Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 08:50   #1321
nerola
BAN stały

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Czesć dziewczynki.
W Klubie założyłam nowy temat.
Dość chaotycznie ale inaczej na chwilę obecną nie potrafie.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:51   #1322
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
. muszę sprawdzić czy to co dzisiaj rano było (miałam mokro dosyć) to wody czy po prostu coś się ulało ...
jakby to były wody to ciągle by się sączyły, pytałam o to gina kiedyś

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:51   #1323
CookieMonsters
Rozeznanie

mamusie
Za nic Was nie nadrobie więc tylko się pochwalę, że i mi w niedziele udało się urodzić Mała Zuza ma 54 cm. i 3100 g.
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom! i obecnym też i tym przyszłym bo jest czego, oj jest Dziewczyny, jakie my jesteśmy wszystkie dzielne! Kobietom za porody sie medale należą!!
No i Monia.. wyrobiłyśmy się tego samego dnia
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:54   #1324
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisały że w Carrefourze.
Więc weszłam na ich stronę obejrzeć gazetkę i faktycznie są
Na 3 fajne rzeczy dla maluchów są promocje. Wstawiam zdjęcia, może któraś z Was skorzysta
o dzieki!!!
ale mam za daleko carrefura.

Cytat:
Dziewczynki już "urodzone", a ile brać wody do szpitala? Tak +/- Dużo wypiłyście w czasie porodu?
Ja w czasie pordu tez wypilam 0,7 z dziubkiem, bo tyle mialam, ale mysle ze wypilabym wiecej.
Za to pozniej do rana chyba ze dwie butelki 1,5l

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Któraś pisała, że jeszcze w Realu. Sprawdzałam i rzeczywiście są, promocja lepsza niż w Carrefourze.
Nie widze pieluszek w gazetce reala.

Cytat:

DZIEWCZYNY !!
Pisałyście kiedyś o czymś co można kupić w aptece
żeby sprawdzić czy się sączą wody płodowe.
Jak to się nazywa i ile kosztuje ?

powiedz pani w aptece o co chodzi to bedzie wiedziala, to wyglada troche jak test ciazowy, takie paseczki i tez zminiaja kolor.
sa dosc drogie ok.50zl i nie wszedzie mozna je dostac.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 08:58   #1325
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

DZIEWCZYNY !!
Pisałyście kiedyś o czymś co można kupić w aptece
żeby sprawdzić czy się sączą wody płodowe.
Jak to się nazywa i ile kosztuje ?
bobo safe test. Ale jak ja szukałam to 4 apteki objechałam i nigdzie nie było. Pewnie to jakaś bardziej wodnista wydzielina, wydaje mi się że nie ma co sprawdzać bo u Ciebie bez różnicy czy to wody, czy nie i tak niedługo rodzisz .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:06   #1326
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
mamusie
Za nic Was nie nadrobie więc tylko się pochwalę, że i mi w niedziele udało się urodzić Mała Zuza ma 54 cm. i 3100 g.
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom! i obecnym też i tym przyszłym bo jest czego, oj jest Dziewczyny, jakie my jesteśmy wszystkie dzielne! Kobietom za porody sie medale należą!!
klask i:kla ski:
Gratuluje !
Prosimy o zdjęcie Zuzi

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
o

powiedz pani w aptece o co chodzi to bedzie wiedziala, to wyglada troche jak test ciazowy, takie paseczki i tez zminiaja kolor.
sa dosc drogie ok.50zl i nie wszedzie mozna je dostac.
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
bobo safe test. Ale jak ja szukałam to 4 apteki objechałam i nigdzie nie było. Pewnie to jakaś bardziej wodnista wydzielina, wydaje mi się że nie ma co sprawdzać bo u Ciebie bez różnicy czy to wody, czy nie i tak niedługo rodzisz .
Właśnie zadzwoniłam do apteki u mnie na osiedlu
i nic takiego nie mają, więc nie mam po co iść
dalej nie dojdę bo mi się nie chce.
I faktycznie iustyna jak mam urodzić lada dzień to siedzę w domu

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Słoneczko no to to w takim razie wody nie były - chyba

Muszę ogarnąć w szafie swoje rzeczy,
bo wkładałam od jakiegoś czasu byle jak.
Sprawdzić ponownie torbę,
może okna umyję...hmm
no i dzisiaj na obiadek sznycle - kotlety mielone
chodzą za mną od jakiegoś czasu.

Kurczę brakuje mi, że nikt nie pisze co na obiad robi,
jakiś rad kulinarskich. Jakoś tak pusto

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:07   #1327
brunetka2000
Zakorzenienie

żaneta ja przed porodem tez miałam mokrą wkładkę, ale to nie były wody tylko wzmożony śluz, który jest dużo większy w tym czasie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 09:13   #1328
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

ja też mam dość dużo śluzu teraz i też się martwiłam że to wody .....

Jacieee co tam u Ciebie? jak sie trzymasz? jak synek? nie chce wychodzić? mój coś uparty chyba po mnie i już mi dokucza

Zanka u mnie dzis na obiad jest królik pieczony i jeszcze wczorajsza lasania jeszcze została

mam ochotę na pizze jeszcze ... muszę TZ wyciągnąć ... może jutro lub w sobotę pojedziemy jeszcze do baru

Stary 2011-07-28, 09:16   #1329
CrazyMachine
Zadomowienie

Witajcie. Ostatnio nie mam czasu nic napisać, czasem przy karmieniu udaje mi się stronę-dwie podczytać, ale to wszystko. Ehh, absorbująca jest moja mała. Pochwalę się, że byłyśmy u pediatry, wizyta wyszła dobrze i pani doktor pozwoliła nie budzić małej na karmienie. Może spać nawet 5 godzin, ma się sama zgłosić do jedzenia Dziś miałyśmy wspaniałą noc z tego powodu. Karmienia: 0:30, 5:00 i 9:00. W końcu się wyspałam.

Nerola, strasznie mi przykro z powodu rozwodu. Nie wiem co się dzieje z naszymi forumowymi facetami. Marina, SweetAngel, teraz Ty....

Brumek, podczas porodu wypiłam jakieś 1,5 litra, ale tylko tyle, bo kazali mi się ograniczać z piciem od pewnego momentu.

Cookie gratulacje dla waszej rodzinki

Ktoś tu jeszcze pytał o koszt szczepionek, u mnie w przychodni 5w1 kosztuje 120 zł, a rotawirus.... nie jestem pewna wydaje mi się ze 60 zl, ale nic sobie nie dam za to uciąć. Oczywiście to koszt jednej dawki.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:17   #1330
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

My od 3 nie śpimy... Małego znowu męczyła kupka i nic nie pomagało, dopiero nad ranem zrobił, teraz zasnął biedny wykończony.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja idę spać. Jutro wizyta i ktg, proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Ja tylko krotko - jestesmy juz w domu. jest trudni logistycznie z dwojka ale jakos idzie. maz pomaga
Witajcie w domku

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja po ginie.
Założył mi dodatkowo 3 szwy. Bolało, ale przeżyłam.
Pytał o antykoncepcję - a po co mi
Ale tak w skrócie to wszystko w porządku. Te szwy są bardziej kosmetycznie.
Najważniejsze, że wszystko wporządku
Pośpij troszkę

Cytat:
Bp np. znajomym rok temu urodził się synek, a mieli już 5 letnią córkę. I przez całą ciążę nie mówili jej że pojawi się rodzeństwo!!! Wyobrażacie sobie większą głupotę. Tłumaczyli że ona jest bardzo delikatna psychicznie i nie chcą żeby się stresowała, martwiła i była zazdrosna na zapas
No i efekt jest taki, że mała nienawidzi braciszka. Do tego stopnia że wręcz nie można ich z oczu spuścić, bo zaraz go szarpie, bije po głowie itp. Większej patologii sobie nie wyobrażam Rodzice na właśne życzenie wyrządzili dziecku wielką krzywdę No i oczywiście zaczęła moczyć sie w majtki, przestała mówić i takie rożne dodatkowe atrakcje
Ech, szkoda gadać
Co to za podejście rodziców! Biedne dziecko... Wystarczyło powiedzieć prawdę i odpowiednio przygotować dziecko do nowej roli

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Brumku mój Filip przy Lenie ciągle chce pić mleko, bo dzidzia pije to on też chce, do tego muszę go klepać po pleckach żeby mu się odbiło
jest marudny, płaczliwy i robi często na złość
ale bardzo mi chce pomagać, jak go proszę żeby przyniósł pieluszkę czy smoczek to biegnie i przynosi, jak proszę żeby podał butelkę to podaje
całuje małą po główce, głaszcze
a wczoraj jaka akcja, G. leje wodę do wanienki to Filip biegnie do pokoju i woła: kąpać dzidzi!
ja szykowałam sobie wszystko, patrzę a Filip na łóżku próbuje Lenę rozbierać i dalej woła: kąpać dzidzi!
gości za rękę ciągnie do małej i się chwali że dzidzi to siostra
Nooo Filipek się ładnie sprawdza w roli starszego brata

Cytat:
Dziewczynki już "urodzone", a ile brać wody do szpitala? Tak +/- Dużo wypiłyście w czasie porodu?

Ja miałam 1,5 l, ale podczas porodu wypiłam jakieś 0,7. Polecam taką w dziubkiem
Za to po porodzie piłam i piłam
Warto też zabrać jakieś sucharki, biszkopty. Ja po porodzie byłam troszkę osłabiona i mi bardzo pomogło schrupanie czegoś

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Co do mojej wizyty, to wyszło wszystko w zasadzie bardzo pozytywnie: skierowanie do szpitala mam na 03.08, dr wpisał cc sobie w terminarz na 04.08, więc już wszytsko wiemy Pobra wymaz na paciorka (tylko z 1 otworka), tylko dziś muszę rano zanieść do mikrobiologii w szpitalu. Kazał zabrac wszytkie dokumenty kręgosłupowe, żeby podpiąć do karty, że jest powód do cc bez rozpoczecia akcji skurczowej. Zapytalam o zwolnienie dla męża na opiekę nade mną, więc kazał się tylko przypomnieć przy wyjściu ze szpitala... Usg już nie robił, więc nie wiem czy mała urosła...
To chyba tyle, cieszę się że już wiemy co i jak Dziękuję za kciuki!

Jakoś spać nie mogę... Wstawiłam drożdżówkę, może dziś teściowa przyjedzie...

Miłego dnia!
Czyli 4.08 zaciskamy kciuki

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

ja jeszcze w domu, ...... kiedy ja urodzę ..................to czekanie jest straszne ........ a niby miałam nie donosić, chodzę już z rozwarciem od 36tc skurcze przepowiadające też miałam i co ..... i d.upa ..... szkoda że codziennie tego ktg nie mam bo chodź tyle spokojniejsza bym była
Jeszcze chwilka
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
hej Mamusie,
ja tylko tak szybciutko, bo za pare minut zbieram sie na wakacje.. do szpitala
Bylam wczoraj na wizycie, z Blanka wszystko OK, wazy juz 3kg i narazie nic nie wskazuje, zeby sie miala urodzic (no w koncu jeszcze miesiac!)
Ale niestety moja blizna po CC daje znac o sobie i trzeba ja przebadac. Dostalam wiec skierowanie do szpitala z adnotacja "Pilne"
Nie pasuje mi to okrutnie, bo moja cora (chyba z drugi raz w zyciu) wlasnie sie rozchorowala i wczoraj do nikogo nie chciala sie przytulac tylko caly dzien do mamy... a ja akurat w takim momencie musze ja zostawic...
Ojj, to odezwij się koniecznie

Cytat:
więc tylko się pochwalę, że i mi w niedziele udało się urodzić Mała Zuza ma 54 cm. i 3100 g.
GRATULACJE!!!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:20   #1331
Zmalowana
Zakorzenienie

Aaaa dzisiaj w nocy przespaliśmy od 23.30 do 4 ciurkiem

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 09:21   #1332
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
rotawirus.... nie jestem pewna wydaje mi się ze 60 zl, ale nic sobie nie dam za to uciąć. Oczywiście to koszt jednej dawki.
coś mi się wydaje że nie bardzo ... całość z 600 zł kosztuje a jest 2 lub 3 dawki zależy jaka firma szczepionki

Stary 2011-07-28, 09:25   #1333
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Mam skerowanie do poradni preluksacyjnej na zagnańskej, ale termin na 31 sierpnia
więc chyb pojedziemy prywatnie do tego zająca co tez na zagnańskiej przyjmuje
Heh też dostaliśmy tam skierowanie, ale terminy sa kosmiczne Nie wiem chyba trzebaby się umawiac jeszcze przed porodem My idziemy jutro też prywatnie i też do lekarza który przyjmuje na Zagnańskiej nazywa się Baliński.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
podczytuję z podpiętym Małym Głodem
Hehe też tak mówimy na Marcela, albo Głodzilla
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Moj malutki dzis przespal calą noc. o 22 dostal butle i spal do 6 rano
czy to normalne zeby 3 tygodniowe niemowle tak spalo, wczoraj tez 6 godzin bez przerwy... moze ma za duzy albo maly cukier?? co myslicie?
Nie wiem czy odciągasz swój pokarm i dajesz małej czy karmisz sztucznym mlekiem ( bo niestety nie daje rady być na bierząco ) ale jeśli karmisz MM to ono sie dłuzej trawi niż naturalne i dzieciaczki żadziej jadają.
Cytat:
Agadus mam świadomość, że to może być lada chwila, ale póki co cisza... muszę sprawdzić czy to co dzisiaj rano było (miałam mokro dosyć) to wody czy po prostu coś się ulało ...
Jak Ci wody odejdą to tego nie przegapisz na 100%

Cytat:
Nie widze pieluszek w gazetce reala.
.
Bo już się skończyła ta promocja. Była w poprzedniej ulotce, a od wczoraj już jest nowa gazetka.

U Nas super nocka Marcel się najadał i spał wiec jestem wyspana Teraz znowu sobie śpi a że w końcu nie pada to potem wybieramy się na spacerek
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:31   #1334
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Aaaa dzisiaj w nocy przespaliśmy od 23.30 do 4 ciurkiem
no u nas też rozpusta ale tylko dlatego że mamy wspomagacze
kąpaliśmy Szymka ok22:30 potem jedzonko i syrop na to jego harczenie (a ma działanie usypiające jako skutek uboczny ) no i mały jak zasnął ok23 tak się obudził o 3:40 potem karmienie i już nie chciał spać ale zasnął sam w końcu bo rodzice padli wcześniej nić on coś tak kwękał ale wtedy otwierałam oko , patrzę leży i sobie macha rączkami więc dalej podsypiałam aż do 7:40 wtedy już obudził się głodny
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:38   #1335
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
mamusie
GRATULACJE!!!!!! Jak jechałaś na IP w weekend, to tak pomyślałam, że pewnie już urodzisz ale nic nie pisałaś więc mi się zapomniało trochę o Tobie (wybacz - ) Super, że masz już to za sobą!!!!

Cytat:
Muszę ogarnąć w szafie swoje rzeczy,
bo wkładałam od jakiegoś czasu byle jak.
U mnie w szafce też taki bałagan, jakby tajfun przeszedł ale nie chce mi się dziś tego układać

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja też mam dość dużo śluzu teraz i też się martwiłam że to wody .....
Ja też mam więcej śluzu niż ostatnio, ale nie wiążę tego z porodem bo od wczoraj wargi sromowe mnie swędzą i chyba na sam koniec jakaś infekcja się do mnie przyplątała jeszcze tego mi brakowało

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:45   #1336
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
żaneta ja przed porodem tez miałam mokrą wkładkę, ale to nie były wody tylko wzmożony śluz, który jest dużo większy w tym czasie
Kurde Ty miałaś zgagę - Ja też mam
Wzmożony śluz - Ja też mam,

co jeszcze miałaś ?

Mój mąż stresuje się za mnie
boroczek.
Już mam najlepiej jechać na IP i się dowiedzieć o co chodzi,
że ta moja spokojne podejście go jeszcze bardziej denerwuje,
niż to że będzie lada dzień tatusiem

Ale jest twardy

Brunetka
a co u Patik ?! Tęsknie za nią

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Karolineee a Ja właśnie o dziwo mam ochotę - słoneczko wyszło i gdzieś dostałam jakiegoś powera do prac domowych jak mi się uda umyję jeszcze okna i zapakuję prezent dla 18stke dla mojej siostry - będzie to mega duży karton a w nim same papierki a na samym dole koperta z kasiorą , do papierków może dam jeszcze 18 grosików aby miała co robić na weekend

Stary 2011-07-28, 09:50   #1337
marzena_S
Zadomowienie

Nerola, strasznie to przykre co piszesz, ale może jeszcze nie wszystko stracone?
Wydajecie się być zgraną rodziną i dużo razem przeszliście.
Może to tylko chwilowy kryzys?
Trzymam mocno kciuki za Was, żebyście doszli do porozumienia.

AgaGuersney, świetny pomysł z tym wątkiem w klubie z opisami porodów
- one się gubią w natłoku postów a fajnie by było mieć to wszystko w jednym miejscu.

Meszsares, trzymam kciuki za pobyt w szpitalu i zdrówko dla córci- oby długo Cię tam nie trzymali.

CookieMonster, gratulacje!!!
Stary 2011-07-28, 09:58   #1338
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
u nas na porodówce pić nie można, kilka łyków wzięłam po kryjomu jak skakałam na piłce, a potem już nic, dopiero jak Lenka wyszla to wzięłam łyka

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
kochanego masz synka uwielbiam o nim czytać

miło mi

Cytat:

Co do mojej wizyty, to wyszło wszystko w zasadzie bardzo pozytywnie: skierowanie do szpitala mam na 03.08, dr wpisał cc sobie w terminarz na 04.08, więc już wszytsko wiemy Pobra wymaz na paciorka (tylko z 1 otworka), tylko dziś muszę rano zanieść do mikrobiologii w szpitalu. Kazał zabrac wszytkie dokumenty kręgosłupowe, żeby podpiąć do karty, że jest powód do cc bez rozpoczecia akcji skurczowej. Zapytalam o zwolnienie dla męża na opiekę nade mną, więc kazał się tylko przypomnieć przy wyjściu ze szpitala... Usg już nie robił, więc nie wiem czy mała urosła...
To chyba tyle, cieszę się że już wiemy co i jak Dziękuję za kciuki!

Jakoś spać nie mogę... Wstawiłam drożdżówkę, może dziś teściowa przyjedzie...

Miłego dnia!
czyli wizyta udana

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

Moj malutki dzis przespal calą noc. o 22 dostal butle i spal do 6 rano
czy to normalne zeby 3 tygodniowe niemowle tak spalo, wczoraj tez 6 godzin bez przerwy... moze ma za duzy albo maly cukier?? co myslicie?
no to nieźle pospał, moja mała ma jedną dłuższą drzemkę w nocy przeważnie 5 h no max. 6 h ciągiem śpi, a wcześniej i później co 3h się budzi
i znowu w nocy kupala robiła

Cytat:
Ja też już nie mogę spać,
chyba naprawdę mi się coś dzieje.
Wstałam to normalnie miałam mokro tam na dole
ale nic więcej
Wczoraj Pan "Czop" się pokazał do południa,
potem wkładka była sucha.
A dzisiaj wstaję i mokro,
jakoś tak dziwnie.
Skurczy nie mam, nic mi się nie dzieje.
Ogarnę się i od 9 chyba otwierają aptekę,
kupię to coś na sprawdzenie czy to są wody, czy nie

Jestem nie wyspana,
bo w nocy cały czas w sumie czuwałam,
czy mi w końcu te wody odchodzą,
czy nie odchodzą

Jeszcze raz muszę przejrzeć torbę, czy wszystko w niej mam
a teściowa się mnie pytała czy coś czuję?
wiecie że Ja już jestem z tego głupia

Wodaauqa
to co 04.08 trzymamy kciuki ?

Tęskno mi za postami od Patik
wyszła, czy nie wyszła ?!
na porodówkę chcę zobaczyć już Twoją córcię, a Ty ciągle na wizażu, rodzić a nie klepać posty

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

u mnie noc koszmar. córka nam spac nie daje...

miłego dnia
czemu nie daje spać? co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczynki-ja tylko na chwilkę wchodzę z informacją od Moniczki, że leży na sali przed porodowej i zobaczymy co po wizycie powiedzą. Ma bóle brzucha i krzyża, więc do domu nie pojedzie. Pozdrawia wszystkie. Po wizycie wejdzie na wizaż, to napisze co i jak.
no to kciuki za Moniczkę

Cytat:
mamusie
gratulacje

dziubek Twój synio też daje Ci pospać

ja dziś dostałam moje kropelki Sab Simplex czuję się bezpieczniej haha
położna była, chwile tym razem i poszła

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:01   #1339
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Oliweczko, tak ktg zleca lekarz- ja mam robić 2x w tygodniu (chodzę na nie prywatnie i płacę 40 zł).
Samo ktg trwa 20-40 min (w zależności od tego jak wychodzi zapis) i jest sprawdzane tętno dziecka, jego ruchy i skurcze macicy.
Pewnie na jutrzejszej wizycie lekarz Ci powie kiedy masz się na nie wybrać.
Trzymam za wizytę - ja jutro też idę.
Moje dzisiejsze ktg nie wykazało żadnych większych skurczy, za to mała ruszała się jak szalona.
Dziękuję za wyjaśnienie
To za Ciebie również trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Witam popoludniowo.

Nie miałam czasu wczesniej napisac. Dzien zlecial nie wiem kiedy. Miałam wizyte u poloznej. Ogólnie wszystko OK. Mało brakowało a nie doszło by do wizyty bo moja Polozna nie dotarła do pracy. Na Szczescie znalazło sie zastępstwo. Byłam pierwsza pacjentka i Juz na samym poczatku doszło by do tragedii bo pani na zastępstwie nie mogła znaleźć centymetra. W koncu po konsultacji z pielęgniarka znalazł sie i odetchnelam, bo jak to wizyta bez mierzenia brzucha??? Ciśnienie w normie, mocz czysty, serduszko bije u mojej ptaszyny No i brzuch zmierzony. Wspominałam wczesniej ze chyba jakaś infekcja mnie dopadła i Dzis poruszylam ten temat z Polozna. I tu uwaga (Agni, Madziaranew) jakiez było moje zdziwienie gdy pani Polozna nie uwierzyła mi na moje ładne oczy i wysłała na badanie do pielęgniarki. Ta kazała ściągać galoty, popatrzyla, pobrala próbkę i powiedziała ze musi sie skonsultować z lekarzem. Przyszedł lekarz Cos tam pogadali i stwierdził ze Musze na wizyte sie umowic i wtedy da mi leki. jestem umówiona na jutro bo Dzis juz oboje czasu nie mieliśmy. Także angielska służba zdrowia nie zbagatelizowala problemu i zrobili jak sie należy. W szoku jestem nadal.

Pozniej byłam w pracy, a po pracy Wyskoczylam po sklepach polatac. Byłam w mothercare ale nic nie kupiłam. Ceny tam maja kosmiczne. Nie na Moj portfel. Pozniej byłam w matalanie. Udało mi sie kupić biustonosze do karmienia. Komplet 2 szt, biały i czarny, nie usztywniane bez fiszbin. Mam nadzieje ze sie sprawdza.
Teraz siedzę po obiadku i sie ruszyć nie moge.
Słyszałam, że w UK, to różne rzeczy sie dzieją z ciężarnymi, ale widac to prawda, a właściwe leczenie, to u nich odchył od normy.
mam dwie siostry w ciąży w UK-ale one to nawet jakby były badane ,,nie bardzo", to się pewnie nie przyznają
Cytat:
mamusie
Następna bez wcześniejszych informacji o porodzie

GRATULACJE i czekamy na zdjęcie.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 10:03   #1340
zanka205
Zakorzenienie

a czy ja wspominałam, że moje dziecko kończy dziś 3 tygodnie?
nie? no to wspominam
moje dziecko kończy dziś 3 tygodnie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:05   #1341
Oliweczka1985
Zakorzenienie

A Moniczka miała się odezwac i ani widu, ani słychu.....
Ja mam za godzinkę wizytę, więc idę się powoli szykowac.

AHA!!!DA KARO miałam Ci dac info odnośnie tego komisu z sukniami ślubnymi-no więc oddalam swoją do komisu nic mi za to nie dali, aby podpisałam umowę, ustaliłam cenę i po ewentualnej sprzedaży oni biorą 10% wartości.
Suknia mimo 3 letniego wiszenia w szafie na szczęście nie ustępuje białości innym
Na umowie napisane jest, że będzie u nich przechowywana maksymalnie 12 miesięcy.
A tak na marginesie, to komis ten funkcjonuje dopiero od 2 tygodni, także zobaczymy jak sobie poradzą....

No nic narazie się żegnam. poprosze o kciuki jeszcze raz

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
nie? no to wspominam
ale już dorosłe dziecko

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:07   #1342
margaret82
Zadomowienie

Dziewczyny w Tesco od dzisiaj są husteczki nawilzane Pampers Sensitive 6 opakowań po 56sztuk za 25,99zł
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-07-28, 10:09   #1343
kalinkap13
Rozeznanie

dzien dobry

pierwszy raz sie nie wyspalam Filipka meczy katarek i ciezko mu sie oddycha,charczy caly czas, przez to cala noc sie meczyl i nie chcial spac...probuje wyciagac frida ale nic nie idzie teraz za to troszeczke odsypia
na szczescie dzis przyjezdza do nas pediatra na prywatna wizyte obejzrec te jego paluszki (paznokcie ktore wrastaja w skore..) to od razu go zbada

qrcze,co sie dzieje z tymi facetami?? zamiast sie cieszyc tymi kruszynkami i nami,ze dalysmy im takie malenstwa to oni co? faceci to dziwne stworzenia...

Cytat:
Sarcia po wizycie u pediatry WAGA 3500, a dwa tygodnie temu było 3100

my mamy monitor, a Sarcia śpi z nami w łóżku
no to ladnie przybiera!
hehe,my tez mamy monitor-pozyczylismy od znajomych,ale poki co Filipek spi z nami w lozku

Cytat:
Dziewczyny pisały że w Carrefourze.
Więc weszłam na ich stronę obejrzeć gazetkę i faktycznie są
Na 3 fajne rzeczy dla maluchów są promocje. Wstawiam zdjęcia, może któraś z Was skorzysta
oo, a ostatnio widzialam chusteczki Nivea chyba po 9,9 szkoda ze mam tak daleko do carrefoura..

Cytat:
ja w trakcie porodu wypilam ok.0,5 l a po porodzie duuuzoo. dziennie ok2,5 l wody

Cytat:
Cześc dziewczynki-ja tylko na chwilkę wchodzę z informacją od Moniczki, że leży na sali przed porodowej i zobaczymy co po wizycie powiedzą. Ma bóle brzucha i krzyża, więc do domu nie pojedzie. Pozdrawia wszystkie. Po wizycie wejdzie na wizaż, to napisze co i jak.

Cytat:
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom! i obecnym też. i tym przyszłym,bo jest czego, oj jest Dziewczyny, jakie my jesteśmy wszystkie dzielne! Kobietom za porody sie medale należą!!
brawo! moze jakas foteczke pokazesz?

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:14   #1344
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
dzien dobry

pierwszy raz sie nie wyspalam Filipka meczy katarek i ciezko mu sie oddycha,charczy caly czas, przez to cala noc sie meczyl i nie chcial spac...probuje wyciagac frida ale nic nie idzie
Ja mam roztwór wody morskiej i najpierw psikam do noska i po odczekaniu chwili wyciągam glutki fridą i wszystko pięknie wychodzi.
Stary 2011-07-28, 10:17   #1345
zanetaa88
Zakorzenienie

Zanka Nieeee jeszcze nigdzie nie idę ! pewnie mnie za nie długo sama Emilie wygoni właśnie zauważyłam, że papci nie schowałam do torby więc muszę jeszcze raz ją spakować

3 tygodnie no to już prawie dorosła

Margaret 6 op za 26zł ?! poważnie ?! to tanio, nie ?

Stary 2011-07-28, 10:24   #1346
BABONIK
Zadomowienie

moniczka

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:28   #1347
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Margaret 6 op za 26zł ?! poważnie ?! to tanio, nie ?
Poważnie Jest 4 opakowania + 2 gratis wiec wychodzi troszkę ponad 4 zł za jedną paczuszkę
Stary 2011-07-28, 10:29   #1348
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:

Wodaauqa
to co 04.08 trzymamy kciuki ?
Ty Kochana pewnie zamiast kciukiów, to swoją Emilie będziesz trzymać

Cytat:
hej Mamusie,
ja tylko tak szybciutko, bo za pare minut zbieram sie na wakacje.. do szpitala
Bylam wczoraj na wizycie, z Blanka wszystko OK, wazy juz 3kg i narazie nic nie wskazuje, zeby sie miala urodzic (no w koncu jeszcze miesiac!)
Ale niestety moja blizna po CC daje znac o sobie i trzeba ja przebadac. Dostalam wiec skierowanie do szpitala z adnotacja "Pilne"
Nie pasuje mi to okrutnie, bo moja cora (chyba z drugi raz w zyciu) wlasnie sie rozchorowala i wczoraj do nikogo nie chciala sie przytulac tylko caly dzien do mamy... a ja akurat w takim momencie musze ja zostawic...

odezwe sie jak maz dostarczy mi laptopa
, żeby nie trzymali Cię tam długo i niepotrzebnie, ale lepiej sprawdzić!

Cytat:
Żeby jej szybko poszło!!!!

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ah i jeszcze mowi ze mam sie nie martwic
ze jego kolega w nocy o polnocy
nas do szpitala zawiezie
ku*wa ja nie potrzebuje obcego przyglupa zey byl przy moim porodzie!!!!!!!
mam tate ewentulanie taxi !!!!!!!!
moim zdaniem to osobiste przezycie
dwojga ludzi ew. rodziny
a nie kolegow
mam racje?
przeciez to szczyt chamstwa
takie cos wogole proponowac i mowic!
zastrzeglam ze chocbym miala isc na piechote
z zadnymi kolegami jezdzic nie bede!!!!!!!
zero odpowiedzialnosc i zero mozgu
ale najwazniejszy jest Igor zeby byl zdrowy
i wiedzial ze mama baaardzo go kocha
Masz, masz! To takie intymne przeżycie, że też nie chciałabym się z nikim nawet drogą do porodu dzielić (poza mężem).

Cytat:
mamusie
Oj, to super! Grtauluję!!!!

Cytat:
Kurczę brakuje mi, że nikt nie pisze co na obiad robi,
jakiś rad kulinarskich. Jakoś tak pusto
Paella wg mojej mamy dzisiaj u mnie będzie
Drożdżówa upieczona, jeszcze mam ochotę na sałatkę grecką i mozarellę z pomidorami

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Czyli 4.08 zaciskamy kciuki
O tak, bardzo bym prosiła

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
AgaGuersney, świetny pomysł z tym wątkiem w klubie z opisami porodów - one się gubią w natłoku postów a fajnie by było mieć to wszystko w jednym miejscu.
Potwierdzam, fajny pomysł
Ja lookam jeszcze tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080

Cytat:
czyli wizyta udana
O tak, lubię wiedzieć, co będzie!
W ogóle dzień był prawie całkiem udany, bo byłam też w pracy i się tyle miłych rzeczy nasłuchałam, ze tak pieknie wyglądam, że nie widać, ze za tydzień to JUZ i w ogóle miód na moje uszy! A "prawie" dlatego że ta koleżanka co mnie nawiedza smsami nie dawała wczoraj mi spokoju, a ja głupia pipa jeszcze przez pomyłkę do niej wysłałam sms i potoczyła się znowu lawina... Wspomnę tylko że od roku jest na zwolnieniu lekarskim od psychiatry... Dzwoniłam do Orange i nie mają takiej funkcji jak blokowanie wybranego numeru... Jestem już gotowa wymienić aparat telefoniczny, na taki żeby można było... Meczy mnei ta kobieta!
A właśniem - może Jacieee jeszcze nas podczytuje - Kochana, jaki najtańszy telefon kupić, zeby taką funkcję miał lub żeby wgrac jakies oprogramowanie z taką funkcją? Już mi wsio ryba jakie inne funkcje będzie miał...

Cytat:
nie? no to wspominam
WOW! Ale ten czas leci!

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ja mam roztwór wody morskiej i najpierw psikam do noska i po odczekaniu chwili wyciągam glutki fridą i wszystko pięknie wychodzi.
A jak dziecko reaguje na takie psikanie? Ja takich zabiegów nie lubię... brrr...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:38   #1349
DaKaro
Zadomowienie

Moniczka
Cytat:
Lepiej sprawdzić co się dzieje. Może Cię długo trzymać nie będą.

Wodaqua za udaną wizytę. To już wiesz, kiedy mała będzie z Wami.

Cytat:
mamusie
Gratulacje!!!
Cytat:

Cytat:
AHA!!!DA KARO miałam Ci dac info odnośnie tego komisu z sukniami ślubnymi-no więc oddalam swoją do komisu nic mi za to nie dali, aby podpisałam umowę, ustaliłam cenę i po ewentualnej sprzedaży oni biorą 10% wartości.
Suknia mimo 3 letniego wiszenia w szafie na szczęście nie ustępuje białości innym
Na umowie napisane jest, że będzie u nich przechowywana maksymalnie 12 miesięcy.
A tak na marginesie, to komis ten funkcjonuje dopiero od 2 tygodni, także zobaczymy jak sobie poradzą....

No nic narazie się żegnam. poprosze o kciuki jeszcze raz
Dziękuję za info. Kciuki zaciśnięte .

A my dzisiaj zaczynamy 38 tydzień. Zaczynam się bać .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:39   #1350
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
A jak dziecko reaguje na takie psikanie? Ja takich zabiegów nie lubię... brrr...
Jak psikam to troszke sie skrzywi ale o dziwo ani jak psikam ani jak wyciagam glutki to nie ma krzyku czy płaczu. Pewnie juz zrozumiał, że dzięki temu mu się lepiej oddycha i dlatego nie protestuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości