|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
alibany - moja pediatra na suche placki mowila ze to skaza bialkowa, wg mnie nietolerancja jak jeszcze poza tym sluz w kupce i bole brzuszka są... ale ja sie nie znam. w ksiazeczce mam napisane "początki skazy białkowej, matka ograniczyc nabial, slady AZS u dziecka"
żanetka - ja jestem w trakcie robienia suwaczków. ttroche to trwa, tam gdzie jeszcze nei zrobilam jest puste okienko |
|
|
|
#4022 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
poinformowałam już męża że w poniedziałek idzie do lidla z rana walczyć z moherami a matka damskie kości ![]() Cytat:
a możesz mi tak kochana w skrócie napisać co Ci tam mówili?? jakieś podstawy przy nie daj boże wypadkach ?? Cytat:
![]() ad.2. ![]() ad. 3. gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja też , w tej sprawie oczywiście Cytat:
![]() kl aski: bosko to wygląda, jesteś WIELKA!!1Cytat:
![]() no to sobie poćwiczyłam aerobiku nie było bo ferie |
|||||
|
|
|
#4023 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może zęby, a może po prostu mleko przestało jej smakować bo ma smaczniejsze rzeczy do zjedzenia ![]() Cytat:
![]() 2. Ja też wyrodna - Maja cały czas śpi pod cienkim kocykiem, a czasami nawet bez, jeśli uznam, że w pokoju jest za gorąco Aania - a ja myślałam, że to Ty zdajesz egzamin, a nie egzaminujesz ale wtopa ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję Cytat:
Konferencja o sobie samym i ta cała zakonnica, tzn. narzeczona jego, po co ona tam? Parodia...Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Moniaaa a Ja mam takie kwadraciki małe, tak jakby do końca mi nie czytało? to znaczy że nie zrobione tak ?
|
|
|
|
#4025 | ||
|
Raczkowanie
|
e mart
Cytat:
A jak nie chce pić, to widzisz, że jest głodna?. Bo u nas to najpierw otwierał buźkę a jak już złapał smoka to od razu się wykrzywiał i płakał. Potem juz na sam widok butelki się wyrywał. Musicie to przetrwać, i próbuj często bo każdy ml się liczy. Ja myślę, że to na ząbki, bo u nas właśnie wyszedł winowajca tego strajku Cytat:
dobrze, że się nic nie stało
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Eve ja mysle ze to zęby.
Mnie mija 6 dzień diety Jestem zmasakrowana po aero
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Scio pożycz na 2 tyg żołądek :prosi
do mnie czekolada, ciastka, ciasteczka samę mówią "weź mnie" |
|
|
|
#4028 |
|
Rozeznanie
|
kierowniczka gra dzis w totka
|
|
|
|
#4029 |
|
Rozeznanie
|
justyna trrzymam kciuki
|
|
|
|
#4030 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() My też dziś gramy! 3 zakłady - mamusi, tatusia i Majusi
|
||
|
|
|
#4031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lenka, Nikoś, Patryk
za skonczone miesiące Cytat:
![]() witam wieczorowo cos nie mam ostatnio czasu, a Wy dajecie popalić z tymi stronkami, skrobiecie i skrobiecie, i duzo stron później do nadrobienia, jeszcze Oliwka nie jest w przedszkolu bo ferie, i a to to z nia zrób a to tamto, a to pobaw się a to to zróbmy razem, i jakoś tak czasu nie ma, no to zamotałam troszkę, pod wieczór jak sobie obiecuję że siądę i popisze trochę z Wami to nie mam siły i nie chce mi się , no to tak to wygląda nawet nie nadrobiłam wszystkich postów, tylko tak pobieżnie , tak,że przepraszam jak o kims zapomniałam |
|
|
|
|
#4032 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klaski:
|
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Mi się wydaję, że nawet jak jest w pomieszczeniu ciepło to śpiąc inaczej się odczuwa temperaturę, tym bardziej w nocy.. Ja do pierwszego karmienia w nocy przykrywam Radka kocykiem a później kołderką bo się chłodniej w sypialni robi. 83Monia świetna robota |
|
|
|
|
#4035 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja. O ile nie będę teraz oceniać czy dobrze robił czy nie to wkurzył mnie wcinaniem się w słowo, jak pytali innych. I fryzjera mógłby zmienić ![]() czy tylko mnie ten ojciec się wydawał hmmm...dziwny, w jasnym swetrze, z miną przypominającą w pewnym momencie cień uśmiechu...? ![]() Cytat:
Mnie mąż szkolił z pierwszej pomocy dla dzieci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o tak, podpisuję się pod tym!!!
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Karolino tez sie dziwie, bo ja potrafie zjesc całą czekolade, worek słodkiego i jak nie zjadłam czegoś z cukrem to chodziłam wściekła, a teraz jakoś mi przeszło.
I to wszystko dzieki Telikowi i jej reklamie SB Dziubku ciężko mi samej powiedzieć, dlatego znalazłam kilka linków. Zakrztuszenie zdarza się często dzieciom i tu najważniejsze nie przeszkadzać, tylko dać dziecko odkasłnąć - to naturana obrona. Gorzej z zakrztuszeniem. Tu krok po kroku http://www.pierwszapomoc.com/zadlawienie/ http://www.twoj-lekarz.com.pl/artyku...-zakrztuszeniu tu pokazane jak trzymać dziecko http://www.mamazone.pl/artykuly/male...dlawienie.aspx tu tez się pojawia wątek niemowląt tu z obrazkami. |
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
aania to jak się bobas krztusi czy nie może złapać powietrza to jak należy reagować?
Podziel się wiedzą ![]() Ja biorę Radka do góry, pionowo, klepie po pleckach albo staram się go przechylić na dół głową, żeby mu wyleciało to co akurat go tam blokuje. ![]() EDIT: już czytam co wkleiła Scio
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-02-07 o 21:05 |
|
|
|
#4039 | |||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale u nas raczej zęby męczą a nie głód ![]() haha taka zmyła ![]() Własnie mała obudziła się zapłakana tak mi jej szkoda. Kurde muszę kupić ten nurofen, jutro w końcu wyjdziemy na spacer może, to kupię.Ja bez słodyczy to jak bez powietrza, no nie dam rady. Ale odkąd piekę sobie ciasta to przynajmniej czekolady nie wpieprzam. Teraz właśnie bananowe mi stygnie. Aleee pachnie I tak do niedzieli będę sobie podjadać, bo tż nie tyka (nie lubi słodyczy ).Zmykam spać
|
|||||
|
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do diety, to od 3 stycznia praktycznie nie jem slodyczy. Pisze praktycznie bo wpadla mi raz krowka i raz kawalek czekolady. Poza tym mam dietowego dola, bo juz bylo -5kg, a teraz -4,2kg. Strasznie to demotywuje
![]() Co do Rutkowskiego to nie powiem, ze nie pomogl. Ale wkurza mnie jego lans na tej sprawie. Poza tym jemu bylo latwiej bo nie obowiazuja go policyjne procedury. Fakt, ze sa one niedorzeczne i utrudniaja dzialanie, ale to nie wina funkcjonariuszy, ze prawo ktore ma pomagac, w rezultacie szkodzi. Temat rzeka zreszta.
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj przepis ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NATKA proponuję wrzucić linki na 1 stronę
|
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
tak, to miejsca gdzie bedzie w przyszłosci obrazek (czyli suwaczek)
|
|
|
|
#4045 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za art. dziękuję co do diety to u mnie też luz ze słodyczami ale to pewnie zasługa tych faz diety. cieszę się,że pomogłam Cytat:
demotywuje to fakt ale trzeba walczyć dalej |
||
|
|
|
#4048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przydadzą sięTu jest link do nagrania audio z konferencji jak ktoś nie widział: http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/bar...na_226291.html Nie widziałam twarzy więc ciężko mi ocenić zachowanie.. ale z tego co słyszę to Rutkowski trochę racji ma.. że nagle sprawa Madzi zeszła na drugi plan a na pierwszym miejscu jest Rutkowski i to co zrobił.. ja tam swoje zdanie podtrzymuję, że gdyby nie on to pewnie do dzisiaj nic by nie było wiadomo.. Co do tego Bartka - mam mieszane uczucia.. z jednej strony naprawdę mam wrażenie, że nic nie wiedział o tym wszystkim.. z drugiej te niejasności które się pojawiają, znosił wózek czy nie znosił... powodują, że jakiś taki mętlik mam.. |
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Ellika ciekawe. Ja znam wersję z galaretką
i chodzi za mną już 2 tygodnie, a zrobić mi się nie chce :P
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia podziwiam Cię za chęci i zapał co do tych suwaczków. A pomysł genialny ![]() Filip śpi i mogę powiedzieć że umie już sam siedzieć pare minut. Pokaz w klubie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

?

kl aski: bosko to wygląda, jesteś WIELKA!!1
może zęby, a może po prostu mleko przestało jej smakować bo ma smaczniejsze rzeczy do zjedzenia 
ale wtopa 

I tak do niedzieli będę sobie podjadać, bo tż nie tyka (nie lubi słodyczy
przydadzą się
i chodzi za mną już 2 tygodnie, a zrobić mi się nie chce :P