|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
no właśnie też nie wiem
Bo tak dziwnie to zabrzmiało... i czekam na relacje... ![]() Ale coś nas zlewa nie kocha nas już! Cytat:
Mój mężulek wymienia buty w Deichmannie co jakieś 2 miesiące i już był z 3 razy ![]() Dooobra idę coś zjeść, bo się smarkacz buntuje i mój żołądek też jak to tak może być?? Dwóch na jednego?!!!!!!
|
|
#3212 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Nawet se nie żartuj na kolana i heja z podłogę, jutro Agatka wychodzi bez gadania ![]() Cytat:
![]()
|
|
#3213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to... po kielunku ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Cytat:
już poprawiłam...
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zjadłam śniadanko, młody przyjął je czkawką, a teraz czuję, że żołądek najchętniej by mi je oddał ![]() A takie pyszne kanapeczki były... z domowym pasztecikiem z dziczyzny
|
|
#3215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam koszmary w nocy. Dziś spałam jakieś 2 godziny. A tak to leżałam i patrzyłam w sufit albo miętoliłam płatek ucha i włosy Tżtowi. Ogólnie mi nie pozwala ruszać ani jego włosów ani uszu hihi, więc przynajmniej pożytecznie wykorzystałam ten czas ![]() Zawsze w soboty mamy tu giełdę samochodową połączoną z giełdą rzeczy second hand, out let itd. Jest tam wszystko - od posrebrzanej łyżeczki do herbaty po meble i sprzęty elektroniczne. Kupiliśmy więc białą solidną deskę do prasowania za 25zł. Musiałabym w skelpie zapłacić za taką przynajmniej 100 zł.
|
|
#3216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ta wypiję tyż ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- ![]() widziała ja widziała zdolna bestyjkaLece na zakupy, może kroku po drodze nie zgubię ![]() Nie skrobać za dużo bo nie ogarnę tego wszystkiego
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, w tygodniu latwiej mi was cytowac i odpowiadac bo mam dostep do laptopa, w weekend mam tableta i cytowanie, zaznaczanie to istna mordega...
Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom, ktorym nie gratulowalam jeszcze, czubasku za ciebie trzymam kciuki mocne... mialam isc do eluni ale cos przeziebienie mnie wzielo wiec niestety Zycze wam milego weekendu i buziam ![]() Aaaa odnosnie lezaczka to ja z corka uzywalam od poczatku i uwielbialam go jak i ona rowniez
|
|
|
|
#3218 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pytałam babki w sklepie o leżaczek i mówiła że od miesiąca się używa nie wcześniej to nie żaden deichmann ani ccc tylko zwykly sklepik byl....poza tym nie mam paragonu ani pudełka- myślałam że wystarczy na zimę póki w ciązy jestem- takie wciągane botki coby się schylac nie trzeba było no i się spsuły Cytat:
![]() ano rzeczywiście ty miałaś leniwca niedzielnego urodzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() przez was dziaisj będę jadła kisiel z solą i pasztetem
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Co się dzieje z MartuNiunia87????Bo od 4.01 się nie udziela???
I Zośką???????? Od 27.12 nie ma jej na wizażu???? ![]() Cytat:
dobrze, że nic innego tak na śpiocha... ![]() No to po kielichu! ![]() Najbardziej to wkur... jest teściowa mówię, że spać nie mogłam, a ona 'no to dalej oglądaj porodówki itp itd i sobie bierz do serca/przeżywaj' znam tą historię na pamięć i coś mnie strzela. Jeszcze powiedzonka: "ja 5 dzieci urodziłam" to co, ona doświadczona tak?? "jeszcze masz czas" no nie wytrzymam no, trzymta mnieeeeeeeeee
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-07 o 11:09 |
|
|
|
|
#3220 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Staram się jakoś trzymać ale ciężko mi to wychodzi
Powiedziałam tz że Hania będzie jedynaczka chyba że załatwi mi lekarza i położoa na całe 9 miesięcy do domu. Według usg dziś zaczynam 35 tydzień , więc dam radę ale mam nadzieję że wyjde w pon i będę mógła leżeć w domu. Pozycja dasz radę niedługo maluchy będą z nami i o zastrzykach, szpitalach itp nie będziemy pamiętać
|
|
|
|
#3222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z drugiej strony może to i dobrze, bo ostatnim czasie mam takie sny......że czasem już wolałabym ich nie pamiętać![]() :brzyd al:
|
|
|
|
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też gazem z kuchenki ogrzewaliśmy jak jeszcze stare okna były Cytat:
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Agatku Martuniunia pisala ze ma problemy z netem i korzysta z czyjegos i dopoki nie naprawia to bedzie rzadziej
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
KLIK wiedziałam o wywoływaniu porodu jeśli się ma nadciśnienie lub cukrzycę, ale jest też hipotrofia dlatego dostałam wcześniej skierowanie, a ja się dziwię czemu tak wcześnie przecież jeszcze nie będę dobrze przeterminowana, a już będą działać ![]() To ja zaraz się zbieram i idę na spacerek...
|
#3227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejku nadrobić Was to mega sukces.....aż dumna jestem z siebie Gratulacje dla szczęśliwych mam !!!!!!!!!!!!!!Co do oddychania to na sr nam jeszcze mówiła, że przy partych to 2-3 głębokie oddechy potem nabieramy głęęęęęboki oddech i liczymy w głowie od 21 do 40 bo wtedy wychodzi 20 sekund, bo jak liczymy od 1 do 20 to wtedy jest krócej - więc myślę ze to dobra podpowiadajka i jak konczymy te dwa oddechy to mąż nam z tyłu głowę przyciska w stronę klatki i przemy przez 20 s.dostałam fajną instrukcję na sr jak chcecie to mogę ją zeskanować i wrzucić Pozdrowionka
MY 25 wrzesień Kubuś 16 02 2012r. Oliwka 05 06 2015r. Edytowane przez ankaya Czas edycji: 2012-01-07 o 12:18 |
|
|
|
|
#3228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem po fryzjerze i już mogę się małemu pokazać bez czapki ![]() chociaż mówią, że na twarzy jestem nieźle opuchnięta... :/ Cytat:
zawsze można coś pod materac położyć. Cytat:
Cytat:
ale jeśli nie będziesz sama to może poczekaj ![]() Ja staram się nie czekać, tylko sobie planuję dzisiaj byłam u fryzjera, a w poniedziałek jeśli nic się nie wydarzy chcę się przejść po sklepach pooglądać wyprzedaże ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#3229 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() Dopisuje się do klubu niewyspanych wczoraj teściowa mówiła że napewno pojade na porodówke i co ... Mam doła |
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do swojej położnej i mówiła, że jeśli będzie akurat na dyżurze, to coś tam taniej będzie na pewno
Także 'po wszystkim' raczej położna z przychodni przyjedzie wtedy ![]() Cytat:
Nooo Po kielunku, za nadrobienie! ![]() renata ja się nie cieszę, hihi, te to ironiczne było ![]() Oluska1988 No i przytulam też mam skurcze przepowiadające i nic z tego
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-07 o 12:33 |
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wam mogę oddać wszystkie skurcze
zdrzęmnęlam się trochę i mi lekko te skurcze przeszły. Agatek jeśli teściowa taka mądra to niech i szóste dziecko za Ciebie urodzi ja swojej nie mogę nic zarzucić teraz. Robi mi dobre obiadki a tz przywozi mnie do szpitala
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
ja biorę
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Któraś z was kupowała karuzelę Tiny Love wyspa marzeń? bo był wątek karuzelowy, ale nie pamiętam |
|
|
|
#3233 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
miałam dziś spotkanie ze swoją położna i wybadała mnie tak że hej.... szyjka zamknięta i na 1cm a w poniedziałek o 12.40 mam przyjść na ktg bo dziś było sporo lasek i musiałabym dłuuuugo czekać a tak mam na godzinkę i spoko. O ile doczekam po tym gmeraniu ![]() Cytat:
http://www.prolifemc.pl/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też się boję łącze się w bólu ![]() Cytat:
Cytat:
SUPER Cytat:
![]() Cytat:
ja z tego powodu że boję się że nie wytrzymam 2h na fotelu nie poszłam w sklepach byłam we wt czy środę kupiłam trochę bodziaków dla małego i niedrapki, tż sobie też coś kupił z przecen tylko ja sobie nic bo co się znajdzie na ropuchę o ile wejdę
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamuski, u nas takie piekne sloneczko ze bylismy 20minut na spacerku Igorek tylko poczul powietrze i sen
![]() co do materacow kazdy kupuje sie zwniety i w instrukcji jest zeby 2-3 dni stal i wtedy dojdzie do swojego ksztaltu! my tez tak mielismy![]() Sudocremu to u mnie dostatek ale maly odpaza mi sie od org. pampersow a ze jeszcze troche mam to uzywam na zmiane z dada ![]() dziewczyny kupcie sobie ze 3 ampulki soli fizjologicznej koszt ok 2zl a przydaje sie i do oczek i do noska zapomnialam napisac ze w ktoryms z pudelek byla tez woda morska
|
#3235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sobie jedynie tusz do rzęs ![]() To Cię nieźle położna wybadała. Ale to dobrze, może coś się ruszy ![]() :conf used:Cytat:
u nas ciepło dzisiaj ![]() a soli fizjologicznej kupiłam chyba z 15 ampułek bo wiedziałam, że potrzeba ale nie wiedziałam ile |
||
|
|
|
#3236 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za pierwszy spacerekja mam opak takiej soli ale dzięki za opinię, zawsze fajnie jak mamuśka podpowiada co jest ok a co nie ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() i nie chcę już
|
|
|
#3237 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
Kolejny dzień tylko podczytuje, ale dzisiaj nie mam poprostu siły. Mam gorszy dzień, cały czas mi słabo. Zrobię kilka kroków i muszę się połóżyć Nie wiem co to za cholerstwo ![]() Miłego dnia dziewuszki
|
#3238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też bym spała (gdybym mogła) i jadła w kółko.... |
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
heloł
dołączam do klubu niewyspanych... w nocy tak mnie napier.... żołądek ze myślałam, ze zejdę... wzięłam dwie nospy co niekoniecznie pomogło (moze odrobinke) i siedziałam na kanapie do 5 rano..... i do kibelka latałam- az zaczęlam sie zastanawiac czy to przypadkiem poród sie nie zaczyna.... Cytat:
![]() sol juz kupiłam ![]() a co do materaca do wcale nie wysztskie sa sprzedawane zwiniete nasz był normalnie "rozłozony:
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

:roll eyes:

nie kocha nas już! 
i mój żołądek też 

ja jutro! 
)

zdolna bestyjka

to co, ona doświadczona tak??

a muszę napisać mężowi do 11:30 co ma kupić
najlepiej jakaś zapiekanka, bo jak używamy piekarnika, to całe mieszkanie się nagrzewa taniej niż przez kaloryfery

zawsze można coś pod materac położyć.
Mam doła