Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1427 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 23:08   #42781
Aoirghe
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
A

Masz bardzo delikatne i łatwe do obciążenia włoski. Aż nie wiem co Ci poradzić. Ja nie używam żelu bo na drugi dzień mam strączki a nie lubię myć włosów codziennie. Płukanie niestety się u mnie nie sprawdziło. Krem do stylizacji nivea FC niestety po czasie obciąża mi włosy wiec też odpada. Dlatego po odżywce bs nie nakładam już nic
To prawda, mam kłaki jak małe dziecko w zasadzie :/ Widzę teraz, że dość trudne w stylizacji i kiepsko póki co sobie z nimi radzę.
Pewnie używasz Joaśki którejś? Ja mam dwie i uchodzi jedynie rozcieńczona dość mocno.

Przepraszam, jeśli to głupie pytanie, ale coś dziś nic nie mogę znaleźć (przyćmiona jestem, bo mi łeb nawala). Kupiłam żel Isany męski czarny z pomarańczowym i teraz tak: w analizie jest, że może być zgodny z cg albo i nie (o ile to ten właśnie) To się czuję z lekka zmylona. Czy któraś z Was zauważyła, żeby wysuszał, bądź po dłuższym stosowaniu szkodził? Bo jak na razie bardzo fajnie mi się na kłakach prezentuje, lepiej niż lniany. No ale nie podniecam się, ciekawe co będzie jutro pod koniec dnia, ale tak czy inaczej dobrze wiedzieć, czy to taki żelek do stosowania od czasu do czasu, czy mogę szaleć na co dzień

A w ogóle to rozpuściłam go trochę z wodą i włosy spryskałam, zamiast nakładać. Nie do końca mi wyszło, ale to chyba najlepsza metoda dla mnie Miejsca, które dziś niedopryskałam, jutro poprawię odczas reanimacji.
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:49   #42782
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Czeeeść, ale się rozpisały...wczoraj hennowałam włoski dwustopniowo. Loki się obraziły [trochę czesania też było...], ale kolor wynagradza mi wszystko. Jutro je przeproszę odżywianiem
Piękne Loczki się odbrażą

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Siedzę w papierach, a co chwilę zaglądam na forum. Jak zwykle.

Upuściłam sobie dziś w klasie krzesełko na stopę, boli niemiłosiernie. Dwa tygodnie temu moje klasowe dziecię kopnęło mnie w goleń, do tej pory mam guza (dziecię kochane, ale nie pozwoliłam mu kopnąć innego dziecięcia, więc na mnie się wyżyło).
Masz na prawdę cierpliwość. Pracowałam kiedyś w WTZ. To nie to samo ale również wymaga sporych pokładów cierpliwości. Ciężka praca ale czasem dla samego uśmiechu uczestnika warto

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
To prawda, mam kłaki jak małe dziecko w zasadzie :/ Widzę teraz, że dość trudne w stylizacji i kiepsko póki co sobie z nimi radzę.
Pewnie używasz Joaśki którejś? Ja mam dwie i uchodzi jedynie rozcieńczona dość mocno.
Jak na razie używałam dwóch, z lnem i rumiankiem oraz z miodem i cytryną.Ostatnio kupiłam balsam z "apteczki babuni" z proteinami mleka i miodem ale chyba powoduje u mnie puch. Nie jestem pewna w 100% czy to ona jest winowajcą ale tak podejrzewam

Cytat:
Przepraszam, jeśli to głupie pytanie, ale coś dziś nic nie mogę znaleźć (przyćmiona jestem, bo mi łeb nawala). Kupiłam żel Isany męski czarny z pomarańczowym i teraz tak: w analizie jest, że może być zgodny z cg albo i nie (o ile to ten właśnie) To się czuję z lekka zmylona. Czy któraś z Was zauważyła, żeby wysuszał, bądź po dłuższym stosowaniu szkodził? Bo jak na razie bardzo fajnie mi się na kłakach prezentuje, lepiej niż lniany. No ale nie podniecam się, ciekawe co będzie jutro pod koniec dnia, ale tak czy inaczej dobrze wiedzieć, czy to taki żelek do stosowania od czasu do czasu, czy mogę szaleć na co dzień
Nie jest głupie Małgosia w analizie napisała, że nie można dokładnie ocenić czy jest zgodny czy nie ponieważ nie do końca wiadomo jakie polimery zostały w nim użyte ale też zaznaczyła, że jest najbardziej przyjazny włosom ponieważ nie zawiera denata, więc wysuszyć nie powinien. Tak jak pisała, raz na jakiś czas umyjesz delikatnym szamponem i będzie dobrze Myślę, że dokładniejszą odpowiedź napisze Ci Myszka bo to jej ulubiony żel z tego co pamiętam i nie skarży się na wysuszające działanie
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:17   #42783
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Basiu, podziwiam cię za tę pracę. Nie każdy byłby w stanie tak to znosic.

Demka
, piękny kolor Chciałabym coś podobnego, ale sama będę mieszac hennę z indygo, ciekawa jestem jakie khadi ma proporcje Twój odcień ma w środku amlę?

Czas myc włosy Nie mogę się zdecydowac co nałożyc

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 09:15   #42784
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
łuuuhu faktycznie trochę sie obraziły ale myslę, ze im przejdzie
A ta marchewka przy skalpie to niczego sobie

Śliczny kolorek
Dziękuję a Twoje włoski

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Demcia a tam od lampy, jakby nie były gładziutkie to i lampa by nie pomogła
No może trochę

Cytat:
kolor przepiękny.

Upuściłam sobie dziś w klasie krzesełko na stopę, boli niemiłosiernie. Dwa tygodnie temu moje klasowe dziecię kopnęło mnie w goleń, do tej pory mam guza (dziecię kochane, ale nie pozwoliłam mu kopnąć innego dziecięcia, więc na mnie się wyżyło).
Dziękuję
jesteś nadzwyczajnie silną kobietą

Cytat:
Piękne Loczki się odbrażą

Jak na razie używałam dwóch, z lnem i rumiankiem oraz z miodem i cytryną.Ostatnio kupiłam balsam z "apteczki babuni" z proteinami mleka i miodem ale chyba powoduje u mnie puch. Nie jestem pewna w 100% czy to ona jest winowajcą ale tak podejrzewam
Dziękuję

A jak użyłaś tego balsamu?

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Demka, piękny kolor Chciałabym coś podobnego, ale sama będę mieszac hennę z indygo, ciekawa jestem jakie khadi ma proporcje Twój odcień ma w środku amlę?

To jest dość ciemny odcień, więc przeważa indygo Proszę, cały skład:
Indigofera Tinctoria (Indigo), Lawsonia Inermis (Henna), Emblica Officinalis (Amla), Eclipta Alba (Bhringaraj), Azadirachta Indica (Neem)

Dziś wieczorem będę odzyskiwać kręcioły. Mam nadzieję, że uda się to od razu... a w ogóle na tych zdjęciach dopiero widać jak włosy mi urosły widzę, że sporo, chociaż od stycznia 2 razy podcinałam. Cieszę się bardzo

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-09-27 o 09:17
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 09:41   #42785
Volyova
Rozeznanie

Już dwa razy użyłam alterry morelowej i jakoś na razie bez szaleństwa. Mam wrażenie, że trochę mnie spusza - po spłukaniu już zaczynają odstawać pojedyncze włoski, nie czuję tego wygładzenia i nawilżenia jak np. po garnierze awokado i karite. Czy ktoś też tak miał? Może za krótko trzymam? Albo za dłudo?
Jeszcze dam jej szansę, ale chyba akurat moje włosy reagują na ten alkohol w składzie - przewrażliwione jakieś

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 09:43   #42786
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

O rety, jakie doznania w pracy

A ja jestem po całonocnym kokosowaniu. No i nie wiem co o tym myśleć generalnie - trochę słabszy skręt (chyba) i trochę puszu (chyba) ale połysk jest no i generalnie nie wyglądają źle... Wrzucę foty do codziennika to się może wypowiecie co i jak

Edit: Wpis w codzienniku już jest

Edytowane przez gohs
Czas edycji: 2011-09-27 o 09:59
gohs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:03   #42787
AjriszMarta
Zakorzenienie

*Basia* - musisz strasznie kochać te dzieciaki. Chylę czoła
Cytat:
Dziękuję a Twoje włoski
...
Dziś wieczorem będę odzyskiwać kręcioły. Mam nadzieję, że uda się to od razu... a w ogóle na tych zdjęciach dopiero widać jak włosy mi urosły widzę, że sporo, chociaż od stycznia 2 razy podcinałam. Cieszę się bardzo
Ania ładny ten kolorek A włoski błyszczące, wybaczą Zabawnie zobaczyć Cię bez loczków, nie poznałabym
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Jeszcze dam jej szansę, ale chyba akurat moje włosy reagują na ten alkohol w składzie - przewrażliwione jakieś
Dobrze, że nie skalp

Mgiełka - wiele Ci nie pomogę ale mogę pochwalić, na Twoje włoski bardzo przyjemnie się patrzy Nie wyglądają bynajmniej na cienkie, sama mięsistość

Dziękuję dziewczyny że mogę się Wam żalić Od razu jest lepiej
A dzisiaj mam humorki jak baba z PMSem :P Rano popłakałam się nad śniadaniem, teraz mi się chce śmiać bez powodu

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:23   #42788
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez PannaJoanka Pokaż wiadomość
Włosy właściwie mogę myć tylko rano, żeby uzyskać zadowalający efekt
O dyfuzorze już dziewczyny pisały ja tylko dodam, ze dyfuzor jest od tego, by jednocześnie skoncentrować i rozproszyć powietrze i własnie dlatego nie rozdmuchuje kręconych. Chociaż można się postarać i je rozdmuchać dyfuzorem na wszystkie strony - lew gwarantowany , ale ja przyczepię się do zacytowanego zdania. Nie znam Twojej pielęgnacji, nie mam zielonego pojęcia, co nakładasz oprócz Joanny Naturii i lnianego żelu, nie wiem też, jak długo trwa ta zmiana produktów do stylizacji. Jednak dobra pielęgnacja i dłuższy czas pielęgnowania sprawiają, że włosy zachowują się coraz lepiej nawet wtedy, gdy myjesz je wieczorem i rano reanimujesz. Zniosą też więcej dni bez mycia w dużo lepszym stanie.
Cytat:
A tak offtopowo - byłam przedwczoraj na imprezie i spotkałam kolegę, który zadał mi bardzo dziwne pytanie: czy jako kręconowłosa czuję się "lepsza" od kobiet z prostymi włosami? Powiedział, że zauważył taką tendencję u kręconowłosych, ale dodał, że myśli, że to słuszne, bo dziewczyny o kręconych włosach są większymi indywidualistkami, traktują je jako skarb, są mocniejszymi osobowościami i są z reguły piękniejsze od prostowłosych w sumie zabawny punkt widzenia.
O proszę! To mnie się podoba
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Dorzucam obiecane zdjęcie upiętych włosów, tylko zastanawiam się czy ono lokasom aby nie szkodzi. Starałam się jak najluźniej je spiąć, trzymakją się tylko na jednej żabce i kilku wsuwkach
Fajnie to wygląda, choć rzeczywiście daje wrażenie mocnego spięcia. Jeśli jednak nie ciągnie, to nie powinno szkodzić.
Cytat:
Napisane przez ojala Pokaż wiadomość
Próbowałaś ugniatania dłonią w czasie suszenia z głową w dół? Mnie to zawsze pomagało i loki wychodziły bardzo ładne...
Cytat:
Napisane przez PannaJoanka Pokaż wiadomość
ZAWSZE tak właśnie zagniatam włosy w czasie suszenia. Wmawiałam sobie, że to nieźle zastąpi dyfuzor, jednak to nie była prawda...
Musze skomentować oba posty jednocześnie - ugniatanie w czasie suszenia tak, ale do czasu. Nadmiar szkodzi, więc pamiętajcie, by nie przesadzić.
Kiedy przestać? w teorii po jakimś 50-procentowym wysuszeniu, w praktyce - trzeba sprawdzić samodzielnie.
Ja swoich nie ugniatam podczas suszenia. Jednie harmonijkuję dyfuzorem.
Nigdy nie suszę do końca.
Cytat:
Napisane przez LashStylist Pokaż wiadomość
A w załącznikach zdjęcia mojego siańska
Tam zaraz siańska... Włosy to włosy, kochamy to, co mamy
Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Eloe kochana, powiedz mi jak używasz KCCC?? Od razu na mokre przed, po odżywce i ile dajesz??
Nakładam po odzywce b/s i tą odzywką jest zawsze KCKT.
KCCC jest kapryśny i nie lubi się z wieloma odzywkami zarówno tymi d/s jak i tymi b/s. U mnie najlepiej działał zestaw: woda, YTC odżywka, KCKT i KCCC.
Suszę zawsze suszarką z dyfuzorem (naturalne schnięcie zabiera mi i tak lichą objętość), więc nie zauważyłam, by dyfuzor zjadał mi żel.
Sprawdź zatem nie tylko sposób suszenia, lecz także odżywki, z którymi zestawiasz. Znam osobę, u której świetnie spisuje się z jakimś silikonowym Gliss Kurem d/s, co może wskazywać na to, że KCCC nie lubi się z tłustymi emolientami. Jednak u mnie świetnie działał też w komplecie z maską zawierającą sporo masła makadamia...
Cytat:
W ogóle mam problem z nakładaniem produktów po umyciu włosów( nawet na ociekające), bo przy nakładaniu produktów oddziela się mnóstwo pojedynczych włosów i potem robi się puch.
Spróbuj:
- nie dopłukiwać odżywki d/s i nakładać jeszcze b/s (ale Ty to i tak chyba robisz...)
- pozwól włosom się porozdzielać na pasma, gdy je spłuczesz, ale przed nałożeniem b/s
- nałóż b/s delikatnie, uwzględniając naturalny podział na kosmyki (nie przeczesuj palcami!)
- ugnieć, ale nie za długo
- odciśnij ale też nie za długo
- delikatnie nałóż stylizator, uwzględniając naturalny podział
- wysusz.
Możesz wprowadzić po odciśnięciu harmonijkowanie. Ważne, by nie wykonywać za dużo ruchów. Trzeba je ograniczyć, wówczas włosy nie powinny się rozdzielać.

Może to być również winą zbyt małej ilości emolientów w odzywce d/s.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:31   #42789
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Używałam i na twarz, rozrobione z wodą i olejem (to był migdał ale każdy normalnie pasujący się nada). Efekt był bardzo milusi, aksamitna skóra, zero napięcia. Można chyba też z samą wodą ale może chcieć podsuszać
ekstra . tylko....co to znaczy "normalnie pasujący"? nigdy nie nakłdałam oleju na twarz, więc nie wiem co na twarz mi pasuje...na włosy najlepiej kokosowy. nadaje się, czy lepiej wziąść zwyklą oliwę z oliwek? i jakie mniej więcej proprcje tego, pół na pół oleju i wody czy jakoś inaczej? a papaka ma wyjść raczej gęsta , średnia czy raczej rzadka albo lejąca?

co do nastroju...zawsze mam taki podczas przeziębienia, po prostu zatkany nos doprowadza mnie do takiego szału, że działa jak burza hormonów... proponuję czekoladę : polepsza nastrój i działa dobrze na gardło . trzymaj się
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 10:38   #42790
Eloe77

Cytat:
Napisane przez inwencja Pokaż wiadomość
Jak narazie traktowałam swoje włosy po macoszemu - mycie + maska raz/dwa w tygodniu , no i od czasu do czasu guma do stylizacji :P ale chcę to zmienić .O .
Zatem powodzenia w pielęgnacji Skoro nakładałaś maskę po myciu, to chyba tak bardzo źle nie było... Choć zależy, co w masce.
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Zdaję relację po fioletowy żelu artiste -
Rewelacja! Myszko, aż nie poznaję Twoich włosów!
Cytat:
Kory dębu będę używac jako płukanki wzmacniająco-przyciemniającej
Pamiętaj, ze zioła mają potencjał wysuszający. Wszystko z umiarem.
Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
zastanawiam się, czy poduszka satynowa pozwoliłaby mi spać w ropzpuszczonych
Podobno to pomaga, sama nie sprawdziłam.
Jednak zniszczone końcówki nie muszą być wynikiem spania w rozpuszczonych. Pomyśl raczej, jak traktujesz włosy w ciągu dnia - masz je dość długie, więc nie dość, ze końcówka jest najstarsza, to do tego najbardziej krucha i narażona na zniszczenia. Mogą potrzebować dodatkowej dbałości.
A skoro już się rozdwoiły, przytnij, by degradacja nie postępowała dalej.
Cytat:
myślicie, że to pogoda czy wczorajszy jedwab isany?
Jaki konkretnie jedwab isany? I co poza nim nałożyłaś? Od którego momentu zachowują się w ten sposób?
Cytat:
jeśli jedwab to jak to rozumieć: że włski nie lubią protein czy tylko jedwabiu ?
Musisz sprawdzić, nakładając inną proteinę. Ale na tę chwilę daj im spokój, nałóż to, co służy, by wróciły do normalnego stanu.
Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Są po całym dniu więc trochę smętne, ale ładnych parę godzin były naprawdę super.
Wspaniałe! I jakie długie
Płaski pas może być nie tylko wynikiem zbyt krótkiego ugniatania, ale też nadmiaru specyfików.
Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Kupiłam żel aloesowy, może jak go nałożę to włosy będa milsze w dotyku i bardziej "zdefiniowane"?
Zależy, co jeszcze oprócz żelu zamierzasz nakładać.
Nie spodziewaj się też natychmiastowych wyników.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-27, 10:52   #42791
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
ekstra . tylko....co to znaczy "normalnie pasujący"?
Czasem np kokos powoduje wypryski, wtedy lepiej go nie brać i do glinki. Oliwa brzmi OK
Cytat:
i jakie mniej więcej proprcje tego, pół na pół oleju i wody czy jakoś inaczej? a papaka ma wyjść raczej gęsta , średnia czy raczej rzadka albo lejąca?
Robiłam ze dwa razy, raz wyszła mi woda to było za rzadkie, raz plastelina to nie chciało się przykleić do skóry. Konsystencja śmietany powinna być OK.
Rozrób najpierw z wodą, dodawaj aż do konsystencji takiej ciut za gęstej i do tego olej, kapkę. Zobacz co się stanie i reaguj Żródła donosza, żeby taką glinkę pryskać żeby nie zasychała, ale do zmywania już dałabym jej wyschnąć żeby się nie mazać tylko ją zetrzeć/wykruszyć, chyba że nie chcesz peelingu mechanicznego

Czekolada raz

Stary 2011-09-27, 10:58   #42792
Eloe77

Cytat:
Pisałam, że przestały wypadać. W dalszym ciągu stosuję kurację seboradinową (niger), potem będzie seboradin (wersja do suchych, skoro kupiłam, zużyję) na zmianę z jantarem, dodatkowo stosuję żel aloesowy na skalp.
Wspaniale
Ależ Wam fajowo, ze możecie stosować wcierki z alko... Taki wybór...
A w kwestii sztywności - moje tak się zachowują po polimerach - sztywne i tępe. Tigi LP&P b/s daje wówczas radę - robi się nieco bardziej miękko, ale tępota zostaje póki polimer się nie wykruszy.
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
To ja się pochwalę wczorajszą pielęgnacją, która przeszła moje oczekiwania ;d
Ależ urocze
Na pierwszym zdjęciu widać, że jest za ciężko. Warto by było nie nakładać już nic po Kallosie, ale jeśli czujesz niedosyt, zostawić go po myci u na kilka minut.
Cytat:
nie jestem, myję co drugie mycie szamponem z sls, bo olejuę...pytanie tylko (bo olejuję na suche) czy olej/odżywka/maska da radę wniknąć we włos po pokryciu go taką dżywką?
Da radę. Film tworzony przez silikon czy polimer to nie jest warstwa jednolita.
A musisz zmywać oleje szamponem z siarczanem? Nie mogłabyś użyć delikatniejszego, by nie wyrywać wszystkiego, co dał włosom olej?
Cytat:
cały czas myślę też nad piankami...ale nie bardzo wiem jak wpasować ich używanie w pielęgnację cg...
Powoli, powoli. Nie łap kilku srok za ogon, bo się pogubisz.
Cytat:
Leżę chora :/ Niedobrze. Jutro do pracy a w piątek wyjeżdżam i przydałaby się forma :/
Ojoj Dużo zdrówka
Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
kurcze, byłam dziś w naurze i zamiast żelu kupiłam krem do stylizacji nie mam pojęcia czemu to zrobiłam. Pewnie się nie nadaje?
CG to on nie jest, ale wygląda ciekawie. Na odżywienie nie licz, uważaj, by nie przedobrzyć z ilością. Szampon od czasu do czasu.
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Chcę kupić keratynę z ZSK, widziałam cudo zwane elastyną, warto spróbować?
Warto
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mogę prosić o pomoc,czy moje włosy nadają się na jakieś fale czy są proste bo już sama nie wiem
Na tym zdjęciu proste, jedynie lekko wywinięte końcówki, które mogą mówić, że albo opierają się o ramiona, albo zostały wydegażowane, podniszczone.
Piękny blask
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Dziewczyny używała któraś tego żelu KLIK ?
oglądałam go jedynie w sklepie. Składu nie masz? Producent nie raczył umieścić

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
OK, jutro na noc olej migdalowy, w srode rano mycie i maska. I ciecie, trzymajcie kciuki.
zgodnie z życzeniem
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Jeszcze mam takie zdjęcia:
Tutaj jest zupełnie inaczej.
Zgadzam się - coś tam się dzieje. Ale jeśli chcesz, by naprawdę się zadziało, to obetnij je tak, by miały na to szansę.
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Beret dla Maliniarki Wolę, jak włosy mi spod niego wychodzą
Z wystającymi lokami jest ekstra Uwielbiam takie berety

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-27, 11:07   #42793
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli pianka Ci dobrze kochana służyła, a nie ma alkoholu, to pewnie, że używaj jej
jeszcze się pomęczę z żelem, bo pianka mnie przeraża na dzien drugi, gdy budze się z pogiętem czyms na głowie i jakies takie sucharowe w dotyku to jest. Po zelu tez niby.. ale jak człowiek opanuje reanimację, to może cos z tego jeszcze będzie
Ja tez mam takei mięciutkie włosy i mam czasme az wrazenie, ze nic na głowie nie mam, bo takie są lekkie.

Cytat:
o nieeee....bo jeszcze TŻ by mi się przed ołtarzem rozmyślił .
mi też kiedyś dobrze służyła pianka, ale wysuszyła mi włosy na amen i teraz pianek się boję...
nie strasz! a sio! nie ma alkoholu to chyba nie powinno co? a na razie się nie przejmuję, bo i tak nie używam

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
żeby bardziej się skręcały, żeby były gęstrze i grubsze, żeby wyglądały świetnie na 3ci dzień
ale to niemożliwe

oczywiście na te suche to b/s miałam napisać

a mój kolor, to są popłuczyny popłuczyn nie wygląda to za fajnie na żywo teraz, kusi mnie bardzo malowanie

a ten Twój kolor ze zdjęcia bardzo ładny, taki naturalny
aa.. widzisz a ja sobie pomyślałam że jednak d/s bo niektóre dziewcyzny zabezpieczają odzywką do spłukiwania.
dziekuje, mnie tez sie teraz podoba, wtedy podobał mi się tylko przez 2 miesiace i wróciłam do jasnego blondu. Chociaz teraz już mi sie lekko przejadł i znow mam ochote na ciemniejsze. Albo moze nawte naturalne..

A co Cie powstrzymuje przed ponownym farbowaniem? Mnie tam się podoba ten kolor u Ciebie, ładnie sie w słoncu mieni.

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
no pewność trzeba mieć
dziękuję za superobszerne info!!!
fakt, pewności nie mam, dlatego poki co, czekam az przestraszy mnie moj odrost albo i nie
Ciekawe, że mas zpołaczenie chłodnego koloru na głowie i ciepłego... ja mam popielatozłocisty.. moze Twoj tez jets taki? u mnie to wyglada tak, ze w słonuc mieni się tak na złotawo, ale nie na czerwonawo czy rudo, tylko takie złote niteczki są.
Blond wymaga olbrzymiej pracy odżywczej dla włosów, tym bardziej palety typu C12 C10.. masakra. Ja używam tylko 2 tony jasniejszej od naturalnego a i tak wiem jak to wysusza. Nie warto, tym bardziej, ze mam wrazenie, ze natura wie co robi i co komu daje.
Mówisz, że mamy podobne włoski? Nie. Ty masz mocniejsze fale lepsze zakretaski, u mnie sa tylko eski. Nie lubię się ani z joaskami ani z karite, wiec musze szukac swojego zestawu.
Natomiast dzis przezyłam szok, bo umyłam włosy kubeczkowo szamponem Achemem, były bardzo brudne, a potem dałam alterkę, szykujac się juz na to, ze beda proste jak calkiem proste.. wiec ani nie ugniatałam, rozczesałam, zostawiłam i zdziwiłam sie bardzo, bo tym razem alterka zadziałała bardzo dobrze i włosy usiłowały sie poskrecac. Aczkolwiek, poniewaz nie miały zadnego stylizatora ani zabezpieczacza, to zrobił sie puch i wygładziłam je odrobiną pantene do fal i nie nadaje sie to do prezentacji, ale kolejnym razem bede wiedziec, ze jedne produkty sie ze soba gryza a inne nie i jedne moga zmieniać własciwosci innych..

Cytat:
Czeeeść, ale się rozpisały...wczoraj hennowałam włoski dwustopniowo. Loki się obraziły [trochę czesania też było...], ale kolor wynagradza mi wszystko. Jutro je przeproszę odżywianiem
i tak są śliczne!!!

basiu, dziękuję...
Stary 2011-09-27, 11:12   #42794
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuję

A jak użyłaś tego balsamu?
Tak samo jak innych joasiek, czyli na ociekające.

Dziś zrobiłam dwie rzeczy, o których wczoraj pisałam, że nie robię
Mianowicie - płukanie zamiast mycia i użycie żelu. Pierwsze było związane z drugim ponieważ chciałam przeprowadzić mały eksperyment. Myć włosów nie chciałam ponieważ miałam w planach mycie jutro a płukanie i potem odżywianie się i tak przydało Upichciłam dziś żel lniany więc dodałam go trochę do odżywki d/s. Po spłukaniu nastąpiła zmiana rytuału Zamiast nałożyć joaśkę na ociekające włosy, najpierw zawinęłam je na kilka min w koszulkę, potem je oswobodziłam, nałożyłam trochę joaśki z lnem i rumiankiem a potem jeszcze dałam trochę joaśki (tak ze 4 krople) z żelem Delia (dałam go malutko tak z 2cm paseczek), wymieszałam w dłoniach i wgniotłam we włosy. Potem znów zawinęłam włosy ale tym razem w pieluchę i tak chodziłam przez 5 min. Po rozwinięciu suszyłam je z głową w dół tak do 80% nie dotykając ich wcale. Efektu końcowego jeszcze nie znam ponieważ włoski dosychają samodzielnie ale mogę na pewno powiedzieć, że jest trochę mniejsza objętość ale za to mocniej podkreślone falki, mniej puchu i..... zrobił się z lewej strony loczek przy twarzy
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:40   #42795
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
.
Podobno to pomaga, sama nie sprawdziłam.
Jednak zniszczone końcówki nie muszą być wynikiem spania w rozpuszczonych. Pomyśl raczej, jak traktujesz włosy w ciągu dnia - masz je dość długie, więc nie dość, ze końcówka jest najstarsza, to do tego najbardziej krucha i narażona na zniszczenia. Mogą potrzebować dodatkowej dbałości.
po myciu zawsze wmasowuję w nie olej kokosowy i jest lepiej.... choć własciwie nie wiem, czy to olej czy zarzucenie spania w rozpuszczonych bo te dwa środki ochrony końcówek zastosowałam równocześnie...chociaż, jak o tym myślę, to chyba olej, bo w sumie z warkocza końcówki też wystają.... słyszałam jeszcze , że można spróbować zabezpieczać końcówki masłem shea ? tylko nie wiem, czy nie byłoby to dla mni za ciężkie, olej kokosowy jest super, o ile nie pacnę go za dużo, to nawet ładnie mi podkreśla skręt końcówek
muszę spróbować tej poduszki...bo włosów nie chcę psuć, więc nie odważyłabym się spać z rozpuszczonymi na bawełnianej teraz , kiedy są już długie, z drugiej strony dużo lepiej się prezentują (właściwie najlepiej ) kiedy pójdę spać w wilgotnych i rozpuszczonych...czas zakupić nową pościel, TŻ się ucieszy, zawsze lubił satynę (a od roku ją bojkotuję, bo mi w niej zimno, no ale czego się nie robi dal włosów )
Cytat:
Jaki konkretnie jedwab isany? I co poza nim nałożyłaś? Od którego momentu zachowują się w ten sposób?
tylko to co zawsze, nie miałam zresztą wiele czasu: OMO z odżywką garnier fructis i szampon johnson's baby z rumiankiem metodą kubeczkową, jako drugie O właśnie tę odżywkę - liquid silk isany, potem jako b/s jaonnę z apteczki babuni, harmonijkowanie i ręcznikowanie, olej w końcówki i tyle.
wróciłam z krakowa i włoski były niezłe, najlepsze od dwóch lat, duży postęp, mięciusie ale delikatne jak jedwab i pomyślałam, że może wzmocnię je proteinami, to i skręt będzie trwalszy... i to było pierwsze mycie po pwrocie. włoski w dotyku nic nie mocniejsze, w dodotku góra całkiem prosta za to z meeeeega latającym puchem, i coraz większym z godziny na godzinę, dziś rano to już koszmar...końcówki z wyglądu suche, a w dotyku jakby przeciążone i też puch, ciuy mniejszy niż na górze, ale puch...
Cytat:
Musisz sprawdzić, nakładając inną proteinę. Ale na tę chwilę daj im spokój, nałóż to, co służy, by wróciły do normalnego stanu.
zamówiłam już keratynę i owies... dzisiaj chcę je dokładniei dłuuuugo wypłukać wodą (może powinnam użyć szamponu? no ale nie chcę ich męczyć, niedawno były myte sls...) nałożyć odżywkę bananową bo dotąd robiła im najlepiej...
[/QUOTE]

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Czasem np kokos powoduje wypryski, wtedy lepiej go nie brać i do glinki. Oliwa brzmi OK

Robiłam ze dwa razy, raz wyszła mi woda to było za rzadkie, raz plastelina to nie chciało się przykleić do skóry. Konsystencja śmietany powinna być OK.
Rozrób najpierw z wodą, dodawaj aż do konsystencji takiej ciut za gęstej i do tego olej, kapkę. Zobacz co się stanie i reaguj Żródła donosza, żeby taką glinkę pryskać żeby nie zasychała, ale do zmywania już dałabym jej wyschnąć żeby się nie mazać tylko ją zetrzeć/wykruszyć, chyba że nie chcesz peelingu mechanicznego

Czekolada raz
boję się trochę peelingu mechanicznego, czy mi po nim nie popękają naczynka ... a co do pryskania: nie wystarczy jak spryskam wodą tylko raz, tuż przed zdejnowaniem? albo po postu zmyję dużą ilością ciepłej wody, chyba pod jej wpływem powinna się wykruszyć? trzymać ją, jak rozumiem standardowo, 20 minut?
otóż to . a jak Cię boli gardło to polecam: do szklanki mleka wrzucić łyżkę masła podgrzać, aż będzie prawie kipiało, musi być meeeeega gorące. po podgrzaniu rozpuścić jeszcze łyżkę/dwie miodu i pić, a właściwie siorbać łyżeczką, bo gorące (pomaga też trovhę na katar, no i na humor, bo jest pyyyyyyyyyszne ). tylko po jedzeniu, żeby osad z miodu zosta jeszcze przez chwilę na gardle, potem z jakąs godzinę nie jeść. najlepiej to wypijać rano po śniadanoiu i wieczorem po kolacji. przyznam się, że tak mi smakuje, że czasami wmawiam sobie, że boli mnie gardło, żeby mieć pretekst do wypicia .
Stary 2011-09-27, 11:44   #42796
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny wyszedł kolorek

Cytat:
kolor przepiękny.

Mgiełko, fantastyczny efekt.

Musisz mieć dużo cierpliwości, jesteś bardzo dobrą osóbką

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Mój ukochany żel nie wysusza mi włosów na szczęście Choć po innych żelach mam trochę miększe, bo ten ma naprawdę świetne trzymanie i świetnie podkreśla i utrwala.

Cytat:
Nie jest głupie Małgosia w analizie napisała, że nie można dokładnie ocenić czy jest zgodny czy nie ponieważ nie do końca wiadomo jakie polimery zostały w nim użyte ale też zaznaczyła, że jest najbardziej przyjazny włosom ponieważ nie zawiera denata, więc wysuszyć nie powinien. Tak jak pisała, raz na jakiś czas umyjesz delikatnym szamponem i będzie dobrze Myślę, że dokładniejszą odpowiedź napisze Ci Myszka bo to jej ulubiony żel z tego co pamiętam i nie skarży się na wysuszające działanie
Jak miło, że pamiętasz, że to mój ulubiony

Cytat:
Czas myc włosy Nie mogę się zdecydowac co nałożyc
Skąd ja to znam Choć teraz staram się zużyć to, czego mam najmniej

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Już dwa razy użyłam alterry morelowej i jakoś na razie bez szaleństwa. Mam wrażenie, że trochę mnie spusza - po spłukaniu już zaczynają odstawać pojedyncze włoski, nie czuję tego wygładzenia i nawilżenia jak np. po garnierze awokado i karite. Czy ktoś też tak miał? Może za krótko trzymam? Albo za dłudo?
Szkoda kochana, liczyłam na jakieś korkociągi u Ciebie po morelce.

Cytat:
O rety, jakie doznania w pracy

A ja jestem po całonocnym kokosowaniu. No i nie wiem co o tym myśleć generalnie - trochę słabszy skręt (chyba) i trochę puszu (chyba) ale połysk jest no i generalnie nie wyglądają źle... Wrzucę foty do codziennika to się może wypowiecie co i jak

Edit: Wpis w codzienniku już jest
U mnie kokos właśnie puszek powodował, do włosów już go nie używam, teraz mieszam z masłem shea i codziennie ciążowy brzuszek smaruję

Cytat:

A dzisiaj mam humorki jak baba z PMSem :P Rano popłakałam się nad śniadaniem, teraz mi się chce śmiać bez powodu
Kobietą być Że ja teraz PMS-ów nie mam, za to ciążowe hormony też mi szaleją - wczoraj wieczór narzekałam TŻ-towi, że jestem gruba i brzydka, a dziś uważam, że wyglądam całkiem fajnie

Cytat:
\
Rewelacja! Myszko, aż nie poznaję Twoich włosów!
Dziękuję Kochana Artiste dał mi jakiegoś kopa, choć ładnie podkreślił, to niestety nie na długo, wieczór falki były już słabe, ale do reanimacji jest świetny

Cytat:

Dziś zrobiłam dwie rzeczy, o których wczoraj pisałam, że nie robię
Mianowicie - płukanie zamiast mycia i użycie żelu. Pierwsze było związane z drugim ponieważ chciałam przeprowadzić mały eksperyment. Myć włosów nie chciałam ponieważ miałam w planach mycie jutro a płukanie i potem odżywianie się i tak przydało Upichciłam dziś żel lniany więc dodałam go trochę do odżywki d/s. Po spłukaniu nastąpiła zmiana rytuału Zamiast nałożyć joaśkę na ociekające włosy, najpierw zawinęłam je na kilka min w koszulkę, potem je oswobodziłam, nałożyłam trochę joaśki z lnem i rumiankiem a potem jeszcze dałam trochę joaśki (tak ze 4 krople) z żelem Delia (dałam go malutko tak z 2cm paseczek), wymieszałam w dłoniach i wgniotłam we włosy. Potem znów zawinęłam włosy ale tym razem w pieluchę i tak chodziłam przez 5 min. Po rozwinięciu suszyłam je z głową w dół tak do 80% nie dotykając ich wcale. Efektu końcowego jeszcze nie znam ponieważ włoski dosychają samodzielnie ale mogę na pewno powiedzieć, że jest trochę mniejsza objętość ale za to mocniej podkreślone falki, mniej puchu i..... zrobił się z lewej strony loczek przy twarzy
To ja czekam na zdjęcia po wyschnięciu

Udała mi się dziś reanimacja wreszcie porządnie W nocy spałam w ananasa (TŻ mówi wtedy na mnie natka marchewki), rano zmoczyłam włosy i wgniotłam żel artiste, podsuszyłam chwilę ciepłym nawiewem z dyfuzorem i są rozdzielone falki

Będę używać artiste do reanimacji, bo wczoraj niby ładnie skręt podkreślił, ale tylko na kilka godzin - wieczór włosy już były tylko lekko falowane.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00899.jpg (31,1 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-09-27 o 11:47 Powód: Gapa zapomniała załącznika dodać ;)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:48   #42797
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Da radę. Film tworzony przez silikon czy polimer to nie jest warstwa jednolita.
A musisz zmywać oleje szamponem z siarczanem? Nie mogłabyś użyć delikatniejszego, by nie wyrywać wszystkiego, co dał włosom olej?
chyba nie wyrywam im tak zupełnie wszystkiego? bo jednak wyglądają po olejowaniu na lepiej odżywione, mimo tego mycia slsem...
bo jakoś mi nie wychodzi, nawet z kokosem, który teoretycznie zmywa się łatwo, nie wychodzi mi nie tylko delikatnym szamponem, ale nawet sls jednokrotnie (zwykle potrzebuję dwa razy go nakładać), zawsze mi się nie dmomywa, co po pierwsze wygląda brzydko, a po drugie sprawia, że muszę myś następnego dnia po raz kolejny co włosm szkodzi jeszcze bardziej i wywołuje puch
Cytat:
Powoli, powoli. Nie łap kilku srok za ogon, bo się pogubisz.
to racja ledwo się łapie teraz, a przecież nie kombinuję za dużo, co mycie to wprowadzam tylkko jeden nowy elelment ...
Stary 2011-09-27, 11:57   #42798
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Efektu końcowego jeszcze nie znam ponieważ włoski dosychają samodzielnie ale mogę na pewno powiedzieć, że jest trochę mniejsza objętość ale za to mocniej podkreślone falki, mniej puchu i..... zrobił się z lewej strony loczek przy twarzy
Zdjęcie pliz
Cytat:
boję się trochę peelingu mechanicznego, czy mi po nim nie popękają naczynka ...
Wiesz no ziaren to nie ma ale wiem że przy naczynkach trzeba uważac
Cytat:
a co do pryskania: nie wystarczy jak spryskam wodą tylko raz, tuż przed zdejnowaniem? albo po postu zmyję dużą ilością ciepłej wody, chyba pod jej wpływem powinna się wykruszyć? trzymać ją, jak rozumiem standardowo, 20 minut?
Jak będzie Ci wygodniej. Trzymam tyle ile wytrzymam bo to łaskocze jak wysycha i robi sztywną maskę
Cytat:
otóż to . a jak Cię boli gardło to polecam: do szklanki mleka wrzucić łyżkę masła podgrzać, aż będzie prawie kipiało, musi być meeeeega gorące. po podgrzaniu rozpuścić jeszcze łyżkę/dwie miodu i pić, a właściwie siorbać łyżeczką, bo gorące
A dziękuję, pewnie spróbuję jak wrócę do domu
Mi się zdarza dodać masła do herbaty - smaku nie czuć a łagodzi i fajna konsystencja Ciągle zapominam wynieść oleju kokosowego do pracy żeby sobie też herbatę podrasować
Cytat:
Kobietą być Że ja teraz PMS-ów nie mam, za to ciążowe hormony też mi szaleją - wczoraj wieczór narzekałam TŻ-towi, że jestem gruba i brzydka, a dziś uważam, że wyglądam całkiem fajnie
Ach te hormony
Cytat:
Udała mi się dziś reanimacja wreszcie porządnie W nocy spałam w ananasa (TŻ mówi wtedy na mnie natka marchewki)
Super

Stary 2011-09-27, 11:58   #42799
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
otóż to . a jak Cię boli gardło to polecam: do szklanki mleka wrzucić łyżkę masła podgrzać, aż będzie prawie kipiało, musi być meeeeega gorące. po podgrzaniu rozpuścić jeszcze łyżkę/dwie miodu i pić, a właściwie siorbać łyżeczką, bo gorące (pomaga też trovhę na katar, no i na humor, bo jest pyyyyyyyyyszne ). tylko po jedzeniu, żeby osad z miodu zosta jeszcze przez chwilę na gardle, potem z jakąs godzinę nie jeść. najlepiej to wypijać rano po śniadanoiu i wieczorem po kolacji. przyznam się, że tak mi smakuje, że czasami wmawiam sobie, że boli mnie gardło, żeby mieć pretekst do wypicia .
I ja to polecam, a dla odważnych można dodać jeszcze wyciśnięty czosnek
Stary 2011-09-27, 12:05   #42800
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
I ja to polecam, a dla odważnych można dodać jeszcze wyciśnięty czosnek
ano. wiem, że mój wujek jest amatorem takiego leczenia i dobrze działa...tylko przestaje być pyszne
ooooo....ja herbaty nie pijam już, a lubiłam...co prawda zawsze gorzką i bez niczego . no ale...przerzuciłam się na zioła też dobre
podrasować można jeszcze sokiem z malin, też dobry (w duuuużej ilości, jak dla mnie ).
spróbuj
no trzeba z tymi naczynkami...nawet TŻ mi kazał, bo jak już popękają to w takiej ilości , że mam sine pół twarzy i wygląda jakby mnie bił i ludzie się na niego wrogo gapią jak idziemy gdzieś razem
Stary 2011-09-27, 12:06   #42801
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
.
Udała mi się dziś reanimacja wreszcie porządnie W nocy spałam w ananasa (TŻ mówi wtedy na mnie natka marchewki), rano zmoczyłam włosy i wgniotłam żel artiste, podsuszyłam chwilę ciepłym nawiewem z dyfuzorem i są rozdzielone falki

Będę używać artiste do reanimacji, bo wczoraj niby ładnie skręt podkreślił, ale tylko na kilka godzin - wieczór włosy już były tylko lekko falowane.
Jakie cudo!
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:10   #42802
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ania ładny ten kolorek A włoski błyszczące, wybaczą Zabawnie zobaczyć Cię bez loczków, nie poznałabym

Też się nie poznałam ale...w pracy kilka osób powiedziało, że fajnie wyglądam i żebym tak częściej...o nie, nie, nie
Humorki też miewam, codziennie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
i tak są śliczne!!!
Dziękuję

Cytat:
Spróbuj z nim inaczej zadziałać spłukujesz włosy wodą, na długość właśnie balsam joanny, myjesz skalp. Dalej odżywka d/s [możesz tu też przemycić troszkę balsamu joaśki, b/s, żel. U mnie się wtedy bardzo fajnie sprawdza

Cytat:
Piękny wyszedł kolorek
Dziękuję
Fajne te Twoje włoski...a jaka cera promienna! Zazdraszczam
Ale, ale! Też będę taką mieć dziś w końcu wysłano do mnie produkty z BU zamawiałam 09.09.

Jeszcze zapomniałam...po hennie mam bardzo sypkie włosy i zdecydowanie grubsze. Do tego skalp mnie trochę swędzi :/ dziś idzie w ruch żel aloesowy...miałam myć włoski, ale w ogóle tłuste nie są

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-09-27 o 12:16
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:11   #42803
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
no trzeba z tymi naczynkami...nawet TŻ mi kazał, bo jak już popękają to w takiej ilości , że mam sine pół twarzy i wygląda jakby mnie bił i ludzie się na niego wrogo gapią jak idziemy gdzieś razem

Spróbuję

Magdusia - sliczny francuz w codzienniku i włoski ładne pomimo awarii

Bosz wyglądam jak antyreklama CG :/ Muszę się wziąć wyzdrowieć bo wyglądam jak miotła Dziwić się że koledzy w pracy nie widzą we mnie przedstawicielki płci żeńskiej Jestem "swój chłop" ;]

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-09-27 o 12:14
Stary 2011-09-27, 12:13   #42804
myszka2020
Zakorzenienie

Również polecam sposób Piechniak, tak właśnie leczyłam się z ostatniego mocnego przeziębienia, bo leków teraz łykać nie mogę, mleko, masło, miód i duży ząbek czosnku i tak rano i wieczorem, dobrze też działa na kaszel

kascysko -

Aniu - a ja myślałam, że wyszłam tu strasznie, tak bez grama makijażu
Choć może jednak serum do twarzy domowej roboty z witaminką C działa

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-09-27 o 12:15
Stary 2011-09-27, 12:16   #42805
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Również polecam sposób Piechniak, tak właśnie leczyłam się z ostatniego mocnego przeziębienia, bo leków teraz łykać nie mogę, mleko, masło, miód i duży ząbek czosnku i tak rano i wieczorem, dobrze też działa na kaszel
Napar z siemieniem też łągodzi kaszel, o ja sierota sklerotyczka!
Myszko zapisuj, wszelkie domowe sposoby Ci się przydadzą A herbatka z siemieniem to i na trawienne sprawy, i na urodę też ma działać

Stary 2011-09-27, 12:21   #42806
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Myszko zapisuj, wszelkie domowe sposoby Ci się przydadzą A herbatka z siemieniem to i na trawienne sprawy, i na urodę też ma działać
A o tym naparze z siemienia słyszałam, już sobie zapisuję w pliku: domowe sposoby babci maliny
Stary 2011-09-27, 12:24   #42807
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
a jak taki napar uważyć...bo herbatki to nie mogę w żadnej postaci, ale napary mnie wobec tego interesują ze zdwojoną siłą
to może i myszka sypnie przepisem na serum, tak na offtopie ?szukam czegoś z witaminą C, bo podobno przy stosowaniu filtrów dobrze robi serum z witaminą C od czsu do czasu . Ty pewnie też tera\ stosujesz filtry , żeby uniknąć przebarwień, więc może obracamy się w podobnym kręgu zainteresowań jeśli chodzi o witaminę C . tylko upewnij mnie: nie ma w tym żadnego kwasu do złuszcznia? bo tego mi też nie wolno...
Stary 2011-09-27, 12:34   #42808
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Herbatka z siemieniem u mnie podzałałaby chyba tylko wymiotnie

Tak a propos tematu włosów w ogóle, to zerknęłam sobie na listę delikatnych szamponów i nie ma tam Babydream Czy Hipp jest łagodniejszy?
Stary 2011-09-27, 12:35   #42809
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
a jak taki napar uważyć...bo herbatki to nie mogę w żadnej postaci, ale napary mnie wobec tego interesują ze zdwojoną siłą
to może i myszka sypnie przepisem na serum, tak na offtopie ?szukam czegoś z witaminą C, bo podobno przy stosowaniu filtrów dobrze robi serum z witaminą C od czsu do czasu . Ty pewnie też tera\ stosujesz filtry , żeby uniknąć przebarwień, więc może obracamy się w podobnym kręgu zainteresowań jeśli chodzi o witaminę C . tylko upewnij mnie: nie ma w tym żadnego kwasu do złuszcznia? bo tego mi też nie wolno...
To jest kochana bardzo proste serum, z mazideł mam przepis: http://mazidla.com/receptariusz/321.html?task=view Teraz mam na bazie oleju z orzecha włoskiego, bo ładnie i szybko się wchłania z żelem hialuronowym

Nie używam pudrowej formy witaminy C, bo mnie podrażnia, ale ta absolutnie nie i tak ładnie rozpromienia skórę A kwasu żadnego tam nie ma.

A filtry stosuję regularnie, kiedy wychodzę z domu, w domu nie, cały czas mam teraz fotostabilną sorayę spf 30 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,19821,soraya-krem-ochronny-wodoodporny-do-twarzy-spf-30-wysoka-ochrona.html&next=1 - jest tam nawet moja opinia o nim
Stary 2011-09-27, 12:36   #42810
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:

To jest dość ciemny odcień, więc przeważa indygo Proszę, cały skład:
Indigofera Tinctoria (Indigo), Lawsonia Inermis (Henna), Emblica Officinalis (Amla), Eclipta Alba (Bhringaraj), Azadirachta Indica (Neem)
Dziękuję
Cytat:
Pamiętaj, ze zioła mają potencjał wysuszający. Wszystko z umiarem.
Pamiętam, pamiętam Na pewno nie będę jej używała przy każdym myciu. Poza tym zawsze po płukankach używam odżywki b/s więc nie zostawię ich takich wysuszonych samym sobie.
Cytat:
Skąd ja to znam Choć teraz staram się zużyć to, czego mam najmniej
Ja z kolei staram się ostatnio zużyc to czego używam najrzadziej. Będę miała z głowy i będę mogła używac tylko tcyh produktów które lubię
Cytat:
ano. wiem, że mój wujek jest amatorem takiego leczenia i dobrze działa...tylko przestaje być pyszne
Jestem hardkorowym perwersem, kocham mleko z miodem i czosnkiem

Kupiłam dzisiaj Babydream, ostatnio miałam tylko szampon slsem, trochę mnie podsuszył.

Już nie mogę się doczekac farbowania. Niech moje zioła już przyjdą!

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości