Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-07, 10:48   #3211
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ciekawe co oznacza to "ciekawie":roll eyes:
no właśnie też nie wiem Bo tak dziwnie to zabrzmiało... i czekam na relacje...
Ale coś nas zlewa nie kocha nas już!
Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Dokładnie renata nie możesz zareklamować butków jak kuleżanka pisze?? Reklamuj jak masz paragonik, i nie czaj się bubel dostajesz a płacisz za cacuszko. Wyczyść, osuch aby były czyste i suche i zanieś ( karton nie potrzebny tylko paragon).
Pracowałam w sklepie z butami więc poradzę
1. nie nosimy butków już porozklejanych, popękanych itp. jeśli nosisz bo nie masz innych nie mów tego sprzedawcy.
2.nie pyskuj do sprzedawcy bo się zemścić może
3. opisz, że np. tydzień temu wyszłaś i pękły więc osuszyłaś i przynosisz - kaska murowana bądź wymiana towaru.

Mój mężulek wymienia buty w Deichmannie co jakieś 2 miesiące i już był z 3 razy "ooo chyba muszę iść wymienić buty" to się z niego śmieję, że non stop mu się odklejają i idzie wymieniać

Dooobra idę coś zjeść, bo się smarkacz buntuje i mój żołądek też jak to tak może być?? Dwóch na jednego?!!!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:50   #3212
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
A mały wczoraj nieźle mnie nastraszył
poszłam się kąpać i jak leżałam w wannie, to cały brzuch mi latał i co chwila w innym miejscu wyłaziły jakieś części ciała małego... normalnie komedia...
A potem nagle przestał się ruszać w ogóle i nie reagował na nic... musiałam zjeść mandarynkę, żeby się przekonać, że jest OK
I nabawiła malca czkawki, co za matka a on spał grzecznie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
[SIZE=4] dziś rodzi 19mała83 ja jutro! ale się nie zapowiada...
Nawet se nie żartuj na kolana i heja z podłogę, jutro Agatka wychodzi bez gadania

Cytat:
ja wyprałam koc akrylowy taki ładny ciemny, zarobiłam rulon i już jest zainstalowane wszystko w łóżeczku
Już gniazdko uwiłaś, to teraz skakać i nie narzekać

Cytat:
BebiBebi ale miałaś pyyyyyyyszny kisiel!!!
i kto tu zakręcony jak ogonek świnki jak dla mnie to domek ślimaka
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:53   #3213
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

A ja nareszcie mogę normalnie pisać i cytować, bo jestem w domku
Mój gin był dzisiaj na dyżurze, zbadał, i ponieważ rozwarcia nie ma, to wypuścił mnie do domu
Jakby był inny lekarz, to poewnie bym poleżała i czekałą do poniedziałku na ordynatora (mojej koleżance z sali kazali tak czekać, to aż się biedna popłakała )
Jupiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!

No to... po kielunku za powrót do domu... bo dawno nic nie opijaliśmy

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Nawet se nie żartuj na kolana i heja z podłogę, jutro Agatka wychodzi bez gadania
noooooooo zaraz se brzuchacza wymasuje i cycki se wymiętoszę

Cytat:
i kto tu zakręcony jak ogonek świnki jak dla mnie to domek ślimaka

już poprawiłam...

Stary 2012-01-07, 10:53   #3214
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie też nie wiem Bo tak dziwnie to zabrzmiało... i czekam na relacje...
Ale coś nas zlewa nie kocha nas już!

Dooobra idę coś zjeść, bo się smarkacz buntuje i mój żołądek też jak to tak może być?? Dwóch na jednego?!!!!!!
Mam nadzieję, że to chodzi o jakąś śmieszną sytuację czy coś w tym stylu...

Ja zjadłam śniadanko, młody przyjął je czkawką, a teraz czuję, że żołądek najchętniej by mi je oddał
A takie pyszne kanapeczki były... z domowym pasztecikiem z dziczyzny
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:57   #3215
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej
podczytuje was ale przechodzę lekki kryzys i ciężko mi jak nie wiem.
Z jednej strony chciałabym urodzić, z drugiej chce do tego 37 tyg donosić, a z trzeciej to łożysko budzi we mnie niepokój.
Śnią mi się koszmary a wczoraj ryczałam cały wieczór.
Trzymajcie się
Postaraj się może jakoś czym zająć. Tak, żeby myśli odgonić od tego wszystkiego. Czymś co Cię pochłonie, zabije czas...
Też mam koszmary w nocy. Dziś spałam jakieś 2 godziny. A tak to leżałam i patrzyłam w sufit albo miętoliłam płatek ucha i włosy Tżtowi. Ogólnie mi nie pozwala ruszać ani jego włosów ani uszu hihi, więc przynajmniej pożytecznie wykorzystałam ten czas

Zawsze w soboty mamy tu giełdę samochodową połączoną z giełdą rzeczy second hand, out let itd. Jest tam wszystko - od posrebrzanej łyżeczki do herbaty po meble i sprzęty elektroniczne. Kupiliśmy więc białą solidną deskę do prasowania za 25zł. Musiałabym w skelpie zapłacić za taką przynajmniej 100 zł.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:58   #3216
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:

ta wypiję tyż

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
noooooooo zaraz se brzuchacza wymasuje i cycki se wymiętoszę
dawaj, dawaj nie ma to tamto, czas nagli bo kolejka Ci minie

Cytat:

już poprawiłam...
widziała ja widziała zdolna bestyjka

Lece na zakupy, może kroku po drodze nie zgubię
Nie skrobać za dużo bo nie ogarnę tego wszystkiego
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:04   #3217
kamciurka
Zakorzenienie

hej kochane, w tygodniu latwiej mi was cytowac i odpowiadac bo mam dostep do laptopa, w weekend mam tableta i cytowanie, zaznaczanie to istna mordega...
Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom, ktorym nie gratulowalam jeszcze, czubasku za ciebie trzymam kciuki mocne... mialam isc do eluni ale cos przeziebienie mnie wzielo wiec niestety
Zycze wam milego weekendu i buziam
Aaaa odnosnie lezaczka to ja z corka uzywalam od poczatku i uwielbialam go jak i ona rowniez

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:04   #3218
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Dzisiaj mamy w planach dokończenie kącika malucha, ciekawe co nam z tego wyjdzie biorąc pod uwagę, że jeszcze w łóżku jesteśmy a tu trzeba by jeszcze do OBI jechać

Leżaczek bujaczek fajna sprawa ale maleństwo można w nim kłaść dopiero jak skończy miesiąc, przynajmniej mnie tak uczono.

A nie możesz reklamować? W CCC lub Deichmannie jak idziesz z reklamacją jakiś butków z niższej półki to od razu pytają czy chcesz zwrot kasy czy też wymieniasz na inny model. Butki można i kulka razy w sezonie zmienić niemalże za free
Cytat:
Dokładnie renata nie możesz zareklamować butków jak kuleżanka pisze?? Reklamuj jak masz paragonik, i nie czaj się bubel dostajesz a płacisz za cacuszko. Wyczyść, osuch aby były czyste i suche i zanieś ( karton nie potrzebny tylko paragon).
Pracowałam w sklepie z butami więc poradzę
1. nie nosimy butków już porozklejanych, popękanych itp. jeśli nosisz bo nie masz innych nie mów tego sprzedawcy.
2.nie pyskuj do sprzedawcy bo się zemścić może
3. opisz, że np. tydzień temu wyszłaś i pękły więc osuszyłaś i przynosisz - kaska murowana bądź wymiana towaru.
oo jak fajnie! nam tez by sie przydalo dokonczyc kącik dla Lilki ale tż twierdzi że już wszystko jest i co ja jeszcze chce?! a tam zero ozdóbek i w ogóle tak jakoś nijako...

pytałam babki w sklepie o leżaczek i mówiła że od miesiąca się używa nie wcześniej

to nie żaden deichmann ani ccc tylko zwykly sklepik byl....poza tym nie mam paragonu ani pudełka- myślałam że wystarczy na zimę póki w ciązy jestem- takie wciągane botki coby się schylac nie trzeba było no i się spsułyale dziękuję za radę
Cytat:
Dołączam do grona źle sypiających

dziś rodzi 19mała83 ja jutro! ale się nie zapowiada...
no i z czego tu się Agatku cieszyć

ano rzeczywiście ty miałaś leniwca niedzielnego urodzić

Cytat:

Mój gin był dzisiaj na dyżurze, zbadał, i ponieważ rozwarcia nie ma, to wypuścił mnie do domu
Jakby był inny lekarz, to poewnie bym poleżała i czekałą do poniedziałku na ordynatora (mojej koleżance z sali kazali tak czekać, to aż się biedna popłakała )
super
Cytat:
Ja zjadłam śniadanko, młody przyjął je czkawką, a teraz czuję, że żołądek najchętniej by mi je oddał
A takie pyszne kanapeczki były... z domowym pasztecikiem z dziczyzny
pychotki

przez was dziaisj będę jadła kisiel z solą i pasztetem

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:05   #3219
*Agatek*
Zakorzenienie

Co się dzieje z MartuNiunia87????Bo od 4.01 się nie udziela??? I Zośką???????? Od 27.12 nie ma jej na wizażu????

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Postaraj się może jakoś czym zająć. Tak, żeby myśli odgonić od tego wszystkiego. Czymś co Cię pochłonie, zabije czas...
Też mam koszmary w nocy. Dziś spałam jakieś 2 godziny. A tak to leżałam i patrzyłam w sufit albo miętoliłam płatek ucha i włosy Tżtowi. Ogólnie mi nie pozwala ruszać ani jego włosów ani uszu hihi, więc przynajmniej pożytecznie wykorzystałam ten czas

dobrze, że nic innego tak na śpiocha...
A czemu nie pozwala? Nie lubi??
Cytat:
ta wypiję tyż
No to po kielichu!

Cytat:
dawaj, dawaj nie ma to tamto, czas nagli bo kolejka Ci minie

Najbardziej to wkur... jest teściowa mówię, że spać nie mogłam, a ona 'no to dalej oglądaj porodówki itp itd i sobie bierz do serca/przeżywaj' mówię, że chyba jej to lotto czy ja pójdę do szpitala czy nie, bo akurat mi tam dobrze jest noo, napewno. To się wymądrza, że ona 'miesiąc siedziała w szpitalu!' znam tą historię na pamięć i coś mnie strzela. Jeszcze powiedzonka: "ja 5 dzieci urodziłam" to co, ona doświadczona tak?? "jeszcze masz czas" no nie wytrzymam no, trzymta mnieeeeeeeeee

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-07 o 11:09
Stary 2012-01-07, 11:06   #3220
dph
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Z jednej strony chciałabym urodzić, z drugiej chce do tego 37 tyg donosić, a z trzeciej to łożysko budzi we mnie niepokój.
Trzymajcie się
czubasku nie smutaj się wytrzymasz jeszcze troszkę

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej, ja wczoraj cały dzień leniuchowałam i tak zamierzam do porodu

trzymam za wszystkie mamuśki kciuki
fajny zamiar
Stary 2012-01-07, 11:18   #3221
czubasek20
Zakorzenienie

Staram się jakoś trzymać ale ciężko mi to wychodzi znowu mam skurcze ale nie mają co za bardzo mi podać bo po fenoterolu mam reakcje alergiczna więc zostaje tylko leżenie.
Powiedziałam tz że Hania będzie jedynaczka chyba że załatwi mi lekarza i położoa na całe 9 miesięcy do domu.

Według usg dziś zaczynam 35 tydzień , więc dam radę ale mam nadzieję że wyjde w pon i będę mógła leżeć w domu.

Pozycja dasz radę niedługo maluchy będą z nami i o zastrzykach, szpitalach itp nie będziemy pamiętać

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:20   #3222
staraupa
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Staraupa dawaj ten sen o nas, bo zapomniałaś opowiedzieć, a Cię widzę online
Zasiałaś ziarno ciekawości i teraz już na ogromnego krzaka wyrosło
Kurcze kochana ale ja prawie nic nie pamiętam, tylko że Ty i Agawoo tasm byłyście, no i na pewnie ciężarne ale co więcej nie wiem z drugiej strony może to i dobrze, bo ostatnim czasie mam takie sny......że czasem już wolałabym ich nie pamiętać:brzyd al:
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 11:21   #3223
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad a muszę napisać mężowi do 11:30 co ma kupić najlepiej jakaś zapiekanka, bo jak używamy piekarnika, to całe mieszkanie się nagrzewa taniej niż przez kaloryfery
Fajny sposób ogrzewania mieszkania
My też gazem z kuchenki ogrzewaliśmy jak jeszcze stare okna były
Cytat:

Agatku

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:05   #3224
Lucy1111
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Staram się jakoś trzymać ale ciężko mi to wychodzi znowu mam skurcze ale nie mają co za bardzo mi podać bo po fenoterolu mam reakcje alergiczna więc zostaje tylko leżenie.
Powiedziałam tz że Hania będzie jedynaczka chyba że załatwi mi lekarza i położoa na całe 9 miesięcy do domu.

Według usg dziś zaczynam 35 tydzień , więc dam radę ale mam nadzieję że wyjde w pon i będę mógła leżeć w domu.

Pozycja dasz radę niedługo maluchy będą z nami i o zastrzykach, szpitalach itp nie będziemy pamiętać
trzymaj się Kochana
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:10   #3225
kamciurka
Zakorzenienie

Agatku Martuniunia pisala ze ma problemy z netem i korzysta z czyjegos i dopoki nie naprawia to bedzie rzadziej

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:12   #3226
*Agatek*
Zakorzenienie

KLIK wiedziałam o wywoływaniu porodu jeśli się ma nadciśnienie lub cukrzycę, ale jest też hipotrofia dlatego dostałam wcześniej skierowanie, a ja się dziwię czemu tak wcześnie przecież jeszcze nie będę dobrze przeterminowana, a już będą działać

To ja zaraz się zbieram i idę na spacerek...

Stary 2012-01-07, 12:16   #3227
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
ODDYCHANIE PRZY SKURCZACH:

Połóż się na pleckach lub lekko oparta, połóż rękę na brzuszku i przez nos weź taki krótki wdech co by się tylko brzuszek podniósł, (tylko do tego momentu, bo większy będzie za głęboki) - wypuszczasz ustami - jest to dłuższy wydech niż wdech. (Powinno zrobić się takich 16 na minutę).

Używacie go do pierwszych skurczów i do porodu.

To znaczy :
Idzie pierwszy skurcz - robicie 3-4 wdechy właśnie takie, u nas na szkole rodzenia mówiło się głębokie i gdy jest szczyt skurczu robicie kilka krótkich ustami (takich jak się zmęczycie i jesteście zasapane, ponoć innych w tym czasie nie wykonamy) a potem znowu głębokie.
(Przy tych głębokich dotleniamy dziecko dobrze).

A przy skurczach partych :
3 głębokie wdechy - nagle taki potęzny wdech "haust powietrza" 20 sekund przemy, wymiana powietrza (szybkie trzy krótkie wdechy i wydechy) i znowu haust, parcie, wymiana, haust, parcie,wymiana, 3 głębokie.

Tak mnie uczyli na Szkole Rodzenia

miłego dnia

Jejku nadrobić Was to mega sukces.....aż dumna jestem z siebie Gratulacje dla szczęśliwych mam !!!!!!!!!!!!!!

Co do oddychania to na sr nam jeszcze mówiła, że przy partych to 2-3 głębokie oddechy potem nabieramy głęęęęęboki oddech i liczymy w głowie od 21 do 40 bo wtedy wychodzi 20 sekund, bo jak liczymy od 1 do 20 to wtedy jest krócej - więc myślę ze to dobra podpowiadajka i jak konczymy te dwa oddechy to mąż nam z tyłu głowę przyciska w stronę klatki i przemy przez 20 s.

dostałam fajną instrukcję na sr jak chcecie to mogę ją zeskanować i wrzucić

Pozdrowionka

Edytowane przez ankaya
Czas edycji: 2012-01-07 o 12:18
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:16   #3228
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Jestem po fryzjerze i już mogę się małemu pokazać bez czapki

chociaż mówią, że na twarzy jestem nieźle opuchnięta... :/

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
ja mam, była w zestawie z materacem. Ale nie wiem czy polecać czy nie... zawsze można coś pod materac położyć.
Cytat:
Hej
Trzymajcie się
biedaku, nie dziwię Ci się, że masz dosyć i płaczesz... jeszcze trochę i skończy się na szczęście
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Do wtorku czyli terminu porodu tak niewiele zostało,a ja jakoś rozdrażniona jestem,znowu boli mnie kośc łonowa
Co wieczor mówię do tżta ,że może dzisiaj urodzę ,potem budzę się kilka razy w nocy i czekam jak głupia,no i rano powtarzam ciągle to samo = znowu nie urodziłam!!!

Ciągle zastanawiam się czy kupic leżaczek bujaczek,czy można kłaśc maluszka na niego już od początku ?
ja mam taki 0+ i na początek można położyć kocyk albo ręcznik i wtedy maluch jest prawie na płasko, a podobno wibracje fajnie działają na dzieciaczki. A przydatny jest jak jesteś sama i musisz coś w innym pokoju/kuchni/łazience zrobić. Mojej koleżance bardzo pomógł, bo bywa tak że jest dobę samiutka z dzieciaczkiem i nawet wykąpać się nie mogła. A tak wzięła małą w leżaczku do łazienki i myła się na spokojnie, jak mała płakała to przynajmniej miała ją na oku
ale jeśli nie będziesz sama to może poczekaj

Ja staram się nie czekać, tylko sobie planuję dzisiaj byłam u fryzjera, a w poniedziałek jeśli nic się nie wydarzy chcę się przejść po sklepach pooglądać wyprzedaże
Stary 2012-01-07, 12:26   #3229
Oluska1988
Raczkowanie

Cześć mamusie

Dopisuje się do klubu niewyspanych nie licząc paru krótkich drzemek zasnełąm krótko przed 7 wczoraj teściowa mówiła że napewno pojade na porodówke i co ... miałam kilka przepowiadających ale później cisza Mam doła
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 12:31   #3230
*Agatek*
Zakorzenienie

Dzwoniłam do swojej położnej i mówiła, że jeśli będzie akurat na dyżurze, to coś tam taniej będzie na pewno ale opieka po porodzie- nie wchodzi w grę- chyba, że się dopłaci
Także 'po wszystkim' raczej położna z przychodni przyjedzie wtedy

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Agatku Martuniunia pisala ze ma problemy z netem i korzysta z czyjegos i dopoki nie naprawia to bedzie rzadziej
ufff... już myślałam, że się rozpakowała
Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Jejku nadrobić Was to mega sukces.....aż dumna jestem z siebie
Nooo Po kielunku, za nadrobienie!

renata ja się nie cieszę, hihi, te to ironiczne było

Oluska1988 za nieprzespane noce! No i przytulam też mam skurcze przepowiadające i nic z tego

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-07 o 12:33
Stary 2012-01-07, 12:56   #3231
czubasek20
Zakorzenienie

Ja wam mogę oddać wszystkie skurcze

zdrzęmnęlam się trochę i mi lekko te skurcze przeszły.
Agatek jeśli teściowa taka mądra to niech i szóste dziecko za Ciebie urodzi
ja swojej nie mogę nic zarzucić teraz. Robi mi dobre obiadki a tz przywozi mnie do szpitala

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:01   #3232
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Ja wam mogę oddać wszystkie skurcze
ja biorę a Ty spokojnie czekaj na swoją i malucha kolej

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Któraś z was kupowała karuzelę Tiny Love wyspa marzeń? bo był wątek karuzelowy, ale nie pamiętam
Stary 2012-01-07, 13:15   #3233
MissZuzia
Zadomowienie

hej dziewczynki
miałam dziś spotkanie ze swoją położna i wybadała mnie tak że hej.... no i wygmerała mi chyba z pół czopa... super super szyjka zamknięta i na 1cm a w poniedziałek o 12.40 mam przyjść na ktg bo dziś było sporo lasek i musiałabym dłuuuugo czekać a tak mam na godzinkę i spoko. O ile doczekam po tym gmeraniu

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
MAM PYTANIE GDZIE JUTRO W WARSZAIE MOŻNA ZROBIĆ PRYWATNIE USG BO CHCIALAM ZROBIĆ Z POWODU TYCH BÓLÓW BRZUCHA CO MNIE CIĄGLE DOPADAJĄ I NIE MUSI BYĆ 3 D
ja bym podjechała do szpitala ale jeśli nie chcesz to polecam usg tutaj:
http://www.prolifemc.pl/

Cytat:

Pisałam troszkę wyżej, że jestem mega zadowolona
6 godzin nam to zajęło Zjedliśmy sobie pyszną pizzę w międzyczasie, pozwolili mi sobie nawet chwilkę poleżeć klika razy Fajnie, fajnie
super, że jesteście zadowoleni, to czekamy na zdjęcia podzielisz się nie
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ale ja jej nie muszę wynajmowac dla siebie bo jak bedzie w pracy to bedzie a jak nie to przyjedzie jak po nią zadzwonię bo ona pracuje w tym szpitalu gdzie będę rodzić
i jeszcze do domu potem do dzidzi przyjdzie jak bedzie potrzeba
super mieć taką koleżankę

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
dzien dobry mamusie
spałam chyba 4 godz masakra jakaś i wszystko przez ten katar mała wczoraj się strasznie wierciła tak okropnie mnie bolało -spojenie i pachwiny i uda i podbrzusze...jak stałam albo chodziłam- jak się kładłam to przechodziło...i jak wczesniej caly dzien mówiłam że może wychodzić to jak sobie wtedy pomyśałam że będzie jeszcze gorzej to powiedziałam do brzusia żeby sobie jeszcze posiedziała...boje się bardzo już tego porodu tak bolało
sprawdzałam sobie wczoraj szyjke....i nie mogłam jej znaleźć-albo jest tak wysoko i taka miękka albo jej w ogóle nie ma a zaznaczam że wiem jak się szyjke wyczuwa bo prowadziłam NPR...bede teraz czytac na necie co to i jak to
ja dziś nawet ok spałam ale współczuję bo miałam takie ciężkie noce najgorzej to obracać się z boku na bok
ja też się boję łącze się w bólu

Cytat:
Hej
Trzymajcie się
hej kochana, bardzo ci współczuję i mam nadzieję ze nie dasz się smutkowi i jakoś wytrzymasz jeszcze troszkę. Niedługo zapomnisz o swoich smutkach jak będziesz tulić zdrowiutką kruszynkę

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

Ciągle zastanawiam się czy kupic leżaczek bujaczek,czy można kłaśc maluszka na niego już od początku ?
moja koleżanka radziła mi żeby tak od ok 1miesiąca zacząć, wcześniej nie
Cytat:

SUPER
Cytat:
Fajny sposób ogrzewania mieszkania
My też gazem z kuchenki ogrzewaliśmy jak jeszcze stare okna były
można też piec ciasta
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Jestem po fryzjerze i już mogę się małemu pokazać bez czapki

chociaż mówią, że na twarzy jestem nieźle opuchnięta... :/

ja mam, była w zestawie z materacem. Ale nie wiem czy polecać czy nie... zawsze można coś pod materac położyć.

biedaku, nie dziwię Ci się, że masz dosyć i płaczesz... jeszcze trochę i skończy się na szczęście

ja mam taki 0+ i na początek można położyć kocyk albo ręcznik i wtedy maluch jest prawie na płasko, a podobno wibracje fajnie działają na dzieciaczki. A przydatny jest jak jesteś sama i musisz coś w innym pokoju/kuchni/łazience zrobić. Mojej koleżance bardzo pomógł, bo bywa tak że jest dobę samiutka z dzieciaczkiem i nawet wykąpać się nie mogła. A tak wzięła małą w leżaczku do łazienki i myła się na spokojnie, jak mała płakała to przynajmniej miała ją na oku
ale jeśli nie będziesz sama to może poczekaj

Ja staram się nie czekać, tylko sobie planuję dzisiaj byłam u fryzjera, a w poniedziałek jeśli nic się nie wydarzy chcę się przejść po sklepach pooglądać wyprzedaże
dałaś radę u fryzjera ja z tego powodu że boję się że nie wytrzymam 2h na fotelu nie poszłam
w sklepach byłam we wt czy środę kupiłam trochę bodziaków dla małego i niedrapki, tż sobie też coś kupił z przecen tylko ja sobie nic bo co się znajdzie na ropuchę no a na tzw zaś nie będe kupować bo nie wiem jak szybko wejdę w swoją Mkę o ile wejdę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:18   #3234
uska000
Zadomowienie

Czesc mamuski, u nas takie piekne sloneczko ze bylismy 20minut na spacerku Igorek tylko poczul powietrze i sen

co do materacow kazdy kupuje sie zwniety i w instrukcji jest zeby 2-3 dni stal i wtedy dojdzie do swojego ksztaltu! my tez tak mielismy

Sudocremu to u mnie dostatek ale maly odpaza mi sie od org. pampersow a ze jeszcze troche mam to uzywam na zmiane z dada

dziewczyny kupcie sobie ze 3 ampulki soli fizjologicznej koszt ok 2zl a przydaje sie i do oczek i do noska

zapomnialam napisac ze w ktoryms z pudelek byla tez woda morska

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:28   #3235
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
miałam dziś spotkanie ze swoją położna i wybadała mnie tak że hej.... no i wygmerała mi chyba z pół czopa... super super szyjka zamknięta i na 1cm a w poniedziałek o 12.40 mam przyjść na ktg bo dziś było sporo lasek i musiałabym dłuuuugo czekać a tak mam na godzinkę i spoko. O ile doczekam po tym gmeraniu

dałaś radę u fryzjera ja z tego powodu że boję się że nie wytrzymam 2h na fotelu nie poszłam
w sklepach byłam we wt czy środę kupiłam trochę bodziaków dla małego i niedrapki, tż sobie też coś kupił z przecen tylko ja sobie nic bo co się znajdzie na ropuchę no a na tzw zaś nie będe kupować bo nie wiem jak szybko wejdę w swoją Mkę o ile wejdę
dałam radę, miałam tylko ścinane, nie farbowałam. Zastanawiam się czy w domu nie pofarbować, ale kolor na razie jest ok i chyba nie będę. Ja sobie też nic nie kupię. Ostatnio jak byłam ze znajomą to miałam sobie coś kupić i nawet oglądać mi się nie chciało. Za to kupiłam znowu małemu coś tam w h&m z przecenki sobie jedynie tusz do rzęs

To Cię nieźle położna wybadała. Ale to dobrze, może coś się ruszy :conf used:

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Czesc mamuski, u nas takie piekne sloneczko ze bylismy 20minut na spacerku Igorek tylko poczul powietrze i sen

dziewczyny kupcie sobie ze 3 ampulki soli fizjologicznej koszt ok 2zl a przydaje sie i do oczek i do noska
fajnie, że ta styczniowa pogoda ładna na spacery. Mam nadzieję, że się utrzyma u nas ciepło dzisiaj

a soli fizjologicznej kupiłam chyba z 15 ampułek bo wiedziałam, że potrzeba ale nie wiedziałam ile
Stary 2012-01-07, 13:32   #3236
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Któraś z was kupowała karuzelę Tiny Love wyspa marzeń? bo był wątek karuzelowy, ale nie pamiętam
chyba agatek
Cytat:

co do materacow kazdy kupuje sie zwniety i w instrukcji jest zeby 2-3 dni stal i wtedy dojdzie do swojego ksztaltu! my tez tak mielismy

Sudocremu to u mnie dostatek ale maly odpaza mi sie od org. pampersow a ze jeszcze troche mam to uzywam na zmiane z dada

za pierwszy spacerek

ja mam opak takiej soli ale dzięki za opinię, zawsze fajnie jak mamuśka podpowiada co jest ok a co nie

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:

To Cię nieźle położna wybadała. Ale to dobrze, może coś się ruszy :conf used:
właśnie nie dobrze bo ja się BOJĘ
i nie chcę już

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:41   #3237
Mijus
Rozeznanie

Cześć kochane
Kolejny dzień tylko podczytuje, ale dzisiaj nie mam poprostu siły. Mam gorszy dzień, cały czas mi słabo. Zrobię kilka kroków i muszę się połóżyć Nie wiem co to za cholerstwo
Miłego dnia dziewuszki
Stary 2012-01-07, 13:42   #3238
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
uska ale super!! mam nadzieje ze z kazda z nas bedzie podobnie z waga

jeju dziewczyny jak mnie mdli...macie tez takie mdlosci pod koniec?
Dziś mnie zaczęło mdlić....

Cytat:
_________________________ ___
Znów czuję się masakrycznie, cały dzień śpię/jem albo się snuję po domu
Mały świruje, boi się bidulek jak smarkam albo kaszlę
ja też bym spała (gdybym mogła) i jadła w kółko....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:43   #3239
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

heloł
dołączam do klubu niewyspanych...
w nocy tak mnie napier.... żołądek ze myślałam, ze zejdę... wzięłam dwie nospy co niekoniecznie pomogło (moze odrobinke) i siedziałam na kanapie do 5 rano..... i do kibelka latałam- az zaczęlam sie zastanawiac czy to przypadkiem poród sie nie zaczyna....

Cytat:

brawo za spacerek

sol juz kupiłam
a co do materaca do wcale nie wysztskie sa sprzedawane zwiniete nasz był normalnie "rozłozony:
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 13:44   #3240
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Co do oddychania to na sr nam jeszcze mówiła, że przy partych to 2-3 głębokie oddechy potem nabieramy głęęęęęboki oddech i liczymy w głowie od 21 do 40 bo wtedy wychodzi 20 sekund, bo jak liczymy od 1 do 20 to wtedy jest krócej - więc myślę ze to dobra podpowiadajka i jak konczymy te dwa oddechy to mąż nam z tyłu głowę przyciska w stronę klatki i przemy przez 20 s.

dostałam fajną instrukcję na sr jak chcecie to mogę ją zeskanować i wrzucić

Pozdrowionka
Poproszę
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości