|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
niby wali tekstami, ale ja sama od siebie już go nie wezmę, bo sama inicuje jakbym jakąś seksoholiczką była Cytat:
Cytat:
i zamówić pizze z da grasso...! nigdy do żadnej ginekolożki nie pójdę, mam po tej doktor jakiś uraz wrrrrrr ![]() next time powiem, że wolę jakiegoś młodego, uczącego się, dorzucę gratis to, że mogą się patrzeć na moją pochewkę ile chcą, byleby baba mi nie gmerała w środku ![]() Cytat:
![]() a do wszystkich wysyłałam no ![]() [QUOTE=MissZuzia;31285460]N1KOTYNKA URODZIŁA ![]() ![]() Wczoraj o 22:55 przez cc Córcia waży 3400 i mierzy 55cm Nie obyło się bez komplikacji ![]() Pozdrowienia dla nas wszystkich a szczegóły będą jak wróci do siebie[/QUOTE] GRATULUJEMY!!!!!!!!
Blanszor- foto super
|
|
#872 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
hi hiCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a moze jednak sie zalapiesz...Cytat:
a może to od nerki? ból jest okropny i mocno promieniuje...ja jakis czas temu miałam lekko powiekszony kłebuszek nerkowy i bolało jak cho.lera, i to był taki ból brzucha i pleców, kręgosłupa tak wszystko razem, pojechalam na IP, zrobili usg dzidziola i wlasnie nerki i stwierdzili ze lekko powiększona i pewnie dlatego...kazali duzo pić, żurawinka i wysłali mnie do urologa, ale samo minęło, a jeśli dłużej by trzymało dostałabym antybiotyk... Cytat:
![]() hello super, ze juz jestes na swoim teraz wpadaj do nas częściej ![]() Cytat:
ja normalnie chodze prywatnie, ale na to badanie poszłam do poradni na kase
|
|||||||
|
|
|
#873 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że już wróciłaś ! A myśmy wczoraj pokój pomalowali na piękny fiolet ![]() dzisiaj sprzątałam, ale troszkę, jutro będę resztę skrobać farby
|
|
#874 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
troszkę boczki bolą od tego leżenia a do tego dzidzia jest teraz tak ułożona, że jak się położę na boczkach to jej nie pasuje i zaczyna kopać i rozpychać sie okropnieco do wyprawki to zostało dosłownie kilka rzeczy do kupienia więc pozamawiam na allegro i tak prawie wszystko mam z neta teraz mama z tż zaczęli prać ubranka bo jak wylądowałam w szpitalu to mąż od razu znalazł czas na złożenie szafy i komody a jak mówiłam wcześniej to twierdził że jeszcze tyle czasu....---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
miałam tyle krwawień i krwotoków, że stwierdziliśmy że nie warto - poza tym tż uważa że dzidzia najważniejsza a jakby coś się stało to by sobie nie wybaczył... biedny on ledwie daje rade bo mi już dawno ochota odeszła a on nawet nie chce abym go zbyt namiętnie całowała bo wybuchnie ![]() ![]() ![]() a zawsze jak lądowałam w szpitalu z krwawieniami to pierwsze pytanie lekarza a sex to był? wszystko chcieli tym wytłumaczyć a nigdy to nie było przyczyną
|
||
|
|
|
#875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
czasem trzeba :d chociaż ja wolę jak Tz dominuje ![]() ![]() Kurcze jest mi okropnie gorąco |
|||
|
|
|
#876 | |
|
Rozeznanie
|
NIKOTYNKA gratulacje
Witamy druga dziewczynke na watku Cytat:
![]() Z klubem ok ja tam zamiescilam kilka swoich zdjec wiec taka obca zupelnie nie jestem ale bede cierpliwie czekac, chcialam wrzucic swoj brzuszek bo ostatnio dodawalam jakos w 20 ktoryms tyg i szok jaki juz duzy ![]() A wybrałaś juz imię ?? Pamietam ze byla opcja Aleksandra i Juliana ?? U nas zostaje juz bankowo Staś Zapomnialam napisac ze w miedzyczasie jak mnie nie bylo lezalam w szpitalu na patologii 4 dni z powodu torbieli na jajniku i powiekszonej miedniczki.... matko pierwszy raz bylam w szpitalu ale sie ciesze bo wiem mniej wiecej czego sie spodziewac... Nic mi co prawda nie pomogli ale doswiadczenie bylo |
|
|
|
|
#877 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Kochane jesteście
Moje Grzegrzółkeczki ![]() Cytat:
czeka się na wynik około 4 dni... no i powiedz koniecznie w przychodni, że to wymaz z pochwy i odbytu, bo ja nie powiedziałam, a myśleli, że to z samej pochwy było (bo w przychodni do której chodziłam tak gin zaleca Cytat:
ale podoba mi się to imię od podstawówki zaraz za Jakubem- Kubą, ale szwagierka 'ukradła' mi imię 3 lata temu dla synka ![]() Cytat:
a tak serio- nie znam się na tym, ale któraś z mamuś miała ten sam problem co Ty! Spytaj się gina co i jak masz robić, lub zadzwoń do niej, może coś zaradzi? Lub lekarz pierwszego kontaktu? Cytat:
![]() Tak serio- ja nie jestem leniwcem, ale 'w razie co' to moje alibi do A. jak na mnie krzyka, że czegoś nie zrobiłam się śmieję, że chcę dzidzie też niedzielną, będzie nas 'więcej' w domu i nie będzie mógł tż się przysapać w razie co ![]() Cytat:
a nabłyszczasz fakt- raz na jakiś czas teściowa wlewa Cytat:
![]() Cytat:
![]() "ale pyda" ![]() sorry nie mogłam się powstrzymać............
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" na plecach- też mi słabo- nie polecają w ost tygodniach, poza tym robi mi się gorąco kilka razy dziennie, duszno, serce zwalnia i wtedy robię głębokie wdechy; niby to normalne, ale męczące...skurcze mnie atakują 5-6x na dzień pomimo brania magnezu ja też czekam na rozwój wydarzeń... ciekawe czy pomyśli o świecach itp itd... tak trochę mi przykro i dziwnie, bo czuję się źle z faktem, że ja tylko na niego lecę, a on na mnie nie... może go odstraszyły rozstępy, moje 17 kg, gruba japa albo se znalazł inną :ryczde-smarkam:
|
|
#879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też mam rozstępy na cycuchach , paluchy mi puchną, nabrałam ciałka ale jemu to nie przeszkadza. ![]() Czasem walnie tekstem o potworze to mam ochote mu patelnią bo głowie przejechac
|
||
|
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Mam dwa pytanka
1.Mamusie, które będą przewijały dzidziole na komodzie kupiłyście przewijak twardy czy miękki bo ja chyba skłaniam się ku temu że miękki wystarczy ? jaka jest wasza opinia 2. który rożek byłby najlepszy ? koniecznie usztywniany? jeśli dzidzia w nocy w nim spi to wyjmujemy usztywnienie? http://allegro.pl/rozek-becik-podusi...016642122.html http://allegro.pl/rozek-becik-usztyw...016642124.html http://allegro.pl/rozek-becik-z-haft...016642123.html http://allegro.pl/rozek-kapturek-usz...016642121.html z góry dziękuję za sugestie |
|
|
|
#881 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jestes dla niego super laska!!! może się boi ze poród wywoła...im bliżej końca tym więcej facetów tak ma |
||
|
|
|
#882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ----------------------------------- A co planujecie używać do codziennej pielęgnacji pupy maleństwa Podobno te wszystkie kremy / maści które mają w składzie cynk powinno się stosować profilaktycznie raz na dobę najlepiej na noc ale co w takim razie przy każdorazowej zmianie pieluszki
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. jeśli chodzi o rożek to ten z kapturkiem i podusią dla mnie odpada, to jest niepotrzebne dla takiego maluszka, w pomieszczeniu raczej nie uzywa się okryć głowy, tylko chwile po kąpieli... a te dwa pozostałe bardzo fajne no i wydajemi się, ze wystarczy miękki rozek, bez usztywniacza... Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-12-29 o 18:03 |
|
|
|
|
#884 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze do tego termin podobny, no proszę ![]() Ale mi mowią, że nie donoszę do 21-ego ![]() Cytat:
![]() Kurcze, to może jednak się wybiorę jutro do lekarza do przychodni albo do wujka ortopedy i coś zaradzi kurne, bo tak się przecież nie da funkcjonować. I jeszcze poczytałam, że cc będzie jak tak dalej pójdzie A wtedy to na pewno kroplówa buuuuuuuuuu
|
|
#885 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem jestem,......nie rodzę ![]() Cytat:
|
|
#886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
tych kremów genralnie nie powinno stosowac się profilaktycznie bo skóra się przyzwyczaja i potem jak jest odparzenie to nie działają, ja u córci po kupcee używałam alantanu maść lub zasypywałam lekko mąką ziemniaczaną, a czasem sudocremu, a po siczkach to poprostu dobrze wietrzyłam pupcie, wazne szczegolnie u dziewcznek, zeby po mokrej chusteczce pimpucha wyschła i to wystarczyło, bardzo rzadko coś się działo...
|
|
|
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() Agatku super że jesteście już spowrotem z dzidziolkiem ![]() ![]() Nikotynka serdeczne gratulacje narodzin córeczki ![]() wybieracie się gdzieś na sylwestra ?? my z tz zostajemy sami w domku a wszyscy znajomi idą na imprezki i tak trochę szkoda. Za to za rok sobie odbijemy ![]() ![]() a tak w ogóle to dzisiaj tz wraca z delegacji
|
#889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. Ja mam TAKI ROŻEK bez usztywnienia, dla synka też miałam bez i było ok wybierz taki jak uważasz jak ci się podoba, jeśli uważasz, że będziesz się bezpieczniej czuła mając taki z usztywnieniem to weź taki do spania zawsze możesz usztywnienie wyciągnąć
|
|
|
#890 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/magiczna-lampka-gi...023742593.html
zauroczyła mnie ta lampka chyba kupię Lence |
|
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wiecie może któraś w którym tc była Nikotynka.....nie wiem co wpisać na 1szą stronę bo nie ma suwaczka
|
#892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze nie pamiętam ale uzupełnisz jak się odezwie ![]() a mi możesz poprawić TP na 17.02 - już kiedyś pisałam na PRV, chyba umknęło
|
|
|
#893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli 28.12wydaje mi się ze miała dwa terminy, jeden jakoś 30.12 czy 31.12 a drugi na 12.01 więc niewiadomo jak liczyć
|
|
|
#894 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niedawno mieliśmy księdza po koledzie,dobrze ,ze sąsiadka przyszła i zapytała czy przyjmujemy bo tak byśmy nic nie wiedzieli.Dobrze że zaczął od naszego bloku bo nie musieliśmy na niego długo czekać. Boroo ja miałam takie bóle ,że wyłam normalnie ,pojechałam do szpitala i tam mi podali w zastrzykach papawerynę i pomogło,wiec może się przejedź i coś ci podadzą
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-12-29 o 18:44 |
|||
|
|
|
#895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje przeoczenie z tą datą, przesunęłam Cię wyżej o dwa dni i dopisałam imina ale nie zmieniłam daty ...już pędzę zmienić ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
To chyba przez to ze lista mamuś grudniowych robi sie coraz krótsza Jeszcze specjalnie sprawdziłam jaka dziś data ![]() A termin to miała przedział od 31 grudnia do 13 stycznia. Ale to pewnie ze względu ze inna z OM i inna z usg. zapytam ją jak się pojawi
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
kasik a może będziesz dopisywać do tego co jest (przewidywany dzień porodu) faktyczny dzień kiedy urodzimy bo sama widzisz że trochę zajmuje takie liczenie tygodni nie każda ma suwaczek. To tylko mój taki malutki pomysł
|
#897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokombinuję coś z czcionką, może inna będzie ok. edit. sprawdziłam w czwartej części, zmieściło się ale bez spacji....to tak zrobię
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-12-29 o 19:05 |
|
|
|
|
#898 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Ja chyba będę chodziła do pediatry, który leczył mnie i mojego brata jak byliśmy mali
Nadal u nas ma baaaardzo dobrą opinię a dodatkowo otworzył w mojej miejscowości przychodnię ![]() Cytat:
![]() [QU Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oczywiście żartuję, ale nie wypisuj więcej takich głupot ![]() No i cieszę się, że już wróciłaś ![]() Cytat:
Co do rożka, to podobno często położne wyciągają usztywnienie z nich. Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ciągu 2 dni prawie wszystko uprałam dla Wojtusia Została mi do uprania tylko mata edukacyjna po chrześnicy, ochraniacze do łóżeczka i elementy materiałowe wózka Ale muszę przyznać, że jestem troszkę zmęczona. Tak więc zaraz idę się my i chyba resztę wieczoru spędzę przed TV
|
|||||||
|
|
|
#899 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#900 |
|
Zadomowienie
|
Klaurencja na liście Twoja data porodu to 29 styczeń ale cos kojarzę ze pisałaś na wątku o chyba 19stycznia. Napisz prosze jaki był bo robie porządek z listą
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

niby wali tekstami, ale ja sama od siebie już go nie wezmę, bo sama inicuje jakbym jakąś seksoholiczką była
tylko nie bij bo teraz nie mam siły ale wieczorem myślę że już się za to wezmę.

dziecior 2900 około ("to chyba przez te święta..."
a moze jednak sie zalapiesz...
Odwiedziła mnie dziś moja starsza rodzona siostra (przyleciała na chwilę z Hiszpanii). Ona pracuje dla pani ginekolog tam. I jak jej przez telefon powiedziła co mi jest mniej więcej to tamta stwierdziła, że mogła mi miednica pęknąć 

napisała mi smsa

ale podoba mi się to imię od podstawówki zaraz za Jakubem- Kubą, ale szwagierka 'ukradła' mi imię 3 lata temu dla synka 

Jeszcze do tego termin podobny, no proszę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)