|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Co do śluzu to nie wiem u nas nie ma ![]() A i bilans po porodowy: - fałda brzuszna okropaśna wręcz zwis brzuszny - boczki masakryczne - (.)(.) były małe sa małe bez zmian - strasznie sucha, szorstka skóra szczególnie na dłoniach - obrączka i pierścionek się wciska, ale obrączkę to już później ciężko zdjęć (akcja mydło) Co do biżuterii ja na mikołaja zażyczyłam sobie pierścionek ale taki nie za drogi bo nie wiedziałam co będzie po ciąży i wybralam sobie cudo w rossmanie na 20 zł i ten jest dobry. Normalnie szpan |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
a Michaś uwielbia tą piosenkę na początku przy niej usypiał jak był bardzo marudny brałam go na rece kołysałam i momentalnie zamykał oczy chwila moment i spał
![]() ![]()
#123 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chwile przed porodem zdjełam ''pierździonki'' , a jak wróciłam do domu to je załoxyłam ,ale nie wszystkie ,zeby np ten z odstajacym oczkiem nie ,żeby malej nie zachaczyć Wczoraj po szczepieniu po południu mała była bardzo marudna,płakała i nic nie pomagało,wieczorem podaliśmy jej czopek paracetamol bo chyba nóżka ją bolała bo trochę jej spuchła i zrobiłam jej okład z sody i po jakiejś godz przeszło i już było dobrze ,a tak mi jej szkoda było,a i miała 37stopni więc moze przez to tez się gorzej czuła.Całe szczęscie dziś super ,nocka zresztą tez ,a tak sie bałam jak to będzie.Chwalę się dzis udało mi sie ja uspać w łózeczku ze smoczkiem i właczoną karuzela,normalnie pierwszy raz chyba ![]() ![]() ![]() Aha co do bilansu ciazowego: -pryszcze i sucha skóra na brodzie ,aż muszę smarować maścią alantan(podebrałam Nikolci) -jeden (.) większy od drugiego,ale karmię wiec moze się jeszcze zmieni -krecha na brzuchu,niby ma zniknąć -ostatnio powiekszył mi sie brzuch,a już nie miałam go praktycznie wcale,ale to chyba od nie żałowania sobie drożdżówek
![]() Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-03-07 o 10:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
no a ja wcoraj po 24 znowu micha wybudzałam na flache bo spał już 5 godzinek a ja chciałam iść spać a wiedziałąm ze jak sie położe to on pewnie niebawem sie obudzi więc w śpiku wypił 120ml i spał do 6 obudził sie z płaczem i nie mógł sie uspokoić więc go wziełam do siebie do łóżka polezeliśmy pół godzinki mały wpierw pomarudził potem zaczął gaworzyć i sie śmiać wkońcu naciągnął se pieluche na twarz i zasnął i spaliśmy do 8:30
![]() ![]()
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Położna powiedział, że wchłaniają się jak się skóra rozciąga Ala miała na czole i nadal jest ale prawie niewidoczny i blady - ja widzę o wiem gdzie, ale ma grzywkę więc nie widać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz raz jak wystrzelił kupona, to aż zasrał podłogę ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do herbatek: mamy z Hippa koperkową i ułatwiającą trawienie (super działa na wywołanie kupy ![]() ![]() a muzykę T. lubi, już w brzuchu miał ulubione melodie: głównie Luxtorpeda, stary blues i niektóre co mocniejsze starocie. Teraz słucha wszystkiego, ale najbardziej lubi jak mu tata na gitarze gra - nawija przy tym do rytmu ![]()
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#128 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Jaką miałam nockę fajną. Pierwszy raz od 9 tygodni jestem wyspana
![]() ![]() Cytat:
![]() Też gdzieś tam wyczytałam, że soja to silny alergen. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#130 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ładniusia. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() u nas nocka mogła być, o 22 zjadł i miał problem z zaśnięciem bo przecież na boczku miał leżeć i do 23 stękał stękał aż ułozyłam na płask i zasnął w 5min ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dotknie czasem ale jakby sie bał ![]() kopie rączkami i nóżkami to od daaaawna kupiłam ale nie widzę różnicy w moim brzuchu, widocznie muszę sprawić sobie żelazną obręcz żeby coś pomogło a są bardzo fajne! Ja wzięłam cieliste M - pas plus rajtki NO I W PASIE NIE MA STRINGOW W KOMPLECIE ![]() ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Ale w tym rzecz, że ja nie karmie (.)(.)
#133 |
Zakorzenienie
|
Dobra, idę się jakoś ogarnąć, bo chodzę w dresach, najem T. i idziemy do Rossmana na zakupy, bo pilnie potrzebuję wkładek laktacyjnych
![]() ![]() papa ![]()
#134 |
BAN stały
|
Mama byla, zostala z dziecmi a ja wyszlam sama na zakupy i do banku. Nie pamietam kiedynostatnio wyszlam z domu bez dzieci. Mama zrobila sniadanie Milence i nakarmila i przebrala Marcelka
![]() Neskabtrzymam kciuki za kontrole Snesha witaj z powrotem. A ja pije druga kawke i jem mamina szarlotke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zadomowienie
|
Wiatam na odchowalni :0
My dzisiaj uciekamy do HV zwazyc malą i moze ona mi cos poradzi na wysypke na twarzy bo ja nie wiem czy to tradzik niemowcey czy moze skaza :/// Cytat:
Cytat:
i gdybym jej nie dawala herbaty koperkowej to by sie biedulka meczyla cały czas ;/ czasami trzeba wybierać mniejsze zło:/ ale moja ma tez katar a wiec..... moja młoda budzi sie co 3 godziny w nocy jak w zegarku chyba ze ja dopcham troche mm to pośpi ok 5 ale wyobrazcie sobie ze córka moich znajmomych o 3 strasza od LIVKI poterfi jej przesac 9 godzin po czym dostaje cyca i daje spi ![]() Przybiera pieknie na wadza ![]() Co ja bym dała zeby moje dziecko tez tak potrafiło : ![]() AgaMIli co uzywalas na zaczerwieniona pupe?? bo pamietam ze na poczatku mialas cos mocniejszego niz sudocream
Aniołek 09,01,2011 ![]() LIVKA jest juz z nami ![]() Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2012-03-07 o 12:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
ale porażka z tymi wysypkami, byłabym pewna że to trądzik, gdyby Fifi już go nie przechodził. I wyglądał inaczej niż te krostki. To jest suche i łuszczące. I utrzymuje się od jakichś 2 tygodni, czasem zblednie, trochę zejdzie, a za chwilę znowu jest.
I bądź tu człowieku mądry. Najgorsze jest to, ze nigdy nie można na 100% powiedzieć że to skaza, trądzik czy jakieś chwilowe uczulenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
BAN stały
|
Kasia - metanium, tylko bardzo cienko smarowalam bo trudno go zmyc jak jest za grubo rozsmarowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje a to mozna kupic bez recepty?? czy trezba isc do GP ??
![]() |
#139 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Obcinałyście juz maluchom pazurki u stopek? Bo ja tylko te dwa na duzych palcach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny tak w temacie wysypek moze te zdjęcia wam cos pomogą. Pierwsze zdjęcie jest z przed ok 3 tg jak Mili była wysypana + ciemieniucha. Lekarz stwierdził trądzik, jadłam dalej nabiał
![]() ![]()
#142 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() My dziś byliśmy na wizycie kontrolnej w poradni. Pituś grzeczny. Wszystko z nim w porządku. Pytanie do mamuś karmiących cysiem. Dziewczyny czy Wy też łykacie witamine D i DHA , żeby mleczko była lepsiejsze?? Dziś na kontroli lekarka kazała mi kupić i łykać. My mamy taka karuzelkę. http://allegro.pl/fisher-price-karuz...163468266.html |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u rąk to muszę 2 razy w tyg tak szybko rosną ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Nie... jeszcze jej nie urosły ale u rąk to tak jak Kasik, dwa razy w tyg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
o kurka blada... to już odchowalnia???
![]() beybella Gratulacje ![]()
#146 |
Zakorzenienie
|
ja u rąk co dwa dni mniej wiecej... a u nóg moze z raz dopiero obcinałam bo jakos krótkie ma... moze się kruszą o ubranko??
![]() dziewczyny które karmią dzieci na śpiąco- nie boicie sie ze sie zachłysnie?? bierzecie do odbicia wtedy?? bo ja nigdy nie karmie małego jak lezy sobie sam.. zawsze go na rekach rtzymam bo sie boje ze sie zachłysie-jak mam na rekach to moge szybko podniesc... z reszta moj Igulec na spiaco nie zje... musze obudzic... |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Kazała mi kupić:
http://oleofarm.eu/srodki-dietetyczn...tum-forte.html i http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...ulek-8121.html To preparaty dla karmiących piersią. Mówiła, że moja dieta jest teraz uboga i muszę inaczej dostarczyć to co dobre dla dziecka. Edytowane przez Angelika_26 Czas edycji: 2012-03-07 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#149 | ||||
Raczkowanie
|
heja
![]() ![]() cudo ![]() ![]() ![]() nieźle nieźle, mój jeszcze nie wygrał nigdy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to na tyle ![]() Wieczorem Fifik usnął o 22 (oglądał z mamusią Przepis na Życie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz lezy w łóżeczku i bawi się karuzelką ![]() a widok z okna mam FENOMENALNY, widzę aż FOLIE i jakichś gości patrzących w okna ![]() ![]() ![]()
![]() |
#150 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze zniknie ![]() Cytat:
![]() ![]()
Aniołek 09,01,2011 ![]() LIVKA jest juz z nami ![]() Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2012-03-07 o 13:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.