Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 16:42   #2251
6roove
Zakorzenienie

Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

a jeszcze irytuje mnie najazd mediów na Rutkowskiego, że po co ten filmik, w ktorym matka się przyznała, wrzucił na antenę, po co to nagłasnia itd.

ja uważam, że ludzie mają prawo wiedziec, co naprawdę się stało, jak matka dziecka oszukala wszystkich mówiąc o rzekomym porwaniu.
ludzie się zaangazowali w poszukiwania, niech widzą, co naprawdę się dzieje.

poza tym policja wybiela się, że nie mogla postępować metodami rutkowskiego, chociaz kiedy w innych przypadkach dokladnie tak postępują i robią nieczyste zagrania, z łatwoscią podciągają to pod konieczność sledztwa.
chodzi mi to, że kiedy czegos nie zrobią, tłumaczą się prawem, a jak zrobią coś niezgodnego to też zaslaniają się prawem.

Edytowane przez 6roove
Czas edycji: 2012-02-04 o 16:44
6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:44   #2252
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
No jak to kto? Tutaj widać, że niektóre Wizażnki byłyby bardzo chętne ...
Ja na takie osoby bylabym chetna wierz mi.

I g*wno mnie to obchodzi czy byla poczytalna czy nie w trakcie tego co zrobila.
Przy robieniu w bambuko calej Polski i zapewne nie tylko tez byla nie poczytalna?!

"Oddajcie mi moją Madziulkę!" - a zasypala gruzem córkę.
Stary 2012-02-04, 16:46   #2253
201604181004
Konto usunięte

6roove ja uważam z kolei że to nieprofesjonalne i mimo tego że ludzie mają prawo do prawdy, doszłoby niestety do samosądów. emocje należy społeczeństwu dawkować i to w rozsądnej ilości i dobrze dobranych słowach.
wyciek tego do sieci jak wyciek, ale nie rozumiem czemu osoby które wjeżdżają na Rutkowskiego że udostępnił, same to oglądają
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:48   #2254
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MrsStatham Pokaż wiadomość
I ona sama zdążyła pójść taki kawał od domu, ukryć dziecko, wrócić, przejść się pod blok matki, wywalić się pod blokiem, poczekać, aż ktoś będzie szedł i dopiero dzwonić na policję?
ponoc z domu wyszla pozniej, teraz nawet nie wiadomo, czy dziecko zostawila w tych gruzach i przyszla do domu, wziela wózek i poszla pod blok rodzicow,
zresztą, ponoc ojciec dzieca pomagal jej znosic wózek

Stary 2012-02-04, 16:49   #2255
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez My Life Pokaż wiadomość
Podobno wytłumaczyła czemu sfingowała porwanie, ale jeszcze nie ujawnią szczegółów.
Bezbłędnie wskazała miejsce ukrycia ciała-Nie tłumaczyła czemu okłamała Rutkowskiego. Policja nie naciskała żeby im wytłumaczyła.
Piszą wniosek o tymczasowe aresztowanie.
Badają jeszcze czy ktoś jej pomagał
dzięki czyli nic nowego oprócz tego, że była poczytalna.No nic trzeba czekać do poniedziałku kiedy będzie przeprowadzaona sekcja zwłok.
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:50   #2256
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
ponoc z domu wyszla pozniej, teraz nawet nie wiadomo, czy dziecko zostawila w tych gruzach i przyszla do domu, wziela wózek i poszla pod blok rodzicow,
zresztą, ponoc ojciec dzieca pomagal jej znosic wózek
No właśnie musiałaby zdążyć to wszystko zrobić. Chyba, że mąż/brat zaniósł zwłoki w ten lasek, a ona poszła upozorować napad z porwaniem.
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:52   #2257
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
6roove ja uważam z kolei że to nieprofesjonalne i mimo tego że ludzie mają prawo do prawdy, doszłoby niestety do samosądów. emocje należy społeczeństwu dawkować i to w rozsądnej ilości i dobrze dobranych słowach.
wyciek tego do sieci jak wyciek, ale nie rozumiem czemu osoby które wjeżdżają na Rutkowskiego że udostępnił, same to oglądają
to też prawda

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
No właśnie musiałaby zdążyć to wszystko zrobić. Chyba, że mąż/brat zaniósł zwłoki w ten lasek, a ona poszła upozorować napad z porwaniem.
to raczej niemożliwe, to matka wskazała policji, gdzie dokladnie sa zwloki.

Stary 2012-02-04, 16:53   #2258
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby dziecko jeszcze żyło to by kwiliło, tak myślę, ktoś by mógł usłyszeć?
Mogła być nieprzytomna, ale żyć..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:54   #2259
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
No ja na przykład uważam, że upublicznianie tego filmiku było niepotrzebne i nieprofesjonalne, a jednak obejrzałam ten filmik. Jak? Właczyłam telewizor, filmik akurat leciał, niczego nie podejrzewając obejrzałam i dopiero potem dowiedziałam się, co to tak naprawde było i w jaki sposób trafiło do mediów.

Ciężko tego filmiku nie oglądać, skoro puszczają go na okrągło.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 16:56   #2260
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
No ja na przykład uważam, że upublicznianie tego filmiku było niepotrzebne i nieprofesjonalne, a jednak obejrzałam ten filmik. Jak? Właczyłam telewizor, filmik akurat leciał, niczego nie podejrzewając obejrzałam i dopiero potem dowiedziałam się, co to tak naprawde było i w jaki sposób trafiło do mediów.
Uważam tak samo
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:01   #2261
201604181004
Konto usunięte

Narrhien ja obejrzałam w ten sam sposób, bo leciało na tvn24, ale nikt mi nie powie że w telewizji puszczają też ich profile z naszej klasy i facebooka - niby skąd te najbardziej oburzone osoby wiedzą jakie tam sa komentarze? Bo wchodzą. Ja nie byłam ciekawa. A film widziałam tylko jeden, ten jak siedzi z Rutkowskim na ziemi... Rozmowy z teściową nie widziałam, nie wiem po co.
Stary 2012-02-04, 17:07   #2262
babyvip
Raczkowanie

A czy ma ktoś link do konferencji czy wyszła z sali? nie mogę nigdzie znaleźć a byłam w pracy...
babyvip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:10   #2263
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Narrhien ja obejrzałam w ten sam sposób, bo leciało na tvn24, ale nikt mi nie powie że w telewizji puszczają też ich profile z naszej klasy i facebooka - niby skąd te najbardziej oburzone osoby wiedzą jakie tam sa komentarze? Bo wchodzą. Ja nie byłam ciekawa. A film widziałam tylko jeden, ten jak siedzi z Rutkowskim na ziemi... Rozmowy z teściową nie widziałam, nie wiem po co.
Aha, myślałam, że chodzi ci tylko o ten filmik co siedzi na ziemi... nie wiedziałam, że jest jeszcze jakiś, nie sledzę tej sprawy jakoś bardzo szczegółowo...

I tak, uważam, że wchodzenie na prywatne profile,śledzenie tych osób, gorliwe szukanie o nich informacji w necie jest naprawdę przesadą.

Dla mnie cała ta sytuacja jest ogromną tragedią, tragedią dziecka, tragedią matki, tragedią rodziny... przez takie postępowanie jak opisałam wyżej robi się z tego niezdrowa, tania sensacja, to jest straszne.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:11   #2264
królewna z drewna
Zakorzenienie

Przed chwilą przeczytałam, ze w chwili tej tragedii matka była poczytalna...

http://wiadomosci.wp.pl/title,Sa-wst...wiadomosc.html
Stary 2012-02-04, 17:15   #2265
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
Przed chwilą przeczytałam, ze w chwili tej tragedii matka była poczytalna...

http://wiadomosci.wp.pl/title,Sa-wst...wiadomosc.html
tak, lecz to mógł być nieszcześliwy wypadek...

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Aha, myślałam, że chodzi ci tylko o ten filmik co siedzi na ziemi... nie wiedziałam, że jest jeszcze jakiś, nie sledzę tej sprawy jakoś bardzo szczegółowo...

I tak, uważam, że wchodzenie na prywatne profile,śledzenie tych osób, gorliwe szukanie o nich informacji w necie jest naprawdę przesadą.

Dla mnie cała ta sytuacja jest ogromną tragedią, tragedią dziecka, tragedią matki, tragedią rodziny... przez takie postępowanie jak opisałam wyżej robi się z tego niezdrowa, tania sensacja, to jest straszne.
zgadzam się, a szmatławce tylko nakręcają ludzi.
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:16   #2266
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Baska86102 Pokaż wiadomość
Jedno jest pewne dziecko nie żyje, nie takiego finału oczekiwałam. Biedne dziecko... niewinne niczemu... brak mi słów i płakać się chce. Przeczytałam wypowiedź jasnowidza, że ktoś jej pomagał i wkrótce zostanie zatrzymana jeszcze jedna osoba z jej rodziny, że, to prawdopodobnie mężczyzna i występował publicznie razem z nią na konferencjach publicznych. Że to było zabójstwo z premedytacją a nie wypadek... że wszystko było zaplanowane. Teraz wiadomo, że poprzednie przeczucia Jackowskiego się sprawdziły wbrew temu co tu inni wypisywali. Dlatego sądzę, że i to się potwierdzi. Najazd na Rutkowskiego również nie ma dla mnie sensu, w końcu to on rozwikłał sprawę a nie policja i kropka a, że robi koło tego szum to dobrze przynajmniej wiemy co się dzieje tak to prawie nic nie byłoby wiadomo. Wszystko się wyjasni jak zrobią sekcję zwłok. Jakoś nie wierzę, w chorobę psychiczną skoro potrafiła wszystko zrobić z zimną krwią i udawać porwanie.
Ona i tak już poniosła karę ludzie jej nienawidzą, większość by ukamienowała, ale ona do końca życia będzie żyć z myślą o tym, że własne dziecko zabiła... jak mówiła "moje dzieciątko, perełka" po nocach będzie jej się śniła. Co rok w rocznicę jej narodzin będzie myslała, jak by teraz wygladała; co rok w rocznicę jej śmierci będzie wspominała o tym jak ją zabiła...
Tylko tej dziewczynki czystej niewinnej jest mi strasznie żal, jest teraz w niebie z aniołkami, nie było jej dane pożyć...
mysle, ze ten Jackowski Ameryki nie odkryl.
Nie wierze, ze dziala sama. Tylko mysle, ze jesli nawet ona byla w szoku to jakas druga osoba powinna ta odwiesc ja tego co chciala zrobic. Normalny czlowiek nie chowa - byc moze zywego dziecka - w lesie . Okej ona byc moze w szoku, ale osoba postronna powinna nia potrzasnac i wybic jej to z glowy.

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
a uważasz, że normalny człowiek w takiej sytuacji wyniósłby ciało SWOJEGO DZIECKA na taki mróz, w jakieś odludzie żeby tam zgniło?? chyba nie..
jezeli ten czlowiek ma cos na sumieniu to moze byc w 100% poczytalny i wiedziec co robi - w ten sposob chce uniknac odpowiedzialnosci. Dlatego mysle, ze to nie byl wypadek.

Cytat:
Napisane przez myrcella Pokaż wiadomość
psa bym tak nie pochowała, powinna też odpowiadać za zbeszczeszczenie zwłok.
mnie przeraza to, ze dziecko moglo jeszcze zyc ...

Pamietam ta jej prosbe "prosze oddajcie mi moje dzieciatko"
To slowo dzieciatko - cos tu nie gralo i bylo sztuczne
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:22   #2267
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Pamietam ta jej prosbe "prosze oddajcie mi moje dzieciatko"
To slowo dzieciatko - cos tu nie gralo i bylo sztuczne
Nie popadajmy w paranoję - zwykłe słowo, też czasami tak mówię
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:25   #2268
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
Nie popadajmy w paranoję - zwykłe słowo, też czasami tak mówię
Może dziewczynie rozchodziło się o ton głosu, jego brzmienie

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:30   #2269
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Może dziewczynie rozchodziło się o ton głosu, jego brzmienie
Nie wiem, ale cos tu bylo nie tak.
Dzis uslyszalam podobna opinie o tym nieszczesnym "dzieciatku" z ust jakies kobiety na tvn24. Mysle, ze inaczej potraktowałabym to jako moje wlasnie przewrazliwenie, ale zaskoczylo mnie to, ze nie jestem sama w tym odczuciu.
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:30   #2270
enii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

"Na tyle siebie znamy na ile jestesmy sprawdzeni". Bylas kiedys w takiej sytuacji, ze wiesz w 100% jak bys sie zachowala?
W normalnych okolicznosciach faktycznie tak jak piszesz, ale jaka masz pewnosc, ze nie bylabys rzadkim przypadkiem, ktoremu by po prostu odwalilo w takiej sytuacji?
W podobnej wiec wiem na milion procent jakbym sie zachowala...

Oczywiscie owa mamuska mogla byc tym ułamkiem procenta o którym piszesz, ale to ozn. ze ma cos nie tak pod ''sufitem''.. Kazda normalna kobieta, matka ratuje swoje dziecko a nie patrzy na jego smierc..

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:33   #2271
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Cytat:
Wolę mówić o FAKTACH a nie rozdmuchanych bzdurach. Zachowujesz się jak jakiś tabloid.
Nie podnoś mi cisnienia, dla ciebie liczą sie fakty a dla mnie krzywda dziecka.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:39   #2272
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;3206577 2]Nie podnoś mi cisnienia, dla ciebie liczą sie fakty a dla mnie krzywda dziecka.[/QUOTE]

Kolejna wielce zaangażowana emocjonalnie? Chyba nie masz własnych problemów, że tak się przejęłaś, rozmuchujesz błahostki i tracisz kontakt z rzeczywistością. Dziecku już nie pomożesz, nie żyje. Za to możesz nie zachowywać się jak Fakt i Super Express i nie zabawiać się w sąd i prokuraturę razem wziętych.
Stary 2012-02-04, 17:42   #2273
joannajj
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolejna wielce zaangażowana emocjonalnie? Chyba nie masz własnych problemów, że tak się przejęłaś, rozmuchujesz błahostki i tracisz kontakt z rzeczywistością. Dziecku już nie pomożesz, nie żyje. Za to możesz nie zachowywać się jak Fakt i Super Express i nie zabawiać się w sąd i prokuraturę razem wziętych.
niektórzy pozbawieni są uczuć wyższych, ja też jestem kolejną ''zaangażowaną emocjonalnie'', ale to nie znaczy ze trzeba kogoś za to ☠☠☠ać, czy sie mylę?!!!!!!!1
joannajj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:42   #2274
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Chyba nie masz własnych problemów, że tak się przejęłaś
Ja na przykład mam wiele własnych problemów, ale osobiście angażowałam się w poszukiwania Iwony Wieczorek, tematy są mi bliskie i nie wstydzę się tego że się nimi przejmuję :| to nie jest kwestia tego że nie mam nic lepszego do roboty tylko tego że mnie to rusza.
Stary 2012-02-04, 17:43   #2275
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez enii Pokaż wiadomość
W podobnej wiec wiem na milion procent jakbym sie zachowala...

Oczywiscie owa mamuska mogla byc tym ułamkiem procenta o którym piszesz, ale to ozn. ze ma cos nie tak pod ''sufitem''.. Kazda normalna kobieta, matka ratuje swoje dziecko a nie patrzy na jego smierc..
Właśnie... skąd wiesz że nie miała żadnych problemów psychicznych? Depresja czy coś w tym stylu?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:45   #2276
joannajj
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na przykład mam wiele własnych problemów, ale osobiście angażowałam się w poszukiwania Iwony Wieczorek, tematy są mi bliskie i nie wstydzę się tego że się nimi przejmuję :| to nie jest kwestia tego że nie mam nic lepszego do roboty tylko tego że mnie to rusza.
ja mam tak samo
joannajj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 17:47   #2277
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Napisane przez joannajj Pokaż wiadomość
niektórzy pozbawieni są uczuć wyższych, ja też jestem kolejną ''zaangażowaną emocjonalnie'', ale to nie znaczy ze trzeba kogoś za to ☠☠☠ać, czy sie mylę?!!!!!!!1
nie wiem jaki wyraz był ocenzurowany, więc wybacz, ale Ci nie odpowiem. za to mogę powiedzieć, że nie jestem pozbawiona uczuć wyższych. ja po prostu rozumiem, że NIC w życiu nie jest czarno-białe.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Rozumiem, ja też jestem ciekawa rozwoju sprawy, ale nie muszę przeinaczać faktów. W żadnym razie nie uważam tego za wstyd, zwłaszcza, że to dość popularne sprawy.
Stary 2012-02-04, 17:50   #2278
201605021613
Konto usunięte

Cytat:

Ciężko tego filmiku nie oglądać, skoro puszczają go na okrągło.

też uważam , że filmik nie powinien byc pokazywany, ale widziałam go w uwadze
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 18:08   #2279
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
mysle, ze ten Jackowski Ameryki nie odkryl.
Nie wierze, ze dziala sama. Tylko mysle, ze jesli nawet ona byla w szoku to jakas druga osoba powinna ta odwiesc ja tego co chciala zrobic. Normalny czlowiek nie chowa - byc moze zywego dziecka - w lesie . Okej ona byc moze w szoku, ale osoba postronna powinna nia potrzasnac i wybic jej to z glowy.

jezeli ten czlowiek ma cos na sumieniu to moze byc w 100% poczytalny i wiedziec co robi - w ten sposob chce uniknac odpowiedzialnosci. Dlatego mysle, ze to nie byl wypadek.
też mnie to zastanawia, myslę, ze ona sama nie brała w tym udzialu.

Stary 2012-02-04, 18:08   #2280
pulinaj
Rozeznanie

Jestem wstrząśnięta tą historią, dosłownie jakbym przez ostatnie kilka dni oglądała jakiś serial kryminalny, aż nie chce się wierzyć. Biedna mała.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości