Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1258 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 19:01   #37711
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Z góry bardzo przepraszam za głupie pytanie

Czy wam też keratyna pachnie jakby bulionem warzywnym z dużą ilością selera? Bo od dłuższego czasu miałam wrażenie że coś mi pachnie zupą i okazało się, że to moje włosy
gdzieś mi się obiło o oczy, że ma zapach maggi i coś w tym jest zdecydowanie

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 19:08   #37712
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Dziękuje za słowa wsparcia i trzymanie kciukasów oddzwonili właśnie godzinę temu że mam jutro przyjść na szkolenie na 10

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dobra, tylko nie wiem co ona na to
A w ogóle wczoraj było mycie, takie od niechcenia trochę, ponieważ...kupiłam kilka dni wcześniej owoc Awokado, zabieram się za jego wydłubywanie a tam w środku co? Paskudztwo, wyrzuciłam...jakieś zepsute czy coś a tak chciałam na włosy nałożyć...trudno, następnym razem. To skleciłam na szybko taki zestaw: na długość Joaśka wrzosowa, skalp BD (testuję jeszcze...), potem Isana z babassu (zapomniałam o niej, dawno nie używałam) podrasowałam ją keratyną i odrobiną rycynowego. Po kilku minutach polałam to piwkiem (orkiszowe z miodem), parę minut czekałam, płukanie i na koniec ocet jabłkowy. Joaśka miód i cytryna + żel. Dziś mam ruloniki zauszne po nocy nie ogarniam
już mówiłam, że nie ma nic do gadania
ale dużo zabiegów
i są ruloniki
Cytat:
Czy wam też keratyna pachnie jakby bulionem warzywnym z dużą ilością selera? Bo od dłuższego czasu miałam wrażenie że coś mi pachnie zupą i okazało się, że to moje włosy

a ja umyłam zagranicznym Waxem, potem Alterra morelowa d/s (ale uwielbiam to uczucie przy zmywaniu, że włosy są takie mięsiste , nawet jeśli to miraż ), potem ciutkę joanny len/rumianek b/s i tyle...na razie schnę
wywaliłam ostatnio żel lniany bo zaczął wyglądać podejrzanie

anoska śliczne skrętaski <macu macu> i jeszcze troszkę<mac mac>
a te rulony
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 19:23   #37713
Gagz
Raczkowanie

Dobra kolejny dzień eksperymentów
Już opisuję co zrobiłem.

1)Zerwałem skrzyp ugotowałem odstawiłem na balkon do wystygnięcia a wcześniej go odcedziłem.
2) Przygotowałem miksturę odżywczą, Alttera granat-aloes, cytryna, oliwa z oliwek (bez kremu z biedry)

Teraz cały proces po kolei

1)Mycie Pani potters z aloesem
2)Odżywianie to co na górze na 30 min
3)Zmywanie.
4)Polanie tym wywarem ze skrzypu
5)Polanie rozcieńczonym octem jabłkowym
6)Odżywka b/s len bawełna Dżoana :P
7)Odciśnięcie w arafatkę trochę
8)Nakładanie żelu, włosy dziwne w dotyku takie śliskie, ale nie suche
9)Ugniatanie
10)Odciśnięcie jeszcze w arafatkę trochę.
11) Schnę

Dalej czekam na wszelkie uwagi itp.
Jeżeli będą zacne loki zrobię dokumentacje.

Maliniarka czekam na fotki twoich po dzisiejszej pielęgnacji

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 20:49   #37714
MgielkaM
Zakorzenienie

Witajcie zakręcone
Mam nadzieję, że przyjmiecie pod swoje skrzydła kompletnie zieloną kręconowłosą? Dopiero zaczynam przygodę z pielęgnacją włosów jak kręconych - do tej pory suszyłam na szczotce i były prawie proste... tylko jak wilgotno to robiły się loczki na końcach.
Jestem na razie tylko po lekturze pigułki bo oczywiście nie sposób nadrobić tylu stron ile w tej części chociaż napisałyście, więc Malinka () doradziła żeby po prostu napisać

zdjęcia 1,2 "przed"

zakupiłam już zestaw podstawowy produktów zgodnych z CG:
Szamponu z SLS'em do oczyszczenia Joanna Naturia* - Szampon z pokrzywą i zieloną herbatą - Do włosów przetłuszczających się i normalnych KWC analiza
Szamponu z rodzaju delikatnych
Rossmann- Alterra** - Sensitive Shampoo - Mandel & Jojoba - Szampon KWC analiza zdjęcie
Odżywki do mycia
Rossmann (!) - Isana Hair - Glattungs Spulung - Odżywka wygładzająca włosy z olejem z Babassu (dawna nazwa: Rossmann - Yung - Odżywka wygładzająca włosy z olejem z Babassu) KWC analiza
Odżywki do odżywiania
Rossmann - Alterra** - Glanz Spulung Aprikose & Weinzen - Odżywka nadająca połysk włosom pozbawionym blasku i łamliwym - 'Morela i Pszenica' KWC analiza
Grzebienia z szerokimi zębami

A okazało się, że w domu na stanie mam:
Szampon z rodzaju delikatnych Rossmann (!) - Babydream - Szampon dla dzieci klikklik
Balsam do włosów kręconych Nivea (!) - Flexible Curl - Balsam podkreślający loki klik klik

Pierwszy dzień zmagań z OMO (zdjęcia 3,4,5)
może napisze co zrobiłam, jakby ktoś jakies błędy zauważył, piszcie
  • Zaczęłam od oczyszczenia szmpon Joanna Naturia + soda oczyszczona + odrobina wody.
  • Następnie nałożyłam odżywkę na długość włosów (Isana z olejem z Babassu), skalp umyłam szamponem Alterra Mandel & Jojoba, spłukałam całość i nałożyłam odżywkę Alterra Morela i Pszenica, nałozyłam ja na całe włosy i spłukałam najpeirw odrobine ciepłą wodą, potem chłodną, czesząc grzebieniem z szerokim rozstawem zębów.
  • Odcisnęłam trochę wody i zawinęłam w koszulkę na 20 min.
  • Po zdjęciu koszulki powpinałam klipsy u nasady i nie wiem czy dobrze zrobiłam ale dotykałam włosów (harmonijkowała, nie ugniatałam)
  • i teraz grzecznie siedzę a one schną na powietrzu
Spostrzeżenia:
  • O Boże chyba naprawdę jestem kręconowłosa.
  • Trochę sianowato, przy końcówkach potrzebuję coś bez spłukiwania? A może lepiej następnym razem dać jeszcze balsam Nivea?
Nie jestem może super zadowolona z tego co mam na głowie, ale przynajmniej coś o nich wiem. Kręcą się bez dwóch zdań. Trochę mało regularnie to wygląda, jedne kosmyki to śliczne loczki, inne na wpół proste kluski. Coś zrobiłam źle może? Na pewno trzeba im odżywienia (tak mi się przynajmniej wydaje), pytanie tylko co najlepiej zrobić – zostawić je na razie w spokoju (może to efekt zmiany pielęgnacji i dojdą do siebie za parę myć), czy może szukać jakiejś maski, albo odżywki b/s?

Drugie mycie OMO skończyło się zdjęciami 6,7,8,9
nawet spiralki mi sie gdzies pod spodem znalazły.. ale z tyłu kicha... jakoś tak nieregularnie, za pierwszym razem lepiej wyszło z tyłu.

A teraz czekam na jakieś wskazówki, nie wiem jakie kosmetyki teraz dodać do tego co już mam. Może któraś z was coś doradzi żeby tył był bardziej kręcony na długości, chętnie posłucham doświadczonych zakręconych

p.s Wybaczcie ten poemat, ale jakoś mi się sporo rozpisało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07638.jpg (47,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07990.jpg (54,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08058.jpg (46,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08061.jpg (41,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08055.jpg (71,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08081.jpg (61,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08089.jpg (56,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08086.jpg (62,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08083.jpg (75,3 KB, 44 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-07-11 o 21:04
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 20:56   #37715
Maliniarka
Zakorzenienie

no tak, namówiłam Cię Mgieła na zmianę pielęgnacji na kręconowłosą...a teraz sama będę się skręcać...z zazdrości

ja tam nawet widzę spirale i rulony

czekam z niecierpliwością, co Dziewczyny powiedzą (i chłopaki )

jak patrzę zdjęcie nr 2 i tył drugie mycie to niebo a ziemia na korzyść kręciołków
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-11 o 21:11
Stary 2011-07-11, 21:00   #37716
MgielkaM
Zakorzenienie

Hehe nie skręcaj się kochana ty masz włoski śliczne przecież a u mnie mówie - troche takie sianko momentami, ale wierzę, że dziewczyny pomogą

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-07-11, 21:09   #37717
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Jestem na razie tylko po lekturze pigułki bo oczywiście nie sposób nadrobić tylu stron ile w tej części chociaż napisałyście, więc Malinka () doradziła żeby po prostu napisać
A o mnie się zapomniało?
Pewnie nasza przełożona Eloe napisze sporo o sprawach 'technicznych' ja tylko od siebie, że cierpliwości potrzeba i systematyczności. Patrz jaka różnica po zaledwie 2 myciach czego marudzi? loki przyjdą z czasem. Nawilżać należy każdy włos, a kręcony szczególnie. Mieszaj, testuj i obserwuj fajnie, że tu jesteś

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
no tak, namówiłam Cię Mgieła na zmianę pielęgnacji na kręconowłosą...a teraz sama będę się skręcać...z zazdrości
No właśnie konkurencja rośnie, ale jaka piękna

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-07-11 o 21:10
Stary 2011-07-11, 21:54   #37718
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:

już mówiłam, że nie ma nic do gadania
Nie dam się!
Na wieczór zrobiło mi się kilka spiralek
Chyba będę się musiała na chwilę powstrzymać z kupowaniem nowych rzeczy do włosów bo kasy nie ma Kieszonkowe pójdzie na inne rzeczy (no chyba, że coś zostanie ).
Jedyne co chciałabym kupić jeszcze to właśnie ten żel aloesowy.
Stary 2011-07-11, 22:12   #37719
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
A o mnie się zapomniało?
Pewnie nasza przełożona Eloe napisze sporo o sprawach 'technicznych' ja tylko od siebie, że cierpliwości potrzeba i systematyczności. Patrz jaka różnica po zaledwie 2 myciach czego marudzi? loki przyjdą z czasem. Nawilżać należy każdy włos, a kręcony szczególnie. Mieszaj, testuj i obserwuj fajnie, że tu jesteś
Dmka właśnie wcale nie zapomniałam i miałam pisać, ze zasadniczo to wszytsko zaczęło się od Ciebie, bo to zdaje się ty Malinkę wciągnęłaś chwała Ci za to
oby mi cierpliwości nie zbrakło i zobaczymy, będę testować a wy mam nadzieje będziecie pomagać

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-07-11 o 22:15
Stary 2011-07-11, 22:20   #37720
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Dmka właśnie wcale nie zapomniałam i miałam pisać, ze zasadniczo to wszytsko zaczęło się od Ciebie, bo to zdaje się ty Malinkę wciągnęłaś chwała Ci za to
otóż to
na siłę nie wciagała, wystarczyły zdjęcia
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-11, 22:30   #37721
MgielkaM
Zakorzenienie

Heheh mnie też kusiło jak nam Dmka na pazurkowy wkleiła... ale nie, mysle jeszcze mi drugiego wątku trzeba jak nie nadążam i tak. Ale potem twoje włosy zobaczyłam i mama w międzyczasie zrobiła mi wykład na temat: "jak ty ładnie wyglądasz jak masz takie po deszczy włos"y iiii pomyslałam, że spróbuję jednak

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-07-11, 22:46   #37722
Gagz
Raczkowanie

Tak jak obiecałem.
Ogólnie zadowolony, tylko za dużo kręciłem rękami przy grzywce i się trochę rozsypała.

I nie wiem co robić ze środkiem głowy bo na nim włosy tak leżą płasko i później nie idzie ułożyć i wygląda jak gniazdo a łysy jeszcze nie jestem

1) Lewa strona tak jakby rzadsza
2)Prawa strona gęstsza
3)Przód, ktory najdłużej schnie i kiepski jest
4)Tył nawet ok..
5)Rozwalona grzywka

Uwagi opinie chętnie wysłucham, i co z tym środkiem głowy???

Sorry za jakość to telefon ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0023.jpg (68,9 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0024.jpg (65,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0025.jpg (64,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0026.jpg (84,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0027.jpg (76,1 KB, 60 załadowań)

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:59   #37723
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Heheh mnie też kusiło jak nam Dmka na pazurkowy wkleiła... ale nie, mysle jeszcze mi drugiego wątku trzeba jak nie nadążam i tak. Ale potem twoje włosy zobaczyłam i mama w międzyczasie zrobiła mi wykład na temat: "jak ty ładnie wyglądasz jak masz takie po deszczy włos"y iiii pomyslałam, że spróbuję jednak
i bardzo dobrze
Cytat:
I nie wiem co robić ze środkiem głowy bo na nim włosy tak leżą płasko i później nie idzie ułożyć i wygląda jak gniazdo a łysy jeszcze nie jestem
piękne skręty, mój brachol by takie pewnie miał jakby dbał, ale teraz już ma krótkie
spróbuj popodpinać tam gdzie się tak robi podczas schnięcia tak, żeby się ułożyły włosy na tamtą stronę i zasłoniły to

o co Ci chodzi z tą grzywką, jest dobrze przecie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-11, 23:43   #37724
kasiunia09
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie musisz być cg, możesz stosować silikony, jeśli je lubisz, ale ważne, by robić to z głową, zmywać i pamiętać o porządnym odżywianiu (tego silikon Ci nie da).
Chcę skończyć z silikonami i sprawdzić jak będzie z cg

Cytat:
Masz wrażenie, że swędzi czy rzeczywiście swędzi? To istotne.
Niestety to nie tylko wrazenie, lepiej się czuję jak umyję

Cytat:
On jest cg, ale zawiera sls i... niewiele więcej. Nadaje się świetnie do mycia.
Zapamiętam, dzięki

Cytat:
To może być wina także niewłaściwego postępowania z nimi, gdy sa suche oraz słabego zabezpieczenia po myciu.
To możliwe, pewnie za dużo dotykam, nie mogę się od tego odzwyczaić, powinnam się zaprzyjaźnić z jakimś żelem, to może pomoże

Cytat:
Oleje stosujesz tak często, jak potrzebują tego włosy. To naprawdę indywidualne. Sama latem nie olejuję włosów, bo bym się nie domyła Włosy mam bardzo obciążone. Zimą za to regularnie przynajmniej raz w tygodniu.
Ja lubię moje włosy po oleju lnianym tak ładnie błyszczą i są gładkie, zmywam szamponem i jest oki (nawet latem, bo zimą to jeszcze nie wiedziałam, że się takich rzeczy używa do włosów

Cytat:
Może tak być skutkiem przygniatania przez wierzchnią warstwę. Wówczas pomoże mocniejsze cieniowanie, ale na zdjęciu cięcie wygląda ok, ja bym nie cieniowała bardziej (szczególnie, ze wierzchnia warstwa jest nieco za krótka). Może nakładaj mniej odzywki d/s na tę część włosów?
Tę warstwę, która na fotce jest całkiem z wierzchu to zwykle mam na boku, mam przedziałek z prawej strony, tu jakoś przypadkiem zawędrowała na czubek głowy

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
A może dajesz mniej stylizatora na tą dolną okolicę? Ja na początku tak robiłam i były prawie proste. Choć teraz i tak bardziej kręci mi się przód, niż tył
Muszę zwrócić na to uwagę

Benek23, *Basia* - dzięki dziewczyny

Ale dziś to była tragedia, rano padało i zanim dotarłam do pracy włosy się spuszyły, jeszcze je rozwiało po drodze, trzeba było spiąć, coby ludzi nie straszyć
kasiunia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 00:39   #37725
Sensualitka
Raczkowanie

Tytułem wstępu, wybaczcie, że zawsze takie długaśne posty. Z całej mocy staram się być oszczędna w słowach !

Ok, wszem i wobec donoszę iż wizytę u fryzjera przeżyłam i o ile podoba mi się efekt lekkości która nadała fryzjerka sam proces był katorgą. Fizyczną i psychiczną. W pierwszej wersji posta się rozpisałam opisując to ale wyszło za dużo i skasowałam. W skrócie: po zmoczeniu włosów wodą fryzjerka bez żadnego zabezpieczenia zaczęła je suszyć gorącym powietrzem. Potem szopę która jej wyszła przeczesała czym uzyskała jeszcze większą szopę a potem niedosuszone włosy próbowala wyprostować. Końce się opierały wybitnie więc trzymała na nich prostownicę po kilka sekund............. Najlepsze co mogła dla nich potem zrobić w akcie litości to je ściąć. Nawet po wysuszeniu miałam sianko co widać na zdjęciu.

Oczywiście po powrocie do domu głowa pod wodę i odżywianie Isanę stuningowałam miodem i innymi duperelkami i chodziłam przeszło godzinę. Niestety czas mnie dziś gonił i nie mogłam nic więcej dla nich zrobić. Na domiar złego musiałam wysuszyć suszarką i miałam końcówkę żelu lnianego....... Poczęstowałam więc włosy od połowy w dół i suszyłam z daleka chłodnym nawiewem (przynajmniej w teorii chłodnym bo w mojej suszarce to nie chłód a ciepło, ale test dłoni przyłożonej bliziutko wylotu pokazał, że można tak bez końca bo nie parzy nic a nic). Początkowo efekt gładkich włosów ale po wyjściu z domu stary przyjaciel Puch pojawił się na partiach (czyli góra) niezabezpieczonych żelem, czego się można było spodziewać w ogóle, dla próby zawinęłam jedno pasmo włosów w okół własnej osi i pojawił się w rezultacie rulonik który utrzymał się bez problemu kilka godzin i dalej niestrudzenie trwa:P jak będę miała więcej czasu to potraktuję tak całą głowę

dokumentacja:
1 - po fryzjerze
2 - po wysuszeniu, był już wieczorek i w dodatku chmurne niebo więc jakość gorsza ale ogólne efekt uwieczniony - rulonik który wspominałam też w miarę widoczny wg mnie, biegnie sobie przez środek po lewej stronie (prawej na zdjeciu) skręt prościejszy
3 - po powrocie do domu na lampie błyskowej bo w sztucznym świetle zupełnie nic nie wychodziło. Puch wysuwa się na pierwszy plan i niecnie kradnie uwagę innym, w miarę ładnie utrzymanym skrętom na końcach. Rulonik zepchnięty na lewy plan.

Cytat:
A sama nie możesz spróbować? W FAQ znajdziesz sposoby.
Osobiście jestem przeciwniczką prostowania do obcięcia. W przypadku kręconych to zbędna czynność - fryzjer źle obetnie włosy, nie uwzględniając naturalnego układu loków.
Nie mam nożyczek odpowiednich więc to na wstępie dyskwalifikuje samodzielne cięcie. Poza tym sama nie obciełabym się w sposób w jaki chciałam (na prosto + przerzedzenie końców) a jeśli już mam to komuś powierzać to wole jednak fryzjerce tak czy inaczej "krzywda" się już stała i może kiedy będą dłuższe to będę sama próbować. Bo przy krótkich gdyby coś nie wypaliło i potrzeba by było poprawek to mogłoby niewiele zostać

Cytat:
i
Doceniam i oświadczam, że moje kciuki są w pełnej gotowości jeśli tylko zajdzie potrzeba aby za Ciebie je zacisnąć

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Dodam zdjęcia w końcu
Jaka gęstość oficjalnie zazdraszczam Kręciołki zdecydowanie robią wrażenie

Ja dziś po fryzjerze doszłam do wniosku, że krótkie nie są takie złe i może nie będę zapuszczać, ale Twoje włoski obudziły wspomnienia i zdecydowanie porzucam myśli o nie zapuszczaniu

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
witajcie
Piękne zadbane włoski Moja determinacja we własnej niekończącej się walce z puchem wzrasta

Cytat:
Witajcie zakręcone
Zmiana zdecydowanie widoczna i pozytywna loczki jak się patrzy.

Cytat:
Tył rewelacyjny a i grzywka wg mnie też zasługuje na to miano Mnie osobiście bardzo się podoba, a jaki efekt Ty chciałbyś osiągnąć? Loki zbite w mniejszą ilość kosmyków? Co do środka Malinka dobrze poradziła. Sama mam zamiar wziąć się za podpinanie góry, z tym, że ja bardziej na objętość niż na prześwity

A powiedzcie mi.. Czy wasze chłodne powietrze w suszarkach jest rzeczywiście chłodne? Czy tak jak w mojej ciepławe ale nie parzy...? Jakiś czas się już nad tym zastanawiam, czy zwyczajnie mój Remington jest oszukany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg po.jpg (54,4 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wzium.jpg (43,5 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wzium2.jpg (85,8 KB, 75 załadowań)

Edytowane przez Sensualitka
Czas edycji: 2011-07-12 o 00:44
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 00:58   #37726
Maliniarka
Zakorzenienie

Sensi mnie sie podoba ładnie ścięte i zreanimowane w domciu (a rulonik jak się patrzy )

moja suszarka ma dwa nawiewy, ciepły i cieplejszy

dobrej nocki lokaski
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-12, 08:27   #37727
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Wszystkim

Dziękuje za słowa wsparcia i trzymanie kciukasów oddzwonili właśnie godzinę temu że mam jutro przyjść na szkolenie na 10

[COLOR="rgb(245, 222, 179)"]Dziękuje że jesteście wspieracie i w ogóle za wszystko [/COLOR]
Super, oby wszystko było dobrze, trzymamy kciuki

Cytat:
witajcie

udało mi się dziś zgarnąć alterrę w promocji
jutro testy mam nadzieję, że będę tak samo zadowolona jak Wy i odżywka trafi do mojej osobistej listy kwc
a tymczasem dołączam zdjęcie mojego korkociągu kiedyś (przed sesją i obroną, gdy miałam czas na pielęgnację włosów) za każdym razem wszystkie włosy zwijały mi się właśnie w takie 4-5 korkociągów, a góra była falowana. Teraz znów muszę zacząć je rozpieszczać, by powrócić do tego stanu

Jednak odstawiam babydream jako codziennik do mycia. Włosy są po nim dziwne, loki się nie trzymają, fale rozprostowują, są dziwnie lekkie i puszyste.
Przeprosiłam więc isanę z babasu i zastosowałam dla odżywki metodę kubeczkową (Eloe )
Rezultat możecie zobaczyć niżej. Umyłam włosy jw wspomniałam bobasem (), d/s użyłam cien z aloesem, b/s joaśka z lnem, stylizacja żel lniany.
Jaki uroczy korkociąg Babydream zachowywał się u mnie podobnie, włosy miałam jak u dzieciaczka, lekkie i mięciutkie, niefajnie to wyglądało

Cytat:
Z góry bardzo przepraszam za głupie pytanie

Hi hi Dokładnie tak pachnie, pamiętam, jak kiedyś zrobiłam psikadło, dałam sporo keratyny, popsikałam, włoski fajnie się skręciły i uniosły, ale przyszedł mój TŻ i spytał, czemu śmierdzę maggi i co ja z nią robiłam na włosach, czy to jakaś nowa odżywka

Cytat:
oby mi cierpliwości nie zbrakło i zobaczymy, będę testować a wy mam nadzieje będziecie pomagać
Super, że jesteś z nami Kochana Doradzimy i pomożemy, a włoski mają potencjał, będzie pięknie

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Tytułem wstępu, wybaczcie, że zawsze takie długaśne posty. Z całej mocy staram się być oszczędna w słowach !

Ok, wszem i wobec donoszę iż wizytę u fryzjera przeżyłam i o ile podoba mi się efekt lekkości która nadała fryzjerka sam proces był katorgą. Fizyczną i psychiczną. W pierwszej wersji posta się rozpisałam opisując to ale wyszło za dużo i skasowałam. W skrócie: po zmoczeniu włosów wodą fryzjerka bez żadnego zabezpieczenia zaczęła je suszyć gorącym powietrzem. Potem szopę która jej wyszła przeczesała czym uzyskała jeszcze większą szopę a potem niedosuszone włosy próbowala wyprostować. Końce się opierały wybitnie więc trzymała na nich prostownicę po kilka sekund............. Najlepsze co mogła dla nich potem zrobić w akcie litości to je ściąć. Nawet po wysuszeniu miałam sianko co widać na zdjęciu.

Oczywiście po powrocie do domu głowa pod wodę i odżywianie Isanę stuningowałam miodem i innymi duperelkami i chodziłam przeszło godzinę. Niestety czas mnie dziś gonił i nie mogłam nic więcej dla nich zrobić. Na domiar złego musiałam wysuszyć suszarką i miałam końcówkę żelu lnianego....... Poczęstowałam więc włosy od połowy w dół i suszyłam z daleka chłodnym nawiewem (przynajmniej w teorii chłodnym bo w mojej suszarce to nie chłód a ciepło, ale test dłoni przyłożonej bliziutko wylotu pokazał, że można tak bez końca bo nie parzy nic a nic). Początkowo efekt gładkich włosów ale po wyjściu z domu stary przyjaciel Puch pojawił się na partiach (czyli góra) niezabezpieczonych żelem, czego się można było spodziewać w ogóle, dla próby zawinęłam jedno pasmo włosów w okół własnej osi i pojawił się w rezultacie rulonik który utrzymał się bez problemu kilka godzin i dalej niestrudzenie trwa:P jak będę miała więcej czasu to potraktuję tak całą głowę

dokumentacja:
1 - po fryzjerze
2 - po wysuszeniu, był już wieczorek i w dodatku chmurne niebo więc jakość gorsza ale ogólne efekt uwieczniony - rulonik który wspominałam też w miarę widoczny wg mnie, biegnie sobie przez środek po lewej stronie (prawej na zdjeciu) skręt prościejszy
3 - po powrocie do domu na lampie błyskowej bo w sztucznym świetle zupełnie nic nie wychodziło. Puch wysuwa się na pierwszy plan i niecnie kradnie uwagę innym, w miarę ładnie utrzymanym skrętom na końcach. Rulonik zepchnięty na lewy plan.

A powiedzcie mi.. Czy wasze chłodne powietrze w suszarkach jest rzeczywiście chłodne? Czy tak jak w mojej ciepławe ale nie parzy...? Jakiś czas się już nad tym zastanawiam, czy zwyczajnie mój Remington jest oszukany
Jak ja nie lubię, jak mi fryzjer tak robi z włosami Rozczesać na siłę i wyprostować, bo oczywiście kręconych czy falowanych nie może podciąć

Ale zreanimowałaś je ładnie

Moje chłodne jest takie chłodne z delikatną nutką ciepła, ale raczej bardziej chłodne Ale i tak suszę ciepłym, bo mam lepszy skręt przy ciepłym, na koniec czasem chwilę chłodnym tylko.

Gagz - świetne włosy chłopie, nie narzekaj nam tu

Ja idę myć niedługo, umyję pierwszy raz emulsją glorii, zobaczymy, co z tego wyjdzie
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 09:31   #37728
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
jak cierpliwości braknie to możesz na nas liczyć

Cytat:
otóż to
na siłę nie wciagała, wystarczyły zdjęcia

Cytat:
Tak jak Malinka napisała, podpinaj

Cytat:
W skrócie: po zmoczeniu włosów wodą fryzjerka bez żadnego zabezpieczenia zaczęła je suszyć gorącym powietrzem. Potem szopę która jej wyszła przeczesała czym uzyskała jeszcze większą szopę a potem niedosuszone włosy próbowala wyprostować. Końce się opierały wybitnie więc trzymała na nich prostownicę po kilka sekund............. Najlepsze co mogła dla nich potem zrobić w akcie litości to je ściąć. Nawet po wysuszeniu miałam sianko co widać na zdjęciu.
ale bym ją 'siekła' za to...
Na szczęście Twoje włoski mają się dobrze, co widać na zdjęciach szybko doszły do siebie. Moje potrzebowały jakichś 2 myć jest bardzo ładnie, a ten rulonik u siebie nie wyczaruję takiego...ciekawa jestem czy faktycznie uda Ci się zrobić takie na całej głowie, daj znać koniecznie
Co do suszarki...tak całkiem zimny ten nawiew nie jest...powiedziałabym, że ciepławy w kierunku letniego

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Ja idę myć niedługo, umyję pierwszy raz emulsją glorii, zobaczymy, co z tego wyjdzie
Opisz potem wrażenia z jej użycia jestem ciekawa, jeszcze jej nie miałam...

Stary 2011-07-12, 09:43   #37729
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Może np trzeba konserwować albo dokwaszać dodatkowo i już jest inna sytuacja :/
Najpewniej. Nie wiem tylko, czy będę to sprawdzać, bo trafiłam na tę chwilę na szampony, które nie drażnią, więc nie ma potrzeby
Za to po TBS bananowym szamponie z betainą kok. ponownie świąd Za to domyłam olejek BD i nie mam dziś przyklapu
Cytat:
Sensualitka mnie zmotywowała Też mam lekkie pióro! (klawiaturę? myszkę dziwnie brzmi ;P)
W zasadzie klawiaturę, myszą nie piszesz. Jednak siła frazeologizmu zostaje - jestem za lekkim piórem.
Cytat:
Chętnie jeno już jak po obronie będę ;P O wrażliwcac?
OK. Tylko krótko, linki do bloga Będzie cacy.
Cytat:
Wątpię, żeby się kręciły od nasady, ewentualnie mogą lekko się pofalować
Była kiedyś dziewczyna, która miała dłuższe od Twoich, ale tez mocno skręcone. Po jakimś czasie zaczęły się kręcić od skalpu Nie jest powiedziane, że tak być musi, ale czemu nie próbować?
Próbuj sama robić warkocze. Praktyka czyni mistrzynię Też myślałam, ze nie umiem, ale potrzeba matką wynalazku.

Cytat:
świetnie
Cytat:
Mam zamiar zrobić wywar ze skrzypu i na koniec razem z octem jabłkowym polewać co wy na to???
Nie wiem, czy nie lepiej by było nie łączyć, ale stosować na zmianę - raz napar, raz wodę z octem. Korzyści z tego takie, że włosy szybko się nie znudzą, i pewność, że nie zostaną zabite cenne substancje.
Do naparu ze skrzypu dołączyłabym za to pokrzywę.
Cytat:
a tymczasem dołączam zdjęcie mojego korkociągu
Cudowny
Cytat:
Rezultat możecie zobaczyć niżej
To rozumiem! Pięknie!
Cytat:
Dziś mam ruloniki zauszne po nocy nie ogarniam
A zdjęcia gdzie?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 10:24   #37730
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę sianowato, przy końcówkach potrzebuję coś bez spłukiwania? A może lepiej następnym razem dać jeszcze balsam Nivea?
Witam
Odżywka bez spłukiwania obowiązkowo!
Próbuj z balsamem nivea, dziewczyny bardzo chwalą. Tylko zaznaczam: on nie jest odżywką.
Cytat:
Trochę mało regularnie to wygląda, jedne kosmyki to śliczne loczki, inne na wpół proste kluski. Coś zrobiłam źle może? Na pewno trzeba im odżywienia (tak mi się przynajmniej wydaje), pytanie tylko co najlepiej zrobić – zostawić je na razie w spokoju (może to efekt zmiany pielęgnacji i dojdą do siebie za parę myć), czy może szukać jakiejś maski, albo odżywki b/s?
Na razie zaopatrz się w odżywkę b/s i dbaj, powinny zacząć pokazywać na co je stać
Cytat:
Tak jak obiecałem.
Nieźle miło popatrzeć
Na grzywkę nie marudź A środek - spinki

Sens - jaja bym tej fryzjerce urwała ;]
Fakt, że ładnie dochodzą do siebie i efekt wygląda nieźle

Rulonik w dechę Daj znać czy cała głowa się tak da zrulonikować
Cytat:
Nie mam nożyczek odpowiednich więc to na wstępie dyskwalifikuje samodzielne cięcie.
Dobre nożyczki kupiłam za 10zł na allegro ;P
Fakt że na krótkich włosach jest obawa...
Cytat:
Najpewniej. Nie wiem tylko, czy będę to sprawdzać, bo trafiłam na tę chwilę na szampony, które nie drażnią, więc nie ma potrzeby
No i słusznie
Cytat:
Za to domyłam olejek BD i nie mam dziś przyklapu

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 10:30   #37731
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Jaka gęstość oficjalnie zazdraszczam Kręciołki zdecydowanie robią wrażenie

Ja dziś po fryzjerze doszłam do wniosku, że krótkie nie są takie złe i może nie będę zapuszczać, ale Twoje włoski obudziły wspomnienia i zdecydowanie porzucam myśli o nie zapuszczaniu
Dziś już z włosami jest gorzej, może coś pokombinuje i je 'zreanimuję' Też zapuszczam, tylko boję się że będą strasznie oklapnięte.
Choć w jeden dzień miałam jakieś myśli, żeby tak podciąć do ramion, ale na następny dzień stwierdziłam, że chyba musiało mi coś mózg na ten czas wyżreć Okropnie bym się czuła bez włosów wpadających na twarz i do buzi, oraz miotających się po szyi

Cytat:
Była kiedyś dziewczyna, która miała dłuższe od Twoich, ale tez mocno skręcone. Po jakimś czasie zaczęły się kręcić od skalpu Nie jest powiedziane, że tak być musi, ale czemu nie próbować?
Próbuj sama robić warkocze. Praktyka czyni mistrzynię Też myślałam, ze nie umiem, ale potrzeba matką wynalazku.
Mówisz o wilczku?
Próbowałam warkocza ostatnio robić, ale ręka mi już odpadała od tego trzymania w dziwnej pozycji Musze sobie kupić jakieś gumki do włosów. Kiedyś kupiłam 20, 19 się 'samo' zgubiło i została jedna, której też często nie mogę znaleźć
Stary 2011-07-12, 10:44   #37732
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Dobrze, że z tą zupą to nie mój schiz

Felku, z gumkami mam to samo, kupuję 10, a po paru dniach zostaje 1, maks 2...

Ocięłam włosy! To znaczy pocieniowałam. Sama Zaraz umyję i wysuszę włosy i zobaczymy co z tego wyszło

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 11:08   #37733
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

dokumentacja:
1 - po fryzjerze

Świetne loki

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 11:12   #37734
Eloe77

Cytat:
Oj grubo ponad 3-4 miesiące... Keratyna przyszła właśnie przed chwilą
Piszesz, że włosy piją keratynę Pamiętaj, by zabezpieczyć emolientem (równowaga proteinowo-wodna).
Cytat:
Ale do fryzjera i tak się chyba wybiorę, chociaż miałam zamiar dopiero po wakacjach, bo kompletnie się nie układają ( z drugiej strony, boję się, że po fryzjerze będą się układac jeszcze gorzej )
Hmm... w sumie powinno się przed latem włosy przyciąć. Jednak długie można spiąć.
Ponieważ lato w pełni, to decyzję zostawiam Tobie.
Chyba że... spróbujesz teraz sama pobawić się z cięciem końcówek. Przytnij maleńko, tylko by zobaczyć, jak się z tym czujesz. Za półtora miesiąca i tak odrosną, a będzie można poprawić u fryzjera.
Cytat:
Z ciśnieniem mam to samo... U mnie norma to 90/60, przy przepisowym 120/80 czuję się jakby świat mi się walił na głowę.
Jesteśmy z tego samego rzutu
Cytat:
O, i chyba tu pies pogrzebany. Kompletnie zapomniałam ostatnio o płukankach. Nie tylko zakwaszających, ale w ogóle.

Używałam ostatnio szmaponu cien baby, alterry morelowej, odżywki z proteinami mlecznymi mrs potter's i jantara.
W teorii nie powinnaś przyciągać firanek, ale bez zmierzenia pH kosmetyków nie da się tego określić na pewno. Aż wyleję nieco Jantara i Alterrkę na papierek lakmusowy (bylem nie zapomniała!). Innych nie mam
Wróć jednak do płukanek
Cytat:
Pytanie do co bardziej zorientowanych: zamówiłam sobie mocznik, teoretycznie na stopy, ale zastanawia mnie co on by mógł włosom zrobic? Dobrze czy raczej krzywdę?
Mocznik jest humektantem, będzie więc regulował wilgotność we włosie, ale musisz pamiętać o tym, by stężenie było małe, maks. 10 %.
Cytat:
Czy żel aloesowy i masło shea znajdę w sklepie ze zdrową żywnością? A może w jakimś supermarkecie?
Żel aloesowy w każdej aptece, co do sklepu ze zdrową żywnością, to nie mam pojęcia. Zamawiam przez net.
Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Myłam Isaną z babassu. Jest spora szansa, że nałożyłam za dużo (nie wiem jeszcze, ile nakładać - metoda kubeczkowa raczej się nie sprawdzi?)
Isana z babasu jest ciężka (olejek!) i może często do mycia się nie sprawdzić.
Odżywki można rozwadniać w kubeczku, to pomoże w aplikacji, ale piany nie oczekuj (chyba że po zmieszaniu Pottersa).
Cytat:
Drugiego dnia wieczorem zaczęło swędzieć i nadal swędzi, choć dwa dni już myję szamponem
Po 2 dniach może nie minąć. Warto sięgnąć po coś łagodzącego, np. żel aloesowy i wmasowywać, by uspokoić skalp.
Cytat:
Bardzo chciałabym myć jak najbardziej delikatnie, bo muszę myć codziennie
Tu odżywka powinna dać radę, choć po szampon i tak czasem trzeba sięgnąć. Może spróbuj z Joanną Naturią? Też całkiem fajnie myje.
Cytat:
W innym poście napisałaś mi, że włosy są szorstkie, bo nie chronię ich emolientami. Myję OMO -o isana z babassu M - BD 2O -odżywka Isana jedwab z Isaną z babassu jako dodatek emolientu - myślałam, że to wystarczy do zabezpieczenia, ale widać nie
Z Isaną z babasu jest problem - do mycia może być za ciężka, do zabezpieczenia emolientowego za lekka. Pamiętaj, że po pierwsze jest dodatkiem do Isany z jedwabiem, a po drugie ma sama jeszcze zabezpieczyć. Może po prostu nie dawać rady. Czasem warto dodać olej niewnikający (np. lniany czy winogronko).
Cytat:
A Garnier z avokado za ciężki - rozprostowuje i robi przyklap. Co mi radzisz?
Garniera zostaw albo na końcówki albo na zimę. W tej chwili może być nietolerowany przez włosy (moje latem nie lubią Garniera podobnie jak wielu innych odżywek, olejów itp.).
Próbowałaś Alterry z aloesem i granatem? Jest lżejsza od morelki, może ona poradzi sobie z problemem?
Cytat:
Kupiłam w końcu Joanna Naturia z miodem - nakładam niedużo, nie wiem, czy nie za mało
Ile?
Cytat:
Jak używałam silikonów, to odżywka ds robiła mi przyklap (a czasem był nawet po szamponie)
Jakich silikonów? Może któregoś z nich po prostu nie lubisz?
Cytat:
obawiam się przyklapu przy tylu produktach przy cienkich włosach. Oczywiście wiadomo, że złoty środek najlepszy
W obu przypadkach masz rację.
Spróbuj może myć 2 razy odżywką, raz OMO i tak w kółko. Po myciu odżywką zostaw ja jeszcze chwilę na włosach i dopiero spłucz. Na to odżywka b/s (porcja 5-złotowa, zacznijmy od większej dawki, potem najwyżej zmniejszysz), żel. Mycie OMO zrobisz z odżywianiem (czyli Alterra aloes i granat albo morelka jako 1. lub 2 O). Odżywka b/s (maks. 2-złotówka, też później możesz zmniejszyć porcję), żel.
Cytat:
Czy ugniatanie włosa sprawia, że lepiej się kręci za każdym razem, czy nie ma to wpływu i jeśli jakiś czas nie będę ugniatać to nic się nie stanie?
Jeśli w tym samym czasie nie będziesz dbać o włosy, a tylko je stylizować, to jest takie prawdopodobieństwo. By cały czas się działo, włos musi być odżywiony i zdrowy.
Ale nie wiem, czy o to chciałaś zapytać, bo zrozumiałam, że pytasz o "zmęczenie" włosa ugniataniem.
Cytat:
Czy wam też keratyna pachnie jakby bulionem warzywnym z dużą ilością selera?
niestety w samku tak anie jest
Cytat:
(ale uwielbiam to uczucie przy zmywaniu, że włosy są takie mięsiste , nawet jeśli to miraż )
To nie jest miraż. Włosy wzajemnie się przyciągają, ponieważ są otoczone emolientowym filmem. W miarę parowania wody i tym samym zmniejszania się filmu włosy zaczynają się drobić. Takie zjawisko obserwuję u siebie i gdy przyglądam się Waszym zdjęciom.

Cytat:
1)Zerwałem skrzyp
Skrzyp powinien być wysuszony. Wtedy nadaje się do dalszej obróbki.
Cytat:
4)Polanie tym wywarem ze skrzypu
5)Polanie rozcieńczonym octem jabłkowym
Ile czasu minęło między tymi czynnościami? Jeśli zrobiłeś jedno za drugim, to płukanką octową spłukałeś skrzyp.
Ale włosy na zdjęciach wyszły cudownie Warto podpinać te, które rozchodzą się na boki, ukazując skórę. 4 spinki i po kłopocie

kasiunia09 ech, z tym świądem nie do końca mi odpowiedziałaś - po myciu przestaje swędzieć?
Jeśli Twoje włosy lubią olej lniany, to nakładaj ile potrzebujesz Możesz też spróbować innych olejów: winogronka, oliwy z oliwek, jojoby, kokosa (choć on jest wnikający i może różnie obecnie podziałać)...

Sensualistko po raz pierwszy słyszę, że fryzjer robi takie rzeczy Ech
Nie dam rady teraz nic napisać o zdjęciach, bo mi siada net
Edit: już mam - ciekawe cięcie Bardzo podobają mnie się miękkie grzywki. Korkociągaska jednak nic nie przebije!
Dam znać, gdy kciuki będą potrzebne Dziękuję Na tę chwilę rozważam cięcie, choć nie wiem, czy nie przełożę tego na jesień... Teraz łatwo mi je upiąć, gdy jest gorąco, a po cięciu nie będzie tak kolorowo.
No i spodnia warstwa lekko łachoce plecy To fajne

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Net wrócił, to mogę wreszcie obejrzeć zdjęcia

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-12 o 11:17
Stary 2011-07-12, 11:55   #37735
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak obiecałem.
Ogólnie zadowolony, tylko za dużo kręciłem rękami przy grzywce i się trochę ro
ja tu co prawda nowa jestem ale śwyetne masz te krecioły i grzywka wg mnie jest spoko. A spinki to jak dziewczyny pisały ja swoje takimi spinałam z przodu i pomogło żeby podnieść więc przypuszczam, ze może tobie też się uda trochę je przekrzywić.

Cytat:

Ok, wszem i wobec donoszę iż wizytę u fryzjera przeżyłam i o ile podoba mi się efekt lekkości która nadała fryzjerka sam proces był katorgą. Fizyczną i psychiczną.

Zmiana zdecydowanie widoczna i pozytywna loczki jak się patrzy.
ooo no to faktycznie musiałaś przeżyć, mi nigdy żadna fryzjerka nie musiała prostowac do ścięcia... Tylko pchała kupę jakiś pianek i innych a wysuszone na szczotce była prościutkie - dopierwszego powiewu wiatru na zewnątrz teraz będę uważać na fryzjerki
Po domowej reanimacji fajne a ten rulonik ekstra mi się takie pod spodem czasem robią same, ale tylko jeden czy dwa...

No a u mnie zmiana duża - fakt, może kiedyś będa całkiem ładne bo na razie to tak sobie... ale i tak czuję się w nich dobrze

Cytat:
Super, że jesteś z nami Kochana Doradzimy i pomożemy, a włoski mają potencjał, będzie pięknie
super dobrze, że jesteście bo samej to ciężko coś wywnioskować a wy już macie duże doświadczenie. Oby było pięknie, buduję cierpliwość

Cytat:
jak cierpliwości braknie to możesz na nas liczyć
przyda się na pewno, bo cierpliwośc to różnie, chociaż paznokcie potrafię 3 razy malować bo coś nie wyjdzie to może do włosów też będę miała duuuuużo cierpliwości. Na razie jestem bardzo optymistyczna

Cytat:
Witam
Odżywka bez spłukiwania obowiązkowo!
Próbuj z balsamem nivea, dziewczyny bardzo chwalą. Tylko zaznaczam: on nie jest odżywką.

Na razie zaopatrz się w odżywkę b/s i dbaj, powinny zacząć pokazywać na co je stać
no spróbuję ten Nivea na pewno, bo go mam i stał bez sensu raz użyty kiedyś. A odżywkę b/s to jaką polecicie? Najlepiej coś łatwo dostępnego I jak będę miała b/s to przy OMO stosować zamiast tej ze spłukiwaniem Alterry mmorelowej czy dołączyć b/s na konieć jeszcze? czy za cięzko będzie? (bo polubiłam alterrę i przykro się z nią rozstać )

Cytat:
Ocięłam włosy! To znaczy pocieniowałam. Sama Zaraz umyję i wysuszę włosy i zobaczymy co z tego wyszło
o jał to wy zdolne bestie jesteście, ja sobie grzywki bym chyba sama nie ścięła, tylko nierówno albo coś..

No to tak na początek odżywka b/s wskazana bardzo - tak wywnioskowałam, myślałam jeszcze o ugotowaniu żelu lnianego, ale musze najpierw wątek o lnianym przeczytać no nic zobaczymy, będę zdawac relacje

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-07-12 o 11:57
Stary 2011-07-12, 12:11   #37736
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
no spróbuję ten Nivea na pewno, bo go mam i stał bez sensu raz użyty kiedyś. A odżywkę b/s to jaką polecicie? Najlepiej coś łatwo dostępnego I jak będę miała b/s to przy OMO stosować zamiast tej ze spłukiwaniem Alterry mmorelowej czy dołączyć b/s na konieć jeszcze? czy za cięzko będzie? (bo polubiłam alterrę i przykro się z nią rozstać )
W codzienniku i blogu Małgosi masz kilka przykładów. Głównie Joaśki.
Nawet przy OMO odżywka b/s jest oprócz, więc nie musisz się rozstawać z Alterrą
Jakby Ci się przyklap robił to wtedy się zastanowimy

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 12:25   #37737
Eloe77

Cytat:
Jestem na razie tylko po lekturze pigułki
FAQ tez sporo Ci pomoże - tam proste pytania i odpowiedzi, techniki, metody.
W kosmetykach nie widzę niczego z proteinami (lista produktów odżywiających z proteinami w Blogu AjriszMarty - link w 1. poście wątku), a na pewno się przyda. Poza tym jak na początek ok.
Powoli zacznij też sięgać w kierunków olejów - nasze sprawdzone: kokos (ale to od jesieni), jojoba, awokado, oliwa z oliwek, lniany, rycyna, winogronowy, masło shea, masło tucuma...
Olej zarówno chroni włosy, jak zwiększa poziom wilgotności. Zawsze warto mieć jakiś pod ręką.
Cytat:
[*]Po zdjęciu koszulki powpinałam klipsy u nasady i nie wiem czy dobrze zrobiłam ale dotykałam włosów (harmonijkowała, nie ugniatałam)
Musisz sama sprawdzić, jak zachowają się włosy , czy to im słuzy, czy przeszkadza.
Cytat:
O Boże chyba naprawdę jestem kręconowłosa.
Jesteś
Cytat:
Trochę sianowato, przy końcówkach potrzebuję coś bez spłukiwania?
Nie tylko przy końcówkach. Odżywka b/s to część stylizacji - zabezpiecza i wygładza włosy. Czasem może się okazać zbędna, ale to tylko wtedy, gdy stylizator jest bogaty.
Cytat:
A może lepiej następnym razem dać jeszcze balsam Nivea?
Można zastosować go jako odżywkę b/s.
Edit: muszę się poprawić, zrobiłam za duży skrót myślowy. Ajrisz ma rację - balsam Nivea to nie jest odżywka b/s. Jeśli jednak okazałoby się, że po odżywce b/s (np. jakiejś Joaśce) i balsamie Nivea zrobił się przyklap, to można zastosować samodzielnie. Do zabezpieczenia (w teorii) i stylizacji wystarczy, choć trzeba uważnie się przyglądać.
Cytat:
Coś zrobiłam źle może?
Nie, na tym etapie to jest kwestia poznawania włosów, uczenia się siebie wzajemnie i przyzwyczajania do nowych produktów. Trochę to potrwa (nawet do 6 tygodni), ale warto być konsekwentną i podjąć trud.
Dopiero kiedy włosy dojdą do właściwej formy, gdy będą zdrowe i odżywione, efekty zaczną być w miarę powtarzalne. Na to trzeba jednak pracy i konsekwencji. Plus czas... Nasza pielęgnacja to oddziaływanie na to, co w środku, nie natychmiastowy rezultat. Powoli, długofalowo, ale ku zdrowym włosom, które błyszczą dlatego, ze są zdrowe i zadbane, a nie dlatego, ze nałożono na nie nabłyszczacz.
Jednego nie zmienisz - to natura kręci nam włosy, więc rzadko zdarza się, by wszędzie zakręciła równo.
Cytat:
Na pewno trzeba im odżywienia (tak mi się przynajmniej wydaje), pytanie tylko co najlepiej zrobić – zostawić je na razie w spokoju (może to efekt zmiany pielęgnacji i dojdą do siebie za parę myć), czy może szukać jakiejś maski, albo odżywki b/s?
Zawsze dobrze mieć odzywkę na zmianę, choćby Alterrę granat i aloes. Na pewno przyda się coś z proteinami (o tym już pisałam).
Odżywki możesz wzbogacać tym, co masz w kuchni - miodem, aloesem (warto kupić sobie żel aloesowy), olejem/oliwą. Robić płukanki kwaśne z octem jabłkowym lub sokiem z cytryny.
Ważne, by włosy się nie nudziły, by zawsze dostały coś smakowitego. Takie są po prostu kręcone - wymagające nieustannej opieki i rozpieszczania.

Za jakiś czas możesz pomyśleć o wcierkach i półproduktach. Na tę chwilę ćwicz techniki, testuj produkty, zbadaj, co ciekawego siedzi w kuchni i kombinuj Niech to będzie zabawa

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Dobre nożyczki kupiłam za 10zł na allegro ;P
Chyba tez się skuszę, choć zwykłe dobrze naostrzone dają rade

Cytat:
Też zapuszczam, tylko boję się że będą strasznie oklapnięte
Nie zapuścisz, nie dowiesz się. Sporo daje podpinanie i suszenie z użyciem dyfuzora. Wcześniej wszystkie zabiegi z pochylona głową - to tez dodaje objętości.
Cytat:
Mówisz o wilczku?
ona miała zupełnie inny skręt niż Twój. Miałam na myśli Koleżankę.
Cytat:
Musze sobie kupić jakieś gumki do włosów
Byle bez metalowych elementów!
Cytat:
Czekamy na zdjęcia!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-12 o 12:22
Stary 2011-07-12, 12:35   #37738
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Ja nie suszę włosów, no chyba że muszę szybko wyjść, ale to się zdarza bardzo bardzo rzadko.
Oczywiście, że bez metalowych części, bo takich gumek to ja nawet nie lubię, zawsze mi w palucha strzeli przy przeciąganiu włosów
Stary 2011-07-12, 12:46   #37739
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
A zdjęcia gdzie?
Nie wiedziałam, że były wymagane dziś ich już nie ma, włosy spięte, bo ciepło. Wieczorem mycie, jak będzie dobrze to pokażę

Stary 2011-07-12, 12:53   #37740
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:

Chyba tez się skuszę, choć zwykłe dobrze naostrzone dają rade
Dają Właśnie takimi cięłam

Cytat:
o jał to wy zdolne bestie jesteście, ja sobie grzywki bym chyba sama nie ścięła, tylko nierówno albo coś..
Mi też jakoś szczególnie równo nigdy nie wychodzi

Śmieszne, obcięłam sobie praktycznie połowę włosów (na objętośc), a różnicę widac tylko taką że faktycznie lepiej się pofalowały Hm, może skoro są lżejsze to nie będą się tak szybko prostowac w ciągu dnia...

Do cięcia położyłam na nie olej kokosowy żeby je trochę przetłuścic na końcach i uporządkowac (inaczej nie widziałam jasno warstw), umyłam pokrzywowym szamponem Familijnym, potem położyłam zieloną odżywkę Artiste do której dodałam kapkę oleju babassu i parę kropelek keratyny, następnie spłukałam, zrobiłam płukankę octową i jako b/s Joanna wrzosowa. Do stylizacji pianka FC. Na zdjęciach jeszcze lekko wilgotne ale widzę zdecydowaną poprawę

Wybaczcie białe plamy na zdjęciach, ale nie chciało mi się ich jakoś sensowniej obrabiac, w końcu chodzi tylko o włosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg po cięciu1.jpg (108,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po cięciu2.jpg (163,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po cięciu3.jpg (167,2 KB, 36 załadowań)

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości