|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Igor słodziak!!!
Z drugiego zdjęcia wnioskuję, że mamy taki sam dywan![]() Dzień dobry! Nie odniosę się do reszty postów, bo czekam na mamę, która jest w drodze i jestem w trakcie "usypiania" ALi na drzemkę. Chciałam się przywitać, życzyć dzisiejszym solenizantom wszystkiego co najlepsze ![]() A Wam mamuśki udanego dzionka!!!! |
|
|
|
#1622 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Dzień dobry
![]() Czekam aż się Domek obudzi i jedziemy do mnie na uczelnie złożyć indeks i wypożyczyć książkę. Niepodoba mi się, że Dominik się szarpie za uszy, drapie i kręci głową, jakby coś go swędziało Trwa to juz jakiś czas, nie wiem czy nie pokazać go pediatrze...Cytat:
![]() 2. No własnie cos mi tu śmierdzi, bo niewydaje mi się, żeby model 2012 był taki tani Muszę to wywęszyć![]() 3. Cytat:
2. A wiesz, że ja osttanio też oglądałam w H&M-ie ubrania ciążowe, bo przyszły jakies nowe, których nie bylo kiedy byłam w ciąży Cytat:
Cytat:
Całe szczęście widać Emil współpracuje ładnie z mamą ![]() A Igi jest super, taki duży. Ile on waży? Ma taka niewinną twarzyczkę, nie wygląda na niedobrego Cytat:
Cytat:
za zakup.2. 3.
|
||||||
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
my tez od 5 tlko ze moj igor w lozeczku jeszcze baraszkowal a ja dosypialam
![]() Igorek slicznie wyszedl na fotkach ![]() Ja Ci pisalam o tym mleczku Marinko ![]() EH weekend zapowiada sie ciekawie.... jutro Igi konczy pol roczku a w niedziele mama bedzie miec 28 lat ![]() jedziemy do moich rodzicow mamam nas zaprosila wiec pewnie wrocimy w niedziele Szczerze mowic to mi sie nie chche ale nie bylismy u dziadkow chyba z miesiac wiec chyba trzeba
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Igi widać szybko się regeneruje
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. |
|
|
|
|
#1627 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Wczoraj specjalnie położyłam Maję spać ok.20.30 (zwykle śpi już o 19) bo w dzień sporo mi spała i nie chciałam, żeby mi się obudziła wyspana o 4.30 (zdarza jej się to nader często), myślałam, że może pośpi do 7 No! To pospała do 5.50 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale w moim tako nie rozkłada się chyba na płasko a tego, że Twoja Sara przynajmniej w nocy śpi w łóżku zazdroszczę moja nadal w gondoli... Dziś, jak musiałam łazić z nią rano i lulać na rękach, a ona mi się darła do ucha to poczułam się trochę jak beznadziejna matka sama nauczyłam ją lulać na rękach, nie spać w łóżeczku to teraz mam bigos ![]() Ja mam na kompie już ze dwa miesiące i nie moge się zebrać, żeby obejrzeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podłączam się! Sto lat dzieciaczki! Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#1628 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
we wtorek idziemy do pediatry po zaświadczenie do żłobka to się zapytam co to może oznaczać..Hania wstała.. rozrabia w łóżeczku.. czekamy na śmierdzącą kupę bo zbliża się jej pora.. pranie nastawione.. i chyba pora na drugą kawę
|
|||
|
|
|
#1629 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No i dzisiejsze: Zuza i Kinga Cytat:
![]() gratula cjpanaczaruś mały ![]() ja jestem tak zmęczona i chronicznie niewyspana, że mi się płakać chce energię mam zerową, co odbija się na Karolci....chyba deprechę łapię...Daje któraś dziecku mleko NAN 2 ? daję małej kaszkę mleczną nestle, domniemam, że jest na mleku nan. chcę małej dać mm no i sie zastanawiam które. Edytowane przez ellika Czas edycji: 2012-02-24 o 09:46 |
|||
|
|
|
#1630 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
podobno to popularny objaw na zęby ![]() ![]() dziecko jak przeszkadza boli w tym przypadku dziąsła to podobno promieniuje dlatego jakoś tak się łapią za te uszy
|
||
|
|
|
#1631 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, szkoda ja z tych nie bojących się więc bym Cię trzymała za rękę w ramach wsparcia ![]() Moja też się łapie za uszka. Ja gdzieś czytałam, że to jedna z oznak zmęczenia, senności (wiem, że u Was Natko to nie to bo nic nie piszesz na ten temat) i u Nas to się sprawdza - Maja jak jest zmęczona, senna, poddenerwowana to też się za uszka szarpie... Ellika - przytulam ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
ale na pewno by się zgadzało |
||
|
|
|
#1632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz u mnie jest problem tego typu,że mały jadł każdą kaszkę tylko raz, na drugi dzień mu nie smakowała-żaden smak. Aż trafiłam na kaszkę z bananami (mam ograniczony wybór bo mieliśmy podejrzenie skazy i jemy tylko kaszki ryżowe) . Robię mu tą kaszkę na mm i dodatkowo daję mu do mleczka herbatniki z hippa one się trochę rozpuszczają ale nie całkiem i zostaja takie fajne kawałki. Smak kaszki obłędny sama i tż też mu ją podjadamy ![]() w boćku byłam . Do viki jeszcze nie trafiłam powiem szczerze Cytat:
no co z tego Igorka taki ranny ptaszek ??!! Cytat:
Cytat:
Szymek uwielbia siedzieć z nim między nóżkami i grzebać hałasując jednocześnie ![]() a miejsce 2 Ex aequo to cd player i zegarek (z którego namiętnie wyrywa kukułkę )witamy piątkowo Kingusia, Zuzia sto lat solenizantki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Aniaa jak tam zabieg?? |
||||
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek garnuszek na klocuszek to jedna z nielicznych zabawek z FP, która mi się podoba.
Natka to mogą być objawy na zęby. Agata tez namiętnie ciągnie się za uszka. Zapalenia ucha nie ma, bo jak się ucisnie na to wejscie do ucha to ją nie boli. |
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
AGNI !!
Kochana życzę Ci częściej męża w domu, jeszcze większego poczucia humoru. Emil niech przesypie noce całe, abyś w końcu miała wory pod oczami małe ![]() abyś wstała pięknie wyspana z uśmiechem do samego rana !! STO LAT piękna ! i spadam ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- KINGA I ZUZIA !!! ![]() rośnijcie zdrowo kobietki ![]() Natka u mnie Emilie notorycznie drapie się za uszy, aż do krwi. Ja obstawiam zęby, bo u mnie po jakimś czasie się pokazały. Kajool jeszcze miałam pisać, zrobiłam wczoraj te różki z ciasta francuskiego o których pisałaś, są BOSKIE ! Nie jadłam nigdy pomidorów suszonych i dla mnie są genialne. Znalazłam serek almette z bazylią - jakaś seria limitowana podobno i połączyłam go właśnie z pomidorami -na górę już nic nie sypała.... pyszności !! bardzo fajny i prosty przepis ))
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-02-24 o 10:25 |
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() piekny Igi
|
||
|
|
|
#1636 |
|
Raczkowanie
|
ja też chyba wrzucę Jasia zdjęcie nie mogę się powstrzymać
![]() bo cięzko tak wytłumaczyć jak wczoraj opisałam jak nasz synek w pakiecie aportuje ![]() co by zabawy nie tracić jak rączki zajęte
Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-02-24 o 11:02 |
|
|
|
#1637 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
witam z usypiajaca Wiktoria na kolanach
a Fifcio śpi u siebie w łozeczku. co za poranek..rano przypomniałam sobie, że musze jechac do UP. wzięłam mamy auto (sa na wczasach, dzis wracaja) bo chciala tez wedliny zebym kupiła,a mi było wygodniej, bo nie musiałam z młodym wychodzić na dwór, bo jej auto w garażu stoi.i co?mamy tak cudowne drogi, że wjechałam w mega wielką kałuże i przebiłam oponę! ![]() Cytat:
walker zajmuje duzo mniej miejsca w bagażniku niż jedo..? bo jak patrzałam na stronce jakiejs-to wydawało sie, ze mimo wszystko nie jest taki 'mały' po złożeniu. a my mamy yariska wiec bagażnik nie jest za duzy ![]() bo tez walker mi sie podoba i ma dobre opinieCytat:
![]() ad 2 - dzieki Cytat:
![]() Cytat:
wiec Twoja opinia tym bardziej dla mnie przydatna, dziękujęto jeszcze Cie pomecze: jak urodziła sie Lila jak chodziłas na spacery? Filip za rączkę? Cytat:
heh, a mój mąż to tradycjonalista i pewnie ciężko by mi było go przekonać do tego wózka a link zaraz zobacze ale jak piszesz ze piękna cena to na obejrzeniu sie skończy... Cytat:
Cytat:
wózek fajny,ale ja jakoś nie jestem przekonana do trójkołowców, nie wiem czemu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i wygląda na wyspanego ![]() cdn edit: cdn nie nastąpi bo koniec spania
Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2012-02-24 o 10:59 |
||||||||
|
|
|
#1638 |
|
Rozeznanie
|
youyou swietna ta emmaljunga!!
szkoda tylko że taka droga bo na moje tereny idealnie by sie nadawała
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Adrij śliczny ! Ile on już ma ?! Taki duży !
Nom zrobiłam obiadek, dzisiaj placek ziemniaczany z pieczarkami,cebulą i papryką w sosie czosnkowym + surówka i robię jeszcze chlebek Shirko teściowa go uwielbia i jakbym mogła to zjadłaby cały bochenek, robiłaś już z tą mąką pełnoziarnistą?
|
|
|
|
#1641 | ||
|
Zadomowienie
|
swietny jest
![]() tez sie podpinam Cytat:
![]() Cytat:
dzien dobry, glowa nadal mnie boli ale coz taka pora. zawsze na przesileniu zimowo-wiosennym mam z tym problem. no i jeszcze sie poparzylam. glupek dotknal czajnika.
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha ha ale fajny Jaś!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1643 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka jak zwykle czyli budzenie średnio co 2 godziny na jedzonko , o 6.00 dwugodzinna przerwa na rozrabianie a potem jeszcze prawie 3 godzinne drzemanie (razem z mamą - bo ja śpioch jestem )A zapomniałam się wczoraj pochwalić jak wielka jest moja kruszyna - a więc - 8625g i 71cm Cytat:
![]() oj rześki i ma taki szelmowski uśmiech, przystojniacha![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hihi fajny jest, spryciula Dla Zuzi, Kingi ![]() |
||||
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a walker tak jak pisałam ma ściągane kółka i wtedy naprawdę jest mały,my mamy pewnie taki sam bagażnik jak Wy o ile nie mniejszy bo jeździmy matizem . Wprawdzie stelaż jedo z kołami się mieści bez problemu do bagażnika to i tak chciałam coś lżejszego. Wczoraj schodziłam z 4 piętra z Szymkiem w walkerze i powiem że bez problemu dałam radę ,aż byłam zaskoczona więc dla mnie to ułatwienie bo jak mąż brał auto to z jedo z domu nie wyszłam a z walkerem dam radę |
|
|
|
|
#1645 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem już w domu.
Dominik ma jeszcze stan podgorączkowy i TŻ się trochę przestraszył więc wróciłam. W ogóle to od czwartku wracam już do pracy na 8h Kajool też się męczę z bólem głowy. 3 dzień ![]() Adrij, Marina fajnych macie łobuzów
|
#1646 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1647 | |||||
|
Zadomowienie
|
czesc
wszystkim dzisiejszym solenizantomm buziaki przesyłam agni, no jakoś przetrwasz te parę dni jeszcze, a potem nastąpi błogi spokój - mogliby coś pomóc a nie dokłądać pracy i dziecko stresować Cytat:
![]() hehe, jaki fajny ![]() ja Dawidowi robiłam podone zdjęcia kiedyś o północy, w pozycji baranka oglądal tv Cytat:
Cytat:
Cytat:
to dobrze, krępowałam się przyznać do tego zakupu (tz nie wie) Cytat:
i dla Igiego duuuuuża buzia za miesięcznicę już dzisiaj życzę, bo w weekend nie dam rady złożyć
|
|
#1648 | ||||
|
Zadomowienie
|
cd
Cytat:
właśnie garnuszka miałam na tapecie i zauważyłam, jakby różne modele, które różnią się ceną, nawet dwukrotnie, wyglądają prawie odentycznie, różnice w kolorach czy rysunku oczka (ten model co ma stronie fp na allegro kosztują najwięcej) wiem że częśc garnuszków jest anglojezyczna, część w jez, polskim studiuję który wybrać Cytat:
całym sobą zabawki testuje Cytat:
niestety, taka jest przewrotność losu, najszybciej coś zepsuć, uszkodzić, zniszczyć jak się ma pożyczone (kilka lat temu brat tz pożyczył od nas samochód, po kilku kilometrach dachował na krawędzi potoku, nic mu się nie stało ale auto do remontu, kosztowało to kilka tysięcy, które wyłożył mój tz, bo brat studiował i kasy nie miał to auto było moje, serce mnie bolało, bo auto było kupione jako nowe, serwisowane, ja bardzo dbam o auta, jego wygląd i stan techniczny przede wszystkim i tu taka sytuacja od tamtego czasu nikomu auta nie daję, jeśli ktoś ma potrzebę gdzieś jechać, sama zawożę) Cytat:
![]() no, tak mi się nawineło, bluzeczka i ponczo sa maternity ale można je nosić jako luźniejszy ciuch nawet poza okresem ciąży
|
|
#1649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja jestem ciekawa jak spała Nataszka to kolejnej 3 częsci filu ulibionego
|
|
|
|
|
#1650 | |||||
|
Zakorzenienie
|
1. Dzień dobry
![]() 2. Kinga i Zuzka - sto lat piękne panie!!! 3. Agni - sto lat staruszko To równa trzydziecha, tak? Piękny wiek Cytat:
![]() Cytat:
A nie karmisz piersią, więc mogłabyś brać skuteczne leki. Ja o 5.30 nigdy tak rześko nie wyglądałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale tak serio to nie mogę wyjść z podziwu, jaki on zdolny Cytat:
![]() 2. Nie martw się - trening czyni mistrza. Tylko musisz być bardzo systematyczna, nawet jednego dnia sobie nie odpuszczać
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

)

godz 5. 30...
Z drugiego zdjęcia wnioskuję, że mamy taki sam dywan

Trwa to juz jakiś czas, nie wiem czy nie pokazać go pediatrze...
Teraz mam płaskie znamię z bliznę wokół, a lekarz stwierdził że musiałby to wyciąć. Ja się nie zgodziłam i tak mam to do tej pory. 

Muszę to wywęszyć
), a i mnie się troszkę zaczyna podobać jak zobaczyłam na żywo 

ale w moim tako nie rozkłada się chyba na płasko 

teściowa go uwielbia i jakbym mogła to zjadłaby cały bochenek, robiłaś już z tą mąką pełnoziarnistą?