Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 09:13   #1621
alibany
Rozeznanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Igoś rześki z rana godz 5. 30...
Igor słodziak!!! Z drugiego zdjęcia wnioskuję, że mamy taki sam dywan

Dzień dobry!
Nie odniosę się do reszty postów, bo czekam na mamę, która jest w drodze i jestem w trakcie "usypiania" ALi na drzemkę. Chciałam się przywitać, życzyć dzisiejszym solenizantom wszystkiego co najlepsze
A Wam mamuśki udanego dzionka!!!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:13   #1622
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Dzień dobry

Czekam aż się Domek obudzi i jedziemy do mnie na uczelnie złożyć indeks i wypożyczyć książkę.

Niepodoba mi się, że Dominik się szarpie za uszy, drapie i kręci głową, jakby coś go swędziało Trwa to juz jakiś czas, nie wiem czy nie pokazać go pediatrze...

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1.Ja miałam na szyi takiego odstającego pieprzyka który był podrażniany przez łańcuszek i poszłam go usunąć. Niestety lekarz spieprzył sprawę. Stwierdził, że go wymrozi, ale zrobił to niedokładnie i poparzył mi skórę naokoło pieprzyka. Teraz mam płaskie znamię z bliznę wokół, a lekarz stwierdził że musiałby to wyciąć. Ja się nie zgodziłam i tak mam to do tej pory.

2.Żadna to tajemnica- 679 zł , więc u Was faktycznie niezła promocja.

3. Super, że bioderka zdrowe.
Wow, ale zdolniacha.
1. Co za lekarz
2. No własnie cos mi tu śmierdzi, bo niewydaje mi się, żeby model 2012 był taki tani Muszę to wywęszyć
3.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
1.suoer że badanie dało dobry wynik
no i brawo za wstawanie - mistrz maluszek
2.a wiecie co ja ostatnio sobie kupiłam????
???? no????
ciązową koszulkę i ponczo podeszły mi okazyjnie........
no upadła baba na łeb, by już do drugiej ciązy się szykować
w tym momencie to za wcześnie jeszcze, ale jeszcze w tym roku starania zaczniemy
1.
2. A wiesz, że ja osttanio też oglądałam w H&M-ie ubrania ciążowe, bo przyszły jakies nowe, których nie bylo kiedy byłam w ciąży

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
ja się niezupełnie w temacie wypowiem, bo mamy Jedo i na razie nie myśleliśmy o kupnie innego, ale - kuzynka ma taki - co o nim sądzicie?
Jej córa go uwielbia (kierownicę), a i mnie się troszkę zaczyna podobać jak zobaczyłam na żywo
Moja sąsiadka ma taki i powiem Ci, że jest bardzo zadowolona. Jej synek też ze względu właśnie na kierownice

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ja żyję i Emil też. tylko tyle na głowie. szukanie mieszkania. i w sumie chyba wczoraj coś znalazłam. więc trzymajcie kciuki żeby się udało. i w dodatku tesciowie przyjechali.koch ani ludzie, tylko ja nie przepadam za byciem gospodynią i nadskakiwaniem 2 dorosłym ludziom, kiedy mam mnóstwo roboty z małym smykiem.
i tak wieczorami ja przygotowuję obiady i rano śniadania. i weź tu się dopasuj pomiędzy kąpiel Emila a dogotowujące się ziemniaki
Jak cos robie dla siebie i T. to nie ma problemu bo nawet jak zostawię w połowie to nikt nie ma pretensji. A oni nawet nie zaproponowali, że coś ugotują.Są gośćmi, ale mała pomoc byłaby wskazana. Teściu jest ok bo załaduje zmywarkę i rozładuje, ale pani teściowa nie. to taki maly mankament mojej teściowej.

i oczywiście stresują Emila na każdym kroku, aż mi go szkoda.zdjęcia z fleszami, jak się bawi sam pięknie na macie, to dwie obce głowy pochylają się nad nim i rzucają mu wszystkie możliwe zabawki leżące obok. te które graja lub piszczą są natychmiast wprawiane w ruch jednocześnie. do tego dochodzą ich głosy i łąskotki. a dziecko leży na ziemi i patrzy na nich jak na wariatów i na mnie z pretensją, że nic nie robię. ale wczoraj jak zaczał płakać to już poddenerwowanym tonem im powiedziałam, że za dużo stymulacji dla takiego malucha.

No i KOCHAM EMILA za to , że u tesciowej na rękach od razu podnosi syrenę
jeszcze 4 dni i pojadą. następna wizyta w maju
Jeszcze chwilę musisz wytrzymać, ale rozumiem że męczą Cię już odwiedziny...
Całe szczęście widać Emil współpracuje ładnie z mamą

Cytat:
Cześć!
Mu już od 5 na nogach i na spanie się nie zapowiada...wrrr

A Igi jest super, taki duży. Ile on waży?
Ma taka niewinną twarzyczkę, nie wygląda na niedobrego

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dominik ma 37,4. Całą noc po tym ibumie nie było gorączki Mam nadzieję, że już nie wróci.
Szykuję się do pracy.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
1.pochwale sie ( chociaz nie wiem czyjest czym) ja wczoraj kupiłam http://szafka.pl/c679979-coneco-trap...-maluszka.html za 160 zł.
2.Natka dl Domka. Wasze dzieciaki tyyyle umieją.

3.Wpadłam na szybko, zaraz jadę.
Trzymajcie kciuki żeby mi facet zaliczył i dał wpis, bo jadę na Jana
Ale najpierw muszę zejśc do teściowej z zapytaniem czy zostanie godz z Sarą do czasu powrotu tż . Źle mi z tym.
1.za zakup.
2.
3.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:16   #1623
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A Wam mamuśki udanego dzionka!!!!
Wzajemnie!

KINGA I ZUZIA ALLES GUTE!!!
Stary 2012-02-24, 09:17   #1624
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Cześć!
Cytat:
my tez od 5 tlko ze moj igor w lozeczku jeszcze baraszkowal a ja dosypialam
Igorek slicznie wyszedl na fotkach

Ja Ci pisalam o tym mleczku Marinko

EH weekend zapowiada sie ciekawie....

jutro Igi konczy pol roczku
a w niedziele mama bedzie miec 28 lat

jedziemy do moich rodzicow mamam nas zaprosila
wiec pewnie wrocimy w niedziele

Szczerze mowic to mi sie nie chche ale nie bylismy u dziadkow chyba z miesiac wiec chyba trzeba
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:19   #1625
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Igi widać szybko się regeneruje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:26   #1626
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
1.Dzisiaj czuję sie dokładnie tak -
Noc - koszmar.. przed 7 całkowity koniec spania.. do tego kwękanie, płacz, piszczenie.. godzina w łóżeczku, godzina ze mną.. i tak w kółko niemal całą noc..
2. za bioderka i za samodzielne wstawanie.. ale się rozwijają pięknie dzieciaczki
1.
2.
Stary 2012-02-24, 09:29   #1627
karolinee1983
Zadomowienie

Witam Wczoraj specjalnie położyłam Maję spać ok.20.30 (zwykle śpi już o 19) bo w dzień sporo mi spała i nie chciałam, żeby mi się obudziła wyspana o 4.30 (zdarza jej się to nader często), myślałam, że może pośpi do 7 No! To pospała do 5.50

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Dziękuję za życzonka (przepraszam, że nie każdej z osobna, ale naskrobałyście troszkę od wczoraj i przeczytałam wszystko bez cytowania)
Spóźnione życzenia również ode mnie!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

U nas z nowości medycznych
*zakończyliśmy rehabilitacje (Sara tak pędzi ze wszystkim że w poniedziałek na kontroli p.doktor była w szoku )
*na sobotnim usg wymiary miedniczek nerkowych OK, kamienia nie było widać!!!!!!!!
*jeszcze tydzień podajemy Fe i sprawdzamy krew
Zdolną masz córkę

Cytat:

Ja rozwiązałam problem spania Sary w dzień
Założyłam na stelaż spacerówkę, rozkłada się na płasko i nadal śpi w dzień w wózku, miejsca jej starczy do 2 roku życia
no ale jest postęp bo po kąpaniu nauczyła się znowu sama zasypiać w łóżeczku. Trochę się porzuca, pójdę 2 razy i w końcu uśnie.
Powiem Ci, że nad pomysłem wprowadzenia spacerówki w celach drzemkowych też ostatnio myślę ale w moim tako nie rozkłada się chyba na płasko a tego, że Twoja Sara przynajmniej w nocy śpi w łóżku zazdroszczę moja nadal w gondoli... Dziś, jak musiałam łazić z nią rano i lulać na rękach, a ona mi się darła do ucha to poczułam się trochę jak beznadziejna matka sama nauczyłam ją lulać na rękach, nie spać w łóżeczku to teraz mam bigos

Cytat:
Ściągam Paranormal activity 3 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja mam na kompie już ze dwa miesiące i nie moge się zebrać, żeby obejrzeć

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
DOMINIK PRZED CHWILKĄ WSTAŁ SAM W ŁÓŻECZKU!!!
Teraz cały czas to robi, bo mu się spodobało, a jaki przy tym śmiech!
Brawa dla Domka!

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
-zaczął chodzić przy kanapie
najbardziej mobilizujące są pilot laptop i skarpetki
mam wrażenie że dla możliwości pożucia skarpetek moje dziecko zrobi wszystko
-w weekend nauczył się siadać
do tej pory na rzecz stania ominął całkiem ten etap
uwielbiam widok jak sobie gdzieś czworakuje coś mu się umyśli i hop siup na tyłeczek i rozkminia

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ja żyję i Emil też. tylko tyle na głowie. szukanie mieszkania. i w sumie chyba wczoraj coś znalazłam. więc trzymajcie kciuki żeby się udało. i w dodatku tesciowie przyjechali.kochani ludzie, tylko ja nie przepadam za byciem gospodynią i nadskakiwaniem 2 dorosłym ludziom, kiedy mam mnóstwo roboty z małym smykiem.
i tak wieczorami ja przygotowuję obiady i rano śniadania. i weź tu się dopasuj pomiędzy kąpiel Emila a dogotowujące się ziemniaki
Jak cos robie dla siebie i T. to nie ma problemu bo nawet jak zostawię w połowie to nikt nie ma pretensji. A oni nawet nie zaproponowali, że coś ugotują.Są gośćmi, ale mała pomoc byłaby wskazana. Teściu jest ok bo załaduje zmywarkę i rozładuje, ale pani teściowa nie. to taki maly mankament mojej teściowej.

Cytat:
Kinga, Zuzka (Cookie gdzieś ) za miesięcznice
Podłączam się! Sto lat dzieciaczki!

Cytat:
Ale najpierw muszę zejśc do teściowej z zapytaniem czy zostanie godz z Sarą do czasu powrotu tż . Źle mi z tym.

Cytat:
Moja też potrafi wstać np. o 4.30 i być gotowa do szalonej zabawy

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:41   #1628
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
To ja już składam najlepsze życzenia dla Igiego i dla mamy

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ja mam na kompie już ze dwa miesiące i nie moge się zebrać, żeby obejrzeć
Szkoda, że mieszkasz tak daleko.. wpadłabym z popcornem i byśmy się razem pobały

Cytat:

Niepodoba mi się, że Dominik się szarpie za uszy, drapie i kręci głową, jakby coś go swędziało Trwa to juz jakiś czas, nie wiem czy nie pokazać go pediatrze...
Właśnie moja Hania też się ostatnio łapie za ucho.. ale tylko jedno.. i nie wiem od czego to.. żadnych innych dolegliwości nie zauważyłam we wtorek idziemy do pediatry po zaświadczenie do żłobka to się zapytam co to może oznaczać..

Hania wstała.. rozrabia w łóżeczku.. czekamy na śmierdzącą kupę bo zbliża się jej pora.. pranie nastawione.. i chyba pora na drugą kawę
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:44   #1629
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki:
Ma któraś z Was znamię, myszkę którą będzie usuwała, czy też już usunęła?
Mam myszkę na szyi od urodzeni i ostatnio co raz bardziej mnie swędzi,
generalnie nie przeszkadza mi, ale co raz częściej myślę o usunięciu jej...
ja mam znamię barwnikowe na szyi, ale nie zamierzam się go pozbywać, nie przeszkadza mi i nic się z nim nie dzieje
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
zapomniałabym o najważnieszym

Szymcio
Krzyś
Kornela
Malwinka

najlepszego:c mok:
podłączam się do życzeń!
No i dzisiejsze: Zuza i Kinga
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Podciąganie za rączki to ćwiczenie :conf used: Przez cała rehabilitacje słyszelismy tylko NIE PODCIĄGAĆ, NIE SADZAĆ, NIC NA SIŁE.
Sara zaczeła siadać niedawno, a na 8 miesięcy i dziewczynka-wiec niby szybciej się rozwija.

U nas z nowości medycznych
*zakończyliśmy rehabilitacje (Sara tak pędzi ze wszystkim że w poniedziałek na kontroli p.doktor była w szoku )
*na sobotnim usg wymiary miedniczek nerkowych OK, kamienia nie było widać!!!!!!!!
*jeszcze tydzień podajemy Fe i sprawdzamy krew
gratula cjpana
Cytat:
czaruś mały

ja jestem tak zmęczona i chronicznie niewyspana, że mi się płakać chce energię mam zerową, co odbija się na Karolci....chyba deprechę łapię...

Daje któraś dziecku mleko NAN 2 ? daję małej kaszkę mleczną nestle, domniemam, że jest na mleku nan. chcę małej dać mm no i sie zastanawiam które.

Edytowane przez ellika
Czas edycji: 2012-02-24 o 09:46
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:56   #1630
adrji
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:

Właśnie moja Hania też się ostatnio łapie za ucho.. ale tylko jedno.. i nie wiem od czego to.. żadnych innych dolegliwości nie zauważyłam we wtorek idziemy do pediatry po zaświadczenie do żłobka to się zapytam co to może oznaczać..
u nas tez to samo ostatnio częściej pytane pediatry-
podobno to popularny objaw na zęby
dziecko jak przeszkadza boli w tym przypadku dziąsła to podobno promieniuje dlatego jakoś tak się łapią za te uszy
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 09:57   #1631
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
T
Szkoda, że mieszkasz tak daleko.. wpadłabym z popcornem i byśmy się razem pobały

Szkoda, szkoda ja z tych nie bojących się więc bym Cię trzymała za rękę w ramach wsparcia

Moja też się łapie za uszka. Ja gdzieś czytałam, że to jedna z oznak zmęczenia, senności (wiem, że u Was Natko to nie to bo nic nie piszesz na ten temat) i u Nas to się sprawdza - Maja jak jest zmęczona, senna, poddenerwowana to też się za uszka szarpie...

Ellika - przytulam i rozumiem - ja jestem straszny śpioch, a od porodu nie przespałam ani jednej nocy i też przez to niewyspanie nastroje mam często posępne

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
dziecko jak przeszkadza boli w tym przypadku dziąsła to podobno promieniuje dlatego jakoś tak się łapią za te uszy
Tego nie słyszałam ale na pewno by się zgadzało

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:01   #1632
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek dzięki że opisałaś jedzonko
od jutra spróbuje wprowadzić
czyli to coś na zasadzie 'zatankowania do pełna' mleczkiem przed spaniem
sprzedaj jeszcze swoje prawa autorskie na kaszke to cię będe po stopach całować
bo u nas kaszki tez niet jeść nie chce

wiesz u mnie jest problem tego typu,że mały jadł każdą kaszkę tylko raz, na drugi dzień mu nie smakowała-żaden smak. Aż trafiłam na kaszkę z bananami (mam ograniczony wybór bo mieliśmy podejrzenie skazy i jemy tylko kaszki ryżowe) . Robię mu tą kaszkę na mm i dodatkowo daję mu do mleczka herbatniki z hippa one się trochę rozpuszczają ale nie całkiem i zostaja takie fajne kawałki. Smak kaszki obłędny sama i tż też mu ją podjadamy

Cytat:

[/COLOR]Dziubek spacerówke kupiłaś w Boćku czy Viki?
w boćku byłam . Do viki jeszcze nie trafiłam powiem szczerze

Cytat:
ja się niezupełnie w temacie wypowiem, bo mamy Jedo i na razie nie myśleliśmy o kupnie innego, ale - kuzynka ma taki - co o nim sądzicie?
Jej córa go uwielbia (kierownicę), a i mnie się troszkę zaczyna podobać jak zobaczyłam na żywo [/COLOR]
nie jest zły , pewnie zwrotny i fajnie się prowadzi ale waga jednak już spora i chyba raczej nie z tych mniejszych

Cytat:
Cześć!
no co z tego Igorka taki ranny ptaszek ??!!

Cytat:

Dominik ma 37,4. Całą noc po tym ibumie nie było gorączki Mam nadzieję, że już nie wróci.
Szykuję się do pracy.

no to dobrze ,że leki pomogły

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja się chyba nigdy nie przekonam do FP w ogóle nie lubie zabawe grająco-śpiewająco-pierdząco-świecących. Zresztą A. i tak ma zabawki w poważaniu i te zajmują ją na góra 15 minut.

Ulubione zabawy Agaty w K.
a widzisz a mój uwielbia te zabawki, hitem nr 1 jest garnuszek klocuszek a jego przeznaczenie to :kula do losowania szczęśliwych klocków -prawie jak totolotek Szymek uwielbia siedzieć z nim między nóżkami i grzebać hałasując jednocześnie

a miejsce 2 Ex aequo to cd player i zegarek (z którego namiętnie wyrywa kukułkę )

witamy piątkowo

Kingusia, Zuzia sto lat solenizantki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

Aniaa jak tam zabieg??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:04   #1633
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziubek garnuszek na klocuszek to jedna z nielicznych zabawek z FP, która mi się podoba.

Natka to mogą być objawy na zęby. Agata tez namiętnie ciągnie się za uszka. Zapalenia ucha nie ma, bo jak się ucisnie na to wejscie do ucha to ją nie boli.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:10   #1634
zanetaa88
Zakorzenienie

AGNI !!

Kochana życzę Ci częściej męża w domu,
jeszcze większego poczucia humoru.

Emil niech przesypie noce całe,
abyś w końcu miała wory pod oczami małe
abyś wstała pięknie wyspana
z uśmiechem do samego rana !!

STO LAT piękna !

i spadam

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

KINGA I ZUZIA !!!

rośnijcie zdrowo kobietki

Natka u mnie Emilie notorycznie drapie się za uszy, aż do krwi. Ja obstawiam zęby, bo u mnie po jakimś czasie się pokazały.

Kajool jeszcze miałam pisać, zrobiłam wczoraj te różki z ciasta francuskiego o których pisałaś, są BOSKIE ! Nie jadłam nigdy pomidorów suszonych i dla mnie są genialne. Znalazłam serek almette z bazylią - jakaś seria limitowana podobno i połączyłam go właśnie z pomidorami -na górę już nic nie sypała.... pyszności !! bardzo fajny i prosty przepis ))

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-02-24 o 10:25
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:52   #1635
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
ja wczoraj zrobiłam przegląd ale ubranek na 74 i mam ich naprawdę sporo... teraz zbieram na 80
moja od ponad miesiaca ma 74 rozmiar, w srode idziemy na szczepienie dowiem sie ile wazy

Cytat:
eveewe jaki to ten smoczek X bo ja nie wiem:/ wrzucisz linka z all pliz
bo z 3 leci tylko po miarce gęstszego a do kaszki to dla nas za duży
hejka, na necie nie ma zdjecia tego smoczka nie mam opakowania od tamtego, ale to bylo chyba 6+ z 3 kropelkami. Na aukcjach nie widac tych smoczkow a on na czubku nie ma 3 dziurek tylko takie naciecie w ksztalcie X. Przepraszam inaczej nie pomoge

Cytat:
piekny Igi
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:54   #1636
adrji
Raczkowanie

ja też chyba wrzucę Jasia zdjęcie nie mogę się powstrzymać
bo cięzko tak wytłumaczyć jak wczoraj opisałam
jak nasz synek w pakiecie aportuje

co by zabawy nie tracić jak rączki zajęte
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 104_PANA1-7.jpg (58,8 KB, 65 załadowań)

Edytowane przez adrji
Czas edycji: 2012-02-24 o 11:02
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 10:55   #1637
kalinkap13
Rozeznanie

witam z usypiajaca Wiktoria na kolanach

a Fifcio śpi u siebie w łozeczku.

co za poranek..rano przypomniałam sobie, że musze jechac do UP. wzięłam mamy auto (sa na wczasach, dzis wracaja) bo chciala
tez wedliny zebym kupiła,a mi było wygodniej, bo nie musiałam z młodym wychodzić na dwór, bo jej auto w garażu stoi.i co?mamy tak cudowne drogi, że wjechałam w mega wielką kałuże i przebiłam oponę! musiałam dzwonic po tżta żeby urwał sie z pracy i mi pomógł.u wulkanizatora okazało sie, ze sa dwie dziury i cos tam jeszcze i ponad 100zł moze to kosztować cudownie,jakby było mało wydatków

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no to juz Ci mówię
też mam jedo i znam temat miejsca w aucie, właśnie dlatego kupiłam własnie walkera
jak dla mnie jedt lepszy niż parasolka bo jednaj więcej miejsca ma maluch (oglądałam chyba z 10 róznych w hurtowni).
Plus dla walkera to to ,że ma ściągane wszystkie kółka i wtedy zajmuje mało miejsca.
Ogólnie jestem zadowolona z walkera , super się prowadzi, mały siedzi wygodnie
Wiadomo komfortu jedo nie ma bo inne koła i amortyzacja ale jak dla mnie ok
a ze spacerówki jedo w ogóle nie korzystałaś?
walker zajmuje duzo mniej miejsca w bagażniku niż jedo..? bo jak patrzałam na stronce jakiejs-to wydawało sie, ze mimo wszystko nie jest taki 'mały' po złożeniu. a my mamy yariska wiec bagażnik nie jest za duzy
bo tez walker mi sie podoba i ma dobre opinie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. No wiesz, to już prawie półtora roku codziennego treningu za nami

2. Co jeszcze, hmm... tan laptop, grające kluczyki, taki inny zestaw kluczy i pędzli dla młodszych dzieci, telefon komórkowy, śpiewający alfabet ślimak, wieża z klocków, konik morski, jakaś grzechotka. Tyle z pamięci
ad 1 - właśnie - ja mam chyba za mała wprawę
ad 2 - dzieki

Cytat:
to i ja mogę mojego wariatuńcia pochwalić troszke?
-zaczął chodzić przy kanapie
najbardziej mobilizujące są pilot laptop i skarpetki
mam wrażenie że dla możliwości pożucia skarpetek moje dziecko zrobi wszystko
-w weekend nauczył się siadać
do tej pory na rzecz stania ominął całkiem ten etap
uwielbiam widok jak sobie gdzieś czworakuje coś mu się umyśli i hop siup na tyłeczek i rozkminia
no brawo!!!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
kalinka co do wózków to my mamy:
-Xlandera XA gondola+spacerówka - w tej teraz jeździ Lila

-spacerówka Emmaljuga Scooter - czasem jeździ w niej Filip, jak jest zimno i nie chce mu się łazić - jest duża i świetnie się prowadzi, zjechała już z nami wiele km, żadne dołki jej niestraszne.
Planuję niedługo sprzedać komplet xlandera i do tego przesadzić Lilkę

-parasolka Cybex Callisto- generalnie bardzo fajna parasolka, laski na moim drugim watku są z niej zadowolone.
ale my kupiliśmy w ub. roku i użyliśmy go dosłownie kilka razy Filip jest mało wózkowy- w sensie parasolkowy, jak w lato gdzieś jechaliśmy to tż brał go na barana lub szedł na nóżkach...
Zastanawiam się czy go nie sprzedać , ale może jeszcze zostawię dla Lilki
Tylko my nie mieszkamy w mieście więc wiosną, latem w ogóle nie używamy wózka..dzieciaki hasają na podwórku
no ja też nie mieszkam w mieście wiec Twoja opinia tym bardziej dla mnie przydatna, dziękuję
to jeszcze Cie pomecze: jak urodziła sie Lila jak chodziłas na spacery? Filip za rączkę?

Cytat:
1. Jeżeli masz jedo spacerówkę, to ja bym kupiła parasolkę jako dodatkową, bo po co Ci drugi gigant?
Ja byłam dzisiaj z koleżanką oglądać wózki, bo ona też dla córki szuka i przymierzała się do walkera i pani jej odradzała, bo strasznie dużo reklamacji jest na niego, do tego głośna i niewygodna. Odradzała też te z podwójną rączką.
Najlepeij jak pojdziesz do sklepu i poprzymierzasz Fifiego.
2. Kosmita, ale to dodaje mu uroku Mój mąż właśnie lubi takie wygibaśne i powiedział, że mogę kupić, ale mam udowodnić, że naprawde jest mi drugi wózek potrzebny

Mi się jeszcze spodobała ta spacerówka http://allegro.pl/baby-jogger-wozek-...113502583.html super się składa, ale cena też piękna
właśnie. nie chciałabym z podwójną rączką ale tych jest niestety najwięcej
heh, a mój mąż to tradycjonalista i pewnie ciężko by mi było go przekonać do tego wózka
a link zaraz zobacze ale jak piszesz ze piękna cena to na obejrzeniu sie skończy...

Cytat:
to w takim razie powiesz mi coś o krzesłku uczydelku
pewnie wiesz czy bratanek zadowolony?
robiłam wywiad o zabawki fp i szczeniaczka dziewczyny polecały
a podoba mi się tez to krzesełko
oglądałam sobie dziś w sklepie
tylko nie wiem czy funkcjonalne hm
musiałabym podpytac bratową,ale pamiętam że sie bawił. tyle że, to krzesełko ma z 6 lat i nie wiem czy sie nie rózni od tych nowych. aaa, na pewno tym, ze jest tylko w j.polskim

Cytat:
Jej córa go uwielbia (kierownicę), a i mnie się troszkę zaczyna podobać jak zobaczyłam na żywo
a nie przeszkadza Ci ciężar jedo?
wózek fajny,ale ja jakoś nie jestem przekonana do trójkołowców, nie wiem czemu

Cytat:
pochwale sie ( chociaz nie wiem czyjest czym) ja wczoraj kupiłam http://szafka.pl/c679979-coneco-trap...-maluszka.html za 160 zł.
tez mi sie podoba, patrzałam na niego brawo za zakup

Cytat:
ślicznie siedzi
i wygląda na wyspanego

cdn

edit: cdn nie nastąpi bo koniec spania

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2012-02-24 o 10:59
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:13   #1638
kalinkap13
Rozeznanie

youyou swietna ta emmaljunga!!
szkoda tylko że taka droga bo na moje tereny idealnie by sie nadawała

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:15   #1639
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

piekny Jasio i jaki usmiechniety. I widze, ze macie taki sam muzyczny ogrodek. Ale moja Marys nie jest zainteresowana tym poki co, natomiast mojej kolezanki dwuletni syn bardzo
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:21   #1640
zanetaa88
Zakorzenienie

Adrij śliczny ! Ile on już ma ?! Taki duży !

Nom zrobiłam obiadek,
dzisiaj placek ziemniaczany z pieczarkami,cebulą i papryką w sosie czosnkowym + surówka i robię jeszcze chlebek Shirko teściowa go uwielbia i jakbym mogła to zjadłaby cały bochenek, robiłaś już z tą mąką pełnoziarnistą?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 11:28   #1641
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
swietny jest
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Kinga, Zuza

witam się porannie
idę Was nadrobic
tez sie podpinam

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
AGNI !!

Kochana życzę Ci częściej męża w domu,
jeszcze większego poczucia humoru.

Emil niech przesypie noce całe,
abyś w końcu miała wory pod oczami małe
abyś wstała pięknie wyspana
z uśmiechem do samego rana !!

STO LAT piękna !

i spadam

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

KINGA I ZUZIA !!!

rośnijcie zdrowo kobietki

Natka u mnie Emilie notorycznie drapie się za uszy, aż do krwi. Ja obstawiam zęby, bo u mnie po jakimś czasie się pokazały.

Kajool jeszcze miałam pisać, zrobiłam wczoraj te różki z ciasta francuskiego o których pisałaś, są BOSKIE ! Nie jadłam nigdy pomidorów suszonych i dla mnie są genialne. Znalazłam serek almette z bazylią - jakaś seria limitowana podobno i połączyłam go właśnie z pomidorami -na górę już nic nie sypała.... pyszności !! bardzo fajny i prosty przepis ))
ciesze sie, ze smakowały

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
youyou swietna ta emmaljunga!!
szkoda tylko że taka droga bo na moje tereny idealnie by sie nadawała
dzisiaj w DDtvn mowili o wozkach, pani ibisz polecala wozki za 4000 zeta ale tez mowila, ze jak kogos nie stac, to oczywiscie proponuje emmaljungi czy teutonie. to nic, ze one chyba po 2000 kosztuja.

dzien dobry, glowa nadal mnie boli ale coz taka pora. zawsze na przesileniu zimowo-wiosennym mam z tym problem. no i jeszcze sie poparzylam. glupek dotknal czajnika.
Stary 2012-02-24, 11:30   #1642
Marina1
Zakorzenienie

ha ha ha ale fajny Jaś!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:09   #1643
piwnooka77
Raczkowanie

Dzień dobry

U nas nocka jak zwykle czyli budzenie średnio co 2 godziny na jedzonko, o 6.00 dwugodzinna przerwa na rozrabianie a potem jeszcze prawie 3 godzinne drzemanie (razem z mamą - bo ja śpioch jestem )
A zapomniałam się wczoraj pochwalić jak wielka jest moja kruszyna - a więc - 8625g i 71cm

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
a wiecie co ja ostatnio sobie kupiłam????
???? no????
ciązową koszulkę i ponczo podeszły mi okazyjnie........
no upadła baba na łeb, by już do drugiej ciązy się szykować
w tym momencie to za wcześnie jeszcze, ale jeszcze w tym roku starania zaczniemy
od czegoś te starania trzeba zacząć dlaczego nie od zakupów

Cytat:
oj rześki i ma taki szelmowski uśmiech, przystojniacha

Cytat:
Jakoś bardziej mnie przekonuje Odrobina nieba ale do malty mi trochę za daleko
No właśnie, ja też jakoś wolę Browar (i ja mam bliżej i parking bardziej przyjazny, chociaż płatny) ale film bardziej z Malty, chociaż "Żelazna dama" też może być fajna

Cytat:
Moja tez czasami się łapie i szarpie za uszka. Czytałam, że to może być objaw ząbkowania, albo jak dziecko odkryje, że ma uszy, albo "ten typ tak ma i już". Czasami dzieci się łapią za uszy jak są senne, zmęczone.

Cytat:
właśnie

Cytat:
hihi fajny jest, spryciula

Dla Zuzi, Kingi za skończone miesiące.
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:14   #1644
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

a ze spacerówki jedo w ogóle nie korzystałaś?
walker zajmuje duzo mniej miejsca w bagażniku niż jedo..? bo jak patrzałam na stronce jakiejs-to wydawało sie, ze mimo wszystko nie jest taki 'mały' po złożeniu. a my mamy yariska wiec bagażnik nie jest za duzy
bo tez walker mi sie podoba i ma dobre opinie
jak najbardziej korzystam i to już od listopada chyba nawet, jak dla mnie jest super (jedo) ale jak idę sama z małym teraz jak jest cieplej to biorę walkera-mniej składania a walker tak jak pisałam ma ściągane kółka i wtedy naprawdę jest mały,my mamy pewnie taki sam bagażnik jak Wy o ile nie mniejszy bo jeździmy matizem . Wprawdzie stelaż jedo z kołami się mieści bez problemu do bagażnika to i tak chciałam coś lżejszego. Wczoraj schodziłam z 4 piętra z Szymkiem w walkerze i powiem że bez problemu dałam radę ,aż byłam zaskoczona więc dla mnie to ułatwienie bo jak mąż brał auto to z jedo z domu nie wyszłam a z walkerem dam radę (brak windy)
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:34   #1645
jacieeeee
Wtajemniczenie

Jestem już w domu.
Dominik ma jeszcze stan podgorączkowy i TŻ się trochę przestraszył więc wróciłam.
W ogóle to od czwartku wracam już do pracy na 8h
Kajool też się męczę z bólem głowy. 3 dzień
Adrij, Marina fajnych macie łobuzów

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:35   #1646
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:42   #1647
Kolina
Zadomowienie

czesc

wszystkim dzisiejszym solenizantomm buziaki przesyłam

agni, no jakoś przetrwasz te parę dni jeszcze, a potem nastąpi błogi spokój - mogliby coś pomóc a nie dokłądać pracy i dziecko stresować

Cytat:
...Dominik ma 37,4. Całą noc po tym ibumie nie było gorączki Mam nadzieję, że już nie wróci.
Szykuję się do pracy.

super, tak trzymać

Cytat:
hehe, jaki fajny
ja Dawidowi robiłam podone zdjęcia kiedyś o północy, w pozycji baranka oglądal tv

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja się chyba nigdy nie przekonam do FP w ogóle nie lubie zabawe grająco-śpiewająco-pierdząco-świecących. Zresztą A. i tak ma zabawki w poważaniu i te zajmują ją na góra 15 minut.

Ulubione zabawy Agaty w K.
zdjęcia widziałam, widać że to najlepsze zbawki

Cytat:
....Wiem, ale nie mogę się powstrzymać.. to jest dopiero głupota - wiedząc, że się boisz na maksa i tak oglądasz a potem pół nocy pod kołdrą zakryta cała, pot się leje ale nogi nie wystawię bo mnie demon za nią wyciągnie z łóżka
....
tak samo mam po horrorach, nogi nie wysunę

Cytat:
...1.
2. A wiesz, że ja osttanio też oglądałam w H&M-ie ubrania ciążowe, bo przyszły jakies nowe, których nie bylo kiedy byłam w ciąży
to dobrze, krępowałam się przyznać do tego zakupu
(tz nie wie)

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
my tez od 5 tlko ze moj igor w lozeczku jeszcze baraszkowal a ja dosypialam
Igorek slicznie wyszedl na fotkach

Ja Ci pisalam o tym mleczku Marinko

EH weekend zapowiada sie ciekawie....

jedziemy do moich rodzicow mamam nas zaprosila
wiec pewnie wrocimy w niedziele

Szczerze mowic to mi sie nie chche ale nie bylismy u dziadkow chyba z miesiac wiec chyba trzeba
Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń i duuużo zdrowia!!
i dla Igiego duuuuuża buzia za miesięcznicę

już dzisiaj życzę, bo w weekend nie dam rady złożyć
Stary 2012-02-24, 12:44   #1648
Kolina
Zadomowienie

cd

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
..
a widzisz a mój uwielbia te zabawki, hitem nr 1 jest garnuszek klocuszek a jego przeznaczenie to :kula do losowania szczęśliwych klocków -prawie jak totolotek Szymek uwielbia siedzieć z nim między nóżkami i grzebać hałasując jednocześnie

a miejsce 2 Ex aequo to cd player i zegarek (z którego namiętnie wyrywa kukułkę )
....
ja od kilku dni przeglądam net w poszukiwaniu zabawek 6+
właśnie garnuszka miałam na tapecie i zauważyłam, jakby różne modele, które różnią się ceną, nawet dwukrotnie, wyglądają prawie odentycznie, różnice w kolorach czy rysunku oczka (ten model co ma stronie fp na allegro kosztują najwięcej)
wiem że częśc garnuszków jest anglojezyczna, część w jez, polskim
studiuję który wybrać

Cytat:

jaki fajny całym sobą zabawki testuje

Cytat:
witam z usypiajaca Wiktoria na kolanach

a Fifcio śpi u siebie w łozeczku.

co za poranek..rano przypomniałam sobie, że musze jechac do UP. wzięłam mamy auto (sa na wczasach, dzis wracaja) bo chciala
tez wedliny zebym kupiła,a mi było wygodniej, bo nie musiałam z młodym wychodzić na dwór, bo jej auto w garażu stoi.i co?mamy tak cudowne drogi, że wjechałam w mega wielką kałuże i przebiłam oponę! musiałam dzwonic po tżta żeby urwał sie z pracy i mi pomógł.u wulkanizatora okazało sie, ze sa dwie dziury i cos tam jeszcze i ponad 100zł moze to kosztować cudownie,jakby było mało wydatków

....
ja dlatego nie pożyczam aut od innych i swojego też nie daję
niestety, taka jest przewrotność losu, najszybciej coś zepsuć, uszkodzić, zniszczyć jak się ma pożyczone
(kilka lat temu brat tz pożyczył od nas samochód, po kilku kilometrach dachował na krawędzi potoku, nic mu się nie stało ale auto do remontu, kosztowało to kilka tysięcy, które wyłożył mój tz, bo brat studiował i kasy nie miał
to auto było moje, serce mnie bolało, bo auto było kupione jako nowe, serwisowane, ja bardzo dbam o auta, jego wygląd i stan techniczny przede wszystkim i tu taka sytuacja
od tamtego czasu nikomu auta nie daję, jeśli ktoś ma potrzebę gdzieś jechać, sama zawożę)

Cytat:
Dzień dobry

U nas nocka jak zwykle czyli budzenie średnio co 2 godziny na jedzonko, o 6.00 dwugodzinna przerwa na rozrabianie a potem jeszcze prawie 3 godzinne drzemanie (razem z mamą - bo ja śpioch jestem )
A zapomniałam się wczoraj pochwalić jak wielka jest moja kruszyna - a więc - 8625g i 71cm

od czegoś te starania trzeba zacząć dlaczego nie od zakupów

...
ładna waga i wzrost

no, tak mi się nawineło, bluzeczka i ponczo sa maternity ale można je nosić jako luźniejszy ciuch nawet poza okresem ciąży
Stary 2012-02-24, 12:48   #1649
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Jaś wymiata, super chłopak

a ja jestem ciekawa jak spała Nataszka to kolejnej 3 częsci filu ulibionego

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 12:57   #1650
brumek
Zakorzenienie

1. Dzień dobry
2. Kinga i Zuzka - sto lat piękne panie!!!
3. Agni - sto lat staruszko To równa trzydziecha, tak? Piękny wiek

Cytat:
Niezła kruszyna

Cytat:
Kajool też się męczę z bólem głowy. 3 dzień
Współczuję i jednego, i drugiego Ale słuchaj, może pójdź z tą głową do lekarza, co? Skoro u mnie wyszło, że to prawdopodobnie migreny, a poród i ciąża mogą być czynnikami wyzwalającymi, to może u Ciebie też coś takiego A nie karmisz piersią, więc mogłabyś brać skuteczne leki.

Cytat:

Ja o 5.30 nigdy tak rześko nie wyglądałam

Cytat:
Dużo rodziców się na to skarży, z tego co zauważyłam. A przyczyn wymieniają kilka: od senności i zdenerwowania, przez zęby, aż po zapalenie ucha. Ake najczęściej to te zupełnie niegroźne

Cytat:

Boskie zestawienie zrobiłaś
Ale tak serio to nie mogę wyjść z podziwu, jaki on zdolny

Cytat:
1.mamy tak cudowne drogi, że wjechałam w mega wielką kałuże i przebiłam oponę! musiałam dzwonic po tżta żeby urwał sie z pracy i mi pomógł.u wulkanizatora okazało sie, ze sa dwie dziury i cos tam jeszcze i ponad 100zł moze to kosztować cudownie,jakby było mało wydatków

2. właśnie - ja mam chyba za mała wprawę
1. Współczuję, paskudnie Ci się dzień zaczął

2. Nie martw się - trening czyni mistrza. Tylko musisz być bardzo systematyczna, nawet jednego dnia sobie nie odpuszczać

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości