|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Cytat:
plan dnia podobny ![]() - no ja tez się nudzę, właśnie dziś znalazłam sobie kolejne zajęcie - pomyłam wszystkie szkła, które w zbiorach posiadam,. się błyszczą jak nie powiem co ja tez oglądam ukochany ostry dyżur - ale to już takie odcinki, ze co rusz ktoś umiera i mnie to wkurza.... też bym chciała tak z mamą pochodzić po sklepach, bo ona lubiła takie dzieciowe rzeczyi zakupy, a i gust miała ale niestety...... to już 5 lat, za chwilę rocznica, to też powoduje, że rozdrażniona jestem - bo zawsze mi się przypominają tamte dni sprzed 5 lat.idę z psiną na dworek
|
|
#302 | |||||||
|
kosmitka
|
Malamutka - dzięki za informacje o tym kompresie, dopiszę do swojej listy i spytam w aptece.
Trzepanie piersi mnie roztrzepało całkowicie Martusiaaa21 skończy się skończy, będziesz szczęśliwa i zadowolona, a teraz trzeba to przeżyć słońce niestety. Pomyśl, że pewnie już macie bliżej niż dalej Cytat:
Natko właśnie ja pospałam jakieś 2 godzinki, ale za to w nocy tylko 5h, więc się drzemka poobiednia przydała. Mogę wpaść na grilla?? ![]() Cytat:
Ja to może faktycznie do makro zajadę i zakupię skoro taniej. Cytat:
Zawsze wyżal się, to będzie chociaż odrobinkę lżej Cytat:
Troszkę rutyny będzie, na pewno, też o tym myślałam, że plan dnia całkowicie się zmieni i podporządkuje jednej małej istotce. Że teraz np. o 19 czy 20 będzie kąpanie, a o innej spacer czy gotowanie obiadu, jeszcze o innej zabawy. Ale damy radę, zobaczysz!!Cytat:
![]() Cytat:
Moonik czyli ruszamy na zakupy... znów .Stokrotka_ - to Ty już konkretne te zakupy porobiłaś. Ten oilatum też mi siostra polecała, ale krem. Z listą apteczną wstrzymam się chyba wobec tego też do przyjścia położnej, niech coś doradzi (o ile przyjdzie tym razem).---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
. Książek mało czytam, lubię, ale nie mam zacięcia. Chodzę troszkę, ale u nas jest 5 ulic na krzyż i 2 sklepy dziecięce, w których mnie już znają, tyle razy tam zaglądam, a wisi ciągle to samo Znajomych w tym mieście mam bardzo bardzo niewielu. A tv w sumie teraz latem też nie włączam.
|
|
|
#303 |
|
Raczkowanie
|
witam mamuski,
juz kolejny watek, ale ten czas szybko leci. my wlasnie kupilismy szafe dla nas i komode dla malego. mialam pare dni wolnego i chcialam poprac wszystkie ciuszki bo tak leza w worku w kacie i poukladac, sprawdzic co mamy i co nam jeszcze potrzeba ale moj mezulek ochrzanil mnie ze jeszcze na to za wczesnie i ze zaczynam troche z tym szalec. ale ja te ciuszki to co najmniej raz w tygodniu musze dotknac i obejrzec . no co zrobic, to instynkt chyba albo cos
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
indygo
|
|
|
|
#305 |
|
kosmitka
|
A mąż jakoś nie interesuje się zakupami kompletnie, nie ma pojęcie co jest, do czego i czy coś jest potrzebne, ile kosztuje itp. Mam zamawiać i cześć. Taka jego chłopska natura chyba.
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#307 |
|
kosmitka
|
Aga, Indygo
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
ancia mój chłop tak samo. Ale chociaż nie jest zły ile tego nakupowałam...
bo pewnie niektory by się z lekka wkurzył
|
|
|
|
#309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak to jest mniejszy bol.
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Doszły do mnie staniki do karmienia - zamówiłam 80B, taki jaki teraz noszę, a ta miseczka taaaka wielka tych staników
bo jak nie to się wkurze...
|
|
|
|
#311 | |||
|
Zadomowienie
|
indygo,agnieszka
![]() Cytat:
pampers 1 - są od 2-5kg, a 2 -3-6kg ... ja kupowałam 1 dzięki ,dzięki...się zmotywowałam w końcu. a oilotum do kąpieli..bo nawilża i natłuszcza i z głowy smarowanie kremami itd. zresztą krem to chyba na ciut później... a ja dalej pracuje.. chociaż nie wiem jak długo jeszcze.. zmniejszyłam godziny tylko.. i jak spędzam w domu popołudnie jedno sama to albo zanudzam się..albo szwędam to tu to tam Cytat:
ale wczoraj jak tak wyjęłam...to mój mąż sam zagadnął o praniu. i sam je zrobił i powiesił... a ja łażę do sypialni gdzie się suszy ... i się gapię na te ciuszki ![]() Cytat:
) a staniki nieusztywnione tak mają..obwód jest ciut luźniejszy zawsze i miska większa,bo bez wypełnienia żadnego
|
|
#312 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle mamusiek daje rade, a wszystkie się bały tak samo jak my albo i bardziej Cytat:
ona taka już jest i tego nie zmienie. Żal mi tż niekiedy jak to widze wszystko ze jego matka tak się zachowuje, nigdy nie mam w domu przykładu dobrego, dla niego jakieś spotkanie rodzinne na początku to było coś dziwnego, ze sie jedzie w niedziele do babci na kawe, ale na szczęście sie przyzwyczaił już. Jak to się mówi męża też sobie trzeba "wychowac" po swojemu ![]() Cytat:
a doliny to normalka, byłoby za pięknie gdybyśmy wszystkie chodziła szczęśliwe jak skowroneczki, tak niestety jest świat skonstruowany ![]() Cytat:
ale droga imprezka troszke a szkoda ![]() dla mnie prasowanie takich maleństw to sama przyjemność Cytat:
jak dzidzia się urodzi maleńka to najwyżej tż dokupi te malusie, ale narazie podejrzewam pączusia a nie kruszynke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja byłam u mamy na kawie, a teraz właśnie piore Natalciowe ubranka
|
|||||||
|
|
|
#313 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko trzy dni mnie nie było a tu stary wątek zamknięty i kilkanaście stron do nadrobienia i na nowym jeszcze 11
Udało mi się na szybko załatwić fachowca od remontu i od środy żyjemy z mężem na kartonach a nasz pokój się robi już się nie mogę doczekać kiedy będzie wymalowany, zamówię jakąś fajną zabudowę, firanki i cała wykończeniówka ![]() Dziś byłam w lumpku i obłowiłam się za 40zł, a jeszcze w soboty płaci się 50% ceny więc doszła cala masa super ciuszków dla malutkiej Widzę że macie doła rozumiem Was doskonale, moja bratowa urodziła 3 dziecko 1,5 roku temu i teraz jak tylko z nią rozmawiam ciągle słyszę jak to nie wiem co mnie czeka, że to już nie będzie tak spokojnie tylko ciągłe ryki, a jak będą ząbki szły to już wogóle... ostatnio nawet ją zapytałam czy może nie chciała by Marcela gdzieś oddać jak jej tak źle to dopiero wtedy zmieniła ton a moja mama w towarzystwie nazywa mnie pieszczotliwie "swoją grubaską" i wcale nie rozumie czemu mi się nie podoba mąż też ochłonął już z ciążą zupełnie i się za bardzo nie interesuje. Czuję się tak samo jak Wy totalnie sama a do tego mała już tak nie szaleje tylko czasem lekko kopnie i tyle ![]() Musimy się jakoś trzymać, dobrze że jest to forum możemy sobie wylać żale ze świadomością że jest ktoś kto rozumie. Trzymajcie się ciepło mamuśki, niestety nie wiem kiedy teraz bede mieć znowu net :/
|
#314 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chciałam ci zrobić przykrości, jakoś tak bezmyślnie Dla mnie powtórki są the best bo w sumie normalnie (tzn jak pracuje) to TV nie oglądam, tyle co fakty wieczorem włączę ![]() Cytat:
nawet sobie nie wyobrażam dziewczyny co czujecie...Cytat:
3 tygodnie na całą sagę millenium i 3 numery zaległe twojego stylu ale tak mi jakoś ostatnio brakowało czasu na ulubiony relaks czyli książkę, że teraz nadrabiam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to dziś dzień prania nastał widzę ![]() idę po arbuza
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-16 o 17:27 |
|
|
|
|
#316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
nadrobiłam Was, zameldowałam się i zmykam =))) he he odezwę się jutro jak narzeczony pójdzie do pracy =) |
|
|
|
#319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. TAKIE jakościowo fajne, cena też ok tylko rozmiar jakiś dziwny, no ale cóż. Jak będzie zanosiło się na dłuższe karmienie zainwestuje w porządny sprzęt ![]() a co do prania - w jakiej temperaturze pierzecie maluszkowe ciuszki? I ochraniacze też pierzecie do łóżeczka? A ja jak mam pościel do wózka - bez zdejmowanych poszewek - to też mam prać? HELP ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#320 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
. I ile kosztowało, więc luzz. Cytat:
Cytat:
A z pampersami nie wiedziałam, dzięki. Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio usłyszałam, że takie małe dziecko to masakra - fuj, że lepsze takie odchowane. I że jak widzi takie małe to ją trzęsie. Chciałam skomentować, że na moje nie będzie musiała patrzeć, ale się powstrzymałam. Cytat:
.Cytat:
Co do prania to myślałam o 30-40 stopniach, na 40 stopni mam program "baby cycle" czy jakoś tak w pralce. Ochraniacz wypiorę. Śpiwora do wózka pewnie nie, bo i tak dziecko w ubraniu będzie w to wkładane. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Aha i nie wiem, czy prac też koce?
|
|
|
#321 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natus uwazaj na siebieObys sie meldowala czesciej bliźniaczko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh moze niech to dziewcze sobie juz daruje wizyty u Ciebie przynajmniej do porodu bo po co masz sie kochana nerwowac![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś pytałam koleżankę o kocyki,to mówiła że prała.,, a nad ochraniaczem do łózeczka i pościelą sama dziś myślałam i wiem ..może jakaś doświadczona mama się wypowie ??? ![]()
|
|
#325 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no to jest porzykre, ale wiesz, masz tu nas, masz TŻta a gwiazda rodziny niech sie wypcha.Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- ja pierdziele, jaka niemoc mnie ogarnela a w ogole to zauwazylam ze Mikulencja moja kochana rusza sie po jedzeniu, czyli jestem juz ciężarówą pełną parą
|
|
|
#326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś miałam dzień sprzątacza i pranko tez zrobiłam Poóźniej obiadek i spacerek z koleżanką a teraz czekam na jedzonko, TŻ stuningował pizze z biedrony....zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
#327 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.O pościeli pisały, że nie piorą (w sensie kołdry i poduszki). A to u prawdziwych rusza się po jedzeniu??
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#328 |
|
Rozeznanie
|
O kurcze już nowy wątek
![]() Już wracam do "żywych" Mam nadzieję że jeszcze mnie pamiętacie. Mama pojechała, a raczej teściowa moja ją wygoniła ![]() Byłam też w międzyczasie w szpitalu. Nie nadrobię całej zaległości bo to chyba niemożliwe ale postaram się jak najwięcej zacznę od początku tego wątku
|
|
|
|
#329 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

co prawda siedze na zwolnieniu dopiero 3 tygodnie, ale jeszcze ani razu mi sie nie nudziło przez ten czas
w koncu mam czas poczytać książki w ciągu dnia, gazety, oglądam powtórki ostergo dyżuru w TV, spotykam sie ze znajomymi, łaże z mamą po miescie...kurcze od wakacji przed studiami nie miałam tak naprawde wolnego czasu i wolnej głowy 
to już 5 lat, za chwilę rocznica, to też powoduje, że rozdrażniona jestem - bo zawsze mi się przypominają tamte dni sprzed 5 lat.
A wyjątkowo dzisiaj przespałam caluteńką noc

na wizażu
powinnam się cieszyć i cieszę - ale dopadają takie doliny, cholerka wie skąd sie biorą 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nawet sobie nie wyobrażam dziewczyny co czujecie...