Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 17:14   #871
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
trochę mogło mu sie uzbierać. My pościmy dwa tygodnie i dziś przed pracą mąż sam z siebie zaciągnął mnie do drugiego pokoju i zaczęło mu odwalać ale ogarnęłam go bo by sie spóźnił
myślisz?? niby wali tekstami, ale ja sama od siebie już go nie wezmę, bo sama inicuje jakbym jakąś seksoholiczką była

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ty, kosmitka, dziecko maleńskie w domu masz i 8 stron do nadrabiania Ci się zachciewa
no co no... szuka wrażeń!
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Ps. Agatek torba nadal nie spakowana tylko nie bij bo teraz nie mam siły ale wieczorem myślę że już się za to wezmę.
no nie wytrzymam no... ej weź, bo my się musimy spotkać na porodówce!

i zamówić pizze z da grasso...!
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Ty to dopiero jesteś kosmitka: hahaha:
nigdy do żadnej ginekolożki nie pójdę, mam po tej doktor jakiś uraz wrrrrrr
next time powiem, że wolę jakiegoś młodego, uczącego się, dorzucę gratis to, że mogą się patrzeć na moją pochewkę ile chcą, byleby baba mi nie gmerała w środku
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Agatek!!!
ja nie mialam kiedy nadrabiac i nie wiedzialam, ze masz nowy telefon
tak wlasnie sie zastanawialam, kto mi puszcza sygnaly, ale ze ja od nieznajomych nie odbieram, to to olalam
i juz prawie przeszlam zalamanie psychiczne, ze sie nie odzywasz do mnie

a do wszystkich wysyłałam no

[QUOTE=MissZuzia;31285460]N1KOTYNKA URODZIŁA

Wczoraj o 22:55 przez cc
Córcia waży 3400 i mierzy 55cm
Nie obyło się bez komplikacji

Pozdrowienia dla nas wszystkich a szczegóły będą jak wróci do siebie[/QUOTE]
GRATULUJEMY!!!!!!!!

Blanszor- foto super też takie oczy robię

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:17   #872
mala_stopka
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
[/B][COLOR=Black][SIZE=3]Ja z każdą godziną jestem coraz bardziej przerażona! We wtorek będę matką - wyjmą mi z brzucha kosmite!!!!! nie dociera to do mnie. Do tej pory zajmowałam się tylko psami, kotami i Tżetem!
ale to Twój kosmita!!! hodowałaś go przez 9 miesięcy hi hi

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Chamstwo jednym słowem i nic poza tym w jednym szpitalu mogą, a w drugim nie!!! Ale być może we wtorek będziesz już tulić swoje Maleństwo. Swojej gin chyba nie będziesz musiała płacić tych 3tys?[COLOR="Silver"]
nie no mojej nie... zreszta ona nie robi cięć, ale wiesz załatwi wszystko

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

łozysko poziom 2 dziecior 2900 około ("to chyba przez te święta..." )
he he jeszcze w brzuchu, a juz się obżarł w święta

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a mi dzis kolezanka napisała maila (z pracy) ze premie mają byc z oszczędnosci po 1800 brutto na głowę.... ale ja pewnie się nie załapie..... skoro siedzę na zwolnieniu
a moze jednak sie zalapiesz...

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Spotkało mnie to wczoraj, ale trzyma dalej. Z tym, że jak poleżę ze 3 godziny to i nawet sama do łazienki pójdę i jeszcze sama wrócę. W pachwinie pewnie też musi być ból sakramencki Odwiedziła mnie dziś moja starsza rodzona siostra (przyleciała na chwilę z Hiszpanii). Ona pracuje dla pani ginekolog tam. I jak jej przez telefon powiedziła co mi jest mniej więcej to tamta stwierdziła, że mogła mi miednica pęknąć
I żebym się nie ruszała lepiej. No tak, bo i tak się nie ruszam z wyrka teraz Przekręcić się nie da rady, sajgon jakiś A wizyta 2 stycznia dopiero. Jakoś musze to wytrzymać!

To też nie możesz zrobić kroku? I tez tylko jedna strona Cię boli z tyłu miednicy? Długo trzeba czekać aż przejdzie i co wtedy robić?
że co? miednica pękła

a może to od nerki? ból jest okropny i mocno promieniuje...ja jakis czas temu miałam lekko powiekszony kłebuszek nerkowy i bolało jak cho.lera, i to był taki ból brzucha i pleców, kręgosłupa tak wszystko razem, pojechalam na IP, zrobili usg dzidziola i wlasnie nerki i stwierdzili ze lekko powiększona i pewnie dlatego...kazali duzo pić, żurawinka i wysłali mnie do urologa, ale samo minęło, a jeśli dłużej by trzymało dostałabym antybiotyk...

Cytat:
Mam tu coś dla Was - ale tylko dla tych poszczących, reszta niech się smakiem tylko obejdzie

SMACZNEGO
he he dobre

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Witam nieśmiało Mamusie !!
hello

super, ze juz jestes na swoim teraz wpadaj do nas częściej

Cytat:
DZIEWCZYNY KTÓRE MIAŁY TEN GBS ? MIEDZY KTÓRYMI TYG SIE TO BADANIE WYKONUJE? I JAK CHODZĘ PRYWATNIE TO KUPUJE COŚ W APTECE A POTEM NIOSĘ TO COS DO LABORATORIUM ???
ja miałam w 36 tc, a robi się chyba od 34t
ja normalnie chodze prywatnie, ale na to badanie poszłam do poradni na kase
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:18   #873
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
N1KOTYNKA URODZIŁA

Wczoraj o 22:55 przez cc
Córcia waży 3400 i mierzy 55cm
Nie obyło się bez komplikacji

Pozdrowienia dla nas wszystkich a szczegóły będą jak wróci do siebie
yeaaah!!! Gratulacje !

Cytat:
Ej a ... czeeeeeść wróciłam

czy wiesz, że...

nikotynka urodziła przez cc wczoraj???????? napisała mi smsa

lecę nadrabiać!

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

właśnie mi też napisała przed chwilą hihi

Dobrze, że już wróciłaś !

A myśmy wczoraj pokój pomalowali na piękny fiolet
dzisiaj sprzątałam, ale troszkę, jutro będę resztę skrobać farby

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:27   #874
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:

ooo jaaaaaa!!!!!!! szok! Leż! Ja leżę ponad 2 mies- nie jest tragedią, laptop, wizaż i jedziesz wyprawka jest?

troszkę boczki bolą od tego leżenia a do tego dzidzia jest teraz tak ułożona, że jak się położę na boczkach to jej nie pasuje i zaczyna kopać i rozpychać sie okropnie a leżenie na plecach też odpada bo robi mi słabo

co do wyprawki to zostało dosłownie kilka rzeczy do kupienia więc pozamawiam na allegro i tak prawie wszystko mam z neta

teraz mama z tż zaczęli prać ubranka bo jak wylądowałam w szpitalu to mąż od razu znalazł czas na złożenie szafy i komody a jak mówiłam wcześniej to twierdził że jeszcze tyle czasu....

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
boroo, na mnie to nie działa, zero seksu od miesiąca i a ni troszkę ochoty
z sexsikiem to i tak wszystkie macie lepiej ode mnie ja od początku ciąży nie praktykuję miałam tyle krwawień i krwotoków, że stwierdziliśmy że nie warto - poza tym tż uważa że dzidzia najważniejsza a jakby coś się stało to by sobie nie wybaczył... biedny on ledwie daje rade bo mi już dawno ochota odeszła a on nawet nie chce abym go zbyt namiętnie całowała bo wybuchnie
a zawsze jak lądowałam w szpitalu z krwawieniami to pierwsze pytanie lekarza a sex to był? wszystko chcieli tym wytłumaczyć a nigdy to nie było przyczyną
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:30   #875
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Też to oglądałam. Następny odcinek będzie całkiem ciekawy - o bąkach i braku zębów u facetów
Wiedziałam, jak będę miała czas to obejrze

Cytat:
moim zdaniem to raczej nie rwa.....
rwa kulszowa boli bardzo nisko w plecach (tuz nad tyłkiem ale własnie ból z tyłu jest) i promieniuje do nogi (boga boli, drętwieje)
przynajmniej tak to się u mnie objawia....Spróbuj ciepłą kąpiel (ale nie za ciepła-wiadomo) i moze weź paracetamol... jakby to miała byc rwa to powinno choc troche ulżyć...
Mnie dokładnie tak samo bolało, teraz minęło i mam nadzieje że nie wróci...

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ja mam dziś ostatnią wizytę u gina o 20.30
za wizytę
Cytat:
myślisz?? niby wali tekstami, ale ja sama od siebie już go nie wezmę, bo sama inicuje jakbym jakąś seksoholiczką była

czasem trzeba :d chociaż ja wolę jak Tz dominuje

Kurcze jest mi okropnie gorąco po plecach mi cieknie :/.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:33   #876
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

NIKOTYNKA gratulacje : roza:
Witamy druga dziewczynke na watku

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

witaj
fajnie, że już na swoim jesteś
co do klubu to zrobiłyśmy przetasowanie i jeśli zostaniesz z nami to zaproszenie będzie

Ahh ja tez sie ciesze strasznie sie stesknilam za wami, trzy watki mnie ominely
Z klubem ok ja tam zamiescilam kilka swoich zdjec wiec taka obca zupelnie nie jestem ale bede cierpliwie czekac, chcialam wrzucic swoj brzuszek bo ostatnio dodawalam jakos w 20 ktoryms tyg i szok jaki juz duzy

A wybrałaś juz imię ?? Pamietam ze byla opcja Aleksandra i Juliana ??

U nas zostaje juz bankowo Staś

Zapomnialam napisac ze w miedzyczasie jak mnie nie bylo lezalam w szpitalu na patologii 4 dni z powodu torbieli na jajniku i powiekszonej miedniczki.... matko pierwszy raz bylam w szpitalu ale sie ciesze bo wiem mniej wiecej czego sie spodziewac... Nic mi co prawda nie pomogli ale doswiadczenie bylo

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:34   #877
*Agatek*
Zakorzenienie

Kochane jesteście

Moje Grzegrzółkeczki

Cytat:
DZIEWCZYNY KTÓRE MIAŁY TEN GBS ? MIEDZY KTÓRYMI TYG SIE TO BADANIE WYKONUJE? I JAK CHODZĘ PRYWATNIE TO KUPUJE COŚ W APTECE A POTEM NIOSĘ TO COS DO LABORATORIUM ???
między 33/34 - 36 tyg max (tak słyszałam) prywatnie- albo gin Twój pobierze i Tobie odda, żebyś zaniosła do przychodni, albo sama sobie pobierzesz- tak jak ja i zaniesiesz czeka się na wynik około 4 dni... no i powiedz koniecznie w przychodni, że to wymaz z pochwy i odbytu, bo ja nie powiedziałam, a myśleli, że to z samej pochwy było (bo w przychodni do której chodziłam tak gin zaleca )
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Agatek świetnie opisalas pobyt w szpitalu
a dobrze zastanowilas sie nad wyborem imienia? znam paru Sebastianow, w tym moj TZ nim jest i przyznam szczerze, ze to niedobre chlopaki
słyszałam dokładnie do samo do do Sebastianków ale podoba mi się to imię od podstawówki zaraz za Jakubem- Kubą, ale szwagierka 'ukradła' mi imię 3 lata temu dla synka a nie będzie dwóch tych samych z tym samym nazwiskiem- odwidziało mi się imię od tamtej pory- jeszcze się urodził 12.10- w moją i A. 4 lub 5 rocznicę 'chodzenia razem'
Cytat:
A jak to się objawia ta rwa? Bo ja z łóżka nie mogę wstać ani kroku zrobić. Myślałam, ze to miednica coś z prawej strony z tyłu. Jak leżę to ćmi, a jak się tylko poruszę od pasa w dół to kaplica. Żeby z wyrka wstać to masakra jest, bo boli cholernie i nie da się przekręcić nawet Poradź mi coś na to, bo nie daje rady
czosnek!

a tak serio- nie znam się na tym, ale któraś z mamuś miała ten sam problem co Ty! Spytaj się gina co i jak masz robić, lub zadzwoń do niej, może coś zaradzi? Lub lekarz pierwszego kontaktu?
Cytat:
hehe wszystkie osoby urodzone w niedzielę, jakie znam, są leniami okropniastymi

Tak serio- ja nie jestem leniwcem, ale 'w razie co' to moje alibi do A. jak na mnie krzyka, że czegoś nie zrobiłam a tak to mam manię sprzątania, musi być czysto- pedantka, i ja nie przeżywam, kiedy trzeba sprzątnąć- uwielbiam to robić...
się śmieję, że chcę dzidzie też niedzielną, będzie nas 'więcej' w domu i nie będzie mógł tż się przysapać w razie co
Cytat:
u mnie od soli i nabłyszczacza jest kontrolka i sie zapala jak brakuje. soli dosypuję raz na jakies 3 miesiące. nabłyszczacza nie potrzeba teoretycznie jak się uzywa tabletek 3w1 czy iles tam w jednym ale ja dolewam od czasu do czasu
soli właśnie nie mamy i nie domywa, skończyła się a nabłyszczasz fakt- raz na jakiś czas teściowa wlewa

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ja zaraz ze swoim materacykiem piankowym i nieskojarzonymi szczepionkami ja wyprzedze
cicho cicho
Cytat:
Mam tu coś dla Was - ale tylko dla tych poszczących, reszta niech się smakiem tylko obejdzie

SMACZNEGO

"ale pyda"

sorry nie mogłam się powstrzymać............

Stary 2011-12-29, 17:39   #878
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
troszkę boczki bolą od tego leżenia a do tego dzidzia jest teraz tak ułożona, że jak się położę na boczkach to jej nie pasuje i zaczyna kopać i rozpychać sie okropnie a leżenie na plecach też odpada bo robi mi słabo

co do wyprawki to zostało dosłownie kilka rzeczy do kupienia więc pozamawiam na allegro i tak prawie wszystko mam z neta

teraz mama z tż zaczęli prać ubranka bo jak wylądowałam w szpitalu to mąż od razu znalazł czas na złożenie szafy i komody a jak mówiłam wcześniej to twierdził że jeszcze tyle czasu....
mam to samo z kopaniem, ale tylko syknę i grożę: "czekaj, czekaj, tylko wyjdziesz... " na plecach- też mi słabo- nie polecają w ost tygodniach, poza tym robi mi się gorąco kilka razy dziennie, duszno, serce zwalnia i wtedy robię głębokie wdechy; niby to normalne, ale męczące...

skurcze mnie atakują 5-6x na dzień pomimo brania magnezu
Cytat:
czasem trzeba :d chociaż ja wolę jak Tz dominuje
ja też

czekam na rozwój wydarzeń... ciekawe czy pomyśli o świecach itp itd...

tak trochę mi przykro i dziwnie, bo czuję się źle z faktem, że ja tylko na niego lecę, a on na mnie nie... może go odstraszyły rozstępy, moje 17 kg, gruba japa albo se znalazł inną :ryczde-smarkam:

Stary 2011-12-29, 17:45   #879
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
NIKOTYNKA gratulacje : roza:
Witamy druga dziewczynke na watku

Ahh ja tez sie ciesze strasznie sie stesknilam za wami, trzy watki mnie ominely
Z klubem ok ja tam zamiescilam kilka swoich zdjec wiec taka obca zupelnie nie jestem ale bede cierpliwie czekac, chcialam wrzucic swoj brzuszek bo ostatnio dodawalam jakos w 20 ktoryms tyg i szok jaki juz duzy

A wybrałaś juz imię ?? Pamietam ze byla opcja Aleksandra i Juliana ??

U nas zostaje juz bankowo Staś

Zapomnialam napisac ze w miedzyczasie jak mnie nie bylo lezalam w szpitalu na patologii 4 dni z powodu torbieli na jajniku i powiekszonej miedniczki.... matko pierwszy raz bylam w szpitalu ale sie ciesze bo wiem mniej wiecej czego sie spodziewac... Nic mi co prawda nie pomogli ale doswiadczenie bylo
Przecudowne imię wybraliście

Cytat:
mam to samo z kopaniem, ale tylko syknę i grożę: "czekaj, czekaj, tylko wyjdziesz... " na plecach- też mi słabo- nie polecają w ost tygodniach, poza tym robi mi się gorąco kilka razy dziennie, duszno, serce zwalnia i wtedy robię głębokie wdechy; niby to normalne, ale męczące...

skurcze mnie atakują 5-6x na dzień pomimo brania magnezu

ja też

czekam na rozwój wydarzeń... ciekawe czy pomyśli o świecach itp itd...

tak trochę mi przykro i dziwnie, bo czuję się źle z faktem, że ja tylko na niego lecę, a on na mnie nie... może go odstraszyły rozstępy, moje 17 kg, gruba japa albo se znalazł inną :ryczde-smarkam:
coś Ty. A może on boi się że krzywdę maleńswtu zrobi? Wiekszość facetów ma z tym problem. Mój tak samo. Tylko czasem jak mu wytłumaczyłam że nie szkodzimy maleństwu to nie panikował i było ok.
Ja też mam rozstępy na cycuchach , paluchy mi puchną, nabrałam ciałka ale jemu to nie przeszkadza.
Czasem walnie tekstem o potworze to mam ochote mu patelnią bo głowie przejechac

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:46   #880
kasiulka99
Raczkowanie

Mam dwa pytanka

1.Mamusie, które będą przewijały dzidziole na komodzie
kupiłyście przewijak twardy czy miękki bo ja chyba skłaniam się ku temu że miękki wystarczy ? jaka jest wasza opinia

2. który rożek byłby najlepszy ? koniecznie usztywniany?
jeśli dzidzia w nocy w nim spi to wyjmujemy usztywnienie?
http://allegro.pl/rozek-becik-podusi...016642122.html
http://allegro.pl/rozek-becik-usztyw...016642124.html
http://allegro.pl/rozek-becik-z-haft...016642123.html
http://allegro.pl/rozek-kapturek-usz...016642121.html

z góry dziękuję za sugestie
Stary 2011-12-29, 17:49   #881
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
ja tez mam Avent Isis reczny i z nudow sprobowalam juz czy dziala- dziala
za wizyte
z nudów się doiłas??

Cytat:

przestań w ogóle tak myślec
jestes dla niego super laska!!!
może się boi ze poród wywoła...im bliżej końca tym więcej facetów tak ma
Stary 2011-12-29, 17:55   #882
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
no to są oszczędnosci za cały rok.... ja pracowąłam do wrzesnia... nie mam pojecia czy cokolwiek dostanę bo to zawsze widzimisię dyra....
moze kierowniczka cos dla mnie wysępi ale nie nastawiam się....
co innego premie motywacyjne bo to są raz na kwartał (ale to są groszę juz)no to za 3 kwartał dostałam proporcjonalnie do przepracowanego czasu....
no ale te oszczędnosci to taki "bonus"- będa chcieli to dadzą, nie to nie...\
U nas te oszczędności są wypłacane w postaci "karpika" przed świętami, niestety osoby na L4 się nie kwalifikują

-----------------------------------

A co planujecie używać do codziennej pielęgnacji pupy maleństwa Podobno te wszystkie kremy / maści które mają w składzie cynk powinno się stosować profilaktycznie raz na dobę najlepiej na noc ale co w takim razie przy każdorazowej zmianie pieluszki
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:56   #883
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Mam dwa pytanka

kupiłyście przewijak twardy czy miękki bo ja chyba skłaniam się ku temu że miękki wystarczy ? jaka jest wasza opinia

1. ja wprawdzie bede przewijac na łózeczku, ale gdybym miała komode to kupiłabym miękki przewijak

2. jeśli chodzi o rożek to ten z kapturkiem i podusią dla mnie odpada, to jest niepotrzebne dla takiego maluszka, w pomieszczeniu raczej nie uzywa się okryć głowy, tylko chwile po kąpieli...
a te dwa pozostałe bardzo fajne
no i wydajemi się, ze wystarczy miękki rozek, bez usztywniacza...

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-12-29 o 18:03
Stary 2011-12-29, 17:57   #884
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Ja też od 3 dni się czuje fatalnie, brzuch się strasznie stawia i boli jak na okres, łykam nospę i magnez i leże plackiem ale niewiele to daje. Do tego mdli mnie od wszystkiego...jak ja marzę żeby już był styczeń i urodzić zdrowego dzidzia
Boro normalnie współczuje ci tego bólu. Termin mamy prawie razem...ciekawe ciekawe)
Nospa,magnez i placek Jeszcze do tego termin podobny, no proszę
Ale mi mowią, że nie donoszę do 21-ego

Cytat:
Moje Grzegrzółkeczki
czosnek!
a tak serio- nie znam się na tym, ale któraś z mamuś miała ten sam problem co Ty! Spytaj się gina co i jak masz robić, lub zadzwoń do niej, może coś zaradzi? Lub lekarz pierwszego kontaktu?

"ale pyda"

sorry nie mogłam się powstrzymać............
GŻegŻółeczko ja czosnku to nie lubić, bo mi ciśnienie podnosi hehe, ale sos czosnkowy mniam
Kurcze, to może jednak się wybiorę jutro do lekarza do przychodni albo do wujka ortopedy i coś zaradzi kurne, bo tak się przecież nie da funkcjonować. I jeszcze poczytałam, że cc będzie jak tak dalej pójdzie A wtedy to na pewno kroplówa buuuuuuuuuu

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:59   #885
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:

SMACZNEGO

Cytat:

Nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamieta, ale jestem w zaginionych wiec nie zniknelam na zawsze....

Nie bylo mnie tyle czasu bo moze jak pamietacie mialam budowe na glowie ale od 3 tygodni mieszkamy juz na nowym domku a dzis mi wreszcie podlaczyli neta !!!!
Wchodze a tu juz 4 bobasy sa wsrod nas cudownie !!!

Ja zaczynam dzis 35 tydzien bylam na wizycie i wszystko dlugie i pozamykane na nic sie nie zanosi a ja bym chciala urodzic za jakies 3 tygodnie....

Wszystko mam poprane zostalo prasowanie i mam do was pytanie czy ubieracie juz posciel czy na poczatku dziecko spi w rozku/spiworku ??

Ahh i takie mam jeszcze pytanie, nie jestem juz w klubie i rozumiem doskonale ze dlugo mnie nie bylo ale chcialabym wrocic, rozumiem ze Inutil nadal nim zarzadza???

Iii tak w ogole to buzka wszystkim i strasssssznie sie ciesze ze jestem juz z powrotem ))))))
Witaj. Fajnie ze już na swoim
Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość

Kasikzaki coś cicho....czyżby moje przeczucia
Jestem jestem,......nie rodzę
Cytat:
Kasikzaki ja widzialam, ze Ty buszowalas wczesniej na wizazu Wiesz, ze ja wg OM mam dzis dokładnie 39t 3d to poczekamy sobie razem
Tak tak, czekamy
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:59   #886
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Mam dwa pytanka

Przewijak mam usztywniany ale z przeznaczeniem do przewijania na łóżeczku. A rożek mam bez usztywniacza, na SR odradzali ale to pewnie zależy od tego w czym Tobie będzie łatwiej dzieciątkiem się zajmować.
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 18:01   #887
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
A co planujecie używać do codziennej pielęgnacji pupy maleństwa Podobno te wszystkie kremy / maści które mają w składzie cynk powinno się stosować profilaktycznie raz na dobę najlepiej na noc ale co w takim razie przy każdorazowej zmianie pieluszki
tych kremów genralnie nie powinno stosowac się profilaktycznie bo skóra się przyzwyczaja i potem jak jest odparzenie to nie działają, ja u córci po kupcee używałam alantanu maść lub zasypywałam lekko mąką ziemniaczaną, a czasem sudocremu, a po siczkach to poprostu dobrze wietrzyłam pupcie, wazne szczegolnie u dziewcznek, zeby po mokrej chusteczce pimpucha wyschła i to wystarczyło, bardzo rzadko coś się działo...
Stary 2011-12-29, 18:18   #888
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej hej

Agatku super że jesteście już spowrotem z dzidziolkiem w czasie nadrabiania uśmiałam się strasznie z Twoich postów

Nikotynka serdeczne gratulacje narodzin córeczki wracajcie szybciutko do domku

wybieracie się gdzieś na sylwestra ?? my z tz zostajemy sami w domku a wszyscy znajomi idą na imprezki i tak trochę szkoda. Za to za rok sobie odbijemy

a tak w ogóle to dzisiaj tz wraca z delegacji ale te 4 dni mi śmignęły. I teraz będzie miał 2 tygodnie wolnego

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 18:23   #889
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Mam dwa pytanka

1. Ja mam przewijak na naszym łóżeczku turystycznym więc to taki miękki jest

2. Ja mam TAKI ROŻEK bez usztywnienia, dla synka też miałam bez i było ok wybierz taki jak uważasz jak ci się podoba, jeśli uważasz, że będziesz się bezpieczniej czuła mając taki z usztywnieniem to weź taki do spania zawsze możesz usztywnienie wyciągnąć
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 18:28   #890
kasiulka99
Raczkowanie

http://allegro.pl/magiczna-lampka-gi...023742593.html

zauroczyła mnie ta lampka chyba kupię Lence zamiast lamki z Ikei
Stary 2011-12-29, 18:32   #891
kasikzaki
Zadomowienie

Dziewczyny, wiecie może któraś w którym tc była Nikotynka.....nie wiem co wpisać na 1szą stronę bo nie ma suwaczka
Stary 2011-12-29, 18:37   #892
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiecie może któraś w którym tc była Nikotynka.....nie wiem co wpisać na 1szą stronę bo nie ma suwaczka

Kurcze nie pamiętam ale uzupełnisz jak się odezwie

a mi możesz poprawić TP na 17.02 - już kiedyś pisałam na PRV, chyba umknęło
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 18:38   #893
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
kasik popraw n1kotynce datę porodu, to było wczoraj czyli 28.12
wydaje mi się ze miała dwa terminy, jeden jakoś 30.12 czy 31.12 a drugi na 12.01 więc niewiadomo jak liczyć

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 18:42   #894
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamieta, ale jestem w zaginionych wiec nie zniknelam na zawsze....

Nie bylo mnie tyle czasu bo moze jak pamietacie mialam budowe na glowie ale od 3 tygodni mieszkamy juz na nowym domku a dzis mi wreszcie podlaczyli neta !!!!
Wchodze a tu juz 4 bobasy sa wsrod nas cudownie !!!

Ja zaczynam dzis 35 tydzien bylam na wizycie i wszystko dlugie i pozamykane na nic sie nie zanosi a ja bym chciala urodzic za jakies 3 tygodnie....

Wszystko mam poprane zostalo prasowanie i mam do was pytanie czy ubieracie juz posciel czy na poczatku dziecko spi w rozku/spiworku ??

Ahh i takie mam jeszcze pytanie, nie jestem juz w klubie i rozumiem doskonale ze dlugo mnie nie bylo ale chcialabym wrocic, rozumiem ze Inutil nadal nim zarzadza???

Iii tak w ogole to buzka wszystkim i strasssssznie sie ciesze ze jestem juz z powrotem ))))))
Hej ja cię pamiętam,nawet chyba wczoraj wchodziłam i patrzyłam co z tobą,aż zaczęłam myśleć ....nie powiem co,ale dobrze ,że jesteś i już ok.Chyba cię ściągnęlam myślami

Cytat:

czy możesz opisać swoje bóle
bo ja nie wiem czego mam się spodziewać
gin powinien mieć sprzęt więc się nie martw tylko kaskę szykuj
mój pobrał i sam wysłał i zainkasował 50zł
Chociaż mnie nie pytałaś,ale napisze ci ,ze ja jak miałam te skurcze co 5 min to tak jak by powkladali mi do macicy kamienie i od góry pchali je w dół,przy tym wszystko tam jest napięte i boli,a co do wymazu to nie narzekaj ,ja musiałam zapłacić 60zł na żelaznej bo tam mi gin pobrał,więc 10zł na kawę zaoszczędziłaś

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

wybieracie się gdzieś na sylwestra ?? my z tz zostajemy sami w domku a wszyscy znajomi idą na imprezki i tak trochę szkoda. Za to za rok sobie odbijemy
Ponieważ leżę nigdzie nie idziemy ,ani nikt nie przychodzi do nas,ale już kupiliśmy sobie szampana z lidla dla dzieci

Niedawno mieliśmy księdza po koledzie,dobrze ,ze sąsiadka przyszła i zapytała czy przyjmujemy bo tak byśmy nic nie wiedzieli.Dobrze że zaczął od naszego bloku bo nie musieliśmy na niego długo czekać.
Boroo ja miałam takie bóle ,że wyłam normalnie ,pojechałam do szpitala i tam mi podali w zastrzykach papawerynę i pomogło,wiec może się przejedź i coś ci podadzą
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-12-29 o 18:44
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 18:51   #895
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Kurcze nie pamiętam ale uzupełnisz jak się odezwie

a mi możesz poprawić TP na 17.02 - już kiedyś pisałam na PRV, chyba umknęło
Tak pewnie będe musiała zrobić

Moje przeoczenie z tą datą, przesunęłam Cię wyżej o dwa dni i dopisałam imina ale nie zmieniłam daty ...już pędzę zmienić

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
kasik popraw n1kotynce datę porodu, to było wczoraj czyli 28.12
wydaje mi się ze miała dwa terminy, jeden jakoś 30.12 czy 31.12 a drugi na 12.01 więc niewiadomo jak liczyć
Ale maszczę To chyba przez to ze lista mamuś grudniowych robi sie coraz krótsza Jeszcze specjalnie sprawdziłam jaka dziś data

A termin to miała przedział od 31 grudnia do 13 stycznia. Ale to pewnie ze względu ze inna z OM i inna z usg. zapytam ją jak się pojawi
Stary 2011-12-29, 18:54   #896
ultraradiola
Wtajemniczenie

kasik a może będziesz dopisywać do tego co jest (przewidywany dzień porodu) faktyczny dzień kiedy urodzimy bo sama widzisz że trochę zajmuje takie liczenie tygodni nie każda ma suwaczek. To tylko mój taki malutki pomysł

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 19:01   #897
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
kasik a może będziesz dopisywać do tego co jest (przewidywany dzień porodu) faktyczny dzień kiedy urodzimy bo sama widzisz że trochę zajmuje takie liczenie tygodni nie każda ma suwaczek. To tylko mój taki malutki pomysł
Przy Sandrze tak już chciałam zrobić jak piszesz ale sie nie zmieściło w jednej linijce i wykreśliłam tp.
Pokombinuję coś z czcionką, może inna będzie ok.
edit. sprawdziłam w czwartej części, zmieściło się ale bez spacji....to tak zrobię

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-12-29 o 19:05
Stary 2011-12-29, 19:02   #898
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
No właśnie dziewczyny, macie wybranych pediatrów??
Ja chyba będę chodziła do pediatry, który leczył mnie i mojego brata jak byliśmy mali Nadal u nas ma baaaardzo dobrą opinię a dodatkowo otworzył w mojej miejscowości przychodnię

Cytat:
pralkę też kupujecie dobrze zrozumiałam
ja polecam Electroluxa, jest super
Pralkę na szczęście mamy

[QU

Cytat:

Ja pamiętam i cieszę się, że wróciłaś

Cytat:
Ja miałam robione w 33 tc. Nawet nie wiedziałam, że już mi zrobi to badanie. Też chodzę prywatnie. Lekarz pobrał wymaz i kazał zanieść do laboratorium. Nic nie kupowałam w aptece. Jakby była taka potrzeba, to raczej powiedziałby na poprzedniej wizycie, żeby się przygotować.

Cytat:

Myślę, że to właśnie o to chodzi Oczywiście żartuję, ale nie wypisuj więcej takich głupot
No i cieszę się, że już wróciłaś

Cytat:
Mam dwa pytanka

Ja będę przewijała na łóżeczku, więc mam przewijak twardy, ale myślę, że na komodę wystarczy miękki.
Co do rożka, to podobno często położne wyciągają usztywnienie z nich.

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

Kilka razy spotkałam się z opinią, że przy siuśkach mamy niczym nie smarowały pupki i wszystko było ok. Ja chyba będę stosowała raz dziennie sudoscrem i albo kupię jakiś inny krem do pupci, albo poproszę siostrę, żeby poszła do pediatry swojej córki po receptę na maść witaminową. Dla małej była ona rewelacyjna

Cytat:
Siedzimy w domu... A ja bym chciała gdzieś iść, ale tak na 2-3h, bo potem to mogę paść

W ciągu 2 dni prawie wszystko uprałam dla Wojtusia Mało tego - 75% już uprasowałam Jestem z siebie dumna Została mi do uprania tylko mata edukacyjna po chrześnicy, ochraniacze do łóżeczka i elementy materiałowe wózka Ale muszę przyznać, że jestem troszkę zmęczona. Tak więc zaraz idę się my i chyba resztę wieczoru spędzę przed TV
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 19:10   #899
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
[LEFT]hej wam

Więc tak: ja szczepiłam małego mojego szczepionką skojarzoną 5w1 Infanrix i płaciłam za nią ok 90zł w aptece i zanosiłam do przychodni gdzie podawali małemu, ja byłam zadowolona bo nie gorączkował, miejsce po szczepieniu bez zmian no i za 1 zamachem zaliczył wszystkie szczepienia.

Co do rotavirusów - żałuję ze mojego małego nie zaszczepiłam, ale nie było tej szczepionki (pojawiła się gdy mały skończył już pół roku)

Pneumokoki - lekarka powiedziała mi, że szczepić dziecko jeśli:
- któreś z rodziców/opiekunów pracuje w placówce typu szpital, przedszkole, żłobek, szkoła i ma kontakt bezpośredni i codzienny z dużą ilością dzieci
- niemowlak posiada rodzeństwo przedszkolne/szkolne
- niemowlak idzie do żłobka

w innych wypadkach zaleca szczepić dopiero jak maluch będzie szedł do przedszkola (tak było z moim)

Wiesz nie chcę się z tobą kłócić ani nic, każdy ma swoje zdanie, ale uwierz, że moje dziecko przeszło rotavirusa i naprawdę dopilnować tego żeby dziecko się nie odwodniło to masakra... bo wiesz chęci można mieć - ja siedziałam całą noc przy małym i wciskałam mu to herbatkę to wodę, niestety ilość płynów jakie dziecko da w siebie wmusić (bo samo z siebie nie chce pić) jest dużo mniejsza od tych które wydala... to była masakra, dziecko w ciągu kilki dni leci z wagi masakrycznie i im mniejsze tym bardziej więc praktycznie zawsze kończy się to szpitalem i kroplówką, dlatego z tych wszystkich szczepień to na rotavirusa zaszczepię małą na bank... co do reszty to już zależy jak tam kto uważa..

Z pneumokokami muszę skonsultować się z naszą pediatrą, ale pewnie powie mi to samo co przy synku, więc pewnie zaszczepię małą na nie od razu bo mały nasz chodzi do przedszkola więc wszytko będzie do domu znosił... ale każdy ma swoje zdanie, pierwsze dziecko też szczepiłam dopiero w wieku 3 lat jak szedł do przedszkola
co do rotawirusów to mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty za dużo widziałam jak się koleżanka namęczyła z tym dziadostwem i im mniejsze dzieciątko tym gorzej zauważyć że dziecko odwodnione bo przecież normalnie je i pije. Dlatego ja też raczej na rotawirusa zaszczepię. Cały czas się nad pneumokokami zastanawiam bo mam córkę w wieku szkolnym ale chyba zrobię tak jak przy niej że po prostu zaszczepię młodszą jak będzie miała iść do przedszkola bo jednak starsza córka aż tak bardzo nie choruje więc może nie będzie tak źle.

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
oj dziewczyny nie narzekajcie tak na laktatory reczne. Ja mam avent isis ręczny i bardzo go sobie chwalę (używałam przy córce jak wrócilam do pracy). Na początku kupiłam medele mini electric, ale właśnie ona nie zdała u mnie egzaminu i nie wyciągnęla ani kropli mleka!
Oczywiście trzeba się trochę namachać z ręcznym, ale jak się sciąga od czasu do czasu to jest naprawdę super!

ja mam dziś ostatnią wizytę u gina o 20.30
anankee no super że chociaż jedna chwali ręczny laktator i to z aventu bo ja nie mam zamiaru wydawać tyle kasy na elektryczne a chciałam kupić właśnie ten z aventu i już się przestraszyłam że to jakieś badziewie, chociaż koleżanka go miała i też chwaliła ogólnie to odciąganie pokarmu to nic przyjemnego przynajmniej jak dla mnie i może dlatego te ręczne laktatory nie są tak chwalone

Cytat:
hej hej

no my mamy propozycję Sylwestra u brata ale nie uśmiecha mi się tam iść wolałabym żeby oni przyszli do nas bo u nas jest dużo więcej miejsca niż u nich a tak na prawdę to marzyłoby mi się zostać w domku i leżeć przed tv no ale bardziej ze względu na starszą córkę chyba pójdziemy niech się dzieci pobawią chociaż
Stary 2011-12-29, 19:18   #900
kasikzaki
Zadomowienie

Klaurencja na liście Twoja data porodu to 29 styczeń ale cos kojarzę ze pisałaś na wątku o chyba 19stycznia. Napisz prosze jaki był bo robie porządek z listą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości