|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Jacieee najlepszego
![]() Dziewczyny nie współczujcie mi tak bardzo, bo jeszcze się zacznę nad sobą rozczulać, a tu twardym trzeba być ![]() Szwów mam aż tyle bo w pochwie to mi Mały dziurę zrobił no i ją tak pani doktor skruulatnie cerowała - położna wytłumaczyłą, że na małym odcinku mam strasznie dużą ilość szwów przez to. A sam poród wspominam bardzo miło i jakoś mnie nie odstraszył przed kolejnym dzieckiem ![]() A teraz pytanie do karmiących piersią - ile mniej więcej dziecko wypija na raz??? Bo Natan przed godziną wypił 30 ml i śpi. I mam wrażenie że on za każdym razem mniej więcej tyle wypija i teraz mam stracha czy to aby nie za mało ![]()
#663 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beatko jesteś moim wzorem do naśladowania .... i nie urodziłam więc nie spotkamy się na porodówce hehehhe Cytat:
![]() słodka niuńka Madzia1k1GRATULACJE !!!!! Cytat:
a ja dziś siedzę w domu, mój TZ pojechał na piłkę i zostawił mnie .... w ogóle jakoś ostatnio nie potrafimy dojść do porozumienia, mam nadzieję że po porodzie się wszystko zmieni na lepsze .... ja tez jestem humorzasta no ale on powinien mnie zrozumieć ... ach czasem już mam dość ... u mnie emocje biorą zawsze górę i najpierw wybuchnę a później pomyślę ..... to mnie wykończy powoli .... TZ jest cierpliwy ale czasem zachowuje się jak kawaler i biegnie do mamusi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#664 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do rozczarowania to wiem-okropne to jest. Niby spodziewasz sie tego najgorszego scenariusza, ale w duchu liczysz, ze moze sie stanie cud. I jak sie nie staje to chce sie wyc.. przerabialam to kilka tygodni temu i wspolczuje. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do ilosci - to juz prywatna sprawa Maluszka. Jesli nie placze z glodu i przybiera na wadze to wsio jest ok. Cytat:
![]() ![]() Jak ja patrze na te moje nieszczesne 26h to az mnie ciarki przechodza brrr ![]() Cytat:
![]() Jacieeee - urodzinki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję JustiPi!
I byłyście bardzo dzielna - opisy poródów pierwsza klasa! sygine ustępuję Ci miejsca na podium! Ja miałam 23 szwy... ( mnie główka Igusia 39 cm tak rozerwała ) Dziewczyny a ze mną źle. Mam największego doła, jakiego miałam w życiu. Chyba to są początki depresji. Nie ze względu na kolki szkraba ( a dalej są niemiłosierne ) a ze względu na sytuację z mężem. Nie mam siły. Jest ze mną coraz gorzej. Zajadam stres słodyczami, a na palcach nie mam już paznokci... Musiałam to z siebie wylać, nie musicie mnie pocieszać, ani nawet zwracać uwagi na tego posta. Po prostu musiałam to z siebie wyrzucić. |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Marinko <tule>, a Mama jest z Wami ? Czy sama zostałaś ze wszystkim ?
#667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie dziś sąsiadka oznajmiła, że brzuch mi opadł i pewnie nie doczekam do 17 sierpnia. Ciekawe czy jej się sprawdzi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty Nerolko żadne doly!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mąż nam zrobił rano kolejną niespodzianke ![]() Kupił Lilci w końcu hustawke ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |||||
Zakorzenienie
|
Śliczna kluseczka.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
' To chyba pierwszy raz w Naszej historii ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Idę robic obiadek-wiem, że późno, ale cały dzień byłam sama(no powiedzmy-bo przecież jest julcia i Tofik) w domu, mąż był na dniówce, za godzinę wraca to akurat będzie miał cieplutki. Dziś serwuję rybę z ziemiaczkami i mizerią ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |||
Zakorzenienie
|
SMS OD 83MONIA (dostalam go o 16.10):
MAM 6CM ROZWARCIA, WŁASNIE MNIE NA PORÓD PRZYJMUJA. POZDRAWIAM talibek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() u nad przeciekaja HAGISY (czy jak to sie pisze...) Cytat:
generalnie zasada jest taka ile dni tyle mililitrów + 10, czyli 3 dni = 40 ml 5 dni = 60ml 6 dni = 70ml i tak dalej az do 10 dnia 110 ml naprawde skóra z mamy zdarta !!!!!!!!!!!!! |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
BAN stały
|
monia83 trzymam kciuki
![]() Marina wspołczuje Ci. Miejmy nadzieje ze czzas jak najszybciej zleci i przyjdzie mama. Postaraj sie moze porozmawiac z męzem... Tez kiedys poklocilam się z tztem tak ze się wyprowadzil, mieszkalismy jeszcze u rodzicow. Tez zlapalam taki dlo ze ogolnie to chcialo mi się aby spac i plakac, siostra do mnie mowila a ja nie moglam wogole zalapac o czym ona do mnie mowi. Ale wyciągneam pierwsza ręke na zgode, i nie bylo latwo się dogadac, bo moj jest strasznie zaborczy, ale doszlismy do ladu. Minely 2 lata i po tamtym czasie zmienil się nie do poznania, a tez cięzko bylo ie go doprosic o cokolwiek, wogole za duzo pozwalal sobie na przesiadywanie z kolegami, piwowanie itp. wiele razy bylo tak ze zastanawialam sie czy nie zostawic go i tyle, ale milosc nad rozsądkiem zwycięzyla, no i nie zaluje ani troszkę. Trzymam kciuki, zeby wszystko ulozylo się po Twojej mysli, i żeby facet w koncu zmądzal. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
Monia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj dziękuję, bo wszyscy mówią, że to wykapany tatuś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#676 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
mojej siostry synek jeden dzien na butli, spowodował, ze maly nie chcial ssac Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluje!!!!!!
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zadomowienie
|
Marina nie daj się
![]() ![]() ![]() A ja znikam i idziemy kąpać małego póki nie zasnął ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-07-24 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Wtajemniczenie
|
wkleiłam na ogólnym do klubu zdjęcie Natalki
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
BAN stały
|
I ja miałam napisać(dopiero wróciłam z miasta),że Monia idzie do porodu
![]() A Patik ma sie lepiej,choć doopa Ją boli,Sarunnia zaczęła jesć ![]() Piersi ma poranione ale smaruje. Ma problem z trzymaniem moczu. Sara ma naczyniaka na klatce piersiowej. Madzia1k1 gratuluję serdecznie!!! Cookie trzymam kciukasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Opis porodu:
Zacznę od tego, że 19 lipca mój mąż wstał o godzinie 4 bo jechał do Warszawy. Wstałam z nim zrobiłam mu kanapki. Pojawiły się skurcze, ale wydawało mi się, że były niergularne. Poszłam się załatwić, a tam brazowe plamki.Pomyślałam, że pewnie szyjka sie roztwiera. Połozyłam się,mąż pojechał, a mi się skurcze rozpoczeły dużo mocniejsze i częstrze, Napisałam do was wiadomość i poszłam pod prysznic. Skurcze nie ustały i były co 5-7 min. Poszłam do teściowej, żeby zawiozła mnie do szpitala. O godzinie 6 przyjęli mnie na odddział z rozwarciem 2,5 cm. Podłaczyli pod ktg, a tam prawie skurczy nie było Od godziny 8 miałam już skurcze co 3 minuty. Była ze mna siostra mojego męża, bo ja nie chciałam go denerwować jak był w trasie. Zadzwoniłyśmy do niego przed 10 zapytac się gdzie jest. Przyjechał o godzinie 11 ja już ise zwijałam z bólu, ryczałam jak bóbr. Lekarz wrócił z operacji i mnie zbadał. Okazało się, że mam już 8cm rozwarcia i od jakiś 2 h powinnam byc już na porodówce. Zabralismy rzeczy i poszłiśmy na porodówkę. Zanim doszłam to złapalo mnie kilka skurczy i stawałam co chwile. Połozna już czekala z przygotowanym lózkiem. Zalożyła mi wkłucie i poszłysmy zrobić lewatywe. Połozyłam sie potem na tym łóżku z pomocą męża. Skurcze miałam tak silne, że ze pare razy robiło mi się słabo. Połozna z J. wachlowali mnie i chłodzili chłodnym ręcznikiem. Błagałam o znieczulenie, niestety nie dostałam bo połozna powiedziała, że już za późno na to. Po jakimś czasie zaczeły się parte. Przyszedł lekarz i kazał, żebym na partych złapała się za kostke a mąż mnie za kolano i noga w górze. więc mój mąż do dzieła łapał mnie i za kostke i za kolano bo ja już nie miałam siły. Podobno wzywałam POMOCY!!! W końcu połozna zdecydowała, że rodzimy bo dziecko pojawił sie w kanale. Pierwsze co zapytaalm czy ma włosy. Ona do mnie, że mogę sama sprawdzić. Podziękowałam i stwierdziłam, żeby mi sama powiedziała. Założyła ubranko, wezwała lekarza i zaczęło się najgorsze!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Podłączona zostałam do pompy, żeby skurcze były mocniejsze. Nadszedł skurcz, położna mówi, że mnie nacina bo od środka już pękłam. Jeden party, drugi party i na 3 Alicja Wyszła. Położna do mąża, żeby przeciał pempowine. On, że nie bo się boi, ale wcisnęła mu nożyczki i w końcu przeciął. Mała zaczęła krzyczeć w niebogłosy. J. się rozpłakał, ja płakałam już od partych. A skończyłam, jak mi ją dali do cyca. Potem poszło łozysko i szycie. Polazałam 2 godziny na porodówce i przewiezli nas do sali. |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
sms od Moni
O 17:15 urodziła się SN Kinga. 3840 g i 56 cm. W sumie na porodówce godzinkę się tylko męczyłam. Udało się rodzinnie. Pozdrawiamy
#682 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obyś trafiła na fajny, kompetentny personel ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Monia, ![]() ![]() Cytat:
A maluszek je na pewno tyle ile mu potrzeba, a co do ściągania - im częściej go przystawisz czy ściągasz, w ogóle im częściej pierś będzie opróżniana tym więcej będzie się pokarmu wytwarzało. Jak się laktacja już unormuje to piersi mogą być nawet całkiem miękkie a pokarm i tak w nich jest ![]() Zmalowana, sama piszesz że to pierwszy raz ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
BAN stały
|
SMS OD MONI:
O 17:15 urodziła się sn Kinga. 3840g i 56. W sumie na porodówce godzinkę się tylko męczyłam. Udało się rodzinnie. Pozdrawiamy |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Monia83, gratulacje!!!!
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Sms od 83monia:
O 17:50 urodziła się SN Kinga. 3840 g i 56 cm. W sumie na porodówce godzinkę się tylko męczyłam. Udało się rodzinnie. Nerolka mnie wyprzedziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Monia Gratulacje wreszcie się doczekałaś
![]() ![]() ![]() dodałam w klubie zdj Bruncia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dzisiaj sobie przedobrzyłam zupełnie :/ Udało mi się tym laktatorem odciągnąć 40 ml, dałam najpierw cyca jak zawsze, potem dokarmiłam tym odciągniętym, pospał godzinkę i ryk, ręcę do buzi, wszystko do buzi i szuka. Rozstroiłam go :/ Nie odciągam więcej. Monia gratulację widzę, że szybko poszło ![]()
![]() |
#690 |
Rozeznanie
|
Monia gratulacje!!! szybko poszło!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.