Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 911 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-03, 22:45   #27301
oli_lbn
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

a jeszcze tylko jesli pzred zastosowaniem mycia odzywka bede oczyszczac skalpik i wlosy szamponem z SLS to tez poprostu porzadnie umyc, nie to ze jakis czas mycia, powtorzenia?
Stary 2010-11-03, 22:48   #27302
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
Jakiej firmy ten sok aloesowy i gdzie go kupujesz?
Kupiłam w aptece, taki do picia, 25zl za litr
Można też polać na włoski

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 22:49   #27303
oli_lbn
Raczkowanie

gasolina84 byłam w salonie Locco na Narutowicza-pierwszy raz tam byłam.
Stary 2010-11-03, 22:50   #27304
bernadka20
Wtajemniczenie

Oli
Raz w tygodniu szampon z SLS dla oczyszczenia skalpu, by lepiej mogły wniknąć składniki odżywcze z odżywek bądź masek.
Ja tak zrobiłam, bo na zakładzie mnie obładowały produktami z silikonem hah..
Nie musisz tak robic jak ja :P moje włosy sa gęste ( przynajmniej mi tak fryzjerka mowila hah :P)dlatego tak myje włosy. Nie obciąża mi tego. A myc to normalnie co 2 dzień.

i najlepsze...słuchajcie stary moj opalizujacy spray z Avonu wylalam do ubikacji umylam psikacz i wlalam herbate z pokrzywy i popsikalam na skalp ha ! Jaka wygoda !
ale jak szorowałam butelke po tym baby to naprawde
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2010-11-03 o 22:52
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 22:53   #27305
oli_lbn
Raczkowanie

dziekuje Ci za odpowiedzi
mysle za zaczynając jeszcze pare błedow popełnie-ale w koncu rzekomo na błędach człowiek sie uczy
Stary 2010-11-03, 22:55   #27306
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Dodaję na razie zdjęcie, które pokazuje mniej więcej jakiej długości mam teraz włosy.
Postaram się w niedługim czasie dać bardziej wyraziste zdjęcie
(włosy umyłam SLSem + odżywka d/s Garnier Karite+odżywka b/s Joanna z apteczki babuni)

Okazało się, że w ogóle na sucho nie obcinają włosów i nie ma takiej możliwości
Kiedy umawiałam się na wizytę, to pytałam, ile kosztuje cięcie włosów kręconych na sucho, ale pani, która zapisywała widocznie tego nie dosłyszała. Wydaje mi się, że później jeszcze pytałam o to cięcie na sucho... w rozmowie telefonicznej jednak może coś umknąć
Małgosiu, mimo, że włosy są sporo krótsze, fryzura ma bardzo ładny kształt. Objętość jak zwykle jest bardzo fajna. Bardzo mi się podoba. . Chciałabym jeszcze zobaczyć z jakimś produktem do stylizacji. Pewnie bardziej się skręcą i mogą być trochę krótsze.
Podoba mi się taka długość. Dla mnie jest chyba idealna.

Co do ścinania na sucho. Myślałam, że skończyły się czasy, kiedy klient podporządkowywał się. Hmmm, ale skoro jesteś zadowolona z efektów, to najważniejsze

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 22:58   #27307
oli_lbn
Raczkowanie

odnosząc sie do scinania na sucho-jest to wskazane przy włosach kręconych?
mial kiedys podcinane włosy na sucho u fryzjera ale nie byłam jakos szczegolnie zadowolona, tak jakos inaczej, jakby były bardziej postrzepione..
Stary 2010-11-03, 23:00   #27308
bernadka20
Wtajemniczenie

Dziewczyny
Przede wszystkim nie wstydzmy sie mowic tego, czego wymagamy...
Trzeba wszystko mowic i fryzjer ma nam sie podporzadkowywac !
Klient nasz pan jak to mówią prawda :P

Oli
Nmzc
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 23:03   #27309
oli_lbn
Raczkowanie

przepraszam, juz doczytałam!
Cytat:
(mówiłam, że chodzi o to, żeby, kiedy włosy wyschną i się skręcą, to nie okazało się, że są za krótkie)
:
Stary 2010-11-03, 23:04   #27310
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Małgosiu, mimo, że włosy są sporo krótsze, fryzura ma bardzo ładny kształt. Objętość jak zwykle jest bardzo fajna. Bardzo mi się podoba. . Chciałabym jeszcze zobaczyć z jakimś produktem do stylizacji. Pewnie bardziej się skręcą i mogą być trochę krótsze.
Podoba mi się taka długość. Dla mnie jest chyba idealna.

postaram się dodać takie zdjęcie ze stylizacją
Cytat:
Co do ścinania na sucho. Myślałam, że skończyły się czasy, kiedy klient podporządkowywał się. Hmmm, ale skoro jesteś zadowolona z efektów, to najważniejsze
Nie było w ogóle opcji ścinania na sucho
Mogłam zrezygnować z cięcia albo zgodzić się na mycie.
Chciałam spróbować cięcia u tego fryzjera, więc zostałam. Poza tym chciałam wreszcie obciąć włosy i nie byłam przygotowana na to, żeby teraz iść do kogoś innego (podejrzewam, że musiałabym czekać ileś czasu na wolny termin, poza tym w Łodzi nie ma aż tylu dobrych fryzjerów, o których można się dowiedzieć z internetu)

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 23:07   #27311
oli_lbn
Raczkowanie

mi sie dzisiaj u fryzjera nie podobało w sumie tylko to ze Pani tarła moje włosy ręcznikiem zwykłym-bo sama tak sie staram nie robic i ze uzywala goracej wody-moze to mialo lepiej zmyc cos ale ogolnie byłam zadowolona szczegolnie ze rozjasnianie jest dosyc wymagajace, szczegolnie jeslisie troche poprawia poprzednie. teraz jest dobrze chyba sie dzis rozkreciłam, lecę juz spac, milej nocy Wam wszystkim
Stary 2010-11-03, 23:12   #27312
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oli_lbn Pokaż wiadomość
mi sie dzisiaj u fryzjera nie podobało w sumie tylko to ze Pani tarła moje włosy ręcznikiem zwykłym-bo sama tak sie staram nie robic i ze uzywala goracej wody-moze to mialo lepiej zmyc cos ale ogolnie byłam zadowolona szczegolnie ze rozjasnianie jest dosyc wymagajace, szczegolnie jeslisie troche poprawia poprzednie. teraz jest dobrze chyba sie dzis rozkreciłam, lecę juz spac, milej nocy Wam wszystkim
mi tez tarła ręcznikiem włosy
w ogóle to doszłam do wniosku, ze nie lubię jak ktokolwiek poza mną zajmuje się moim włosami, bo ja to robię najlepiej

Gorąca woda nie jest dobra dla włosów

Stary 2010-11-03, 23:15   #27313
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

postaram się dodać takie zdjęcie ze stylizacją
Nie było w ogóle opcji ścinania na sucho
Mogłam zrezygnować z cięcia albo zgodzić się na mycie.
Chciałam spróbować cięcia u tego fryzjera, więc zostałam. Poza tym chciałam wreszcie obciąć włosy i nie byłam przygotowana na to, żeby teraz iść do kogoś innego (podejrzewam, że musiałabym czekać ileś czasu na wolny termin, poza tym w Łodzi nie ma aż tylu dobrych fryzjerów, o których można się dowiedzieć z internetu)
Też zdecydowałabym się na Twoim miejscu.

Kiedy Bernadka zostanie fryzjerką zapiszę się do Niej. Do rodziców jeżdżę czasem przez Dębicę (za każdym razem TŻ wybiera inną drogę).

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 00:06   #27314
Kurka_Paulina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
i najlepsze...słuchajcie stary moj opalizujacy spray z Avonu wylalam do ubikacji umylam psikacz i wlalam herbate z pokrzywy i popsikalam na skalp ha ! Jaka wygoda !
ale jak szorowałam butelke po tym baby to naprawde
Ja tak zrobiłam z moją odżywką w sprayu Gliss Kur. Ten atomizer jest niesamowity, rozpyla taką delikatną mgiełkę
Kurka_Paulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 07:00   #27315
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

dziękuję za analizę
to maseczka apis, maska błotna do pielęgnacji włosów z minerałami z morza martwego.
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 08:35   #27316
caskada
Zakorzenienie

kathy
ale ja nie obcielam grzywki tak krotko mialam ja do brody i sciachalam do noska na bok czyli spokojnie nadal moge ja wsadzic za ucho..
decydowac sie na krotka do brwi to powazna decyzja przy lokach trzeba bedzie ja prostowac ja swoja po prostu czesze przeciagam palcami i jest prawie prosta jak mialam do brwi to musialam nosic proste wlosy

a tak wogole czesc wszystkim zakreconym
Stary 2010-11-04, 09:11   #27317
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Jestem cała w zachwytach. Teraz tuż przed 4 ożenkiem i pękam ze śmiechu, gdy oglądam sztuczki niemieckiego szlachcica Nie chce pokazać swojej siostry i kombinuje.
pamiętam
będzie się jeszcze działo
(choć Henryk co raz starszy i co raz mniej przystojny)

Cytat:
Chciałabyś to dodać jako załącznik? Chyba nie powinien zawierać nic poza tym, co niesie sam (własna nazwa itp.) Ale kto umie, to wyśledzi
Poza tym świetny pomysł

Ach - a jeśli mimo wszystko masz obawy, to zrób taką listę w blogu - wersja do druku (każdy kto będzie chciał, skopiuje sobie i wydrukuje).
Może Ci je prześlę i zerkniesz na nie?
Dokument jest prosto do drukowania. Mam wątpliwości czy w jednym wpisie na blogu taka lista się zmieści, a nie chciałabym jej już dzielić na części.

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
oj oj oj. brzytwy nie lubie. raz mialam tak ciete (dlugo przed cg) i bardzo mi sie wtedy zniszczyly koncowki.
generalnie brzytwy uzywa sie chyba glownie do przerzedzenia fryzury w przypadku bardzo gestych wlosow. ja tam wole objetosc
Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
z tego co czytałam na NC złe a w każdym razie niepolecane.
Daj swoim włoskom tydzień żeby się przyzwyczaiły do nowej fryzury a potem zdjęcia zdjecia
macie Dziewczyny rację
jak dzisiaj patrzę na końcówki to
(najchętniej bym poucinała te wystrzępione końce )
jedyna moja nadzieja w tym, że włosy rosną mi szybko, więcej na cięcie brzytwą bym się nie zdecydowała (to był mój pierwszy raz)

Stary 2010-11-04, 09:29   #27318
caskada
Zakorzenienie

widze ze rozmawilaiscie o brzytwie mialam kiedys tez nia sciachane wlosy nie polecam strasznie to niszczy wlosy szarpie do dzis walcze ze skutkami tego "obciecia" wygladalo to tak jakby ktos mi je powyrywal poszarpal odradzam przestrzegam
Stary 2010-11-04, 10:10   #27319
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorek,
Widziałam twój kolorek szczególnie na jednym zdjęciu był piękny rudzielec!! masz dużo włosków i przypuszczam że są dość grube, wczoraj olejowałam Vatiką 4 godziny potem biovax do zniszczonych+miód, szczerze nie widzę poprawy, kolor za to bardziej się wypłukuje. Muszę znaleźć coś fajnego do stylizacji, chyba znowu skuszę się na Alfaparf Seduction do loków.
nie mam grubych, mam cieniutkie po mamie, moj brat tez ma cieniasy, tylko one potrafia taka scieme walic ze sa grube (u brata tez), jak dawno temu bylam u fryzjera to jak weszlam do salonu to malo obsluga nie zemdlala z zachwytu 'jakie grube wloski', a ja ze to tylko wyglad, wszystkie podeszly i macaly, i przyznaly racje he he

Cytat:
Rybiorek

Zaraz złożę zamówienie na tej stronie, czyli co radzisz do stylizacji:Strech Silkening Creme ?
Kathy nie wiem co chcesz osiagnac, ten stylizator napewno nie prostuje wloskow bo chwilowo tylko jego uzywam wiec moge zapewnic ze codziennie loki sa, jedynie je uelastycznia co powoduje ze lekko sie wydluzaja, do tego robi jeszcze pare rzeczy (w moim przypadku):
- nawilza (na bank, bo wlosy po nim nie sa sztywne i suche jak po innych stylizatorach, w dotyku sa gladkie i takie jak sprezynki), oczywiscie to moze byc efekt zatrzymania wody we wlosie ale moge powiedziec ze dzialanie jest zdrowotne i optycznie i dotykowo
- zabija puch - jest jesien i deszcze i wiatry a puchu nie ma nawet jak troche zmokne, w biurze czy domu wysychaja i wszystko wraca do normy w sensie lokow
- zapewnia hold caly dzien
- aha i chyba najwazniejsze dla mnie: po nalozeniu zbija wlosy w grubsze pasma, efekt zostaje po wyschnieciu (moze dlatego sprawiaja wrazenie grubych)

dla mnie naprawde jest swietny i nie obciaza mi wlosow choc przyznam ze daje go za duzo, ale to wynika z tego ze chce aby cale wlosy byly nim pokryte rownomiernie, jednak po wyschnieciu wystarczy ze potrzasne glowa i kompletnie nie widac ze mam cos na wlosach

taka tylko uwaga: mysle ze wazny tez jest sposob nakladania, ja nakladam na ociekajace woda, potem rekami odciskam wode, turban na 5 min, i potem jesli trzeba to daje jeszcze troche kremu na konce (tak jakbym zel nakladala, czyli ugniatam konce z kremem na dloniach)

Cytat:
Dodaję na razie zdjęcie, które pokazuje mniej więcej jakiej długości mam teraz włosy.
Postaram się w niedługim czasie dać bardziej wyraziste zdjęcie
(włosy umyłam SLSem + odżywka d/s Garnier Karite+odżywka b/s Joanna z apteczki babuni)

sama nie wiem, co Ci doradzić
nie mam porównania z Tomkiem

Kiedy pani poprosiła mnie do mycia włosów, to powiedziałam, że miałam mieć cięcie na sucho.
Okazało się, że w ogóle na sucho nie obcinają włosów i nie ma takiej możliwości
Kiedy umawiałam się na wizytę, to pytałam, ile kosztuje cięcie włosów kręconych na sucho, ale pani, która zapisywała widocznie tego nie dosłyszała. Wydaje mi się, że później jeszcze pytałam o to cięcie na sucho... w rozmowie telefonicznej jednak może coś umknąć

Zrobiło się trochę zamieszanie w salonie, ale w końcu zdecydowałam się na mycie
W ogóle fryzjer pytał mi się, czemu chcę ciąć na sucho, ale raczej moje argumenty go nie przekonały (mówiłam, że chodzi o to, żeby, kiedy włosy wyschną i się skręcą, to nie okazało się, że są za krótkie)

Co do ustaleń długości - powiedziałam, że chcę je skrócić i zaznaczyłam, jaka chcę mieć minimalną długość (nie chcę krótszych niż do linii twarzy).
Szczerze mówiąc, to trochę brakowało mi ustaleń moich i fryzjera co do kształtu fryzury i długości włosów. W trakcie cięcia się pytałam i dostawałam odpowiedzi. Ale tak naprawdę to do końca nie wiedziałam, z jak długimi włosami (i jaką fryzurą) wyjdę.
Wydaje mi się, że dobrze byłoby też, gdyby fryzjer zapytał się, czy nie mam nic przeciwko cięciu włosów brzytwą (nie wiem, czy wymagam za dużo?)

Muszę dodać, że ogólnie to było bardzo miło i dobrze się czułam w tym salonie
Jak na razie to z obcięcia jestem zadowolona i dobrze się w nim czuję, tzn. podoba mi się, jak wyglądam (mojej mamie też się podoba, jeszcze nie miałam okazji nikogo więcej pytać o zdanie).
W dodatku taka fryzura mnie odmłodziła (ostatnio sporo osobom wydaje się, że właśnie zaczęłam I rok studiów (w tym także dzisiaj - fryzjerowi), a ja w tym roku studia magisterskie skończyłam). Zawsze uważałam, że w krótkich włosach wyglądałam poważniej, a tu niespodzianka
jak dla mnie wloski wygladaja ladnie, za pare dni to pewnie znow nas powalisz pieknym skretem

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
kathy
ale ja nie obcielam grzywki tak krotko mialam ja do brody i sciachalam do noska na bok czyli spokojnie nadal moge ja wsadzic za ucho..
decydowac sie na krotka do brwi to powazna decyzja przy lokach trzeba bedzie ja prostowac ja swoja po prostu czesze przeciagam palcami i jest prawie prosta jak mialam do brwi to musialam nosic proste wlosy

a tak wogole czesc wszystkim zakreconym
moja nawet jak przeczesze to sie skubana skreci, wiec nosze skrecona, no i wlasnie przyszedl etap co dalej, zapuszczac ja czy podcinac i zostac z grzywka, malzonek pomocny jest srednio bo jak zapytalam co robic to mi powiedzial wskazujac na fotke na ktorej wyszlam wg niego najlepiej ze mam miec tak jak tam, a tam to bylo po jakims roku jak sie poznalismy (czyli bedzie prawie 8 lat temu), wlosy byly pocieniowane, zafarbowane na wisniowa czerwien no i namiastka grzywki byla bo byly mocno scieniowane (wtedy byly pare miesiecy po fryzjerze po ktorym sie poplakalam bo pozbylam sie polowy wlosow)

a prawda jest taka ze wygodnie mi teraz z wlosami, suszenie dyfuzorem jest krotkie, nie ma potrzeby wiazania, nie koltunia sie od szalika.... chyba jestem w kropce.... (bez aluzji Kropciu)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 10:16   #27320
venealin
Raczkowanie

Cytat:
jak dzisiaj patrzę na końcówki to
(najchętniej bym poucinała te wystrzępione końce )
jedyna moja nadzieja w tym, że włosy rosną mi szybko, więcej na cięcie brzytwą bym się nie zdecydowała (to był mój pierwszy raz)
ehh...
wydaje się nie do pomyślenia, żeby fryzjer w dzisiejszych czasach robił de facto - co jemu się podoba i na dodatek szkodził włosom
Ode mnie tylko tyle, że fryzurka wygląda świetnie obawiałam się po cichu, że cięcie zaszkodzi Twoim lokaskom (no co, ja się nie znam, więc często się niepotrzebnie martwię ), całe szczęście okazało się, że - nie licząc końcówek, których na zdjęciu i tak nie widać - wszystko jest super....no i wyglądają jakby było ich jeszcze więcej niż przed cięciem (nie sądziłam, że to możliwe ).

A tak w ogóle to chciałam powitać nowe lokaski
no i "stare" lokaski z którymi nie miałam jeszcze przyjemności pogadać

Ok. A teraz zabieram się za nadrabianie.
Mam nadzieję dzisiaj już odpisać tak jak należy i być na bieżąco (im bardziej ja się staram, tym więcej wy piszecie, niedobre zakręcone, niedobre )
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 11:10   #27321
Paulinka675
Zakorzenienie

dziś użyłam kremowego stylizatora i znów to samo!!!

puszak, jakieś odstające sianowate pasma i nieregularny skręt!!

nie wiem co się dzieje z tymi włosami....

może włosy potrzebują olejowania? bo ostatnio rzadko to robię

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 12:41   #27322
venealin
Raczkowanie

Ok. To kolejna część nadrabiania

Cytat:
Kupisz w Naturze.
5,99 do 10.11 promocja :P
Siostra moja tam pracuje to wiem o wszystkim
Kurka wodna jak na złość, ja będę....HHYYYYY (zapowietrzyłam się właśnie) BĘDĘ w okolicach Natury 10.11 WIECZOREEEEM!! Ciekawe czy coś jeszcze do tego czasu się ostanie na półkach

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
w Rossmannie widzę nawet parę groszy tańsza, a do niego mam trzy kroki
OMG a czy tam też promocja do 10.11? Bo Rossman tam gdzie jadę jest poza galerią handlową, więc nie ma szans, że jeszcze będzie otwarty

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
zaczęłam seksownie odgarniać je do tyłu robiac dzikie miny %%
klaski :

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
A może za mało tej drugiej odżywki dajesz? Może nie rozprowadzasz jej dość starannie po całych włosach?
Ja ostatnio eksperymentuję i natchnął mnie ten filmik "How To: Styling Wavy to Loose Curly Hair"- pomijając to trzepanie włosami i różniste produkty, jakie pani aplikuje, moją uwagę zwróciło dzielenie włosów na 5 części i staranne rozprowadzanie produktów do zabezpieczenia i stylizacji na każdej części osobno plus potem jeszcze trochę ugniatania w całości.
Może Ci się to przyda
mi się przydało
Dzisiaj zastosowałam (bez podpinania, ale dzieliłam na pasma przy nakładaniu b/s i żelu) nie wiem czy sobie wkręcam, ale wydaje mi się, że włosy zaczęły się wyginać niemal od nasady

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Nadrobiłam
Szczęściara

Cytat:
Moim zdaniem to wynika z jak na razie bardzo małej świadomości konsumentów na temat składników kosmetyków. Takie osoby, jak my, które mają o tym pojęcie i dobierają kosmetyki świadomie i na podstawie składów, to wyjątki. Po co więc producent ma sprowadzac egzotyczne oleje, bawic sie w bogate receptury, jeśli silikony są tanie i dają szybkie rezultaty. Wyobraź sobie, że jakiś polski producent wypuszcza serię świetną składowo - dla przeciętnej klientki z silikonową bombą na głowie te produkty będą beznadziejne. Dopiero jeśli używanie ich będzie poparte odpowiednią wiedzą pielęgnacyjną, może to przynieśc rezultaty. Czyli producent musiałby jeszcze uświadomic taką klientkę, co i jak. Prościej i taniej jest wrzucic silikon
Dopóki konsumenci nie zmienią świadomości i nie przestaną kupowac kosmetyków na podstawie opakowania i opisu producenta, ciężko będzie cos wskórac.
popieram każde słowo Siostro ...

Dlatego też nasza misja propagowania Św.Curli i Św.Loka jest tak nieoceniona. Dzięki szerzeniu Zakręconej Nowiny sprowadzamy oświecenie na nieoświecone głowy

Cytat:
Uważaj z takimi mieszankami. 30% roztwór to hardcore! A potem jeszcze soda...Balansujesz na granicy dwóch skrajnych pH, takie eksperymenty mogą zaszkodzic włosom. Prościej i bezpieczniej użyc 2 razy szamponu z SLS/em.
No właśnie...tak cobie myślałam, że te 30% to chyba coś nie teges, dobrze wiedzieć, że coś mi tam odpowiednio błyskało na czerwono
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
Stary 2010-11-04, 12:45   #27323
venealin
Raczkowanie

Ciąg dalszy

Cytat:
Ja swój ręcznik zakupiłam ( a własciwie Yasmin mi zakupiła ) w decathlonie
Kosztował 19.99 i wymiar 65x90 jest dla mnie nawet za duży
http://www.decathlon.com.pl/PL/midch...0cm-126257951/
Oooo, ciekawa informacja, ciekawa (tak jak i wielkość oraz cena )

Cytat:
Dzień dobry wszystkim
Dżem Dobry Matko Przełożona

Cytat:
PS. Przeczytałam dziś poradę fryzjerki z Lorda Valium (fryzjer we Wro taki z lokalem w centrum, więc ceny kosmiczne ), iż nie zaleca żadnych domowych zabiegów pielęgnacyjnych na włosy
Cały opis dbania o włosy ograniczyła do doboru szamponu - samodzielnie lub przez fryzjera (sic!) - oraz trosce o brak łupieżu
Witamy w Polszcze
hahahaha się uśmiałam teraz.
Najlepiej na mycie włosów też chodzić do fryzjera wtedy nie będzie problemu

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
znaczy nasze babcie mialy niewiedze no to ciekawe skad byly te piekne dlugie wlosy, wiadomo czesciowo z niefarbowania, kiedys bylo mniej to popularne jednak domowe babcine sposoby jak zoltko i oliwa/rycyna potrafia zdzialac cuda, no ale to pewnie tylko przypadek
Taaa na pewno przypadek
Tak samo jak zupełnie przypadkowo co raz więcej jest produktów drogeryjnych reklamowanych za pomocą "naturalnych ekstraktów" itd. itp.
Swoją drogą. Szkoda tylko, że niemal nikt nie chce zostać uświadomiony, że te "ekstrakty" są w znikomych ilościach, a zatem obstawiam, że dobroczynne działanie jakichkolwiek składników naturalnych jest (w zdecydowanej większości przypadków) bardziej prawdopodobne przy stosowaniu specjałów własnej roboty.
Ale namieszałam, mam nadzieję, że ktoś się połapie co miałam na myśli

Cytat:
Nie poprawiam niczym włosów w ciągu dnia, ale jednak jak widzę je takie suche i bez życia po całym dniu, to myślę, że przydałoby się jakieś psikadło
Waśnie po to, żeby je nawilżyć - np. sok z aloesu, jakieś ekstrakty (olejów bym się obawiała na swoich włosach)
Planuję zamówienie na DOZie...ależ mnie kusi ten sok, chyba tym razem się nie oprę

Cytat:
ja jestem totalnie zakrecona i uzywam curly buttercreme z miss jessie's. Psikadla nigdy u mnie nie dzialaly. A ten kremik nie dosc ze ladnie pachnie to jak w ciagu dnia naloze to skret mi podkresla. Kluczem bylo znalezienie miary zeby nie przegiac. U mnie to pol herbatowej lyzeczki. I mam 2 w 1, nawilzam wloski i bardziej definiuje skret. Czy ja pisalam ze strasznie lubie miss jessies's? Hm.... Wiem, jestem totalnie zakrecona
to się zgadza
Ale za to jak ładnie zakręcona

Cytat:
Jak czuje się ktoś taki jak Ty w środowisku, po którym zwykle psy wieszamy? Tylko nas nie wydaj
Tak oto moje drogie Curlitanki, zostałyśmy naocznymi świadkami werbowania przez Matkę Przełożoną do Zakręconego Wywiadu

Cytat:
Moje tez nie kręcą się równomiernie. Z jakiś powodów raz lepiej kręci się prawa, a raz lewa. Z lewej mam więcej korkociągów, prawa z przodu wygląda jak prosta, ale gdy biorę do ręki lusterko, to okazuje się, ze to tylko złudzenie.
Tył kręci się jak szalony (choć zwykle bez korkociągów, chyba że ruloniki się na końcach zrobią), choć nigdy przed pokracznym cg tak nie było.
Ehh...niejako mnie pociesza to, że nie tylko ja walczę z tymi nieposłusznymi włosiskami
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
Stary 2010-11-04, 12:48   #27324
venealin
Raczkowanie

Końcówka...chyba

Cytat:
A ja dziś zapomniałam że mam rano głowę umyć i zrobiłam sobie dłuższą drzemkę i teraz siedzę ze smalczykowatym warkoczykiem
Kropcia ze smalcem...pychota

Cytat:
Dziś piłam pierwszy raz drożdże rozpuszczone w mleku -dałam radę
A ja miałam zamiar, ale nie zdążyłam rano (ehh ten wieczny brak czasu), mam nadzieję, że nie zapomnę po powrocie z pracy.

Cytat:
A jutro fryzjer
trzymać kciuki

niecierpliwie czekam na zdjęcia

Dama_pikowa śliczne korkociągi
Cytat:
Fryz mam tak szalowy ze nawet Pasiak (moja kotka) go uwielbia, potrafi usiasc na oparciu kanapy za mna i z namaszczeniem delikatnie obwachiwac lok po loku, a jak juz to zrobi to dopiero przenosi sie na moje kolana.
Ja to bym raczej macała bez opamiętania...no ale do Pasiaka mi daleko

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
heja

monsum i klimat na włosy działa INTENSYWNIE
włosy kręciły się jak szalone, a nic z nimi nie robiłam niestety masakrycznie się puszyły
po jakimś czasie mycia szaponem z sls niestety zrobiła się tragedia - coraz mniej się kręciły, poza tym chodziłam i sie drapałam, a do domu wróciłam z mega dredem

ledwo rozczesałam
Ależ straszysz. Mimo wszystko nadal marzę o Tajlandii

Cytat:
pomysle o fotce,co prawda nie mam ich za wiele, bo wiekszosc zostala na lapotoku TŻta
- od wczoraj jest w Birmie, tak się boje o niego, w ten weekend wybory w Birmie - od 20 lat. Może być nieciekawie

Cytat:
Kropciu,
azjatki niestety maja we wszystkim silikon z silikonem i jeszcze jeden silikon
w sumie przy tych warunkach pogodowych to nie ma co sie dziwic
kupilam tylko 1 odzyweczke - wrzuce potem do skladowego
zapachy obledne
Na samo czytanie mi się włosy spuszyły szkoda, że nie możesz dołączyć próbki zapachu do posta

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
nie zdazylo im sie pytac o krem, ale i tak bardzo dziwnie sie czulam slyszac o sobie ciagle bjutiful
nawet tż mi zaczął powtarzać jaka to ja piękna i podobna do różnych aktorek, hahaha
ciekawy, mocno dowartosciowujacy wyjazd
Super

Cytat:
Napisane przez 3mkm3 Pokaż wiadomość
Ale się popisałam dzisiaj

Poleciałam dzisiaj do Rossmanna kupić odżywkę Garniera z Awokado i Karite. Ludzi tłum, ale udało mi się cudem dorwać ostatnią butelkę. Byłam przeszczęśliwa, dopóki nie spróbowałam nałożyć jej na włosy. Okazało się, że wzięłam szampon...

No trudno, oddam siostrze a sama wybiorę się jeszcze raz na zakupy.
cudnie Szkoda, ze mój TŻ nie czyta tego forum, może by zrozumiał, że nie ja jedna mam takie dni

A jeszcze tak od siebie praGŁam dodać że wczoraj naciapałam na włoski MrsPotters do oporu Tzn.
Umyłam Pottersem, odcisnęłam, w skalp wtarłam Capitavit a na długość dałam ponownie MrsPotters z tym, że na ręce domieszałam trochę oleju migdałowego, całość pod czepek i koszulkę do rana.
Rano znowu umyłam Pottersem (dla świętego spokoju, martwiłam się, że olej może nie spłynąć, pewnie niesłusznie, no ale niech już będzie), b/s i artiste żel.
Modyfikacja w ostatnim etapie była taka, że starałam się rozdzielać włosy na pasma (wg instruktarzu z linka Volyovej ) i w ten sposób nakładałam b/s i żel.
Efekt zaraz zamieszczę w codzienniku.
Jestem bardzo miło zaskoczona jak już wspominałam, wydaje mi się, że włoski drgnęły ze skrętem nieco wyżej niż zwykle, no i o dziwo po raz pierwszy mam wrażenie, że skręt jako tako się trzyma (tfu, tfu, na prostownicę urok), włosy sprawiają wrażenie ciężkich, ale w pozytywnym sensie
Tyle tylko, że pojawił się puch coś za coś czy jak?

Z puchem sobie dam radę, boli mnie tylko, że wypadają
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY

Edytowane przez venealin
Czas edycji: 2010-11-04 o 13:06
Stary 2010-11-04, 14:50   #27325
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Ale pędzicie

Kropciu jak fryzjer?

Volyova - spróbuj nie ugniatać suchych włosów spryskanych psikadłem, a jedynie delikatnie je harmonijkuj. Zwykle miałam lepsze efekty niż po ugniataniu.

Rybiorku dziś testuję Devę I powiem, że AnGel robi cuda nawet z suchych (korkociągi się rozkręciły po spaniu, ale nałożony żelik na suche ponownie je skręcił). Będę poważnie myśleć nad nim i KCCC (tu czekam tylko na promocję największego opakowania bo 150 zł za żel to nieco dużo). Ten Twój Silk też mnie zaczyna kołować (jak Twojego Pasiaka zresztą )

Dama_pikowa widzę, że to jakiś Lorys z karmelem. Cóż... nic w nim nie ma poza parafiną i polimerami oraz kumplami parabenami. Nada się jako zatrzymywacz wilgoci we włosie, a poza tym jako baza dla półproduktów, ale musisz pamiętać, że cg to on nie jest.
Prawdę mówiąc wolałabym kupić półprodukty niż tego Lorysa.

Caskada jeśli masz włączone ogrzewanie w domu, komputer, papiery to powietrze jest suche i włosy nawilżone powinny oddawać wówczas wodę. Jest jeszcze druga możliwość - w powietrzu jest spora wilgotność a włosy są suche - wówczas będą ciągnąć wilgoć z powietrza.
Klucz do odgadnięcia zagadki stanowią pogoda, stan włosów i wilgoć obecna w powietrzu Twojego mieszkania.

Cytat:
Napisane przez Alciaaa Pokaż wiadomość
Więc, po umyciu odżywką co powinnam jeszcze na nie sobie dać?
W zależności od stanu zniszczenia, rodzaju i oczekiwań włosów możesz dać odżywkę do spłukiwania (trzeba ją odpowiednio dobrać do odzywki myjącej, by w sumie nie obciążyły włosów), odzywkę bez spłukiwania (to obowiązkowo) i coś do stylizacji.
Cytat:
Skoro nie będę mieć żadnych SLS to będę mogła od czasu do czasu nakładać sobie olejek rycynowy?
A dlaczego by nie? Nawet nie od czasu do czasu a regularnie. Olejek rycynowy zmyjesz delikatnym szamponem i odżywką (jak już nabierzesz wprawy )
Cytat:
Wciąż są odkrywane przez was jakieś nowe kosmetyki, więc jaka jest według was lista Top ileś tam ?
Każda ma indywidualny program. Zachęcam do przejrzenia dziennika i codziennika.

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
W weekend olejowałam włosy i znowu mi się rozprostowały po olejku z amlą. Może powinnam zmienić olejek?
Co to dokładnie za olejek? I co później robiłaś z włosami?
Cytat:
Czy możecie mi poradzić co do skrętu będzie lepsze Boots, o którym pisała chyba Eloe czy ten krem do loków z TBS?
Zależy co Twoje włosy lubią i co Ty sama preferujesz. Dla mnie oba te produkty służą do czego innego. Na dodatek po Bootsie włosy mam szybko obciążone, a po Boosterze nie. Boots ma słaby hold, a Booster mocniejszy.

Yasmin witaj po wojażach
Cytat:
teraz walcze zeby wlosy doprowadzic do wygladu sprzed wyjazdu, sa niestety mocno wysuszone

Cytat:
Eloe
Matko nasza...Daje radę...Dzisiaj 5 klientów
jestem z Tobą myślami
Cytat:
Zrobiono mi loki na wałkach.
Dlaczego?

Cytat:
Napisane przez CoffeeWithMilk Pokaż wiadomość
I mam straszny problem, od nasady włosy przestały mi się kręcić, są normalnie proste a kiedyś kręciły mi się tak ładnie od samego skalpu. Czy jest na to jakaś rada? Czy coś pomoże wydobyć mi na nowo skręt od samej nasady? Z góry dziękuję za pomoc
A czego obecnie używasz? Skoro nie dbałaś, to możliwe, że zaczęły się przeciwko temu buntować - może tak reagują na mniejszą ilość wody?
I jeszcze - możliwe, że długość którą osiągnęły nieco osłabiła skręt.

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
polimery czyli to co w żelu?? np. carbomer? a te quaternium i polyquaternium też się do tego zaliczają?
Carbomer nie, ale q i pq już tak. Crosspolymery, polymery, PVP, silikony. Ja używam takiej szerokiej nazwy dla filmformerów.
Cytat:
bo jeśli tak nie ma znaczenia czy użyję odżywki b/s z tymi składnikami czy bez - nastroszenie się pojawia
Z jakimi konkretnie? Masz na myśli humektanty czy polimery?
Cytat:
może to wina żelu Delii??
Możliwe. Tam są niemal same polimery. Dobrze zatrzymują wodę, dają trwały hold, ale nie wiem jak zachowują się przy drastycznych zmianach temperatur. Ja noszę czapkę i w niej włosy.

danusiaes bardzo fajny program olejowy

Cytat:
Nie wiem co robię nie tak. Przed rozpoczęciem cg (powiedzmy, że to jest cg) moje włosy najczęściej mi się podobały. Były mocno skręcone i ładne.
Początki cg to fascynacja, efekty bardzo zauważalne, potem kryzys i potem znów ładne. A teraz... szkoda słów.
Ale co to dokładnie znaczy?
Z nami jest trochę dziwnie. Wcześniej mogłyśmy być zadowolone z włosów, ale teraz dostrzegamy najmniejszą zmianę, tak jesteśmy wyczulone. Cóż - tak to wszystko skutkuje. Ty stwierdzisz, ze masz fatalny dzień, a otoczenie zasypie Cię komplementami.
Jest jeszcze inna sprawa - kapryśność włosów, reakcja na wszelkie zmiany pogody, wilgotności, temperatury... Nosimy barometr na głowie. Wcześniej mogłaś tego nie dostrzegać.
I jeszcze jedno - bogatsza pielęgnacja nie gwarantuje, że włosy będą się wyłącznie coraz lepiej zachowywać. To sinusoida. Jeśli było świetnie, a teraz coś jest nie tak, to warto przemyśleć program, wprowadzić coś nowego, coś zmienić.
Cytat:
Skończyła mi się mrs potters aloesowa. Myłam balsamem, a do zabezpieczenia stosowałam odżywkę aloesową mrs potters, reszta pielęgnacji różnie. Ale wtedy najczęściej włosy miałam ładne.
Może tu leży pies pogrzebany? Może nie służą mi proteiny?
Proteiny w Pottersie aloesowym? Czy chodzi o porównanie z obecnym programem pielęgnacyjnym? Nie rozumiem.
A jeśli podejrzewasz proteiny, to dokładnie w jaki sposób wyglądają włosy?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Oli_lbn witaj . za pielęgnację szczególnie, że kręcone i rozjaśnianie to średnio razem po drodze, ale chcesz, przekonaj się sama.
Jeśli Twoje włosy to 2b to tym bardziej kaprysy i zmiany w ciągu dnia są możliwe. Ale - jak napisałam - to Twoja decyzja.

Cytat:
:Cry: a były już takie długie
Ale na pocieszenie dodam, że są dłuższe niż moje No i takie gęste Nie widzę jakiegoś upiornego działania fryzjera, a użycie brzytwy bardzo mnie się nie podoba.
Wiesz, ten opis wizyty przypomina m i reklamę Ery - na koniec jeszcze walnął klientowi, że mu zakola poleciały
Cytat:
Wydaje mi się, że dobrze byłoby też, gdyby fryzjer zapytał się, czy nie mam nic przeciwko cięciu włosów brzytwą (nie wiem, czy wymagam za dużo?)
Właśnie! Skoro widział, jak bardzo troszczysz się o włosy, dotykał ich i doskonale wie, w jakim doskonałym są stanie, to powinien był zapytać
Cytat:
Jak na razie to z obcięcia jestem zadowolona i dobrze się w nim czuję, tzn. podoba mi się, jak wyglądam (mojej mamie też się podoba, jeszcze nie miałam okazji nikogo więcej pytać o zdanie)
I moim zdaniem to, jak się czujesz, jest najwazniejsze.
Moja prośba - melduj na bieżąco o stanie końcówek.
Cytat:
Napisane przez H4LI Pokaż wiadomość
zawsze packalam co tam wpadlo pod reke, byleby wlosy sie kupy trzymaly, na 1. zdjeciu wlosy po kilku dniach od mycia a na reszcie swiezutkie jeszcze wilgotne i czyms utrwalone
Czyli kilka dni niemyte... Pozostaje ostre zabezpieczanie przed ucieczką wody
Cytat:
Dziewczyny
Przede wszystkim nie wstydzmy sie mowic tego, czego wymagamy...
Trzeba wszystko mowic i fryzjer ma nam sie podporzadkowywac !
Klient nasz pan jak to mówią prawda :P
Jak ja bym tak chciała!
Cytat:
w ogóle to doszłam do wniosku, ze nie lubię jak ktokolwiek poza mną zajmuje się moim włosami, bo ja to robię najlepiej

Dlaczego coś mi to przypomina?
Cytat:
Kiedy Bernadka zostanie fryzjerką zapiszę się do Niej. Do rodziców jeżdżę czasem przez Dębicę (za każdym razem TŻ wybiera inną drogę).
Ja też. Chociaż dla mnie to oznacza wycieczkę na drugi koniec kraju Ale za to na piękny drugi koniec kraju
Bernadrko, a może otworzysz objazdową fryzjerkę lokową?
Cytat:
pamiętam
będzie się jeszcze działo
(choć Henryk co raz starszy i co raz mniej przystojny)
Nie mogę się doczekać, ale nie mam czasu na oglądanie w tygodniu
Fakt, król coraz mniej przystojny, za to jego przyjaciel
Cytat:
Może Ci je prześlę i zerkniesz na nie?
Dokument jest prosto do drukowania. Mam wątpliwości czy w jednym wpisie na blogu taka lista się zmieści, a nie chciałabym jej już dzielić na części.
A prosze Cię bardzo, ślij.
Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
dziś użyłam kremowego stylizatora i znów to samo!!!
Jakiego?
Cytat:
może włosy potrzebują olejowania? bo ostatnio rzadko to robię
Możliwe. a co jest oprócz stylizatora?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:02   #27326
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość

Kropcia ze smalcem...pychota

Cytat:
A ja miałam zamiar, ale nie zdążyłam rano (ehh ten wieczny brak czasu), mam nadzieję, że nie zapomnę po powrocie z pracy.
ja dzis wstałam o 5:30 i też nie wypiłam

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:

Kropciu jak fryzjer?
A więc zdaję relację:
Fryzjer instruktor kazał koleżance ścinać pasma stopniowo, podczas ścinania juz było widać że sie układają lepiej i są lżejsze. Kiedy skończyła powiedział, że moje włosy są cienki i delikatne więc na pewno nie będziemy ich prostować tylko produkty+ugniatanie+dyfuz or. Spytałam czy może zwilżymy włosy bo cieniowanie troche trwało i zrobiły się wilgotne ale powiedział że nie trzeba- spryskał jakimś sprayem włosy ugniatał, dał jakiś balsam i dalej ugniatał, troche wysuszył znów dał tego balsamu (na skład wcale nie patrzyłam bo bym sie pewnie lewą nogą przeżegnała bo pierwsze co weszłam tam to kilka zanalizowało moje oko i to co zobaczyłam mnie nie zdziwiło) górę włosów "masował" dyfuzorem, dał troche lakieru () i zapytał czy podoba mi sie taka objętość -ja mówię że tak tylko kilka puszących włosów na górze głowy mi się nie podoba, wiec spryskał je czymś i było gicio
Na sucho nie chciał ich cieniować bo mówił że są troszke rzadkie i że mam się udać do dermatologa bo wypadają a do jeżeli to choroba to tylko do jakiegoś wieku można to zatrzymać...
Więc dzis idę po skierowanie na badania tarczycowe i do endokrynologa ...

Cięcie ocenię jak umyję włosy i ułożę po swojemu Wtedy też dodam foto

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-11-04 o 15:03
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 15:37   #27327
oli_lbn
Raczkowanie

Eloe77 czyli..nie wiemjak to ując,głupio to brzmi ze zamierzam je pielęgnowac majac kręcone i rozjasniane..?myslisz ze sie z tym wygłupiam..? nie ma to sensu..?
zdaje sobie sprawe z minusów rozjasniania, ale juz jakis czas temu sie w to 'zabawilam', nie wiem no chcialam porostu wiec.. no narazie przy tym stoje..
narazie chce poprostu odrzucic prostownice i skupic sie na naturalnym 'kształcie' włosow, a kwestie koloryzacji narazie odkladam..
Stary 2010-11-04, 16:15   #27328
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
ehh...
wydaje się nie do pomyślenia, żeby fryzjer w dzisiejszych czasach robił de facto - co jemu się podoba i na dodatek szkodził włosom
Ode mnie tylko tyle, że fryzurka wygląda świetnie obawiałam się po cichu, że cięcie zaszkodzi Twoim lokaskom (no co, ja się nie znam, więc często się niepotrzebnie martwię ), całe szczęście okazało się, że - nie licząc końcówek, których na zdjęciu i tak nie widać - wszystko jest super....no i wyglądają jakby było ich jeszcze więcej niż przed cięciem (nie sądziłam, że to możliwe ).
dziękuję za miłe słowa, bo bardzo podnoszą na duchu

Cytat:
:Cry: a były już takie długie
Ale na pocieszenie dodam, że są dłuższe niż moje No i takie gęste Nie widzę jakiegoś upiornego działania fryzjera, a użycie brzytwy bardzo mnie się nie podoba.
Długości mi nie szkoda, o ile tylko byłyby dobrze obcięte
o włosy takiej długości to mogę dbać - mam wszystko pod kontrolą

Cytat:
Wiesz, ten opis wizyty przypomina m i reklamę Ery - na koniec jeszcze walnął klientowi, że mu zakola poleciały
jaka reklama? możesz dać linka?

Cytat:
Właśnie! Skoro widział, jak bardzo troszczysz się o włosy, dotykał ich i doskonale wie, w jakim doskonałym są stanie, to powinien był zapytać
czyli jednak miałam rację, że powinien zapytać

Cytat:
I moim zdaniem to, jak się czujesz, jest najwazniejsze.
Moja prośba - melduj na bieżąco o stanie końcówek.
będę
jakbyście zobaczyły, jak teraz wyglądają moje końcówki... zgroza
nosze cały czas podpięte włosy i chyba ich nawet myć nie będę, nie ma ochoty ich w takim stanie oglądać
(niedługo mi pewnie przejdzie, to wtedy zrobię zdjęcia)

Cytat:
Nie mogę się doczekać, ale nie mam czasu na oglądanie w tygodniu
Fakt, król coraz mniej przystojny, za to jego przyjaciel
współczuje jak ja zaczęłam oglądać to po kilka odcinków na dzień
Charles, prawda?
(on nie dość że przystojny, to jeszcze jaki ma charakter)

Stary 2010-11-04, 16:28   #27329
convallaria
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję za miłe słowa, bo bardzo podnoszą na duchu

Długości mi nie szkoda, o ile tylko byłyby dobrze obcięte
o włosy takiej długości to mogę dbać - mam wszystko pod kontrolą

jaka reklama? możesz dać linka?

czyli jednak miałam rację, że powinien zapytać

będę
jakbyście zobaczyły, jak teraz wyglądają moje końcówki... zgroza
nosze cały czas podpięte włosy i chyba ich nawet myć nie będę, nie ma ochoty ich w takim stanie oglądać
(niedługo mi pewnie przejdzie, to wtedy zrobię zdjęcia)

współczuje jak ja zaczęłam oglądać to po kilka odcinków na dzień
Charles, prawda?
(on nie dość że przystojny, to jeszcze jaki ma charakter)
Dziękuję za wyczerpująca relację na temat wizyty Generalnie znam wszystkie szczegóły, zatem nie ma potrzeby dodatkowej PW - dziękuję Ci za pamięć o mnie i zaangażowanie moja łodzianko

I Twoje włosy zdecydowanie nie są tak krótkie jak początkowo myślałam, fryzura zdecydowanie mi się podoba!

Generalnie zgadzam się z opiniami dziewczyn co do brzytwty i zachowania fryzjera - nie mam najmniejszych wątpliwości, że sprawa brzytwy powinna byc uzgodniona - co najmniej powinien z niej zrezygnować na Twoją prośbę.

O mojej wizycie u Tomka już pisałam wcześniej i teraz mogę Ci go tylko polecić. O ile 60 zł. za poważniejsze cięcie i cieniowanie było dla mnie do przełknięcia, o tyle ta sama kwota sa skrócenie końcówek już trochę mnie zabolała (mogłoby być taniej za same koncowki..). Ale cóż, muszę iść,moje konce nie są rozdwojone, ale przesuszone Mija 4 miesiące od ostatniego cięcia.
Facet nie używa degażówek (sam powiedział, że na loki nie są wskazane), o brzytwie nie wspomnę.

convallaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-04, 16:35   #27330
H4LI
Raczkowanie

ale tego napisalyscie 3/4 dnia na uczelni i juz nie moge sie polapac

Cytat:
Czyli kilka dni niemyte... Pozostaje ostre zabezpieczanie przed ucieczką wody
yhy, tylko jestem troche zagubiona w tych wszystkich kosmetykach i nie wiem, co do tego celu bedzie naj. mialabym zaczac pielegnowac wloski chyba codziennie, uzywac czegos do reanimacji itp, wiec chcialabym poprosic o konkretna porade na poczontek a potem wg moich kreciolkow bede dobierac dalsze kosmetyki
H4LI jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości