|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
trzeba rozrozniac slodycze jako SHIT! I ZAKAZANE JEDZNIE ! I SŁODKOSCI jako nasze przysmaki wykonane tylko z produktow DUKANOWYCH! i to mozemy sobie jesc ale gdy mamy problemy z utrata wagi! to i Dukanowe slodkosci warto ograniczyc TAK WLASNIE! |
|
|
|
|
#542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ide 5/5 bez problemow wiekszych tez 5 dnia zaczynam rozgladac sie za warzywami ale to chyba bardziej z tego powdu ze juz jutro niz z tesknoty ....i chudne rownie wolno tzn. bardziej skokami bo w dni PW nie chudne a nawet zdarza mi sie wazyc o 0,2kg wiecej wiec dla swietego spokoju waze sie na koniec dni P ![]() tez mysle nad basenem i ew. jakims cwiczeniem na urzadzeniu bo skakanke zarzucilam, nie mialam sily wieczorami skakac
w drodze do idealnej wagi z Dukanem po raz pierwszy.... 89.3kg .....78,4kg.............. .........> 65kg do dzisiaj P The best way to loose weight is to close your mouth...or.....WATCH your food - just watch it, DON'T EAT it ! |
|
|
|
|
#543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrowie przede wszystkim(my tu krzyczymy na początku,ale nie bój się ale książkę trzeba znać!:P i nie przesadzać z uderzeniówką)
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
a podacie mi linka do tej książki? bo chyba jestem ślepa
znalazłąm tylko linki do poprzednich dwóch części, do testu i do strony dukana
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według Dukana, to jest waga właściwa dla Twojego wzrostu i budowy ciała
|
|
#547 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
minimalna waga wg BMI dla mnie to 54. jeśli masz tyle cm co ja, to 50 to za mało:P chwal się, ile masz.Cytat:
przecież dzidzia 3 kg waży;P albo 5:P do 10 bym tak chciała...ale to jeszcze kilka lat:P
|
|
|
#548 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no tak ale jakie???????????[/QUOTE] ja sobie zuje niebieskie orbity pakowane po 39 sztuk np:P Cytat:
ale oczywiscie mozesz wiecej hihi
|
||
|
|
|
#549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko kurcze ostatnio mi się przytyło przez ostatnie pół roku, wcześniej ważyłam 50-52 kg i czułam sie o wiele lepiej, bardziej sobie podobałam, a teraz czuję się troszkę za gruba... mam duży brzuch i uda chciałabym trochę schudnąć, poćwiczyć, wymodelować mieśnie i znów czuc się atrakcyjnie
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Tak.
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ciąży przytyłam tylko 14 kg i 10 spadło od razu po porodzie Bo waga w ciązy to nie tylko dzidziol, ale też wody płodowa, zwiększona objętość krwi i zatrzymywanie wody u matki. Ale masz czas, u Ciebie na razie inne priorytety, a ja chciałabym dwójkę dzieci, a że późno zaczęłam to nie mogę zwlekać z drugą ciążą
|
|
#552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ** Cytat:
moja mama jak niosła mnie do chrztu 3 m-ce po urodzeniu miała 45 kg na wadze:P a przy mojej siostrze przytyła ponad 20 kg i potem długo zrzucała (miała wtedy 40lat,a przy mnie 26) narazie połowa licencjatu więc przede mną jeszcze przynajmniej 3,5 roku studiów i potem pracę dobrą znaleźć, minimum 28 lat myślę... chyba,że zdarzy się wcześniej
Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-02-16 o 22:00 |
||
|
|
|
#553 | ||||||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
A jaki to jest ten nowy?
![]() Jest coś takiego jak fanta zero? Gdzie, gdzie? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No co Ty, za marzenia o uczcie zbesztamy?! ![]() Ja marzę o makaronie ![]() Cytat:
Niekoniecznie jako ucztę. No chyba, że chcesz te zakazane owoce ![]() Ja robiłam coś w stylu tych dukanowych leniwych, trochę mi to ciężko szło bo łatwo było je rozwalić podczas gotowania niestety. Ale jadalne były ![]() Cytat:
Jak uczta to uczta... ![]() Ja sobie nie wyobrażam żeby tyle zjeść na raz, nawet nie będąc na żadnej diecie... Ale mogłabym zjeść porcję dania głównego, np makaronu, i deser do tego ![]() Cytat:
![]() Najadłam się właśnie faszerowanymi pieczarkami... Przy okazji pożywiła się moja mama (też na dukanie), tata, brat i jego dziewczyna (chuda jak patyczek ), bo tak ładnie pachniały i wyglądały, że wszyscy chcieli. Zrobiłam do nich sosik czosnkowy na jogurcie. Połowę pieczarek nafaszerowałam mięskiem wołowym z pomidorami a połowę wędliną i odchudzoną mozarellą (zotarellą właściwie). Te z mięsem były w 100% dukanowe więc się nimi zapchałam
|
||||||
|
|
|
#554 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Książka dopuszcza, bo spełnia wymogi diety, ale nie jest zdrowa. [...] Bóle głowy / migreny, zawroty głowy, napady epilepsji, nudności, drętwienia, skurcze mięśni, przybieranie na wadze, wysypki, depresje, zmęczenie, drażliwość, częstoskurcz serca, bezsenność, problemy z widzeniem, utrata słuchu, palpitacje serca, trudności z oddychaniem, ataki niepokoju, niewyraźna wymowa, utrata smaku, szum w uszach, zawroty głowy, utrata pamięci i bóle stawów. Badacze i lekarze studiujący niekorzystne działanie aspartamu stwierdzili, że jego spożywanie może się przyczynić do wywołania lub pogorszenia stanu w następujących chorobach chronicznych: guzy mózgu, stwardnienie rozsiane, epilepsja, chroniczny syndrom zmęczenia, choroba parkinsona, choroba alzheimera, opóźnienie umysłowe, chłoniak, wady wrodzone, fibromyalgia, i cukrzyca(!). Cytat:
A bez pepsi da się żyć Ale to tylko moja opinia
Edytowane przez gosiagg3g Czas edycji: 2011-02-16 o 22:07 |
||
|
|
|
#555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba,ze bede miec jakas ostra impreza z piciem na maksa to sie skusze na poczatku bylo roznie, bo mega sie ograniczalam, myslalam,ze na III jeszcze schudne,a skakalo tragicznie,czasem o 1kg do przodu w jeden dzien w ogole nie wiadomo czemu teraz sobie troche popuscilam z tonu i na wage nie wchodze od paru dni, ale cwicze codziennie i mam zamiar jeszcze wiecej! zeby miec zgrabne nogi na lato, bo z nogami mam problemow najwiecej, :c
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to na co ma się w danej chwili ochotę. ja bym teraz wszystko oddała za piwo i chipsy, to połączenie jest dla mnie nałogiem... przez nie tyle przytyłam:P
|
|
|
#557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie...i redd's sun...ale nie wkleję zdjęcia bo nie wypada na forum dietkowym
|
|
#559 | ||||||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Wiadomo, lepsze są letnie warzywa, ale zimą też trzeba jakieś jeść... Wolę mniej smaczne, niż żadne ![]() Cytat:
Udaję na razie, że nie widzę, ale bardzo proszę, przestań spamować. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też uważam, że nie warto obciążać organizmu taką dietą kiedy nie ma się ku temu dobrych powodów, typu otyłość lub nadwaga.Cytat:
Bo jak coś jest zatytułowane "rakotwórcza słodycz", to od razu widać, że jest to film mało obiektywny prawdopodobnie... Osobiście raczej aspartamu nie używam bo są lepsze słodziki, ale nie lubię tej medialnej nagonki nie podpartej żadnymi pewnymi badaniami, wszędzie same przypuszczenia i podejrzenia, ale nie ma potwierdzeń.
|
||||||
|
|
|
#560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do aspartamu, ja go spożywam tylko w napojach. dziwne, że wszędzie go dają - wszystkie produkty light mają aspartam, np. jogurty (mówię, ogólnie, nie o Dukanie) a również produkty słodzone cukrem mają jeszcze dodatek aspartamu, więc ciężko się przed nim uchronić. a jeśli mieliby badania potwierdzające jego szkodliwość, to raczej byłby zakazany... sussina jest najlepsza jesli chozdi o słodziki do bezpośredniego spożycia:P
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Często mi się zdarza
Cytat:
I powodzenia, mam nadzieje,że dasz rade
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
boinnebylyzajete nie wiem czy mnie doczytałas wczesniej czy nie więc powtórze dla Twojego dobra pomysł ze zwiększeniem dawki otrębów jest zły. Doczytaj co tam się rozpisałam bo to wcale nie przyśpieszy Ci metabolizmu
|
#563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Było wykonywanych wiele badań na zwierzętach (w filmie też te zwierzęta są pokazane) i jasno wynikało, że aspartam szkodzi. Wiadomo jednak, że są to duże pieniądze wiec rzesze prawników i prawdopodobnie łapówki zawsze ratowały producenta. Lub wystarczy zmienić nazwę i już wszystko ok, jak np z dopalaczami było. Tu masz artykuł przykładowy artykuł osoby, która myśli jak ja http://smartfood-pl.blogspot.com/201...-trucizny.html
Edytowane przez gosiagg3g Czas edycji: 2011-02-16 o 22:35 |
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby aspartam był faktycznie takim złem wcielonym to by go nie pakowali w wszelkiego rodzaju napoje i inne. To chyba logiczne że w takim wypadku nawet najlepsi prawnicy by nic nie zdziałali.
Do najzdrowszych z pewnością go nie zaliczymy ale we wszystkim teraz jest chemia. JEśli byłby rakotwórczy wycofaliby go z produktów spożywczych. Póki co nie ma potrzeby popadać w paranoje. Takie jest moje zdanie
|
#565 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Tak samo duże pieniądze są w branży cukrowniczej, której nie w smak jest to, że traci kasę z powodu słodzików
|
|
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
idę spać, dziewczyny. niższych liczb na wadze życzę
dobranoc kochane;*
|
|
#567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
które w większym stężeniu są zakazane, tytoń, alkohol. Tak wiec nawet najbardziej szkodliwe lub/i zakazane rzeczy mogą stać się dozwolone sorki za wcześniejszą pomyłkę, heroinę w pierwszych dopalaczach wykryto nie w cc
Edytowane przez gosiagg3g Czas edycji: 2011-02-16 o 23:47 |
|
|
|
|
#568 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze MENU uważam za zamknięte:
- 2x wieśniak - 1 x sok marchwiowy - multum sałatki z kurczakiem w gyrosie - wielki talerz zupy pieczarkowej - 4 szaszłyki Strasznie się dziś objadłam, jestem najedzona jak świnka
|
#570 |
|
Rozeznanie
|
i za znikam w objecia meza
dobranoc ...oby noc przyniosla wszystkie upragnione spadki wagowe
w drodze do idealnej wagi z Dukanem po raz pierwszy.... 89.3kg .....78,4kg.............. .........> 65kg do dzisiaj P The best way to loose weight is to close your mouth...or.....WATCH your food - just watch it, DON'T EAT it ! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

w pierwszej fazie z tego co czytałam w produktach dozwolonych nei ma słodyczy, a w jadłospisie na deser widzę sernik, ptasie mleczko...

ale to się nie liczy:P takim tempem (0,75kg/tydzień) skończę II fazę za ok. 5 mcy
teraz jeszcze 3 razy w tyg orbi
zdrowie przede wszystkim
znalazłąm tylko linki do poprzednich dwóch części, do testu i do strony dukana
minimalna waga wg BMI dla mnie to 54. jeśli masz tyle cm co ja, to 50 to za mało:P chwal się, ile masz.

Gdzie, gdzie?
hehe dzieki za Wiesci moja droga
teraz sobie troche popuscilam z tonu i na wage nie wchodze od paru dni, ale cwicze codziennie i mam zamiar jeszcze wiecej!
i kończą się pomysły na warzywka...