|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Cytat:
Niestety to smutna rzeczywistość pewnie większości kobiet, bo pracodawcy nie mają skrupułów ![]() A pytanie ile zamierzasz karmić to szczyt wszystkiego! ![]() Cytat:
DObrze powietrze się rozkłada Cytat:
![]() Cytat:
Domu nie sprzedawaj - to skarb, kiedy sie mam małe dzieci Kciuki za sczepienie i kciuki za Wasze marzenia ![]() Ale coś Ci powiem na pocieszenie: kasa, praca, marzenia, plany - to wszystko nieważne. A wiesz dlaczego? BO MASZ NAS Cytat:
![]() No brawo ![]() Cytat:
A czemu uszko śmierdzi w takim razie?
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Hej Laski
Przepraszam, że się nie odzywałam, ale po tej sprawie w klubie jakoś zamilkłam to raz, a dwa miałam lekki kryzys z Małym. Nie ogarniałam już. Można powiedzieć, że chwilowo kryzys zażegnany. Pierwsze co to..zanka strasznie mi przykro Nie nadrobię Was bo fizycznie jest to niemożliwe. Wpuścicie uciekinierkę z powrotem ? ![]()
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Marysi dziadkowie nic nie dostana
krucho z kasa w tym miesiacu - za duzo niespodziewanych wydatkow |
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Relacja
![]() Na basen mieliśmy iść z moim bratem, jego żoną i ich synkiem. Ale nie wyszło. Bo zadzwoniłam tam, gdzie oni sobie ten kurs wykupili, spytać czy można przyjść tylko na 1 lekcję, a potem ewentualnie cały kurs wykupić. A kobieta mówi, że nie rozumie, co chcę przez to osiągnąć i że ona u siebie takiego "macania" nie uznaje. To mówię, że może dziecku się zupełnie nie spodoba na basenie, nie polubi, dostanie np. histerii czy coś, to nie będę go na siłę katować. A ona na to: "Przecież to tylko niemowlę. Ono nie wie, co lubi, a czego nie". Rozwaliła mnie tym i stwierdziłam, że kij jej w oko - pójdę gdzie indziej ![]() No więc spakowaliśmy się i pojechaliśmy na inny basen, już tak bez instruktora. Sami chcieliśmy mu po prostu pokazać jak jest w wodzie. Ale traf chciała, że jak dojechaliśmy, to akurat za 30 minut zaczynały się zajęcia dla niemowląt. Indywidualnie już nie wpuszczali, bo basenik zarezerwowany. No i postanowiliśmy skorzystać. Kobieta nam pozwoliła, mimo że też teoretycznie trzeba za cały kurs z góry zapłacić. Ale powiedziała że możemy dziś wejść, a potem zdecydujemy ![]() No i do sedna - Tymcio był cudowny No i ćwiczenie za ćwiczeniem, ciągle coś innego. PO basenie szybko go nakarmiłam i padł mi na rękach jak flaczek Nigdy nie był tak wypompowany Teraz po kąpieli i jedzeniu też padł i śpi jak zabity ![]() Ale mam niestety "ale". I nie zdecydowałam się zapisać na resztę kursu. Bo moim zdaniem wszystko odbywało sie za szybko. Ćwiczenia tak prędko się zmieniały i było takie tempo, że on nie miał szans czegoś polubić lub nie, bo ciągle nim wymachiwałam. Nie sądzę żeby to było ta fajne, jak np. robienie dłużej tego co sprawia mu przyjemność. A jak przez moment miałam wrażenie, że ma dość i po prostu go przytuliłam, to zaraz podeszła instruktorka, wyrwała mi go i mówi :czemu pani nie ćwiczy? Proszę robić tak i tak". A z kolei jak coś mu się bardzo podobał, to po minucie się kończyło i nie mógł sie tym nacieszyć, choć wyraźnie miała ochotę dalej się bawić. No a mi nie chodzi o to żeby bić z nim rekordy, tylko żeby zrobić mu frajdę. Więc postanowiłam, że pochodzę z nim sama na basen i będziemy robić to, co dla niego jest najprzyjemniejsze ![]() Sorki za to wypracowanie ![]() Aha, a w domu, przed kąpielą, masowałam go na łóżku i nagle mi sie przewraca z plecków na brzuszek. Odwracam go, a on z powrotem I tak z 10 razy pod rząd. Nauczył się już bezbłędnie to robić Krzyczałam tak, że męża uszy bolały ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() Poetka sie we mnie obudziła ![]() A co z Filipkiem się działo?
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Lilii tak, kąpie co drugi dzień. A kiedy nie kąpię to wycieram płatkami pupę, buzię, ręce pod kran, fałdki pod szyją i pachwiny.
Brak kąpieli nie wpływa na jakość/ilość snu. Kopa taka ciemna jest ok. Ja już różne kolory widziałam. Marchewkowy, zielony, żółty, czarny.. Zmalowana jakieś "wkupne" musisz postawić ![]() Zanetaa widać po postach bardzo Cię dotknęła sprawa z pracą. Nie smutaj Dziuebek gwizdanie, takie jak stary? Daj flimik ![]() Napisałam 2 strony Idę poczytać i spać.
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
No proszę...
Super, że się Tymkowi podobało. Szkoda właśnie, że na kursie to tak jakby masówka leciała. Żeby tylko odbębnić zaplanowane zajęcia i dziękuję. Plus jest taki, że zobaczyłaś kilka ćwiczeń, które później, jak sami na basen pójdziecie będziesz mogła z Tymkiem wywijać ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Tylko doopkę podmywam wodą i buźkę też. Radek śpi normalnie. Właśnie zasnął. też idę w kimono. Dziubek zazdroszczę Ci zgubionych kilogramów ![]() Jak przestanę karmić to też spróbuję. Mam brzuch jak ciasto drożdżowe ![]() Telik zamawiasz wizytę lekarską do domu dla Jasia? |
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziubku grautuluję wyników w diecie. Jak to czytam to aż sama mam ochotę spróbować. [/QUOTE] ![]() wrzucę jutro , mam jeden z początków nauki Brumek da Was !! super sprawa ![]() Telik za rozwój JAsia ![]() no i spadam bo małż do swojego lapka chce ... paaaaaaaaaaaaaaa kochane |
|
|
|
|
#3789 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamusie!
A ja dzis mialam baaardzo mila wizyte: Stapelke i jej Zuzanke! Nawiasem mowiac, to Zuzia wczoraj skonczyla pol roczku! Brawa! Zanetko przykro mi bardzo, ze tak Cie potraktowano. Dziubku brawa za spadek wagi! Iustynko Brumku super, ze byliscie na basenie! Tez bym podjela taka decyzje, co do dalszego chodzenia. Nie rozumiem takiego podejscia instruktorow. Przeciez to sa maluszki, a nie maszyny, ktore maja robic wszystko jak w zegarku. Dobra lece spac... |
|
|
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
Zanetko przykro mi, ze nie poszlo po Twojej mysli
Aniu takich jak Lord Voldemort ona zjada na sniadanie Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-01-11 o 22:34 |
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
przeczytałam ale się nie odniosę już ![]() dziś chyba ujawnił się u Lili ten słynny lęk separacyjny .. a mianowicie wieczorkiem wybieraliśmy się do rodzinki z zaproszeniami na chrzciny a że Lila była śpiąca, to moja mama powiedziała żebyśmy pojechali bez niej, ona ją uśpi i z nią posiedzi .Mieliśmy do odwiedzenia dwa domy więc tak max 1-1,5h mogło nas nie być. Po godzinie mama dzwoni że Lila spała pół godziny a potem się obudziła i od 20 minut płacze w niebogłosy i nijak nie mogą jej uspokoić. ![]() Zawinęliśmy się szybko i wróciliśmy do domu, to akurat się uspokoiła, ale była aż cała rozpalona z tego płaczu i cały czas tak wzdychała. Mama mówiła że zachowywała się jakby ich w ogóle nie poznała, płakała bardzo , i już myśleli że coś jej po prostu dolega. Ale my wróciliśmy , przytuliła się do mnie i od razu uspokoiła i po chwili nawet się śmiała. Tak więc to chyba ten słynny lęk separacyjny się ujawnił .
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
AgaG a dlaczego Stapelka do nas nie zaglada?
Brumku co za glupota. Przeciez basen powinien dzieci bawic. Instruktorka bezduszna-jak to dziecko nie wie co lubi? ![]() Youyou masz racje, to na pewno lek. My to przerabialismy w zeszlym tygodniu, |
|
|
|
#3793 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamusie
melduje się i ja w końcu... nie mam ostatnio czasu na czytanie i pisanie tym bardziej... niby mam włączony pół dnia komp, ale co zasiadam to mnie coś lub częściej ktoś odrywa i potem nadrabiam i znowu mam przerwę i takie błędne koło. staram się chociaż być w miarę na bieżąco, żeby potem nie gonić Was z językiem na brodzie brumku za wizyte na basenie i dla Tymcia za obroty. moja pannica ma już 5,5 miesiąca, a sie nie obraca wcale...zaczynam się tym martwić troszkę...telik dla Ciebie i Jasia, że byliście tacy dzielni na zabiegu!!!!dziubku za konsekwencję diety i spadające kg ![]() żanetko iustynko za szczepienie i za Wasze marzenia ![]() no i oczywiście i shira - nie pisałam Ci nigdy, ale uwielbiam Twoje wypowiedzi...zazwyczaj zawsze jak je czytam to uwielbiam Cię kobito!!!!nerolko może jakos byśmy sie w końcu kiedyś spotkały???? no i będę pamiętać o kciukach dla Izuni!!!! a u nas kołomyja... ja się powoli nastawiam psychicznie na powrót do pracy- już 1 lutego znowu ruszam do tyrania w BUL-u i trudzie i wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że nie wiemy co z Hanią... miała się nią zająć moja siostra, ale nie może więc teraz szukamy jakiegoś rozwiązania i na razie mamy opcje wożenia jej do mojej mamy (100 km dziennie będzie wychodziło...), prywatny żłobek lub niania. i kłócimy się z TŻ bo każde co innego woli... ale mam też newsa - Hania w końcu polubiła jeść!!!!!! ale i tak kocha najbardziej mamusiowe UU ![]() jutro idziemy na kontrole bioderek... aaaaaaaaaa i ja też chcę na zlot!!!!!!!!!!! ![]() trochę mi długi post wyszedl
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-01-11 o 22:40 |
|
|
|
#3794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Shirka jesteś niemożliwa Dziubek za postępy![]() Carmela Sarenka jest boska Cytat:
![]() AgaG jakieś zdjątka? ![]() Brumku no to pęknie, że Wam się wypad udał, tzn. że Tymcio zadowolony Zmalowana jasne, że przygarniemy matkę marnotrawą Co się działo z Filipkiem?U nas dzisiaj była znajoma z córeczką w wieku Domcia. Mój synek próbował pocałować damę, łapał ją za uszy, otwierał buzię i przyciągał do siebie ![]() Niestety mąż zaraził i Domka i mnie Dominik kaszle Chyba jutro wybiorę się z nim do lekarza...Dziewczyny, które borykały się z kaszlem u dzieciaków: co robić? Czy to znaczy, że już zeszło na płucka? Troszkę się martwię, bo to u nas pierwszy raz, nie wiem jak mu pomóc? ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Pół początkowego posta mi zjadło ![]() Hej kochane Nerola witaj spowrotem |
||
|
|
|
#3795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- kciuki za bioderka ![]() - nie obraca się, bo pewnie leniuszkiem jest Tymuś tez nie kwapił sie do tego zbytnio, aż w końcu udało się, bo chciała sięgnąć po zabawkę. No i jak dopiero jak się udało raz i drugi, to zobaczył, jakie to fajne i teraz ciągle by powtarzał ![]() - brawa dla Hani-łakomczuszki ![]() - z pracą i opieką dla Hani faktycznie macie nie lada problem Ciężka sprawa, bo choć mama wydaje sie najfajniejszą opieką, to jednak 100 km to trochę gigantyczna odległość.Cytat:
Choć trochę brutalny... Ale ponoć kobiety takich lubią ![]() Przykre że się pozarażaliście U nas kaszelku nie było, więc nie pomogę, ale myślę że nie musisz sie matrwić że zeszło na płuca. Kaszel ma się nawet od wysuszonej śluzówki gardła, czy zwykłego zaczerwienienia
|
|
#3796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- mam nadzieję, że to nieobracanie to właśnie wynika z lenistwa... - żeby uściślić: 100 km wyjdzie dziennie bo w zasadzie to rodzice mieszkają 25 km od nas, ale jak tak się policzy 4 przejażdżki (zawieźć, wrócić, do pacy, pojechać po dziecko i wrócić z nim do domu) to 100 km to i czasochłonne i na paliwo też trochę pójdzie... ale mi ta opcja opieki nad Hania najbardziej by odpowiadała... gdybym tylko miała prawo jazdy to bym się nie zastanawiała ibym sobie Hanię woziła..a mojemu TŻ nie bardzo uśmiecha się takie jeżdżenie... no i się nie możemy dogadać |
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko
za bioderka ![]() za przełamanie się Hanyski do jedzonka![]() Brumku dla Tymcia za opanowanie umiejętności.A mąż Twój wkońcu padnie na zawał przy Tobie, jak nie skaczesz na niego to krzyczysz aż biednego uszy bolą ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu ciiiicccchhhhhooooo...
A ja jeszcze siedze, bo Malwis przebudza sie z placzem przez te zeby A jutro 'rodzina wedrowniczkow' jedzie do moich rodzicow .
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
No cicho... Jakoś wcześnie dzisiaj dziewczyny pouciekały. Ja zaraz idę karmić pewne niemowlę, a potem spaaaaaaać do późnego rana
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmykam I Ja spać. Pa pa pa
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie śpie. Agatula śpi od 20 a ja utknęłam na dietowo-fitnessowych wątkach.
Nie dawałam jej kleiku na noc i śpi jakby spokojniej
|
|
|
|
#3802 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, zostalam sama na placu boju
.Pstryk...Ciemnosc, widze ciemnosc .Dobrej nocy |
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Justyna, widzę, że znowu podglądasz
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba że tak
![]() A my się właśnie uraczyliśmy lodami waniliowymi pływającymi w ogromnej ilości gorących malin
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz wróciłam do ukochanych serków, jogurtów, kaszek i innych papkowatych pyszności ![]() A moje bioderka coraz krąglejsze... Ale eufemistycznie to określiłam
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Ojtam ojtam
![]() właśnie przeczytałam taki artykuł http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...as=3&startsz=x smutne
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś pierwsza....
|
|
|
|
#3810 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
a ja druga
od godziny zbieram się do odpisania ![]() Cytat:
Cytat:
dla Zuzi! A Stapelka jak tam, czemu nas nie odwiedza?![]() Cytat:
jeszcze nie zdarzyło mi się obejrzeć całego Cytat:
Lekarka sprawdzała, ale nic niepokojącego nie zauważyli - leń i tyle. Dopiero niedawno załapał a przecież niebawem 7 miesięcy skończy...Cytat:
![]() Cytat:
![]() żeby tak się znęcać nad człowiekiem..... ![]() Dobra, zmykam na uczelnię, do popołudnia!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

Niestety to smutna rzeczywistość pewnie większości kobiet, bo pracodawcy nie mają skrupułów 

dziś Tż go przebierał w jego pokoju a ja usłyszałam gwizd w kuchni
może go zgłoszę do Mam talent 

śmierdzące uszko zdrowe

krucho z kasa w tym miesiacu - za duzo niespodziewanych wydatkow
Rozwaliła mnie tym i stwierdziłam, że kij jej w oko - pójdę gdzie indziej 

zębole