamią jaki kosmetyk mi poradzicie ?

curlygirl_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:12   #25899
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Złapałam balsam, bo akurat to było w sklepie. I mój jest z ginko biloba, nie z aloesem (nie żebym jakoś specjalnie na to zwróciła uwagę przy zakupie )

Myślę, że mogą się różnić proporcją wody do reszty składników.
Odżywki b/s są zwykle bardziej rozwodnione od odżywek d/s (źródło: LiveCurlyLiveFree). Stąd jedno nazwali "odżywka", a drugie szumnie "balsam"

Ale do mycia czy zabezpieczenia to jeden pies

Cytat:
U mnie powoduje zminimalizowanie puchu, szczegolnie uzyty w duzych ilosciach na odsaczone w koszulkę wlosy. Wcześniej jako odżywka b/s na ociekające idzie Garnier z Awokado.
O, to ciekawe, nie próbowałam jeszcze jednej na drugą.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Moje też łakomczuchy

O tym, że można odżywkę d/s nałożyć jako zabezpieczenie przeczytałam na LiveCurlyLiveFree ("A bit of our regular conditioner as a leave-in is a far superior "). Tiffany poleca nawet takie zastosowanie.
Przedtem grzecznie stosowałam tylko b/s'y.

Dumna fala (klik)

Edytowane przez Volyova
Czas edycji: 2010-10-14 o 13:16
Stary 2010-10-14, 13:21   #25900
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez curlygirl_19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !
mam pytanie posiadam kręcone włosy są w miarę zadbane grube, ale końcówki strasznie się łamią jaki kosmetyk mi poradzicie ?
nożyczki najpierw ściąć a potem może olej kokosowy na końcówki?
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:25   #25901
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:

Masz jakiś emulgator?
ja tez uzywam garniera karite jako b/s
a emulgator sie znajdzie
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:40   #25902
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez curlygirl_19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !

cięcie gorącymi nożyczkami? miałam niedawno - podobno spokój na min. 6 mies.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:45   #25903
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:

i teraz przepadłam, to tez musze sobie kupic

rybiorek, widze, ze suszysz dosc długo dyfuzorem całe 15 minut! kurcze.. ja tylko 3minuty, tak tylko odrobinke, bo sie boję, ze mi się włosy spusza. Moze powinnam dłuzej? Jutro tez jest dzien jak to dobrze!

Musze pochwalic raz jeszcze Twoje zakrętasy- sa niesamowite- jakbys je nawałkach trzymała- idealnie równe, takie szerokie. Aj aj aj

Zauwazyłam tez, ze jak trzymam ten caly ploping chyba tak mu było 5minut, to nie ma efektu, równie dobrze mogłabym go nie trzymac, jak trzymam 10, to jest ekstra, ale zaraz po zdjeciu, a potem są za mokre i sie prostują, dlatego musze trzymac minut 15.

Kolejna rzecz. Coraz lepiej kreci(faluje) mi się tył. Nie jest to jakas mega zmiana, ale dla mnie zauważalna! Przy twarzy pasma nie kręciły sie generalnie wcale - były najbardziej przesuszone, ale cos zacyzna sie z nimi dziac- konce sie podwijaja i po srku tez zaczynaja jakby sie wyginac. Wiec jestesmy na dobrej drodze- hurra!

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2010-10-14 o 13:58
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:07   #25904
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość

rybiorek, widze, ze suszysz dosc długo dyfuzorem całe 15 minut! kurcze.. ja tylko 3minuty, tak tylko odrobinke, bo sie boję, ze mi się włosy spusza. Moze powinnam dłuzej? Jutro tez jest dzien jak to dobrze!
wcale nie musisz, ja nie mam wyjscia, myje rano i nie moge wyjsc z wilgotnymi wlosami i skalpem na dwor bo zaraz bede chora

co do puszenia, nie wiem ale wydaje mi sie ze to kwestia wprawy, wlasnie po to jest dyfuzor aby wysuszyc bez puszku, poza tym jak ja koncze suszenie to potem przez 20-30 minut nie tykam wloskow, w tym czasie koncze ubieranie sie, makijaz, czasami kawa ze mezem i dopiero przed samym wyjsciem cos ewentualnie poprawie jak jakis kosmyk polazl gdzie nie trzeba

Cytat:
Musze pochwalic raz jeszcze Twoje zakrętasy- sa niesamowite- jakbys je nawałkach trzymała- idealnie równe, takie szerokie. Aj aj aj
mnie to codziennie zaskakuje, a nakolo ludzie (kobiety) pytaja jakich walkow uzywam, najsmieszniejsze ze od sciecia moje wlosy nie widzialy ani grzebienia ani szczotki, walkow nie posiadam

Cytat:
Zauwazyłam tez, ze jak trzymam ten caly ploping chyba tak mu było 5minut, to nie ma efektu, równie dobrze mogłabym go nie trzymac, jak trzymam 10, to jest ekstra, ale zaraz po zdjeciu, a potem są za mokre i sie prostują, dlatego musze trzymac minut 15.
optymalny czas na to aby wlosy 'zapamietal' skret, jak mialam dlugie to kiedys trzymalam 3 godziny, wlosy skrocily mi sie 15 cm, mialam blond afro i fryz sie trzymal 3 dni bez mycia

Cytat:

Kolejna rzecz. Coraz lepiej kreci(faluje) mi się tył. Nie jest to jakas mega zmiana, ale dla mnie zauważalna! Przy twarzy pasma nie kręciły sie generalnie wcale - były najbardziej przesuszone, ale cos zacyzna sie z nimi dziac- konce sie podwijaja i po srku tez zaczynaja jakby sie wyginac. Wiec jestesmy na dobrej drodze- hurra!
czyli zgodnie z planem mysia, moje tez lepiej sie kreca jak sa nawilzone, to w ogole regula ze loki lepiej nawilzone sa bardziej elastyczne i skrecone
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-14, 14:15   #25905
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
wcale nie musisz, ja nie mam wyjscia, myje rano i nie moge wyjsc z wilgotnymi wlosami i skalpem na dwor bo zaraz bede chora

co do puszenia, nie wiem ale wydaje mi sie ze to kwestia wprawy, wlasnie po to jest dyfuzor aby wysuszyc bez puszku, poza tym jak ja koncze suszenie to potem przez 20-30 minut nie tykam wloskow, w tym czasie koncze ubieranie sie, makijaz, czasami kawa ze mezem i dopiero przed samym wyjsciem cos ewentualnie poprawie jak jakis kosmyk polazl gdzie nie trzeba

mnie to codziennie zaskakuje, a nakolo ludzie (kobiety) pytaja jakich walkow uzywam, najsmieszniejsze ze od sciecia moje wlosy nie widzialy ani grzebienia ani szczotki, walkow nie posiadam

optymalny czas na to aby wlosy 'zapamietal' skret, jak mialam dlugie to kiedys trzymalam 3 godziny, wlosy skrocily mi sie 15 cm, mialam blond afro i fryz sie trzymal 3 dni bez mycia

czyli zgodnie z planem mysia, moje tez lepiej sie kreca jak sa nawilzone, to w ogole regula ze loki lepiej nawilzone sa bardziej elastyczne i skrecone
oo.. to bede turbanować sie dłuużej
kurcze.. ja dotykam swoich od razu jak wyschną, nawet po tej chwili dyfuzora, to cos tam poprawiam i zawsze zepsuje. raz spróbuje porzadnie dosuszyc i przez pol godziny nie tykac. Bo ja za duzo przy nich gmeram.

nie posądzałam Cie o posiadanie wałków cud miód te Twoje kręcioły!
Stary 2010-10-14, 14:24   #25906
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze.. ja dotykam swoich od razu jak wyschną, nawet po tej chwili dyfuzora, to cos tam poprawiam i zawsze zepsuje. raz spróbuje porzadnie dosuszyc i przez pol godziny nie tykac. Bo ja za duzo przy nich gmeram.
no to masz odpowiedz, ja to sobie tak robie bo dawno temu wyczytalam ze po tym jak sie suszy dyfuzorem na cieplawym powietrzy to dobrze na koniec dmuchac chwilke zimnym, porownanie niech bedzie do ciasta, zeby mozna zjesc musi ostygnac, tyle ze w mojej suszarce zepsul sie przycisk do chlodzacego nawiewu i mam tylko od cieplawe w gore, dlatego wymyslilam nie ruszanie przez pol godzinki

no i nie gmeram przy nich, nawet jak zle cos jest, wszystko poprawiam po pol godzinie, nawet Set It Free rowniez jesli musze to nakladam w tym momencie, nie wczesniej

Cytat:

watpie zeby mi na walkach lepsze wyszly na fotce wyszly takie rowniaste ale w rzeczywistosci sa roznej grubosci
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-14, 14:24   #25907
caskada
Zakorzenienie

Cytat:

zasada 1 nie dotykamy wlosow bezustannie
mysia m daj im czas na rozwiniecie sie a beda tez pikne
kurde a mi sie wydaje ze im krotsze wlosy tym grubsze loki i lepszy skret moze cos ktos madrego powiedziec na ten temat
Stary 2010-10-14, 14:28   #25908
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
zasada 1 nie dotykamy wlosow bezustannie
mysia m daj im czas na rozwiniecie sie a beda tez pikne
kurde a mi sie wydaje ze im krotsze wlosy tym grubsze loki i lepszy skret moze cos ktos madrego powiedziec na ten temat
ja nie tutaj jest wiele dziewczyn z dlugimi pieknymi skretami
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-14, 14:30   #25909
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Masz jakiś emulgator?
Też jestem zainteresowana przepisami z lanolina, skoro i tak już ją mam. Emulgator mam

Cytat:
Prosze bardzo

Mycie: Babydream albo Mrs Potters
Odżywianie: Garnier Avocado i Karite (nawet na 5 minut wystarczy)
Zabezpieczenie: Garnier Avocado i Karite (tak, tak, jeszcze raz to samo )
Stylizacja: Żel lniany
To podobnie jak u mnie (+ Nivea FC)
Tylko nie próbowałam jeszcze Garniera jako odżywki b/s. Dzisiaj muszę tak zrobić.
Najlepiej moim włosom podchodzi właśnie Garnier Karite. Zachęcam je do innych odżywek ale to już nie to samo. Nie jestem za tym, żeby stosować ciągle tę samą odżywkę d/s, ale teraz nie mam innego wyjścia
Volyova Jak znajdziesz drugą odżywkę d/s która Ci odpowiada tak jak Garnier to koniecznie daj znać Jak się u Ciebie spisuje Garnier Nutri-Odbudowa? Bo zastanawiałam się nad nią.

Usprawiedliwię moje włosy, które są ostatnio dość kapryśne (i wczoraj sobie na nie ponarzekałam)- mam problemy (a jeszcze się nawet zima nie zaczęła) z górnymi drogami oddechowymi i dostałam antybiotyk. Może przez to są w kiepskiej kondycji.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:36   #25910
mysia m
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny, jestescie kochane!

nowe zasady:
1. porządne turbanowanie
2. żadnego dotykania po! będe sie bić po łapkach!
3. wykańczanie stylizacji, gdy wszystko bedzie absolutnie suche.
4. dac sobie czas - amen.

dyfuzor mam bardzo dobry, podsuszam lekko ciepłym nawiewem i co chwila naciskam zimny guzik. boje sie przegrzac włosów.. co jest o tyle maniakalne, że wczesniej suszyłam na szczocie jak gdbyby nigdy nic mocno je napinając i ciagnac i obracajac ta szczotke po 50 razy.. no w sumie moze dlatego
Stary 2010-10-14, 14:37   #25911
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ale przecież podcinać troszkę i tak trzeba co jakiś czas. Więc może wystarczy Ci właśnie "troszkę" Chyba, że podetniesz sama, jeśli czujesz się na siłach. Ale skoro chcesz drogiego fryzjera, to pewnie wiesz, że jest dobry. Po mojej przygodzie z cięciem, radzę Ci "czekaj na gotówkę i czas"
Już dwa razy sama cięłam. Pomagało, ale nie na długo Skutkiem ubocznym jest to, że fryzura całkowicie straciła swój kształt (aż takiego talentu fryzjerskiego niestety nie mam żeby o wszystko zadbać).

Jak już pójdę do fryzjera, to obetnę więcej, dlatego że nie chcę co miesiąc chodzić na cięcie (gdybym obcięła tylko trochę włosów, u mnie by się to tak skończyło, bo włosy szybko rosną).

Czy dobry fryzjer to się dopiero okaże
(Rybiorek testuje produkty, to ja mogę testować fryzjerów,a co)

Cytat:
O, to na pewno Czuję to wyraźnie - jak dobrze, że do Was trafiłam
Tylko czemu tak późno
Chyba każda z nas trafiła tu później niż by tego chciała

Stary 2010-10-14, 14:42   #25912
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie tutaj jest wiele dziewczyn z dlugimi pieknymi skretami
narazie to tylko te krotkie sa zachwycajace dlugie juz nie robia na mnie takiego wrazenia zazwyczaj sa podobne do siebie
Stary 2010-10-14, 14:51   #25913
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Czy dobry fryzjer to się dopiero okaże
(Rybiorek testuje produkty, to ja mogę testować fryzjerów,a co)
nie to zebym chciala rywalizacje zaczac ale mysle ze troche daleko za mna jestes, ja ide ostatnio jak burza z tymi testami, teraz czekam na stylizatory z miss jessie's....

Cytat:
Chyba każda z nas trafiła tu później niż by tego chciała
duzo za pozno

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
narazie to tylko te krotkie sa zachwycajace dlugie juz nie robia na mnie takiego wrazenia zazwyczaj sa podobne do siebie
no cos Ty, obejrzyj sobie wlosy Jumaatt i Kosmarki - total different, albo Navy - takze cos zupelnie innego
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-14, 14:56   #25914
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

dzisiaj kupuję siemię lniane i żel aloesowy Flos Lek oba do stylizacji - czy ktoś stosował tego drugiego do skrętu?

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-14, 15:05   #25915
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
dzisiaj kupuję siemię lniane i żel aloesowy Flos Lek oba do stylizacji - czy ktoś stosował tego drugiego do skrętu?
Uważałabym na ilość nakładanego na włosy żelu aloesowego.

Stosowałam tylko Palomę, ale jest to jeden z żeli aloesowych.
W niewielkiej ilości (duża kropla) podkreślała i utrwalała skręt (było to ponad rok temu).
Natomiast, kiedy ostatnio próbowałam ja stosować, to bardzo szybko przeciążyła mi włosy.
Na pewno warto próbować żeli aloesowych, ale trzeba być ostrożnym

Stary 2010-10-14, 15:07   #25916
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Uważałabym na ilość nakładanego na włosy żelu aloesowego.

Stosowałam tylko Palomę, ale jest to jeden z żeli aloesowych.
W niewielkiej ilości (duża kropla) podkreślała i utrwalała skręt (było to ponad rok temu).
Natomiast, kiedy ostatnio próbowałam ja stosować, to bardzo szybko przeciążyła mi włosy.
Na pewno warto próbować żeli aloesowych, ale trzeba być ostrożnym
mnie zel aleosowy daje puch, probowalam z dwoch roznych firm i to samo, to bylo pare miesiecy temu i przez moment myslalam ze moje wlosy w ogole nie lubia aloesu ale w odzywkach jest ok
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-14, 15:14   #25917
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

puch to utrapienie, umyłam i odżywiłam włosy i jest fajny skręt ale niestety na samym czubku jest PUCH

1.mycie odżywka różowa Isana
2.maska biowax regeneracja suchych i łamliwych - 1 godzina
3.Joanna miód i cytryna bez spłukiwania
4.Nivea krem do loków

co byście jeszcze dodały na pozbycie się puchu?

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-14, 15:15   #25918
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
nie to zebym chciala rywalizacje zaczac ale mysle ze troche daleko za mna jestes, ja ide ostatnio jak burza z tymi testami, teraz czekam na stylizatory z miss jessie's....
Jak czytam, jakich kosmetyków próbujesz i na dostawę czego czekasz to

Za to jaką odwagą muszę się w swoich testach wykazać
Zły produkt zmyjesz, a po słabym cięciu, to tylko zostaje czekać aż odrosną

Stary 2010-10-14, 15:16   #25919
venealin
Raczkowanie

A w jaki sposób Palomę stosowałyście? Na mokre czy na suche? W wersji ugniatania czy jakieś rozcieńczenie i psikacz?
Zostało mi jej trochę, a ciągle nie mam stylizatora żadnego (jakiś leń mnie prześladuje z tym lnianym, chyba zaopatrzę się w konserwant i zrobię raz a trochę więcej, zawsze mogę zużyć jako maseczka jeśli mi nie podejdzie, nie? ) i tak sobie myślę, żeby może w ten sposób wykończyć?
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:24   #25920
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
puch to utrapienie, umyłam i odżywiłam włosy i jest fajny skręt ale niestety na samym czubku jest PUCH

1.mycie odżywka różowa Isana
2.maska biowax regeneracja suchych i łamliwych - 1 godzina
3.Joanna miód i cytryna bez spłukiwania
4.Nivea krem do loków

co byście jeszcze dodały na pozbycie się puchu?
U mnie puch jest objawem że jakiś produkt włosom nie odpowiada.
Może poczekaj i zobacz, jak sprawdzą się u Ciebie żel aloesowy i żel lniany?

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
A w jaki sposób Palomę stosowałyście? Na mokre czy na suche? W wersji ugniatania czy jakieś rozcieńczenie i psikacz?
Zostało mi jej trochę, a ciągle nie mam stylizatora żadnego (jakiś leń mnie prześladuje z tym lnianym, chyba zaopatrzę się w konserwant i zrobię raz a trochę więcej, zawsze mogę zużyć jako maseczka jeśli mi nie podejdzie, nie? ) i tak sobie myślę, żeby może w ten sposób wykończyć?
Nakładałam na mokre i na suche

Na mokre - jeśli myłam włosy rano. Na suche - jesli myłam włosy wieczorem i stylizowałam rano.
Palomę używałam zawsze z Nivea FC, czasem kładłam najpierw Nivea FC, a później Palomę, a czasem mieszałam w dłoni dużą kroplę Palomy z Nivea FC i tak kładłam na włosy.

Jeśli stosowałam Palomę na mokre włosy, to lubiłam po wyschnięciu/wysuszeniu włosów jeszcze duża kroplę Palomy rozetrzeć w dłoniach i ugnieść nimi włosy (miało to służyć utrwaleniu fryzury).

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości