Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 21:21   #3781
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a na dzień babci i dziadka (czujecie bazę w moje urodziny dzień dziadka zrobić) zamówiliśmy kubki ze zdjęciem Żbika fajnie wyszły
Chamstwo!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Miało być pieknie,
miałam mieć osobe zarzadzającą zespołem.
Gó.wno mam, mam mniej godzin,
bo mam się wdrożyć.
Takie pytania mi zadawały, że odczytywałam je tylko " na pewno chcesz wrócić, czy na pewno"

Wiecie co mnie najbardziej zabolało?
pytane :" jak długo mam zamiar karmić piersią" - pytanie brzmiało jak jeden wielki problem dla nich. Mówię że tak długo jak laktacja mi się utrzyma...
Przykro mi Żanetko. Nieładnie, oj nieładnie Niestety to smutna rzeczywistość pewnie większości kobiet, bo pracodawcy nie mają skrupułów
A pytanie ile zamierzasz karmić to szczyt wszystkiego!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mam profesjonalnego gwizdajłę w domu!!!! moje dziecko prawie cały czas gwiżdże dziś Tż go przebierał w jego pokoju a ja usłyszałam gwizd w kuchni może go zgłoszę do Mam talent
Gwiżdże bo ma warunki - co któryś ząb DObrze powietrze się rozkłada

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem w szoku. Zadzwoniła do mnie sąsiadka mama 4 miesięcznej Julki. Pediatra kazała jej dawać krowie mleko.
Czy ja czegoś nie wiem?
Głupi jakiś? Z tego co wiem, to zalecenia są, aby takie mleko podawać po skończonym roku życia, a niektórzy mówią nawet że później

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Jeżu dziewczyny coś ze mną nie tak, albo zbliżająca się @ albo te cholerne problemy z kasą. No masakra. Chodzę z grobową miną i nie chcę tu smucić, więc siedzę cicho.

Domu nie sprzedawaj - to skarb, kiedy sie mam małe dzieci

Kciuki za sczepienie i kciuki za Wasze marzenia

Ale coś Ci powiem na pocieszenie: kasa, praca, marzenia, plany - to wszystko nieważne. A wiesz dlaczego? BO MASZ NAS

Cytat:
Dzisiaj przyszła teściowa z kilkoma szmatkami z ciucha dla sary, i: " Jak ci się podoba to wypierz, jak nie to spalisz"- co za tekst.
Taaa, widać po niej kulturkę

Cytat:
Dzisiaj pisze mgr..
No brawo

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a u nas był doktor i śmierdzące uszko zdrowe
*na ulewanie mam wprowadzic zageszczacz i zastanowić się na wczesniejszym rozszerzeniem diety()
*ząbki jeszce nie idą
*Jaś cudownie się rozwija
Brawo Jasiu
A czemu uszko śmierdzi w takim razie?
Stary 2012-01-11, 21:22   #3782
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Hej Laski
Przepraszam, że się nie odzywałam, ale po tej sprawie w klubie jakoś zamilkłam to raz, a dwa miałam lekki kryzys z Małym. Nie ogarniałam już. Można powiedzieć, że chwilowo kryzys zażegnany.
Pierwsze co to..zanka strasznie mi przykro

Nie nadrobię Was bo fizycznie jest to niemożliwe. Wpuścicie uciekinierkę z powrotem ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:25   #3783
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Marysi dziadkowie nic nie dostanakrucho z kasa w tym miesiacu - za duzo niespodziewanych wydatkow szlag mnie czasem trafia
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:32   #3784
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Lili tak.
Wczoraj dostała bananka,jutro też go dostanie.
Czyli zaczęłaś od owoców

Vaniliova11 Ty kupowałaś niedawno parowar... I jak, gotujesz w nim już?

Radek nie śpi.
Nie wiem o co mu cho.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:37   #3785
brumek
Zakorzenienie

Relacja

Na basen mieliśmy iść z moim bratem, jego żoną i ich synkiem. Ale nie wyszło. Bo zadzwoniłam tam, gdzie oni sobie ten kurs wykupili, spytać czy można przyjść tylko na 1 lekcję, a potem ewentualnie cały kurs wykupić. A kobieta mówi, że nie rozumie, co chcę przez to osiągnąć i że ona u siebie takiego "macania" nie uznaje. To mówię, że może dziecku się zupełnie nie spodoba na basenie, nie polubi, dostanie np. histerii czy coś, to nie będę go na siłę katować. A ona na to: "Przecież to tylko niemowlę. Ono nie wie, co lubi, a czego nie". Rozwaliła mnie tym i stwierdziłam, że kij jej w oko - pójdę gdzie indziej

No więc spakowaliśmy się i pojechaliśmy na inny basen, już tak bez instruktora. Sami chcieliśmy mu po prostu pokazać jak jest w wodzie. Ale traf chciała, że jak dojechaliśmy, to akurat za 30 minut zaczynały się zajęcia dla niemowląt. Indywidualnie już nie wpuszczali, bo basenik zarezerwowany. No i postanowiliśmy skorzystać. Kobieta nam pozwoliła, mimo że też teoretycznie trzeba za cały kurs z góry zapłacić. Ale powiedziała że możemy dziś wejść, a potem zdecydujemy

No i do sedna - Tymcio był cudowny Nie zapłakała ani razu, nie marudził, był przekochany Na początku nawet się śmiał na głos, ale potem przestał i już tylko był na maxa oszołomiony. Aż oczy wytrzeszczał, bo nie dość że wielka woda, to jeszcze hałas i kilkanaście innych niemowlaczków No i ćwiczenie za ćwiczeniem, ciągle coś innego. PO basenie szybko go nakarmiłam i padł mi na rękach jak flaczek Nigdy nie był tak wypompowany Teraz po kąpieli i jedzeniu też padł i śpi jak zabity

Ale mam niestety "ale". I nie zdecydowałam się zapisać na resztę kursu. Bo moim zdaniem wszystko odbywało sie za szybko. Ćwiczenia tak prędko się zmieniały i było takie tempo, że on nie miał szans czegoś polubić lub nie, bo ciągle nim wymachiwałam. Nie sądzę żeby to było ta fajne, jak np. robienie dłużej tego co sprawia mu przyjemność. A jak przez moment miałam wrażenie, że ma dość i po prostu go przytuliłam, to zaraz podeszła instruktorka, wyrwała mi go i mówi :czemu pani nie ćwiczy? Proszę robić tak i tak". A z kolei jak coś mu się bardzo podobał, to po minucie się kończyło i nie mógł sie tym nacieszyć, choć wyraźnie miała ochotę dalej się bawić.

No a mi nie chodzi o to żeby bić z nim rekordy, tylko żeby zrobić mu frajdę. Więc postanowiłam, że pochodzę z nim sama na basen i będziemy robić to, co dla niego jest najprzyjemniejsze

Sorki za to wypracowanie

Aha, a w domu, przed kąpielą, masowałam go na łóżku i nagle mi sie przewraca z plecków na brzuszek. Odwracam go, a on z powrotem I tak z 10 razy pod rząd. Nauczył się już bezbłędnie to robić Pękam z dumy Krzyczałam tak, że męża uszy bolały

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Laski
Przepraszam, że się nie odzywałam, ale po tej sprawie w klubie jakoś zamilkłam to raz, a dwa miałam lekki kryzys z Małym. Nie ogarniałam już. Można powiedzieć, że chwilowo kryzys zażegnany.
Pierwsze co to..zanka strasznie mi przykro

Nie nadrobię Was bo fizycznie jest to niemożliwe. Wpuścicie uciekinierkę z powrotem ?
Marnotrawna Zmalowana zawsze mile jest widziana

Poetka sie we mnie obudziła

A co z Filipkiem się działo?
Stary 2012-01-11, 21:39   #3786
patik87
Zakorzenienie

Lilii tak, kąpie co drugi dzień. A kiedy nie kąpię to wycieram płatkami pupę, buzię, ręce pod kran, fałdki pod szyją i pachwiny.
Brak kąpieli nie wpływa na jakość/ilość snu.

Kopa taka ciemna jest ok. Ja już różne kolory widziałam. Marchewkowy, zielony, żółty, czarny..

Zmalowana jakieś "wkupne" musisz postawić

Zanetaa
widać po postach bardzo Cię dotknęła sprawa z pracą. Nie smutaj Wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią żeby tak nie wracać.

Dziuebek gwizdanie, takie jak stary? Daj flimik

Napisałam 2 strony Idę poczytać i spać.
Stary 2012-01-11, 21:48   #3787
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Relacja ...
No proszę...
Super, że się Tymkowi podobało.
Szkoda właśnie, że na kursie to tak jakby masówka leciała. Żeby tylko odbębnić zaplanowane zajęcia i dziękuję.

Plus jest taki, że zobaczyłaś kilka ćwiczeń, które później, jak sami na basen pójdziecie będziesz mogła z Tymkiem wywijać

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Lilii tak, kąpie co drugi dzień. A kiedy nie kąpię to wycieram płatkami pupę, buzię, ręce pod kran, fałdki pod szyją i pachwiny.
Brak kąpieli nie wpływa na jakość/ilość snu.
Ja też tak właśnie kąpię od paru dni
Tylko doopkę podmywam wodą i buźkę też.
Radek śpi normalnie.

Właśnie zasnął.
też idę w kimono.

Dziubek zazdroszczę Ci zgubionych kilogramów
Jak przestanę karmić to też spróbuję.
Mam brzuch jak ciasto drożdżowe

Telik zamawiasz wizytę lekarską do domu dla Jasia?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:54   #3788
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ps Dziubku idziesz jak burza
acha, uważaj w poniedziałek z tym owocem bo po 2 tygodniach orgazmu idzie dostac
ja dostanę jak zjem kromkę chleba tego mi najbardziej brakuje

Dziubku grautuluję wyników w diecie. Jak to czytam to aż sama mam ochotę spróbować.
[/QUOTE]

zapraszam do udziału

Cytat:
Dziuebek gwizdanie, takie jak stary? Daj flimik
wrzucę jutro , mam jeden z początków nauki

Brumek da Was !! super sprawa

Telik za rozwój JAsia

no i spadam bo małż do swojego lapka chce ...

paaaaaaaaaaaaaaa kochane
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:01   #3789
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Czesc Mamusie!

A ja dzis mialam baaardzo mila wizyte: Stapelke i jej Zuzanke! Nawiasem mowiac, to Zuzia wczoraj skonczyla pol roczku! Brawa!

Zanetko przykro mi bardzo, ze tak Cie potraktowano.
Dziubku brawa za spadek wagi!
Iustynko i kciuki za szczepienie!
Brumku super, ze byliscie na basenie! Tez bym podjela taka decyzje, co do dalszego chodzenia. Nie rozumiem takiego podejscia instruktorow. Przeciez to sa maluszki, a nie maszyny, ktore maja robic wszystko jak w zegarku.

Dobra lece spac...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:26   #3790
DaKaro
Zadomowienie

Zanetko przykro mi, ze nie poszlo po Twojej mysli .

Aniu takich jak Lord Voldemort ona zjada na sniadanie . A swoja droga czytalas, czy ogladalas? Ja utknelam na Czarze Ognia.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2012-01-11 o 22:34
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:33   #3791
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

przeczytałam ale się nie odniosę już

dziś chyba ujawnił się u Lili ten słynny lęk separacyjny.. a mianowicie
wieczorkiem wybieraliśmy się do rodzinki z zaproszeniami na chrzciny a że Lila była śpiąca, to moja mama powiedziała żebyśmy pojechali bez niej, ona ją uśpi i z nią posiedzi .Mieliśmy do odwiedzenia dwa domy więc tak max 1-1,5h mogło nas nie być.
Po godzinie mama dzwoni że Lila spała pół godziny a potem się obudziła i od 20 minut płacze w niebogłosy i nijak nie mogą jej uspokoić.
Zawinęliśmy się szybko i wróciliśmy do domu, to akurat się uspokoiła, ale była aż cała rozpalona z tego płaczu i cały czas tak wzdychała.

Mama mówiła że zachowywała się jakby ich w ogóle nie poznała, płakała bardzo , i już myśleli że coś jej po prostu dolega.
Ale my wróciliśmy , przytuliła się do mnie i od razu uspokoiła i po chwili nawet się śmiała.

Tak więc to chyba ten słynny lęk separacyjny się ujawnił.

youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:38   #3792
DaKaro
Zadomowienie

AgaG a dlaczego Stapelka do nas nie zaglada?

Brumku co za glupota. Przeciez basen powinien dzieci bawic. Instruktorka bezduszna-jak to dziecko nie wie co lubi?

Youyou masz racje, to na pewno lek. My to przerabialismy w zeszlym tygodniu,

Malwinka
Stary 2012-01-11, 22:39   #3793
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie mamusie
melduje się i ja w końcu... nie mam ostatnio czasu na czytanie i pisanie tym bardziej... niby mam włączony pół dnia komp, ale co zasiadam to mnie coś lub częściej ktoś odrywa i potem nadrabiam i znowu mam przerwę i takie błędne koło. staram się chociaż być w miarę na bieżąco, żeby potem nie gonić Was z językiem na brodzie

brumku za wizyte na basenie i dla Tymcia za obroty. moja pannica ma już 5,5 miesiąca, a sie nie obraca wcale...zaczynam się tym martwić troszkę...

telik dla Ciebie i Jasia, że byliście tacy dzielni na zabiegu!!!!

dziubku za konsekwencję diety i spadające kg

żanetko co za przykra sytuacja...

iustynko za szczepienie i za Wasze marzenia

no i oczywiście i dla wszystkich solenizantów ode mnie i Hani

shira - nie pisałam Ci nigdy, ale uwielbiam Twoje wypowiedzi...zazwyczaj zawsze jak je czytam to , a mój mąż wtedy patrzy na mnie jak na wariatkę uwielbiam Cię kobito!!!!

nerolko może jakos byśmy sie w końcu kiedyś spotkały???? no i będę pamiętać o kciukach dla Izuni!!!!

a u nas kołomyja... ja się powoli nastawiam psychicznie na powrót do pracy- już 1 lutego znowu ruszam do tyrania w BUL-u i trudzie i wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że nie wiemy co z Hanią... miała się nią zająć moja siostra, ale nie może więc teraz szukamy jakiegoś rozwiązania i na razie mamy opcje wożenia jej do mojej mamy (100 km dziennie będzie wychodziło...), prywatny żłobek lub niania. i kłócimy się z TŻ bo każde co innego woli...
ale mam też newsa - Hania w końcu polubiła jeść!!!!!! i wsuwa pięknie kaszkę, i zupkę i owocki ale i tak kocha najbardziej mamusiowe UU

jutro idziemy na kontrole bioderek...

aaaaaaaaaa i ja też chcę na zlot!!!!!!!!!!!

trochę mi długi post wyszedl

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-01-11 o 22:40
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:51   #3794
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
My z Karolkiem po szczepieniu na pol roczku, teraz spi... Ale skubaniec 10 kg wazy
pasie sie chlopoczysko, oj niedobrze...
Łooohoo, ale waga

Shirka jesteś niemożliwa

Dziubek za postępy

Carmela Sarenka jest boska

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
\Byłam dziś z Sarka u psychologa i logopedy na kolejnej wizycie, obie stwierdziły że dziecko rozwija się prawidłowo. Pani psycholog była zachwycona zdolnościami manualnymi Sarenki, tym jak ustawia kciuk.... cokolwiek to znaczy cieszyłam się razem z nia

AgaG jakieś zdjątka?

Brumku no to pęknie, że Wam się wypad udał, tzn. że Tymcio zadowolony Masz rację, ja też wolę sama chodzić z Domkiem niż na zajęcia w grupce z instruktorem.

Zmalowana jasne, że przygarniemy matkę marnotrawą Co się działo z Filipkiem?

U nas dzisiaj była znajoma z córeczką w wieku Domcia. Mój synek próbował pocałować damę, łapał ją za uszy, otwierał buzię i przyciągał do siebie

Niestety mąż zaraził i Domka i mnie Dominik kaszle Chyba jutro wybiorę się z nim do lekarza...
Dziewczyny, które borykały się z kaszlem u dzieciaków: co robić? Czy to znaczy, że już zeszło na płucka?
Troszkę się martwię, bo to u nas pierwszy raz, nie wiem jak mu pomóc?

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Pół początkowego posta mi zjadło

Hej kochane

Nerola witaj spowrotem
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:00   #3795
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
brumku za wizyte na basenie i dla Tymcia za obroty. moja pannica ma już 5,5 miesiąca, a sie nie obraca wcale...zaczynam się tym martwić troszkę...

a u nas kołomyja... ja się powoli nastawiam psychicznie na powrót do pracy- już 1 lutego znowu ruszam do tyrania w BUL-u i trudzie i wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że nie wiemy co z Hanią... miała się nią zająć moja siostra, ale nie może więc teraz szukamy jakiegoś rozwiązania i na razie mamy opcje wożenia jej do mojej mamy (100 km dziennie będzie wychodziło...), prywatny żłobek lub niania. i kłócimy się z TŻ bo każde co innego woli...
ale mam też newsa - Hania w końcu polubiła jeść!!!!!! i wsuwa pięknie kaszkę, i zupkę i owocki ale i tak kocha najbardziej mamusiowe UU

jutro idziemy na kontrole bioderek...
To po kolei:
- kciuki za bioderka
- nie obraca się, bo pewnie leniuszkiem jest Tymuś tez nie kwapił sie do tego zbytnio, aż w końcu udało się, bo chciała sięgnąć po zabawkę. No i jak dopiero jak się udało raz i drugi, to zobaczył, jakie to fajne i teraz ciągle by powtarzał
- brawa dla Hani-łakomczuszki
- z pracą i opieką dla Hani faktycznie macie nie lada problem Ciężka sprawa, bo choć mama wydaje sie najfajniejszą opieką, to jednak 100 km to trochę gigantyczna odległość.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj była znajoma z córeczką w wieku Domcia. Mój synek próbował pocałować damę, łapał ją za uszy, otwierał buzię i przyciągał do siebie

Niestety mąż zaraził i Domka i mnie Dominik kaszle Chyba jutro wybiorę się z nim do lekarza...
Dziewczyny, które borykały się z kaszlem u dzieciaków: co robić? Czy to znaczy, że już zeszło na płucka?
Troszkę się martwię, bo to u nas pierwszy raz, nie wiem jak mu pomóc?
To Domek niezły Casanova Choć trochę brutalny... Ale ponoć kobiety takich lubią

Przykre że się pozarażaliście U nas kaszelku nie było, więc nie pomogę, ale myślę że nie musisz sie matrwić że zeszło na płuca. Kaszel ma się nawet od wysuszonej śluzówki gardła, czy zwykłego zaczerwienienia
Stary 2012-01-11, 23:12   #3796
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
- kciuki za bioderka
- nie obraca się, bo pewnie leniuszkiem jest
- brawa dla Hani-łakomczuszki
- z pracą i opieką dla Hani faktycznie macie nie lada problem Ciężka sprawa, bo choć mama wydaje sie najfajniejszą opieką, to jednak 100 km to trochę gigantyczna odległość.
-dziękujemy już teraz za kciuki
- mam nadzieję, że to nieobracanie to właśnie wynika z lenistwa...
- żeby uściślić: 100 km wyjdzie dziennie bo w zasadzie to rodzice mieszkają 25 km od nas, ale jak tak się policzy 4 przejażdżki (zawieźć, wrócić, do pacy, pojechać po dziecko i wrócić z nim do domu) to 100 km to i czasochłonne i na paliwo też trochę pójdzie... ale mi ta opcja opieki nad Hania najbardziej by odpowiadała... gdybym tylko miała prawo jazdy to bym się nie zastanawiała ibym sobie Hanię woziła..a mojemu TŻ nie bardzo uśmiecha się takie jeżdżenie... no i się nie możemy dogadać

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:12   #3797
Natka_
Zakorzenienie

Pieleszko
za bioderka
za przełamanie się Hanyski do jedzonka

Brumku dla Tymcia za opanowanie umiejętności.
A mąż Twój wkońcu padnie na zawał przy Tobie, jak nie skaczesz na niego to krzyczysz aż biednego uszy bolą Ma z Tobą wesoło, nie ma co
Cytat:
To Domek niezły Casanova Choć trochę brutalny... Ale ponoć kobiety takich lubią

Przykre że się pozarażaliście U nas kaszelku nie było, więc nie pomogę, ale myślę że nie musisz sie matrwić że zeszło na płuca. Kaszel ma się nawet od wysuszonej śluzówki gardła, czy zwykłego zaczerwienienia
Dziękuję Ci kochana
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 23:47   #3798
DaKaro
Zadomowienie

Ale tu ciiiicccchhhhhooooo...
A ja jeszcze siedze, bo Malwis przebudza sie z placzem przez te zeby .

A jutro 'rodzina wedrowniczkow' jedzie do moich rodzicow .

Malwinka
Stary 2012-01-11, 23:52   #3799
brumek
Zakorzenienie

No cicho... Jakoś wcześnie dzisiaj dziewczyny pouciekały. Ja zaraz idę karmić pewne niemowlę, a potem spaaaaaaać do późnego rana
Stary 2012-01-12, 00:35   #3800
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Zmykam I Ja spać. Pa pa pa
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 00:41   #3801
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A ja nie śpie. Agatula śpi od 20 a ja utknęłam na dietowo-fitnessowych wątkach.
Nie dawałam jej kleiku na noc i śpi jakby spokojniej

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 00:43   #3802
DaKaro
Zadomowienie

Hmm, zostalam sama na placu boju .

Pstryk...Ciemnosc, widze ciemnosc .

Dobrej nocy .

Malwinka
Stary 2012-01-12, 00:48   #3803
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja nie śpie. Agatula śpi od 20 a ja utknęłam na dietowo-fitnessowych wątkach.
Nie dawałam jej kleiku na noc i śpi jakby spokojniej
No wiesz co, tak na noc się katować takimi strasznościami Lepiej o puszystych ciastach sobie poczytać, to może się przyśnią

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Justyna, widzę, że znowu podglądasz
Stary 2012-01-12, 00:52   #3804
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
No wiesz co, tak na noc się katować takimi strasznościami Lepiej o puszystych ciastach sobie poczytać, to może się przyśnią

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Justyna, widzę, że znowu podglądasz
coś Ty jak przeglądam prepisy na soutch beatchu to

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-12, 00:53   #3805
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
coś Ty jak przeglądam prepisy na soutch beatchu to
No chyba że tak

A my się właśnie uraczyliśmy lodami waniliowymi pływającymi w ogromnej ilości gorących malin
Stary 2012-01-12, 01:01   #3806
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
No chyba że tak

A my się właśnie uraczyliśmy lodami waniliowymi pływającymi w ogromnej ilości gorących malin
Eee ja mam ochote na jakiegoś kurczaka z warzywami, albo faszerowane warzywo, coś takiego

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-12, 01:09   #3807
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Eee ja mam ochote na jakiegoś kurczaka z warzywami, albo faszerowane warzywo, coś takiego
Na takie coś ostatnio miałam ochotę w ciąży. To jedyny okres w moim życiu, kiedy smakowało mi mięso
Teraz wróciłam do ukochanych serków, jogurtów, kaszek i innych papkowatych pyszności
A moje bioderka coraz krąglejsze... Ale eufemistycznie to określiłam
Stary 2012-01-12, 01:29   #3808
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ojtam ojtam

właśnie przeczytałam taki artykuł http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...as=3&startsz=x smutne

Agatka jest już z nami
Stary 2012-01-12, 07:40   #3809
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Ja dziś pierwsza....

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 07:53   #3810
aania_20
Zakorzenienie

a ja druga od godziny zbieram się do odpisania
Cytat:
C
Gwiżdże bo ma warunki - co któryś ząb DObrze powietrze się rozkłada

Cytat:
Relacja

Na basen mieliśmy iść z moim bratem, jego żoną i ich synkiem. Ale nie wyszło. Bo zadzwoniłam tam, gdzie oni sobie ten kurs wykupili, spytać czy można przyjść tylko na 1 lekcję, a potem ewentualnie cały kurs wykupić. A kobieta mówi, że nie rozumie, co chcę przez to osiągnąć i że ona u siebie takiego "macania" nie uznaje. To mówię, że może dziecku się zupełnie nie spodoba na basenie, nie polubi, dostanie np. histerii czy coś, to nie będę go na siłę katować. A ona na to: "Przecież to tylko niemowlę. Ono nie wie, co lubi, a czego nie". Rozwaliła mnie tym i stwierdziłam, że kij jej w oko - pójdę gdzie indziej
gratulacje dla Tymcia!! A ten fragment zaznaczyłam bo wg mnie ta instruktorka to coś nie bardzo, podejścia do dzieci to ona chyba nie ma...
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie!

A ja dzis mialam baaardzo mila wizyte: Stapelke i jej Zuzanke! Nawiasem mowiac, to Zuzia wczoraj skonczyla pol roczku! Brawa!

dla Zuzi! A Stapelka jak tam, czemu nas nie odwiedza?
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Aniu takich jak Lord Voldemort ona zjada na sniadanie . A swoja droga czytalas, czy ogladalas? Ja utknelam na Czarze Ognia.
czytałam jeszcze nie zdarzyło mi się obejrzeć całego
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
bez obaw, to tak jak mój Lekarka sprawdzała, ale nic niepokojącego nie zauważyli - leń i tyle. Dopiero niedawno załapał a przecież niebawem 7 miesięcy skończy...
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
wcześnie zaczyna
Cytat:

żeby tak się znęcać nad człowiekiem.....

Dobra, zmykam na uczelnię, do popołudnia!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości