Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 20:25   #4021
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

alibany - moja pediatra na suche placki mowila ze to skaza bialkowa, wg mnie nietolerancja jak jeszcze poza tym sluz w kupce i bole brzuszka są... ale ja sie nie znam. w ksiazeczce mam napisane "początki skazy białkowej, matka ograniczyc nabial, slady AZS u dziecka"

żanetka - ja jestem w trakcie robienia suwaczków. ttroche to trwa, tam gdzie jeszcze nei zrobilam jest puste okienko

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:30   #4022
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Od poniedziałku w Lidlu TYDZIEŃ MALUSZKA

http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=sfekBp

kusi mne ita marchew i jabłka BIO

noi chusteczki patyczki itp itd.....oj trzeba zapsy bedzi zrobic

poinformowałam już męża że w poniedziałek idzie do lidla z rana walczyć z moherami
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Niedługo pewnie zacznie łąmac damskie serca
a matka damskie kości

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
o taki http://www.nurofen.pl/dla_dzieci/zawiesina_doustna.php Jak się bardzo męczy to daj, ja tez się wzbraniałam, wczoraj jej dałam i noc spokojnie przespała. Więc poczuła ulge.
Elika pannica cudowna aparaty bardzo dyskretne

Będzie dobrze. DOstaniecie ćwiczenia i raz dwa pozbędziecie się wszystkiego.
My na Nutramigenie - w smaku jeszcze gorszy niż pepti

Ja dziś byłam w Lidlu, kupiłam na próbe pieluchy, rajtki mi się nie podobały, niby grube ale jakieś takie mdłe. Bodziaków nie oglądałam.

Obżarłam się okropnie dietetycznym gyrosem i wybywam zaras na aero troche spalić.

Jestem zachwycona tą emulsją po kąpieli emolium Agatka ma już dzisiaj lepszą skóre. A ja w rossie stojąc przy kaszkach dostałam doła, ze tyle fajnych mlecznych a ona nic.

Dziubku ja się zachłyśnięcia boje chyba nawet bardziej niż zadławienia. Ale większość matek się boi. Ja od razu jak się nadarzyła okazja poleciałam na kurs pierwszej pomocy dla dzieci do roku i większość mam mówiła to samo - najbardziej boją się zadławień.
my też mamy ten nurofen i podawałam kilka razy
a możesz mi tak kochana w skrócie napisać co Ci tam mówili?? jakieś podstawy przy nie daj boże wypadkach ??

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
1.Wiedziałam, że zabierzesz głoś . Jest tyle sprzecznych wiadomości w mediach, że nie wiem w co wierzyć. Czekam na konferencję z rodziną.

2.My jutro zaliczamy ortopedę z Zuziakiem i kręgosłupem Kuby, wiecie o co baaardzo proszę ?

3.Aaa i byłam po Kubę - nie zabiłam się, czyli pełen sukces .
ad. 1 .skąd wiedziałaś ???

ad.2.

ad. 3. gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
mówcie co chcecie, ja tam stoję po stronie Rutka
ja też , w tej sprawie oczywiście

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jednak cos zaczelam robic, wieczorkiem powstawiam suwaczki, nie wiem tylko ile dzis da rade: http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html w razie wątpliwości prosze na PW
kl aski: bosko to wygląda, jesteś WIELKA!!1

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Chyba, że wraz z przejściem na MM nocne karmienie nie będzie miało miejsca, jak to jest teraz u nas Ale wiem, że nie zawsze tak jest....

A i nie pochwaliłam sie, moja kluska wazy 8kg obsatwiałam więcej, coś ok.9 także się zdziwiłam, przez ponad 2 mce przybrała kilogram.
i Ty Ją nazywasz kluską ???? to co ja mam powiedzieć o moim 10kg wielkoludzie

no to sobie poćwiczyłam aerobiku nie było bo ferie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:34   #4023
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
My jutro zaliczamy ortopedę z Zuziakiem i kręgosłupem Kuby, wiecie o co baaardzo proszę ?
Mówisz - masz

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem co sie dzieje Marysi!!
od wczoraj nie chce jesc mleczka (jak na maxa zglodnieje to zje), sloiki tak, herbatka tak, nawet kaszki troszke zje. Przy butli gryzie smoka, zaciska dziasla i krzyczy z zacisnietymi dziaslami. Dzis to samo, ani lezec, ani siedziec, ani na rekach, ani na lezaczku, ani na hustawceKoopa byla wiec to nie to.

Ja nie wiem, od czego to może być może zęby, a może po prostu mleko przestało jej smakować bo ma smaczniejsze rzeczy do zjedzenia

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1.Czyli do marcheweczki trzeba się przekonać. Nie jest to widocznie miłość od pierwszego kęsa

2.Ja jestem wyrodna matka i dziecko cały czas przetrzymuję pod kocykami I to w niegrzanym mieszkaniu

1. Póki co nie zakochały się w sobie
2. Ja też wyrodna - Maja cały czas śpi pod cienkim kocykiem, a czasami nawet bez, jeśli uznam, że w pokoju jest za gorąco

Aania
- a ja myślałam, że to Ty zdajesz egzamin, a nie egzaminujesz ale wtopa

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Mały siedział w leżaczku oczywiście przypięty pasami, a ja poszłam na chwilkę do kuchni wstawić obiadek do podgrzania i nagle słyszę płacz... Biegnę do pokoju a mały wypadł z leżaczka na główkę - kurczę nawet nie wiem jak to opisać - on jak ma ustawiony leżaczek na pozycję półleżącą, a nie siedzącą to próbuje siadać - łapie za ten pałąk i się podciąga i najwidoczniej przeciążyła mu główka i poleciał do przodu ( złożył się w kulkę ) - nogi wyszły górą pasów i tak biedny ' stał 'na główce, brzuszkiem do ziemi... Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam...
Myślałam, że w leżaczku to jest bezpieczny, ale jednak nie
Dobrze, że nic mu się nie stało
O kurcze, dobrze, że nic mu się nie stało

Cytat:

Karoline przyzwyczai się do nowych smaków. Sarka też się kwasiła za pierwszym razem i wypluwała.

Mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wszystkie oglądają konferencję i cisza na forum, jak ten Rutkowski mnie irytuje Kto tu się lansuje na cudzym nieszczęściu ja się pytam
No i widzę, że wszystkie teściowe to Nie podoba mi się ta baba. Nie usprawiedliwiam tej kobiety, która tak potraktowała swoje dziecko, ale teściowa też niczego sobie ziółko.
Ta jego dzisiejsza konferencja... Konferencja o sobie samym i ta cała zakonnica, tzn. narzeczona jego, po co ona tam? Parodia...

Cytat:
jednak cos zaczelam robic, wieczorkiem powstawiam suwaczki, nie wiem tylko ile dzis da rade: http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html w razie wątpliwości prosze na PW
klask i:

Cytat:
Teraz przypomniały mi się słowa lekarki jak rzuciłam hasło skaza to ona "że nie nazywają tego skazą tylko nietolerancja białka mleka krowiego", więc to może tłumaczyć, że jak spożywałam mleko takie w czystej postaci (do płatek/płatków/?) to była reakcja?? Sorrki, jesli piszę bzdury, ale jestem ciemna w tej kwestii i teraz wszystko analizuje, przetwarzam itd
No tak to właśnie działa - im bardziej przetworzony nabiał, tym mniejsza szansa, że uczuli. A mleko to b. alergizujące jest

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:36   #4024
zanetaa88
Zakorzenienie

Moniaaa a Ja mam takie kwadraciki małe, tak jakby do końca mi nie czytało? to znaczy że nie zrobione tak ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:37   #4025
madzia1k1
Raczkowanie

e mart
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem co sie dzieje Marysi!!
od wczoraj nie chce jesc mleczka (jak na maxa zglodnieje to zje), sloiki tak, herbatka tak, nawet kaszki troszke zje. Przy butli gryzie smoka, zaciska dziasla i krzyczy z zacisnietymi dziaslami. Dzis to samo, ani lezec, ani siedziec, ani na rekach, ani na lezaczku, ani na hustawceKoopa byla wiec to nie to.

Nie martw sie, przejdzie samo. U nas było identycznie niedawno, takie tragiczne to były 3 dni, wtedy to nawet przez cały dzień wypił tylko 50ml mleka. A tak ogólnie to trwało jakiś tydzień, że marudził przy piciu. Obiadki, kaszki, deserki wcinał. Tylko w nocy ładnie pił. I też to dotyczyło herbatek i soczków.
A jak nie chce pić, to widzisz, że jest głodna?. Bo u nas to najpierw otwierał buźkę a jak już złapał smoka to od razu się wykrzywiał i płakał. Potem juz na sam widok butelki się wyrywał. Musicie to przetrwać, i próbuj często bo każdy ml się liczy.
Ja myślę, że to na ząbki, bo u nas właśnie wyszedł winowajca tego strajku

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymcio też bezzębny

Mały siedział w leżaczku oczywiście przypięty pasami, a ja poszłam na chwilkę do kuchni wstawić obiadek do podgrzania i nagle słyszę płacz... Biegnę do pokoju a mały wypadł z leżaczka na główkę - kurczę nawet nie wiem jak to opisać - on jak ma ustawiony leżaczek na pozycję półleżącą, a nie siedzącą to próbuje siadać - łapie za ten pałąk i się podciąga i najwidoczniej przeciążyła mu główka i poleciał do przodu ( złożył się w kulkę ) - nogi wyszły górą pasów i tak biedny ' stał 'na główce, brzuszkiem do ziemi... Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam...
Myślałam, że w leżaczku to jest bezpieczny, ale jednak nie
Dobrze, że nic mu się nie stało
ojejku ja też myślałam, że jak zapięty to bezpieczny a tu jednak nie
dobrze, że się nic nie stało

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:38   #4026
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Eve ja mysle ze to zęby.

Mnie mija 6 dzień diety i mnie czokoholika, słodyczoholika itd. nie ciągnie do słodkiego

Jestem zmasakrowana po aero

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:43   #4027
zanetaa88
Zakorzenienie

Scio pożycz na 2 tyg żołądek :prosi do mnie czekolada, ciastka, ciasteczka samę mówią "weź mnie"

Stary 2012-02-07, 20:44   #4028
editka2022
Rozeznanie

kierowniczka gra dzis w totka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1453.jpg (127,6 KB, 31 załadowań)
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:44   #4029
editka2022
Rozeznanie

justyna trrzymam kciuki
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:47   #4030
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Eve ja mysle ze to zęby.

Mnie mija 6 dzień diety i mnie czokoholika, słodyczoholika itd. nie ciągnie do słodkiego

Jestem zmasakrowana po aero
Nie??? A to jest w ogóle możliwe? Bo ja właśnie wcinam babkę kakaową i nie wyobrażam sobie ostatnio nie zjedzenia czegoś słodkiego w ciągu dnia

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Scio pożycz na 2 tyg żołądek :prosi do mnie czekolada, ciastka, ciasteczka samę mówią "weź mnie"
Do mnie też, do mnie też

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
My też dziś gramy! 3 zakłady - mamusi, tatusia i Majusi

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:47   #4031
agadus
Wtajemniczenie

Lenka, Nikoś, Patryk za skonczone miesiące

Cytat:
My już po lekarzu....Jestem załamana
Mamy pepti, lekarka od razu stwierdziła, że to atopowe zmiany skórne, reakcja na mleko.....
Do tego skierowanie do neurologa, w związku z tym prostowaniem nóżek, napiętych stópek, mała jeszcze nie sprężynuje na nóżkach, eh jestem beznadziejna, że tak późno to dostrzegłam
dobrze będzie, nic się nie martw

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Mamy pierwszego maleńkiego ząbka!!!!

witam wieczorowo
cos nie mam ostatnio czasu, a Wy dajecie popalić z tymi stronkami, skrobiecie i skrobiecie, i duzo stron później do nadrobienia, jeszcze Oliwka nie jest w przedszkolu bo ferie, i a to to z nia zrób a to tamto, a to pobaw się a to to zróbmy razem, i jakoś tak czasu nie ma, no to zamotałam troszkę, pod wieczór jak sobie obiecuję że siądę i popisze trochę z Wami to nie mam siły i nie chce mi się , no to tak to wygląda

nawet nie nadrobiłam wszystkich postów, tylko tak pobieżnie , tak,że przepraszam jak o kims zapomniałam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:49   #4032
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
życze duzej wygranej
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:55   #4033
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze fajnie to wszystko wymysliłaś, teraz będziemy miały jasność ile nasze wszystkie dzieciaczki mają tygodni miesięcy, brawo klaski:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:55   #4034
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no to sobie poćwiczyłam aerobiku nie było bo ferie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
2. Ja też wyrodna - Maja cały czas śpi pod cienkim kocykiem, a czasami nawet bez, jeśli uznam, że w pokoju jest za gorąco
Ja zawsze Radzia przykrywam, nawet w dzień chociażby cienkim kocykiem.
Mi się wydaję, że nawet jak jest w pomieszczeniu ciepło to śpiąc inaczej się odczuwa temperaturę, tym bardziej w nocy..
Ja do pierwszego karmienia w nocy przykrywam Radka kocykiem a później kołderką bo się chłodniej w sypialni robi.

83Monia świetna robota
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:57   #4035
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
super!
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Oglądał ktoś tą konferencję Rutkowskiego?

ja. O ile nie będę teraz oceniać czy dobrze robił czy nie to wkurzył mnie wcinaniem się w słowo, jak pytali innych. I fryzjera mógłby zmienić
czy tylko mnie ten ojciec się wydawał hmmm...dziwny, w jasnym swetrze, z miną przypominającą w pewnym momencie cień uśmiechu...?

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
poinformowałam już męża że w poniedziałek idzie do lidla z rana walczyć z moherami

Mnie mąż szkolił z pierwszej pomocy dla dzieci

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Aania
- a ja myślałam, że to Ty zdajesz egzamin, a nie egzaminujesz ale wtopa
żadna wtopa
Cytat:
zazdroszczę i podziwiam!
Cytat:
o tak, podpisuję się pod tym!!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 20:58   #4036
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
cos nie mam ostatnio czasu
No właśnie mało Cie tutaj ostatnio
Ale dzieci ważniejsze, jak Oliwka wróci po feriach do szkoły to nadrobisz
Stary 2012-02-07, 21:01   #4037
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Karolino tez sie dziwie, bo ja potrafie zjesc całą czekolade, worek słodkiego i jak nie zjadłam czegoś z cukrem to chodziłam wściekła, a teraz jakoś mi przeszło.

I to wszystko dzieki Telikowi i jej reklamie SB i Dziubkowi za motywacje

Dziubku ciężko mi samej powiedzieć, dlatego znalazłam kilka linków.
Zakrztuszenie zdarza się często dzieciom i tu najważniejsze nie przeszkadzać, tylko dać dziecko odkasłnąć - to naturana obrona. Gorzej z zakrztuszeniem.

Tu krok po kroku
http://www.pierwszapomoc.com/zadlawienie/
http://www.twoj-lekarz.com.pl/artyku...-zakrztuszeniu
tu pokazane jak trzymać dziecko
http://www.mamazone.pl/artykuly/male...dlawienie.aspx
tu tez się pojawia wątek niemowląt
tu z obrazkami.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:01   #4038
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Mnie mąż szkolił z pierwszej pomocy dla dzieci
aania to jak się bobas krztusi czy nie może złapać powietrza to jak należy reagować?
Podziel się wiedzą
Ja biorę Radka do góry, pionowo, klepie po pleckach albo staram się go przechylić na dół głową, żeby mu wyleciało to co akurat go tam blokuje.

EDIT: już czytam co wkleiła Scio

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-02-07 o 21:05
Stary 2012-02-07, 21:04   #4039
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Mamy pierwszego maleńkiego ząbka!!!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jakie dyskretne A małej nie przeszkadzają póki co? Nie drapie się za uszkiem?
Wygląda na to, że nic a nic, nie drapie, nie zaczepia, nie rusza, bawi sie tak samo jak przedtem
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
elika pozytywne zaskoczenie te aparaty - nie są beżowe ! Karola jest piękna. I Twoje podejście do tematu - mistrzowskie ! Całusy dla Was nasze dzielne kobietki!
dziękuję. No beżowych nie chciałam. Wracajcie do zdrowia!
Cytat:
o taki http://www.nurofen.pl/dla_dzieci/zawiesina_doustna.php Jak się bardzo męczy to daj, ja tez się wzbraniałam, wczoraj jej dałam i noc spokojnie przespała. Więc poczuła ulge.
Elika pannica cudowna aparaty bardzo dyskretne
dziękuję dobra kobieto
Cytat:
My jutro zaliczamy ortopedę z Zuziakiem i kręgosłupem Kuby, wiecie o co baaardzo proszę ?
.

Cytat:
Zastanawiam się czy nie dać na noc kaszy. Może dłużej pośpi? a jak nie, to obalę mit
ja dziś swojej dałam, to ci powiem ale u nas raczej zęby męczą a nie głód
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
masz w podpisie ząbki więc myślałam że już macie czym gryźć
haha taka zmyła

Własnie mała obudziła się zapłakana tak mi jej szkoda. Kurde muszę kupić ten nurofen, jutro w końcu wyjdziemy na spacer może, to kupię.
Ja bez słodyczy to jak bez powietrza, no nie dam rady. Ale odkąd piekę sobie ciasta to przynajmniej czekolady nie wpieprzam. Teraz właśnie bananowe mi stygnie. Aleee pachnie I tak do niedzieli będę sobie podjadać, bo tż nie tyka (nie lubi słodyczy ).
Zmykam spać
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:08   #4040
jacieeeee
Wtajemniczenie

Co do diety, to od 3 stycznia praktycznie nie jem slodyczy. Pisze praktycznie bo wpadla mi raz krowka i raz kawalek czekolady. Poza tym mam dietowego dola, bo juz bylo -5kg, a teraz -4,2kg. Strasznie to demotywuje

Co do Rutkowskiego to nie powiem, ze nie pomogl. Ale wkurza mnie jego lans na tej sprawie. Poza tym jemu bylo latwiej bo nie obowiazuja go policyjne procedury. Fakt, ze sa one niedorzeczne i utrudniaja dzialanie, ale to nie wina funkcjonariuszy, ze prawo ktore ma pomagac, w rezultacie szkodzi. Temat rzeka zreszta.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:12   #4041
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Ja bez słodyczy to jak bez powietrza, no nie dam rady. Ale odkąd piekę sobie ciasta to przynajmniej czekolady nie wpieprzam. Teraz właśnie bananowe mi stygnie. Aleee pachnie I tak do niedzieli będę sobie podjadać, bo tż nie tyka (nie lubi słodyczy ).
Zmykam spać
Ciasto bananowe ???
Daj przepis
Stary 2012-02-07, 21:16   #4042
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Zakrztuszenie zdarza się często dzieciom i tu najważniejsze nie przeszkadzać, tylko dać dziecko odkasłnąć - to naturana obrona. Gorzej z zakrztuszeniem
.

CHyba coś Ci się pokićkało, gdzie miało być zadławienie ?
Jaka jest różnica miedzy zadławienie a zakrztuszeniem?

Tu krok po kroku
tu z obrazkami.

NATKA proponuję wrzucić linki na 1 stronę

Stary 2012-02-07, 21:18   #4043
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
NATKA proponuję wrzucić linki na 1 stronę
Popieram
Stary 2012-02-07, 21:19   #4044
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Moniaaa a Ja mam takie kwadraciki małe, tak jakby do końca mi nie czytało? to znaczy że nie zrobione tak ?
tak, to miejsca gdzie bedzie w przyszłosci obrazek (czyli suwaczek)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:22   #4045
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ciasto bananowe ???
Daj przepis
  • 4 bardzo dojrzałe banany (około 80 dag)
  • 25 dag mąki pszennej (ja dałam razową)
  • 22 dag cukru
  • 5 dag masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 5 dag posiekanych orzechów włoskich albo rodzynek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
Banany obrać, rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z dodawanymi kolejno: cukrem, mąką, jajkiem, solą i sodą. Masło roztopić, wlać do masy i wymieszać. Dodać orzechy lub rodzynki. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub bułką tartą. Ciasto bananowe należy piec około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C (patyczek wkłuty w upieczone ciasto powinien być suchy).

ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:26   #4046
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
  • 4 bardzo dojrzałe banany (około 80 dag)
  • 25 dag mąki pszennej (ja dałam razową)
  • 22 dag cukru
  • 5 dag masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 5 dag posiekanych orzechów włoskich albo rodzynek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
Banany obrać, rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z dodawanymi kolejno: cukrem, mąką, jajkiem, solą i sodą. Masło roztopić, wlać do masy i wymieszać. Dodać orzechy lub rodzynki. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub bułką tartą. Ciasto bananowe należy piec około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C (patyczek wkłuty w upieczone ciasto powinien być suchy).

Dzięki
Stary 2012-02-07, 21:26   #4047
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Karolino tez sie dziwie, bo ja potrafie zjesc całą czekolade, worek słodkiego i jak nie zjadłam czegoś z cukrem to chodziłam wściekła, a teraz jakoś mi przeszło.

I to wszystko dzieki Telikowi i jej reklamie SB i Dziubkowi za motywacje

Dziubku ciężko mi samej powiedzieć, dlatego znalazłam kilka linków.
Zakrztuszenie zdarza się często dzieciom i tu najważniejsze nie przeszkadzać, tylko dać dziecko odkasłnąć - to naturana obrona. Gorzej z zakrztuszeniem.

Tu krok po kroku
tu z obrazkami.

za art. dziękuję

co do diety to u mnie też luz ze słodyczami ale to pewnie zasługa tych faz diety.

cieszę się,że pomogłam

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Co do diety, to od 3 stycznia praktycznie nie jem slodyczy. Pisze praktycznie bo wpadla mi raz krowka i raz kawalek czekolady. Poza tym mam dietowego dola, bo juz bylo -5kg, a teraz -4,2kg. Strasznie to demotywuje

Co do Rutkowskiego to nie powiem, ze nie pomogl. Ale wkurza mnie jego lans na tej sprawie. Poza tym jemu bylo latwiej bo nie obowiazuja go policyjne procedury. Fakt, ze sa one niedorzeczne i utrudniaja dzialanie, ale to nie wina funkcjonariuszy, ze prawo ktore ma pomagac, w rezultacie szkodzi. Temat rzeka zreszta.
Waga hmmm u mnie to samo było już -5,5 a teraz -5,2 no ale nie załamujmy się , pewnie to tak jak pisał Teliczek to taki moment i znowu coś ruszy

demotywuje to fakt ale trzeba walczyć dalej
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:27   #4048
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Tu krok po kroku
tu z obrazkami.
przydadzą się

Tu jest link do nagrania audio z konferencji jak ktoś nie widział:
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/bar...na_226291.html

Nie widziałam twarzy więc ciężko mi ocenić zachowanie.. ale z tego co słyszę to Rutkowski trochę racji ma.. że nagle sprawa Madzi zeszła na drugi plan a na pierwszym miejscu jest Rutkowski i to co zrobił.. ja tam swoje zdanie podtrzymuję, że gdyby nie on to pewnie do dzisiaj nic by nie było wiadomo..

Co do tego Bartka - mam mieszane uczucia.. z jednej strony naprawdę mam wrażenie, że nic nie wiedział o tym wszystkim.. z drugiej te niejasności które się pojawiają, znosił wózek czy nie znosił... powodują, że jakiś taki mętlik mam..
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:27   #4049
zanetaa88
Zakorzenienie

Ellika ciekawe. Ja znam wersję z galaretką i chodzi za mną już 2 tygodnie, a zrobić mi się nie chce :P

Stary 2012-02-07, 21:29   #4050
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
alibany - moja pediatra na suche placki mowila ze to skaza bialkowa, wg mnie nietolerancja jak jeszcze poza tym sluz w kupce i bole brzuszka są... ale ja sie nie znam. w ksiazeczce mam napisane "początki skazy białkowej, matka ograniczyc nabial, slady AZS u dziecka"

żanetka - ja jestem w trakcie robienia suwaczków. ttroche to trwa, tam gdzie jeszcze nei zrobilam jest puste okienko
Hej Laski

Monia podziwiam Cię za chęci i zapał co do tych suwaczków. A pomysł genialny

Filip śpi i mogę powiedzieć że umie już sam siedzieć pare minut. Pokaz w klubie

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości