|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#27301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
a jeszcze tylko jesli pzred zastosowaniem mycia odzywka bede oczyszczac skalpik i wlosy szamponem z SLS to tez poprostu porzadnie umyc, nie to ze jakis czas mycia, powtorzenia?
|
#27302 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam w aptece, taki do picia, 25zl za litr
![]() Można też polać na włoski
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#27303 |
|
Raczkowanie
|
gasolina84 byłam w salonie Locco na Narutowicza-pierwszy raz tam byłam.
|
#27304 |
|
Wtajemniczenie
|
Oli
Raz w tygodniu szampon z SLS dla oczyszczenia skalpu, by lepiej mogły wniknąć składniki odżywcze z odżywek bądź masek. Ja tak zrobiłam, bo na zakładzie mnie obładowały produktami z silikonem hah.. ![]() Nie musisz tak robic jak ja :P moje włosy sa gęste ( przynajmniej mi tak fryzjerka mowila hah :P)dlatego tak myje włosy. Nie obciąża mi tego. A myc to normalnie co 2 dzień. ![]() i najlepsze...słuchajcie stary moj opalizujacy spray z Avonu wylalam do ubikacji umylam psikacz i wlalam herbate z pokrzywy i popsikalam na skalp ha ! Jaka wygoda ! ![]() ale jak szorowałam butelke po tym baby to naprawde
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-11-03 o 22:52 |
|
|
|
#27305 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje Ci za odpowiedzi
![]() mysle za zaczynając jeszcze pare błedow popełnie-ale w koncu rzekomo na błędach człowiek sie uczy
|
#27306 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Chciałabym jeszcze zobaczyć z jakimś produktem do stylizacji. Pewnie bardziej się skręcą i mogą być trochę krótsze.Podoba mi się taka długość. Dla mnie jest chyba idealna. Co do ścinania na sucho. Myślałam, że skończyły się czasy, kiedy klient podporządkowywał się. Hmmm, ale skoro jesteś zadowolona z efektów, to najważniejsze
|
|
|
|
|
#27307 |
|
Raczkowanie
|
odnosząc sie do scinania na sucho-jest to wskazane przy włosach kręconych?
mial kiedys podcinane włosy na sucho u fryzjera ale nie byłam jakos szczegolnie zadowolona, tak jakos inaczej, jakby były bardziej postrzepione..
|
#27308 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
Przede wszystkim nie wstydzmy sie mowic tego, czego wymagamy... Trzeba wszystko mowic i fryzjer ma nam sie podporzadkowywac ! ![]() Klient nasz pan jak to mówią prawda :P Oli Nmzc
|
|
|
|
#27309 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam, juz doczytałam!
|
#27310 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
postaram się dodać takie zdjęcie ze stylizacją Cytat:
Mogłam zrezygnować z cięcia albo zgodzić się na mycie. Chciałam spróbować cięcia u tego fryzjera, więc zostałam. Poza tym chciałam wreszcie obciąć włosy i nie byłam przygotowana na to, żeby teraz iść do kogoś innego (podejrzewam, że musiałabym czekać ileś czasu na wolny termin, poza tym w Łodzi nie ma aż tylu dobrych fryzjerów, o których można się dowiedzieć z internetu )
|
||
|
|
|
#27311 |
|
Raczkowanie
|
mi sie dzisiaj u fryzjera nie podobało w sumie tylko to ze Pani tarła moje włosy ręcznikiem zwykłym-bo sama tak sie staram nie robic i ze uzywala goracej wody-moze to mialo lepiej zmyc cos
ale ogolnie byłam zadowolona chyba sie dzis rozkreciłam, lecę juz spac, milej nocy Wam wszystkim
|
#27312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w ogóle to doszłam do wniosku, ze nie lubię jak ktokolwiek poza mną zajmuje się moim włosami, bo ja to robię najlepiej Gorąca woda nie jest dobra dla włosów |
|
|
|
|
#27313 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Kiedy Bernadka zostanie fryzjerką zapiszę się do Niej . Do rodziców jeżdżę czasem przez Dębicę (za każdym razem TŻ wybiera inną drogę).
|
|
|
|
|
#27314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#27315 |
|
Konto usunięte
|
dziękuję za analizę
to maseczka apis, maska błotna do pielęgnacji włosów z minerałami z morza martwego. |
|
|
|
#27316 |
|
Zakorzenienie
|
kathy
ale ja nie obcielam grzywki tak krotko mialam ja do brody i sciachalam do noska na bok czyli spokojnie nadal moge ja wsadzic za ucho..decydowac sie na krotka do brwi to powazna decyzja przy lokach trzeba bedzie ja prostowac ja swoja po prostu czesze przeciagam palcami i jest prawie prosta jak mialam do brwi to musialam nosic proste wlosy ![]() a tak wogole czesc wszystkim zakreconym
|
|
#27317 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie się jeszcze działo ![]() (choć Henryk co raz starszy i co raz mniej przystojny )Cytat:
Dokument jest prosto do drukowania. Mam wątpliwości czy w jednym wpisie na blogu taka lista się zmieści, a nie chciałabym jej już dzielić na części. Cytat:
Cytat:
jak dzisiaj patrzę na końcówki to (najchętniej bym poucinała te wystrzępione końce )jedyna moja nadzieja w tym, że włosy rosną mi szybko, więcej na cięcie brzytwą bym się nie zdecydowała |
||||
|
|
|
#27318 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze rozmawilaiscie o brzytwie
mialam kiedys tez nia sciachane wlosy nie polecam strasznie to niszczy wlosy szarpie do dzis walcze ze skutkami tego "obciecia" wygladalo to tak jakby ktos mi je powyrywal poszarpal
|
|
#27319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- nawilza (na bank, bo wlosy po nim nie sa sztywne i suche jak po innych stylizatorach, w dotyku sa gladkie i takie jak sprezynki), oczywiscie to moze byc efekt zatrzymania wody we wlosie ale moge powiedziec ze dzialanie jest zdrowotne i optycznie i dotykowo - zabija puch - jest jesien i deszcze i wiatry a puchu nie ma nawet jak troche zmokne, w biurze czy domu wysychaja i wszystko wraca do normy w sensie lokow - zapewnia hold caly dzien - aha i chyba najwazniejsze dla mnie: po nalozeniu zbija wlosy w grubsze pasma, efekt zostaje po wyschnieciu (moze dlatego sprawiaja wrazenie grubych) dla mnie naprawde jest swietny i nie obciaza mi wlosow choc przyznam ze daje go za duzo, ale to wynika z tego ze chce aby cale wlosy byly nim pokryte rownomiernie, jednak po wyschnieciu wystarczy ze potrzasne glowa i kompletnie nie widac ze mam cos na wlosach taka tylko uwaga: mysle ze wazny tez jest sposob nakladania, ja nakladam na ociekajace woda, potem rekami odciskam wode, turban na 5 min, i potem jesli trzeba to daje jeszcze troche kremu na konce (tak jakbym zel nakladala, czyli ugniatam konce z kremem na dloniach) Cytat:
Cytat:
a prawda jest taka ze wygodnie mi teraz z wlosami, suszenie dyfuzorem jest krotkie, nie ma potrzeby wiazania, nie koltunia sie od szalika.... chyba jestem w kropce.... (bez aluzji Kropciu )
|
|
#27320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wydaje się nie do pomyślenia, żeby fryzjer w dzisiejszych czasach robił de facto - co jemu się podoba i na dodatek szkodził włosom ![]() Ode mnie tylko tyle, że fryzurka wygląda świetnie ), całe szczęście okazało się, że - nie licząc końcówek, których na zdjęciu i tak nie widać - wszystko jest super....no i wyglądają jakby było ich jeszcze więcej niż przed cięciem (nie sądziłam, że to możliwe ).A tak w ogóle to chciałam powitać nowe lokaski ![]() no i "stare" lokaski z którymi nie miałam jeszcze przyjemności pogadać Ok. A teraz zabieram się za nadrabianie. Mam nadzieję dzisiaj już odpisać tak jak należy i być na bieżąco (im bardziej ja się staram, tym więcej wy piszecie, niedobre zakręcone, niedobre )
|
|
#27321 |
|
Zakorzenienie
|
dziś użyłam kremowego stylizatora i znów to samo!!!
puszak, jakieś odstające sianowate pasma i nieregularny skręt!! nie wiem co się dzieje z tymi włosami.... ![]() może włosy potrzebują olejowania? bo ostatnio rzadko to robię
|
#27322 | ||||
|
Raczkowanie
|
Ok. To kolejna część nadrabiania
![]() Cytat:
OMG a czy tam też promocja do 10.11? Bo Rossman tam gdzie jadę jest poza galerią handlową, więc nie ma szans, że jeszcze będzie otwarty ![]() ![]() klaski :Cytat:
![]() Dzisiaj zastosowałam (bez podpinania, ale dzieliłam na pasma przy nakładaniu b/s i żelu) nie wiem czy sobie wkręcam, ale wydaje mi się, że włosy zaczęły się wyginać niemal od nasady ![]() Szczęściara ![]() Cytat:
...Dlatego też nasza misja propagowania Św.Curli i Św.Loka jest tak nieoceniona. Dzięki szerzeniu Zakręconej Nowiny sprowadzamy oświecenie na nieoświecone głowy ![]() Cytat:
|
|
#27323 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Ciąg dalszy
![]() Cytat:
(tak jak i wielkość oraz cena Dżem Dobry ![]() Cytat:
Najlepiej na mycie włosów też chodzić do fryzjera Cytat:
Tak samo jak zupełnie przypadkowo co raz więcej jest produktów drogeryjnych reklamowanych za pomocą "naturalnych ekstraktów" itd. itp. ![]() Swoją drogą. Szkoda tylko, że niemal nikt nie chce zostać uświadomiony, że te "ekstrakty" są w znikomych ilościach, a zatem obstawiam, że dobroczynne działanie jakichkolwiek składników naturalnych jest (w zdecydowanej większości przypadków) bardziej prawdopodobne przy stosowaniu specjałów własnej roboty. Ale namieszałam, mam nadzieję, że ktoś się połapie co miałam na myśli Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale za to jak ładnie zakręcona ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#27324 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Końcówka...chyba
![]() Cytat:
Cytat:
(ehh ten wieczny brak czasu), mam nadzieję, że nie zapomnę po powrocie z pracy.Cytat:
![]() niecierpliwie czekam na zdjęcia ![]() Dama_pikowa Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda, że nie możesz dołączyć próbki zapachu do posta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, ze mój TŻ nie czyta tego forum, może by zrozumiał, że nie ja jedna mam takie dni ![]() A jeszcze tak od siebie praGŁam dodać że wczoraj naciapałam na włoski MrsPotters do oporu Tzn.Umyłam Pottersem, odcisnęłam, w skalp wtarłam Capitavit a na długość dałam ponownie MrsPotters z tym, że na ręce domieszałam trochę oleju migdałowego, całość pod czepek i koszulkę do rana. Rano znowu umyłam Pottersem (dla świętego spokoju, martwiłam się, że olej może nie spłynąć, pewnie niesłusznie, no ale niech już będzie), b/s i artiste żel. Modyfikacja w ostatnim etapie była taka, że starałam się rozdzielać włosy na pasma (wg instruktarzu z linka Volyovej Efekt zaraz zamieszczę w codzienniku. Jestem bardzo miło zaskoczona Tyle tylko, że pojawił się puch ![]() Z puchem sobie dam radę, boli mnie tylko, że wypadają
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia 175cm/64,5 kg - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY Edytowane przez venealin Czas edycji: 2010-11-04 o 13:06 |
|||||||||
|
|
|
#27325 | ||||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Ale pędzicie
![]() Kropciu jak fryzjer? Volyova - spróbuj nie ugniatać suchych włosów spryskanych psikadłem, a jedynie delikatnie je harmonijkuj. Zwykle miałam lepsze efekty niż po ugniataniu. Rybiorku dziś testuję Devę )Dama_pikowa widzę, że to jakiś Lorys z karmelem. Cóż... nic w nim nie ma poza parafiną i polimerami oraz kumplami parabenami. Nada się jako zatrzymywacz wilgoci we włosie, a poza tym jako baza dla półproduktów, ale musisz pamiętać, że cg to on nie jest. Prawdę mówiąc wolałabym kupić półprodukty niż tego Lorysa. Caskada jeśli masz włączone ogrzewanie w domu, komputer, papiery to powietrze jest suche i włosy nawilżone powinny oddawać wówczas wodę. Jest jeszcze druga możliwość - w powietrzu jest spora wilgotność a włosy są suche - wówczas będą ciągnąć wilgoć z powietrza. Klucz do odgadnięcia zagadki stanowią pogoda, stan włosów i wilgoć obecna w powietrzu Twojego mieszkania. W zależności od stanu zniszczenia, rodzaju i oczekiwań włosów możesz dać odżywkę do spłukiwania (trzeba ją odpowiednio dobrać do odzywki myjącej, by w sumie nie obciążyły włosów), odzywkę bez spłukiwania (to obowiązkowo) i coś do stylizacji. Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Yasmin Cytat:
![]() jestem z Tobą myślamiCytat:
Cytat:
I jeszcze - możliwe, że długość którą osiągnęły nieco osłabiła skręt. Cytat:
Cytat:
Cytat:
danusiaes bardzo fajny program olejowy ![]() Cytat:
Z nami jest trochę dziwnie. Wcześniej mogłyśmy być zadowolone z włosów, ale teraz dostrzegamy najmniejszą zmianę, tak jesteśmy wyczulone. Cóż - tak to wszystko skutkuje. Ty stwierdzisz, ze masz fatalny dzień, a otoczenie zasypie Cię komplementami. Jest jeszcze inna sprawa - kapryśność włosów, reakcja na wszelkie zmiany pogody, wilgotności, temperatury... Nosimy barometr na głowie. Wcześniej mogłaś tego nie dostrzegać. I jeszcze jedno - bogatsza pielęgnacja nie gwarantuje, że włosy będą się wyłącznie coraz lepiej zachowywać. To sinusoida. Jeśli było świetnie, a teraz coś jest nie tak, to warto przemyśleć program, wprowadzić coś nowego, coś zmienić. Cytat:
A jeśli podejrzewasz proteiny, to dokładnie w jaki sposób wyglądają włosy? ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Oli_lbn witaj . za pielęgnację szczególnie, że kręcone i rozjaśnianie to średnio razem po drodze, ale chcesz, przekonaj się sama. Jeśli Twoje włosy to 2b to tym bardziej kaprysy i zmiany w ciągu dnia są możliwe. Ale - jak napisałam - to Twoja decyzja. Cytat:
Ale na pocieszenie dodam, że są dłuższe niż moje No i takie gęste Wiesz, ten opis wizyty przypomina m i reklamę Ery - na koniec jeszcze walnął klientowi, że mu zakola poleciały ![]() Cytat:
Cytat:
Moja prośba - melduj na bieżąco o stanie końcówek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dlaczego coś mi to przypomina? Cytat:
Ale za to na piękny drugi koniec kraju ![]() Bernadrko, a może otworzysz objazdową fryzjerkę lokową? Cytat:
Fakt, król coraz mniej przystojny, za to jego przyjaciel ![]() Cytat:
Jakiego? Cytat:
|
|
#27326 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- A więc zdaję relację: Fryzjer instruktor kazał koleżance ścinać pasma stopniowo, podczas ścinania juz było widać że sie układają lepiej i są lżejsze. Kiedy skończyła powiedział, że moje włosy są cienki i delikatne więc na pewno nie będziemy ich prostować tylko produkty+ugniatanie+dyfuz or. Spytałam czy może zwilżymy włosy bo cieniowanie troche trwało i zrobiły się wilgotne ale powiedział że nie trzeba- spryskał jakimś sprayem włosy ugniatał, dał jakiś balsam i dalej ugniatał, troche wysuszył znów dał tego balsamu (na skład wcale nie patrzyłam bo bym sie pewnie lewą nogą przeżegnała bo pierwsze co weszłam tam to kilka zanalizowało moje oko i to co zobaczyłam mnie nie zdziwiło ) górę włosów "masował" dyfuzorem, dał troche lakieru ( ) i zapytał czy podoba mi sie taka objętość -ja mówię że tak tylko kilka puszących włosów na górze głowy mi się nie podoba, wiec spryskał je czymś i było gicio ![]() Na sucho nie chciał ich cieniować bo mówił że są troszke rzadkie i że mam się udać do dermatologa bo wypadają a do jeżeli to choroba to tylko do jakiegoś wieku można to zatrzymać... Więc dzis idę po skierowanie na badania tarczycowe i do endokrynologa ... Cięcie ocenię jak umyję włosy i ułożę po swojemu Wtedy też dodam foto
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-04 o 15:03 |
|
|
|
|
#27327 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77 czyli..nie wiemjak to ując,głupio to brzmi ze zamierzam je pielęgnowac majac kręcone i rozjasniane..?myslisz ze sie z tym wygłupiam..?
nie ma to sensu..?zdaje sobie sprawe z minusów rozjasniania, ale juz jakis czas temu sie w to 'zabawilam', nie wiem no chcialam porostu wiec.. no narazie przy tym stoje.. narazie chce poprostu odrzucic prostownice i skupic sie na naturalnym 'kształcie' włosow, a kwestie koloryzacji narazie odkladam..
|
#27328 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
o włosy takiej długości to mogę dbać - mam wszystko pod kontrolą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jakbyście zobaczyły, jak teraz wyglądają moje końcówki... zgroza nosze cały czas podpięte włosy i chyba ich nawet myć nie będę, nie ma ochoty ich w takim stanie oglądać (niedługo mi pewnie przejdzie, to wtedy zrobię zdjęcia) Cytat:
jak ja zaczęłam oglądać to po kilka odcinków na dzień![]() Charles, prawda? ![]() ![]() (on nie dość że przystojny, to jeszcze jaki ma charakter) |
||||||
|
|
|
#27329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie znam wszystkie szczegóły, zatem nie ma potrzeby dodatkowej PW - dziękuję Ci za pamięć o mnie i zaangażowanie moja łodzianko ![]() I Twoje włosy zdecydowanie nie są tak krótkie jak początkowo myślałam, fryzura zdecydowanie mi się podoba! ![]() Generalnie zgadzam się z opiniami dziewczyn co do brzytwty i zachowania fryzjera - nie mam najmniejszych wątpliwości, że sprawa brzytwy powinna byc uzgodniona - co najmniej powinien z niej zrezygnować na Twoją prośbę. O mojej wizycie u Tomka już pisałam wcześniej i teraz mogę Ci go tylko polecić. O ile 60 zł. za poważniejsze cięcie i cieniowanie było dla mnie do przełknięcia, o tyle ta sama kwota sa skrócenie końcówek już trochę mnie zabolała (mogłoby być taniej za same koncowki..). Ale cóż, muszę iść,moje konce nie są rozdwojone, ale przesuszone Mija 4 miesiące od ostatniego cięcia.Facet nie używa degażówek (sam powiedział, że na loki nie są wskazane), o brzytwie nie wspomnę. |
|
|
|
|
#27330 | |
|
Raczkowanie
|
ale tego napisalyscie
3/4 dnia na uczelni i juz nie moge sie polapac![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

i nie ma takiej możliwości

)

a czy tam też promocja do 10.11? 
klaski :

niecierpliwie czekam na zdjęcia 

a kiedyś kręciły mi się tak ładnie od samego skalpu. Czy jest na to jakaś rada? Czy coś pomoże wydobyć mi na nowo skręt od samej nasady? Z góry dziękuję za pomoc
Ale za to na piękny drugi koniec kraju