Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 21:46   #1471
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Co do fotelików Lila jeździ w Maxi Cosi Cabrio Fix 0-13kg a też powoli zaczyna się nie mieścić, ale zamierzam w nim ją wozić tak długo jak się da, dopóki nie będzie stabilnie siedzieć i się nie drzeć że jedzie tyłem

Filip w nim jeździł i przesadzaliśmy go po 10tym miesiącu, a była wtedy zima i mieścił się jeszcze w kombinezonie, mam nadzieję że do jaakiegoś maja mała pojeździ w tym..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:50   #1472
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja kupiłam fotelik renolux od 0-18 i mały jeździ tyłem do kierunku jazdy samochodu w pozycji półleżącej .... a jak będzie siedział to odwrócę go przodem, fotelik jest ogromny masywny i jestem mega zadowolona ... na pewno posłuży ze 2 lata bo jak powyciągam te wkładki to całkiem spore dziecko jeszcze się tam zmieści

Evwewe ja też nie pójdę na macierzyński chodź nawet jakbym poszła na te pół roku to i tak nie odłożyłabym kasy na dom ..... no ale cóż jak mus to mus i niestety pewno w marcu trzeba będzie małego zostawić babci
ja odlozyc nie odloze, ale chcemy wziac kredyt ten z dofinansowaniem, wiec musze wrocic do pracy bo sam sie splacac nie bedzieehh zycie
ja mam fotelik recaro young sport

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2011-12-28 o 21:52
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:01   #1473
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam fotelik renolux od 0-18 i mały jeździ tyłem do kierunku jazdy samochodu w pozycji półleżącej .... a jak będzie siedział to odwrócę go przodem, fotelik jest ogromny masywny i jestem mega zadowolona ... na pewno posłuży ze 2 lata bo jak powyciągam te wkładki to całkiem spore dziecko jeszcze się tam zmieści

Evwewe ja też nie pójdę na macierzyński chodź nawet jakbym poszła na te pół roku to i tak nie odłożyłabym kasy na dom ..... no ale cóż jak mus to mus i niestety pewno w marcu trzeba będzie małego zostawić babci
no właśnie gdybym od razu kupiła od 0 do 18kg to inny temat ale jak mam 0-13 i czeka juz 9-18 to juz za późno na zmiany
gdybym na początku ciąży miała tą wiedzę co teraz to byłoby łatwiej

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Co do fotelików Lila jeździ w Maxi Cosi Cabrio Fix 0-13kg a też powoli zaczyna się nie mieścić, ale zamierzam w nim ją wozić tak długo jak się da, dopóki nie będzie stabilnie siedzieć i się nie drzeć że jedzie tyłem

Filip w nim jeździł i przesadzaliśmy go po 10tym miesiącu, a była wtedy zima i mieścił się jeszcze w kombinezonie, mam nadzieję że do jaakiegoś maja mała pojeździ w tym..
też bym chciała jak najdłuzej go wozić ale widać mój łobuz ma inne plany i za szybko rośnie na złość mamie i tacie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:10   #1474
madzia1k1
Raczkowanie

Chelsea, Justyna, Patik - tescik kupiony

W klubie trochę nas
Spadam spać.

Byłam w klubie i jeszcze napiszę rzecz bardzo oczywistą: PIĘKNE SĄ NASZE DZIECIACZKI I ICH RODZICE TEZ NICZEGO SOBIE

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:10   #1475
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dziubku, Scio ja tez chce z wami moge??
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:18   #1476
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Jasne

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:21   #1477
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

ja mam fotelik od 9-36 kg z regulacja oparcia
zdjec nie porownam bo nie naleze do klubu, ale mysle ze wszystkie dzieci cuuudddne sa
Stary 2011-12-28, 22:38   #1478
brumek
Zakorzenienie

Bry wieczór

Jacieeee - składam reklamację - u nas te bandamki są po 15,99

A u nas już trzeci wieczór z rzędu Tymek uspypia, po czym się wybudza, jest 10 minut lekkiego marudzenie i zasypia dalej. Lepiej niż było, ale i tak to nie to co kiedyś, gdy go po prostu kładłam i był spokój do rana Choć nie narzekam, bo to i tak idealne zasypianie porównując do większości niemowlaków

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Te nasze sierpniaczki, to takie spiochy sa . A Tymek ile ma drzemek w ciagu dnia, bo Malwinka to moze ze dwie po 30 minut. .
Tymek w zasadzie nie śpi wcale w dzień Czasami przyśnie na spacerze, ale nie na dłużej niż 15020 minut. I czasami, ale już bardzo rzadko, w samochodzie, ale to tez góra kilka minut.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku jak byś była w Kaphal i były te bandamki to byś mi kupiła ze dwie bo cena super
Kochana, byłam w Kaphal, ale dopiero teraz przeczytałam Twojego posta I owszem, kupiła dwie taki chustki Tymkowi, ale u nas nie były przecenione i zapłaciłam 15,99 za każdą. Jesteś zainteresowana? Bo pewnie jeszcze w tym tygodniu będę w jakimś CH, to mogę Ci kupić. Z tym że ich jest dużo wzorów i musiałabyś powiedzieć, co Ci się podoba.
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj na zakupach, sobie nic nie kupiłam, za to męża i Domka obkupiłam. Mąż się śmiał, że chyba jakaś chora jestem, że siebie ominęłam
To tak samo jak ja dzisiaj Tymek coś dostał, mąż tez, a dla siebie nic nie miałam ochoty kupować, co się nigdy wcześniej nie zdarzało
A mąż to psim swędem się załapał, bo weszłam do Endo kupić coś Tymkowi, ale w końcu wyszłam z piżamą dla męża

Cytat:
Nie wiem co z tym sylwestrem mam robić Wiem, że mężowi zależy żeby iść, a ja z jednej storny bym poszła a z drugiej chciałam tego sylwestra spędzić z Domuszkiem...
My na pewno w domku zostajemy. We trójkę Mamy dwie propozycje, ale ja najbardziej chcę posiedzieć tylko z moimi chłopakami i to w domku właśnie, bo tu Tymcio najlepiej się czuje
Bez niego wyjście w ogóle nie wchodzi w grę, bo ani ja, ani mój mąż nie wyobrażamy sobie jeszcze zostawić go komukolwiek Jesteśmy jak takie dwie zaborcze kwoki

A jak uczulenie Nateczko? Rozmawiałaś o tej nowej maści z drugim alergologiem?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a wogóle to mój Milky konczy dziś 4 miesiące kiedy to zleciało
was
Brawo Jasiu

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Co do wagi, moja tez stanela.. mialam dzika nadzieje, ze zobacze z przodu 4.. a tu dupa, 51,5 kg. czyli do wagi sprezd ciąży 7,5 kg. zl zl zle, wielki smut.
A ile masz wzrostu?

Cytat:
Co do pobytu u teściówki - porażka.. moze ona ii mila, moze i kocha moja Zuzie.. al w ogól ni liczy si z moim zdaniem w kwastii dzicka!
mówie:
1. ni sadzać - ona sadza jak tylko z pokoju wyjde i podpiera poduchami ze wszech stron
2. mowie, kłaść na płaskim - ona kładzie na koldrze i poduszce i udaje z e nie slyszy jak prosze, zeby zarała dziecku spod grzbietu posciel..
3. chciala jej wczoraj ugotowac zupe na cielecinie, al taka na wywarze miesnym.. mowie, nie wolno! ona si obruszyla, ze te sloiki to o kant dupy , ze jej dzieci wszystko jadly i zyja..
4. jak nie widze, do ddaje Zuzce do buzi chleb, wedliny, cukierki!!! i mowi, z ona sie tylko bawi
5. ja mówie, ż dzicko chce isc spac, bo widze.. z rszta ryczy na pół bloku.. co slysz? ' oo nie, ona sie tylko bawi'..
6. w srodku nocy poslyszala, z Zuzka sie przbudzila.. przybigla, podniosla ja, zapalila wszystki swiatla, zaczela z nia tanczyc i spiewac a na koniec posadzila w krzselku do karmienia bo chcili zobaczyc, jak wyglada.. i tak rozbudzonego dzieciaka mi oddala i poszla spac, bo jutro do pracy..
Boże, Cookie co za idotka Słuchaj, nie chcę starszyć, ale to jest nie tylko upierdliwość z jej strony, ale też rażąca lekkomyślność i może dziecku krzywdę kiedyś zrobić! Wszystko co opisałaś to po prostu gęsią skórkę we mnie wywołuje Co za babsko nienormalne!

Cytat:
Juz odzwyczaiłam się od takiego łażenia po sklepach ( a kiedyś sprawiało mi to taką przyjemność! ). Teraz wpadam chcę kupić coś konkretnego i jak najszybciej wyjść. Wkurzają mnie te tłumy, kolejki, rozwydzone małolaty.. chyba robię się stara i zgorzkniała..
Mam identycznie Macierzyństwo to, jak widać, dobry sposób na oszczędzanie, poprzez zmniejszenie wydatków na ciuchy i kosmetyki

Cytat:
Dziubek ja dietkuje razem z Tobą. Założymy se wątek odchudzaniowy w klubie

Ja tez mogę na wizażową imprezę.
JA tez chcę na imprezę i też chcę do klubu dietowego

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Aha Brumku muszę Ci... podziękować! Dzieki Twojemu blogowi pokochałam SUSHI Teraz jemy je dość często. Robiłam tez pierś w cieście francuskim i wyszła genialna, do tego różowe winko... pyszności
Jak mi miło
Sushi to dla mnie pokarm bogów i nie ma tygodnia zebyśmy sobie nie poszli na taką wyżerkę. W domu to od porodu ani razu nie robiłam.
A ta pierś to fajna sprawa, bo jest szybciutka i łatwa w przygotowaniu, a wizualnie i smakowo robi wrażenie na gościach

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
w ciąży martwiłam się że za dużo przytyję, przytyłam troche, ale po ciąży żrę jakby mi za to płacili, ciąglę jestem głodna i słodycze smakują mi jak nigdy, jak tak dalej pójdzie będę gruba jak bania
w ogóle mam doła i już
Łączę się z Tobą w tym bólu

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
To co , jutro rano ściskamy kciuki?
Stary 2011-12-28, 22:38   #1479
iwonap79
Raczkowanie

witam się poświątecznie i uciekam nadrabiać- 26 stron!!!!
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:46   #1480
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

no marysia padla wrescie - TZ ja uspil.
o co chodzi z tym testem bo nie doczytalam tego??chyba malo uwazna bylam
Stary 2011-12-28, 22:50   #1481
agadus
Wtajemniczenie

heloł
u nas średnio, Nati ma czerwone gardełko i dostała bactrim, ja tez tyloko,że w tabletkach, biedna Nati jeszcze nosek ma lekko zapchany, a Oliwka już lepiej i dalej pulneo, ale na szczęście nie antybiotyk
a moja Nati jescze nie śpi , usnęła ok 21.30 i pospała z pół godzinki, od tamtej pory nie śpi, teraz ją tż nosi na rękach, bo mi coś ostatnio kręgosłup siada i w ogole jakas jestem połamana, glowa mnie boli i z nosa cieknie, no ale co się dziwić jak za oknem zgnilizna, w sumie mamy zimową wiosnę, jeszcze trochę a forsycję bądą kwitły

Jasiu

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:54   #1482
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku właśnie sprawdziłam, że W naszej kieleckiej galerii jest Kapphall to sobie podjade w przyszłym tygodniu. Ale dziękuje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 22:56   #1483
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Byłam w klubie i jeszcze napiszę rzecz bardzo oczywistą: PIĘKNE SĄ NASZE DZIECIACZKI I ICH RODZICE TEZ NICZEGO SOBIE
oj tak zgadzam się
w klubie cudowne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1)A u nas już trzeci wieczór z rzędu Tymek uspypia, po czym się wybudza, jest 10 minut lekkiego marudzenie i zasypia dalej. Lepiej niż było, ale i tak to nie to co kiedyś, gdy go po prostu kładłam i był spokój do rana Choć nie narzekam, bo to i tak idealne zasypianie porównując do większości niemowlaków

2) Tymek w zasadzie nie śpi wcale w dzień Czasami przyśnie na spacerze, ale nie na dłużej niż 15020 minut. I czasami, ale już bardzo rzadko, w samochodzie, ale to tez góra kilka minut.

3)Brawo Jasiu

Ad 1) u nas też 1 lub 2 wybudzenia, zadziałała suszarka
Ad 2) u nas na odwrót ostatnio bo Jaś śpi bardzo dużo w dzien
2 drzemki po 40-60 min + jedna pospacerkowa tak ok 1,5-2 godzin
i noc 12 godzin z 1 lub 2 pobudkami na jedzenie

wiec nie moge narzekać
Ad3)
Stary 2011-12-28, 22:56   #1484
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

Madzia ja nie mam cierpliwości do przewijania. Agata za wszelką cenę chce mi zabrać chusteczki Tez jej musze zająć czymś ręce, najczęściej kremale i tak go wyrzuca jak chustki w zasięgu ręki są

to i ja sie dolanczam
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 23:03   #1485
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Jasiek chłopie BUZIAKI

Cytat:
Czasami przyśnie na spacerze, ale nie na dłużej niż 15020 minut.
długawo

Cytat:
Jak mi miło
Sushi to dla mnie pokarm bogów i nie ma tygodnia zebyśmy sobie nie poszli na taką wyżerkę. W domu to od porodu ani razu nie robiłam.
A ta pierś to fajna sprawa, bo jest szybciutka i łatwa w przygotowaniu, a wizualnie i smakowo robi wrażenie na gościach
A ja robiłam śledzie na rodzynkami, te z przecierem. I zupe krem z ziemniaków

Cytat:
Kochana, byłam w Kaphal, ale dopiero teraz przeczytałam Twojego posta I owszem, kupiła dwie taki chustki Tymkowi, ale u nas nie były przecenione i zapłaciłam 15,99 za każdą. Jesteś zainteresowana? Bo pewnie jeszcze w tym tygodniu będę w jakimś CH, to mogę Ci kupić. Z tym że ich jest dużo wzorów i musiałabyś powiedzieć, co Ci się podoba.
Pokażcie te chusty, bo nie wiem o co cho

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 23:15   #1486
patik87
Zakorzenienie

Nie śpię
Piszę mgr, ale już mi się odechciało i musiałam wyciągnąć z paska Was i zjeść milkę z orzechami.

Cookie ale ona ma pomysły W nicy do krzesełka dziecko wkładać. Które nie siedzi Ja Ty z nią wytrzymasz>?
A M. został sam w Kołobrzegu? i jak się zapatruje na Twoją decyzję?

Dziubek o takie cyrki? pfff to mi dopiero podpucha.

Woduqa poprawka będzie, nie wiem czy w formie testu, za to kolejny absurd: wykład o godzinie 18, a po wykładzie egzamin na którym obowiązuje również materiał wykładu który odbębni 10 minut wcześniej

Madzia oj rób teraz test
Stary 2011-12-28, 23:21   #1487
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
długawo

A ja robiłam śledzie na rodzynkami, te z przecierem. I zupe krem z ziemniaków

Pokażcie te chusty, bo nie wiem o co cho
1. No to wydało się, jakiego mam śpiocha
2. Równiez mi miło
3. A o coś podobnego do tego: http://www.tublu.pl/Pomyslowy_Dobrom..._bandamka.html
Stary 2011-12-28, 23:22   #1488
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Na sylwka to i ja sie pisze. Tez zostajemy w domku. Co przynieść??

Cytat:
Co do wagi, moja tez stanela.. mialam dzika nadzieje, ze zobacze z przodu 4.. a tu dupa, 51,5 kg. czyli do wagi sprezd ciąży 7,5 kg. zl zl zle, wielki smut.
Co do pobytu u teściówki - porażka.. moze ona ii mila, moze i kocha moja Zuzie.. al w ogól ni liczy si z moim zdaniem w kwastii dzicka!
mówie:
1. ni sadzać - ona sadza jak tylko z pokoju wyjde i podpiera poduchami ze wszech stron
2. mowie, kłaść na płaskim - ona kładzie na koldrze i poduszce i udaje z e nie slyszy jak prosze, zeby zarała dziecku spod grzbietu posciel..
3. chciala jej wczoraj ugotowac zupe na cielecinie, al taka na wywarze miesnym.. mowie, nie wolno! ona si obruszyla, ze te sloiki to o kant dupy , ze jej dzieci wszystko jadly i zyja..
4. jak nie widze, do ddaje Zuzce do buzi chleb, wedliny, cukierki!!! i mowi, z ona sie tylko bawi
5. ja mówie, ż dzicko chce isc spac, bo widze.. z rszta ryczy na pół bloku.. co slysz? ' oo nie, ona sie tylko bawi'..
6. w srodku nocy poslyszala, z Zuzka sie przbudzila.. przybigla, podniosla ja, zapalila wszystki swiatla, zaczela z nia tanczyc i spiewac a na koniec posadzila w krzselku do karmienia bo chcili zobaczyc, jak wyglada.. i tak rozbudzonego dzieciaka mi oddala i poszla spac, bo jutro do pracy..
Straszne....Cookie jak Ty to znosisz?!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
i ja i ja i ja mogęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęe????????????????????? ????????

Cytat:
iustyna, Marina, Patik ja Sylwestra też z Wami spędzam przygarniecie mnie?
Przyniosę Piccolo brzoskwiniowe, Karmi i draże

Cytat:

Ja chyba też się do dietujących zapiszę

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

iustyna, ja też chcę z Wami na Sylwestra!!!!!

Cytat:
Kot wykąpany, obeszło się bez rannych

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
O tak, ja się piszę na zbiorowego Sylwka!
Ja mam dobre wino jakieś Morgen Dawid czy jakosik tak.
Ciekawe, która pierwsza...padnie hehehe

Na pewno nie ja pierwsza padnę, obstawiam Patika

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja odlozyc nie odloze, ale chcemy wziac kredyt ten z dofinansowaniem, wiec musze wrocic do pracy bo sam sie splacac nie bedzieehh zycie
ja mam fotelik recaro young sport
Ja mam recaro i starszego przesadzałam jak miał 10 miesięcy. On prawie nie jest rozkładany, bo to co się rozsuwa, to na prawdę niewiele... Dla większego dziecka jest super, ale dla maluszków .

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
heloł
u nas średnio, Nati ma czerwone gardełko i dostała bactrim, ja tez tyloko,że w tabletkach, biedna Nati jeszcze nosek ma lekko zapchany, a Oliwka już lepiej i dalej pulneo, ale na szczęście nie antybiotyk
a moja Nati jescze nie śpi , usnęła ok 21.30 i pospała z pół godzinki, od tamtej pory nie śpi, teraz ją tż nosi na rękach, bo mi coś ostatnio kręgosłup siada i w ogole jakas jestem połamana, glowa mnie boli i z nosa cieknie, no ale co się dziwić jak za oknem zgnilizna, w sumie mamy zimową wiosnę, jeszcze trochę a forsycję bądą kwitły
No to zdrówka dla Was wszystkich
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 23:30   #1489
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
noooo pewnie !!!!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 23:30   #1490
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
marzena za ząbka.
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Marzenka umkneło mi : za ząbki
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Marzena Zanka za ząbki
Dziękujemy kochane.
Cytat:
Domek dopiero zasnął... Na końcu był żałosny płacz
Oj biedulek.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Wiecie jaka moja Marysia wczoraj byla goscinna, przyjechaly TZ ciotki z prezentami pod choinke, polozyly ja na lozku gadaja gadaja do niej, a jej sie powieki zamknely i usnelawiec ja zanioslam do lozeczka
Oj ciotki musiały nieźle przynudzać, że Marysia padła.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wracam w niedzielę, albo poniedziałek. Jedziemy w dwie pary i może trzecia doskoczy w Sylwestra ale to nic pewnego. Najgorsze, że mnie gardło zaczyna "drapać" W tamtym roku spędziliśmy koniec roku w tym samym miejscu z tym samym towarzystwem, tyko wtedy Dominik był w brzuchu, a teraz jest już z Nami. Za to koleżanka w ciąży Też lipcówka
Oj zazdroszczę wypadu do Zakopanego.
Udanej zabawy Wam życzę!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wodaqua Nie mam humoru, bo:
- otworzyłam maila z ocenami z egzaminu, patrzę, a ja mam 3- i wielka raaadość.
A na samym dole pod listą ocen dopisek na czerwono, że 3- nie zalicza
Zabiję ta starą k***.
Po co stawiać 3- i 2 ? nie mogła samych 2? nie czaje jej toku rozumowania.
Pewnie zabrakło mi 1 punktu, bo to był test
Powinnam mieć pretensje do siebie, bo się nie uczyłam.
Poprawka 20.I . Jak się wezmę za siebie i poświęce 20 min dziennie to się nauczę........( 20 mam jeszcze jeden inny egzamin)
Aj kopa w doope mi trzeba.
I mgr do napisania. Wczoraj naskrobałam wstęp "az 3 strony"
Ale wredne babsko!
Ciągle piszecie o studiach, że i mi się udzieliło. Śniło mi się, że miałam egzamin z tematu historyczno-geograficznego (nic związanego z tym co studiowałam ) i oczywiście kompletnie nic nie umiałam. Egzamin był ustny i wśród osób, które już go przeszły była Babonik . Obiecała mi powiedzieć jakie były pytania, a zamiast tego zaczęła flirtować z moim tż który przyszedł razem ze mną.

Cytat:
mówie:
O matko, ale kobieta ma pomysły. Z tego ostatniego się nieźle uśmiałam, ale domyślam się że Tobie do śmiechu nie było.

Cytat:
dziewczyny sprzedałam ten aspirator cleanoz .... ja tym sie obsługiwać nie potrafię i leżało mi to i ktoś to kupił .... hehhee przynajmniej nie poszłam do tyłu z kasą ....... i sprzedałam moja starą kurtkę narciarską
No proszę, a ja swój miałam zamiar wyrzucić(kto taki bedziew wymyślił), może też spróbuję sprzedać.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no więc.... jak wiecie teściowie przyjechali wraz z bratem T. wigilia wyszła super (pół na pół: polsko -duńska). Polska częśc jako starter,a duńska jako danie główne. Emil dostał mnóstwo prezentów i nie zdążył wszystkich rozpakowac, bo padł ze zmęczenia. dostał pierzynke od teściowej, wraz z uszytą przez nią pościelką. jak znajdę chwilkę to zrobię zdjęcie i wstawię. dwie zmiany: zielone paski i zielone żabki. zrobiła nawet bumpersy. śliczne. i Emil spi pod pościelką i o dziwo wcale nie jest mu gorąco.Od nas dostał kilka zabawek i od reszty rodziny również.całe święta wyszły super, tylko szczerze zmęczona jestem. ja wolę jak to nade mną nadskakują, a nie jak to ja muszę komuś nadskakiwac,
A poza tym to Emil wydaje jakies nowe dźwięki, puszcza bombelki, nauczył się skakac i jak się go postawi na kolanach to zaczyna podskakiwac.
Gratulujemy nowych umiejętności naszemu rówieśnikowi.

Co do sylwestra, to i ja się przyłączam! (picollo już się studzi )
Stary 2011-12-28, 23:31   #1491
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Na pewno nie ja pierwsza padnę, obstawiam Patika
Widzisz jak Ty mnie dobrze znasz

teraz mam mobilizację żeby Ci utrzeć nosa i nie paść
Stary 2011-12-28, 23:41   #1492
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

iustyna moze i masz racje z tym fotelikiem, poki oc jest nosidlo i czekam az zacznie siedziec. Na razie sie wyrywa i podparat poduszkami siedzi czasem, ale nie na dlugo max 10 minut.
marzenaS a bo tak na raty te ciotki chodzily i az ja to znudzilo i poszla spac
jak ktos chetny zerknac co sprzedaje na all dawajcie na priva wysle nickmoze cos komus wpadnie w oko
Marysienka zasnela kolo 23 z wielkim placzem nie wiadomo o co bo i nakarmiona i przewinieta. Polozyl ja TZ na brzuchu z osmiorniczka i sie przewracala na plecki, ale jej sie znudzilo.
Stary 2011-12-28, 23:41   #1493
agadus
Wtajemniczenie

dziękuję brumek

dziubek czy ja też mogę się przyłączyć?

Stary 2011-12-28, 23:42   #1494
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

marzena S widze ze mamy corki z tego samego dnia o ktorej urodzona??
Stary 2011-12-28, 23:44   #1495
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Ciągle piszecie o studiach, że i mi się udzieliło. Śniło mi się, że miałam egzamin z tematu historyczno-geograficznego (nic związanego z tym co studiowałam ) i oczywiście kompletnie nic nie umiałam. Egzamin był ustny i wśród osób, które już go przeszły była Babonik . Obiecała mi powiedzieć jakie były pytania, a zamiast tego zaczęła flirtować z moim tż który przyszedł razem ze mną.
A to łobuzica z Babonika
Stary 2011-12-28, 23:46   #1496
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ostatnia w sylwestra pójdę spać ja ( No ewentualnie Brumek) bo u mnie godzina do tylu.
Także Bedziemy świętować 2 razy. Najpierw w waszej strefie czasowej a pozniej w mojej
Stary 2011-12-28, 23:53   #1497
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
A to łobuzica z Babonika
dolaczam do wypowiedzi brumka - lobuzica z bobonika
Moj TZ zajal sie szukaniem auta dla mnie i wymysla juz takei cuda, ja mowie mniejsze tansze, a on uparcie kombi i drozsze. Zaraz go w ucho pacne
ide spac laseczki drogie moje
moze zanetka jakby miala czas dopisalaby mnie do mamus sierpniowych??da rade?? czy tak incognito bede

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

a wracajac do Marysi goscinnosci, przyszla tesciowa, gadala gadala az dziecko padlo na lezaczku - zna sie na ludziach (to po mamie ma)
Stary 2011-12-28, 23:53   #1498
agadus
Wtajemniczenie

oglądałyście dzisiaj ddtvn? było o ludziach, którzy mega dużo schudli, pokazywali swoje spodnie jeszcze za czasów jak byli grubsi , no w szoku jestem

Stary 2011-12-28, 23:58   #1499
Kolina
Zadomowienie

agadus zdrowiejcie szybko

madzia1k1 za test jutro - żeby wynik był po Twojej myśli :kicuki:

wyprasowałam, mój dzieć jeszcze nie śpi, widzę jaki zmęczony, a mruczy sobie i nie zasypia, położę się obok niego, od jakiegoś czasu tak lubi zasypiać
Stary 2011-12-29, 00:00   #1500
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agadus Patik Juz o tym wspominała Dzis. Ja tez to oglądałam. To dieta Konrada Gacy. Czytałam o tym i jak dla mnie przerażająca ta dieta.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości