|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
BAN stały
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Czesć dziewczynki.
![]() W Klubie założyłam nowy temat. Dość chaotycznie ale inaczej na chwilę obecną nie potrafie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
jakby to były wody to ciągle by się sączyły, pytałam o to gina kiedyś
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Za nic Was nie nadrobie ![]() ![]() Gratuluje wszystkim nowym mamusiom! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i Monia.. wyrobiłyśmy się tego samego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam za daleko carrefura. Cytat:
Za to pozniej do rana chyba ze dwie butelki 1,5l Cytat:
Cytat:
powiedz pani w aptece o co chodzi to bedzie wiedziala, to wyglada troche jak test ciazowy, takie paseczki i tez zminiaja kolor. sa dosc drogie ok.50zl i nie wszedzie mozna je dostac. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluje ! Prosimy o zdjęcie Zuzi ![]() Cytat:
Cytat:
i nic takiego nie mają, więc nie mam po co iść ![]() dalej nie dojdę bo mi się nie chce. I faktycznie iustyna jak mam urodzić lada dzień to siedzę w domu ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Słoneczko no to to w takim razie wody nie były - chyba ![]() Muszę ogarnąć w szafie swoje rzeczy, bo wkładałam od jakiegoś czasu byle jak. Sprawdzić ponownie torbę, może okna umyję...hmm no i dzisiaj na obiadek sznycle - kotlety mielone ![]() chodzą za mną od jakiegoś czasu. Kurczę brakuje mi, że nikt nie pisze co na obiad robi, jakiś rad kulinarskich. Jakoś tak pusto ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
żaneta ja przed porodem tez miałam mokrą wkładkę, ale to nie były wody tylko wzmożony śluz, który jest dużo większy w tym czasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
ja też mam dość dużo śluzu teraz i też się martwiłam że to wody .....
Jacieee co tam u Ciebie? jak sie trzymasz? jak synek? nie chce wychodzić? mój coś uparty chyba po mnie i już mi dokucza ![]() Zanka u mnie dzis na obiad jest królik pieczony i jeszcze wczorajsza lasania jeszcze została ![]() mam ochotę na pizze jeszcze ... muszę TZ wyciągnąć ... może jutro lub w sobotę pojedziemy jeszcze do baru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Zadomowienie
|
Witajcie. Ostatnio nie mam czasu nic napisać, czasem przy karmieniu udaje mi się stronę-dwie podczytać, ale to wszystko. Ehh, absorbująca jest moja mała. Pochwalę się, że byłyśmy u pediatry, wizyta wyszła dobrze i pani doktor pozwoliła nie budzić małej na karmienie. Może spać nawet 5 godzin, ma się sama zgłosić do jedzenia
![]() Nerola, strasznie mi przykro z powodu rozwodu. Nie wiem co się dzieje z naszymi forumowymi facetami. Marina, SweetAngel, teraz Ty.... Brumek, podczas porodu wypiłam jakieś 1,5 litra, ale tylko tyle, bo kazali mi się ograniczać z piciem od pewnego momentu. Cookie gratulacje dla waszej rodzinki ![]() Ktoś tu jeszcze pytał o koszt szczepionek, u mnie w przychodni 5w1 kosztuje 120 zł, a rotawirus.... nie jestem pewna wydaje mi się ze 60 zl, ale nic sobie nie dam za to uciąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My od 3 nie śpimy... Małego znowu męczyła kupka i nic nie pomagało, dopiero nad ranem zrobił, teraz zasnął biedny wykończony. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pośpij troszkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam 1,5 l, ale podczas porodu wypiłam jakieś 0,7. Polecam taką w dziubkiem ![]() Za to po porodzie piłam i piłam ![]() Warto też zabrać jakieś sucharki, biszkopty. Ja po porodzie byłam troszkę osłabiona i mi bardzo pomogło schrupanie czegoś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Zakorzenienie
|
Aaaa dzisiaj w nocy przespaliśmy od 23.30 do 4 ciurkiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1332 |
Zakorzenienie
|
coś mi się wydaje że nie bardzo ... całość z 600 zł kosztuje a jest 2 lub 3 dawki zależy jaka firma szczepionki
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hehe też tak mówimy na Marcela, albo Głodzilla ![]() Cytat:
Cytat:
Bo już się skończyła ta promocja. Była w poprzedniej ulotce, a od wczoraj już jest nowa gazetka. U Nas super nocka ![]() ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
no u nas też rozpusta ale tylko dlatego że mamy wspomagacze
![]() kąpaliśmy Szymka ok22:30 potem jedzonko i syrop na to jego harczenie (a ma działanie usypiające jako skutek uboczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzmożony śluz - Ja też mam, co jeszcze miałaś ? ![]() Mój mąż stresuje się za mnie ![]() boroczek. Już mam najlepiej jechać na IP i się dowiedzieć o co chodzi, że ta moja spokojne podejście go jeszcze bardziej denerwuje, niż to że będzie lada dzień tatusiem ![]() Ale jest twardy ![]() Brunetka a co u Patik ?! Tęsknie za nią ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Karolineee a Ja właśnie o dziwo mam ochotę - słoneczko wyszło i gdzieś dostałam jakiegoś powera do prac domowych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Zadomowienie
|
Nerola, strasznie to przykre co piszesz, ale może jeszcze nie wszystko stracone?
Wydajecie się być zgraną rodziną i dużo razem przeszliście. Może to tylko chwilowy kryzys? Trzymam mocno kciuki za Was, żebyście doszli do porozumienia. ![]() AgaGuersney, świetny pomysł z tym wątkiem w klubie z opisami porodów ![]() Meszsares, trzymam kciuki za pobyt w szpitalu i zdrówko dla córci- oby długo Cię tam nie trzymali. ![]() CookieMonster, gratulacje!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
miło mi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i znowu w nocy kupala robiła ![]() Cytat:
![]() ![]() czemu nie daje spać? co się dzieje? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziubek Twój synio też daje Ci pospać ![]() ja dziś dostałam moje kropelki Sab Simplex ![]() położna była, chwile tym razem i poszła
![]() |
#1339 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To za Ciebie również trzymam kciuki ![]() Cytat:
mam dwie siostry w ciąży w UK-ale one to nawet jakby były badane ,,nie bardzo", to się pewnie nie przyznają ![]() Cytat:
![]() GRATULACJE i czekamy na zdjęcie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Zakorzenienie
|
a czy ja wspominałam, że moje dziecko kończy dziś 3 tygodnie?
nie? no to wspominam moje dziecko kończy dziś 3 tygodnie ![]()
#1341 | |
Zakorzenienie
|
A Moniczka miała się odezwac i ani widu, ani słychu.....
Ja mam za godzinkę wizytę, więc idę się powoli szykowac. AHA!!!DA KARO miałam Ci dac info odnośnie tego komisu z sukniami ślubnymi-no więc oddalam swoją do komisu ![]() Suknia mimo 3 letniego wiszenia w szafie na szczęście nie ustępuje białości innym ![]() Na umowie napisane jest, że będzie u nich przechowywana maksymalnie 12 miesięcy. A tak na marginesie, to komis ten funkcjonuje dopiero od 2 tygodni, także zobaczymy jak sobie poradzą.... No nic narazie się żegnam. poprosze o kciuki jeszcze raz ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny w Tesco od dzisiaj są husteczki nawilzane Pampers Sensitive 6 opakowań po 56sztuk za 25,99zł
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |||||
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() pierwszy raz sie nie wyspalam ![]() ![]() na szczescie dzis przyjezdza do nas pediatra na prywatna wizyte obejzrec te jego paluszki (paznokcie ktore wrastaja w skore..) to od razu go zbada ![]() qrcze,co sie dzieje z tymi facetami?? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() hehe,my tez mamy monitor-pozyczylismy od znajomych,ale poki co Filipek spi z nami w lozku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Zadomowienie
|
Ja mam roztwór wody morskiej i najpierw psikam do noska i po odczekaniu chwili wyciągam glutki fridą i wszystko pięknie wychodzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Zakorzenienie
|
Zanka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 tygodnie ![]() ![]() Margaret 6 op za 26zł ?! poważnie ?! to tanio, nie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zadomowienie
|
moniczka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Zadomowienie
|
Poważnie
![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |||||||
Zadomowienie
|
Ty Kochana pewnie zamiast kciukiów, to swoją Emilie będziesz trzymać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Drożdżówa upieczona, jeszcze mam ochotę na sałatkę grecką i mozarellę z pomidorami ![]() O tak, bardzo bym prosiła ![]() Cytat:
![]() Ja lookam jeszcze tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080 O tak, lubię wiedzieć, co będzie! W ogóle dzień był prawie całkiem udany, bo byłam też w pracy i się tyle miłych rzeczy nasłuchałam, ze tak pieknie wyglądam, że nie widać, ze za tydzień to JUZ i w ogóle miód na moje uszy! A "prawie" dlatego że ta koleżanka co mnie nawiedza smsami nie dawała wczoraj mi spokoju, a ja głupia pipa jeszcze przez pomyłkę do niej wysłałam sms i potoczyła się znowu lawina... Wspomnę tylko że od roku jest na zwolnieniu lekarskim od psychiatry... ![]() A właśniem - może Jacieee jeszcze nas podczytuje - Kochana, jaki najtańszy telefon kupić, zeby taką funkcję miał lub żeby wgrac jakies oprogramowanie z taką funkcją? Już mi wsio ryba jakie inne funkcje będzie miał... Cytat:
![]() A jak dziecko reaguje na takie psikanie? Ja takich zabiegów nie lubię... brrr... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |||
Zadomowienie
|
Moniczka
![]() Cytat:
Wodaqua ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A my dzisiaj zaczynamy 38 tydzień. Zaczynam się bać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.