Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 11:56   #4621
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Bybella – w związku z tym, że ja też cierpię na niedoczynność tarczycy i Hashimoto, z doświadczenia rada, tabletki popijaj zwykłą przegotowaną wodą, a nie mineralną. Dostałaś Eutyrox? Jaką dawkę?
Mijus, a dlaczego wodą przegotowaną a nie mineralną? Ja też Euthyrox biorę
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
u mnie na obiad będa gniecione ziemniaki z cebulką do tego kotlety z selera i kefir
A u mnie dziś rybka, ziemniaczki i kapustka kiszona

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:57   #4622
Misienka23
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

czesc dziewczyny, nie odzywalam sie, bo bylam w szpitalu, zarazilam sie grypa zoladkowa i jak mnie w niedziele zlapalo, to myslalam ze umre pojechalam na IP ok 22 i zatrzymali mnie na obserwacje... i wiecie co najgorsze? nie bylo sal wolnych i dali mnie na przedporodowa, a tam dwa kroki na porodowke, w nocy to myslalam ze sie przekrece slyszac jak te wszystkie kobiety cierpia!! jak wolaja o pomoc, jak sie dra... masakra, przez to ja teraz okropnie zaczelam bac sie porodu a tu jeszcze dwa tygodnie, a lekarz powiedzial mi, ze wszystko mam zamkniete, szyjka dluga, nie wiem czy przypadkiem nie przenosze.. a dzisiaj jade do szkoly.. i jutro i pojutrze blee

widzialam kilka dziewczynek sie rozwiazalo w trakcie mojej nieobecnosci a wiec wszystkim gratuluje serdecznie

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:59   #4623
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

U nas na obiadek dziś PIEROGI RUSKIE oraz PIEROŻKI Z JAGODAMI
Z jagodami to moje ulubione i mogłabym to jeść... (nie, nie... jeszcze raz)
Z jagodami to moje ulubione i mogłabym je ŻREĆ cały czas - byle by miały duzo farszu

A teraz lecę do k. wstawić fotki, które dostałam przed chwilką na maila od fotografa

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:59   #4624
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ale smaki mi tu robicie

Ja mam w obwodzie 100cm. Zamówiłam już koszule, nareszcie!!

Słuchajcie, jak to jest. Jestem ubezpieczona w UP, co miesiąc powinnam chodzić tam żeby nabyć nowe ubezpieczenie na kolejny miesiąc, ale dostaję to na zwykłej kartce, a słyszałam, że jest coś takiego jak książeczka ubezpieczeniowa, skąd ja mam to wziąć?
Teraz już chyba zakłady pracy nie wydają ksiażeczek, tylko wlasnie jakies druki
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
my jesteśmy od wczoraj z Filipkiem w domu nareszcie
Super

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-13 o 12:04
Stary 2012-01-13, 12:00   #4625
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:

Stary 2012-01-13, 12:01   #4626
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
U nas na obiadek dziś PIEROGI RUSKIE oraz PIEROŻKI Z JAGODAMI
Z jagodami to moje ulubione i mogłabym to jeść... (nie, nie... jeszcze raz)
Z jagodami to moje ulubione i mogłabym je ŻREĆ cały czas - byle by miały duzo farszu

A teraz lecę do k. wstawić fotki, które dostałam przed chwilką na maila od fotografa
To ja mam propozycję nie do odrzucenia - ty zjedz z jagodami ( ble ), a mi przyślij ruskie
Mogłabym je jeść codziennie w kosmicznych ilościach

Idę się chyba wziać za prasowanie

Stary 2012-01-13, 12:01   #4627
staraupa
Raczkowanie

hej laseczki
Inutil, cieszę się że wizyta udana, bądź dobrej mysli, ostatnio moja koleżanka rano zrozpaczona, 5 dni po terminie że nic się nie dzieje a wieczorem już tuliła dzidziusia. Na to nie ma sposobu, nic się nie przewidzi
Neska - powodzenia!! oby szybko i bezboleśnie poszło a dzidziuś zdrowy!!
Agatek - nie smutaj się, wrócisz z dzidziusiem niespodzianką wiem, że wywoływanie porodu to pewnie nic miłego ale niestety, czasem trzeba...ważne żeby dobrze było...
AgaMill ja też od wczoraj zła jak pies chodzę. masakra jakaś. Całą ciąże aż tak nie miałam. A na płacz to mnie zbiera nawet bez powodu, i to taki płacz ze złości nie ze smutku. To chyba tak jest pod koniec
Ja mam dziś wizytę i KTG, mam nadzieję że będzie git
idę się zabierać za pierogi ruskie (widzę że obie z BOROO poszalejemy z ruskimi) a potem prasowanie, choć strasznie mi się nie chce nic robić. Tylko bym leżała i spała albo w TV gapiła...i mam mega bóla na kubełek KFC
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:01   #4628
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

A u mnie dziś rybka, ziemniaczki i kapustka kiszona
Wczoraj miałam rybkę, ziemniaczki i buraczki czerwone , bo się mi nie chciało robić niczego dłużej

Stary 2012-01-13, 12:01   #4629
agacia_cz
Zadomowienie

w up wydają tylko zaświadczenie o ubezp
książeczki podbijają zakłady pracy
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:04   #4630
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
To ja mam propozycję nie do odrzucenia - ty zjedz z jagodami ( ble ), a mi przyślij ruskie
Mogłabym je jeść codziennie w kosmicznych ilościach

Idę się chyba wziać za prasowanie
Przyślij! Ta, co jeszcze?
Daleko masz leniwcze?
Nawet Ci cebulkę przyduszę jako dodatek gratis

Też już dechę roakładam, bo wczoraj zrobiłam... ostatnie pranie

Stary 2012-01-13, 12:09   #4631
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Bybella, najważniejsze, że dostałaś leki i że z dzidzią wszystko dobrze ... Niezłego masz rodzinnego, nie ma co Niedoczynność w ciąży może być groźna
noo chyba miał jakieś zaćmienie, bo to i tak jeden z lepszych lekarzy wg mnie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Na dobranoc przesylam zdjecie mojej laleczki po wczorajszym kapaniu
chyba lubi kąpiele, bo taka zadowolona słodka jest a jak często kapiesz? na SR nam powiedzieli, że teraz to nawet wystarczy co 3-4 dni
Cytat:
Ja mam powiedzieć przy przyjęciu do szpitala, że mam Hashimoto i wtedy jak pobiorą maleństwo krew, to automatycznie przebadają też na tarczycę
oo właśnie muszę o tym pamietać też, gin właśnie mówił żeby pod tym katem maluszka przebadali.
Cytat:
Agatek, to jest chore i można się na tym nieźle przejechać.
Powinna Ci z góry powiedzieć kwotę , jaką bierze za obecność przy porodzie, co się w to wlicza, itp.Tak może Ci przycedzić kwotą z kosmosu za "nicnierobienie".
Ja bym się chyba na coś takiego nie zgodziła
też bym się nie zgodziła na takie coś, muszę wiedzieć ile i za co płace, a nie takie tam rozliczymy sie później
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Nie wiem co oni z tym mają. Czy chcą podniecić czy coś. U mnie to wywołuje histeryczny smiech
A ja znów pije sobie winko... czuje się jak alkoholiczka I mała czkawki dostała
że co pijesz? chyba "winko" a nie winko?
Cytat:
Bybella – w związku z tym, że ja też cierpię na niedoczynność tarczycy i Hashimoto, z doświadczenia rada, tabletki popijaj zwykłą przegotowaną wodą, a nie mineralną. Dostałaś Eutyrox? Jaką dawkę?
mn
oo moja siostra ma hashimoto
mam eutyrox 25
a dlaczego nie mineralka? najbardziej wkurza mnie, ze muszę teraz wczesniej specjalnie wstać, zeby tą tabl. wziąć i odczekac przed śniadaniem. bo jestem taka, że ledwo wstanę to idę robić kawę itd. więc muszę się przestawić
Stary 2012-01-13, 12:16   #4632
kamciurka
Zakorzenienie

Hej moje kochane
Nie cytuję, bo ostatnio mi połowę cytatów kasuje i potem zapominam komu chciałam odpowiedzieć i nie odpowiadam na połowę tematów, na które chciałam odpowiedzieć, więc nadrabiam i na bieżąco odpisuję:

Agawoo wyczytałam, że szczepią na świnkę w wieku 12-13 miesięcy, ale wczoraj dotarłam do domu o 21.30 i nie sprawdziłam już tego, bo nie miałam siły. Mam nadzieję, że to faktycznie przeziębienie tylko
a odnośnie zarażania drogą kropelkową to nie komentuję bo wydaje mi się, że on tak gada tylko, żeby gadać, a dobrze wie jak jest

Mala stopka malutka śliczna, zresztą jak i siostrzyczka, dwie ślicznoty, na prawdę, a Maja taki dzidziol z reklamy i podobne do Ciebie są

Eliza wszystkiego najlepszego sto lat sto lat a jak by mała Ci zrobiła dzisiaj niespodziankę, to było by cudownie

Bebi dobrze, że okazało się wszystko ok i nie musisz iść do szpitala

Agatku pewnie już jesteś w szpitalu i nie przeczytasz tego, ale ja jestem w Orange i możesz spamować ile wlezie napiszę jeszcze na kom

Pearl dobrze poczekam cierpliwie na zdjęcia do mnie dzisiaj dotrze trzecia ostatnia część wózka

Czubasek odnośnie zachowania teściowej wiem co czujesz, bo mnie tak samo ojciec z tą świnką wkurzył, nienawidzę jak ktoś robi ze mnie histeryczkę i mówi że przesadzam, kiedy wiem, że tak nie jest, u mnie dodatkowo ojciec zdaje sobie sprawę z tego, co już przeżyłam więc w ogóle mógłby być bardziej wyrozumiały w tych kwestiach

Magda Twoja niunia jest też tak śliczna, że aż dech zapiera, normalnie bobaski jak z reklamy same u nas są

Renata poczytałam o tym różowym śluzie i to zwiastuje zbliżający się poród...

Neska a ja znowu tęsknię za moim netem z Orange mam teraz właśnie w T-mobile i mam ochotę ich ubić telefon mam w Orange i nie narzekam, wczęśniej miałam w Erze jeszcze i w sumie nie widziałam różnicy, za to w necie straszną

Konczita pewnie, że Cię pamiętamy dzięki

AgaMili dzięki za komplement odnośnie wózka a odnosząc się do tańców po kąpieli to oni chyba wszyscy tak mają buahahahha, no i z tymi humorami u mnie to samo, mimo, iż do terminu jeszcze miesiąc, ryczę z byle powodu, TZ to już ciśnienie podnoszę bo widzę, ale się nic nie odzywa no potrafię płakać z byle pierdoły, a on mi tylko łazi i mówi, że dziecko się denerwuje przeze mnie

Kamusia tak sprzedawca w porządku, mimo tych wpadek przynajmniej potrafił się zachować odpowiednio i przyjąć winę na klatę

Oooo Neska trzymam kciuki, by sytuacja się rozwinęła szybko

Inutil Pestka śliczna i nie to, że przeczytałam, że żadna nie pochwaliła

Renata jaki masz widoczek z okna

Anankee dobrze ze juz w domku.

Misienka dobrze, że wyzdrowiałaś, no to jest nienajlepszy pomysł, kłaść kobietę na końcówce ciąży na sali przedporodowej by musiała tego wysłuchiwać, dlatego wolałam też tą nieświadomość przed pierwszym porodem niż ten strach teraz

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2012-01-13 o 12:19
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:17   #4633
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Przyślij! Ta, co jeszcze?
Daleko masz leniwcze?
Nawet Ci cebulkę przyduszę jako dodatek gratis

Też już dechę roakładam, bo wczoraj zrobiłam... ostatnie pranie
No tak, bo auta nie mam TZ w pracy, to czym przyjadę na te pierogi
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

chyba lubi kąpiele, bo taka zadowolona słodka jest a jak często kapiesz? na SR nam powiedzieli, że teraz to nawet wystarczy co 3-4 dni

oo właśnie muszę o tym pamietać też, gin właśnie mówił żeby pod tym katem maluszka przebadali.

też bym się nie zgodziła na takie coś, muszę wiedzieć ile i za co płace, a nie takie tam rozliczymy sie później

mam eutyrox 25
a dlaczego nie mineralka? najbardziej wkurza mnie, ze muszę teraz wczesniej specjalnie wstać, zeby tą tabl. wziąć i odczekac przed śniadaniem. bo jestem taka, że ledwo wstanę to idę robić kawę itd. więc muszę się przestawić
Czubasek ma zalecenie, żeby pić lampkę czerwonego winka, chyba z=co drugi dzień
Ta to się umie ustawic

Ja już sie przyzwyczaiłam, bo też pierwsze co, to do kuchni
Ale teraz to już Euthyrox leży na biurku, i jak się przebudzę nad ranem, albo wstaję Tztowi śniadanie zrobić to hyc- tableteczka
Ale popijam własnie mineralką , albo czymś innym co akurat mam pod ręką (wiem, że nie wolno - nie bić proszę).

Stary 2012-01-13, 12:18   #4634
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Cudowne wieści

Cytat:
Mijus, a dlaczego wodą przegotowaną a nie mineralną? Ja też Euthyrox biorę
Przez dłuższy czas poziom moich hormonów, nie mógł mi się ustabilizować, cały czas za duży, na jednej z wizyt lekarz zapytał czy nie jem pół godziny po tabletce i czym popijam tabletkę. No i okazało się że w mineralce są jakieś składniki które nie pozwalają na wchłanianie odpowiednio leku. Zaczęłam popijać przegotowaną kranówą i wszystko się unormowało
Stary 2012-01-13, 12:26   #4635
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
dzien dobry Laseczki

Neska kciukasy za szybki porodzik

wracaj do nas szybko z synkiem na reku

wow ostry sex ? dobry doktorek hehe

ach uwielbiam tamtejszych lekarzykow
Ja też w porównaniu do moich skierniewickich to są cuda pod względem obchodzenia sie z pacjentem

Cytat:
Super że nareszcie w domku

Cytat:

mam eutyrox 25
Pije winko wytrawne, takie zalecenia lekarza. Mam co drugi dzień sobie wypić lampkę. Lekarz stwierdził że to wiecej pomoże niz mogłoby zaszkodzic

WIADOMOŚĆ OD AGATKA

Hej jestem juz w szpitalu. Czekam na pokój. Na szczęście jest moja koleżanka z która ostatnio leżałam więc będę miała z kim na ploty chodzić

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:30   #4636
sandra1892
Zadomowienie

Hej !

Ciezko za wami nadazyc

Kamciurka, co do tekstow twojego taty No, ale mam nadzieje, ze nie oszukuje cie i to zwykle przeziebienie

Czubasku, tesciowa the best Ale wiesz, jednym uchem wpusc drugim wypusc

MalaStopko, Madziu, dziewczynki boskie

AgaMili, wspolczuje nastroju Ale juz niedlugo bedziesz miala brzdaca przy sobie

Agaton, trzymaj sie ! Pojechalas w dwupaku wrocisz rozdwojona

Trzymam kciuki za rodzace dzis

A u nas dzien jak codzien, mala wlasnie lezy w lozeczku i wydaje okrzyki godowe Zaraz bedziemy jesc
Dzwonilam do mojego perdiatry, bo mala ma glutki w nosie mam wrazenie , ze cos jej tam zalega ciagle kicha itp wiec wole wiedziec co to . Bo w szpitalu uczulali mnie nawet na katar, bo u wczesniakow moze prowadzic nawet do smierci
Po za tym dziewczyna, z ktora lezalam pisala do mnie , ze jej maly mial katar pojechala do lekarza przyjeli ja do szpitala i gdy wyszla bo malemu cos tam mieli robic on dostal zapasci. Powiedzieli jej , ze dobrze , ze przyjechala bo jeszcze troche a bylo by najgorsze bo katar atakowal plucka malego

Ok lece bo wola "MAMA JESCCCCCC"
Stary 2012-01-13, 12:37   #4637
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Neski:

"Od. 2.30 jestem w szpitalu, bo mam skurcze od północy, ale na razie się nic nie dzieje. Małe rozwarcie, wody nie odeszły. Ktg ok. Wolałabym jeszcze w domu poczekać ale tż trochę spanikował i przyjechaliśmy."

No to trzymamy kciuki, aby się akcja porodowa zaczęła!!!!!!!
Neska za szybki i bezbolesny poród

Cytat:

No to ja Was żegnam!
[/COLOR] Już mi smutnawo, bez Was Trzymta sie i bądźcie silne! Życzę szybkich porodów i mało bolesnych, oraz bez powikłań!
Agatek wracaj do nas szybko, bedziemy tesknic

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ja mam brzusia 102cm

widok z okna:
Wow! ale slicznie!!!

Cytat:
Anankee witaj swietna wiadomosc

Cytat:

Bybella kapie mala codziennie, zeby przyzwyczaila sie, ze po kapieli trzeba spac, bo jest noc. Chociaz tez czytalam, ze powinno sie kapac co 2-3dni, bo czestsza kapiel wysusza skore
winko uwielbiam to moze wypijemy tak od rana? za wszystkie porody, zeby lekkie byly

Lenusia i jej mamusia dziekuja bardzo za komplementy z tej mojej corci to istny diabelek jest, bo nie chce spac w noc, a ja powoli juz nie wyrabiam, bo od ponad tyg spie po 4-5h

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:40   #4638
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Wczoraj miałam zajęty dzień i nadrabiam.

Cytat:
Myślałam, ze każde dziecko ma żółtaczkę po porodzie. Ja miałam. Chyba nic strasznego tak sie pod lampką powygrzewać

Ja też się na faceta napatrzeć nie mogę. Taki stoicki spokój - po prostu. Czekam aż dziecko zacznie płakać i nic
Co do żółtaczki to moja mama była bardzo zdziwiona że nie każde ma i że jeszcze pod jakimiś lampami je wygrzewają. Przy jej porodach miało podobno każde i nigdzie ich nie wygrzewali.

Co do Zawitkowskiego to i przy tobie nie płakałyby dzieci jakbyś miała mnóstwo powtórek do nakręcenia.

Cytat:
ja dostaje i kuzyna mi mowila ze przydatny bardzo jak ktos podrozuje- taki samochodowy podgrzewacz bo w domu to bez sensu

oo moja mama też nam kupiła takie szlafroki z ręcznikami i kapciami w komplecie- uwielbiamy je i non stop używamy- Zosia to też jest świetny pomysł

mamy identyczną tez od kuzynki slicznie gra i fajnie świeci- Lilka jak słuchamy wieczorem przed snem to się uspokaja w brzuszkui pilot jest do niej

dzien dobry mamusie!
my wstałyśmy niedawno ale miałam okropną noc:
LISCIE MALIN DZIAŁAJĄ!!!!!!!!! wypiłam sobie na noc i nie mogłam pół nocy spać- miałam okropne skurcze juz miałam męża gonić do szpitala ale zaczęło się uciszać, straszny ból płakac mi się chciało i krzyczeć, i to takimi falami przychodził a w międzyczasie Lilka się ruszała tak intensywnie - a to wzmagało ból jeszcze bardziej jak ma jeszcze gorzej boleć to ja dziękuję i się wypisuję...wczoraj już zaczęłam się modlić żeby rodzić i miec to z głowy...no i czop mi zaczął odchodzić taki brudno czerwony kawałeczkami to już byłam pewna, a tu mąż przylazł do łóżka i zaczęło się uciszać i jak zasnęłam to na amen taka wykończona byłam...
My dostaliśmy zwykły, chociaż sama go wybierałam, ale akurat uznaję go za przydatny, bo ostatnio coś w mikrofali mi się dużo rzeczy przypaliło (zdolna jestem), poza tym jak będziemy jeździć do teściów, a z pewnością będziemy bo jak już kiedyś wspominałam to teściowa nigdy jeszcze nas nie odwiedziła, a ma pretensje że my za mało przyjeżdżamy, to oni nie mają mikrofali, to chociaż sobie podgrzewacz wezmę i będę niezależna.

My dostaliśmy takie szlafroki z wyszytymi naszymi imionami i teraz ten szlafroczek jedzie ze mną na porodówkę.

Fajnie że karuzelka się podoba i że polecasz, ja nadal baterii nie mam.

Współczuję nocy, mam nadzieję że dzisiejsza była lepsza, choć już pewnie napisałaś, ale ja nadrabiam i nie zdążyłam przeczytać.

Cytat:
współczuje niepotrzebnego stresu widac, ze wszedzie trzeba bardzo uwazac na to gdzie i co sie kupuje
Niestety, a czasem nawet uważanie nic nie daje...

Cytat:
ja nie wiem co ty w nim widzisz, jakoś wczoraj znów nie przyjrzałam się mu bardziej wnikliwie
naczekałam się do niego, matko święta, weszłam o 19stej a kolejkę miałam zajętą od 14.30
no i te bóle brzucha - mam się oszczędzać a nie latać, jak się będą nasilać to do szpitala, poza tym mam grzyba i dostałam tablety na to plus tablety na podtrzymanie ciąży, ale szyjka wcale mi się nie skróciła, coś chyba mi się przewidziało dzidziuś ma 2200 już, klopsik mój kochany, zasłonił się rączką i widziałam jedno oko i nos i policzek i stwierdziłam, że czysty mój tż
a na wizytę do endokrynologa kurka wodna prywatnie i w przyspieszonym tempie będę czekać i tak 2 tygodnie
Strasznie długo czekałaś, a to prywatny gabinet? Bo na NFZ jak chodziłam to też czekałam godzinami (bo lekareczka się spóźniała zawsze! i jeszcze miała pacjenta co 15 min a się nie wyrabiała). No ale widzę że u ciebie z dzidzia ok, a reszta mam nadzieję się ułoży.

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Cześć!
A mi dzisiaj jakoś smutno... Nie dość, że kiepska nocka (od 4 do 8 nie spałam), to ciągle myślę o wczorajszym USG - wyszło, że córcia malutka (2100g w 34+4d), no i dlaczego nie miałam USG w 30 tc , bo wcześniejszy pomiar był w 22 tc. A czy to ja wypisuję sobie skierowanie? Żeby było śmiesznie, to upominałam się o te USG wcześniej, ale mój gin stwierdził, że to za wcześnie No chyba są jakieś standardy No i teraz pewnie będę schizować...
Też nie miałam USG z pomiarami w 30 tyg, tylko takie oględzinowe, a moje dziecko wczoraj zważone nie waży wiele więcej a mamy podobne czasy - 2259 i gin mówi że jest dość duże, tym bardziej biorąc pod uwagę moje ciśnienie. Nie przejmuj się tak, ja się urodziłam 2850 i byłam całkowicie zdrowa i w normie, a dzidziusie nasze jeszcze mają 5-6 tyg, na przytycie.

Cytat:
Nie schizuj, będzie dobrze Ale porażka z tymi lekarzami i zapisami na usg. Zresztą mnie to cały czas dziwi, żeby chodzić do jednego gina na badanie a do innego na usg
Uroki NFZ, w gabinetach nawet USG nie mają.

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
cos mi w imageshacku nie wchodzi, wiec wkleje Wam na razie jedną foteczke pozniej jeszcze spróbuje...
moje dziewczyny
Piękne córy, a jaka duża już ta najmłodsza i jakie szczęście na twarzy starszej siostry

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny kamień spadł mi z serca ! Byłam dzisiaj na powtórnym ktg i serduszko dzidzi biło prawidłowo.

Powodem tego, że miała ostatnio takie tętno jest pępowina, która jest gdzieś blisko i ona sobie ją czasem uciska

Także siedzę w domku i nie idę do szpitala

A teraz robię naleśniki, później nadrobię dzisiejszy dzień
Super, czyli wszystko ok

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras ma ochote kupic pampersy 2?? 94szt. spuszcze 5zl od ceny sklepowej i wysle do domu:
Hmm, a na jaką wagę są te 2, czy może już sprzedałaś?

Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... ale... ja i tak wiem, co mnie czeka 4 raz szpital, nie no nic tylko

Dziewczyny która ma nr w orange??? Co bym mogła spamować bez umiaru??? No i taka osoba, która w miarę udziela się na forum, co by info dostarczała na bieżąco
Nie łam się, pociesz się że to ostatni raz i rozrabiaka wyjdzie na świat i już nie będzie cię kopał a przytulał . No i ja mam numer w orange jeśli to aktualne, i staram się wejść codziennie i jak nadrobię to zawsze napisać.

Teraz krótka relacja (chyba wyjdzie krótka) z wczorajszej wizyty. Mateuszek obrócony , ustawił się wreszcie w pozycji główkowej wzdłużnej czy jakkolwiek się ona nazywa . Ciśnienie mam złe i z racji tego że może to grozić niedożywieniem małego muszę zacząć brać leki, których bardzo nie chciałam brać. Na szczęście nie jest ono tragiczne i po wczorajszych pomiarach to lekarz stwierdził że mały jest odpowiednio dożywiony i duży (biorąc pod uwagę te problemy). Wymiary wszystkie ma trochę większe niż na tydzień który wskazuje USG, tylko kość udowa coś krótka bo 2 tyg krótsza, z tymże lekarz tego nie komentował, powiedział że wszystko ma proporcjonalne i jest ok. Może pomiar kości taki wyszedł bo miał niestety z tym problemy, bo mały się plecami do USG odwrócił i świecił tylko klejnotami, zakrywając wszystko inne . Waży 2259 więc ogromny nie jest ale i nie malutki (34 tydzień i 2 dni są dziś). Następna wizyta 28 stycznia, a potem dr ma urlop na 2 tyg w lutym i pewnie dopiero wtedy pójdę. Generalnie wszystko w środku ładnie i nie ma objawów zapowiadających poród, zatem jak dr twierdzi te min 3 tyg do pełnego donoszenia wytrzymam . Łożysko już 2 stopnia, ale w fazie początkowej, pokazywał mi kropki o tym świadczące . No i przeżyłam wczoraj chwile grozy podczas USG, bo sobie leżę i leżę a jak nagle zimne poty po mnie spłynęły i czuję że odpływam, no ale dr powiedział że w takim razie lewy bok i on bada dalej i pomogło, ale myślałam że zemdleję.

Nadrabiam dalej.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:49   #4639
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Cudowne wieści

Przez dłuższy czas poziom moich hormonów, nie mógł mi się ustabilizować, cały czas za duży, na jednej z wizyt lekarz zapytał czy nie jem pół godziny po tabletce i czym popijam tabletkę. No i okazało się że w mineralce są jakieś składniki które nie pozwalają na wchłanianie odpowiednio leku. Zaczęłam popijać przegotowaną kranówą i wszystko się unormowało
aaa takie buty.. kto by na to wpadł
Cytat:
Pije winko wytrawne, takie zalecenia lekarza. Mam co drugi dzień sobie wypić lampkę. Lekarz stwierdził że to wiecej pomoże niz mogłoby zaszkodzic
aaa to musiałam to przeoczyć takiej to dobrze, ja mam takiego smaka, ze już się nie mogę doczekać kiedy się upije
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
A u nas dzien jak codzien, mala wlasnie lezy w lozeczku i wydaje okrzyki godowe Zaraz bedziemy jesc
Dzwonilam do mojego perdiatry, bo mala ma glutki w nosie mam wrazenie , ze cos jej tam zalega ciagle kicha itp wiec wole wiedziec co to . Bo w szpitalu uczulali mnie nawet na katar, bo u wczesniakow moze prowadzic nawet do smierci
Po za tym dziewczyna, z ktora lezalam pisala do mnie , ze jej maly mial katar pojechala do lekarza przyjeli ja do szpitala i gdy wyszla bo malemu cos tam mieli robic on dostal zapasci. Powiedzieli jej , ze dobrze , ze przyjechala bo jeszcze troche a bylo by najgorsze bo katar atakowal plucka malego

okrzyki godowe powiadasz nie pomyślałabym, ze mały katarek aż taki groźny
Cytat:
Bybella kapie mala codziennie, zeby przyzwyczaila sie, ze po kapieli trzeba spac, bo jest noc. Chociaz tez czytalam, ze powinno sie kapac co 2-3dni, bo czestsza kapiel wysusza skore
winko uwielbiam to moze wypijemy tak od rana? za wszystkie porody, zeby lekkie byly
no właśnie tak tłumacza, ze niepotrzebna jest codzienna kąpiel, ale jak kto uważa
możemy wypić chociaż wirtualniezmykam robić obiad bom coś głodna juz

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Strasznie długo czekałaś, a to prywatny gabinet? Bo na NFZ jak chodziłam to też czekałam godzinami (bo lekareczka się spóźniała zawsze! i jeszcze miała pacjenta co 15 min a się nie wyrabiała). No ale widzę że u ciebie z dzidzia ok, a reszta mam nadzieję się ułoży.

.
tak prywatny, ale dlatego tyle czekałam, bo to akurat dzień kiedy dr przyjmuje bez rejestracji , a do tego jak się okazało był po urlopie wiec pacjentek full a na każda średnio 20 min. wiec powoli idzie. ja byłam 35 min i myślałam, ze mnie tam zjedzą żywcem
Stary 2012-01-13, 12:58   #4640
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Cudowne wieści
O widzisz, nie miałam pojęcia U mnie na razie mimo tego popijania wyniki w normie, więc super
Cytat:

WIADOMOŚĆ OD AGATKA

Hej jestem juz w szpitalu. Czekam na pokój. Na szczęście jest moja koleżanka z która ostatnio leżałam więc będę miała z kim na ploty chodzić
No proszę, a tak panikowała
Cytat:
Hej !

Ciezko za wami nadazyc

Kamciurka, co do tekstow twojego taty No, ale mam nadzieje, ze nie oszukuje cie i to zwykle przeziebienie

Ojej, dobrze, że wszystko się skończyło szczęsliwie
Pilnuj Amelki, masz rację
Cytat:
Teraz krótka relacja (chyba wyjdzie krótka) z wczorajszej wizyty. Mateuszek obrócony , ustawił się wreszcie w pozycji główkowej wzdłużnej czy jakkolwiek się ona nazywa . Ciśnienie mam złe i z racji tego że może to grozić niedożywieniem małego muszę zacząć brać leki, których bardzo nie chciałam brać. Na szczęście nie jest ono tragiczne i po wczorajszych pomiarach to lekarz stwierdził że mały jest odpowiednio dożywiony i duży (biorąc pod uwagę te problemy). Wymiary wszystkie ma trochę większe niż na tydzień który wskazuje USG, tylko kość udowa coś krótka bo 2 tyg krótsza, z tymże lekarz tego nie komentował, powiedział że wszystko ma proporcjonalne i jest ok. Może pomiar kości taki wyszedł bo miał niestety z tym problemy, bo mały się plecami do USG odwrócił i świecił tylko klejnotami, zakrywając wszystko inne . Waży 2259 więc ogromny nie jest ale i nie malutki (34 tydzień i 2 dni są dziś). Następna wizyta 28 stycznia, a potem dr ma urlop na 2 tyg w lutym i pewnie dopiero wtedy pójdę. Generalnie wszystko w środku ładnie i nie ma objawów zapowiadających poród, zatem jak dr twierdzi te min 3 tyg do pełnego donoszenia wytrzymam . Łożysko już 2 stopnia, ale w fazie początkowej, pokazywał mi kropki o tym świadczące . No i przeżyłam wczoraj chwile grozy podczas USG, bo sobie leżę i leżę a jak nagle zimne poty po mnie spłynęły i czuję że odpływam, no ale dr powiedział że w takim razie lewy bok i on bada dalej i pomogło, ale myślałam że zemdleję.

Nadrabiam dalej.
Super, że z synkiem wszystko ok i że się obrócił

Wracam do prasowania

Ale u mnie wieje dzisiaj i nawet sypie cosik

Stary 2012-01-13, 13:00   #4641
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dzień dobry

ja nie dawno dopiero z łóżka się wyczołgałam tzn nie śpię już od 10.00 ale jakoś nie chciało mi się wcześniej wstać

u mnie dzisiaj zima napadało troszkę śniegu i chyba przez to mały dzisiaj tak leniwie się przeciąga

neska trzymamy kciuki i czekamy na informacje

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:03   #4642
violette7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja na wysokości pępka 114 cm.

Nie wiem czy doczytałaś moje posty, ale ja przez to leżałam w szpitalu, ale teraz wiem, że nie potrzebnie, bo to pępowinka gdzieś jest obok szyjki i dzidzia jak się wierci to uciska. Jak jest do 160 uderzeń to jest dobre i nie ma się czym martwić, ja teraz też mam tak między 150-165. A dochodziło u mnie nawet do 210 ! Więc nie martw się, a jak masz być spokojniejsza to wybierz się na ponowne ktg
Dziękuję kochana za odpowiedź
violette7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:09   #4643
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale smaki mi tu robicie

Ja mam w obwodzie 100cm. Zamówiłam już koszule, nareszcie!!

Słuchajcie, jak to jest. Jestem ubezpieczona w UP, co miesiąc powinnam chodzić tam żeby nabyć nowe ubezpieczenie na kolejny miesiąc, ale dostaję to na zwykłej kartce, a słyszałam, że jest coś takiego jak książeczka ubezpieczeniowa, skąd ja mam to wziąć?

nie ma już nic takiego jak książeczka ubezp. nawet w zakładzi epracy już jej nie dostaniesz w zakladach pracy podbijają jeszcze ksiażeczki jeżeli po prostu jets w nich miejsce a jak już nie ma to dostajesz wydruk co miesiac że jesteś ubezpieczona
tak samo w UP i ja co mc nei musiałam jezdzić po wydruk mi pani powiedziała ze wystarczy że jak lekarz będzie chciał zaświadczenie że jestem ubezpieczona to by przedzwonił do UP zapytał czy dana osoba jest u nich ubezp. i to wszystko a tym bardziej ja np co mc nei mogłam jezdzic bo ja w zwolnieniu lekarskim miałam podane musi leżeć wiec tym bardziej nie byłam w stanie jechać

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

kurcze dziewczyny mały codziennie o tej samej godzieni e-wieczorem- jest strasznie marudny wczoraj do 24:30 się z nim męczyłam strasznei płakał marudził wyginał sie prężył myślałam że znowu kupki nie może zrobic tym bardziej ze dużo prutał zrobiłam mu okład z ciepłej pieluszki na brzuszek i troche pomogło a wczoraj dostałam od teściowej kropelki sab simplex podałam małemu i kurcze faktycznie pomogły zasnął i nocka była pięknie przespana - okazało sie że on wieczorami ma kolki a położne w spzitalu mi mówiły że dziecko w tym wieku nei ma kolek a jednak ma i mogą trwać do 3mc ale jestem zaopatrzona już w kropelki mam mu codziennie podawać od godz.15 do każdego jedzenia 10 kropli a to dlatego o d15 by do wieczora do tej 19 zaczeły już działać bo on mi codziennie od 19 zaczyna własnei te płaczki jestem ciekawa jak dziś będzie czy spokojnie wieczór minie czy też tak będzie płakać strasznie bo wczoraj to już nie wiedziałam co robić
Stary 2012-01-13, 13:10   #4644
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Eliza – sto lat kochana!!!!
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

Eliza wszystkiego najlepszego sto lat sto lat a jak by mała Ci zrobiła dzisiaj niespodziankę, to było by cudownie
Dziękuję dziewczynki ,kochane jesteści

Cytat:
Hej !

Ciezko za wami nadazyc

Pewnie lepiej sprwadzić czy to nic poważnego

Proszę sie częstować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (14,4 KB, 10 załadowań)
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:11   #4645
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze gratis od firmy - sms od Neski:

"Od. 2.30 jestem w szpitalu, bo mam skurcze od północy, ale na razie się nic nie dzieje. Małe rozwarcie, wody nie odeszły. Ktg ok. Wolałabym jeszcze w domu poczekać ale tż trochę spanikował i przyjechaliśmy."
Kciuki zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
żadna nie zachwyciła się moją Pestką

heloł no to masz ci babo placek, ale teraz odpoczniesz sobie i będziesz miała więcej czasu dla nas
biedny kocurek
Pestka śliczna chociaż ja zdecydowanie kociarą jestem. Niestety nie zgraliśmy się z małżem. Woli psy, więc nie mamy w domu żadnego zwierza. Ale na pocieszenie on ma 2 psy u rodziców, którzy mieszkają 5 min od nas i często zabiera je na spacery.

Cytat:
hejfajnie że jesteś da się wytrzymać zaraz się przyzwyczaisz zobaczysza 2 tyg to niedługo ja leżałam prawie3 miesiące ale i tak sobie mówiłam że nie jest źle bo nie musze leżeć 9miesięcy
biedne kocisko...oby szybko wyzdrowiało!! ludzie na wsi mają właśnie takie podejście- zreszta nie tylko na wsi...pozabijać ich
Dzięki. Też tak sobie powtarzam. Ale okazało się że nie dam rady leżeć tak plackiem cały dzień. Wczoraj był pierwszy, a wieczorem potwornie bolał mnie żołądek, choć wcale dużo nie zjadłam. Jak już w końcu usnęłam to o 3.00 o mało się nie udusiłam i nie zdążyłam do łazienki zrobić . Zwróciłam nawet to co jadłam na śniadanie. Od dawna miałam problemy z prawidłowym trawieniem, ale okazuje się że w pozycji leżącej mój żołądek nie trawi WCALE. Więc albo nic nie jem i leżę, albo muszę w ciągu dnia się ruszać.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

po wizycie jestem... jakoś tak podekscytowana i zadowolona.

Doktorek wybadał, wymacał mnie nieźle, powiedział, że może coś ruszy, bo szyjka pięknie miękka i krótka. Rozwarcie chyba jakieś jest, ale nic nie mówił. Zalecił ostry sex,a jak nie podziała, to zaprasza w poniedziałek na porodówkę. Nawet wyszedł na korytarz i do tż powiedział, żeby brał się do roboty
To teraz marsz wypełniać zalecenia lekarskie. Jak TŻ będzie się opierać to szukaj jakiegoś przystojniaka - TŻ absolutnie nie mógłby mieć pretensji - w końcu to zalecenie lekarskie.

Cytat:
Dzień Dobry
Snesha – no to Ci się narobiło…ale głowa do góry! Dasz radę! A kotka strasznie szkoda, ja to rozumiem bo sama jestem kociara i nie ma dla mnie opcji aby kotu nie pomóc…sama we wrześniu wydałam ponad 1000 zł na leczenie mojej kici
Dzięki za słowa otuchy. Dzisiaj już mu nieco lepiej - powoli próbuje sam pić. Ale na nogach sam nie stanie - taki jest poobijany i słaby.
Co do kosztów - to na razie poszło 700 zł, ale pewnie będzie więcej. Jeszcze pół roku temu siostra miała 2 koty - ale niestety Rudy też spotkał się z samochodem, niestety zginął na miejscu.

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Snesha współczuję nakazu leżenia :/ Tylko tyle niech Cię pocieszy, że to już końcówka ciąży. Niektóre musiały leżeć od początku :/ Ale pomyśl, że wyleżysz się teraz na zapas
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
Snesha jeszcze tylko troszkę....potraktuj to jaka wakacje i wypoczywaj na maxa, bo już niedługo nie będzie, że boli...
Dzięki dziewczyny. Moja mama wiedząc że jestem strasznym leniwcem mówi, żebym się wyspała na zapas. Ciekawe czy się tak da?

Cytat:
Super, gratulacje.

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD AGATKA

Trzymam kciuki za Agatka
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:11   #4646
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Pytam Was własnie o to, bo byłam ostatnio u lekarza i mnie opieprzyli, że nie mam książeczki ubezpieczeniowej tylko jakąś kartkę.

W UP Pani , która mnie obsługuje tak samo zapytała o książeczkę ubezpieczeniową, chociaż i u lekarza i w UP wiedzą , że nie pracuję.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:21   #4647
czubasek20
Zakorzenienie

Eliza Najlepszego oby maleństwo dziś zrobiło mamie super prezent i przyszło na świat

Wiadomość od Agatka

Hej! Jestem już w szpitalu. Maluch waży niby 3200 (ładnie go upasła ) Jutro albo w niedziele podadzą mi oksytocynę na wywołanie. Pokój i laski sa jak na razie ok.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny. Wczoraj miałam zajęty dzień i nadrabiam.

Co do żółtaczki to moja mama była bardzo zdziwiona że nie każde ma i że jeszcze pod jakimiś lampami je wygrzewają. Przy jej porodach miało podobno każde i nigdzie ich nie wygrzewali.

Co do Zawitkowskiego to i przy tobie nie płakałyby dzieci jakbyś miała mnóstwo powtórek do nakręcenia.

My dostaliśmy zwykły, chociaż sama go wybierałam, ale akurat uznaję go za przydatny, bo ostatnio coś w mikrofali mi się dużo rzeczy przypaliło (zdolna jestem), poza tym jak będziemy jeździć do teściów, a z pewnością będziemy bo jak już kiedyś wspominałam to teściowa nigdy jeszcze nas nie odwiedziła, a ma pretensje że my za mało przyjeżdżamy, to oni nie mają mikrofali, to chociaż sobie podgrzewacz wezmę i będę niezależna.

My dostaliśmy takie szlafroki z wyszytymi naszymi imionami i teraz ten szlafroczek jedzie ze mną na porodówkę.

Fajnie że karuzelka się podoba i że polecasz, ja nadal baterii nie mam.

Współczuję nocy, mam nadzieję że dzisiejsza była lepsza, choć już pewnie napisałaś, ale ja nadrabiam i nie zdążyłam przeczytać.

Niestety, a czasem nawet uważanie nic nie daje...

Też nie miałam USG z pomiarami w 30 tyg, tylko takie oględzinowe, a moje dziecko wczoraj zważone nie waży wiele więcej a mamy podobne czasy - 2259 i gin mówi że jest dość duże, tym bardziej biorąc pod uwagę moje ciśnienie. Nie przejmuj się tak, ja się urodziłam 2850 i byłam całkowicie zdrowa i w normie, a dzidziusie nasze jeszcze mają 5-6 tyg, na przytycie.

Uroki NFZ, w gabinetach nawet USG nie mają.

Piękne córy, a jaka duża już ta najmłodsza i jakie szczęście na twarzy starszej siostry

Super, czyli wszystko ok

Hmm, a na jaką wagę są te 2, czy może już sprzedałaś?

Nie łam się, pociesz się że to ostatni raz i rozrabiaka wyjdzie na świat i już nie będzie cię kopał a przytulał . No i ja mam numer w orange jeśli to aktualne, i staram się wejść codziennie i jak nadrobię to zawsze napisać.

Nadrabiam dalej.
Miałam identycznie podczas ostatniego usg... leże i czuje że zaraz odlecę a lekarz zauważył i mi pomógł sie przekręcić na lewy bok

Cytat:
aaa takie buty.. kto by na to wpadł

aaa to musiałam to przeoczyć takiej to dobrze, ja mam takiego smaka, ze już się nie mogę doczekać kiedy się upije

okrzyki godowe powiadasz nie pomyślałabym, ze mały katarek aż taki groźny

no właśnie tak tłumacza, ze niepotrzebna jest codzienna kąpiel, ale jak kto uważa
możemy wypić chociaż wirtualniezmykam robić obiad bom coś głodna juz

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

tak prywatny, ale dlatego tyle czekałam, bo to akurat dzień kiedy dr przyjmuje bez rejestracji , a do tego jak się okazało był po urlopie wiec pacjentek full a na każda średnio 20 min. wiec powoli idzie. ja byłam 35 min i myślałam, ze mnie tam zjedzą żywcem

tylko uważaj. Ja jak pierwszy raz wypiłam lampke to byłam pijana... Normalnie mroczki, zawroty głowy i trudność w mówieniu
Cytat:
Pytam Was własnie o to, bo byłam ostatnio u lekarza i mnie opieprzyli, że nie mam książeczki ubezpieczeniowej tylko jakąś kartkę.

W UP Pani , która mnie obsługuje tak samo zapytała o książeczkę ubezpieczeniową, chociaż i u lekarza i w UP wiedzą , że nie pracuję.
Dziwne... Ja jestem ubezpieczona w pracy u męża bo się nadal ucze i do szpitala biorę tylko taką kartke o tym świadczącą

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:30   #4648
Lucy1111
Zakorzenienie

za Neskę i Agatka

Nie mam czasu Was śledzić na bieżąco, bo malujemy dalej kacik dla Małej...

Kto częstował takim czekoladowym ciachem?? (na takie rzeczy to ja zawsze zwrócę uwagę )
Jest jakaś okazja?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:39   #4649
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość

kurcze dziewczyny mały codziennie o tej samej godzieni e-wieczorem- jest strasznie marudny wczoraj do 24:30 się z nim męczyłam strasznei płakał marudził wyginał sie prężył myślałam że znowu kupki nie może zrobic tym bardziej ze dużo prutał zrobiłam mu okład z ciepłej pieluszki na brzuszek i troche pomogło a wczoraj dostałam od teściowej kropelki sab simplex podałam małemu i kurcze faktycznie pomogły zasnął i nocka była pięknie przespana - okazało sie że on wieczorami ma kolki a położne w spzitalu mi mówiły że dziecko w tym wieku nei ma kolek a jednak ma i mogą trwać do 3mc ale jestem zaopatrzona już w kropelki mam mu codziennie podawać od godz.15 do każdego jedzenia 10 kropli a to dlatego o d15 by do wieczora do tej 19 zaczeły już działać bo on mi codziennie od 19 zaczyna własnei te płaczki jestem ciekawa jak dziś będzie czy spokojnie wieczór minie czy też tak będzie płakać strasznie bo wczoraj to już nie wiedziałam co robić
Monia, biedny ten Twój synek z kolkami, ale dobrze, że kropelki pomagają Oby dzisiaj wieczorem było już ok
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Proszę sie częstować
Eliza, wszystkiego najlepszego
Cytat:
Wiadomość od Agatka

Hej! Jestem już w szpitalu. Maluch waży niby 3200 (ładnie go upasła ) Jutro albo w niedziele podadzą mi oksytocynę na wywołanie. Pokój i laski sa jak na razie ok.

No to już niedługo ją rozpakują Fajnie, że maluszek urósł

Stary 2012-01-13, 13:45   #4650
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
za Neskę i Agatka

Nie mam czasu Was śledzić na bieżąco, bo malujemy dalej kacik dla Małej...

Kto częstował takim czekoladowym ciachem?? (na takie rzeczy to ja zawsze zwrócę uwagę )
Jest jakaś okazja?
kochana moja 28 zima
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości