Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1257 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 13:20   #37681
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
mam w domu dwie butelki oleju z krokosza i zastanawiam się, czy by się nadawał do włosów, czy raczej po nim wyłysieję
Krokosz za bardzo sie nie nadaje z tego co pamietam. Na olejowym dziewczyny pisaly ze stosuje sie go po depilacji. Chyba opoznia wzrost wlosow.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 13:26   #37682
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Pamiętam, że była o nim mowa w wątku o olejach podobno pomocny jest przy depilacji, więc bałabym się trochę ale poczytaj, bo są bardzo różne informacje o nim.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Krokosz za bardzo sie nie nadaje z tego co pamietam. Na olejowym dziewczyny pisaly ze stosuje sie go po depilacji. Chyba opoznia wzrost wlosow.
no właśnie wiem, dlatego mówię, że bym sie bała, że wyłysieję
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:03   #37683
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Oglądałaś skład Atoperali?
No i właśnie tego nie rozumiem :/ A drogi jak diabli Physiogel? Pregaina? Takie drapaki że do mycia ciała musiałam uzdatniać ;]
Ale np Ziaja med już nie jest taka zła mimo SLS (litania olejków? )
Cytat:
Moje włosy nie lubią się z olejem słonecznikowym - zawsze ten sam efekt
Przynajmniej wiesz, też sprawdzę ;P

No i przy okazji mam pytanie. Powiedzmy że z dziwnych przyczyn chciałabym używać jednak oleju którego moje włosy nie lubią (bo np kocha skalp a tego marudę lepiej zadowalać). Nie lubią czyli rozmiękczone i puchate, co mija samo.
Czy długofalowe skutki używania takiego niedobranego oleju mogą być złe albo dobre?
Cytat:
Chciałam zajrzeć i mam informację, że to błędny blog
Czyli się zablokło. Już oddam.
Cytat:
Nie ma jak nałóg
No bo jak tu nie wypić jak już zaparzone
Cytat:
Wiadomości z włosowego frontu: każde mycie daje mi maksymalnego tłuszczaka plus oklap. Tłuszczak nawet po wrzosowej Joannie. Cóż... czas na szampon. I tak dziś będzie (z pq-7). Zobaczymy czy pomoże na olejek mamowy BD
.
Kciuken!
I kto Ci biednej doradzi w razie pytań? Nie masz swojej Eloe

Załącznik dla kawiar I mieszanka shea-lanolina cyckowa-olej slonecznikowy. Leży na wierzchu i ma się dobrze ;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie531a.jpg (34,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie532a.jpg (42,8 KB, 19 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:12   #37684
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Dokładnie

Cytat:
no właśnie wiem, dlatego mówię, że bym sie bała, że wyłysieję
To nie używaj

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Załącznik dla kawiar I mieszanka shea-lanolina cyckowa-olej slonecznikowy. Leży na wierzchu i ma się dobrze ;P
O ja o ja z lodami? Też chcę takie cudo

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:14   #37685
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Dodam zdjęcia w końcu, nie są idealne bo robiłam szybko bo bateria migała, że aparat się zaraz wyłączy, a potrzebowałam flesza, bo jak telefonem robiłam to nic nie było widać (za ciemne włosy). Tak więc są troszkę naświetlone, więc na każdym zdjęciu inny kolor włosów praktycznie Może coś zobaczycie.
Myłam dziś rano
Szampon babydream
Alterra morelowa
Joanna z Apteczki babuni nawilżająco - regenerujący
nivea fc

Włosy troszkę spuszone, ale jakiekolwiek nie są to i tak je lubię (no może jak mam prawdziwe siano na nich to już mniej, ale jeśli choćby troszkę się kręcą to jest ok).

Za tydzień prawdopodobnie będę u fryzjera podcinać końcówki bo baardzo dawno tego nie robiłam, ale końcówek rozdwojonych nie mam. Sama nie podetnę, bo nie mam właściwych nożyczek, a po za tym chcę je mieć równe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2106.jpg (130,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2107.jpg (237,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2108.jpg (78,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2110.jpg (85,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2111.jpg (62,6 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez FelekBezSzelek
Czas edycji: 2011-07-11 o 14:15
FelekBezSzelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:26   #37686
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim

1) Byłem na 2! rozmowach, zobaczymy czy oddzwonią liczę na to
2)Wczoraj zrobiłem tak, myjąc włosy najpierw nałożyłem panią potters a dopiero potem przeciwłupieżowy i całkiem ok. Potem dałem na włosy Alttere z granatem i aloesem + krem z biedry (chyba trochę za dużo). Na koniec joanna len i rumianek(w końcu ją dostałem!) i żel artiste dużo.
Spieszyłem się i miałem ok 1.20 h żeby włosy wyschły więc usiadłem tyłem na balkonie na słońcu i tył wysechł za to przód prawie wcale a miałem już wychodzić z domu, więc złapałem się za suszarkę i suszyłem "zimnym nawiewem" który był chłodniejszy od tempteratury otoczenia ale nie zimny. Ogólnie to tym włosy te przy twarzy z grzywką się fajnie się skręciły, te z tyłu właśnie tak średnio.
Ogólnie trochę się spuszyły i tworzyły wrażenie suchych! co mi się nie zdaża.

Dzisiaj totalnie bleee, oprócz tego przodu jeszcze w nocy się kręciłem i one się po rozkręcały i całość źle wyglądała.

WIĘC

Dzisiaj już mycie panią potters, następnie siedzę właśnie z mieszanką z której nie mam pojęcia co wyjdzie (krem z biedronki mniej niż wczoraj, alttera więcej niż wczoraj, kilka kropel cytryny(po czym patrze a nie mam miodu ) i troszkę oliwy z oliwek) Po siedzę tak przez 30 min pod ręcznikiem zmyję obficie i chcę polać octem jabłkowym .

Pochwalę się efektem na pewno

Proszę o wszelkie uwagi co do pielęgnacji itp.

Maliniarka Świetne włosy coraz piękniejesze i kolor bardzo ładny.
Jaki Ty fajny jesteś Znasz się na pielęgnacji loków
Cytat:
Napisane przez kasiunia09 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Od jakiegoś czasu podczytuje wątki dla kręconowłosych i dzięki Wam mam teraz włosy choć trochę falowane (chyba 2a/2b , no chyba że mają focha, albo ja mam i nie chce mi się zadbać wcześniej były nieokreślone, ni to falowane, ni to proste, raczej sianowate, czasem traktowane prostownicą ale zazwyczaj związane gumką ...
Od kilku miesięcy staram się wprowadzać pielęgnacje CG, ale na razie niezbyt rygorystycznie
Włosy myję codziennie (inaczej mam wrażenie, że są brudne i skalp swędzi) na zmianę odzywką (Isana z babassu) lub szamponem (Garnier mango i kwiat tiare - chyba niezgodny z CG, ale się kończy lub Radical ze skrzypem polnym)
Jako odzywki ds uzywam Garnier z awokado lub Herbal essences szczęśliwe zakończenie (niezgodna z CG, ale tez się kończy no i po tych silikonach włosy takie gładkie
Odzywka bs: Joanna naturia z pokrzywą albo z miodem i cytryną, a stylizacja balsam nivea fc i czasem zel z rossmanna, ale nie lubie, planuje zakup jakiegoś aloesowego. Poza tym stosuje raz lub dwa razy w tygodniu olej lniany lub rycynowy i czasem wax (ale ten zagraniczny, wiec nie cg) i ostatnio krem z biedronki (który sobie tutaj tak chwalicie). Nie suszę włosów suszarką, zamiast ręcznika uzywam koszulki bawełnianej.
Jeszcze nie doszłam do tego jaki zestaw kosmetyków najbardziej mi odpowiada, na razie próbuje róznych wariantów Włosy mam chyba trochę suche, szybko się puszą z wierzchu. Powinnam częściej stosować oleje? Za wszelkie sugestie będę wdzięczna.
Problem mam tez taki, ze włosy od spodu są prawie całkiem proste i oklapnięte, nie pomaga podpinanie przy schnięciu, choć może źle to robię. Myślałam, żeby może skrócić włosy lub jeszcze bardziej wycieniować, co o tym myślicie?

W załączniku fotka z dziś, włosy myte wczoraj wieczorem, spać szłam z wilgotnymi, co mi się dość często zdarza
Ale się rozpisałam, uff
Piękne masz włosy
Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Dodam zdjęcia w końcu, nie są idealne bo robiłam szybko bo bateria migała, że aparat się zaraz wyłączy, a potrzebowałam flesza, bo jak telefonem robiłam to nic nie było widać (za ciemne włosy). Tak więc są troszkę naświetlone, więc na każdym zdjęciu inny kolor włosów praktycznie Może coś zobaczycie.
Myłam dziś rano
Szampon babydream
Alterra morelowa
nivea fc

Włosy troszkę spuszone, ale jakiekolwiek nie są to i tak je lubię (no może jak mam prawdziwe siano na nich to już mniej, ale jeśli choćby troszkę się kręcą to jest ok).

Za tydzień prawdopodobnie będę u fryzjera podcinać końcówki bo baardzo dawno tego nie robiłam, ale końcówek rozdwojonych nie mam. Sama nie podetnę, bo nie mam właściwych nożyczek, a po za tym chcę je mieć równe
Super włosiska! I jakie gęste

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:31   #37687
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Łooo, jakie piękne oddawaj

Stary 2011-07-11, 14:35   #37688
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Jaki Ty fajny jesteś Znasz się na pielęgnacji loków

Piękne masz włosy

Super włosiska! I jakie gęste
Są gęste, ale w upały to przekleństwo jest Muszę wymyślić jakieś upięcie, bo jak luźno związuje gumką to przy ruchu spada, a przy następnym przeciągnięciu gumki jest już za ciasno.
Dodam zdjęcia lepszej jakości jak naładuję aparat.
DMkAnia dziękuję

Edytowane przez FelekBezSzelek
Czas edycji: 2011-07-11 o 14:37
FelekBezSzelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:48   #37689
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
myszka2020 - ooo, piękne I rzeczywiście sporo urosły Ja mam wrażenie, że moje nie rosną, bo jak się skręcają to tego w ogóle nie widać.
Ta moja wrażliwość czasami troszkę mi przeszkadza. Np. wszystko biorę sobie do serca. I nie mogę znieść, jak cierpią ludzie i zwierzęta, nawet na filmach.
Mam tak samo, nie mogę znieść cierpienia niewinnych ludzi i zwierząt

Cytat:

Myszko
, widziałam wpis w dzienniku. Super. Twoje włosy wyglądają na tak mięciutkie, że chciałoby się je dotykać i dotykać no i zawsze pięknie błyszczą.

Myłam włosy w czwartek. I dziś mam naprawdę fajne (nie pamiętam kiedy zdarzyło mi się tak długo nie myć). Jeszcze mocniej się skręciły. Chciałam zrobić zdjęcie, ale nowy telefon robi beznadziejne zdjęcia, albo ja nie umiem złapać ostrości. W każdym razie jestem bardzo zadowolona, ale dziś i tak mycie
Dziękuję Basiu Szkoda, że nie masz zdjęcia swoich loczków

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
myszka
Moj komentarz jest zbędny, bo chciałam napisac to samo co Basia :P

Naprawdę Ciąża służy Tobie jak najbardziej. Pięknie wyglądają Twoje włosy. I fakt sporo urosły !

Cytat:
wróciłam sobie troszkę doczytać

Myszko piękne włosy, w albumie też się naoglądałam oby maleństwo to też był lokasek , a odcień jest super, to naturalne włoski prawda?

wnioski: nie pora na kokosy, za długo miałam to na głowie, za suche powietrze dzisiaj
wnioski na przyszłość? nie wiem

i dorzucam fotorelację:
skręt fajny z boku, tył niezdecydowany, nie widać tak bardzo suchości jak jest naprawdę

zobaczymy co bedzie po nocy
Kolor naturalny
Mi kokos dawał dziwne efekty, miałam po nim lekki puch i za lekkie włosy, przerzuciłam się teraz na inne oleje
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 14:49   #37690
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak odgniatacie włosy po żelu? Eloe już mi pisała, jak to robić, ale mi to nie wychodzi. Po zupełnym wyschnięciu ugniatam jak podczas stylizacji, ale nadal mam zlepione. Może powinnam potrzymać dłużej albo pomasować? takie zlepione włosy mi b. przeszkadzają, psują cały efekt, bo nie mam puszystych skrętów a sztywne sprężynki.
Pisałyście, że puch powoduje dotykanie włosów, a przecież odgniatam żel. Rozumiem, że chodzi o dotykanie włosów po stylizacji, gdy wysychają, a nie, gdy są zupełnie suche?
Przeczytałam też, że do metody mycia odżywką włosy mogą przyzwyczajać się do 6. tygodni - w jakim sensie? Że przez ten czas może głowa protestować? Dziś umyłam drugi raz i swędzi mnie trochę skóra - może powinnam myć co drugi dzień szamponem albo dolewać go odrobinę do odżywki...
Czasem też u góry dam za dużo i ciężko odgnieść, ale jakoś idzie Jeśli dam odpowiednią ilość, to zawsze odgniatają mi się bez problemu, ile żelu dajesz, bo może za dużo? Ja odgniatam rękami, głową w dół.

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Nie no dziewczyny słuchajcie, jestem najlepsza
Nałożyłam sobie wcześniej odżywkę na włosy i chodziłam tak w rozpuszczonych włosach po domu z nią, potem położyłam się i oglądałam film. Uznałam, że zrobię sobie warkocza, to prześpię się w takich włosach i jutro zmyję wszystko.
Zrobiłam go w ogóle nie patrząc, tak po prostu na wyczucie
Aż musiałam się mamie pochwalić i zwerbowałam ją do zrobienia zdjęć, bo samej było ciężko
Nie wyszła mi tylko ta prawa strona, bo jakoś ciężko mi było włosy ściągnąć do warkocza Ale ogólnie jestem z siebie dumna, bo to mój 2 warkocz w życiu Nie wiem czy pamiętacie pierwszego
Piękny warkocz

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
dzięki Dziewczyny za porady - będę próbować do skutku. Stosuję żel z czarnej rzepy (Bielenda) i Nivea FC. Ugniatam i zawsze górna warstwa zzzlepiona, dół ok. Czyli pewnie za dużo kładę.
maliniarka, myszka, nusia - przepiękne włosy

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Od jakiegoś czasu podczytuje wątki dla kręconowłosych i dzięki Wam mam teraz włosy choć trochę falowane (chyba 2a/2b , no chyba że mają focha, albo ja mam i nie chce mi się zadbać wcześniej były nieokreślone, ni to falowane, ni to proste, raczej sianowate, czasem traktowane prostownicą ale zazwyczaj związane gumką ...
Od kilku miesięcy staram się wprowadzać pielęgnacje CG, ale na razie niezbyt rygorystycznie
Włosy myję codziennie (inaczej mam wrażenie, że są brudne i skalp swędzi) na zmianę odzywką (Isana z babassu) lub szamponem (Garnier mango i kwiat tiare - chyba niezgodny z CG, ale się kończy lub Radical ze skrzypem polnym)
Jako odzywki ds uzywam Garnier z awokado lub Herbal essences szczęśliwe zakończenie (niezgodna z CG, ale tez się kończy no i po tych silikonach włosy takie gładkie
Odzywka bs: Joanna naturia z pokrzywą albo z miodem i cytryną, a stylizacja balsam nivea fc i czasem zel z rossmanna, ale nie lubie, planuje zakup jakiegoś aloesowego. Poza tym stosuje raz lub dwa razy w tygodniu olej lniany lub rycynowy i czasem wax (ale ten zagraniczny, wiec nie cg) i ostatnio krem z biedronki (który sobie tutaj tak chwalicie). Nie suszę włosów suszarką, zamiast ręcznika uzywam koszulki bawełnianej.
Jeszcze nie doszłam do tego jaki zestaw kosmetyków najbardziej mi odpowiada, na razie próbuje róznych wariantów Włosy mam chyba trochę suche, szybko się puszą z wierzchu. Powinnam częściej stosować oleje? Za wszelkie sugestie będę wdzięczna.
Problem mam tez taki, ze włosy od spodu są prawie całkiem proste i oklapnięte, nie pomaga podpinanie przy schnięciu, choć może źle to robię. Myślałam, żeby może skrócić włosy lub jeszcze bardziej wycieniować, co o tym myślicie?

W załączniku fotka z dziś, włosy myte wczoraj wieczorem, spać szłam z wilgotnymi, co mi się dość często zdarza
Ale się rozpisałam, uff
A może dajesz mniej stylizatora na tą dolną okolicę? Ja na początku tak robiłam i były prawie proste. Choć teraz i tak bardziej kręci mi się przód, niż tył

Cytat:
Myłam dziś rano
Szampon babydream
Alterra morelowa
nivea fc

Piękne włoski, a mały puszek będzie z czasem przy odpowiedniej pielęgnacji coraz mniejszy

Gagz - i jak tam z pracą?
AjriszMarta - dzieci są słodkie, ja uwielbiam dzieci, super, że wizyta się udała
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 15:01   #37691
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dodam że kawa z lodem pyszna
Wszystko co pyszne szybko się kończy ;]
Cytat:
Dodam zdjęcia w końcu
ŚLICZNE
Odgap francuzy od nusi
Sama żałuję że za krótkie mam ;]

Poprawiłam troszkę te wpisy. Widać je już? 1 i 2.

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
AjriszMarta - dzieci są słodkie, ja uwielbiam dzieci, super, że wizyta się udała
Będzie ciąg dalszy, być może przyjadą na tydzień za parę dni
Więcej takich ciocia boso i nie będę musiała pedicure robić

Stary 2011-07-11, 15:09   #37692
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
No i właśnie tego nie rozumiem :/ A drogi jak diabli Physiogel? Pregaina? Takie drapaki że do mycia ciała musiałam uzdatniać ;]
Ale np Ziaja med już nie jest taka zła mimo SLS (litania olejków? )
Całkiem prawdopodobne. Wiesz, samą mnie szokuje, że sls nie wywołuje u mnie podrażnień, podczas gdy jest z czymś, co ma go złagodzić, to dzieje się na odwrót Celuję, że tu, czyli na styku, też coś znajdziemy.
Cytat:
No i przy okazji mam pytanie. Powiedzmy że z dziwnych przyczyn chciałabym używać jednak oleju którego moje włosy nie lubią (bo np kocha skalp a tego marudę lepiej zadowalać). Nie lubią czyli rozmiękczone i puchate, co mija samo.
Czy długofalowe skutki używania takiego niedobranego oleju mogą być złe albo dobre?
Jesteś pewna, że "to mija samo"? Moim zdaniem samo nie, ale skutkiem Twoich działań oraz aktywności Twojego skalpu, otoczenia. Długotrwałe używanie takiego oleju może raczej osłabić włosy, więc czemu by nie nakładać inny olej na skalp a inny na włosy.
Cytat:
No bo jak tu nie wypić jak już zaparzone
Grzech po prostu by był
Cytat:
Kciuken!
Cmoken!
Cytat:
I kto Ci biednej doradzi w razie pytań? Nie masz swojej Eloe
dobre
Cytat:
Załącznik dla kawiar
o matulu!
Cytat:
I mieszanka shea-lanolina cyckowa-olej slonecznikowy. Leży na wierzchu i ma się dobrze ;P
Niewielkie te grudeczki. Fajnie to wygląda i kolor zmieniło...
Cytat:
Dodam zdjęcia w końcu
Widzimy Oj, będzie w miarę pielęgnacji pewnie się ten mocny skręt ku górze przesuwać. Fajnie I jak gęsto!

Cytat:
Widać, a to: Żaden składnik nie jest sam w sobie zły, wszystko zależy od towarzystwa w jakim się obraca. boskie
Poprzeglądam i zastanawiam się, gdzie by to podczepić. Pomysły?
A może wpis chcesz zrobić do FAQ?

Co do Sodium Coco Sulfate to mam podobne spostrzeżenia i migdał Alterry traktuję jako szampon oczyszczający

szampon Kerium DS - domestos-

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-11 o 15:12
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 15:34   #37693
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Są gęste, ale w upały to przekleństwo jest Muszę wymyślić jakieś upięcie, bo jak luźno związuje gumką to przy ruchu spada, a przy następnym przeciągnięciu gumki jest już za ciasno.
Dodam zdjęcia lepszej jakości jak naładuję aparat.
DMkAnia dziękuję
Oj, wiem coś i ja o upałach i moich włosach

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 15:40   #37694
Maliniarka
Zakorzenienie

Myszko będę próbowac innych olejów jeszcze na pewno, jak dojdą z BU

Marta super wpis, ja nie skorzystam, bo za wrażliwca się nei mam, ale bardzo rzetelne i na pewno przydatne

Kawa!!! zaraz sobie zrobię kawę z mlekiem (a raczej mleko z kawą, bo w dużym kubku i pół na pół )
szkoda, że loda zjadłam wcześniej

Demka mam pomysła ogolimy felka i sobie zrobimy treski
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-11 o 16:05
Stary 2011-07-11, 15:49   #37695
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Całkiem prawdopodobne. Wiesz, samą mnie szokuje, że sls nie wywołuje u mnie podrażnień, podczas gdy jest z czymś, co ma go złagodzić, to dzieje się na odwrót Celuję, że tu, czyli na styku, też coś znajdziemy.
Może np trzeba konserwować albo dokwaszać dodatkowo i już jest inna sytuacja :/
Cytat:
Jesteś pewna, że "to mija samo"? Moim zdaniem samo nie, ale skutkiem Twoich działań oraz aktywności Twojego skalpu, otoczenia. Długotrwałe używanie takiego oleju może raczej osłabić włosy, więc czemu by nie nakładać inny olej na skalp a inny na włosy.
Słusznie ujęte. Uklepuje się przez noc. Wczoraj przejechałam kokosem i się odpuszyło.
Cytat:
Niewielkie te grudeczki. Fajnie to wygląda i kolor zmieniło...
Właściwości ma takie jak chciałam, lżejsze, a wiem że tam w środku jest shea i robi dobrze
Cytat:
Widać, a to: Żaden składnik nie jest sam w sobie zły, wszystko zależy od towarzystwa w jakim się obraca. boskie
Sensualitka mnie zmotywowała Też mam lekkie pióro! (klawiaturę? myszkę dziwnie brzmi ;P)
Cytat:
Poprzeglądam i zastanawiam się, gdzie by to podczepić. Pomysły?A może wpis chcesz zrobić do FAQ?
Chętnie jeno już jak po obronie będę ;P O wrażliwcac?
Cytat:
Co do Sodium Coco Sulfate to mam podobne spostrzeżenia i migdał Alterry traktuję jako szampon oczyszczający
Nie używałam, wywnioskowane z waszych komentarzy
Cytat:
szampon Kerium DS - domestos
Cytat:
-
No bo domestos! będę musiała to na polski jeszcze przetłumaczyć ;P
Cytat:
Marta super wpis, ja nie skorzystam, bo za wrażliwca się nei mam, ale bardzo rzetelne i na pewno przydatne
Dziękować
Cytat:
Kawa!!! zaraz sobie zrobię kawę z mlekiem (a raczej mleko z kawą, bo w dużym kubku i pół na pół )
szkoda, że loda zjadłam wcześniej
Ja miałam loda z czekolady obgryźć ale mi cierpliwości brakło
Cytat:
Demka
Cytat:
mam pomysła ogolimy felka o sobie zrobimy treski
O z Felka to by i taka irlandzka treska była (patrz mój av)

Stary 2011-07-11, 16:07   #37696
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
O z Felka to by i taka irlandzka treska była (patrz mój av)
o to to
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-11, 16:13   #37697
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Dokładnie
Pisałam swojego posta tak długo, że mnie wyprzedziłaś.

Cytat:
Dodam zdjęcia w końcu,
Cudne te lokasy, długie i gęste.
Cytat:
Dodam że kawa z lodem pyszna
Wszystko co pyszne szybko się kończy ;]

Uwielbiam kawę. Kiedyś nie mogłam jej pić, a uwielbiam, dlatego robię taką prawie przezroczystą, ważne, że jest zapach i trochę smaku
Cytat:

Widać, widać, super
.

A ja znów nie myłam od soboty i mam dziś dość fajne mocne skręty. Tył taki sobie, ale wiercę się bardzo w nocy więc to normalne (nie mam swoich kosmetyków, zostały w miejskim domu)

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Przepiękne masz włosy.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 16:20   #37698
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Wątpię, żeby się kręciły od nasady, ewentualnie mogą lekko się pofalować.
A francuza raczej sama nie zrobię, a mama to mi tak pozaciska te włosy, że umrę
Ale, że mnie chcecie ogolić?
Ja się nie dam!
Stary 2011-07-11, 16:25   #37699
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Wątpię, żeby się kręciły od nasady, ewentualnie mogą lekko się pofalować.

Ale, że mnie chcecie ogolić?
Ja się nie dam!
a Ty tu nie masz nic do gadania
idę myć kłaczki
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-11, 16:30   #37700
Gagz
Raczkowanie

Cześć Wszystkim

Dziękuje za słowa wsparcia i trzymanie kciukasów oddzwonili właśnie godzinę temu że mam jutro przyjść na szkolenie na 10

Benek23 Dziękuje bardzo Za to ty masz mój ideał kobiecych włosów , kręcone i czerwone/rude ) ( Jeszcze powiedz że używasz kredki i robisz tylko treski takie na oczach i czerwoną szminkę to tu padnę z zachwytu bo u nas we wrocku to rzadko spotykane )

Zdaję relację (tak to już kolejna)

Zgadam się z waszą opinią, to krem z biedronki musi być wysuszaczem, chciałem obwinić cytrynę ale jej dałem mało i dalej nie wiedziałem. Potem myślałem nad octem rozrobionym ale też go mało. I jeszcze wasze opinie.

Mam zamiar zrobić wywar ze skrzypu i na koniec razem z octem jabłkowym polewać co wy na to???

Ogólnie włosy myte wczoraj a dzisiaj puch i psikus.....AAAAA i wczoraj poraz pierwszy! tył był ładniejszy od przodu! ale tylko jakiś czas

[COLOR="rgb(245, 222, 179)"]Dziękuje że jesteście wspieracie i w ogóle za wszystko [/COLOR]

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 16:31   #37701
anoska
Zakorzenienie

witajcie

udało mi się dziś zgarnąć alterrę w promocji
jutro testy mam nadzieję, że będę tak samo zadowolona jak Wy i odżywka trafi do mojej osobistej listy kwc
a tymczasem dołączam zdjęcie mojego korkociągu kiedyś (przed sesją i obroną, gdy miałam czas na pielęgnację włosów) za każdym razem wszystkie włosy zwijały mi się właśnie w takie 4-5 korkociągów, a góra była falowana. Teraz znów muszę zacząć je rozpieszczać, by powrócić do tego stanu

Jednak odstawiam babydream jako codziennik do mycia. Włosy są po nim dziwne, loki się nie trzymają, fale rozprostowują, są dziwnie lekkie i puszyste.
Przeprosiłam więc isanę z babasu i zastosowałam dla odżywki metodę kubeczkową (Eloe )
Rezultat możecie zobaczyć niżej. Umyłam włosy jw wspomniałam bobasem (), d/s użyłam cien z aloesem, b/s joaśka z lnem, stylizacja żel lniany.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SL275359.jpg (95,1 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL275366.jpg (78,5 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL275367.jpg (67,5 KB, 79 załadowań)

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-07-11 o 16:32
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 16:33   #37702
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Demka mam pomysła ogolimy felka o sobie zrobimy treski
Dobra, tylko nie wiem co ona na to
A w ogóle wczoraj było mycie, takie od niechcenia trochę, ponieważ...kupiłam kilka dni wcześniej owoc Awokado, zabieram się za jego wydłubywanie a tam w środku co? Paskudztwo, wyrzuciłam...jakieś zepsute czy coś a tak chciałam na włosy nałożyć...trudno, następnym razem. To skleciłam na szybko taki zestaw: na długość Joaśka wrzosowa, skalp BD (testuję jeszcze...), potem Isana z babassu (zapomniałam o niej, dawno nie używałam) podrasowałam ją keratyną i odrobiną rycynowego. Po kilku minutach polałam to piwkiem (orkiszowe z miodem), parę minut czekałam, płukanie i na koniec ocet jabłkowy. Joaśka miód i cytryna + żel. Dziś mam ruloniki zauszne po nocy nie ogarniam

Stary 2011-07-11, 16:38   #37703
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, tylko nie wiem co ona na to
A w ogóle wczoraj było mycie, takie od niechcenia trochę, ponieważ...kupiłam kilka dni wcześniej owoc Awokado, zabieram się za jego wydłubywanie a tam w środku co? Paskudztwo, wyrzuciłam...jakieś zepsute czy coś a tak chciałam na włosy nałożyć...trudno, następnym razem. To skleciłam na szybko taki zestaw: na długość Joaśka wrzosowa, skalp BD (testuję jeszcze...), potem Isana z babassu (zapomniałam o niej, dawno nie używałam) podrasowałam ją keratyną i odrobiną rycynowego. Po kilku minutach polałam to piwkiem (orkiszowe z miodem), parę minut czekałam, płukanie i na koniec ocet jabłkowy. Joaśka miód i cytryna + żel. Dziś mam ruloniki zauszne po nocy nie ogarniam
Zdradzisz co chciałaś zrobić z awokado? I od razu jak to zrobić?

Wiecie co zupełnie luźno Wam powiem? Cieszę się, że trafiłam na ten wątek ponad rok temu. Obserwowałam, jak każda z Was, poprawę stanu włosów, mocniejszy skręt, jak niemalże włosy cieszą się, że człowiek o nie dba i je rozpieszcza. Na takie przyziemne rozkminy naszło mnie po tym jak widziałam dziś kilka pań/dziewcząt wyglądających jak napuszony król lew

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-07-11 o 16:39
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 16:43   #37704
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
a tymczasem dołączam zdjęcie mojego korkociągu kiedyś (przed sesją i obroną, gdy miałam czas na pielęgnację włosów) za każdym razem wszystkie włosy zwijały mi się właśnie w takie 4-5 korkociągów, a góra była falowana. Teraz znów muszę zacząć je rozpieszczać, by powrócić do tego stanu
O dżizas odwołuję co napisałam wyżej. U MNIE TO NIE SĄ RULONIKI ale masz nawilżone włoski, zazdroszczę

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Zdradzisz co chciałaś zrobić z awokado? I od razu jak to zrobić?

Wiecie co zupełnie luźno Wam powiem? Cieszę się, że trafiłam na ten wątek ponad rok temu. Obserwowałam, jak każda z Was, poprawę stanu włosów, mocniejszy skręt, jak niemalże włosy cieszą się, że człowiek o nie dba i je rozpieszcza. Na takie przyziemne rozkminy naszło mnie po tym jak widziałam dziś kilka pań/dziewcząt wyglądających jak napuszony król lew
Awokado czekało kilka dni aż dojrzeje = będzie bardzo miękkie...chciałam je widelcem potraktować, dodać do papki miodu i jakichś innych łakoci z kuchni nałożyć na włosy na godzinę. Nie wyszło niestety gdzieś czytałam, że ten owoc bardzo fajnie nawilża włosy a z miodem to już na pewno
Kiedyś na pewno przygotuję taką ściągę dla nieznajomych zakręconych i będę wręczać na ulicy może nie zlinczują

Stary 2011-07-11, 16:44   #37705
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Miss fajny mamusiowy kolorek, ja często myślałam o byciu rudzielcem, ale nie miałam dość odwagi, zresztą przy mojej cerze to jeszcze bardziej bym musiała się tapetować (jutro do dermatologa , obym się dostała )
Mi niestety odwagi nie zabrakło, zrobiłam się kiedyś na rudo i wyglądałam fatalnie. Też mi do cery nie pasuje
Cytat:
Bardzo ładny kolor, lubię takie, hmm nie tylko ja tutaj. Moja mama też daje się namówić na moje eksperymenty (ciąć tylko nie próbowałam).
Zazdroszczę, bo ja żeby moją przekonac muszę się nieźle nagimnastykowac. A z cięciem nie miałam wyboru, mama do fryzjera nie da się zaciągnąc chyba nigdy w życiu, a miała straszliwie zniszczone końce.
Cytat:
Pytanie 1: kiedy ostatnio cięłaś włosy? I w zależności od odpowiedzi (jeśli ponad 3,4 miesiące temu, to warto przyciąć przynajmniej końcówki i nadać kształt) - albo zaczekaj na keratynę, albo idź do fryzjera.

Kawa O tak! Zaraz sobie zrobię kolejną dzisiaj. Ktoś chętny?
Mnie jedna słabo pomaga - niskie ciśnienie. czasem trzeba zjeść sól z chlebem i masłem, by jakoś wyprowadzić się do 98/76. Jak mam 105/80 to czuję, że mi głowę rozwala
Oj grubo ponad 3-4 miesiące... Keratyna przyszła właśnie przed chwilą Ale do fryzjera i tak się chyba wybiorę, chociaż miałam zamiar dopiero po wakacjach, bo kompletnie się nie układają ( z drugiej strony, boję się, że po fryzjerze będą się układac jeszcze gorzej )

Z ciśnieniem mam to samo... U mnie norma to 90/60, przy przepisowym 120/80 czuję się jakby świat mi się walił na głowę.
Cytat:
Jedziemy do Szczawnicy, potem Rabki Zdrój, okolic. Będziemy chodzić, dużo chodzić szlakami uwielbiam W zeszłym roku byliśmy w Dusznikach Z., noclegi w schronisku Pod Muflonem [jak ktoś nie lubi spartańskich warunków to nie polecam - nie spodziewaliśmy się, że będzie AŻ tak, choć klimat zachowany ] póki co to niewielkie zdobycze marzą nam się Bieszczady przyjdzie i na nie czas...
Też bym w góry pojechała Kocham łazic i podziwiac Ale niestety, w tym roku nie mam z kim zwierząt zostawic, więc muszę się zadowolic planowaniem wyjazdu za rok...
Cytat:
zamówiłam sobie "błotko" w dozie, teraz będę już grzeczna zakupowo...dam radę dam radę!
Też sobie tak mówię po każdym kolejnym zakupie, a kolekcja nadal się powiększa...
Cytat:
Dostają pić? Wszelkie humektanty, aloesy, żele lniane, odżywki z seriii owocowych?
Dostają Dośc regularnie domowo kręconą maseczkę miodowo aloesową.
Cytat:

Robisz płukanki zakwaszające? Płuczesz zimna wodą?
Najpewniej któryś z kosmetyków nie niweluje wystarczająco ładunków. Czego ostatnio używałaś?
O, i chyba tu pies pogrzebany. Kompletnie zapomniałam ostatnio o płukankach. Nie tylko zakwaszających, ale w ogóle.

Używałam ostatnio szmaponu cien baby, alterry morelowej, odżywki z proteinami mlecznymi mrs potter's i jantara.
Cytat:
Załącznik dla kawiar
O matko! Przez ciebie zaraz pędzę kupic lody!

Co do kokosa latem: chłop mi w piątek kupił w ramach prezentu (zna mnie... ) i po pierwszym użyciu stwierdzam że raczej mi służy.

Przyszła do mnie paczuszka z ZSK, w maśle kakowym już się zakochałam z powodu zapachu , do tego dostałam go, chyba przypadkiem, dwa razy więcej niż zamówiłam. Popsikałam włosy keratyną i póki co wygląda na to, że piją, piją i dośc nie mają.

Pytanie do co bardziej zorientowanych: zamówiłam sobie mocznik, teoretycznie na stopy, ale zastanawia mnie co on by mógł włosom zrobic? Dobrze czy raczej krzywdę?

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 16:48   #37706
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Czy żel aloesowy i masło shea znajdę w sklepie ze zdrową żywnością? A może w jakimś supermarkecie?
anoska przecudne włosy! Aż bym dotykała Takie nawilżone, nigdzie włoski Ci nie sterczą... też już chce takie
Stary 2011-07-11, 16:48   #37707
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Dziękuje za słowa wsparcia i trzymanie kciukasów oddzwonili właśnie godzinę temu że mam jutro przyjść na szkolenie na 10
No to gratulacje
Cytat:
Boski

Stary 2011-07-11, 16:59   #37708
Kociasta
Raczkowanie

Cytat:
A może niedopłukałaś, niedomasowałaś? Często popełnia się te błędy na początku mycia odżywką.
Poza tym może nie odpowiadać Ci coś w składzie odżywki. Czym myłaś?
Testuję cały czas te same kosmetyki w różnych konfiguracjach, żeby wiedzieć, co daje jaki efekt. Myłam Isaną z babassu. Jest spora szansa, że nałożyłam za dużo (nie wiem jeszcze, ile nakładać - metoda kubeczkowa raczej się nie sprawdzi?). Drugiego dnia wieczorem zaczęło swędzieć i nadal swędzi, choć dwa dni już myję szamponem.
Bardzo chciałabym myć jak najbardziej delikatnie, bo muszę myć codziennie (łojotok - powinnam cos z nim zrobić, ale najpierw muszę skończyć tetracyklinę - już pół roku ). Wczytując się forum zastanawiam się, jak skutecznie dbać o włosy, skoro "męczę" je codziennie myciem, nawet delikatnym szamponem. Staram się naprawdę nakładać tylko pianę na skalp, ale to dość trudne. Powinnam może zmienić szampon jednak na inny...
W innym poście napisałaś mi, że włosy są szorstkie, bo nie chronię ich emolientami. Myję OMO -o isana z babassu M - BD 2O -odżywka Isana jedwab z Isaną z babassu jako dodatek emolientu - myślałam, że to wystarczy do zabezpieczenia, ale widać nie. A Garnier z avokado za ciężki - rozprostowuje i robi przyklap. Co mi radzisz?
Kupiłam w końcu Joanna Naturia z miodem - nakładam niedużo, nie wiem, czy nie za mało. Jak używałam silikonów, to odżywka ds robiła mi przyklap (a czasem był nawet po szamponie) i obawiam się przyklapu przy tylu produktach przy cienkich włosach. Oczywiście wiadomo, że złoty środek najlepszy.
Czy ugniatanie włosa sprawia, że lepiej się kręci za każdym razem, czy nie ma to wpływu i jeśli jakiś czas nie będę ugniatać to nic się nie stanie?

Edytowane przez Kociasta
Czas edycji: 2011-07-11 o 17:37
Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 17:02   #37709
Gagz
Raczkowanie

Mam skrzyp Teraz wygugluje jak się go "parzy? gotuje ". Jeszcze poczekam na waszą odpowiedź czy służy nie służy i jak działa.

trochę offtop

Ellie Goulding - Only girl (Rihanna cover ) Dla tych co nie przepadają za ogrinałem i ogólnie do posłuchania . Ja toleruje tylko tą wersję :0.

http://www.youtube.com/watch?v=jckuVx-etvM

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 18:39   #37710
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Z góry bardzo przepraszam za głupie pytanie

Czy wam też keratyna pachnie jakby bulionem warzywnym z dużą ilością selera? Bo od dłuższego czasu miałam wrażenie że coś mi pachnie zupą i okazało się, że to moje włosy

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości)

Zasady wysyłania wiadomości