|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37681 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: PielÄgnacja naturalnych lokĂłw, loczkĂłw, fal - cz. VIII
Krokosz za bardzo sie nie nadaje z tego co pamietam. Na olejowym dziewczyny pisaly ze stosuje sie go po depilacji. Chyba opoznia wzrost wlosow.
|
|
|
|
#37682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#37683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No i właśnie tego nie rozumiem :/ A drogi jak diabli Physiogel? Pregaina? Takie drapaki że do mycia ciała musiałam uzdatniać ;]
Ale np Ziaja med już nie jest taka zła mimo SLS (litania olejków? ) Cytat:
No i przy okazji mam pytanie. Powiedzmy że z dziwnych przyczyn chciałabym używać jednak oleju którego moje włosy nie lubią (bo np kocha skalp a tego marudę lepiej zadowalać). Nie lubią czyli rozmiękczone i puchate, co mija samo. Czy długofalowe skutki używania takiego niedobranego oleju mogą być złe albo dobre? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kciuken! I kto Ci biednej doradzi w razie pytań? Nie masz swojej Eloe ![]() Załącznik dla kawiar I mieszanka shea-lanolina cyckowa-olej slonecznikowy. Leży na wierzchu i ma się dobrze ;P
|
||||
|
|
|
#37684 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
To nie używaj Cytat:
z lodami? Też chcę takie cudo
|
||
|
|
|
#37685 |
|
Rozeznanie
|
Dodam zdjęcia w końcu, nie są idealne bo robiłam szybko bo bateria migała, że aparat się zaraz wyłączy, a potrzebowałam flesza, bo jak telefonem robiłam to nic nie było widać (za ciemne włosy). Tak więc są troszkę naświetlone, więc na każdym zdjęciu inny kolor włosów praktycznie
Może coś zobaczycie.Myłam dziś rano Szampon babydream Alterra morelowa Joanna z Apteczki babuni nawilżająco - regenerujący nivea fc Włosy troszkę spuszone, ale jakiekolwiek nie są to i tak je lubię (no może jak mam prawdziwe siano na nich to już mniej, ale jeśli choćby troszkę się kręcą to jest ok).Za tydzień prawdopodobnie będę u fryzjera podcinać końcówki bo baardzo dawno tego nie robiłam, ale końcówek rozdwojonych nie mam. Sama nie podetnę, bo nie mam właściwych nożyczek, a po za tym chcę je mieć równe
Edytowane przez FelekBezSzelek Czas edycji: 2011-07-11 o 14:15 |
|
|
|
#37686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znasz się na pielęgnacji loków ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Super włosiska! I jakie gęste
|
|
#37687 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
oddawaj
|
|
|
|
|
#37688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę wymyślić jakieś upięcie, bo jak luźno związuje gumką to przy ruchu spada, a przy następnym przeciągnięciu gumki jest już za ciasno. Dodam zdjęcia lepszej jakości jak naładuję aparat. DMkAnia dziękuję
Edytowane przez FelekBezSzelek Czas edycji: 2011-07-11 o 14:37 |
|
|
|
|
#37689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi kokos dawał dziwne efekty, miałam po nim lekki puch i za lekkie włosy, przerzuciłam się teraz na inne oleje
|
||||
|
|
|
#37690 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli dam odpowiednią ilość, to zawsze odgniatają mi się bez problemu, ile żelu dajesz, bo może za dużo? Ja odgniatam rękami, głową w dół.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gagz - i jak tam z pracą? ![]() AjriszMarta - dzieci są słodkie, ja uwielbiam dzieci, super, że wizyta się udała
|
|||||
|
|
|
#37691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dodam że kawa z lodem pyszna
![]() Wszystko co pyszne szybko się kończy ;] ŚLICZNE Odgap francuzy od nusi Sama żałuję że za krótkie mam ;] Poprawiłam troszkę te wpisy. Widać je już? 1 i 2. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() Więcej takich ciocia boso i nie będę musiała pedicure robić
|
|
|
|
|
#37692 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o matulu!Cytat:
Widzimy Widać, a to: Żaden składnik nie jest sam w sobie zły, wszystko zależy od towarzystwa w jakim się obraca. boskie Poprzeglądam i zastanawiam się, gdzie by to podczepić. Pomysły? A może wpis chcesz zrobić do FAQ? Co do Sodium Coco Sulfate to mam podobne spostrzeżenia i migdał Alterry traktuję jako szampon oczyszczający szampon Kerium DS - domestos-
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-11 o 15:12 |
|||||||
|
|
|
#37693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#37694 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko będę próbowac innych olejów jeszcze na pewno, jak dojdą z BU
![]() Marta super wpis, ja nie skorzystam, bo za wrażliwca się nei mam, ale bardzo rzetelne i na pewno przydatne Kawa!!! )szkoda, że loda zjadłam wcześniej Demka mam pomysła ogolimy felka i sobie zrobimy treski
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-11 o 16:05 |
|
|
|
#37695 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też mam lekkie pióro! (klawiaturę? myszkę dziwnie brzmi ;P)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
będę musiała to na polski jeszcze przetłumaczyć ;PCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
(patrz mój av)
|
||||||||||||
|
|
|
#37696 |
|
Zakorzenienie
|
o to to
|
|
#37697 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Pisałam swojego posta tak długo, że mnie wyprzedziłaś
. Cudne te lokasy Cytat:
Uwielbiam kawę ![]() Widać, widać, super. A ja znów nie myłam od soboty i mam dziś dość fajne mocne skręty. Tył taki sobie, ale wiercę się bardzo w nocy więc to normalne (nie mam swoich kosmetyków, zostały w miejskim domu )---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Przepiękne masz włosy. |
|
|
|
|
#37698 |
|
Rozeznanie
|
Wątpię, żeby się kręciły od nasady, ewentualnie mogą lekko się pofalować.
A francuza raczej sama nie zrobię, a mama to mi tak pozaciska te włosy, że umrę ![]() Ale, że mnie chcecie ogolić? Ja się nie dam!
|
|
|
|
#37699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę myć kłaczki
|
|
|
#37700 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wszystkim
![]() Dziękuje za słowa wsparcia i trzymanie kciukasów oddzwonili właśnie godzinę temu że mam jutro przyjść na szkolenie na 10 ![]() Benek23 Dziękuje bardzo Za to ty masz mój ideał kobiecych włosów , kręcone i czerwone/rude ) ( Jeszcze powiedz że używasz kredki i robisz tylko treski takie na oczach i czerwoną szminkę to tu padnę z zachwytu bo u nas we wrocku to rzadko spotykane )Zdaję relację (tak to już kolejna)Zgadam się z waszą opinią, to krem z biedronki musi być wysuszaczem, chciałem obwinić cytrynę ale jej dałem mało i dalej nie wiedziałem. Potem myślałem nad octem rozrobionym ale też go mało. I jeszcze wasze opinie. Mam zamiar zrobić wywar ze skrzypu i na koniec razem z octem jabłkowym polewać co wy na to??? Ogólnie włosy myte wczoraj a dzisiaj puch i psikus.....AAAAA i wczoraj poraz pierwszy! tył był ładniejszy od przodu! ale tylko jakiś czas ![]() [COLOR="rgb(245, 222, 179)"]Dziękuje że jesteście wspieracie i w ogóle za wszystko [/COLOR]
|
#37701 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
udało mi się dziś zgarnąć alterrę w promocji jutro testy mam nadzieję, że będę tak samo zadowolona jak Wy i odżywka trafi do mojej osobistej listy kwc ![]() a tymczasem dołączam zdjęcie mojego korkociągu kiedyś (przed sesją i obroną, gdy miałam czas na pielęgnację włosów) za każdym razem wszystkie włosy zwijały mi się właśnie w takie 4-5 korkociągów, a góra była falowana. Teraz znów muszę zacząć je rozpieszczać, by powrócić do tego stanu ![]() Jednak odstawiam babydream jako codziennik do mycia. Włosy są po nim dziwne, loki się nie trzymają, fale rozprostowują, są dziwnie lekkie i puszyste. Przeprosiłam więc isanę z babasu i zastosowałam dla odżywki metodę kubeczkową (Eloe Rezultat możecie zobaczyć niżej. Umyłam włosy jw wspomniałam bobasem ( ), d/s użyłam cien z aloesem, b/s joaśka z lnem, stylizacja żel lniany.
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-07-11 o 16:32 |
|
|
|
#37702 |
|
Strażnik Wizażu
|
Dobra, tylko nie wiem co ona na to
![]() A w ogóle wczoraj było mycie, takie od niechcenia trochę, ponieważ...kupiłam kilka dni wcześniej owoc Awokado, zabieram się za jego wydłubywanie a tam w środku co? Paskudztwo, wyrzuciłam...jakieś zepsute czy coś a tak chciałam na włosy nałożyć...trudno, następnym razem. To skleciłam na szybko taki zestaw: na długość Joaśka wrzosowa, skalp BD (testuję jeszcze...), potem Isana z babassu (zapomniałam o niej, dawno nie używałam) podrasowałam ją keratyną i odrobiną rycynowego. Po kilku minutach polałam to piwkiem (orkiszowe z miodem), parę minut czekałam, płukanie i na koniec ocet jabłkowy. Joaśka miód i cytryna + żel. Dziś mam ruloniki zauszne po nocy
|
|
|
|
#37703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I od razu jak to zrobić? ![]() Wiecie co zupełnie luźno Wam powiem? Cieszę się, że trafiłam na ten wątek ponad rok temu. Obserwowałam, jak każda z Was, poprawę stanu włosów, mocniejszy skręt, jak niemalże włosy cieszą się, że człowiek o nie dba i je rozpieszcza. Na takie przyziemne rozkminy naszło mnie po tym jak widziałam dziś kilka pań/dziewcząt wyglądających jak napuszony król lew
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-07-11 o 16:39 |
|
|
|
|
#37704 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
odwołuję co napisałam wyżej. U MNIE TO NIE SĄ RULONIKI ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
nałożyć na włosy na godzinę. Nie wyszło niestety gdzieś czytałam, że ten owoc bardzo fajnie nawilża włosy ![]() Kiedyś na pewno przygotuję taką ściągę dla nieznajomych zakręconych i będę wręczać na ulicy może nie zlinczują
|
||
|
|
|
#37705 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z cięciem nie miałam wyboru, mama do fryzjera nie da się zaciągnąc chyba nigdy w życiu, a miała straszliwie zniszczone końce. Cytat:
Ale do fryzjera i tak się chyba wybiorę, chociaż miałam zamiar dopiero po wakacjach, bo kompletnie się nie układają ( z drugiej strony, boję się, że po fryzjerze będą się układac jeszcze gorzej Z ciśnieniem mam to samo... U mnie norma to 90/60, przy przepisowym 120/80 czuję się jakby świat mi się walił na głowę. Cytat:
Kocham łazic i podziwiac Ale niestety, w tym roku nie mam z kim zwierząt zostawic, więc muszę się zadowolic planowaniem wyjazdu za rok... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Używałam ostatnio szmaponu cien baby, alterry morelowej, odżywki z proteinami mlecznymi mrs potter's i jantara. O matko! Przez ciebie zaraz pędzę kupic lody! ![]() Co do kokosa latem: chłop mi w piątek kupił w ramach prezentu (zna mnie... Przyszła do mnie paczuszka z ZSK, w maśle kakowym już się zakochałam z powodu zapachu , do tego dostałam go, chyba przypadkiem, dwa razy więcej niż zamówiłam. Popsikałam włosy keratyną i póki co wygląda na to, że piją, piją i dośc nie mają.Pytanie do co bardziej zorientowanych: zamówiłam sobie mocznik, teoretycznie na stopy, ale zastanawia mnie co on by mógł włosom zrobic? Dobrze czy raczej krzywdę?
|
|
#37706 |
|
Rozeznanie
|
Czy żel aloesowy i masło shea znajdę w sklepie ze zdrową żywnością? A może w jakimś supermarkecie?
anoska przecudne włosy! Aż bym dotykała Takie nawilżone, nigdzie włoski Ci nie sterczą... też już chce takie
|
|
|
|
#37707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#37708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo chciałabym myć jak najbardziej delikatnie, bo muszę myć codziennie (łojotok - powinnam cos z nim zrobić, ale najpierw muszę skończyć tetracyklinę - już pół roku W innym poście napisałaś mi, że włosy są szorstkie, bo nie chronię ich emolientami. Myję OMO -o isana z babassu M - BD 2O -odżywka Isana jedwab z Isaną z babassu jako dodatek emolientu - myślałam, że to wystarczy do zabezpieczenia, ale widać nie. A Garnier z avokado za ciężki - rozprostowuje i robi przyklap. Co mi radzisz? Kupiłam w końcu Joanna Naturia z miodem - nakładam niedużo, nie wiem, czy nie za mało. Jak używałam silikonów, to odżywka ds robiła mi przyklap (a czasem był nawet po szamponie) i obawiam się przyklapu przy tylu produktach przy cienkich włosach. Oczywiście wiadomo, że złoty środek najlepszy. Czy ugniatanie włosa sprawia, że lepiej się kręci za każdym razem, czy nie ma to wpływu i jeśli jakiś czas nie będę ugniatać to nic się nie stanie?
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2011-07-11 o 17:37 |
|
|
|
|
#37709 |
|
Raczkowanie
|
Mam skrzyp
Teraz wygugluje jak się go "parzy? gotuje ". Jeszcze poczekam na waszą odpowiedź czy służy nie służy i jak działa.trochę offtop Ellie Goulding - Only girl (Rihanna cover ) Dla tych co nie przepadają za ogrinałem i ogólnie do posłuchania . Ja toleruje tylko tą wersję :0. http://www.youtube.com/watch?v=jckuVx-etvM
|
#37710 |
|
Zadomowienie
|
Z góry bardzo przepraszam za głupie pytanie
![]() Czy wam też keratyna pachnie jakby bulionem warzywnym z dużą ilością selera? Bo od dłuższego czasu miałam wrażenie że coś mi pachnie zupą i okazało się, że to moje włosy
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

podobno pomocny jest przy depilacji, więc bałabym się trochę
ale poczytaj, bo są bardzo różne informacje o nim.

z lodami? Też chcę takie cudo

Super włosiska! I jakie gęste 

, a odcień jest super, to naturalne włoski prawda?
Ale ogólnie jestem z siebie dumna, bo to mój 2 warkocz w życiu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

odwołuję co napisałam wyżej. U MNIE TO NIE SĄ RULONIKI
gdzieś czytałam, że ten owoc bardzo fajnie nawilża włosy 
O tak! Zaraz sobie zrobię kolejną dzisiaj. Ktoś chętny?
Kocham łazic i podziwiac