|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
czesc dziewczyny, nie odzywalam sie, bo bylam w szpitalu, zarazilam sie grypa zoladkowa i jak mnie w niedziele zlapalo, to myslalam ze umre
pojechalam na IP ok 22 i zatrzymali mnie na obserwacje... i wiecie co najgorsze? nie bylo sal wolnych i dali mnie na przedporodowa, a tam dwa kroki na porodowke, w nocy to myslalam ze sie przekrece slyszac jak te wszystkie kobiety cierpia!! jak wolaja o pomoc, jak sie dra... masakra, przez to ja teraz okropnie zaczelam bac sie porodu a tu jeszcze dwa tygodnie, a lekarz powiedzial mi, ze wszystko mam zamkniete, szyjka dluga, nie wiem czy przypadkiem nie przenosze.. a dzisiaj jade do szkoly.. i jutro i pojutrze blee ![]() widzialam kilka dziewczynek sie rozwiazalo w trakcie mojej nieobecnosci a wiec wszystkim gratuluje serdecznie
|
#4623 |
|
Rozeznanie
|
U nas na obiadek dziś PIEROGI RUSKIE oraz PIEROŻKI Z JAGODAMI
![]() Z jagodami to moje ulubione i mogłabym to jeść... (nie, nie... jeszcze raz) Z jagodami to moje ulubione i mogłabym je ŻREĆ cały czas - byle by miały duzo farszu A teraz lecę do k. wstawić fotki, które dostałam przed chwilką na maila od fotografa
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-13 o 12:04 |
|
|
|
|
#4625 |
|
Rozeznanie
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a mi przyślij ruskie Mogłabym je jeść codziennie w kosmicznych ilościach ![]() Idę się chyba wziać za prasowanie
|
|
|
#4627 |
|
Raczkowanie
|
hej laseczki
![]() Inutil, cieszę się że wizyta udana, bądź dobrej mysli, ostatnio moja koleżanka rano zrozpaczona, 5 dni po terminie że nic się nie dzieje a wieczorem już tuliła dzidziusia. Na to nie ma sposobu, nic się nie przewidzi ![]() Neska - powodzenia!! oby szybko i bezboleśnie poszło a dzidziuś zdrowy!! Agatek - nie smutaj się, wrócisz z dzidziusiem niespodzianką wiem, że wywoływanie porodu to pewnie nic miłego ale niestety, czasem trzeba...ważne żeby dobrze było...AgaMill ja też od wczoraj zła jak pies chodzę. masakra jakaś. Całą ciąże aż tak nie miałam. A na płacz to mnie zbiera nawet bez powodu, i to taki płacz ze złości nie ze smutku. To chyba tak jest pod koniec ![]() Ja mam dziś wizytę i KTG, mam nadzieję że będzie git ![]() idę się zabierać za pierogi ruskie (widzę że obie z BOROO poszalejemy z ruskimi ) a potem prasowanie, choć strasznie mi się nie chce nic robić. Tylko bym leżała i spała albo w TV gapiła...i mam mega bóla na kubełek KFC
|
|
|
|
#4628 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj miałam rybkę, ziemniaczki i buraczki czerwone , bo się mi nie chciało robić niczego dłużej
|
#4629 |
|
Zadomowienie
|
w up wydają tylko zaświadczenie o ubezp
książeczki podbijają zakłady pracy
|
#4630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Daleko masz leniwcze? ![]() Nawet Ci cebulkę przyduszę jako dodatek gratis Też już dechę roakładam, bo wczoraj zrobiłam... ostatnie pranie
|
|
#4631 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba lubi kąpiele, bo taka zadowolona słodka jest a jak często kapiesz? na SR nam powiedzieli, że teraz to nawet wystarczy co 3-4 dni![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba "winko" a nie winko?![]() Cytat:
mam eutyrox 25 a dlaczego nie mineralka? najbardziej wkurza mnie, ze muszę teraz wczesniej specjalnie wstać, zeby tą tabl. wziąć i odczekac przed śniadaniem. bo jestem taka, że ledwo wstanę to idę robić kawę itd. więc muszę się przestawić
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Hej moje kochane
![]() Nie cytuję, bo ostatnio mi połowę cytatów kasuje i potem zapominam komu chciałam odpowiedzieć i nie odpowiadam na połowę tematów, na które chciałam odpowiedzieć, więc nadrabiam i na bieżąco odpisuję: Agawoo wyczytałam, że szczepią na świnkę w wieku 12-13 miesięcy, ale wczoraj dotarłam do domu o 21.30 i nie sprawdziłam już tego, bo nie miałam siły. Mam nadzieję, że to faktycznie przeziębienie tylko ![]() a odnośnie zarażania drogą kropelkową to nie komentuję bo wydaje mi się, że on tak gada tylko, żeby gadać, a dobrze wie jak jest ![]() Mala stopka malutka śliczna, zresztą jak i siostrzyczka, dwie ślicznoty, na prawdę, a Maja taki dzidziol z reklamy ![]() Eliza wszystkiego najlepszego sto lat sto lat a jak by mała Ci zrobiła dzisiaj niespodziankę, to było by cudownie ![]() Bebi dobrze, że okazało się wszystko ok i nie musisz iść do szpitala ![]() Agatku pewnie już jesteś w szpitalu i nie przeczytasz tego, ale ja jestem w Orange i możesz spamować ile wlezie Pearl dobrze poczekam cierpliwie na zdjęcia do mnie dzisiaj dotrze trzecia ostatnia część wózka Czubasek odnośnie zachowania teściowej wiem co czujesz, bo mnie tak samo ojciec z tą świnką wkurzył, nienawidzę jak ktoś robi ze mnie histeryczkę i mówi że przesadzam, kiedy wiem, że tak nie jest, u mnie dodatkowo ojciec zdaje sobie sprawę z tego, co już przeżyłam więc w ogóle mógłby być bardziej wyrozumiały w tych kwestiach ![]() Magda Twoja niunia jest też tak śliczna, że aż dech zapiera, normalnie bobaski jak z reklamy same u nas są Renata poczytałam o tym różowym śluzie i to zwiastuje zbliżający się poród... Neska a ja znowu tęsknię za moim netem z Orange mam teraz właśnie w T-mobile i mam ochotę ich ubić ![]() telefon mam w Orange i nie narzekam, wczęśniej miałam w Erze jeszcze i w sumie nie widziałam różnicy, za to w necie straszną Konczita pewnie, że Cię pamiętamy AgaMili dzięki za komplement odnośnie wózka ![]() a odnosząc się do tańców po kąpieli to oni chyba wszyscy tak mają buahahahha, no i z tymi humorami u mnie to samo, mimo, iż do terminu jeszcze miesiąc, ryczę z byle powodu, TZ to już ciśnienie podnoszę bo widzę, ale się nic nie odzywa no potrafię płakać z byle pierdoły, a on mi tylko łazi i mówi, że dziecko się denerwuje przeze mnie ![]() Kamusia tak sprzedawca w porządku, mimo tych wpadek przynajmniej potrafił się zachować odpowiednio i przyjąć winę na klatę ![]() Oooo Neska trzymam kciuki, by sytuacja się rozwinęła szybko Inutil Pestka śliczna i nie to, że przeczytałam, że żadna nie pochwaliła Renata jaki masz widoczek z okna Anankee dobrze ze juz w domku. Misienka dobrze, że wyzdrowiałaś, no to jest nienajlepszy pomysł, kłaść kobietę na końcówce ciąży na sali przedporodowej by musiała tego wysłuchiwać, dlatego wolałam też tą nieświadomość przed pierwszym porodem niż ten strach teraz
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki Alex Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2012-01-13 o 12:19 |
|
|
|
#4633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ w pracy, to czym przyjadę na te pierogi ![]() Cytat:
![]() Ta to się umie ustawic ![]() Ja już sie przyzwyczaiłam, bo też pierwsze co, to do kuchni Ale teraz to już Euthyrox leży na biurku, i jak się przebudzę nad ranem, albo wstaję Tztowi śniadanie zrobić to hyc- tableteczka Ale popijam własnie mineralką , albo czymś innym co akurat mam pod ręką (wiem, że nie wolno - nie bić proszę).
|
|
|
#4634 | |
|
Rozeznanie
|
Cudowne wieści
![]() Cytat:
|
|
#4635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że nareszcie w domku ![]() Cytat:
WIADOMOŚĆ OD AGATKA ![]() Hej jestem juz w szpitalu. Czekam na pokój. Na szczęście jest moja koleżanka z która ostatnio leżałam więc będę miała z kim na ploty chodzić
|
||
|
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Hej !
Ciezko za wami nadazyc Kamciurka, co do tekstow twojego taty No, ale mam nadzieje, ze nie oszukuje cie i to zwykle przeziebienie Czubasku, tesciowa the best Ale wiesz, jednym uchem wpusc drugim wypusc ![]() MalaStopko, Madziu, dziewczynki boskie AgaMili, wspolczuje nastroju Agaton, trzymaj sie ! Pojechalas w dwupaku wrocisz rozdwojona Trzymam kciuki za rodzace dzis ![]() A u nas dzien jak codzien, mala wlasnie lezy w lozeczku i wydaje okrzyki godowe Zaraz bedziemy jesc ![]() Dzwonilam do mojego perdiatry, bo mala ma glutki w nosie mam wrazenie , ze cos jej tam zalega ciagle kicha itp wiec wole wiedziec co to . Bo w szpitalu uczulali mnie nawet na katar, bo u wczesniakow moze prowadzic nawet do smierci Po za tym dziewczyna, z ktora lezalam pisala do mnie , ze jej maly mial katar pojechala do lekarza przyjeli ja do szpitala i gdy wyszla bo malemu cos tam mieli robic on dostal zapasci. Powiedzieli jej , ze dobrze , ze przyjechala bo jeszcze troche a bylo by najgorsze bo katar atakowal plucka malego ![]() Ok lece bo wola "MAMA JESCCCCCC"
|
#4637 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wow! ale slicznie!!! Anankee witaj Cytat:
![]() winko uwielbiam![]() Lenusia i jej mamusia dziekuja bardzo za komplementy z tej mojej corci to istny diabelek jest, bo nie chce spac w noc, a ja powoli juz nie wyrabiam, bo od ponad tyg spie po 4-5h
|
|
#4638 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Wczoraj miałam zajęty dzień i nadrabiam.
Cytat:
Co do Zawitkowskiego to i przy tobie nie płakałyby dzieci jakbyś miała mnóstwo powtórek do nakręcenia. Cytat:
My dostaliśmy takie szlafroki z wyszytymi naszymi imionami i teraz ten szlafroczek jedzie ze mną na porodówkę. Fajnie że karuzelka się podoba i że polecasz, ja nadal baterii nie mam. Współczuję nocy, mam nadzieję że dzisiejsza była lepsza, choć już pewnie napisałaś, ale ja nadrabiam i nie zdążyłam przeczytać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jakie szczęście na twarzy starszej siostry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. No i ja mam numer w orange jeśli to aktualne, i staram się wejść codziennie i jak nadrobię to zawsze napisać.Teraz krótka relacja (chyba wyjdzie krótka) z wczorajszej wizyty. Mateuszek obrócony . Ciśnienie mam złe i z racji tego że może to grozić niedożywieniem małego muszę zacząć brać leki, których bardzo nie chciałam brać. Na szczęście nie jest ono tragiczne i po wczorajszych pomiarach to lekarz stwierdził że mały jest odpowiednio dożywiony i duży (biorąc pod uwagę te problemy). Wymiary wszystkie ma trochę większe niż na tydzień który wskazuje USG, tylko kość udowa coś krótka bo 2 tyg krótsza, z tymże lekarz tego nie komentował, powiedział że wszystko ma proporcjonalne i jest ok. Może pomiar kości taki wyszedł bo miał niestety z tym problemy, bo mały się plecami do USG odwrócił i świecił tylko klejnotami, zakrywając wszystko inne . Waży 2259 więc ogromny nie jest ale i nie malutki (34 tydzień i 2 dni są dziś). Następna wizyta 28 stycznia, a potem dr ma urlop na 2 tyg w lutym i pewnie dopiero wtedy pójdę. Generalnie wszystko w środku ładnie i nie ma objawów zapowiadających poród, zatem jak dr twierdzi te min 3 tyg do pełnego donoszenia wytrzymam . Łożysko już 2 stopnia, ale w fazie początkowej, pokazywał mi kropki o tym świadczące . No i przeżyłam wczoraj chwile grozy podczas USG, bo sobie leżę i leżę a jak nagle zimne poty po mnie spłynęły i czuję że odpływam, no ale dr powiedział że w takim razie lewy bok i on bada dalej i pomogło, ale myślałam że zemdleję.Nadrabiam dalej. |
||||||||||
|
|
|
#4639 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
takiej to dobrze, ja mam takiego smaka, ze już się nie mogę doczekać kiedy się upijeCytat:
nie pomyślałabym, ze mały katarek aż taki groźny![]() Cytat:
![]() możemy wypić chociaż wirtualnie zmykam robić obiad bom coś głodna juz![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
a na każda średnio 20 min. wiec powoli idzie. ja byłam 35 min i myślałam, ze mnie tam zjedzą żywcem
|
|
|
#4640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pilnuj Amelki, masz rację Cytat:
![]() Wracam do prasowania ![]() Ale u mnie wieje dzisiaj i nawet sypie cosik
|
|
|
#4641 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ja nie dawno dopiero z łóżka się wyczołgałam tzn nie śpię już od 10.00 ale jakoś nie chciało mi się wcześniej wstać u mnie dzisiaj zima ![]() neska trzymamy kciuki
|
#4642 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma już nic takiego jak książeczka ubezp. nawet w zakładzi epracy już jej nie dostaniesz w zakladach pracy podbijają jeszcze ksiażeczki jeżeli po prostu jets w nich miejsce a jak już nie ma to dostajesz wydruk co miesiac że jesteś ubezpieczona tak samo w UP i ja co mc nei musiałam jezdzić po wydruk mi pani powiedziała ze wystarczy że jak lekarz będzie chciał zaświadczenie że jestem ubezpieczona to by przedzwonił do UP zapytał czy dana osoba jest u nich ubezp. i to wszystko a tym bardziej ja np co mc nei mogłam jezdzic bo ja w zwolnieniu lekarskim miałam podane musi leżeć wiec tym bardziej nie byłam w stanie jechać ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- kurcze dziewczyny mały codziennie o tej samej godzieni e-wieczorem- jest strasznie marudny wczoraj do 24:30 się z nim męczyłam strasznei płakał marudził wyginał sie prężył myślałam że znowu kupki nie może zrobic tym bardziej ze dużo prutał zrobiłam mu okład z ciepłej pieluszki na brzuszek i troche pomogło a wczoraj dostałam od teściowej kropelki sab simplex podałam małemu i kurcze faktycznie pomogły zasnął i nocka była pięknie przespana - okazało sie że on wieczorami ma kolki a położne w spzitalu mi mówiły że dziecko w tym wieku nei ma kolek a jednak ma i mogą trwać do 3mc ale jestem zaopatrzona już w kropelki mam mu codziennie podawać od godz.15 do każdego jedzenia 10 kropli a to dlatego o d15 by do wieczora do tej 19 zaczeły już działać bo on mi codziennie od 19 zaczyna własnei te płaczki jestem ciekawa jak dziś będzie czy spokojnie wieczór minie czy też tak będzie płakać strasznie bo wczoraj to już nie wiedziałam co robić
|
|
#4644 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Proszę sie częstować
|
|
#4645 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Zwróciłam nawet to co jadłam na śniadanie. Od dawna miałam problemy z prawidłowym trawieniem, ale okazuje się że w pozycji leżącej mój żołądek nie trawi WCALE. Więc albo nic nie jem i leżę, albo muszę w ciągu dnia się ruszać. Cytat:
![]() Cytat:
Co do kosztów - to na razie poszło 700 zł, ale pewnie będzie więcej. Jeszcze pół roku temu siostra miała 2 koty - ale niestety Rudy też spotkał się z samochodem, niestety zginął na miejscu. Cytat:
Cytat:
Super, gratulacje. Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytam Was własnie o to, bo byłam ostatnio u lekarza i mnie opieprzyli, że nie mam książeczki ubezpieczeniowej tylko jakąś kartkę.
W UP Pani , która mnie obsługuje tak samo zapytała o książeczkę ubezpieczeniową, chociaż i u lekarza i w UP wiedzą , że nie pracuję. |
|
|
|
#4647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Eliza Najlepszego
oby maleństwo dziś zrobiło mamie super prezent i przyszło na świat ![]() Wiadomość od Agatka ![]() Hej! Jestem już w szpitalu. Maluch waży niby 3200 (ładnie go upasła ) Jutro albo w niedziele podadzą mi oksytocynę na wywołanie. Pokój i laski sa jak na razie ok.---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Cytat:
tylko uważaj. Ja jak pierwszy raz wypiłam lampke to byłam pijana... Normalnie mroczki, zawroty głowy i trudność w mówieniu ![]() Dziwne... Ja jestem ubezpieczona w pracy u męża bo się nadal ucze i do szpitala biorę tylko taką kartke o tym świadczącą |
||
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
za Neskę i Agatka Nie mam czasu Was śledzić na bieżąco, bo malujemy dalej kacik dla Małej... Kto częstował takim czekoladowym ciachem?? (na takie rzeczy to ja zawsze zwrócę uwagę Jest jakaś okazja?
|
|
|
|
#4649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eliza, wszystkiego najlepszego Cytat:
Fajnie, że maluszek urósł
|
|
|
#4650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

pojechalam na IP ok 22 i zatrzymali mnie na obserwacje... i wiecie co najgorsze? nie bylo sal wolnych i dali mnie na przedporodowa, a tam dwa kroki na porodowke, w nocy to myslalam ze sie przekrece slyszac jak te wszystkie kobiety cierpia!! jak wolaja o pomoc, jak sie dra... masakra, przez to ja teraz okropnie zaczelam bac sie porodu 

- byle by miały duzo farszu 
), a mi przyślij ruskie 

chyba "winko" a nie winko?

sto lat sto lat
a jak by mała Ci zrobiła dzisiaj niespodziankę, to było by cudownie 

Trzymta sie i bądźcie silne! Życzę szybkich porodów i mało bolesnych, oraz bez powikłań! 
z tej mojej corci to istny diabelek jest, bo nie chce spac w noc, a ja powoli juz nie wyrabiam, bo od ponad tyg spie po 4-5h

. Zwróciłam nawet to co jadłam na śniadanie. Od dawna miałam problemy z prawidłowym trawieniem, ale okazuje się że w pozycji leżącej mój żołądek nie trawi WCALE. Więc albo nic nie jem i leżę, albo muszę w ciągu dnia się ruszać.