Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1424 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 11:58   #42691
gohs
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Witamy kolejną zakręconą

Mi na mocniejszym nawiewie się rozpraszają niestety, nawet jak suszę przy samej nasadzie Ale właściwie nie suszę zbyt długo, na ciepłym nawiewie (nie gorącym) trochę mniej niż 15 minut.
To w sumie też zależy od produktu do stylizacji, bo jak stosuję Niveę FC to faktycznie, trochę się rozlatują, ale np zielony żel z rossmanna mocno skleja włosy i loki wychodzą nienaruszone
Stary 2011-09-26, 12:34   #42692
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Koniecznie napisz Mgiełko, jak efekty Oliwa powinna zmyć się odżywką, dodatkowo zmieszana z odżywką, to jeszcze łatwiej będzie.
oj dużo dzisiaj nowych rzeczy poszło. Więc nawet nie będę wiedziała co zepsuło albo poprawiło sytuacje ;D Ale to nic. Miałam ochote wypróbowac dużo rzeczy nowych. Schnę! Zrobię potem zdjecia.

A ja się własnie tak zastanawiam czy jestem kręcona czy falowana. Ale skoro włosy raz się kręcą/falują a raz nie to chyba zdecydowania falista

Cytat:
Zmywam niedługo orzech włoski
oooo zamierzam sobie sprawić na mazidłach. Powiedz czy faktycznie zauważyłaś przyciemnianie?
Bo ja miodem sie rozjaśniam niby trochę...

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Wybaczcie mi moją nieobecność, ale jakoś ostatnio moja euforia włosowa nieco opadła
hehehe pokaż nam się trochę na zdjęciach, tak lubię twoje włoski

a co do suszenia to ja dzisiaj nie dosuszyłam schnę teraz normalnie...

Cytat:
ale np zielony żel z rossmanna mocno skleja włosy i loki wychodzą nienaruszone
oooo zaraz szukam tego żelu w analizowanym bo ja dalej w fazie "poszukiwania idealnego żelu"

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:41   #42693
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Malinko - Ty masz śliczne włoski, mięciutkie i uwielbiam na nie patrzeć, czego Ty chcesz więcej
żeby bardziej się skręcały, żeby były gęstrze i grubsze, żeby wyglądały świetnie na 3ci dzień
ale to niemożliwe
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Tylko dla porównania- dwie z soboty i dwie z dzis.
no z dzisiaj zdecydowanie lepiej!
Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
wytuliłam, tym bardziej, że on jest taki przytulaśny...w nocy budzę się, a Amber siedzi nade mną, mruczy i próbuję lizać po twarzy może uznał, że krem, który na niej miałam to brud jakiś
ale bidniutki jest, to fakt, boli go i nie daje tego wyczesać, więc wycinam i teraz ma taki łyse boki...
myślałam, że Amber to kicia
Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
dzis mam to zamiar uczynic.. dzięki za wskazówkę.
pięknie Ci ten kolor wyszedł!!! i jakie masz eleganckie falki typu retro..
oczywiście na te suche to b/s miałam napisać

a mój kolor, to są popłuczyny popłuczyn nie wygląda to za fajnie na żywo teraz, kusi mnie bardzo malowanie

a ten Twój kolor ze zdjęcia bardzo ładny, taki naturalny

Kasieni wstawiaj włoski jak najszybciej

Mgiełko dla mnie Ty jesteś kręcona, bo to co się na dole robi to kręcone zdecydowanie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-26 o 12:45
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:41   #42694
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

hehehe pokaż nam się trochę na zdjęciach, tak lubię twoje włoski

a co do suszenia to ja dzisiaj nie dosuszyłam schnę teraz normalnie...

oooo zaraz szukam tego żelu w analizowanym bo ja dalej w fazie "poszukiwania idealnego żelu"
Dzisiaj włoski spięte, próbowałam wrzucić zdjęcie, ale mi net w pracy szwankuje może wieczorem się uda. A dzisiaj może się zakokosuję na noc, więc rano mycie i suszenie
Ten żel mi nie do końca podpasował przy naturalnym schnięciu, ale właśnie z dyfuzorem się fajnie sprawdza
Stary 2011-09-26, 12:56   #42695
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
k najszybciej
Mgiełko dla mnie Ty jesteś kręcona, bo to co się na dole robi to kręcone zdecydowanie
no nie wiem... to mam mieszane w takim razie zachowujące się jak fale - znikają bez ostrzeżenia

Cytat:
Dzisiaj włoski spięte, próbowałam wrzucić zdjęcie, ale mi net w pracy szwankuje może wieczorem się uda. A dzisiaj może się zakokosuję na noc, więc rano mycie i suszenie
Ten żel mi nie do końca podpasował przy naturalnym schnięciu, ale właśnie z dyfuzorem się fajnie sprawdza
oooo to pokaż jak dzisiaj się uda, a jutro to koniecznie

ja suszę dyfuzorek zawsze więc może akurat... ale najpier ten pomaranczowo czarny z rossa kupię...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:02   #42696
agatron77
Raczkowanie

Cześć Lokaski
Gdyby ktoś był ciekaw działania oleju jojoba, to napiszę, że wczoraj nałożyłam jako dodatek do KALLOSA przed myciem. Włosy po tym bardzo miękkie, skręt jest, bo włosy się skróciły, ale średnica loków znacznie mniejsza niż normalnie. Puchu też sporo.
W ubiegłym tygodniu nałożyłam też sam olej przed myciem, ale obciążył mi włosy mimo umycia szamponem.
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:20   #42697
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
oj dużo dzisiaj nowych rzeczy poszło. Więc nawet nie będę wiedziała co zepsuło albo poprawiło sytuacje ;D Ale to nic. Miałam ochote wypróbowac dużo rzeczy nowych. Schnę! Zrobię potem zdjecia.

oooo zamierzam sobie sprawić na mazidłach. Powiedz czy faktycznie zauważyłaś przyciemnianie?
Bo ja miodem sie rozjaśniam niby trochę...
Wiesz co, używam już go trochę i przyciemnienia nie zauważyłam, wręcz właśnie takie delikatne refleksy, bo używam też jednocześnie miodu
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:28   #42698
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
przeczytałam post, bardzo inspirujący . jest w nim mowa o spaniu na satynowej poduszce...mogę więc spać z rozpuszczonymi włosami na satynie i będzie ok? bo one nie lubią wiązania na noc, te moje włosięta, oj nie...(co dziwne, bo na dzień warkocz im nie przeszkadza )?
Ja zamiast spać na satynie włosy w satynę zawijam.
Biorę gładką jedwabną chustkę, składam po przekątnej, opuszczam głowę w dół, przykładam do karku, krzyżuję rogi na czole i zawiązuję na
karku.
Tak jak kosmarka w tym poście, tylko kończę na obrazku nr 4.
Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość

Nie widzisz zdjęć? Kliknij tutaj!
Śpię z włosami przerzuconymi przez poduszkę i jest lepiej rano niż jak śpię bezpośrednio na bawełnianej poduszce, naprawdę Wam polecam.
Testuję ten sam sposób z wilgotnymi włosami i też jest ok.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc

Edytowane przez Volyova
Czas edycji: 2011-09-26 o 13:30
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:31   #42699
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Cześć wiem, że rzadko się udzielam ale za wami nie sposób nadążyć Mam taki żel z aloesem i zastanawiam się czy na włosy mogę nałożyć czy po prostu mi wypali dziury w głowie

Skład: (Aloe) Leaf extract, Water(aqua), Glycerin, Methyl, Propyl, Ethyl, Buty Paraben&Phenoxyethanol, carbomer, triethanolamine

ktoś się na tym zna ?
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:36   #42700
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
rozumiem
ja swego czasu natknęłam się tu na wizazu na informację, że jest jakiś sklep internetowy gdzie można zamówić amle i inne te specjały i odebrać osobiście gdzieś właśnie w Lublinie
O, nie pamiętasz może co to za sklep?

A adres tego kiosku to Leonarda 18 Kupiłam tam dziś capitavit i korę dębu Do tego capitavit kupiłam za 6,50 czyli 80gr taniej niż na dozie korę dębu w sumie też tanio bo 2,70/100g. Zapomniałam tylko zapytac czy jest olejek rozmarynowy, ale to innym razem.

Moja ukochana henna i indygo wróciły na allegro, dzisiaj zamawiam

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:48   #42701
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewalucja Pokaż wiadomość
Cześć wiem, że rzadko się udzielam ale za wami nie sposób nadążyć Mam taki żel z aloesem i zastanawiam się czy na włosy mogę nałożyć czy po prostu mi wypali dziury w głowie

Skład: (Aloe) Leaf extract, Water(aqua), Glycerin, Methyl, Propyl, Ethyl, Buty Paraben&Phenoxyethanol, carbomer, triethanolamine

ktoś się na tym zna ?
Skład prosty, wyciąg z aloesu, woda, gliceryna i seria parabenów - one mogą podrażnić skalp, więc uważaj
Stary 2011-09-26, 14:50   #42702
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Co to za narzędzie, dźwignia Bardzo przyjemnie się wyciska :P
Dobra dźwignia nie jest zła
Cytat:
Jest dobrze ale mogło być lepiej.

Jeśli Cię to pocieszy, zrobiłam ostatnio czyszczenie Barwą rzepową. Dwukrotne... Nie wiem, gdzie się drapać
Cytat:
Do dzieła U Was w cywilizacji może coś się trafi ;P
Taa... back to the roots - kupiłam Nivea FC balsam do loków.
Dalej mi nie pasuje
Cytat:
Hm ;] Czyżby? :/
owszem.
Cytat:
za cięzki? to może jutro umyję tylko glorią i nałożę waxa classica. Tylko co potem? trzeba zabezpieczac, to absolutnie niezbedne? Ja od dosc dawna psikam tą owocowa schauma i nawet nieźle mi robiła reanimację, więc Amodimethicone chyba dobrze znosze, bo di- juz nie. Po tym pantene mocno się rozkręcają. Ale tym razem nie psiknę, zeby zorientowac się co i jak.
Kombinuj
Nie porównywałabym jednak amodimethiconu z b/s w spreju z amodimethiconem z d/s w kremie. Mogą być zupełnie różne stężenia i włos inaczej powleczony.
Zabezpieczanie... tak naprawdę zależy od włosów. Moje bardzo tego potrzebują, Twoje nie muszą. Możesz choćby nie dopłukać odżywki d/s i tę warstewkę potraktować jako zabezpieczającą. Dla mnie to za mało, Tobie może wystarczyć.
Cytat:
nie wiedziałam, ze włosy naprawde sie zmieniają. uwazałam, ze jak trafiłam swoja pielęgnację, to juz w ciemno mam spokoj.. jak się myliłam.
Cóż, też musiałam wrócić swoim honor - niezniszczone są zupełnie inne niż te z samego początku pielęgnacji.
Cytat:
naprawde Ci sie podoba? dziękuję
bardzo
Cytat:
tylko ja mam takie wyrzuty sumienia, ze te moje włoski katuje co miesiac farbą
rozgrzesza Cię optymalna pielęgnacja
Cytat:
jednoczesnie nie jestem juz pewna jaki mam prawdziwy kolor. z kolejnej strony boję się, ze po 30stce to troche za pozno na zapuszczanie swojego koloru

Przepraszam, ale te 30 lat to jakaś cezura? Ja nadal czuję się jakbym miała 13 lat W teorii powinnam chodzić w długich spódnicach, mieć już kilkoro dzieci, spore gabaryty i wiecznie spięte włosy zrobione na rudo albo jajeczno-żółto? Bez przesady!
Fakt, nie założę miniówki, bo to już nie to i nie odczuwam konieczności pokazywania tak sporej ilości nóg (zresztą nogi i tak idą na boki ), ale szpilki, naturalne, rozpuszczone włosy - czemu nie?
Jeśli wiesz, że dokładnie tego chcesz, to wiek nie ma znaczenia! Przecież nikogo nie krzywdzisz naturalnym kolorem włosów.
Cytat:
Napisane przez aneta501 Pokaż wiadomość
Ja po roku "pieszczenia się" z moimi włosami nie mogę się pochwalić aż tak spektakularnymi efektami - choć efekty widać
Witaj. Podejrzewam, że jedynie właścicielka włosów nie dostrzega efektów. Czekamy na zdjęcia
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja na razie nakładałam jeszcze na ten krem gumę do włosów. Trochę to pomagało... Generalnie krem jest świetny, ale jako odżywka do włosów. Jako coś do podkreślenia skrętu, nie sprawdza się
W ramach akcji back to the roots musiała się rozpocząć ze względu na rosnące zużycie odżywek bez spłukiwania sprawdzam tę Niveę właśnie jako b/s.
Chatul ten balsam Ziai wygląda niezwykle interesująco
Piszesz, ze się sprawdza, a jak z holdem? Długo utrzymuje włosy?

Bryzejdo cieszę się, ze wróciłaś
Dodam jedynie, ze skoro służą Ci silikony czy inne polimery, to nie powinnaś z nich rezygnować. Zresztą taki pomysł zrodził się już dawno temu... aż dziw bierze, że tyle wytrwałaś w cg, skoro włosy lubią nieco podrasowaną silikonowo pielęgnację.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-09-26 o 14:52
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:57   #42703
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Chatul ten balsam Ziai wygląda niezwykle interesująco
Piszesz, ze się sprawdza, a jak z holdem? Długo utrzymuje włosy?
Zależy. Jak pod nim mam jeszcze jakąś odżywkę to dość długo trzyma włosy. Jak odżywki nie ma, to nie trzyma ich aż tak długo. I przede wszystkim fryzura dość szybko przestaje być ładna.
Stary 2011-09-26, 14:58   #42704
PannaJoanka
Raczkowanie

Cześć, Dziewczyny to mój pierwszy post w tym wątku, jestem dopiero początkującą włosomaniaczką. Martwi mnie nadejście jesieni/zimy... gdyż ja moich kręciołków NIE MOGĘ suszyć suszarką, bo wychodzi z nich jakiś wielki puch (bez względu na to czy nakładam piankę czy żel)... Włosy właściwie mogę myć tylko rano, żeby uzyskać zadowalający efekt, a w zimie o poranku naturalne schnięcie będzie niewykonalne. Czy Wy też macie taki problem puszu i niezdefiniowanych loków po suszeniu?

A tak offtopowo - byłam przedwczoraj na imprezie i spotkałam kolegę, który zadał mi bardzo dziwne pytanie: czy jako kręconowłosa czuję się "lepsza" od kobiet z prostymi włosami? Powiedział, że zauważył taką tendencję u kręconowłosych, ale dodał, że myśli, że to słuszne, bo dziewczyny o kręconych włosach są większymi indywidualistkami, traktują je jako skarb, są mocniejszymi osobowościami i są z reguły piękniejsze od prostowłosych w sumie zabawny punkt widzenia.
Stary 2011-09-26, 14:59   #42705
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Cytat:
Skład prosty, wyciąg z aloesu, woda, gliceryna i seria parabenów - one mogą podrażnić skalp, więc uważaj
dziękuję bardzo będę ostrożna
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:17   #42706
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PannaJoanka Pokaż wiadomość
Czy Wy też macie taki problem puszu i niezdefiniowanych loków po suszeniu?
A czy korzystasz z dyfuzora? Jak zabezpieczasz i stylizujesz włosy po umyciu?

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:19   #42707
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć, Dziewczyny to mój pierwszy post w tym wątku, jestem dopiero początkującą włosomaniaczką. Martwi mnie nadejście jesieni/zimy... gdyż ja moich kręciołków NIE MOGĘ suszyć suszarką, bo wychodzi z nich jakiś wielki puch (bez względu na to czy nakładam piankę czy żel)... Włosy właściwie mogę myć tylko rano, żeby uzyskać zadowalający efekt, a w zimie o poranku naturalne schnięcie będzie niewykonalne. Czy Wy też macie taki problem puszu i niezdefiniowanych loków po suszeniu?
Witaj
A suszysz z dyfuzorem, czy normalnie, napisz też, jaką siłą nadmuchu.
Stary 2011-09-26, 15:20   #42708
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

A tak offtopowo - byłam przedwczoraj na imprezie i spotkałam kolegę, który zadał mi bardzo dziwne pytanie: czy jako kręconowłosa czuję się "lepsza" od kobiet z prostymi włosami? Powiedział, że zauważył taką tendencję u kręconowłosych, ale dodał, że myśli, że to słuszne, bo dziewczyny o kręconych włosach są większymi indywidualistkami, traktują je jako skarb, są mocniejszymi osobowościami i są z reguły piękniejsze od prostowłosych w sumie zabawny punkt widzenia.
No ciekawe ma podejście W sumie pewnie jest w tym trochę racji

Dorzucam obiecane zdjęcie upiętych włosów, tylko zastanawiam się czy ono lokasom aby nie szkodzi. Starałam się jak najluźniej je spiąć, trzymakją się tylko na jednej żabce i kilku wsuwkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dfgh.jpg (93,3 KB, 77 załadowań)
Stary 2011-09-26, 15:23   #42709
ojala
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo i się podoba skret od góry włoski delikatne.. a puchem się nie przejmuj tak bo wyglada fajnie a bez stylizacji to ja mam wielkie nic. Takze czekam na twoje PO stylizacji.
Niedługo pewnie naskrobię coś w codzienniku

Cytat:
dlatego najpierw zrobię odcien z perfect mousse 800 sredni blond ktory wychdozi jak ciemny naturalny blond i który juz robiłam- dodaje zdjecie z zeszłego roku.
Piękny! Gdyby nie to, że obiecałam sobie nie farbować włosów w najbliższym czasie, to już byłabym w drodze do Rossmanna Ach...
ojala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:24   #42710
PannaJoanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
A czy korzystasz z dyfuzora? Jak zabezpieczasz i stylizujesz włosy po umyciu?
Niestety nie mam suszarki z dyfuzorem, myślisz, że byłby to dobry zakup na przetrwanie zimy? Po myciu zawsze nakładam Joannę b/s (len i rumianek, cytryna i miód) na ociekające wodą włosy, potem czeszę grzebieniem z szerokimi zębami, na koniec nakładam żel lniany. Odciskam mokre włosy w t-shirt, potem robię plunking. Jeśli wyschną naturalnie - są świetne, jeśli nie mam czasu i muszę użyć suszarki - jest koszmarek Mam w suszarce 2 stopnie, niestety ciepłego nadmuchu. Zazwyczaj używam tego pierwszego, bo jak użyję mocnego, to moje loki się prostują... suszę też głową w dół, żeby zyskać na objętości.

Edytowane przez PannaJoanka
Czas edycji: 2011-09-26 o 15:27
PannaJoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:29   #42711
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie mam suszarki z dyfuzorem, myślisz, że byłby to dobry zakup na przetrwanie zimy? Po myciu zawsze nakładam Joannę b/s (len i rumianek, cytryna i miód) na ociekające wodą włosy, potem czeszę grzebieniem z szerokimi zębami, na koniec nakładam żel lniany. Odciskam mokre włosy w t-shirt, potem robię plunking. Jeśli wyschną naturalnie - są świetne, jeśli nie mam czasu i muszę użyć suszarki - jest koszmarek
I tu pewnie masz odpowiedź - dla kręconowłosych dyfuzor Kiedyś, raz jeden jedyny suszyłam bez - miałam na głowie takie 'niewiadomoco' Ani to pokręcone, ani proste, sianko i raczej nieartystyczny nieład.
Stary 2011-09-26, 15:31   #42712
ojala
Raczkowanie

Cytat:
Niestety nie mam suszarki z dyfuzorem, myślisz, że byłby to dobry zakup na przetrwanie zimy? Po myciu zawsze nakładam Joannę b/s (len i rumianek, cytryna i miód) na ociekające wodą włosy, potem czeszę grzebieniem z szerokimi zębami, na koniec nakładam żel lniany. Odciskam mokre włosy w t-shirt, potem robię plunking. Jeśli wyschną naturalnie - są świetne, jeśli nie mam czasu i muszę użyć suszarki - jest koszmarek Mam w suszarce 2 stopnie, niestety ciepłego nadmuchu. Zazwyczaj używam tego pierwszego, bo jak użyję mocnego, to moje loki się prostują... suszę też głową w dół, żeby zyskać na objętości.
Próbowałaś ugniatania dłonią w czasie suszenia z głową w dół? Mnie to zawsze pomagało i loki wychodziły bardzo ładne... Ale w dyfuzor warto zainwestować i tak
ojala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:33   #42713
PannaJoanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojala Pokaż wiadomość
Próbowałaś ugniatania dłonią w czasie suszenia z głową w dół? Mnie to zawsze pomagało i loki wychodziły bardzo ładne... Ale w dyfuzor warto zainwestować i tak
ZAWSZE tak właśnie zagniatam włosy w czasie suszenia. Wmawiałam sobie, że to nieźle zastąpi dyfuzor, jednak to nie była prawda... W takim razie zacznę się rozglądać po allegro, może to właśnie w tym tkwi mój problem! Dzięki, Dziewczyny!
Stary 2011-09-26, 15:35   #42714
LashStylist
BAN stały

Cześć, można dołączyć? Już kiedyś tu pisałam (ze 2-3posty haha)ze starego konta, ale wróciłam znowu do prostowania i znowu się opamiętałam i wracam, jako syn marnotrawny. Zabieram się za pielęgnacje, kupa pracy przede mną.
A w załącznikach zdjęcia mojego siańska
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg looki.jpg (97,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg loki3.jpg (70,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg loki2.jpg (124,5 KB, 48 załadowań)
LashStylist jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:36   #42715
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:

Dorzucam obiecane zdjęcie upiętych włosów, tylko zastanawiam się czy ono lokasom aby nie szkodzi. Starałam się jak najluźniej je spiąć, trzymakją się tylko na jednej żabce i kilku wsuwkach
Nie mogę się powstrzymac. Masz piękne kolczyki! Skąd?

Stary 2011-09-26, 15:37   #42716
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zależy. Jak pod nim mam jeszcze jakąś odżywkę to dość długo trzyma włosy. Jak odżywki nie ma, to nie trzyma ich aż tak długo. I przede wszystkim fryzura dość szybko przestaje być ładna.
Ja tak na szybką, bo już lecę do domu i na spotkanie ze stolarzem...

Dziękuję Może się zaopatrzę, bo wit. A (fakt, w uboższej formie, ale zawsze) kusi. Zresztą bardzo lubię Ziaję

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:38   #42717
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Nie mogę się powstrzymac. Masz piękne kolczyki! Skąd?
Heh, thnx Kolczyki z bieszczadzkiego kiermaszu rękodzieła
Stary 2011-09-26, 15:46   #42718
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Heh, thnx Kolczyki z bieszczadzkiego kiermaszu rękodzieła
Noż kurczę, a myślałam że może gdzieś z internetu.

Dałam rzepie wczoraj ostatnią szansę. Włosy mi po niej lecą jak głupie więc pokornie wracam do Nerila.

Stary 2011-09-26, 16:21   #42719
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Czy Wy też macie taki problem puszu i niezdefiniowanych loków po suszeniu?
1. Przede wszystkim dyfuzor (okrągły), pomoże Ci "utrzymać" włosy przy suszeniu bez rozwiewania. Ja mam ochotę na suszarkę Babyliss, którą większość poleca, ale na razie mam najtańszą, za punkty z Carrefoura z dyfuzorem i sprawdza się świetnie

2. Nałóż wiecej zabezpieczenia ( żelu) u mnie dyfuzor go "zjada".

Ja ogólnie staram się jak najbardziej nawilżyć i delikatnie odbiążyć włosy, nie spłukuje do końca odżywki d/s na to joanna b/s i żel.

Eloe kochana, powiedz mi jak używasz KCCC?? Od razu na mokre przed, po odżywce i ile dajesz?? Bo o ile stosowałam go wcześniej bez suszenia ( i właśnie nie pamiętam w którym momencie go nakładałam) byłam zachwycona i poleciłam bratu kupić od razu drugie pudełeczko. A ostatnio właściwie rzadko efekt jest taki fajny. Może to przez dyfuzor? Niby daję go troszkę więcej niż wcześniej.
W ogóle mam problem z nakładaniem produktów po umyciu włosów( nawet na ociekające), bo przy nakładaniu produktów oddziela się mnóstwo pojedynczych włosów i potem robi się puch.
Stary 2011-09-26, 16:46   #42720
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LashStylist Pokaż wiadomość
Cześć, można dołączyć? Już kiedyś tu pisałam (ze 2-3posty haha)ze starego konta, ale wróciłam znowu do prostowania i znowu się opamiętałam i wracam, jako syn marnotrawny. Zabieram się za pielęgnacje, kupa pracy przede mną.
A w załącznikach zdjęcia mojego siańska
Śliczne włosy! Bardzo fajny skręt, witamy

Przepraszam dziewczyny, wyczytałam wszystko ale nie mam siły cytować.
Dzięki za odpowiedzi odnośnie tych podrażnień.
Próbowałam wczoraj zrobić te peeling skalpu ale po parunastu okrężnych ruchach mi się znudziło
Widziałam gdzieś pytanie o grzywkę. No cóż, ja prostuję grzywkę, ale tylko w takiej wersji siebie lubię. Grzywkę mam na skos a skoro włosy przy głowie są jedynie lekko falowane to ta grzywka łagodnie przechodzi to tych fal a fale w skręty na dole.

Zmieniłam dziś kolejność, jako pierwsze O użyłam Kallosa a jako drugie O Isany Babassu. Nałożyłam wczoraj bardzo dużo odżywki b/s Joaśki i przeczesałam z nią włosy palcami, odcisnęłam i później powtórzyłam procedurę z żelem lnianym. Zarówno odżywki dałam dużo jak i żelu (żelu to bardzo duuuuużo) ale efekt dzisiaj super. O dziwo puchu prawie nie było, włosy może trochę bardziej obciążone niż zwykle i miejscami dużo prostsze ale mięciutkie w dotyku, takie milusie i jest dużo partii, które skręcają się w fajne rulony
Wcześniej dosyć oszczędnie dawałam odżywkę b/s i dużo mniej żelu ale chyba zacznę dawać obficie.

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości