Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1259 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 13:22   #37741
Maliniarka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Miss Ti
widzę dużo mocniejszy i regularniejszy skręt/sfalowanie dobra robota
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:41   #37742
Sensualitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Sensualitka mnie zmotywowała Też mam lekkie pióro! (klawiaturę? myszkę dziwnie brzmi ;P)
Hehe, bo Sensualitka to poczciwa dziewuszka
a teraz proszę mi tylko nie spoczywać na laurach. Codziennie poproszę o jakąś ładna metaforę. W ramach treningu. Możesz pisać nawet myszką jak Ci się uda

Cytat:
Sens - jaja bym tej fryzjerce urwała ;]
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
ale bym ją 'siekła' za to...
Nie mogłabym jej siekać ani urwać jaj fryzjerce bo ja sama nie mam jaj. Jestem nieśmiała i nieasertywna, ale wolę to nazywać bezkonfliktowością Tylko siedziałam tam cicho i się modliłam, aby skończyła już ten niecny proceder.

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Wątpię, żeby się kręciły od nasady, ewentualnie mogą lekko się pofalować.
Pozwolę sobie jeszcze wrócić do tej wypowiedzi bo wcześniej nie zauważyłam, dopiero po cytacie Eloe. Jak miałam włosy do pasa to też miałam problem z tym, że góra mi się prostowała pod wpływem ciężaru włosów. Jeśli masz cierpliwość to spróbuj podczas suszenia, gdy już wymodelujesz loczki na dole, pochylić się nad czymś na czym będziesz mogła je sobie oprzeć i podczas gdy one będą sobie miekko spoczywać na podpórce Ty zajmij się ugniataniem góry Możesz nawet zacząć potem od suszenia góry w takiej pozycji. Ja suszyłam suszarką bez żadnej końcówki bo dyfuzor mi rozwalał spód kiedy próbowałam działać tylko z górą. Ważne żeby podczas ugniatania i suszenia włoski nie czuły ciężaru całości włosków. No i idąc za radą Eloe, też bym pobawiła się w warkocze, koniecznie na wilgotnych włosach, żeby "przypomnieć" włosom na górze do czego stworzyła je natura :P

Cytat:
Dziś już z włosami jest gorzej, może coś pokombinuje i je 'zreanimuję' Też zapuszczam, tylko boję się że będą strasznie oklapnięte.
Choć w jeden dzień miałam jakieś myśli, żeby tak podciąć do ramion, ale na następny dzień stwierdziłam, że chyba musiało mi coś mózg na ten czas wyżreć Okropnie bym się czuła bez włosów wpadających na twarz i do buzi, oraz miotających się po szyi
Ja też strasznie nie lubię przyklapu. Mam generalnie cienkie włosy ale udawało mi się uzyskać naprawdę sporą objętość. Może teraz to się tak nie rzuca w oczy ale przy długich było to dla mnie istotne by włosy nie tuliły się do skalpu podczas gdy na dole burza loków. Brzydko zaburzało mi to proporcje. Taki Kopernik w wersji LONG już wolałam puch który mi unosił te włosy. Tzn wolałam czy nie wolałam - i tak go miałam bez względu na wszystko bo nie umiałam go poskromić ale przynajmniej mogłam jeden plus z niego wyciągnąć.
I takkk.. Ja też lubiłam tez efekt wszędobylskiej obecności włosów a najbardziej czuć je na plecach. Czułam się wtedy kryta - jak z obstawą Włosy jako kwintesencja bezpieczeństwa. Hmmm.. To chyba zakrawa już na szaleństwo

Cytat:
Fakt, że ładnie dochodzą do siebie i efekt wygląda nieźle
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ale zreanimowałaś je ładnie
Cytat:
Na szczęście Twoje włoski mają się dobrze, co widać na zdjęciach szybko doszły do siebie. jest bardzo ładnie
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Świetne loki
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Po domowej reanimacji fajne
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Sensi mnie sie podoba ładnie ścięte i zreanimowane w domciu
Siedząc u fryzjera nachodziły mnie wizje, że poprzez poczynania fryzjerki na wieki wieków pozbywam się loków ale jak tylko zmoczyłam w domu i zobaczyłam, że łapią skręt to odetchnęłam z ulga. Ale prewencyjnie naładowałam miodu i odżywki chyba z 5 razy tyle co zazwyczaj

Cytat:
Rulonik w dechę Daj znać czy cała głowa się tak da zrulonikować
Cytat:

a ten rulonik u siebie nie wyczaruję takiego...ciekawa jestem czy faktycznie uda Ci się zrobić takie na całej głowie, daj znać koniecznie
Tak tak, jak tylko będę mieć więcej czasu do przystępuję do działania. Trochę się boję, że skalp będzie się przebijał bo już przy tym jednym ruloniku pod spodem widziałam taki efekt a nie mam póki co klipsów żeby podpiąć, jednak znajdują się dość wysoko w moim włosowym MUST HAVE więc to tylko kwestia czasu. I na pewno to udokumentuje jeśli mi się uda osiągnąć jakiś rezultat. Moje włosy są bardzo podatne na modelowanie Jestem w stanie uzyskać naprawdę zróżnicowane efekty które utrzymują się bardzo długo. Poza efektem gładkości to jedyne co stawia opór na każdym kroku.

Cytat:
a ten rulonik ekstra mi się takie pod spodem czasem robią same, ale tylko jeden czy dwa...

No a u mnie zmiana duża - fakt, może kiedyś będa całkiem ładne bo na razie to tak sobie... ale i tak czuję się w nich dobrze
Pewnie z czasem pojawi się ich więcej i efekt będzie jeszcze spektakularniejszy, na razie to początki to pewnie jeszcze są nieśmiałe ale pielęgnacja CG na pewno doda im odwagi

Nie będę cytować wypowiedzi nt suszarki bo zaraz jadę na rower, ale dziękuję za odpowiedzi. Trochę się uspokoiłam, bo myślałam, że mam zepsutą suszarkę dlatego, z racji że nie wieje chłodne powietrze tylko ciepławo-letnie.

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Sensualistko po raz pierwszy słyszę, że fryzjer robi takie rzeczy Ech
Nie dam rady teraz nic napisać o zdjęciach, bo mi siada net
Edit: już mam - ciekawe cięcie Bardzo podobają mnie się miękkie grzywki. Korkociągaska jednak nic nie przebije!
Dam znać, gdy kciuki będą potrzebne Dziękuję Na tę chwilę rozważam cięcie, choć nie wiem, czy nie przełożę tego na jesień... Teraz łatwo mi je upiąć, gdy jest gorąco, a po cięciu nie będzie tak kolorowo.
No i spodnia warstwa lekko łachoce plecy To fajne
Też pierwszy raz spotkałam się z tak nieumiejętnym obsłużeniem włosów. Nawet podczas zeszłorocznej rzeźi na długości chociaż nałożyli na zmoczone włosy odżywkę i coś do ochrony przed temperaturą. Ale efekt mnie zadowolił wczoraj (grzywka też bardzo mi się podoba ) i dało się je jeszcze skręcić więc puszczam to w niepamięć. Co do ścięcia to też, pierwsze co zrobiłam po wyjściu od fryzjera to ujęłam je w dłonie i sprawdziłam czy będzie się dało je upiąć na górze. Udało się więc dziarskim krokiem ruszyłam je reanimować do domu

A teraz - na rower !
Sensualitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:22   #37743
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Nie wiedziałam, że były wymagane dziś ich już nie ma, włosy spięte, bo ciepło. Wieczorem mycie, jak będzie dobrze to pokażę
Wymagane Czekam zatem
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Śmieszne, obcięłam sobie praktycznie połowę włosów (na objętośc), a różnicę widac tylko taką że faktycznie lepiej się pofalowały
za wykonanie i odwagę. Skręt rzeczywiście lepszy, szczególnie 1. zdjęcie zachęcające.
Cytat:
Do cięcia położyłam na nie olej kokosowy żeby je trochę przetłuścic na końcach i uporządkowac (inaczej nie widziałam jasno warstw)
Bardzo fajny pomysł. Na olej jeszcze nie cięłam. Zwykle psikam Jantarem,
Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
ja sama nie mam jaj. Jestem nieśmiała i nieasertywna, ale wolę to nazywać bezkonfliktowością Tylko siedziałam tam cicho i się modliłam, aby skończyła już ten niecny proceder.
Pozwolisz, że my załatwimy sprawę?
Cytat:
I na pewno to udokumentuje jeśli mi się uda osiągnąć jakiś rezultat
będziemy się cieszyć
Cytat:
Nie będę cytować wypowiedzi nt suszarki bo zaraz jadę na rower, ale dziękuję za odpowiedzi. Trochę się uspokoiłam, bo myślałam, że mam zepsutą suszarkę dlatego, z racji że nie wieje chłodne powietrze tylko ciepławo-letnie.
Ojć, a mnie to pytanie dotyczące suszarki umknęło. Pewnie przez tę awarię netową.
Cytat:
Udało się więc dziarskim krokiem ruszyłam je reanimować do domu
Efekt reanimacji zachwycający

Jeśli któraś zainteresowana, to w Krakowskim Muzeum Narodowym zaczyna się wystawa skarbów królów Hiszpanni (obrazy Velazqueza, Goi, Tycjana, El Greco, przedmioty codziennego użytku, meble i wiele innych). Wystawa czynna do 9 października
Czas jechać do Krakowa

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 16:35   #37744
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Eloe Kraków na Ciebie i Twoje włosy czeka, na czele ze mną

Kiedyś zrobiłam sobie pseudo warkocza na noc, to mi włosy nie wyschły. Dziś na wieczór będę myć to spróbuję. Ale od samej nasady to włosy chyba nigdy mi się specjalnie nie kręciły, czasem lekko falowały ale to zazwyczaj po deszczu.
Myślę też nad jakąś maską domowej roboty, jeśli nic nie wymyśle to poszukam w receptariuszu.
Stary 2011-07-12, 17:18   #37745
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
gdzieś mi się obiło o oczy, że ma zapach maggi i coś w tym jest zdecydowanie
zdecydowanie brakowało mi określenia czym ona "pachnie". nigdy nie mogłam zidentyfikować
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Z góry bardzo przepraszam za głupie pytanie

Czy wam też keratyna pachnie jakby bulionem warzywnym z dużą ilością selera? Bo od dłuższego czasu miałam wrażenie że coś mi pachnie zupą i okazało się, że to moje włosy
fu fu fu

Cytat:

anoska śliczne skrętaski <macu macu> i jeszcze troszkę<mac mac>
a te rulony

Cytat:
Witajcie zakręcone
Mam nadzieję, że przyjmiecie pod swoje skrzydła kompletnie zieloną kręconowłosą? Dopiero zaczynam przygodę z pielęgnacją włosów jak kręconych - do tej pory suszyłam na szczotce i były prawie proste... tylko jak wilgotno to robiły się loczki na końcach.
hmm, mamy blondynki, czarne, brązy, rude, ale zielonych u nas nie było
witaj

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Gagz - żeby mój facet miał takie piękne kręcone włosy
Stary 2011-07-12, 17:43   #37746
Kociasta
Raczkowanie

Cytat:
Isana z babasu jest ciężka (olejek!) i może często do mycia się nie sprawdzić.
OK, to próbuję inną - tego Pottersa? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...em.html&next=1 ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ta.html&next=1 czy ten? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ch.html&next=1
Cytat:
Po 2 dniach może nie minąć. Warto sięgnąć po coś łagodzącego, np. żel aloesowy i wmasowywać, by uspokoić skalp.
Póki co szukam bezowocnie w okolicznych aptekach.

Cytat:
Tu odżywka powinna dać radę, choć po szampon i tak czasem trzeba sięgnąć. Może spróbuj z Joanną Naturią? Też całkiem fajnie myje.
Super, spróbuje, jest na pewno lżejsza. Na razie poczekam jeszcze, bo mam parę strupków.

Cytat:
Z Isaną z babasu jest problem - do mycia może być za ciężka, do zabezpieczenia emolientowego za lekka. Pamiętaj, że po pierwsze jest dodatkiem do Isany z jedwabiem, a po drugie ma sama jeszcze zabezpieczyć. Może po prostu nie dawać rady. Czasem warto dodać olej niewnikający (np. lniany czy winogronko).
Parę kropelek?

Cytat:
Garniera zostaw albo na końcówki albo na zimę. W tej chwili może być nietolerowany przez włosy (moje latem nie lubią Garniera podobnie jak wielu innych odżywek, olejów itp.).
Próbowałaś Alterry z aloesem i granatem? Jest lżejsza od morelki, może ona poradzi sobie z problemem?
Cytat:
Ile?
Bs/s daję tak wielkości ostatniego stawu palca u ręki (tej części z paznokciem)

Cytat:
Jakich silikonów? Może któregoś z nich po prostu nie lubisz?
Używałam np. te 2. odżywki z Elseve. Włosy b. gładkie, proste, ale przyklap, po paru użyciach b. brzydkie, jak przetłuszczone.

Skład: Aqua, Cetyl Alkohol, Glycerin, Amodimethicone, Hydroxyethylcellulose, Safflower Glucoside, Behentrimonium Chloride, Trideceth-6, Chlorhexidine Dihydrochloride, Limonene, 2-oleamido-1,3-octadecanediol, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Alpha-isomethyl Ionone, Myristyl Alcohol, Cetyl Esters, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Methylparaben, Buthylphenyl Methylpropional, Citric Acid, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance

Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Amodimethicone, CI 17200/Red 33, Hydroxyethylcellulose, Hydrolzed Conchiolin Protein, Behentrimonium Chloride, Trideceth-6, Chlorexidine Dihydrochloride, Simmondsia Chinensis/Jojoba Seed Oil, Limonene, Linalool, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Alpha-Isomethyl Ionone, Myristyl Alcohol, Cetyl Esters, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Methylparaben, Butylphenyl Methylpropional, Citric Acid, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Parfum.

Cytat:
Spróbuj może myć 2 razy odżywką, raz OMO i tak w kółko. Po myciu odżywką zostaw ja jeszcze chwilę na włosach i dopiero spłucz. Na to odżywka b/s (porcja 5-złotowa, zacznijmy od większej dawki, potem najwyżej zmniejszysz), żel. Mycie OMO zrobisz z odżywianiem (czyli Alterra aloes i granat albo morelka jako 1. lub 2 O). Odżywka b/s (maks. 2-złotówka, też później możesz zmniejszyć porcję), żel.
Ja dawałam zdecydowanie więcej bs, niż mówisz ze względu na kołtuny. Przy myciu odżywką mogę dać b. maluko, bo włosy są gładkie, przy OMO mogę też dawać coraz mniej, bo coraz lepiej wychodzi mi mycie samego skalpu bez włosów.

Cytat:
Jeśli w tym samym czasie nie będziesz dbać o włosy, a tylko je stylizować, to jest takie prawdopodobieństwo. By cały czas się działo, włos musi być odżywiony i zdrowy.
Ale nie wiem, czy o to chciałaś zapytać, bo zrozumiałam, że pytasz o "zmęczenie" włosa ugniataniem.
Chciałam zapytać o to, czy mogę pielęgnować, ale bez ugniatania i stylizacji na razie czy może ugniatanie zwiększa potencjał i "uczy" włos.

Czyli muszę sobie kupić Potter's i Alterrę, do której mam dokrapiać olej (chciałam jeszcze odżywkę Artiste) i próbuję dalej.

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:20   #37747
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Zaglądaj też do zielarskich, zdrowa żywność. Może apteki DOZ?
Cytat:
Parę kropelek?
/oleju/ Nawet jedną na początek
Cytat:
Używałam np. te 2. odżywki z Elseve. Włosy b. gładkie, proste, ale przyklap, po paru użyciach b. brzydkie, jak przetłuszczone.

Skład: Aqua, Cetyl Alkohol, Glycerin, Amodimethicone, Hydroxyethylcellulose, ...

Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Amodimethicone, CI 17200/Red 33, Hydroxyethylcellulose, ...
Tych pogrubionych panów bym podejrzewała, mogą ale nie muszą być winni przyklapowi i nadbudowywaniu. Posprzątać szamponem z SLS i spróbować bez nich
Cytat:
Chciałam zapytać o to, czy mogę pielęgnować, ale bez ugniatania i stylizacji na razie czy może ugniatanie zwiększa potencjał i "uczy" włos.
Nie wydaje mi się żeby włosy się uczyły Z moimi zazwyczaj nic nie robię w sensie ugniatania i jeśli mają humor to się skręcą, a jeśli nie to nie.
Ale chętnie sama poznam odpowiedź znawczyń

Dokropiłam dzisiaj do odżywki ostatnią mieszankę shea-lano-słonecznik

M: Biały jeleń do suchych (z SLS)
O: umieszane: żel do demakijażu Ziaja med, żel aloesowy Cien med, kropla olejku S+L+S ;P
b/s: przeciągnięte olejem kokosowych

Efekt: Sypkie, troszkę puch ale nie z tych gumowych - uklepie się sam.
Zauszny i przeduszny się aktywowały
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie533a.jpg (51,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie534a.jpg (69,0 KB, 33 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 18:59   #37748
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Eloe Kraków na Ciebie i Twoje włosy czeka, na czele ze mną
na pewno sie pojawię i będę podziwiać wystawę. A potem kręconowłose jeju, ależ dawno nie byłam w Krakowie!

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
świetne. Nie skojarzyłam

Pottersy nie różnią się zbytnio między sobą, ale póki masz strupki i podrazniony skalp, lepiej sięgnąć po Joaśkę Naturię. Wspólną cechą Pottersów i Isany z babasu jest IPA, które podrazniło sklp Ajrisz. Spodziewam się, że i u Ciebie mogło dojść do podrażnienia przez ten składnik.
Cytat:
Niemożliwe. zapytaj po prostu o żel z aloesem (i żeby aloesu było dużo). Zawsze jakiś mają
Cytat:
Parę kropelek?
Zaczynamy nawet od jednej, jak pisze Ajrisz.
Cytat:
Bs/s daję tak wielkości ostatniego stawu palca u ręki (tej części z paznokciem)
To rzeczywiście niewiele. Jednak tutaj piszesz:
Cytat:
Ja dawałam zdecydowanie więcej bs, niż mówisz ze względu na kołtuny.
kołtuny rozczesuj podczas odżywkowania:
przy 2 o palcami
przy myciu odżywką tuż przed spłukaniem (mozesz nawet więcej dołożyć, by rozczesać włosy)
Włosy myj delikatnie, nie szarp, nie przekladaj z góry do dołu i odwrotnie. Zdecyduj się na jedną pozycję, w której myjesz włosy. Im mniej przekładasz i szarpiesz, tym mniej kołtunów.
Dobrze by płukanie ostatnie odbywało się już po pochylonej głowie (zresztą całe mycie możesz zrobić w ten sposób - to wygodniejsze), czyli rozczesać możesz też w tej pozycji.
Odżywka b/s nie będzie wówczas potrzebna w dużych ilościach.
Cytat:
Możesz nie lubić się z amodimethiconem. W obu przypadkach jest wysoko. Do tego dochodzi gliceryna, która tez często odpowiada za obciążanie.
Cytat:
Hmm... Możesz bez ugniatania i stylizacji. To przecież Twoja decyzja. Ugniatanie zaś i cała stylizacja zwiększa efekt (nie potencjał, bo ten zależy od wiązań stałych we włosie), poprzez budowanie wiązań tymczasowych, które utrzymują się krócej lub dłużej. To na początku.
Później odżywiony włos skręca się lepiej - czy to skutkiem pojawienia się nowych wiązań stałych czy może przekształcenia tymczasowych w stałe - oto jest pytanie.
Włosa nie da się "nauczyć". Możesz go ułożyć, nadać mu kształt, skręcić, ale on i tak wróci do stanu, jaki nadają mu wiązania stałe. Grunt, by te były mocne (od nich zależy też nasz skręt). Musze jeszcze o tym pomyśleć, bo na pewno kwestia wiązań jest tutaj kluczowa. Działamy jednak przede wszystkim tak, by nie zaszkodzić, ale odsłonić to, co piękne.
Cytat:
Czyli muszę sobie kupić Potter's i Alterrę, do której mam dokrapiać olej (chciałam jeszcze odżywkę Artiste) i próbuję dalej.
Zamiast Pottersa kupiłabym Joaśkę.

Cytat:
Efekt: Sypkie, troszkę puch ale nie z tych gumowych - uklepie się sam.
Zauszny i przeduszny się aktywowały
Ha! Zdjęcia lepsze niz w codzienniku! Witamy zausznego ponownie

OK, idę kręcić natwarzowe specyfiki. Trochę czeka w lodówce chyba od miesiąca, a mam dziś wenę. Własnie czuję, jak ostatecznie wchłania się maseczka na winie

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:03   #37749
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Mogę do maski Bingo dodać troszkę olejku kokosowego i rycynowego (jajko to chyba nie tu nie bardzo dodać?) i zostawić na włosach do 1,5h? Czy raczej nie powinnam tego mieszać?

Czy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1533 mogę stosować na lato jako 'coś' z silikonami, czy jednak jest ich za dużo?

Edytowane przez FelekBezSzelek
Czas edycji: 2011-07-12 o 19:47
FelekBezSzelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 19:14   #37750
Kociasta
Raczkowanie

Cytat:
lepiej sięgnąć po Joaśkę Naturię.
Wspólną cechą Pottersów i Isany z babasu jest IPA, które podrazniło sklp Ajrisz. Spodziewam się, że i u Ciebie mogło dojść do podrażnienia przez ten składnik.
Dobrze, w razie czego spróbuję później.

Cytat:
To rzeczywiście niewiele. Jednak tutaj piszesz:
Pomyliłam się, miało być zamiast bs - ds - tej nakładałam b. dużo. Już teraz wiem i będę dawać mniej.

Cytat:
Możesz nie lubić się z amodimethiconem. W obu przypadkach jest wysoko. Do tego dochodzi gliceryna, która tez często odpowiada za obciążanie.
Hm to szkoda, że tak reaguję, wolałabym mieć bardziej odporne włosy.

Cytat:
Później odżywiony włos skręca się lepiej - czy to skutkiem pojawienia się nowych wiązań stałych czy może przekształcenia tymczasowych w stałe - oto jest pytanie.
Włosa nie da się "nauczyć". Możesz go ułożyć, nadać mu kształt, skręcić, ale on i tak wróci do stanu, jaki nadają mu wiązania stałe. Grunt, by te były mocne (od nich zależy też nasz skręt). Musze jeszcze o tym pomyśleć, bo na pewno kwestia wiązań jest tutaj kluczowa. Działamy jednak przede wszystkim tak, by nie zaszkodzić, ale odsłonić to, co piękne.
Dziękuję bardzo, to najważniejsze.

Cytat:
Zamiast Pottersa kupiłabym Joaśkę.
Rozumiem, że mam myć odżywką bs ?

Dziękuję za tak dokładnie wyjaśnienia

Stary 2011-07-12, 20:32   #37751
AjriszMarta
Zakorzenienie

Kociasta - Joaśki b/s też mają IPA (zły alkohol) i to chyba nawet wyżej w składzie Odżywek lekkich i łagodnych jest bardzo bardzo mało, z tych co używałam chyba tylko Hegron (różowa i fioletowa zakrętka, wszystko jedno)
Bycie wrażliwcem jest przekichane
Cytat:
Mogę do maski Bingo dodać troszkę olejku kokosowego i rycynowego (jajko to chyba nie tu nie bardzo dodać?) i zostawić na włosach do 1,5h? Czy raczej nie powinnam tego mieszać?
Ja wyznaję zasadę jak w kuchni: mieszaj co Ci serce podpowie, najwyżej jak będzie niezjadliwe to następnym razem będziesz ostrożniejsza
Z tym że radziłabym raczej upichcić majonez jajowo-olejowy i doprawić tylko maską. I może jakiej cytrynki? To będzie fest ciężka maska, obiadowa
Cytat:
Czy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1533 mogę stosować na lato jako 'coś' z silikonami, czy jednak jest ich za dużo?
To jest właściwie sam silikon i to z alkoholem (etanol)... Jesli chcesz go używać to jako dokapkę do kremowej odżywki b/s i patrz czy nie wysusza (z przyjemną b/s nie musi)

Eloe - maseczka na winie znaczy co się nawinie to do maseczki?

--------------------
I oto nastał ten dzień, kiedy muszę pogadać z panem Waxem avocado. To był dobry związek ;]

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-07-12 o 20:41
Stary 2011-07-12, 20:42   #37752
Kociasta
Raczkowanie

AjriszMarta - czym więc sama myjesz głowę? Może oszczędzi mi to podrażnień (cały czas swędzi )

Stary 2011-07-12, 20:46   #37753
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Już dałam na włosy Zaraz spłukam, efekty zobaczę dopiero rano, no chyba ze przysiądę przed wizażem do północy
Postanowiłam wgłębić się jak to tylko możliwe w te wszystkie włosowe tajemnice Kopiuję sobie różne wasze wypowiedzi i zapisuję
Dlatego jeśli mogłabym przy okazji prosić tak w skrócie co robią emolienty, proteiny, humektanty, ekstrakty. W sensie co robią z włosem, kiedy najlepiej używać, czego ze sobą nie mieszać. Oczywiście jeśli gdzieś przeoczyłam coś o nich np w FAQ to przeszukam jeszcze raz.
Przeanalizuję sobie również różne składy, żeby wiedzieć czego się wystrzegać.
To jest przykład, że mi się nudzi i nie mam co ze sobą zrobić
Stary 2011-07-12, 20:55   #37754
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
możesz
tylko dodaj olej w zależności od tego czy będziesz później myć włosy czy nie, bo jeśli dużo zaaplikujesz oleju to później średnio wodą go spłuczesz z włosów, a może obciążyć włosy i sprawdzić, że szybciej się przetłuszczą
Stary 2011-07-12, 21:02   #37755
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
możesz
tylko dodaj olej w zależności od tego czy będziesz później myć włosy czy nie, bo jeśli dużo zaaplikujesz oleju to później średnio wodą go spłuczesz z włosów, a może obciążyć włosy i sprawdzić, że szybciej się przetłuszczą
Całkiem niedużo dałam (przynajmniej według mnie). Jak spłukałam wodą to takie mięciutkie były Wymyłam babydream, dałam alterkę morelową. Potem zobaczymy co wyjdzie.
Stary 2011-07-12, 21:14   #37756
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
W codzienniku i blogu Małgosi masz kilka przykładów. Głównie Joaśki.
Nawet przy OMO odżywka b/s jest oprócz, więc nie musisz się rozstawać z Alterrą
Jakby Ci się przyklap robił to wtedy się zastanowimy
ok dziękuję kupiłam Joaśkę Joanna* - Z apteczki babuni - Balsam nawilżająco - regenerujący KWC analiza1 analiza2
i odżywkę Alterrę z granatem (promocja była )
ugotowałam żel lniany, zobaczymy co z niego wyjdzie jutro bo na razie rzadki jakiś.

Eloe czytałam trochę i FAQ i całe lniany wątek (uff) bo chciałam wiedziec co i jak zanim ugotuję. Na razie mam nadmiar wiedzy chyba ale powoli będę się starała doedukować.
Co do protein to kupiłam Joaśkę, bo nie bardzo wiedziałam co jeszcze jako alternatywę (na tej jak wół napisali, że są).
Następne po eksperymencie lnianym będą może aloesowy albo płukanki. Ale nie mam na razie siły czytać jakiegoś kolejnego wątku tym razem na ich temat metoda małych kroczków

Teraz mam czas mogę eksperymentować gorzej w semestrze...

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Pewnie z czasem pojawi się ich więcej i efekt będzie jeszcze spektakularniejszy, na razie to początki to pewnie jeszcze są nieśmiałe ale pielęgnacja CG na pewno doda im odwagi
nieśmiełe mówisz, oby bo strasznie się napaliłam na loczki cieszę się i tak z efektu bo to tylko 2 mycia wg CG i juz się kręcą, nie falują - kręcą oby było tylko lepiej, boję się jedynie jakiegoś kryzysu...

Cytat:
witaj
umarłam zdecydowanie moge byc pierwsza lubię być "inna" i zielony kolor tez lubię

Cytat:
Eloe - maseczka na winie znaczy co się nawinie to do maseczki?
heheh nooo uśmiałam się dzisiaj z wami najpierw zielona poten na winie nie ma co

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-07-12 o 21:18
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:16   #37757
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
AjriszMarta - czym więc sama myjesz głowę? Może oszczędzi mi to podrażnień (cały czas swędzi )
Wpis o kosmetycznych poszukiwaniach. Wpis o składnikach.
A łuszczy się? Piecze? Suche, tłuste?
A z samymi kosmetykami powiem ciężko. Długo służył mi szampon Emolium, poza tym odżywka Hegron (po niej po raz pierwszy od miesięcy przestało swędzieć).
Obiektywnie dobry powinien być Fitomed (u mnie zło ale normalni ludzie dobrze reagują na ekstrakty ziołowe ;] ).
Teraz przez prawie miesiąc myłam maską wax z avocado z żelem aloesowym z lidla ale właśnie obserwuję focha (niegroźnego - smalec).
Dokapuję olejku (jaki mam pod ręką) do mycia jeśli się da, robię kompresy z udziałem aloesu albo żelu lnianego. Zmniejszam ilość kosmetyków do minimum.
Cytat:
Dlatego jeśli mogłabym przy okazji prosić tak w skrócie co robią emolienty, proteiny, humektanty, ekstrakty. W sensie co robią z włosem, kiedy najlepiej używać, czego ze sobą nie mieszać. Oczywiście jeśli gdzieś przeoczyłam coś o nich np w FAQ to przeszukam jeszcze raz.
Po odpowiedź zajrzyj do analiz, tam dziewczyny opisują co robi która grupa Ekstrakty to troszkę bardziej skomplikowane, bo mają różne działanie aż po lecznicze. A niełączenia nie czaję to nie powiem

Ja się uczę ;] Pojutrze obrona ;]

Stary 2011-07-12, 21:18   #37758
pseudofeministka
Zakorzenienie

Witajcie ponownie Przyszlam zdac sprawozdanie z mojej pielegnacji wlosowej majacej na celu pozbawienie sztywno-suchych strakow

W ostatnim czasie sporo obserwowalam moje wlosy i staralam sie w miare umiejetnie uzywac kosmetykow i roznych produktow by dojsc dlaczego reaguja tak a nie inaczej. Mam kilka spopstrzezen i prosze o drobny komentarz czy defacto tak moze byc;d

Pierwsze co zauwazylam to to,ze moja polka z kosmetykami do wlosow zapelniona jestglownie maskami do wlosow, natomiast mialam tylko jedna odzywke. Gdzies kiedys wyczytalam,ze zbyt czeste masek powoduje ze wlosy staja sie wlasnie lekko obciazone i ze maski lepiej stosowac 2-3 razy wtygodniu. A ja uzywalam niemalze przy kazdym myciu;/

Po drugie produkty z silikonami typu odzywki i jedwab w plynie Biowaxa. Jak na poczatku stosowania byly dla mnie niemalze zbawienne bo cudownie pogrubialy i definiowaly mi wlosy tak teraz niestety,ale podejrzewam,ze to m.in przez nie wlosy zbijaly mi sie w straki.

Po trzecie nie moge uzywac odzywki bez splukiwania. Na poczatku jak zwykle wszystko pieknie ,ladnie ale na dluzsza mete przetluszczaly mi wlosy i wlosy zbijaly sie w straki. Ale to ostatecznie musze jeszcze zweryyfikowac,bo byc moze to wina innego produktu.

Po czwarte - oleje uzywane solo takze powodowaly lekkie przesuszenie i to ze sie wlosy zbijaly w straki. Wiec ograniczylam ich ilosc na moch wlosach w solo psotaci i teraz uzywam ich jako dodatek do odzywek. Ale na pewno nie jest to w takiej ilosci jak kiedys.

I co najwazniejsze moje wlosy chyba potrzebowaly zmian, poniewaz zmienilam odzywke na Garniera mango i kwiat tare.I doznalam objawienia;d Wlosy ladnie sie zmiekczyly, zdfiniowaly,nie zbijaja sie w suche,sztywne straki;d SPojrzalam na sklad to dosc wysoko w skladzie mial olej palmowy i olej kokosowy. I ku mojemu zaskoczeniu jak dodalam olej kokosowy do tej odzywki to wlosy mi sie nie "wypiorkowaly" tylko ladnie zmiekczyly i zdfiniowaly dot ego stopnia,ze wlosy nie sa sztywne, sa miekkie i lejace, nie zbijaja sie w straki.

I w sumie nie wiem jak to jest u mnie z tym olejem kokosowym. Czy to mozliwe,ze latem wlosy przestawiaja sie na inny tryb? Pamietam,ze jak rok temu w sierpniu rozpoczynalam przygode z waszymi radami , to olej kokosowy dzialal niemalze zbawiennie byl takim moim pewnikiem na ladne wlosy. Pozniej jak zrobilo sie znacznie chlodniej to piorkowal mi wlosy i absolutnie nie moglam go uzywac zarowno solo i jako dodatek do odzywek. No i ostatnio zaryzykowalam, uzylam i wlosy sa naprawde takie jak byly rok temu. Dziwi mnie troche ten stosunek oleju kokosowego do moich wlosow:P

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 21:25   #37759
Kociasta
Raczkowanie

Cytat:
Wpis o kosmetycznych poszukiwaniach. Wpis o składnikach.
A łuszczy się? Piecze? Suche, tłuste?[
2 x myłam Isaną, drugiego dnia wieczorem zaczęło swędzieć/piec, mam strupki (pewnie od pocierania), dostrzegłam parę płatków łupieżu. Skóra z łojotokiem. Dzięki za listę

Stary 2011-07-12, 21:32   #37760
Maliniarka
Zakorzenienie

chciałam sobie ukręcić petroleum d5 z olejkiem pichtowym (jako tonik do twarzy)
kupienie składników zleciłam Lubemu
zaś Luby kupił mi olejek pichtowy i uwaga: naftę kosmetyczną
bo FARMACEUTKA powiedziała mu, że to to samo
nawet taki laik jak ja wie, że to nie to samo

no trudno teraz mam butelkę takiej nafty: KLIK!
używać? CG?
nawet dobre opinie ma...i nie śmierdzi jak moja poprzednia nafta (parfum w składzie)

i jeszcze jedno pytanie, czy jest Biovax do przetłuszczających się włosów?
bo z tej starej serii znalazłam, a z nowszej nie widzę

Mgieła oddawaj loki! ja mam tylko fale

Martuś
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-12 o 21:39
Stary 2011-07-12, 22:04   #37761
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam sobie ukręcić petroleum d5 z olejkiem pichtowym (jako tonik do twarzy)
kupienie składników zleciłam Lubemu
zaś Luby kupił mi olejek pichtowy i uwaga: naftę kosmetyczną
bo FARMACEUTKA powiedziała mu, że to to samo
nawet taki laik jak ja wie, że to nie to samo

no trudno teraz mam butelkę takiej nafty: KLIK!
używać? CG?
nawet dobre opinie ma...i nie śmierdzi jak moja poprzednia nafta (parfum w składzie)
używać
tylko obserwuj włosy, bo jednym rozprostowuje skręt, innym poprawia ogólny stan włosów widać osobniczo - i włosozależne
Stary 2011-07-12, 22:08   #37762
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Pierwsze co zauwazylam to to,ze moja polka z kosmetykami do wlosow zapelniona jestglownie maskami do wlosow, natomiast mialam tylko jedna odzywke. Gdzies kiedys wyczytalam,ze zbyt czeste masek powoduje ze wlosy staja sie wlasnie lekko obciazone i ze maski lepiej stosowac 2-3 razy wtygodniu. A ja uzywalam niemalze przy kazdym myciu;/
Zależy co w sobie mają te maski, bo niektóre są maskami tylko z nazwy.
Cytat:
Po drugie produkty z silikonami typu odzywki i jedwab w plynie Biowaxa. Jak na poczatku stosowania byly dla mnie niemalze zbawienne bo cudownie pogrubialy i definiowaly mi wlosy tak teraz niestety,ale podejrzewam,ze to m.in przez nie wlosy zbijaly mi sie w straki.
Sama widzisz. Do szafy!
Cytat:
Po trzecie nie moge uzywac odzywki bez splukiwania. Na poczatku jak zwykle wszystko pieknie ,ladnie ale na dluzsza mete przetluszczaly mi wlosy i wlosy zbijaly sie w straki. Ale to ostatecznie musze jeszcze zweryyfikowac,bo byc moze to wina innego produktu.
A żel lniany próbowałaś? On pełni funkcję ochronną, a lekki.
Cytat:
Po czwarte - oleje uzywane solo takze powodowaly lekkie przesuszenie i to ze sie wlosy zbijaly w straki. Wiec ograniczylam ich ilosc na moch wlosach w solo psotaci i teraz uzywam ich jako dodatek do odzywek. Ale na pewno nie jest to w takiej ilosci jak kiedys.
Zacnie obserwujesz i wyciągasz wnioski Nie potrzebujesz nas ;(
Cytat:
I w sumie nie wiem jak to jest u mnie z tym olejem kokosowym. Czy to mozliwe,ze latem wlosy przestawiaja sie na inny tryb?
Zdecydowanie włosy mają różny tryb Akurat jesteś wyjątkowa, bo zazwyczaj kokos pasuje jesień zima a latem nie, albo pasuje cały czas.
Cytat:
2 x myłam Isaną, drugiego dnia wieczorem zaczęło swędzieć/piec, mam strupki (pewnie od pocierania), dostrzegłam parę płatków łupieżu. Skóra z łojotokiem. Dzięki za listę
No wygląda na podrażnienie niestety... Bądź dla skóry delikatna i zaaplikuj kuracje nawilżające, żel lniany czy aloesowy - co znajdziesz (sprawdź żeby ten aloesowy nie miał alkoholu! Pakują takie świństwa czasem ;] Pokwiczeć się można)
Cytat:
i jeszcze jedno pytanie, czy jest Biovax do przetłuszczających się włosów?
maska i szampon na bank
Cytat:
Martuś
Cytat:
Trzymaj trzymaj, dzięx Dzisiaj żebym się douczyła, jutro żebym nie zwariowała z nerwów, pojutrze za obronę i żebym dotarła do domu potem

Stary 2011-07-12, 22:27   #37763
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:

Po odpowiedź zajrzyj do analiz, tam dziewczyny opisują co robi która grupa Ekstrakty to troszkę bardziej skomplikowane, bo mają różne działanie aż po lecznicze. A niełączenia nie czaję to nie powiem

Ja się uczę ;] Pojutrze obrona ;]
Ok, poszukam. Zaczęłam trochę więcej pisać na tym wątku i nagle poczułam się tak jak w domu tak miło
Nikt na mnie nie krzyczy, że tyle pytań zadaje, mówicie co gdzie i jak
Dziękuję
Ucz się, postaram się już nie przeszkadzać
Stary 2011-07-12, 22:39   #37764
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Mgieła oddawaj loki! ja mam tylko fale
oj tam oj tam ja teraz to tez mam więcej fal niż loków, ale jestem pełna nadzieji

Cytat:
Ok, poszukam. Zaczęłam trochę więcej pisać na tym wątku i nagle poczułam się tak jak w domu tak miło
Nikt na mnie nie krzyczy, że tyle pytań zadaje, mówicie co gdzie i jak
Dziękuję
ja mam dokładnie to samo jak tu przybyłam i na lnianym tez dziewczyny tłumaczyły nawet proste rzeczy fajnie i miło cieszę się, że mnie dziewczyny tu przysłały

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-07-12, 22:53   #37765
Maliniarka
Zakorzenienie

Marta no to ja muszę poszukać jeszcze polskiego waxa nie miałam

anoska to spróbuję wcierać w skalp i na włosy tę naftę, może z jajem
w końcu jak już kupił...i zapach mnie wreszcie nie zniechęca (poprzedni tak śmierdział )
a alergii nie miewam zazwyczaj

Mgieła ja muszę coś z proteinami kupić też, bo ile tam tego w isanie jest...chyba mało?
mówiłam dawaj na wątek? mówiłam? mój Geniusz mnie powala

dostałam od dermatolog przykazanie by kupić oeparol i gelacet-o ile dobrze rozczytuję (to i na włosy chyba dobrze robi )
i merz...i bielendowe błotko i jutro napadam rossmana, jak mi po kupnie leków coś zostanie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-12, 22:57   #37766
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
anoska to spróbuję wcierać w skalp i na włosy tę naftę, może z jajem
w końcu jak już kupił...i zapach mnie wreszcie nie zniechęca (poprzedni tak śmierdział )
a alergii nie miewam zazwyczaj

Mgieła ja muszę coś z proteinami kupić też, bo ile tam tego w isanie jest...chyba mało?
Nafta się masakrycznie zmywa lepiej ją z czymś mieszać a jeśli solo to nie na długo na włosach (!).
Proteiny małocząsteczkowe? Najlepiej keratyna hydrolizowana.
Daj znać jak użyjesz błotka...ja jeszcze nie kupiłam myłam włosy, ten sam zestaw co ostatnio...no i nie jest już tak pięknie Postaram się jakieś zdjęcia...jutro muszą być ładne, bo idę zrobić zdjęcia do dowodu

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-07-13 o 09:02
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 23:01   #37767
MgielkaM
Zakorzenienie

Malinko No ja kupiłam ta Joaśkę babuni, bo napisali że ma proteiny a nie wiedziałam w co innego strzelać. Te inne Joanny Naturie to chyba różnie.. Może maskę jakąs proteinową? Są takie? Bo tak skłdd wszytskich po kolei patrzeć i szukac to ciężko. Polecicie coś?

(Czegoś mi jeszcze brakuje w tym moim zestawie czy na razie styknie? przypomnę : Szampon Babydream i Alterra mandel i jojoba, odżywka isana z babassu, odż alterra z granatem i druga z morelą, balsam joaśka babuni nawilżająco-regenerujący i szampon do oczyszczania raz na ruski rok Joanna Naturia pokrzywa& zielona herbata, balsam Nivea FC i zel lniany)

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-07-12, 23:03   #37768
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy co w sobie mają te maski, bo niektóre są maskami tylko z nazwy.
Wiekszosc masek mam z "przeanalizowanego" watku wiec staralam sie dobrac taka ktora ma sporo skladnikow odzywczych przeze mnie pozadanych;d

Cytat:
A żel lniany próbowałaś? On pełni funkcję ochronną, a lekki.
Probowalam jedynie jako maske.I cudowie sie spisala. Natomiast na wlosy nakladalam moze z dwa razy i jak jest upalniej to mi sie szybko wlosy prztluszczaly. Ale nastepnym razem wykonam taki trik,ze nie bede klasc na sklap.

Cytat:

Zdecydowanie włosy mają różny tryb Akurat jesteś wyjątkowa, bo zazwyczaj kokos pasuje jesień zima a latem nie, albo pasuje cały czas.
No u mnie jak zwykle wszystko powywracane;d Ale sie ciesze,ze olej kokosowy dziala jak dawniej. Moze to tez kwestia tego,ze go ostawilam na dluzszy okres?Bo ponad pol roku.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 23:03   #37769
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Nafta się masakrycznie zmywa lepiej ją z czymś mieszać a jeśli solo to nie na długo na włosach (!).
Proteiny małocząsteczkowe? Najlepiej keratyna hydrolizowana.
Daj znać jak użyjesz błotka...ja jeszcze nie kupiłam myłam włosy, ten sam zestaw co ostatnio...no i nie jest już tak pięknie ale źle też nie. Postaram się jakieś zdjęcia zaraz...jutro muszą być ładne, bo idę zrobić zdjęcia do dowodu
dziewczyny mówią, że keratyna maggi zajeżdża

naftę kiedyś stosowałam, nie zauważyłam, żeby się źle zmywała, dwa razy szamponem i normalnie było...może zależy jaka? trzymałam jakieś 20 minut
a mnie i tak się włosy przetłuszczają, najwyżej umyję na następny dzien też

ja miałam dzisiaj ładne w lustrze, a jak zrobiłam zdjęcia to jakaś tragedia więc zdjęć niet!

zdjęcie to trzeba ucho odsłonić i to lewe, a ja mam więcej włosów na lewej stronie i wygląda to śmiesznie

Mgiełko jakiś olej może?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-12 o 23:05
Stary 2011-07-12, 23:14   #37770
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
dziewczyny mówią, że keratyna maggi zajeżdża

naftę kiedyś stosowałam, nie zauważyłam, żeby się źle zmywała, dwa razy szamponem i normalnie było...może zależy jaka? trzymałam jakieś 20 minut
a mnie i tak się włosy przetłuszczają, najwyżej umyję na następny dzien też
No trochę czuć maggi, ale samej nie nakładasz, tylko dodajesz kilka kropli do porcji odżywki/maski.
Kiedyś to myłaś włosy tylko szamponem z SLS/SLeS takim zmywałam dwukrotnie...chociaż też nie było łatwo teraz SLS używam raz w miesiącu może

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości)

Zasady wysyłania wiadomości