Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 894 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 14:32   #26791
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Zielony z Rossmanna też nie ma humektantów z tego co widzę chyba? * Rossmann, Styling Gel - Żel stylizujący ultra mocny
Och, masz rację. Przepraszam. A jeszcze niedawno pisałam, że mój przeźroczysty (bo mam wetlook z tej serii) ma glicerynę, a zielony nie
Zmyłka
Czyli zielony i owszem na zimę się nada, ale przeźroczysty już nie

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:34   #26792
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Wróciłam po wywczasach i pooglądam sobie to, co się działo pod moją nieobecność
Witam wszystkich

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 15:04   #26793
Eloe77

Kropcia

A ja sobie powolutku od 27 i 28
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
No tak, to może być (chociaż kto by chciał prostować loki )
Ale jest też taki filmik na tej samej stronie http://www.ouidad.com/video/Ouidads-4-Minute-Curls
i tu już laska ma po prostu falowane włosy - a też nimi trzepie
Własnie, właśnie Ale jak Ci już pisałam - najprawdopodobniej idzie o zrobienie loków, a nie korkociągow. Zrobiłam kilka prób tego rodzaju i rzeczywiście ni grama korkociąga
Myslę, ze Kropci by się ten sposób bardzo spodobał.
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
A najlepsza szkoła mówi, rób to co działa u Ciebie
NI emogłam, nie mogłam tego sobie odpuścić
Świetne
Cytat:
O oleju lnianym nic takiego nie czytałam, na jego niekorzyść świadczy skład - duży procent kwasów tłuszczowych wielonienasyconych (http://www.eurolen.pl/sklad.htm)
U mnie spisywał się rewelacyjnie zwłaszcza zimą. Dobrze zabezpiecza. To chyba mój olejowy silikon
Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Eloe Dzięki faktycznie przez chwilę myślałam o tej odżywce. A olejowanie na następne tydzień- dwa mam z głowy- ostatnio "sama z siebie" zleciała ze ściany półka, a razem z nią oliwa, która się rozbiła :beczy:
Czas zrobić kolejną pólkę pod rozrastająca się kolekcję włosówych cudeniek
Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
nie masz pojęcia Matko Przełożona jak dużo dla mnie znaczy Twoje najmniejsze pozytywne mruknięcie nawet
Mru, mru Ciesze się, ze się komus przydaję
Cytat:
No i na koniec kilka zdjęć (chyba przesadzam z tymi zdjęciami, ale tak łatwiej, niż opisywać co i jak było z tymi moimi cieniasami).
Pierwsze - po pracy (chyba jednak nie jest aż tak źle jak mi się wydawało)
Drugie - dzień drugi t.j. dzisiaj rano (to piękne wygniecenie na czubku głowy całe szczęście dało za wygraną ostatecznie)
Coraz ładniej Juz niedługo i następnego dnia włosy będa wyglądały dobrze, sama się przekonasz

Chciałam się pożalić, choć w zasadzie to też się cieszę
Miałam już okazję kilka ładnych razy czarowac loki dziewczynom i zawsze, ale to zawsze wychodza piękne Moje spod własnej ręki takie nie wychodzą Ech, bądź tu teraz zadowolona...
W ten weekend złapałam za włosy szwagierke i zawlokłam do łazienki. prosty szampon, Garnier i cudeńka Rybiorkowe KCKT i KCCC. Dr. bacty, arafatka, dyfuzor... na koniec podpięcie i jeszcze kapka KCCC...
tak wyglądały loki mojej szwagierki. Jej koleżanki padły z wrażenia (a ja lekko wczesniej i loki swoje wygniotłam )

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-10-27, 15:21   #26794
Lil Bon Bon
Raczkowanie

GG do Lil Bon Bon

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Cieszę się, że rozumiecie dlaczego chcę je ściąć

Na zdjęciach widać, jak górna warstwa nie chce mi się kręcić. Co najwyżej to są lekkie fale. A chciałabym mieć ładną, lekką, kręcona fryzurę
Włosy takie do ramion to max. Ale też na pewno nie krótsze niż do linii twarzy (nie wiem jak to nazwać).
Wiem, że po fryzjerze będę bardzo zadowolona
Masz dokładnie taki typ włosów, o którym marzyłam od kilku dobrych lat Gdybym ja posiadała taki cud natury na głowie, to unikałabym nożyczek

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
potwierdzam powtarzalnosc drugiego dnia po Strech Silkening Creme, tutaj fotki, w sensie fotka bo mam taki stan dzisiaj ze nawet komorka nie wspolpracuje ze mna
Efekty Twoich fotek niedługo mnie zrujnują. Uruchomiłam już swoje kanały w USA

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Witam
Poczytałam ten wątek i zmieniłam swoją pielęgnację. Nie wiedziałam że moje włosy mają potencał do aż takiego skrętu

Mam pytanie: czy jakoś zabezpieczacie włosy na czas nocy, żeby skręt się utrzymał?
Bo u mnie wszystko jest pięknie po myciu ale rano loki sa już pogniecione. Nie mam niestety możliwości żeby myć je rano
Jak miałam krótsze włosy zawsze przed snem wcierałam w końcówki trochę oleju kokosowego i wiązałam na głowie chustę ze śliskiego materiału w ten sposób, że wszystkie włosy były na czubku głowy.

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
nie używałam, chyba lepiej kupić sobie czysty olej kokosowy i wcierać w końce

włosy schną same czasem podsuszam suszarką

Giga10 - na Babydreama radzę uważać, włosy są po nim tak szorstkie, że ledwo dałam je rozczesać po nałożeniu odżywki, dodatkowo porobiły mi się takie małe kołtuniki i musiałam je wyciąć

Dama pikowa - żeli Delii szukaj w kerfurach
O tak zgadzam się z Paulinką co do Babydreama. Zastanawiam się, czy on jest naprawdę taki łagodny i nieszkodliwy, jeśli moje włosy po umyciu nim są w tak opłakanym stanie. Na szczęście myję co 5 dni
Stary 2010-10-27, 15:27   #26795
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem przy niskim PR trzeba zredukować humektanty w produktach zostawianych na włosie na rzecz tych zabezpieczających. Jeśli jednak Twoje włosy nie reagują nadmiernym puszeniem/wysuszeniem, to nie musisz tego robić.
U mnie dziś PR -2, niska wilgotność 46%, temperatura w normie 9. Poszukam bezglicerynowej lub małohumektantowej odżywki b/s i takiego też stylizatora, by wyjśc bez puchu. Na koniec kapeczka kokosa Efavitu.
To zależy czego szukasz, czego potrzebujesz. Jeśli jesteś zadowolona z Nivei, to możesz zawsze wprowadzić coś nowego, ale nie musisz jej od razu wykluczać. Wszystko zależy od Twoich włosów.
Czy razem Nie wiem, na ile Nivea usztywnia Ci włosy i jaki zapewnia hold. W Joannie wygląda na to, ze hold jest mocny, więc Nivea moim zdaniem będzie zbędna. Jeśli zaś Niveę stosujesz jako zabezpieczenie (w funkcji odżywki b/s), to wówczas nie powinnaś jej wykluczać.

Widać aż miło
Nie ma substancji, które zwykle sa w brylantynie. Mika nabłyszczająca bardzo daleko, więc nabłyszczanie minimanle lub wcale. Mocny hold, który może rozluźnić gliceryna po wodzie oraz glikol propylenowy po 2 polimerach. Mogą, ale nie muszą, bo wygląda na to, że brylantyna wyszła dośc lepka. Nadto wotamina B i witamina E, daleko, daleko też filtr UV.

W porównaniu z Niveą hold winin byc mocniejszy i trwalszy. Konsystencja bardziej lepka, więc może być problem z nakładaniem na suche (podobnie jest z Delią).

Widziałabym to jako raczej powolne wprowadzanie i porównywanie, w jaki sposób zachowuja się włosy.

Brak mi słów dla ogromu Twojej wiedzy!!!!!
Własnie wróciłam ze spaceru po zastosowaniu nivei fc i tej brylatyny i mam puch :/
Nicea fc mi się kończy, więc nie kupię następnej na rzecz żelu delii. Choć wyniknęło, że zielony z rossmana też się nada, więc znów nie wiem, który lepszy
A b/s używam od dawna i niezmiennie joanny len i rumianek.

Skład brylantyny zanalizowałaś bezblędnie - nabłyszczenia nie widzę, jest lepka

convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 15:48   #26796
bernadka20
Wtajemniczenie

volyova
Siostro moja droga.
Źle szukalas :P
Ja mam wlasnie ten zielony i analiza jego jest proszę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=196
Co najlepsze jest zgodny z CG.
Od siebie dodam, ze jakby nie ten żel to moje loczki by sie na maxa spuszyly. Tak to fakt sa spuszone ale nie az tak bardzo.
Swietnie mi sie go naklada :P I wlosy mi sie nie przetluszczaja po nim. Takze 5 zł za niego bodajze zaplacisz a efekt genialny jest ! ))

Anka.d
Dzieki za odpowiedz
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 15:54   #26797
cheveux_boucles
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
maska kremem nivea brzmi zachecajaco co prawda stosowalam go do koncowek
ja stylizatora nie uzywam zadnego moja odzywka bs robi za niego i w ciagu dnia poprawiam tylko nia i to czasami nie lubie przylizu przyklapu sztywnosci i sklejenia wlosow jakie pozostawiaja po sobie wiekszosci stylizatorow w formie zeli
rybiorek ale rosna ci te loki
wypróbowałam krem nivea na całe włosy- na moje nie działa...strasznie obciążył włosy i mimo podwójnego mycia włosów, mam wrażenie jakby były posklejane..
cheveux_boucles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 15:56   #26798
Eloe77

do 29
Cytat:
Napisane przez Młódka Pokaż wiadomość
ale stwierdziłam ze nie bede ich ścinać dopóki nie odwiedzę Wawy i tej słynnem Pani Marylki czy jakos tak (15.11)
O proszę, ktoś tu się do fryzjera wybiera
Cytat:
Mi się marzy długość taka, jaką ma Eloe
Żartujesz? Dawaj, zamieniamy się Ja poprosze o Twoje.
Ale powaznie, to gęstością ogłabyś się podzielić
Cytat:
Napisane przez convallaria Pokaż wiadomość
Brak mi słów dla ogromu Twojej wiedzy!!!!!

Cytat:
Własnie wróciłam ze spaceru po zastosowaniu nivei fc i tej brylatyny i mam puch :/
To teraz próbujemy sama brylantynę po Naturii. Myślę, że będzie mniejszy puszak, ale i tak się pojawi wcześniej czy później (ja dopuszczam puszaka u siebie 2 dnia i później - dzięki niemu mam objętośc )
Cytat:
Nicea fc mi się kończy, więc nie kupię następnej na rzecz żelu delii. Choć wyniknęło, że zielony z rossmana też się nada, więc znów nie wiem, który lepszy
Oba są w podobnej cenie, a na zielony podobno promocja, więc możesz wziać oba. I tak w sumie tańsze będa niż Nivea.
Cytat:
Skład brylantyny zanalizowałaś bezblędnie - nabłyszczenia nie widzę, jest lepka
Cieszę się

Rybiorku cudownie
A chustę zawiązałas pod prysznic? Ciekawe... Może i swoim zrobię taki plunking

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez cheveux_boucles Pokaż wiadomość
wypróbowałam krem nivea na całe włosy- na moje nie działa...strasznie obciążył włosy i mimo podwójnego mycia włosów, mam wrażenie jakby były posklejane..
Nie dziwię się. Parafina

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-10-27, 16:04   #26799
bernadka20
Wtajemniczenie

Rybiorek to nas lubi zaskakiwac...Przepiękne loczki ! )))

a wlasnie matko przelozona :P
Droga Eloe Myjesz takze wlosy Fitomedem z dlugosci czy tylko skalp ? ))
Kupilam go dzisiaj u cioci za 12 zł Bylam bardzo szczesliwa i dziekuje św. Curli za to, ze byl !
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 16:17   #26800
kropcia007
Wtajemniczenie

Eloe moja długośc tak mi zabiera skręt że obecnie mam fale bez takiego zabiegu po takim "shake" to bym chyba proste miała

dziewczyny mam dojście do Tigi love peace planet, niestety tylko w zestawach jak na razie

zestaw nr 1: Fresh Air
-szampon nabłyszczający 250 ml
-odżywka nabłyszczająca 200 ml
-mgiełka nadająca teksturę 127 ml
-freak of nature -produkt zagęszczający

zestaw nr 2: Vacation in a Box
-szampon nabłyszczający 250 ml
-odżywka nabłyszczająca b/s 200 ml
-mgiełka nadająca teksturę 127 ml

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-10-27 o 16:40
Stary 2010-10-27, 17:09   #26801
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość
Giga10 do OMO najtańszy szampon, to Babydream z Rosmanna masz mrs potter, więc tą odżywką możesz ochraniać włosy- stosować jako pierwsze O. Dokup sobie jeszcze jakąś treściwszą odżywkę na drugie O. Dziewczyny sobie chwalą Garnier z masłem karite i awokado. Kupując Babydream możesz w Rosmannie tez wziąć jakąś odzywkę Isany- np. różową z jedwabiem, albo białą z olejkiem Babassu (ja osobiście wolę tą )
Za Babydream i Isanę zapłacisz około 7 zł garnier tez koło 7 kosztuje
jesli chodzi o cene, to mysle ze taniej wyjdzie barwa - ok. 3 zł
a isana ostatnio non stop w promocji za chyba 3,50 (trzeb azapasy zrobic poki mozna )

Cytat:
A ja jeszcze chciałam sie dopytać
żel Delia - czy stosujecie i gdzie można go kupić? Zastanawiam się tez nad zielonym rossmanowskim. Miałam artiste fioletowy i się sprawdził. Ale niestety coś z żelem lnianym romans mi nie wychodzi
kochana w sobote odpowiadalam na to pytani komus innemu a temat przewijal sie mnostwo razy. wystarczylo w wyszukiwarke wpisać 2 słow: delia i gdzie.

Cytat:
Napisane przez convallaria Pokaż wiadomość
W załączniku zdjęcie całego składu brylantyny, mam nadzieję, że widać wyraźnie
a ja mam pytanie - co to wlasciwie za rodzaj kosmetyku ta brylantyna? mi zawsze sie to kojarzylo troche z woskiem do wlosów (takie cos dla panów z wiejskich dyskotek z fryzurą - krowa zalizała mi grzywke na jedna strone

jaka to ma konsystencje? z tego co piszecie to taki troszke bardziej lepki zel?

Cytat:
Nie dziwię się. Parafina
helloooo

dopiero po tym co napisalas zorientowalam sie ze chodzilo o krem nivea - w sensie ten normalny krem w niebieksim opakowaniu - pierwsze skojarzenie mialam z balsamem flexible curls

tak offtopowo chcialam sie pochwalic ze oddalam dzisiaj krewke (udalo sie pierwszy raz w tym roku a szósty w sumie!) i... bronie sie 9 listopada a po obronie chciałabym wszystkim wrocławiankom podrzucić temat zakreconego spotkania co wy na to?
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 17:22   #26802
caskada
Zakorzenienie

kropcia masz racje ze dlugosc zabiera mocny skret cos wiem o tym ale jako ze zapuszczam maksymalnie to zaczelo mi to nie przeszkadzacwol e jednak miec fale ale grubsze i miec lad na glowie niz miec te moje drobne loki i walczyc z puszakiem
postanowilam ze nie bede miec makaronu na glowie i powroce do moich grubszych fal
Stary 2010-10-27, 17:29   #26803
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość

a ja mam pytanie - co to wlasciwie za rodzaj kosmetyku ta brylantyna? mi zawsze sie to kojarzylo troche z woskiem do wlosów (takie cos dla panów z wiejskich dyskotek z fryzurą - krowa zalizała mi grzywke na jedna strone

jaka to ma konsystencje? z tego co piszecie to taki troszke bardziej lepki zel?
Mam bardzo podobne skojarzenia
Generalnie faktycznie chodzi chyba o to nabłyszczenie - to cecha główna i wyróżniająca brylantyny - choćjak widać z analizy składu akurat nie w przypadku tej z Joanny.

Ja dysponuje brylantyną w żelu, a faktycznie skojarzenie z woskiem ma poparcie w KWC - jak wpiszesz tam brylantyna to wyskakuje kilka pozycji - najczesciej brylatnyna w wosku i też właśnie w żelu.

Konsystencje ma ta moja, jak bylo powiedziane - lepkiego zelu.

convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 17:43   #26804
Volyova
Rozeznanie

Cytat:

Ale to jest isopropyl alcohol, więc do wysuszaczy typu denat nie należy.
A tu piszą inaczej http://naturallycurly.be/curlreading...stand-alcohols

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 17:45   #26805
evelyn13
Przyczajenie

GG do evelyn13

Witam, pewnie mnie nie pamiętacie, bo odezwałam się dopiero kilka razy i to niezły szmat czasu temu.... niestety taki długi czas nie miałam internetu, więc podczytywałam tylko kilka wątków, jak tylko mogłam gdzieś dorwać się do kompa, natomiast na odpowiadanie brakowało mi czasu. Mam nadzieję, że od teraz już będę stałym gościem na forum

O włosy dbałam cały czas, natomiast bardziej starałam się żeby były proste niż kręcone. Moim włosom dużo nie potrzeba, wystarczy je kilka razy przeczesać palcami jak są mokre i trochę obciążyć....wiem wiem nie bijcie, ale jakoś mi się ciężko przyzwyczaić do siebie w wersji falowano-lokowej

Ostatnio zauważyłam, że włosy które wypadają mi podczas mycia są dość mocno kręcone w większości, tak na mój gust 3a, ale tylko i wyłącznie kiedy są mokre. I stąd moje pytanie na początek. Na sucho nie mogę uzyskać nawet 2b,c....O co chodzi, czy ktoś może mnie oświecić?? Nie ukrywam, że takie 3a to chciałabym mieć, bo moje na razie kiedy są suche są po prostu powywijane, nawet nie pofalowane... Skąd taka różnica?

Dbam o siebie

Kooooocham smooth jazz
evelyn13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 17:59   #26806
Rybiorek
Zakorzenienie

Ja tak tylko na momencik dziewczyny, praca z grypa jest wykanczajaca psychicznie i fizycznie

Eloe
- chustka obwiazuje wlosy zeby mi podczas prysznica nie zmokly, nie staram sie jakos tak specjalnie, robie cos a la nowoczesny turban, wczesniej podpinam grzywke to jest latwiej zrobic ten turban

po zdjeciu turbana wystarczy ze mocno potrzasne glowa i mam swoj naturalny rozgardiasz lokowy z powrotem

Lil Bon Bon - niezmiernie mi przykro jestes blizej ruiny ale za to jakie loki bedziesz miec - wszyscy padna, ten kremik jest swietny
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:47   #26807
Edith3F
Zadomowienie

Witam po długiej nieobecności wszystkie kręcone "stare" i nowe

Odżywiam ,dbam, zapuszczam -tak więc nic się nie zmieniło

Za to zmieniło się trochę w moim życiu, bo zaręczyłam się i przygotowuję się do tego najważniejszego dnia

małgosiu86 kupiłam ten żel Isany na szybko.Tak w ogóle to myślałam, że to lakier Dopiero po zastasowaniu coś było nie tak i się dopatrzyłam co kupiłam Na włosach sprawdza się całkiem fajnie ,bardzo podoba mi się to ze jest w spray-u Odkleiłam dziś tę nalepkę żeby zobaczyć skład no i się zmartwiłam a Twoja analiza mnie utwierdziła w tym smutku,ech

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:00   #26808
insanecurls
Raczkowanie

Dama pikowa tu znajdziesz ten balsam
http://lokikoki.pl/product-pol-2130-...00-ml-Leo.html

insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:19   #26809
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
małgosia86 ehh...normalnie mnie serce boli jak pomyślę o tym Twoim ścinaniu, ale rozumiem...w końcu to Ty masz się czuć dobrze ze swoimi włoskami, a nie my
szczerze bym Wam oddała te włosy, które zetnę

Wiem, że prawie każda kręconowłosa chce mieć dłuższe włosy niż teraz ma (jest tu ktoś jeszcze oprócz mnie kto nie zapuszcza?), ale to nie zawsze jest korzystne
Myślę, że duża część kobiet po prostu źle wygląda w długich włosach (oczywiście nie mam tu na myśli nikogo z forum, bo przecież nikogo z Was na żywo nie widziałam). Piszę to na podstawie własnych obserwacji Długie włosy często są przyklapnięte na głowie - takie miała dziewczyna ze zdjęcia ostatnio podanego przez Rybiorka (choć włosy same w sobie były piękne).

Dłuższe włosy dłużej schną, trzeba je dłużej ugniatać, łatwiej uszkadzają się końcówki, włosy chowają się pod ubrania i trzeba je wyciągać spod szalików, płaszczy, a latem jest w nich gorąco.

Także krótkie włosy mają swoje zalety

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
Małgosiu - gdzie dorwałaś odżywkę Cien z aloesem?? kręcę się po Lidlach i nigdzie nie ma
Trzeba czekać aż pojawi się w gazetce
Ta odzywka niestety nie jest przez cały rok dostępna.

Cytat:
Za Babydream i Isanę zapłacisz około 7 zł garnier tez koło 7 kosztuje
Teraz nawet mniej bo wszystko co wymieniłaś jest w promocji

Cytat:
Zielony z Rossmanna też nie ma humektantów z tego co widzę chyba? * Rossmann, Styling Gel - Żel stylizujący ultra mocny
Z wszystkich moich obecnych żelów ten jest najlepszy.
Ale dzisiaj kupiłam Isanę czarną (nie tak dawno analizowałam wszystkie żele z tej serii). Zobaczymy jak zadziała

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
Masz dokładnie taki typ włosów, o którym marzyłam od kilku dobrych lat Gdybym ja posiadała taki cud natury na głowie, to unikałabym nożyczek

Cytat:
Żartujesz? Dawaj, zamieniamy się Ja poprosze o Twoje.
Ale powaznie, to gęstością ogłabyś się podzielić
A chciałbyś codziennie pół godziny suszyć włosy?
To się wiąże z gęstością

Już obiecałam Rybirokowi, że oddam jej część moich włosów z długości

Cytat:
Nie dziwię się. Parafina
A dlaczego parafina jest taka zła?
Wiem, że już wcześniej o tym pisałaś, ale pamiętasz może w którym to było miejscu?
Pewnie jeszcze nie doczytałaś, ale znalazłam dla siebie krem do stylizacji i właśnie jest w nim petrolatum - zobacz do tego posta.
Może to oznaczać jakieś problemy?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
małgosiu86 kupiłam ten żel Isany na szybko.Tak w ogóle to myślałam, że to lakier Dopiero po zastasowaniu coś było nie tak i się dopatrzyłam co kupiłam Na włosach sprawdza się całkiem fajnie ,bardzo podoba mi się to ze jest w spray-u Odkleiłam dziś tę nalepkę żeby zobaczyć skład no i się zmartwiłam a Twoja analiza mnie utwierdziła w tym smutku,ech
lakier też jest z Isany - w czerwonym opakowaniu chyba (albo pianka jest w czerwonym)
w ogóle są też takie malutkie, "podróżne" opakowania - pianki chyba właśnie

Mi się ten żel nawet podoba - do odświeżenia skrętu, a nawet jego utrwalenia może być całkiem, całkiem. Dopytam jeszcze o ten składnik, którego nie jestem pewna. Ale przecież nie pryskasz nim "gołych" włosów. Pewnie jest na nich co najmniej odżywka b/s. Także tylko obserwuj włosy, żeby zobaczyć, czy ich ten spray nie przesusza.

To zdecydowanie może być alternatyw dla lakieru

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:21   #26810
insanecurls
Raczkowanie

Cytat:

Wiem, że już wcześniej o tym pisałaś, ale pamiętasz może w którym to było miejscu?
Pewnie jeszcze nie doczytałaś, ale znalazłam dla siebie krem do stylizacji i właśnie jest w nim petrolatum - zobacz do tego posta.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

parafina to olej mineralny a one oblepiaj,a włos i z tego co wiem może nadbudować się na włosie i utrudniać dostęp skł odżywczym i powoduje ze włosy są takie.... obciążone

insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:47   #26811
morrigan1986
Wtajemniczenie

Okej, może moja fryzura po pierwszym dniu OMO nie wygląda jakoś super, ale muszę przyznać, że to co się pofalowało rano trzyma się do tej pory. A włosy myłam o 5 rano. Zobaczymy jak będzie jutro. Troszkę się obawiam odżywki b/s, moje włosy za takimi nie przepadają.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:51   #26812
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że duża część kobiet po prostu źle wygląda w długich włosach . Piszę to na podstawie własnych obserwacji Długie włosy często są przyklapnięte na głowie
Niestety, ale się z tobą zgadzam.
Cytat:
Dłuższe włosy dłużej schną, trzeba je dłużej ugniatać, łatwiej uszkadzają się końcówki, włosy chowają się pod ubrania i trzeba je wyciągać spod szalików, płaszczy, a latem jest w nich gorąco.
No to wymieniłaś prawie wszystkie wady długich włosów
Faktycznie tak jest.I jakby porównał wady i zalety to tych wad jest zdecydowanie więcej

Małgosiu86 doczytałam właśnie, że obcinasz włosy! Są przepiękne ! Wielka szkoda, że tak źle się w nich czujesz
Sama zapuszczam więc wiem że łatwo z nimi nie jest,ale moje nie są tak piękne jak Twoje

Cytat:
lakier też jest z Isany - w czerwonym opakowaniu chyba (albo pianka jest w czerwonym)
w ogóle są też takie malutkie, "podróżne" opakowania - pianki chyba właśnie
wcześniej miałam takie małe opakowanie lakieru Joanny,naturia, kiwi i ale skończył mi się i na szyko potrzebowałam czegoś w zamian. Bardzo poręczne takie malutkie opakowanie było i zapach był przyjemny ,kiwi Zeby było jasne lakieru używam tylko do grzywki
Cytat:
Mi się ten żel nawet podoba - do odświeżenia skrętu, a nawet jego utrwalenia może być całkiem, całkiem. Dopytam jeszcze o ten składnik, którego nie jestem pewna. Ale przecież nie pryskasz nim "gołych" włosów. Pewnie jest na nich co najmniej odżywka b/s. Także tylko obserwuj włosy, żeby zobaczyć, czy ich ten spray nie przesusza.

To zdecydowanie może być alternatyw dla lakieru
Dziękuję Ci bardzo małgosiu! pocieszyłaś mnie
Użyłam go na razie 2 razy, ale jest fajnie.Podkreśla skręt, utrwala
Zawsze stosuję OMO i potem odżywka b/s
Stylizację robię tylko czasami (balsam nivea lub kapka żelu),ale zauważyłam że ze stylizacją wyglądają jednak o wiele lepiej

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 20:01   #26813
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
kropcia masz racje ze dlugosc zabiera mocny skret cos wiem o tym ale jako ze zapuszczam maksymalnie to zaczelo mi to nie przeszkadzacwol e jednak miec fale ale grubsze i miec lad na glowie niz miec te moje drobne loki i walczyc z puszakiem
postanowilam ze nie bede miec makaronu na glowie i powroce do moich grubszych fal
ja też wolę długie fale ale dziś moje włosy są jakieś cienkie czyżby odżywka je tak nawilżyła mało och strasznie i przeszło mi nawet przez myśl by ściąć z 15 cm by były zdrowsze i grubsze ale szkoda mi rocznego zapuszczania ehhh zobaczymy jak będzie jutro po myciu

Stary 2010-10-27, 20:35   #26814
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
szczerze bym Wam oddała te włosy, które zetnę
dawaj, dawaj bede miala pasemka ;P
Cytat:
Wiem, że prawie każda kręconowłosa chce mieć dłuższe włosy niż teraz ma (jest tu ktoś jeszcze oprócz mnie kto nie zapuszcza?), ale to nie zawsze jest korzystne
Myślę, że duża część kobiet po prostu źle wygląda w długich włosach (oczywiście nie mam tu na myśli nikogo z forum, bo przecież nikogo z Was na żywo nie widziałam). Piszę to na podstawie własnych obserwacji .
no niestety, ja licze sie z tym, ze moje cieniasy nie beda dobrze wygladac przy dlugosci do zapiecia stanika. jesli beda sie robic przeswity, to trzeba bedzie zatrzymac sie przy krotszych.
chociaz jesli bym miala porownac swoje wlosy krotkie (naciagniete ledwo do ramienia, albo nawet nie), do takich jak mam teraz (naciagniete prawie do pachy) to wole te krotsze rzeczywiscie - latwiej sie uklada, szybciej schną (i chyba sama sie sobie bardziej podobam w krotkich). za to dlugie lepiej wygladaja na drugi dzien bez reanimacji.
Cytat:
A chciałbyś codziennie pół godziny suszyć włosy?
To się wiąże z gęstością
suszarka pol godziny?? łojezu. wspolczuje. moje 15 minut wydaje mi sie katorgą.

Cytat:
ja nie eloe ale dorzuce swoje
loraine chyba tego nie sklasyfikowala, ale wydaje mi sie ze parafina pod wzgledem zmywalnosci zdecydowanie nie jest cg. jesli dobrze pamietam to myjesz odzywka, a odzywka parafiny nie zmyje. nie wiem jaka jest roznica miedzy petrolatum, a parafinum liquidum, ale po odzywce lorysa, ktora zawiera to drugie - czulam caly czas obciazenie, dlatego za 3cim razem uzylam juz szamponu. wiec po sobie stwierdzam, ze odzywka tego nie zmywa.

kupilas juz ten krem, czy dopiero planujesz?
Stary 2010-10-27, 20:41   #26815
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Po użyciu balsamu do włosów TBS ,,Bananowego,, włoski mam cieniutkie i leciutkie, niestety nie przepadam za tym efektem - więc idzie w odstawkę.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 20:46   #26816
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
(jakaś pomyłka?)

)
czemu pomyłka? W żadnym wypadku
Popatrz jeszcze raz na swoje zdjęcia z codziennika, Są piękne.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-10-27 o 21:12
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 21:13   #26817
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
Zastanwiam się czy któraś z was ma może studniówke w tym roku? Co zrobicie z włosami? wyprostujecie/ same wystylizujecie naturalne loki czy pojdziecie do fryzjera aby troche wspomogl wasz naturalny skret?
o nie, tylko nie walki i nieznane lokówki. Byłam skrzywdzona na studniówce i weselu siostry, ostatnie wesela, większe imprezy - robię sama fryzurę, zwykle to delikatne upięcie na bok, w miarę prosta grzywka na bok i wsio :P jednak na większe wyjście juz tak nie zaryzykuje, nigdy nie wiadomo jak lokasy zachowają się w ten dzień. ale Tobie radzę iść do fryzjera na jakieś upięcie (polecam, bo ja źle się czuje na imprezie w rozpuszczonych włosach) albo góra podpięta, a włosy zrobione na grubej lokówce, żeby fajne fale wyszły, upiąć koczka na bok, z kwiatem, spinka. Mam to w głowie ale nie na zdjęciu

Cytat:
Witam po długiej nieobecności wszystkie kręcone "stare" i nowe

Odżywiam ,dbam, zapuszczam -tak więc nic się nie zmieniło

Za to zmieniło się trochę w moim życiu, bo zaręczyłam się i przygotowuję się do tego najważniejszego dnia
witaaaaaaaaaj
gratuluję! zaręczyny w dniu moich urodzi byly
a zawsze myślałam ze taka młodziutka jesteś a tu ślub szczęścia

Witam dziewczynki, długo mnie nie było. Wyjazdy, praca, obrona. Pewien rozdział bo studia zamknelam za sobą a teraz witaj bezrobocie moje włosy ostatnio trochę ucierpiały przez zaniedbanie, ale czekam na wypłatę, zrobię listę i odżywiam

są w lepszej kondycji, zdecydowanie. A końcówki są najzdrowsze, nie rozumiem to od olejowania, bo żadnych fajnych masek nie stosowałam. Teraz chcę poeksperymentować z proteinami, bo w ogóle ich nie używam Ale nie ma tak dobrze, skręt się rozluźnił, znów szybko mi włosy urosły, taka różnica w cieniowaniu, już nie rozumiem czy spód szybciej mi rośnie czy jak. Wpadłam na pomysł, żeby sama wyrównać sobie włosy, dam radę? i tak teraz są nierówne, krzywdy sobie raczej nie zrobię, jedynie obawiam się nożyczek, zwykłe są co radzicie? i tak pewnie spróbuję, nie chce wydawać na fryzjera, w tej cenie mogę mieć 2 fajne odżywki

no to się rozgadałam nadrabiam Was tak ogólnie

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

aaa i zapomniałabym!
interesują mnie te odżywki, byłam u siostry i myślałam że źle widzę, bo składy całkiem fajne. Jakieś lokasy próbowały? (natknęłam sie na wizazu na kilka opini, ale żadna tutaj)

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ez-polysku.htm

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...jacych-sie.htm
proteiny, olejek, pantenol

dlaczego niezgodna z CG? przez quaternium? lubie odzywki Isany, chetnie sprobuje
Stary 2010-10-27, 21:40   #26818
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
No to wymieniłaś prawie wszystkie wady długich włosów
Faktycznie tak jest.I jakby porównał wady i zalety to tych wad jest zdecydowanie więcej

Cytat:
Małgosiu86 doczytałam właśnie, że obcinasz włosy! Są przepiękne ! Wielka szkoda, że tak źle się w nich czujesz
Sama zapuszczam więc wiem że łatwo z nimi nie jest,ale moje nie są tak piękne jak Twoje

Ty masz cudowne fale
Mogłabyś nam je pokazać, jak teraz wyglądają

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo małgosiu! pocieszyłaś mnie
Użyłam go na razie 2 razy, ale jest fajnie.Podkreśla skręt, utrwala
Zawsze stosuję OMO i potem odżywka b/s
Stylizację robię tylko czasami (balsam nivea lub kapka żelu),ale zauważyłam że ze stylizacją wyglądają jednak o wiele lepiej

U mnie stylizacja też bardzo poprawia ogólny wygląd włosów. Znacznie dłużej są świeże, nie mówiąc o tym, że lepiej się kręcą. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z tego żelu

Cytat:
dawaj, dawaj bede miala pasemka ;P

Cytat:
za to dlugie lepiej wygladaja na drugi dzien bez reanimacji.
To zupełnie inaczej niż u mnie. Im włosy są dłuższe, tym budzę się z bardziej wyprostowanymi.

Cytat:
loraine chyba tego nie sklasyfikowala, ale wydaje mi sie ze parafina pod wzgledem zmywalnosci zdecydowanie nie jest cg. jesli dobrze pamietam to myjesz odzywka, a odzywka parafiny nie zmyje. nie wiem jaka jest roznica miedzy petrolatum, a parafinum liquidum, ale po odzywce lorysa, ktora zawiera to drugie - czulam caly czas obciazenie, dlatego za 3cim razem uzylam juz szamponu. wiec po sobie stwierdzam, ze odzywka tego nie zmywa.

no to chyba wracam do punktu wyjścia i muszę znowu szukać czegoś do stylizacji
nie wiem, co wymyślę, że przeszukałam chyba wszystko dostępne w Polsce w cenie do ok. 30 zł

Cytat:
kupilas juz ten krem, czy dopiero planujesz?
dopiero planuję, ale jednak zmieniłam zdanie

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:26   #26819
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
To zupełnie inaczej niż u mnie. Im włosy są dłuższe, tym budzę się z bardziej wyprostowanymi.
Ja miałam podobnie jak Anka Długie pomimo, że zniszczone trzymały fason. Krótkie nadają się rano głównie do mycia.
Cytat:
no to chyba wracam do punktu wyjścia i muszę znowu szukać czegoś do stylizacji
nie wiem, co wymyślę, że przeszukałam chyba wszystko dostępne w Polsce w cenie do ok. 30 zł
A czego oczekujesz od stylizatora? Jeśli chcesz coś spróbować z parafiną to jest parę pasto-kremo-wosko-gum do włosów typu Taftu(mam jakąś starą wersję, której nie ma już w sklepach) Niestety nie umiem dokładnie podać aktualnych konkretów bo nieszczególnie mnie do tej pory interesowały
Btw oprócz tego, że guma Artiste jest z gliceryną to chwalę ją sobie nakładaną mokrymi rękami. Przy okazji utrwala bardzo mocno. Mocniej niż żel Delia.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość

aaa i zapomniałabym!
interesują mnie te odżywki, byłam u siostry i myślałam że źle widzę, bo składy całkiem fajne. Jakieś lokasy próbowały? (natknęłam sie na wizazu na kilka opini, ale żadna tutaj)

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ez-polysku.htm

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...jacych-sie.htm
proteiny, olejek, pantenol

dlaczego niezgodna z CG? przez quaternium? lubie odzywki Isany, chetnie sprobuje
Witam my się jeszcze nie znamy Też sobie planuję którąś, teraz promocja na nie jest. 6,99 zamiast 8,99 Ta druga chyba ładniej wygląda a quatenium-87 gdzieś czytałam, że nie ma tendencji do nadbudowywania się

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Ostatnio miałam test właśnie z ta odgrzebaną z szafki pastą Taftu, parafina gdzieś na przodzie składu. Zmywało się odżywką ok, niestety zostało jakieś niemiłe uczucie wysuszenia A do tego zaraz po nałożeniu już były strąki.

Edit: Trochę mi się pokręciło, zaraz po wodzie w tej paście jest petrolatum, parafina gdzieś dalej za polimerem.

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-10-27 o 22:35
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 22:34   #26820
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam podobnie jak Anka Długie pomimo, że zniszczone trzymały fason. Krótkie nadają się rano głównie do mycia.
one nie tyle trzymaja fason (zazwyczaj trzymaja fason najlepiej kosmyki z górnej warstwy ze strony na ktorej akurat nie spalam :P) ale takie dluzsze hmmm.. moze sa bardziej rownomiernie poodgniatane, czy rozprostowane? nie ma tak ze jedna strona prosta, a druga krecona czy efektu piorun w szczypiorek. jest bardziej regularnie (chociaz dalej sie cholerniki po nocy strasznie odkształcaja)

Cytat:
Btw oprócz tego, że guma Artiste jest z gliceryną to chwalę ją sobie nakładaną mokrymi rękami. Przy okazji utrwala bardzo mocno. Mocniej niż żel Delia.
o tak. zgadzam sie, ta guma to niezly utrwalacz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości