DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-16, 21:45   #541
jedyyna
Rozeznanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez malunia Pokaż wiadomość
nie rozumiem jednego w pierwszej fazie z tego co czytałam w produktach dozwolonych nei ma słodyczy, a w jadłospisie na deser widzę sernik, ptasie mleczko...
słodycze to pojecie wzgledne trzeba rozrozniac slodycze jako SHIT! I ZAKAZANE JEDZNIE ! I SŁODKOSCI jako nasze przysmaki wykonane tylko z produktow DUKANOWYCH! i to mozemy sobie jesc ale gdy mamy problemy z utrata wagi! to i Dukanowe slodkosci warto ograniczyc
TAK WLASNIE!
jedyyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:46   #542
renka1511
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
duży spadek tygodniowy ja nie licząc uderzeniówki 0,75 chudnę tygodniowo średnio. z uderzeniówką to ponad 1,15 ale to się nie liczy:P takim tempem (0,75kg/tydzień) skończę II fazę za ok. 5 mcy a 16 lipca mam wesele, więc mooooooże się uda teraz jeszcze 3 razy w tyg orbi i wiosną spacerkiiiii, może bieganie i basen jak już wejdę w strój kąpielowy
mam dokladnie tak samo ide 5/5 bez problemow wiekszych tez 5 dnia zaczynam rozgladac sie za warzywami ale to chyba bardziej z tego powdu ze juz jutro niz z tesknoty ....
i chudne rownie wolno tzn. bardziej skokami bo w dni PW nie chudne a nawet zdarza mi sie wazyc o 0,2kg wiecej wiec dla swietego spokoju waze sie na koniec dni P
tez mysle nad basenem i ew. jakims cwiczeniem na urzadzeniu bo skakanke zarzucilam, nie mialam sily wieczorami skakac

The best way to loose weight is to close your mouth...or.....WATCH your food - just watch it, DON'T EAT it !
renka1511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:46   #543
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie przeczytałam conieco o pierwszej fazie i zaczynam od soboty dopiero tydzień fazy 1
przy Twojej "nadwadze" to 2 dni! max 3 dni I fazy, a nie Tydzień... matko... ja przy prawie 25kg miałam 5 dni. i do soboty ma być książka przeczytana, inaczej nie zaczynamy Dukana... zdrowie przede wszystkim

(my tu krzyczymy na początku,ale nie bój się ale książkę trzeba znać!:P i nie przesadzać z uderzeniówką)
Stary 2011-02-16, 21:47   #544
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
ja już kolejną ciążę chyba sobie odpuszczę..., ale nigdy nie mów nigdy ,
Ja bym chciała drugie dziecko i właśnie mam taki szczwany plan, że w tym roku schudnę i utrwalę ( wg testu do lutego 2012 miałoby to trwać) i jak już waga się ustabilizuje to zachodzę

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:49   #545
malunia
Raczkowanie

a podacie mi linka do tej książki? bo chyba jestem ślepa znalazłąm tylko linki do poprzednich dwóch części, do testu i do strony dukana
Stary 2011-02-16, 21:49   #546
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
wyszło mi chyba dwa dni? wstawiam zdj:
a powiedzcie mi jeszcze o co chodzi z tym 57,2 kg? że tylko do tej wagi mam schudnąć?
Tak, dwa dni.
Według Dukana, to jest waga właściwa dla Twojego wzrostu i budowy ciała

Stary 2011-02-16, 21:50   #547
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa... myślałąm, że samemu trzeba sobie wybrać ile ale jestem głupia
a powiedzcie mi jeszcze o co chodzi z tym 57,2 kg? że tylko do tej wagi mam schudnąć?
tak wylicza test. pewnie masz około 167:Pbo mi też pokazał 57 kg minimalna waga wg BMI dla mnie to 54. jeśli masz tyle cm co ja, to 50 to za mało:P chwal się, ile masz.
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja bym chciała drugie dziecko i właśnie mam taki szczwany plan, że w tym roku schudnę i utrwalę ( wg testu do lutego 2012 miałoby to trwać) i jak już waga się ustabilizuje to zachodzę
uuu mi chyba byłoby szkoda... tu schudłam i od razu brzusio:P jednak mam plan, że jak już zajdę, to żeby nie przytyć za dużo, bo przeraża mnie 20,30 kg w 9 mcy przecież dzidzia 3 kg waży;P albo 5:P do 10 bym tak chciała...ale to jeszcze kilka lat:P
Stary 2011-02-16, 21:50   #548
jedyyna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angel 1 Pokaż wiadomość
łoooczywiscie ze zuje musze miec w gębie mordoklejki jakies
Bo po czosnkowym obiedzie to zabilabym oddechem dookola wszystkich
I mamy pozwolenie na Gumy! Sam Dukan pozwolil a jak a co hehehe

no tak ale jakie???????????[/QUOTE]
ja sobie zuje niebieskie orbity pakowane po 39 sztuk np:P

Cytat:
aaa... myślałąm, że samemu trzeba sobie wybrać ile ale jestem głupia
tam Pokazuje Ci wage jaka Dukan Ci proponuje jaka bylaby idealna dla Ciebie ale oczywiscie mozesz wiecej hihi
Stary 2011-02-16, 21:53   #549
malunia
Raczkowanie

Cytat:
tak wylicza test. pewnie masz około 167:Pbo mi też pokazał 57 kg minimalna waga wg BMI dla mnie to 54. jeśli masz tyle cm co ja, to 50 to za mało:P chwal się, ile masz.
dokłądnie mam 167 tylko kurcze ostatnio mi się przytyło przez ostatnie pół roku, wcześniej ważyłam 50-52 kg i czułam sie o wiele lepiej, bardziej sobie podobałam, a teraz czuję się troszkę za gruba... mam duży brzuch i uda chciałabym trochę schudnąć, poćwiczyć, wymodelować mieśnie i znów czuc się atrakcyjnie
Stary 2011-02-16, 21:54   #550
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Tak.

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 21:55   #551
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
uuu mi chyba byłoby szkoda... tu schudłam i od razu brzusio:P jednak mam plan, że jak już zajdę, to żeby nie przytyć za dużo, bo przeraża mnie 20,30 kg w 9 mcy przecież dzidzia 3 kg waży;P albo 5:P do 10 bym tak chciała...ale to jeszcze kilka lat:P
No wiesz, wcale nie trzeba tyle przytyć.
Ja w ciąży przytyłam tylko 14 kg i 10 spadło od razu po porodzie
Bo waga w ciązy to nie tylko dzidziol, ale też wody płodowa, zwiększona objętość krwi i zatrzymywanie wody u matki.
Ale masz czas, u Ciebie na razie inne priorytety, a ja chciałabym dwójkę dzieci, a że późno zaczęłam to nie mogę zwlekać z drugą ciążą

Stary 2011-02-16, 21:57   #552
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
dokłądnie mam 167 tylko kurcze ostatnio mi się przytyło przez ostatnie pół roku, wcześniej ważyłam 50-52 kg i czułam sie o wiele lepiej, bardziej sobie podobałam, a teraz czuję się troszkę za gruba... mam duży brzuch i uda chciałabym trochę schudnąć, poćwiczyć, wymodelować mieśnie i znów czuc się atrakcyjnie
oj kochana, wyrzeźbić ciałko można tylko ćwiczeniami. dieta tylko pożera zapasy tłuszczu.. może lepiej zacząc regularnie ćwiczyć i odpuścić słodycze i fast foody? bo co szkodzić nerkom i wątrobie, gdy masz do zrzucenia parę kilo? zresztą jak popracujesz nad mięśniami, to możesz ważyć nawet więcej, a wyglądać lepiej-waga to nie wszystko

**
Cytat:
No wiesz, wcale nie trzeba tyle przytyć.
Ja w ciąży przytyłam tylko 14 kg i 10 spadło od razu po porodzie
Bo waga w ciązy to nie tylko dzidziol, ale też wody płodowa, zwiększona objętość krwi i zatrzymywanie wody u matki.
Ale masz czas, u Ciebie na razie inne priorytety, a ja chciałabym dwójkę dzieci, a że późno zaczęłam to nie mogę zwlekać z drugą ciążą
jasne,że można moja mama jak niosła mnie do chrztu 3 m-ce po urodzeniu miała 45 kg na wadze:P a przy mojej siostrze przytyła ponad 20 kg i potem długo zrzucała (miała wtedy 40lat,a przy mnie 26)
narazie połowa licencjatu więc przede mną jeszcze przynajmniej 3,5 roku studiów i potem pracę dobrą znaleźć, minimum 28 lat myślę... chyba,że zdarzy się wcześniej

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-02-16 o 22:00
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:00   #553
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez karolajjnn Pokaż wiadomość
tylko nowy .. ale jednak nie polecałabym próbować
A jaki to jest ten nowy?

Cytat:
Napisane przez karolajjnn Pokaż wiadomość
mr.max

fanta zero
Jest coś takiego jak fanta zero? Gdzie, gdzie?

Cytat:
Napisane przez justyna8924 Pokaż wiadomość
hej,chciałam zapytac co z danio?? ktos kiedys pisał ze je. czy to nie za duzo węglowodanów i cukier chyba też jakiś ma,????
Danio odpada kategorycznie.

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość

w aptece powinnaś dostać jakąś herbatkę lekko odwadniającą... tylko pij przy niej dużo żebyś się nie nabawiła zaburzeń elektrolitowych!
jak nie zejdzie mi ta woda sama jak jutro przejdę na białko, to może i pójdę po jakąś herbatkę

Cytat:
Napisane przez tina22 Pokaż wiadomość
Pyszne są te placuszki z cukinii, polecam Tylko jestem nadal głodna No, ale koniec z jedzeniem na dziś, do śniadanka trzeba wytrzymać. Smaczne są te dni warzywne, tylko dlaczego waga wtedy nie spada
Hej hej, ale jakie "koniec z jedzeniem" kiedy jesteś głodna?! Masz jeść jeżeli jesteś głodna! Jednym z założeń tej diety jest to, że nie masz chodzić głodna...

Cytat:
Napisane przez honiagd Pokaż wiadomość
ja tak ale się nie przyznam bo zaraz mnie zbesztacie
No co Ty, za marzenia o uczcie zbesztamy?!

Ja marzę o makaronie

Cytat:
Napisane przez modliszka87 Pokaż wiadomość
ja sobie chyba zrobie jakas salatke owocowa.. bo strasznie tesknie za owockami... tylko szkoda,ze banany wykluczone i czeresnie... :| ubostwiam je...
ale zanim to zjem jeszcze troche czasu minie
Ale sałatkę owocową to w sumie można by zrobić w ramach porcji owoców... Niekoniecznie jako ucztę. No chyba, że chcesz te zakazane owoce

Ja robiłam coś w stylu tych dukanowych leniwych, trochę mi to ciężko szło bo łatwo było je rozwalić podczas gotowania niestety. Ale jadalne były

Cytat:
ja też tak myślałam, ale Dukan pisze, że przy uczcie można zjeść przystawkę+aperitif+danie główne+winko+deser+deskę serów. ja bym tyle nie wcisnęła. więc myślę, że kolacja jednodaniowa+piwo to nieprzesadzona uczta
Hah, ci Francuzi... Jak uczta to uczta...
Ja sobie nie wyobrażam żeby tyle zjeść na raz, nawet nie będąc na żadnej diecie... Ale mogłabym zjeść porcję dania głównego, np makaronu, i deser do tego

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
pewnie w ogóle na początku będzie strach przed jedzeniem tylu do tej pory "niedozwolonych" rzeczy. Chociaż wiem, że Dukan pisze, że nie można się tego bać.
ale nie macie takich odczuć, że tak będzie? bo ja myślę, że tak właśnie ze mną będzie...
Myślę, że będę mieć trochę oporów. Ale uczty w sumie chyba nie są obowiązkowe jak się nie ma ochoty, albo nie trzeba jeść na nich aż tyle. Nie wiem jak u Was, ale u mnie w domu nie ma w zwyczaju jadać przystawek przed obiadem

Najadłam się właśnie faszerowanymi pieczarkami... Przy okazji pożywiła się moja mama (też na dukanie), tata, brat i jego dziewczyna (chuda jak patyczek ), bo tak ładnie pachniały i wyglądały, że wszyscy chcieli. Zrobiłam do nich sosik czosnkowy na jogurcie. Połowę pieczarek nafaszerowałam mięskiem wołowym z pomidorami a połowę wędliną i odchudzoną mozarellą (zotarellą właściwie). Te z mięsem były w 100% dukanowe więc się nimi zapchałam
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:05   #554
gosiagg3g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Ja pije od poczatku diety Cole Zero i jak widac w niczym mi nie przeszkadza. W ksiazce jest wyrazna info na ten temat, wic niby dlaczego mialaby szkodzic??
Polecam film "Aspartam - rakotwórcza słodycz" (mozna wpisać w google) ponieważ niewiele ludzi wie co to aspartam, ja polecam inne słodziki, które są bezpieczne.
Książka dopuszcza, bo spełnia wymogi diety, ale nie jest zdrowa.

[...] Bóle głowy / migreny, zawroty głowy, napady epilepsji, nudności, drętwienia, skurcze mięśni, przybieranie na wadze, wysypki, depresje, zmęczenie, drażliwość, częstoskurcz serca, bezsenność, problemy z widzeniem, utrata słuchu, palpitacje serca, trudności z oddychaniem, ataki niepokoju, niewyraźna wymowa, utrata smaku, szum w uszach, zawroty głowy, utrata pamięci i bóle stawów. Badacze i lekarze studiujący niekorzystne działanie aspartamu stwierdzili, że jego spożywanie może się przyczynić do wywołania lub pogorszenia stanu w następujących chorobach chronicznych: guzy mózgu, stwardnienie rozsiane, epilepsja, chroniczny syndrom zmęczenia, choroba parkinsona, choroba alzheimera, opóźnienie umysłowe, chłoniak, wady wrodzone, fibromyalgia, i cukrzyca(!).

Cytat:
Napisane przez myrmyr Pokaż wiadomość
Wiemy. Ale wiemy też co to jest otyłość lub nawet nadwaga. Uważasz, że stwarza mniejsze zagrożenie dla zdrowia?
Ja bez pepsi light bym chyba poległa
Tak uważam, że aspartam jest bardziej niebezpieczny od otyłości. Wagę można zgubić, a raka już gorzej. Poza tym aspartam pogłębia choroby takie jak np cukrzyca czy padaczka.
A bez pepsi da się żyć

Ale to tylko moja opinia

Edytowane przez gosiagg3g
Czas edycji: 2011-02-16 o 22:07
gosiagg3g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:06   #555
thisriveriswild
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jedyyna Pokaż wiadomość
dobrze wiedziec co Mnie czeka hehe dzieki za Wiesci moja droga ja to sie boje ze jak usiade do uczty piwnej to skoncze pod stolem !:P w stanie wskazujacym hihi a co do pierogow ! to dobry pieróg nie jest zły hihi
hahaha mnie od alko calkiem odrzucilo,mimo,ze moge chyba,ze bede miec jakas ostra impreza z piciem na maksa to sie skusze
Cytat:
Napisane przez paulina0512 Pokaż wiadomość
i jak ? kilogramy nie wracają ? waga w normie?
na poczatku bylo roznie, bo mega sie ograniczalam, myslalam,ze na III jeszcze schudne,a skakalo tragicznie,czasem o 1kg do przodu w jeden dzien w ogole nie wiadomo czemu teraz sobie troche popuscilam z tonu i na wage nie wchodze od paru dni, ale cwicze codziennie i mam zamiar jeszcze wiecej! zeby miec zgrabne nogi na lato, bo z nogami mam problemow najwiecej, :c
thisriveriswild jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:06   #556
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Myślę, że będę mieć trochę oporów. Ale uczty w sumie chyba nie są obowiązkowe jak się nie ma ochoty, albo nie trzeba jeść na nich aż tyle. Nie wiem jak u Was, ale u mnie w domu nie ma w zwyczaju jadać przystawek przed obiadem
są obowiązkowe. trzeba przywyzcajać organizm do normalnego jedzenia,więc trzeba zjeść coś zakazanego:P niekoniecznie przystawkę, danie główne i deser:P ale np. tłustą lasagnę, lody i piwo to na co ma się w danej chwili ochotę. ja bym teraz wszystko oddała za piwo i chipsy, to połączenie jest dla mnie nałogiem... przez nie tyle przytyłam:P
Stary 2011-02-16, 22:16   #557
jedyyna
Rozeznanie

Cytat:
są obowiązkowe. trzeba przywyzcajać organizm do normalnego jedzenia,więc trzeba zjeść coś zakazanego:P niekoniecznie przystawkę, danie główne i deser:P ale np. tłustą lasagnę, lody i piwo to na co ma się w danej chwili ochotę. ja bym teraz wszystko oddała za piwo i chipsy, to połączenie jest dla mnie nałogiem... przez nie tyle przytyłam:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z8199602X.jpg (23,3 KB, 5 załadowań)
Stary 2011-02-16, 22:19   #558
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie...i redd's sun...ale nie wkleję zdjęcia bo nie wypada na forum dietkowym
Stary 2011-02-16, 22:21   #559
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
pytanie mam: jakie warzywa jecie na PW? bo o tej porze to marnie z tym... albo drogie jak sałata lodowa, papryka, cukinia albo bez smaku jak pomidor i rzodkiewki i kończą się pomysły na warzywka...
Bardzo różne... Pomidory (Często koktajlowe, wydają mi się smaczniejsze zimą), ogórki wszelkie, sałatę, kapustę, kalafiory, brokuły, cukinię, bakłażana, paprykę, fasolkę szparagową, grzyby Wiadomo, lepsze są letnie warzywa, ale zimą też trzeba jakieś jeść... Wolę mniej smaczne, niż żadne

Cytat:
dzieki ANioleczki wiecie co juz sie naucyzlam z tymi spacjami :P sa takie watki gdzie dziewczyny wstawiaja linki i daja spacje :P i caly watek tylko z linkami hehe dlatego i ja moge a cooo i Pieknie dziekuje z gory za glosiki Moje Anioleczki kochane nanana Anioleczki nanaa
Nie chcę Cię martwić, ale spam to spam, nieważne czy wstawisz spacje czy nie. Jeśli dajesz linki i namawiasz do głosowania w jakimś konkursie, z czego czerpiesz korzyści w razie wygranej, to łamiesz regulamin forum...

Udaję na razie, że nie widzę, ale bardzo proszę, przestań spamować.

Cytat:
dziewczyny nie bijcie
nie wiem dokłądnie o co chodzi z tą Dietą
mogę się do Was dołączyć
zrobiłam ten test co jest podany w pierwszym poście, ale nie wiem jak rozszyfrować jego wyniki
Przeczytaj książkę przede wszystkim.

Cytat:
Napisane przez angel 1 Pokaż wiadomość
Gołabeczki Wy moje,żujecie jakieś gumy???jestem "uzależniona"od nich i nie wiem czy znajdę w sklepie.
Jest dużo gum bez cukru, takie można żuć

Cytat:
oj kochana, wyrzeźbić ciałko można tylko ćwiczeniami. dieta tylko pożera zapasy tłuszczu.. może lepiej zacząc regularnie ćwiczyć i odpuścić słodycze i fast foody? bo co szkodzić nerkom i wątrobie, gdy masz do zrzucenia parę kilo? zresztą jak popracujesz nad mięśniami, to możesz ważyć nawet więcej, a wyglądać lepiej-waga to nie wszystko
Masz rację Też uważam, że nie warto obciążać organizmu taką dietą kiedy nie ma się ku temu dobrych powodów, typu otyłość lub nadwaga.

Cytat:
Napisane przez gosiagg3g Pokaż wiadomość
Polecam film "Aspartam - rakotwórcza słodycz" (mozna wpisać w google) ponieważ niewiele ludzi wie co to aspartam, ja polecam inne słodziki, które są bezpieczne.
Książka dopuszcza, bo spełnia wymogi diety, ale nie jest zdrowa.

[...] Bóle głowy / migreny, zawroty głowy, napady epilepsji, nudności, drętwienia, skurcze mięśni, przybieranie na wadze, wysypki, depresje, zmęczenie, drażliwość, częstoskurcz serca, bezsenność, problemy z widzeniem, utrata słuchu, palpitacje serca, trudności z oddychaniem, ataki niepokoju, niewyraźna wymowa, utrata smaku, szum w uszach, zawroty głowy, utrata pamięci i bóle stawów. Badacze i lekarze studiujący niekorzystne działanie aspartamu stwierdzili, że jego spożywanie może się przyczynić do wywołania lub pogorszenia stanu w następujących chorobach chronicznych: guzy mózgu, stwardnienie rozsiane, epilepsja, chroniczny syndrom zmęczenia, choroba parkinsona, choroba alzheimera, opóźnienie umysłowe, chłoniak, wady wrodzone, fibromyalgia, i cukrzyca(!).
Ale ja bym nie chciała filmu, tylko wyniki jakichś aktualnych i wiarygodnych badań Bo jak coś jest zatytułowane "rakotwórcza słodycz", to od razu widać, że jest to film mało obiektywny prawdopodobnie... Osobiście raczej aspartamu nie używam bo są lepsze słodziki, ale nie lubię tej medialnej nagonki nie podpartej żadnymi pewnymi badaniami, wszędzie same przypuszczenia i podejrzenia, ale nie ma potwierdzeń.
Stary 2011-02-16, 22:25   #560
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz rację Też uważam, że nie warto obciążać organizmu taką dietą kiedy nie ma się ku temu dobrych powodów, typu otyłość lub nadwaga.

Ale ja bym nie chciała filmu, tylko wyniki jakichś aktualnych i wiarygodnych badań Bo jak coś jest zatytułowane "rakotwórcza słodycz", to od razu widać, że jest to film mało obiektywny prawdopodobnie... Osobiście raczej aspartamu nie używam bo są lepsze słodziki, ale nie lubię tej medialnej nagonki nie podpartej żadnymi pewnymi badaniami, wszędzie same przypuszczenia i podejrzenia, ale nie ma potwierdzeń.
myślę, że gdybym przybrała np. na wakacjach parę kg nadwagi to zwróciłabym się ku zasadom Dukana, ale nie drastycznie. np. 2 dni P, 5 dni PW. i tyle, ale nie od początku I faza i wszystko

co do aspartamu, ja go spożywam tylko w napojach. dziwne, że wszędzie go dają - wszystkie produkty light mają aspartam, np. jogurty (mówię, ogólnie, nie o Dukanie) a również produkty słodzone cukrem mają jeszcze dodatek aspartamu, więc ciężko się przed nim uchronić. a jeśli mieliby badania potwierdzające jego szkodliwość, to raczej byłby zakazany... sussina jest najlepsza jesli chozdi o słodziki do bezpośredniego spożycia:P
Stary 2011-02-16, 22:32   #561
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Toś się zamotała
Często mi się zdarza
Cytat:
dziewczyny nie bijcie
nie wiem dokłądnie o co chodzi z tą Dietą
mogę się do Was dołączyć
zrobiłam ten test co jest podany w pierwszym poście, ale nie wiem jak rozszyfrować jego wyniki
Tak jak dziewczyny pisały - koniecznie książka!
I powodzenia, mam nadzieje,że dasz rade

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 22:34   #562
Paati89
Zakorzenienie

boinnebylyzajete nie wiem czy mnie doczytałas wczesniej czy nie więc powtórze dla Twojego dobra pomysł ze zwiększeniem dawki otrębów jest zły. Doczytaj co tam się rozpisałam bo to wcale nie przyśpieszy Ci metabolizmu

Stary 2011-02-16, 22:34   #563
gosiagg3g
Raczkowanie

Cytat:
I dlatego napisałam, że to jest tylko moje zdanie Nie chcę rozwijać dyskusji.
Było wykonywanych wiele badań na zwierzętach (w filmie też te zwierzęta są pokazane) i jasno wynikało, że aspartam szkodzi. Wiadomo jednak, że są to duże pieniądze wiec rzesze prawników i prawdopodobnie łapówki zawsze ratowały producenta. Lub wystarczy zmienić nazwę i już wszystko ok, jak np z dopalaczami było.
Tu masz artykuł przykładowy artykuł osoby, która myśli jak ja http://smartfood-pl.blogspot.com/201...-trucizny.html

Czas edycji: 2011-02-16 o 22:35
Stary 2011-02-16, 22:37   #564
Paati89
Zakorzenienie

Gdyby aspartam był faktycznie takim złem wcielonym to by go nie pakowali w wszelkiego rodzaju napoje i inne. To chyba logiczne że w takim wypadku nawet najlepsi prawnicy by nic nie zdziałali.
Do najzdrowszych z pewnością go nie zaliczymy ale we wszystkim teraz jest chemia.
JEśli byłby rakotwórczy wycofaliby go z produktów spożywczych.
Póki co nie ma potrzeby popadać w paranoje.
Takie jest moje zdanie

Stary 2011-02-16, 22:38   #565
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Tak samo duże pieniądze są w branży cukrowniczej, której nie w smak jest to, że traci kasę z powodu słodzików
Stary 2011-02-16, 22:40   #566
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

idę spać, dziewczyny. niższych liczb na wadze życzę dobranoc kochane;*
Stary 2011-02-16, 22:43   #567
gosiagg3g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Gdyby aspartam był faktycznie takim złem wcielonym to by go nie pakowali w wszelkiego rodzaju napoje i inne. To chyba logiczne że w takim wypadku nawet najlepsi prawnicy by nic nie zdziałali.
Do najzdrowszych z pewnością go nie zaliczymy ale we wszystkim teraz jest chemia.
Takie jest moje zdanie
Kurde dziewczyny, napisałam że nie chcę robić burzy każdy ma swoje zdanie, a ja znam (a raczej znałam) osobę która dostała raka w wieku 23 lat, już nie żyje, a przyczyną nowotworu było solarium, a i tak jest dozwolone, dopalacze też były dozwolone przez kilka ostatnich lat, a cc zawiera wyciąg z kokainy które w większym stężeniu są zakazane, tytoń, alkohol. Tak wiec nawet najbardziej szkodliwe lub/i zakazane rzeczy mogą stać się dozwolone

sorki za wcześniejszą pomyłkę, heroinę w pierwszych dopalaczach wykryto nie w cc

Czas edycji: 2011-02-16 o 23:47
Stary 2011-02-16, 22:44   #568
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Takie jest moje zdanie
No właśnie, tym bardziej, że istnieją zakazane słodziki które są uznane za szkodliwe, jest też zawsze ostrzeżenie na takich z cyklaminianu sodu o dopuszczalnym dziennym spożyciu - więc czemu niby aspartam by mieli przepuścić, mimo, że taki trujący, a innych zakazali lub ograniczyli?

Cytat:
idę spać, dziewczyny. niższych liczb na wadze życzę dobranoc kochane;*
Dobranoc
Stary 2011-02-16, 22:47   #569
myrmyr
Rozeznanie

Dzisiejsze MENU uważam za zamknięte:

- 2x wieśniak
- 1 x sok marchwiowy
- multum sałatki z kurczakiem w gyrosie
- wielki talerz zupy pieczarkowej
- 4 szaszłyki

Strasznie się dziś objadłam, jestem najedzona jak świnka
Stary 2011-02-16, 22:50   #570
renka1511
Rozeznanie

i za znikam w objecia meza dobranoc ...oby noc przyniosla wszystkie upragnione spadki wagowe

The best way to loose weight is to close your mouth...or.....WATCH your food - just watch it, DON'T EAT it !
renka1511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości