|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37711 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
i coś w tym jest zdecydowanie
|
|
|
|
|
#37712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dużo zabiegów ![]() i są ruloniki ![]() Cytat:
a ja umyłam zagranicznym Waxem, potem Alterra morelowa d/s (ale uwielbiam to uczucie przy zmywaniu, że włosy są takie mięsiste , nawet jeśli to miraż ), potem ciutkę joanny len/rumianek b/s i tyle...na razie schnęwywaliłam ostatnio żel lniany bo zaczął wyglądać podejrzanie anoska śliczne skrętaski ![]() a te rulony
|
|
|
#37713 |
|
Raczkowanie
|
Dobra kolejny dzień eksperymentów
![]() Już opisuję co zrobiłem. 1)Zerwałem skrzyp ugotowałem odstawiłem na balkon do wystygnięcia a wcześniej go odcedziłem. 2) Przygotowałem miksturę odżywczą, Alttera granat-aloes, cytryna, oliwa z oliwek (bez kremu z biedry) Teraz cały proces po kolei ![]() 1)Mycie Pani potters z aloesem 2)Odżywianie to co na górze na 30 min 3)Zmywanie. 4)Polanie tym wywarem ze skrzypu 5)Polanie rozcieńczonym octem jabłkowym 6)Odżywka b/s len bawełna Dżoana :P 7)Odciśnięcie w arafatkę trochę 8)Nakładanie żelu, włosy dziwne w dotyku takie śliskie, ale nie suche 9)Ugniatanie 10)Odciśnięcie jeszcze w arafatkę trochę. 11) Schnę ![]() Dalej czekam na wszelkie uwagi itp. Jeżeli będą zacne loki zrobię dokumentacje. Maliniarka czekam na fotki twoich po dzisiejszej pielęgnacji
|
#37714 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie zakręcone
![]() Mam nadzieję, że przyjmiecie pod swoje skrzydła kompletnie zieloną kręconowłosą? Dopiero zaczynam przygodę z pielęgnacją włosów jak kręconych - do tej pory suszyłam na szczotce i były prawie proste... tylko jak wilgotno to robiły się loczki na końcach. Jestem na razie tylko po lekturze pigułki bo oczywiście nie sposób nadrobić tylu stron ile w tej części chociaż napisałyście, więc Malinka ( ![]() zdjęcia 1,2 "przed" zakupiłam już zestaw podstawowy produktów zgodnych z CG: Szamponu z SLS'em do oczyszczenia Joanna Naturia* - Szampon z pokrzywą i zieloną herbatą - Do włosów przetłuszczających się i normalnych KWC analiza Szamponu z rodzaju delikatnych Rossmann- Alterra** - Sensitive Shampoo - Mandel & Jojoba - Szampon KWC analiza zdjęcie Odżywki do mycia Rossmann (!) - Isana Hair - Glattungs Spulung - Odżywka wygładzająca włosy z olejem z Babassu (dawna nazwa: Rossmann - Yung - Odżywka wygładzająca włosy z olejem z Babassu) KWC analiza Odżywki do odżywiania Rossmann - Alterra** - Glanz Spulung Aprikose & Weinzen - Odżywka nadająca połysk włosom pozbawionym blasku i łamliwym - 'Morela i Pszenica' KWC analiza Grzebienia z szerokimi zębami A okazało się, że w domu na stanie mam: Szampon z rodzaju delikatnych Rossmann (!) - Babydream - Szampon dla dzieci klikklik Balsam do włosów kręconych Nivea (!) - Flexible Curl - Balsam podkreślający loki klik klik Pierwszy dzień zmagań z OMO (zdjęcia 3,4,5) może napisze co zrobiłam, jakby ktoś jakies błędy zauważył, piszcie ![]()
Drugie mycie OMO skończyło się zdjęciami 6,7,8,9 nawet spiralki mi sie gdzies pod spodem znalazły.. ale z tyłu kicha... jakoś tak nieregularnie, za pierwszym razem lepiej wyszło z tyłu. A teraz czekam na jakieś wskazówki, nie wiem jakie kosmetyki teraz dodać do tego co już mam. Może któraś z was coś doradzi żeby tył był bardziej kręcony na długości, chętnie posłucham doświadczonych zakręconych ![]() p.s Wybaczcie ten poemat, ale jakoś mi się sporo rozpisało
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-11 o 21:04 |
|
|
|
#37715 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, namówiłam Cię Mgieła na zmianę pielęgnacji na kręconowłosą...a teraz sama będę się skręcać...z zazdrości
![]() ja tam nawet widzę spirale i rulony czekam z niecierpliwością, co Dziewczyny powiedzą (i chłopaki )jak patrzę zdjęcie nr 2 i tył drugie mycie to niebo a ziemia na korzyść kręciołków
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-11 o 21:11 |
|
|
|
#37716 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe nie skręcaj się kochana ty masz włoski śliczne przecież
a u mnie mówie - troche takie sianko momentami, ale wierzę, że dziewczyny pomogą
|
#37717 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Pewnie nasza przełożona Eloe napisze sporo o sprawach 'technicznych' ja tylko od siebie, że cierpliwości potrzeba i systematyczności. Patrz jaka różnica po zaledwie 2 myciach loki przyjdą z czasem. Nawilżać należy każdy włos, a kręcony szczególnie. Mieszaj, testuj i obserwuj fajnie, że tu jesteś ![]() Cytat:
konkurencja rośnie, ale jaka piękna
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-07-11 o 21:10 |
||
|
|
|
#37718 |
|
Rozeznanie
|
Nie dam się!
![]() Na wieczór zrobiło mi się kilka spiralek ![]() Chyba będę się musiała na chwilę powstrzymać z kupowaniem nowych rzeczy do włosów bo kasy nie ma Kieszonkowe pójdzie na inne rzeczy (no chyba, że coś zostanie ).Jedyne co chciałabym kupić jeszcze to właśnie ten żel aloesowy. |
|
|
|
#37719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chwała Ci za to ![]() oby mi cierpliwości nie zbrakło i zobaczymy, będę testować a wy mam nadzieje będziecie pomagać
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-11 o 22:15 |
|
|
|
|
#37720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na siłę nie wciagała, wystarczyły zdjęcia
|
|
|
#37721 |
|
Zakorzenienie
|
Heheh mnie też kusiło jak nam Dmka na pazurkowy wkleiła... ale nie, mysle jeszcze mi drugiego wątku trzeba jak nie nadążam i tak. Ale potem twoje włosy zobaczyłam i mama w międzyczasie zrobiła mi wykład na temat: "jak ty ładnie wyglądasz jak masz takie po deszczy włos"y iiii pomyslałam, że spróbuję jednak
|
#37722 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak obiecałem.
Ogólnie zadowolony, tylko za dużo kręciłem rękami przy grzywce i się trochę rozsypała. I nie wiem co robić ze środkiem głowy bo na nim włosy tak leżą płasko i później nie idzie ułożyć i wygląda jak gniazdo a łysy jeszcze nie jestem![]() 1) Lewa strona tak jakby rzadsza 2)Prawa strona gęstsza 3)Przód, ktory najdłużej schnie i kiepski jest 4)Tył nawet ok.. 5)Rozwalona grzywka ![]() Uwagi opinie chętnie wysłucham, i co z tym środkiem głowy??? ![]() Sorry za jakość to telefon ...
|
#37723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() spróbuj popodpinać tam gdzie się tak robi podczas schnięcia tak, żeby się ułożyły włosy na tamtą stronę i zasłoniły to ![]() o co Ci chodzi z tą grzywką, jest dobrze przecie
|
|
|
#37724 | |||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Benek23, *Basia* - dzięki dziewczyny Ale dziś to była tragedia, rano padało i zanim dotarłam do pracy włosy się spuszyły, jeszcze je rozwiało po drodze, trzeba było spiąć, coby ludzi nie straszyć
|
|||||||
|
|
|
#37725 | ||
|
Raczkowanie
|
Tytułem wstępu, wybaczcie, że zawsze takie długaśne posty. Z całej mocy staram się być oszczędna w słowach !
Ok, wszem i wobec donoszę iż wizytę u fryzjera przeżyłam i o ile podoba mi się efekt lekkości która nadała fryzjerka sam proces był katorgą. Fizyczną i psychiczną. W pierwszej wersji posta się rozpisałam opisując to ale wyszło za dużo i skasowałam. W skrócie: po zmoczeniu włosów wodą fryzjerka bez żadnego zabezpieczenia zaczęła je suszyć gorącym powietrzem. Potem szopę która jej wyszła przeczesała czym uzyskała jeszcze większą szopę a potem niedosuszone włosy próbowala wyprostować. Końce się opierały wybitnie więc trzymała na nich prostownicę po kilka sekund............. Najlepsze co mogła dla nich potem zrobić w akcie litości to je ściąć. Nawet po wysuszeniu miałam sianko co widać na zdjęciu. Oczywiście po powrocie do domu głowa pod wodę i odżywianie Isanę stuningowałam miodem i innymi duperelkami i chodziłam przeszło godzinę. Niestety czas mnie dziś gonił i nie mogłam nic więcej dla nich zrobić. Na domiar złego musiałam wysuszyć suszarką i miałam końcówkę żelu lnianego....... Poczęstowałam więc włosy od połowy w dół i suszyłam z daleka chłodnym nawiewem (przynajmniej w teorii chłodnym bo w mojej suszarce to nie chłód a ciepło, ale test dłoni przyłożonej bliziutko wylotu pokazał, że można tak bez końca bo nie parzy nic a nic). Początkowo efekt gładkich włosów ale po wyjściu z domu stary przyjaciel Puch pojawił się na partiach (czyli góra) niezabezpieczonych żelem, czego się można było spodziewać w ogóle, dla próby zawinęłam jedno pasmo włosów w okół własnej osi i pojawił się w rezultacie rulonik który utrzymał się bez problemu kilka godzin i dalej niestrudzenie trwa:P jak będę miała więcej czasu to potraktuję tak całą głowę dokumentacja: 1 - po fryzjerze 2 - po wysuszeniu, był już wieczorek i w dodatku chmurne niebo więc jakość gorsza ale ogólne efekt uwieczniony - rulonik który wspominałam też w miarę widoczny wg mnie, biegnie sobie przez środek po lewej stronie (prawej na zdjeciu) skręt prościejszy ![]() 3 - po powrocie do domu na lampie błyskowej bo w sztucznym świetle zupełnie nic nie wychodziło. Puch wysuwa się na pierwszy plan i niecnie kradnie uwagę innym, w miarę ładnie utrzymanym skrętom na końcach. Rulonik zepchnięty na lewy plan.Cytat:
tak czy inaczej "krzywda" się już stała i może kiedy będą dłuższe to będę sama próbować. Bo przy krótkich gdyby coś nie wypaliło i potrzeba by było poprawek to mogłoby niewiele zostać ![]() Cytat:
![]() Jaka gęstość Kręciołki zdecydowanie robią wrażenie Ja dziś po fryzjerze doszłam do wniosku, że krótkie nie są takie złe i może nie będę zapuszczać, ale Twoje włoski obudziły wspomnienia i zdecydowanie porzucam myśli o nie zapuszczaniu ![]() Piękne zadbane włoski Moja determinacja we własnej niekończącej się walce z puchem wzrasta ![]() Zmiana zdecydowanie widoczna i pozytywna Tył rewelacyjny a i grzywka wg mnie też zasługuje na to miano ![]() A powiedzcie mi.. Czy wasze chłodne powietrze w suszarkach jest rzeczywiście chłodne? Czy tak jak w mojej ciepławe ale nie parzy...? Jakiś czas się już nad tym zastanawiam, czy zwyczajnie mój Remington jest oszukany
Edytowane przez Sensualitka Czas edycji: 2011-07-12 o 00:44 |
||
|
|
|
#37726 |
|
Zakorzenienie
|
Sensi mnie sie podoba
ładnie ścięte i zreanimowane w domciu (a rulonik jak się patrzy )moja suszarka ma dwa nawiewy, ciepły i cieplejszy ![]() dobrej nocki lokaski
|
|
#37727 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Babydream zachowywał się u mnie podobnie, włosy miałam jak u dzieciaczka, lekkie i mięciutkie, niefajnie to wyglądało ![]() Cytat:
Dokładnie tak pachnie, pamiętam, jak kiedyś zrobiłam psikadło, dałam sporo keratyny, popsikałam, włoski fajnie się skręciły i uniosły, ale przyszedł mój TŻ i spytał, czemu śmierdzę maggi i co ja z nią robiłam na włosach, czy to jakaś nowa odżywka ![]() Cytat:
Cytat:
Rozczesać na siłę i wyprostować, bo oczywiście kręconych czy falowanych nie może podciąć ![]() Ale zreanimowałaś je ładnie ![]() Moje chłodne jest takie chłodne z delikatną nutką ciepła, ale raczej bardziej chłodne Ale i tak suszę ciepłym, bo mam lepszy skręt przy ciepłym, na koniec czasem chwilę chłodnym tylko.Gagz - świetne włosy chłopie, nie narzekaj nam tu ![]() Ja idę myć niedługo, umyję pierwszy raz emulsją glorii, zobaczymy, co z tego wyjdzie
|
|||||
|
|
|
#37728 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
jak cierpliwości braknie to możesz na nas liczyć ![]() ![]() Tak jak Malinka napisała, podpinaj Cytat:
ale bym ją 'siekła' za to...Na szczęście Twoje włoski mają się dobrze, co widać na zdjęciach jest bardzo ładnie, a ten rulonik ![]() Co do suszarki...tak całkiem zimny ten nawiew nie jest...powiedziałabym, że ciepławy w kierunku letniego ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#37729 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Za to po TBS bananowym szamponie z betainą kok. ponownie świąd Za to domyłam olejek BD i nie mam dziś przyklapu Cytat:
Cytat:
Będzie cacy.Cytat:
![]() Próbuj sama robić warkocze. Praktyka czyni mistrzynię Cytat:
![]() Cytat:
Do naparu ze skrzypu dołączyłabym za to pokrzywę. Cudowny Cytat:
A zdjęcia gdzie?
|
|
#37730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odżywka bez spłukiwania obowiązkowo! Próbuj z balsamem nivea, dziewczyny bardzo chwalą. Tylko zaznaczam: on nie jest odżywką. Cytat:
![]() Nieźle miło popatrzeć ![]() Na grzywkę nie marudź A środek - spinkiSens - jaja bym tej fryzjerce urwała ;] Fakt, że ładnie dochodzą do siebie i efekt wygląda nieźle Rulonik w dechę Daj znać czy cała głowa się tak da zrulonikować ![]() Cytat:
Fakt że na krótkich włosach jest obawa... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#37731 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też zapuszczam, tylko boję się że będą strasznie oklapnięte. Choć w jeden dzień miałam jakieś myśli, żeby tak podciąć do ramion, ale na następny dzień stwierdziłam, że chyba musiało mi coś mózg na ten czas wyżreć Okropnie bym się czuła bez włosów wpadających na twarz i do buzi, oraz miotających się po szyi ![]() Cytat:
Próbowałam warkocza ostatnio robić, ale ręka mi już odpadała od tego trzymania w dziwnej pozycji Musze sobie kupić jakieś gumki do włosów. Kiedyś kupiłam 20, 19 się 'samo' zgubiło i została jedna, której też często nie mogę znaleźć
|
||
|
|
|
#37732 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze, że z tą zupą to nie mój schiz
![]() Felku, z gumkami mam to samo, kupuję 10, a po paru dniach zostaje 1, maks 2... Ocięłam włosy! To znaczy pocieniowałam. Sama
|
#37733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#37734 | ||||||||||||||||||
|
|
Cytat:
Pamiętaj, by zabezpieczyć emolientem (równowaga proteinowo-wodna).Cytat:
Ponieważ lato w pełni, to decyzję zostawiam Tobie. Chyba że... spróbujesz teraz sama pobawić się z cięciem końcówek. Przytnij maleńko, tylko by zobaczyć, jak się z tym czujesz. Za półtora miesiąca i tak odrosną, a będzie można poprawić u fryzjera. Cytat:
Cytat:
Wróć jednak do płukanek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odżywki można rozwadniać w kubeczku, to pomoże w aplikacji, ale piany nie oczekuj (chyba że po zmieszaniu Pottersa). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Próbowałaś Alterry z aloesem i granatem? Jest lżejsza od morelki, może ona poradzi sobie z problemem? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spróbuj może myć 2 razy odżywką, raz OMO i tak w kółko. Po myciu odżywką zostaw ja jeszcze chwilę na włosach i dopiero spłucz. Na to odżywka b/s (porcja 5-złotowa, zacznijmy od większej dawki, potem najwyżej zmniejszysz), żel. Mycie OMO zrobisz z odżywianiem (czyli Alterra aloes i granat albo morelka jako 1. lub 2 O). Odżywka b/s (maks. 2-złotówka, też później możesz zmniejszyć porcję), żel. Cytat:
Ale nie wiem, czy o to chciałaś zapytać, bo zrozumiałam, że pytasz o "zmęczenie" włosa ugniataniem. Cytat:
![]() Cytat:
Skrzyp powinien być wysuszony. Wtedy nadaje się do dalszej obróbki. Cytat:
Ale włosy na zdjęciach wyszły cudownie Warto podpinać te, które rozchodzą się na boki, ukazując skórę. 4 spinki i po kłopocie ![]() kasiunia09 ech, z tym świądem nie do końca mi odpowiedziałaś - po myciu przestaje swędzieć? Jeśli Twoje włosy lubią olej lniany, to nakładaj ile potrzebujesz Sensualistko po raz pierwszy słyszę, że fryzjer robi takie rzeczy Ech Nie dam rady teraz nic napisać o zdjęciach, bo mi siada net ![]() Edit: już mam - ciekawe cięcie Dam znać, gdy kciuki będą potrzebne No i spodnia warstwa lekko łachoce plecy To fajne ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Net wrócił, to mogę wreszcie obejrzeć zdjęcia
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-12 o 11:17 |
||||||||||||||||||
|
|
|
#37735 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale śwyetne masz te krecioły i grzywka wg mnie jest spoko. A spinki to jak dziewczyny pisały ja swoje takimi spinałam z przodu i pomogło żeby podnieść więc przypuszczam, ze może tobie też się uda trochę je przekrzywić.Cytat:
teraz będę uważać na fryzjerki ![]() Po domowej reanimacji fajne a ten rulonik ekstra mi się takie pod spodem czasem robią same, ale tylko jeden czy dwa...No a u mnie zmiana duża - fakt, może kiedyś będa całkiem ładne bo na razie to tak sobie... ale i tak czuję się w nich dobrze ![]() Cytat:
![]() przyda się na pewno, bo cierpliwośc to różnie, chociaż paznokcie potrafię 3 razy malować bo coś nie wyjdzie to może do włosów też będę miała duuuuużo cierpliwości. Na razie jestem bardzo optymistyczna ![]() Cytat:
I jak będę miała b/s to przy OMO stosować zamiast tej ze spłukiwaniem Alterry mmorelowej czy dołączyć b/s na konieć jeszcze? czy za cięzko będzie? (bo polubiłam alterrę i przykro się z nią rozstać )Cytat:
No to tak na początek odżywka b/s wskazana bardzo - tak wywnioskowałam, myślałam jeszcze o ugotowaniu żelu lnianego, ale musze najpierw wątek o lnianym przeczytać no nic zobaczymy, będę zdawac relacje
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-12 o 11:57 |
|||||
|
|
|
#37736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet przy OMO odżywka b/s jest oprócz, więc nie musisz się rozstawać z Alterrą ![]() Jakby Ci się przyklap robił to wtedy się zastanowimy |
|
|
|
|
#37737 | |||||||||
|
|
FAQ tez sporo Ci pomoże - tam proste pytania i odpowiedzi, techniki, metody.
W kosmetykach nie widzę niczego z proteinami (lista produktów odżywiających z proteinami w Blogu AjriszMarty - link w 1. poście wątku), a na pewno się przyda. Poza tym jak na początek ok. Powoli zacznij też sięgać w kierunków olejów - nasze sprawdzone: kokos (ale to od jesieni), jojoba, awokado, oliwa z oliwek, lniany, rycyna, winogronowy, masło shea, masło tucuma... Olej zarówno chroni włosy, jak zwiększa poziom wilgotności. Zawsze warto mieć jakiś pod ręką. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edit: muszę się poprawić, zrobiłam za duży skrót myślowy. Ajrisz ma rację - balsam Nivea to nie jest odżywka b/s. Jeśli jednak okazałoby się, że po odżywce b/s (np. jakiejś Joaśce) i balsamie Nivea zrobił się przyklap, to można zastosować samodzielnie. Do zabezpieczenia (w teorii) i stylizacji wystarczy, choć trzeba uważnie się przyglądać. Cytat:
Dopiero kiedy włosy dojdą do właściwej formy, gdy będą zdrowe i odżywione, efekty zaczną być w miarę powtarzalne. Na to trzeba jednak pracy i konsekwencji. Plus czas... Nasza pielęgnacja to oddziaływanie na to, co w środku, nie natychmiastowy rezultat. Powoli, długofalowo, ale ku zdrowym włosom, które błyszczą dlatego, ze są zdrowe i zadbane, a nie dlatego, ze nałożono na nie nabłyszczacz. Jednego nie zmienisz - to natura kręci nam włosy, więc rzadko zdarza się, by wszędzie zakręciła równo. Cytat:
Odżywki możesz wzbogacać tym, co masz w kuchni - miodem, aloesem (warto kupić sobie żel aloesowy), olejem/oliwą. Robić płukanki kwaśne z octem jabłkowym lub sokiem z cytryny. Ważne, by włosy się nie nudziły, by zawsze dostały coś smakowitego. Takie są po prostu kręcone - wymagające nieustannej opieki i rozpieszczania. Za jakiś czas możesz pomyśleć o wcierkach i półproduktach. Na tę chwilę ćwicz techniki, testuj produkty, zbadaj, co ciekawego siedzi w kuchni i kombinuj ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Chyba tez się skuszę, choć zwykłe dobrze naostrzone dają rade ![]() Nie zapuścisz, nie dowiesz się. Sporo daje podpinanie i suszenie z użyciem dyfuzora. Wcześniej wszystkie zabiegi z pochylona głową - to tez dodaje objętości. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-12 o 12:22 |
|||||||||
|
|
|
#37738 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie suszę włosów, no chyba że muszę szybko wyjść, ale to się zdarza bardzo bardzo rzadko.
Oczywiście, że bez metalowych części, bo takich gumek to ja nawet nie lubię, zawsze mi w palucha strzeli przy przeciąganiu włosów
|
|
|
|
#37739 |
|
Strażnik Wizażu
|
Nie wiedziałam, że były wymagane
dziś ich już nie ma, włosy spięte, bo ciepło. Wieczorem mycie, jak będzie dobrze to pokażę
|
|
|
|
#37740 | |
|
Zadomowienie
|
Dają
Właśnie takimi cięłam ![]() Cytat:
Śmieszne, obcięłam sobie praktycznie połowę włosów (na objętośc), a różnicę widac tylko taką że faktycznie lepiej się pofalowały ![]() Do cięcia położyłam na nie olej kokosowy żeby je trochę przetłuścic na końcach i uporządkowac (inaczej nie widziałam jasno warstw), umyłam pokrzywowym szamponem Familijnym, potem położyłam zieloną odżywkę Artiste do której dodałam kapkę oleju babassu i parę kropelek keratyny, następnie spłukałam, zrobiłam płukankę octową i jako b/s Joanna wrzosowa. Do stylizacji pianka FC. Na zdjęciach jeszcze lekko wilgotne ale widzę zdecydowaną poprawę ![]() Wybaczcie białe plamy na zdjęciach, ale nie chciało mi się ich jakoś sensowniej obrabiac, w końcu chodzi tylko o włosy
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

a tak chciałam na włosy nałożyć...trudno, następnym razem. To skleciłam na szybko taki zestaw: na długość Joaśka wrzosowa, skalp BD (testuję jeszcze...), potem Isana z babassu (zapomniałam o niej, dawno nie używałam) podrasowałam ją keratyną i odrobiną rycynowego. Po kilku minutach polałam to piwkiem (orkiszowe z miodem), parę minut czekałam, płukanie i na koniec ocet jabłkowy. Joaśka miód i cytryna + żel. Dziś mam ruloniki zauszne po nocy 
)
fajnie, że tu jesteś 

Kieszonkowe pójdzie na inne rzeczy (no chyba, że coś zostanie
chwała Ci za to

a łysy jeszcze nie jestem

ale bym ją 'siekła' za to...
Za to domyłam olejek BD i nie mam dziś przyklapu 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dziś ich już nie ma, włosy spięte, bo ciepło. Wieczorem mycie, jak będzie dobrze to pokażę