2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-19, 11:27   #3751
ninaad
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Odkryłam, że chyba młoda ma łaskotki, bo jak ją smyram po brzuszku i łaskoczę to się chichra

w biedro są 3 rodzaje: rumiankowe, sensitive i lawendowe i zawsze ye sensitive są w tych dużych pakach w promocji dlatego się zdziwiłam
ja w naszej biedronie widziałam tylko sensitive w promocji. Swoją drogą z tych 3 rodzajów jak dla mnie chyba te najlepsze- bo nie śmierdzą tak jak rumiankowe a lawendy nie znoszę, więc nawet nie próbowałam
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
lego... no ba on już wyprał ze trzy zestawy... buhahahah a jak mu mówie że może zaczniemy od zwykłych drewnianych dużych.. to powiedział że ok, pod warunkiem że następne kupimy lego...
duże dzieci..
potem będzie kupowanie samochodzików, kolejek...

mój wczoraj pojechał na zakupy.. nie było go 3 godziny.. a sklep 3 minuty na nogach.. (pojechał autem!)
jak przyszedł to myślałam ze go zabije..
a on mi mówi że przeprasza że tak długo mu zeszło ale wszedł na jeden dział i nie mógł wyjść.. i że tak fajnie mu się tam kupowało..
to go pytam co znowu nakupił
a on mi wyciąga z 10 słoików gerbera i hippa,
nawet nie mam jak go opierdzielić bo mi się go żal robi... niech się dzieciak cieszy..
masz rację, niech ma radochę. A potrawy w słoiczkach mają długi termin ważności, więc i tak się je zużyje
ninaad słodkie foto a mąka skwarkowa? wiem brzmi strasznie ale ciastka są pyszne i myślę że jakby ni było to mama ją skwarami zakleiła..
trzymam kciuki za wizytę w poniedziałek.. może przejście na mm nie będzie konieczne
nie sądzę, żeby to miało uczulić, chociaż kto wie
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Szalony ten twój małżonek

Ja naleśniki tylko nie wiem czy na słodko czy ze szpinakiem ...
też bym sobie zjadła
czekam aż się szkrab obudzi karmię go i na spacer Słoneczko świeci niech oddycha świeżym powietrzem
a w Gdańsku brzydko
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 11:36   #3752
dra
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

witajcie nie zaglądałam,bo nocki koszmarne nadal
a w dodatku ja sie rozchorowałam i syncia zaraziłam i pędęm do lekarza i szło juz na płucka bardzo szybko(w nocy zaczął kichac co 5min i katar leciał,a z samego rana byłam u lekarza i tak szybko sie to rozwijało)i mały ma antybiotyk
ale po 1 dniu brania już była poprawa i dziś nocka super dawno tak nie było,że sie wyspałam,fakt do 1 gadał sobie,ale nie było płaczu wstalismy o 10 i teraz syncio dalej spi
Cytat:

Pomidorko hop hop co u Ciebie ? Dawno się nie odzywałaś ?
Zaglądałaś może na staraczki (Dra ty też zajrzyj) Ukrycior ma niesamowite wieści
właśnie musze zajrzeć ,bo dawno mnie nie było tam
Stary 2010-11-19, 11:40   #3753
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Szalony ten twój małżonek

Ja naleśniki tylko nie wiem czy na słodko czy ze szpinakiem ...
dom wariatów a nie szalony..
oooooooooo naleśnioryyyyyyyyy tak to dziś jemy

Cytat:
Martucha u mnie dzisiaj ryba w panierce, ziemniole i surówka z białej kapusty a marchewką przynajmniej masz zapas słoiczków no i ktoś ogarnia promocje
ooo rybke też bym zjadła, jutro sobie strzele
no tak, co jak co ona gazetki ze sklepów to on ma opanowane... a zapas słoiczków myślę że patrząc na niego będzie się powiększał...
niech jest najwyżej ja sobie podjem hahaha

ninaad o tak termin mają długi a kto powiedział że 7mce dziecko nie może zjeśc jabłka z brzoskiwinią hahahaha

idę bo wariat wrócił z pracy a skoro jest tak szybko to pewno coś genialnego na dziś nam zaplanował, strach się bać...
Stary 2010-11-19, 12:19   #3754
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej Mamusie.
Właśnie skończyłam kawkę, i zaraz śmigamy na spacerek. Mam nadzieję, że pogoda lepsza niż wczoraj, bo wczoraj spacerowaliśmy w mżawce a wic krótko.

U nas nadal kłopoty z karmieniem, ale z jednej piersi zjada (po podmiance ) więc nie jest źle.

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Ta weź sy zjidz kubitu nurmalni trochu kapusty, kartofli i żyberka sy kup w bidroncy ugurki sy weż ud tyściowy z pywnicy i het zjidz. A dietyk ci powi, żeby ty klieji z ryżu jadła, żeby Ty wengluwudorów ni jadła pirogów, paljuszków, ta na cu Ci to, ta kubitu. Ta wszystku sy jidz inu mały porcji szyść razy dzienni, a ni ud razu si nażryć iść spać, ta grajpruty sy zjidz jesczy i dwa jabka i bedzi.
Nic nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
kurcze piszecie, ze te bebiko to takie dość ciężkie mleczko... moja mała właśnie je szama i ostatnio jakby zaparcia zaczęła mieć... pręży się, stęka, aż czerwona cała jak próbuje kupala zrobić... chyba będzie trzeba pomyśleć o zmianie...
Ma opinię ciężkiego, ale jest wiele osób zadowolonych. Moje koleżanki wszystkie wykarmiły dzieci na Bebiko i dlatego ja stosuję za ich namową. Tyle, że u nas problemy z gazami i chyba muszę zmienić mleko.

Cytat:

laski dostane na łep normalnie...
Grunt, że jest kupa ze zmianą mleka poczekaj.

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość

a propos jeszcze prezentow pod choinke - to tak jak myslalam- jak zapytalam TZ co kupimy Małej to popatrzyl na mnie jak na idiotke po czym odpiedział "to pole do wykazania sie dla dziadków, my moze kupic pampersy",
Praktyczny facet jest i już
Mój do zakupów dla dziewczynki też nie ma weny, ale wiem co by było gdyby był syn. Mam nadzieję, że nam się uda za drugim razem syna wyprodukować bo jak nie to ciężko to widzę.

I gratuluję kupy

Cytat:
a zmieniając temat nie mam weny na obiad...
co gotujecie?
Ja też od rana myślę co zrobić i chyba zamówię pizzę

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
a w dodatku ja sie rozchorowałam i syncia zaraziłam i pędęm do lekarza i szło juz na płucka bardzo szybko(w nocy zaczął kichac co 5min i katar leciał,a z samego rana byłam u lekarza i tak szybko sie to rozwijało)i mały ma antybiotyk
Zdrówka życzę. Mały bidulek i już antybiotyk...

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 12:48   #3755
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewuszki
a u nas taka fajna pogoda była i marta ją przespała. Ale nic to...zaraz ja nakarmię i mykany na sopacer, najwyżej nas deszcz złapie...trzeba małą w końcu chartować. U nas standardowo nocka spokojna. O 21 mała pojadła jeszcze z 1,5 godzinki pogadała do miśków na karuzeli i zasnęła. O 3,30 szybkie jedzonko i potem 5 godzin spanka Oj wiem pewnie was drażnię z tym,ale mam nadzieję,że małej przy ząbkowaniu nie odmieni się z tym spaniem. A i wypiłyśmy już 60ml herbaty. Odkąd podaję jej podgrzaną jak sugerowałyście to Marta super pije

Cytat:

tak zrób i potem, bezczelnie jedz ciastka na jej oczach co za durny babsztyl, z takim tekstem, a sama to co? mogę się założyć, że okruszek to ona pewnie nie jest

A ja po wczorajszej wizycie: wszystko ze mną ok, macica jeszcze nie podjęła pracy , czyli okresu ni widu ni słychu
A żebyś wiedziała...tak się na wiosnę "wylaszczę",że mnie własna teściowa nie pozna A co do okresu u mnie już 2 były...znów mam krótkie cykle jak przed ciążą co 23-25 dni dobrze,że już tak nie boli bo przed małą to na ketonalu dwa dni jechałam.

Cytat:
btw. czy kotrąs w Was bola moze nadgarski? mnie od paru dni okropnie bola
Mnie bolą. I do tego kolana i ramiona. Myślę,że to od noszenia marty,ale w poniedziałek idę do lekarza i popytam.

[QUOTE=malwina1204;2333170 9]
Byłam wczoraj u gina wszystko goi sie dobrze juz prawie mi nic nie leci i powiedział ze za 1,5 -2 tyg mogę sie ZABAWIĆ wkońcu heeee
Mówił że w połogu sie nie zajdzie w ciąże że to jest okres ochronny i sie umowilam za 3 tyg do niego na wizyte po antykoncepcje tylko nie wiem czy tabletki czy spirALE mam z nim pogadac o tym

cellaris-kupiłam w aptece GLUKOZE i woda+proszek/QUOTE]

Narazie mała zaskoczyła i pije cherbatki więc chyba jest ok i obejdzie się bez glukozy może.
A tak w sprawach anty to podziel się później swoim zdaniem co? Ja dostałam tapletki (yaz)ale kurcze tak mi ostatnio się woda w organixmie zbiera,że jeszcze ich nie zaczęłąm brać bo biję się,że będzie gorzej.

Wogóle mam wrażenie,że się sypię. Całą ciążę nie miałam problemów z puchnącymi nogami,a teraz puchną na potęgę, pobolewają. Nie mogę założyć pierścionków,a waga w ciągu doby waha mi się nawet o 2kg No i za cholerę nie potrafię schudnąć,a jem naprawdę niewiele a waga stoi w miejscu W poniedziałek idę do internisty, niech mnie wyśle na jakąś morfologię i zapisze coś na "wypłukanie tej wody bo padnę chyba.
Stary 2010-11-19, 13:27   #3756
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
mnie bola od ciaglego noszenia Olka pewnie.

Szczesliwa- Mezus jest kochany rzeczywiscie. Choc z przespanej nocki nic nie wyszlo...

Naked- jam zrozumiałam bylam ten dziwny dialekt

Cellaris- oj, denerwujesz dziewczyno denerwujesz te biedne niespiace mamusie. Ech...

Radek kupil juz Olkowi modele samolotow do sklejania

Co do obiadu to u mnie makaron z jagodami i malinami. Standardowo ostatnio. Chyba, ze barszcz albo krupnik.
Sniadanie- to owsianka na mleku sojowym z rodzynkami i migdalami. Kolacja- kanapki, popcorn lub frytki.

Moje dziecię wyje... Nawet wam nie opisuje, bo kto chcialby o tym czytac Jestem matka wyjca, widocznie mi sie nalezy.
To pewnie kara za to, jakim bylam dzieckiem dla swoich rodzicow (ucieklam im z domu po raz pierwszy w wieku 3 lat)
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 13:46   #3757
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
6 sztuk??? Ja kupiłam w Rossmanie i są 4 sztuki
4 szt w rossku normalnie 25 zł kosztuja, a czasemw promocji 19,90
a w Auchan 4+2gratis- czyli 6 za 26zł serio serio

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość

Ola kończy dzisiaj 2 miesiące
I dzisiejsze zdjęcie- na śniadanie był królik

gratulujemy a ten królik to musiał być smaczny
Ślicznotka z Oluni

Kochana właśnie ja zmieniłam w połowie 2 m-ca lovelle- bo mały miał ciałko obsypane, a lekarka stwierdziła, że często proszki dziecięce uczulają i to właśnie po jakimś dłuższym czasie używania się organizm uczula... ja kupiłam dzidziusia i jest lepiej, ale po drodze też zmieniłam oliwkę bo J&J jest ponoć totalnie alergenna.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
mnie bola od ciaglego noszenia Olka pewnie.

Szczesliwa- Mezus jest kochany rzeczywiscie. Choc z przespanej nocki nic nie wyszlo...

Naked- jam zrozumiałam bylam ten dziwny dialekt

Cellaris- oj, denerwujesz dziewczyno denerwujesz te biedne niespiace mamusie. Ech...

Radek kupil juz Olkowi modele samolotow do sklejania

Co do obiadu to u mnie makaron z jagodami i malinami. Standardowo ostatnio. Chyba, ze barszcz albo krupnik.
Sniadanie- to owsianka na mleku sojowym z rodzynkami i migdalami. Kolacja- kanapki, popcorn lub frytki.

Moje dziecię wyje... Nawet wam nie opisuje, bo kto chcialby o tym czytac Jestem matka wyjca, widocznie mi sie nalezy.
To pewnie kara za to, jakim bylam dzieckiem dla swoich rodzicow (ucieklam im z domu po raz pierwszy w wieku 3 lat)
Bidulinko mam nadzieję, że niebawem się to skończy (wycie)... Serio, teraz wiem, komu Pawełek przekazał swoje łzy, bo On w ogóle nie płacze. Ja już się martwiłam ostatnio, czy to normalne...
Bardzo mi Cię żal, a jak noc, spałaś oddzielnie? Mężuś dawał radę?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:01   #3758
gabisun
Zakorzenienie

Nikuś no i gdzie te zdjęcia już pisałam na grubo a tu dalej nic

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:09   #3759
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Nikuś no i gdzie te zdjęcia już pisałam na grubo a tu dalej nic
Kochana jak jest tak brzydko to nie mam jak jechać z maluszkiem, bo to 30km od domku
Stary 2010-11-19, 14:23   #3760
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie nie zaglądałam,bo nocki koszmarne nadal
ale po 1 dniu brania już była poprawa i dziś nocka super dawno tak nie było,że sie wyspałam,fakt do 1 gadał sobie,ale nie było płaczu wstalismy o 10 i teraz syncio dalej spi

właśnie musze zajrzeć ,bo dawno mnie nie było tam
Ojj bidulek mały oby szybko wyzdrowiał i mamusia też

Dobre wieści u UKRYCIOTA

Cytat:
oooooooooo naleśnioryyyyyyyyy tak to dziś jemy
Ja już zrobiłam część ze szpinakiem i część z pysznym dżemem porzeczkowym mojej teściowej A teraz szamię z kawką zbożową

Cytat:
Musi to kiedyś minąć zobaczysz któregoś dnia obudzisz się koło aniołka

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
4 szt w rossku normalnie 25 zł kosztuja, a czasemw promocji 19,90
a w Auchan 4+2gratis- czyli 6 za 26zł serio serio
O nie jestem 2 paczki w plecy

My wróciliśmy ze spacerku synuś pięknie spał Przyszliśmy, zjadł i śpi dalej A mam naleśniczki zrobiła i wcina Teraz czeka na TZ i do przychodni idziemy na warzonko i konsultację bo mama ma dużo pytań I chyba mi cos wysypało dziecko na policzkach takie małe krostki nie widoczne bardzo ale wyczuwalne
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:38   #3761
elenka1
Rozeznanie

szczesliwa ja tez podaje Oli bebiko na zmiane z cycem i jak naraziue wszystko ok, kupy sa takze narazie nie zmieniam

moja córa od wczorajszego szczepienia praktycznie caly czas spi
i malo je, czytalam ze taki stan moze trwac 2 dni takze jeszcze sie nie martwie... normalnie jakbym dziecka nie miala, wczoraj nawet podlogi umylam

ilona, martucha ja tez jadlam nalesniki z jablkami dzisiaj, a chodzi za mna krokiet z grzybami, tylko grzyby zakazane dla karmiącej takze lipa

aaa martucha ty pierwsza rodzilas i mam pytanko jak tam Twoj brzuch??? nadal miękki czy wrocił do formy z przed ciąży???

Zuziczka moze ja Cie pociesze dzisisaj uslyszalam ze grzeczne dzieci jak juz dorosna to daja rodzicą popalić a te płaczące będą istnymi aniołkami, podobno to sie odmienia w przyszłości

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:39   #3762
Zuziczka
Rozeznanie

Olek jest na spacerze (czytaj- siedzi w wozku na balkonie) i zasnal tam wlasnie... Padam
Jem zimny makaron, podejscie czwarte.

Moni- z nocki nic nie wyszlo, bo o 3ej Maly tak sie darl, ze musialam wstac (slyszalam go nawet przez korki). Radek chodzil na rzęsach, bo wczesniej przez 1h probowal wmusic w niego mleko z butelki
Probowalismy z Aventa i Nuka, i tym razem Avent mu bardziej podpasowal (ja oszaleje) co oznacza, ze wypil jakies 80ml w ciagu 40min.
Ja juz sama nie wiem.
Myslalam, ze moze mam za malo mleka (bo Olek wrzeszczy przy cycku i najczesciej karmie na lezaco), ale sciagnelam w nocy ponad 200ml za jednym razem. Wiec chyba nie jest malo..
Znajoma pediatra mowi, ze to moga byc kolki. Tylko przez caly dzien i noc?

Ja nie wiem co robic, moze to skok jakis...
Dziecko zdrowe, ładnie przybiera tylko ostatnio strasznie sie rozdarło.

Jestem tak zmeczona, ze zaczelam przetrzymywac jego placze (a potrafi sie niezle zanosic) i czekam az sie sam uspokoi. Nie powiem, zeby mi to dobrze na psychike robilo. Choc najgorsze jest i tak karmienie...

Poza tym to najfajnieszy chlopczyk pod słoncem
Kocham nad życie tego Bąbla paskudnika, ktory uwielbia lezec na przewijaku z gołą dupą.
Stary 2010-11-19, 14:39   #3763
fem
Raczkowanie

Cytat:
Tak własnie podjerzewalam ze to moze być Kubuś, ale nie mialam 100% pewnosci. W razie czego rozumiem ze jestes w stanie ustapic miejsca gdyby zjawila sie jaka mama z pretensja, ze jej dzidziusia tam nie ma?
nie ma problemu....
Cytat:
bolą... bolą... i nie tylko nadgarstki, ale i łokcie i kolana... ale to chyba przez pogodę, bo ja zawsze reagowałam na zmiany pogodowe poprzez bolące stawy...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:56   #3764
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Grunt, że jest kupa ze zmianą mleka poczekaj.

Ja też od rana myślę co zrobić i chyba zamówię pizzę
poczekam
ja pizze planuje na kolacje

Cytat:
masz za swoje hahahah
a tak na poważnie mam nadzieję że przestanie wyć

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
s
aaa martucha ty pierwsza rodzilas i mam pytanko jak tam Twoj brzuch??? nadal miękki czy wrocił do formy z przed ciąży???
hmmm jako że z nim nic nie robię oprócz kremowania to jets miekki, tzn nie jest ciążowy bo brzucha nie mam jak stoję to nic mi nie odstaje a jak usiądę to mam lekki wałeczek ale myślę że to przez moje nic nie ćwiczenie, może jakbym brzuszki porobiła albo coś
ale ogólnie wszystkie ciuchy z przed ciąży zakładam więc git

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:

Kocham nad życie tego Bąbla paskudnika, ktory uwielbia lezec na przewijaku z gołą dupą.
jak słodko
Stary 2010-11-19, 15:37   #3765
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana jak jest tak brzydko to nie mam jak jechać z maluszkiem, bo to 30km od domku
a to wybaczam ja myślałam, że masz jakieś na kompie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 15:55   #3766
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Serio, teraz wiem, komu Pawełek przekazał swoje łzy, bo On w ogóle nie płacze. Ja już się martwiłam ostatnio, czy to normalne...
Bardzo mi Cię żal, a jak noc, spałaś oddzielnie? Mężuś dawał radę?
mój też nie płacze czasem ryknie na parę sekund jak mu coś nie pasi i za chwilę znów smile

Cytat:
Zuziczka moze ja Cie pociesze dzisisaj uslyszalam ze grzeczne dzieci jak juz dorosna to daja rodzicą popalić a te płaczące będą istnymi aniołkami, podobno to sie odmienia w przyszłości
o nie...
Stary 2010-11-19, 16:05   #3767
elenka1
Rozeznanie

ale te dni sa krotkie nastepne dziecko zaplanuje na wiosne

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 16:53   #3768
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
mój też nie płacze czasem ryknie na parę sekund jak mu coś nie pasi i za chwilę znów smile
To mamy fuksa On się budzi i zasypia z bananem na buźce, jak pielucha pełna to też uśmiech, jak już to marudzi, że mam Go nosić, ale to bardziej zawodzenie chwilowe niz płacz

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
nie prawda- na szczęście
Mój mąż był grzeczny i nie płakał jak nasz junior i taki został
ja darłam się o byle co i też mi zostało...

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
a to wybaczam ja myślałam, że masz jakieś na kompie
Przy pierwszej możliwości nadrobię. Na kompie były, ale mężuś zmieniał dysk i nie mogę nawet ślubnych znaleźć

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Olek jest na spacerze (czytaj- siedzi w wozku na balkonie) i zasnal tam wlasnie... Padam

Nasz też był trochę na spacerze, później na balkonie

Moni- z nocki nic nie wyszlo, bo o 3ej Maly tak sie darl, ze musialam wstac (slyszalam go nawet przez korki). Radek chodzil na rzęsach, bo wczesniej przez 1h probowal wmusic w niego mleko z butelki
Probowalismy z Aventa i Nuka, i tym razem Avent mu bardziej podpasowal (ja oszaleje) co oznacza, ze wypil jakies 80ml w ciagu 40min.
Ja juz sama nie wiem.
Myslalam, ze moze mam za malo mleka (bo Olek wrzeszczy przy cycku i najczesciej karmie na lezaco), ale sciagnelam w nocy ponad 200ml za jednym razem. Wiec chyba nie jest malo..
Znajoma pediatra mowi, ze to moga byc kolki. Tylko przez caly dzien i noc?

Dzieci różnie przechodzą koli, może być. A może masz za mało kaloryczne mleko? Któraś kiedyś pisała, że to nieprawda, że tak jest- a ja sie nie zgodzę. Moja kumpela miała zbyt kaloryczne i dziecko jej wyło non stop (może Ty też Kochanie tak masz?)- małą po prostu bolał brzuszek. Lekarz kazał odstawic od cyca i mała przestała płakać. Serio, aż byłam zdziwiona. A Julka potrafiła wyć od 16 do 8 rano- non stop- z przerwami na 10min drzemki...
Jak się Oluś po mm zachowuje? Jest spokojniejszy?

nasz też kocha się obnażać
Stary 2010-11-19, 17:32   #3769
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym chciała aby to było prawdą, bo nasz urws jak na raize to na miano grzecznego dziecka zasługuje tylko wtedy kiedy śpi

Cytat:
Ja nie wiem co robic, moze to skok jakis...
Dziecko zdrowe, ładnie przybiera tylko ostatnio strasznie sie rozdarło.

Jestem tak zmeczona, ze zaczelam przetrzymywac jego placze (a potrafi sie niezle zanosic) i czekam az sie sam uspokoi. Nie powiem, zeby mi to dobrze na psychike robilo. Choc najgorsze jest i tak karmienie....
Zuziczka możemy chyba podać sobie ręce. Mój tez ostatnio daje do wiwatu i nie mam pojęcia dlaczego. Wkroczył teraz w 5 tydzień więc może to reakcja na ten skok rozwojowy. W dzien prawie wcale nie śpi, zanosi się porządnie, tylko na rękach chce leżeć. Byliśmy dziś u pediatry z tymi jękami, stękami i płaczem. Lekarz przepisał Delicol aby podawać.
Poza tym kochane wyszły małemu pleśniawki i właśnie dałam mu dawkę nystatyny. Straszne to jest - bo znów się przy tym rozdarł. Ja już nie mam siły słuchać jak on płacze i jeszcze muszę mu to świństwo aplikować i przy tym też płacze. Mam tylko nadzieje, że to pomoże i że to gówno szybko zniknie. Najgorsze chyba jest jak musimy patrzec na cierpienia naszych maluszków.
Mamusie, których maluchy też miały pleśniawki - szybko zaczęły znikać, kiedy była widoczna poprawa
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 17:58   #3770
Zuziczka
Rozeznanie

Nosz Kurza Twarz! Wcieło mi posty
a nadrabiam was z Olkiem na reku od jakiejs godziny, grrrrr

No i nie pamietam oczywiscie

Cytat:
Ja
NAPPRAWDE???
ja zawsze chcialam miec trojke dzieci, ale cos sie boje ze jak tak dalej pojdzie to Olek zostanie jedynakiem; ciaza ciezka, porod masakra, po porodzie dalsza masakra, no idziecko Wyjec.
No chyba nie dam rady, chyba ze TZ to wezmie na siebie

Cytat:
Napisane przez czita18 Pokaż wiadomość
No i kurcze zapomniałam Wam powiedzieć najważniejsze Przed szczepieniem byliśmy ważeni no i.....
..... Daniel w 6 tygodniu waży 3970 !!!!! Dla przypomnienia waga urodzeniowa to 2250 Tak że klocccc już z niego wielki
Ulala! Pieknie Olek tyle wazyl w 8tygodniu dopiero. Ale my startowalismy od 2070 i jestesmy na cycku tylko

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
czita to super!
Mój chyba takiej wagi nie osiągnie do soboty, bo wtedy stuknie mu 6 tygodni. Na razie ma 3000g i wydaje mi się, że jest już okrąglutki
Mi tez sie tak wydawalo jka Olo przebil 3kg. A wszyscy mowili ciagle- Jaki on malusi

Cytat:
Makrela myslę ,zę nie zaszkodzi, ale z czosnkiem bym uważała, dziecku niby nie zaszkodzi, ale czytałam, że może zmienić smak mleka i dziecku nie będzie smakować
U nas makrela szkodzi, a czosnek nie
Ryb nie moge jesc

Cytat:
Ray... szkoda ze Ty z drugiej strony stolYcy mieszkasz, moglybysmy sie razem motywowac na te fintessy i inne... ja dzis odwazylam sie przymierzyc spodnie NIEciazowe... w nogach weszlam... w pupie tez... no i oczywiscie w pasie, własciwie to w biodrach braklo 4 cm do zapiecia guzika
Skad ja to znam? Zadne spodnie sprzed ciazy cialge na mnie nie pasuja. zatrzymuja sie na udach

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Martucha, będą zdrowe te nasze chłopaki, ale musimy trochę więcej włożyć w to wysiłku. A u nas takie imprezy są zawsze, mniejszych się nie robi
Beda beda i wasze i nasze Cwiczenia bardzo duzo daja.
Jak przygotowania do chrzcin? to juz w niedziele, prawda?

Cytat:
W nocy mała zamieniła się w piranie rzucała się na oślep na cyca i raz nie trafiła w brodawkę nawet i zaczęła mi wciągać skórę jejjjj jak to bolało, ma ciąg dziewczyna, skąd te dzieci tyle siły mają normalnie film można nakręcić "bezzębne szczęki 3" teraz to jestem w szoku, że smoczek jeszcze jest w jednym kawałku
hahaha
jakbym czytala o Olku
ale Olku sprzed problemow cyckowych niestety...

Cytat:
Lejdis end..... lejdis.... Uwaga uwaga wprost z wybiegu swiatowej sławy agencji modelarskiej NEXT w kolekcii jesien-zima 2010.... zaprezentuje sie Państwu Nadia Lypinksy ( i zdjecie z cyklu "komentarz do"... pt "WTF" )
No Nadinka wymiatasz Smerfetko
Drugie zdjecie bomba
Co do Next to u nas wiekszosc ciuszkow ale z lumpa w super stanie

Cytat:
Ach tifiooo dziekujemy...zeby jeszcze na tym kase szło zarabiac mysl o powrocie do mojej aktualnej pracy mnie dobija strasnzie. A zdjecia da sie zrobic prawie wszystkim, bo zdjecie to przede wszytskim pomysl, obraz stowrzony w Twojej glowie, a aparat to tylko jego utrwalacz
mam to samo. Ja chce zyc z fotografii

Cytat:
---------
nie prawda- na szczęście
Mój mąż był grzeczny i nie płakał jak nasz junior i taki został
ja darłam się o byle co i też mi zostało...

Ja sie kladlam mamie na chodniku i walilam rekami i nogami w beton
A jak sie raz zbuntowalam to ucieklam z domu (mialam 3 lata) Rodzice odchodzili od zmyslow. A ja- pokonawszy 4km poszlam do babci i jako ze nie siegnelam do klamki to zasnelam na schodkach

Potem ucieklam jeszcze jakies 2 razy...
nasz też kocha się obnażać
Naturysci nam rosna
Moj to po mamie to ma, a Twoj?

Radek wymyslil ze Olek dzis tyle ryczy, bo wczoraj po raz pierwszy nie bylo mamy(?!) przy karmieniu.
Rece mi opadaja... z bólu, z bólu.
Stary 2010-11-19, 18:01   #3771
malwina1204
Rozeznanie

byłysmy dzisiaj u pani dr i AMELKA przybrała całe 0,5 kg prawidłowo, wiec pokarm jest dobry a juz sie martwiłam mamy skierowanie na drugie usg bioderek na 29.11 i na szczepionki za 5tyg mam takie pytanie do tych które szczepiły
SZCZEPIONKI OBOWIĄZKOWE-błonica,tężec,krztusiec,n agminne porazenie dzieciece choroba Heinego medina,Hib,wirusowe zapalenie wątroby
SZCZEPIONKI ZALECANE-rotawirus,pneumokoki

i mam pytanie szczepiłyscie na ZALECANE????

platne czy nie? Bo dr mowila ze płatne są lepsze bo z zywych bakterii czy cos takiego

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 18:05   #3772
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
ja też sporo paliłam, ale przed zajęsciem w ciążę najwięcej kiedy dowiedziałam się, że będę mamą rzuciałam i nie zamierzam już kopcić. Po co skoro w pubach nie wolno, u mnie w domu sie nie pali, a widok jarającej szluga kobiety na ulicy napawa mnie wstrętem
No właśnie przez ten zakaz jakoś mi się nie spieszy do fajek

Cytat:
laski dostane na łep normalnie...
rano była kupa wielka ogromna bez stękania prężenia płaczu, zrobiona szybko bez problemu jak te 2 tyg temu.. mleka nie zmieniłam jeszcze, nic nowego do diety nie wprowadziłam.. więc nie kumam.. ale podejrzewam ze winowajcom mogły być takie ciastka które upiekła moja mama bo zajadałam się nimi jakieś 1.5 tyg no i wtedy były problemy a ona ze specyficznej mąki i w ogóle.. a 3 dni temu przestałam i dziś piękna kupala.. bo z 2 strony mleko je ponad miesiąc a zaparcia dopiero teraz..
ehsss już nic nie kumam.. zielona jestem...
trzeba będzie obserwować ale oby tak dalej...
To może zaczekaj jeszcze, poobserwuj itd.

Cytat:
Klarissa skoro kupa jest zielona czyli teraz musiałaś zjeść coś co zaszkodziło, bo akurat w przypadku kupy to nie działa z takim opóźnieniem jak wysypka..może marchewka? skoro wysypka cały czas taka sama... jeszcze mi nie odpisałaś albo ja nie doczytałam: co lekarz na tą wysypkę?
Zaszkodziła jej chyba warzywna sałatka - jestem niemal pewna. A lekarka mi powiedziała, że nie wie od czego i żeby obserwować. Drugi raz z tą wysypką nie byłam.

----------------------------------
Przyszła nam wczoraj karuzela FP Rain forest (dar od dziadków na mikołaja ). Młodej się nawet podoba, dzisiaj leżała i oglądała ją przez godzinę. A ja od wczoraj rezygnuje z 1 nocnego karmienia, i tak Natalka wtedy śpi i mało co je, a jak 2x zapomniałam wstać to nie było protestu - więc uznałam, że niepotrzebnie ją budzę na to jedzenie.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
byłysmy dzisiaj u pani dr i AMELKA przybrała całe 0,5 kg prawidłowo, wiec pokarm jest dobry a juz sie martwiłam mamy skierowanie na drugie usg bioderek na 29.11 i na szczepionki za 5tyg mam takie pytanie do tych które szczepiły
SZCZEPIONKI OBOWIĄZKOWE-błonica,tężec,krztusiec,n agminne porazenie dzieciece choroba Heinego medina,Hib,wirusowe zapalenie wątroby

platne czy nie? Bo dr mowila ze płatne są lepsze bo z zywych bakterii czy cos takiego
Ja szczepie tylko na obowiązkowe, ale szczepionkę kupiłam nową żeby było tylko jedno wkłucie.
Stary 2010-11-19, 18:07   #3773
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

ilona, martucha ja tez jadlam nalesniki z jablkami dzisiaj, a chodzi za mna krokiet z grzybami, tylko grzyby zakazane dla karmiącej takze lipa

Ja jestem objedzona tymi naleśnikami A miałam się kontrolować
Co do krokietów polecam z pieczarkami je można jeść

W moim przypadku się nie sprawdziło Byłam niedobra jak byłam małi i jak dorosłam też

Cytat:

Dasz radę Jak sama piszesz Kochasz go nad życie

My poszliśmy do lekarza o to ulewanie i zważyłam małego i pielęgniarka mi powiedziała ze mało przytył Ja się zestresowałam bo powiedział że 250 gram Weszłam do lekarza a ona że matematyka nam szwankuje bo mały przytył 460 gram w 2 tygodnia więc wszytko ok i waży 4690 gram po 4 tygodniach (3570 jak się urodził). Więc to ulewanie to raczej z obżarstwa albo mam za rzadkie mleko i mogę je zagęścić jakimiś tabletkami i nazwy nie pamiętam Może któraś z Was coś takiego bierze? Choć zastanawiam się czy to dobre jest

Powiedziała że dziecko jest całkowicie zdrowe i niczym mają się młodzi rodzice nie przejmowali Z tego wszytko jest ok, JA już ie zapytałam o to napięcie mięśniowe bo ona go obejrzała te odruchy wszystkie i powiedziała że wszytko ok więc ja już nie panikuje i ufam lekarzowi

A to moje szczęście

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-11-19 o 18:11
Stary 2010-11-19, 18:09   #3774
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Ja szczepię obowiązkowe ale kupiłam 5w1 bo nie chcę kuc małego tyle razy.
Rota odpuszczam na pewno a pneumo się zastanowię ale to zdecydowanie później zrobię
Stary 2010-11-19, 18:17   #3775
malwina1204
Rozeznanie

jaka kwota 5 w 1????

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 18:39   #3776
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
jaka kwota 5 w 1????
u nas każdorazowo 120zł
Stary 2010-11-19, 18:48   #3777
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
To mamy fuksa On się budzi i zasypia z bananem na buźce, jak pielucha pełna to też uśmiech, jak już to marudzi, że mam Go nosić, ale to bardziej zawodzenie chwilowe niz płacz
To u nas jest meeeega ryk! Tak ze bebenki w uszach wysiadaja. Oczywiscie to nie placz tylko krzyk, bo tez placze, wtedy zalewa sie łzami a jak krzyczy to tylko my z tego powodu cierpimy

Zuzi witaj w gronie mam dzieci-terrorystów. A pamietasz juz jak sie martwilas w ciazy, ze Twoj Oluś tak spokojny i malo sie wierci, teraz najwidoczniej zarabia nadleglosci
a propos teorii ze dzieci kotre sa rozdarte w okresie niemowlecym sa grzeczne jako starsze i odwrotnie to cos w tym jest. Moja kuzynka byla podobno takim aniolkiem, a jak dojrzewala to dała matce popalic, teraz sama ma dwójke dzieci- oba w okresie niemowlecym-aniołki. Bardzo jestem ciekawa jakie beda pozniej

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-19 o 18:50
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 19:22   #3778
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:

ja szczepię na rota i pneumo, ale tylko dlatego, że mam siostrę chodzącą do podstawówki i boję się że może jakies paskudztwo przynieść do domu. A z obowiązkowych biorę 5w1

Cytat:
A to moje szczęście
przepiekne to szczęście i super że wszystko ok!

ZUZICZKO- trzymam za Was kciuki, żebyście dali radę i uzbroili się w cierpliwość. W końcu Oluś zamieni sie w aniołka i znudzi mu się ten płacz naprawdę Cię podziwiam, że pomimo tego zmęczenia, frustracji nadal trzyma Ci sie poczucie humoru. Jesteś wspaniałą mamą
Stary 2010-11-19, 19:48   #3779
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
A to moje szczęście
Ślicznotek Fajne ma wdzianko

--------------------------
A ja się muszę wam wyżalić - po raz kolejny mama mi obiecała, że przyjedzie i oczywiście nie przyjedzie i pewnie jak zwykle by mi nawet nie powiedziała tylko czekałabym jak głupia, po prostu sama zadzwoniłam się zapytać. Jeszcze mi trochę przykro bo zaprosiłam moją rodzinę na Wigilię (bo i tak muszą przyjechać, bo w 1 dzień świąt mamy chrzciny) i najpierw był wielki entuzjazm, że super pomysł i przyjeżdżają, a teraz nagle nie chcą. Fajnie, co nie?

Powiem wam, że przez cały życie nie udało mi się zawieść na mojej rodzinie tyle razy, co w tym roku. Wszystko po części wynika z tego, że mój brat się rozwiódł, ma dziecko z tego małżeństwa i ma też nową partnerkę no i ciężko to wszystko pogodzić, ale dlaczego ja zawsze zbieram po głowie za to? Mam ochotę powiedzieć, że w sumie to łaski nie robią i na te chrzciny też nie muszą przyjeżdżać, zwłaszcza, że mój brat który miał być ojcem chrzestnym nie może nim być (rozwód) a drugi brat to zdaje się łaskę robi i w ogóle on w tym terminie chciał jechać na obóz i mu strasznie nie pasuje

Powiem wam, że nic do tej pory nie mówiłam mojej mamie bo najpierw ten rozwód, potem inne problemy, teraz umarła babcia (mama mamy) i tak przez cały rok się coś niefajnego działo, ale jeszcze jedna taka sytuacja i pęknę, i wygarnę co mi leży na wątrobie...
Stary 2010-11-19, 19:54   #3780
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Jestem tak zmeczona, ze zaczelam przetrzymywac jego placze (a potrafi sie niezle zanosic) i czekam az sie sam uspokoi. Nie powiem, zeby mi to dobrze na psychike robilo. Choc najgorsze jest i tak [COLOR=Blue][COLOR=Black]karmienie...
Zuza jesteś dzielna i na pewno to jakoś przetrzymasz

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja od wczoraj rezygnuje z 1 nocnego karmienia, i tak Natalka wtedy śpi i mało co je, a jak 2x zapomniałam wstać to nie było protestu - więc uznałam, że niepotrzebnie ją budzę na to jedzenie
No pewnie. Noworodka trzeba było budzić, ale prawie dwumiesięczny niemowlak sam już sobie reguluje jedzonko, nie ma nic złego nawet w 7-8 godzinnych przerwach.

A z tą rodzinką to niefajnie. Ja bym chyba powiedziała mamie delikatnie. Że Ty ją zawsze wspierasz i wysłuchasz, a nie możesz liczyć na wzajemność itp.
Cytat:
Powiedziała że dziecko jest całkowicie zdrowe i niczym mają się młodzi rodzice nie przejmowali Z tego wszytko jest ok,
Super wieści a synuś cudo

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-11-19 o 19:57
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości