|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
hej
![]() Cytat:
Cytat:
zostawiałabym z mamą Fifiego.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też Kochane, wszystkiego najlepszego dla was i waszych małych kobietek z okazji naszego święta!
zamówiłam sobie zestaw do robienia biżuterii może do chrzcin dojdzie i coś zrozumiem, to sobie kolczyki zrobię hehe obudzil sie dzisiaj spioch po dziewiatej, a wstawal w nocy raz ;p o 2. w szoku jestem, chciałam go budzić ale mama mnie odiwedziła i poiwedziala, ze niech sie dziecko wyspi teraz znów usnal i mam czas na relaks 8)
Edytowane przez klaurencja Czas edycji: 2012-03-08 o 13:25 |
||||||
|
|
|
#272 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Moja mama jest na emeryturze i już czeka na opiekę nad wnuczkiem, póki co czasem zostaje z nim jak trzeba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do nocki to U nas kiedyś była taka sytuacja, że mój mąż pyta w nocy czy mały dostał jeść, ja: nie wiem...; on: butla czy cyc?; ja: nie wiem... I kiedyś wpierałam mu przez sen, że dziecko zamiast w łóżeczku śpi u niego pod poduszką Cytat:
dla TŻtaco do laktacji, to u mnie ok. 3 tygodnia było jedzonka akurat, ale pierś mi się spsuła i od tego czasu same schody ![]() ale i położna i rodzinna mówiły, że w tym czasie piersi dostosowują się do potrzeb i powinno być pokarmu w sam raz ![]() Cytat:
![]() Co do szczepionek: my szczepiliśmy tylko tymi refundowanymi Niestety na dzieciach robi się coraz większy biznes ![]() _________________________ _____ Hello ![]() U nas kolejna fajna nocka. Timi usnął o 22:15, spał do 4 (o którejkolwiek idzie spać, to zawsze budzi się ok. 4 wcześniej tak było z 3...), zjadł w 15 minut i kima do 8:30Znów miałam wczoraj dołka w związku z moim karmieniem (.)... ![]() ![]() po odciągnięciu uzbiera się spokojnie 180-200 ml, T. wciągnie nawet 150 ml i zadowolony jest bardzo krótką chwilę![]() Dostaje je w dwóch formach cały czas i gdyby nie to, że moje mleko daje mu te wszystkie przeciwciała itd., to bym już dała sobie z tym spokój, bo jego nerwy przy piersi, że ciagnie i ciągnie a syty nie jest; no i moje odciąganie nie jest takie super ![]() Co myslicie??? ![]()
|
|
#273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anulka padłam ze śmiechu jak przeczytałam o tych krótkich paluszkach i też mu trzeba było tak powiedzieć!! Ja wiem , lekarze bywają strasznie wredni, jeden ze mnie się śmiał w czasie porodu jak nie umiałam łóżyska urodzić! Tz kazał mi tyłkiem poruszać na dół i do góry, a ja taka zmęczona, prawie niekontaktowa nie zaczaiłam o co mu chodzi i mnie wyśmiał!! Życze powodzenia i by w końcu coś sie ruszyło. Ja nie rozumiem jak dopiero 10 dni po terminie mają Ci wywoływac. Dlaczego nie tydzien? Mnie neonatolog z☠☠☠*ła , bo Lilka miała ponoć przezemnie łuszczącą się skórę na rączkach i nóżkach, bo ciążę przenosiłam ![]() Agatku tu do ogrzania jest jakies 300m2 , a jestem z tym sama. Gdyby się paliło 24/dobe to by sie ogrzało to wszystko , ale czasem nawet nie mam czasu zejsc do tego pieca i wtedy wygasnie, a ja juz wtedy nie rozpalam, bo mam mnóstwo innych rzeczy do roboty. A ta mi tu przychodzi i wyjeżdza z durnymi tekstami, wrrr. Oby juz wiecej nie przyszła. Zazdroszcze tym co mieszkają w blokach i wystarczy, że sobie kurek przy grzejniku odkręcą ![]() Bambusiek ja mam często takie akcje, ale tylko wtedy jak TŻ obok śpi.Jak spie sama to tak nie mam. Budze sie w srodku nocy i szukam Lilki, cała roztrzęsiona pytam TZta gdzie Lila, szukam u niego pod posciela, pod lozkiem, sprawdzam czy jej nie przygniotłam. Koszmar jakiś. ZBudzam TZta ,a ten ze spokojem mówi , że w łóżeczku, wtedy biegne prawdzic czy ona tam jest. Wszystko to robie tak w półprzytomnie.. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-08 o 13:41 |
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa...
wszystkiego naj z okazji Dnia Kobiet
mój Timi dołącza się z buziakami ![]()
|
#275 | |
|
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepszego kobietki!!!!
![]() od 11:30 próbuje napisac... ![]() u nas przelom w niespaniu albo trafniej w spaniu od niedzieli ucze ja zapypiac samej w dzien i jestem baaardzo zadowolona z efektow swojej pracy fakt, ze musze pare razy chodzic i podawac jej smoka![]() dzis z okazji dnia kobiet bylam juz z rana na schoppingu kupilam 3 bluzki i czuje sie teraz wspaniale jak milo jest zalozyc cos nowego w czym wyglada sie dobrze![]() ![]() wczoraj malenka sprobowala soku ze swiezej marchewki i chyba jej nie smakowalo Cytat:
krostki za uszami, w zgieciach lokciowych i kolanowych, takie rumiane policzki. Wklejam zdjecie ktore zrobilam jak moja miala straszna wysypke i podejrzewano u niej skaze. W efekcie koncowym okazalo sie, ze to uczulenie na jakis kosmetyk, ale jeszcze nie doszlam na jaki.
|
|
#276 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciesze sie, ze czujesz sie juz lepiej w roli mamusiCytat:
Cytat:
moja urodzila sie z waga 3120, a gdy skonczyla 8tyg wazyla 4550gCytat:
|
|
#277 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobry rozmiar dla Ciebie? model jak na foto na tej aukcji http://archiwumallegro.pl/nowy_stani...664564819.html---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
ale do tej pory nie wiem na co może mieć uczulenie.
|
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
Cos dzis moja miągwa marudna i od 8 spała 2 razy chyba po 5 min
,właczam jej suszarę z youtuba i teraz przysypia mi na rękach,ale co z tego jak ja odłoze i bedzie to samo.Chcialam isc na spacer ale nie mam sie kiedy wyszykowac,zreszta dopiero zdazyłam sie ubrac.Pearl w razie awarii z poczta to mozesz przysłac tz do mnie.ja mam ss i jeszcze nie otworzyłam bo nam pomaga espumisan.Kupiłam z tej str
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a jaką pogode macie w dniu naszego święta - bo u mnie mroźno i raz po raz pruszy śnieg - co za kicha
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim e-ciociom i wszystkim małym księżniczkom najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet śle Michałek
|
|
|
|
#281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#282 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie jest 21-22 i ubieram mala tak: np. dzis ma ubrane: -body krotki rekaw -sweterek rozpinany -spodenki -skarpeti frotte i wsio! ![]() a jak wychodze na spacer na to kombinezon, czapusia, oslonka na wozek i nic wiecej. Jeszcze nigdy nie zmarzla Cytat:
- to bardzo duzo
|
|
#283 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl mi ss teściowa wysyłała z Niemiec poleconym i przyszedl po potorej tygodnia
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki Alex Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2012-03-08 o 14:27 |
|
|
|
#285 |
|
Rozeznanie
|
Nic
daj adres na priv bo zaraz idę na pocztę wysłać ubranka po małym dla koleżanki. Tylko z góry przepraszam, ale jest nieuprany. Mało go nosiłam więc w bardzo dobrym stanie. Miłego noszenia
|
#286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wreszcie malucha zasnęła w leżaczku z właczona wibrą i dźwiękie suszary wiec idę się szykować i na spacer.Połazę moze po sklepach z ciuchami to moze coś znajdę na chrzest.My chrzcimy 8 kwietnia Cytat:
Wiem,wiem o tej tempce,ale podałam ten czopek bo wyglądało na to ,ze boli ja ta nóżka po wkłuciu i tam zreszta jest napisane ,ze po szczepieniach mozna podac.Zresztą pamiętam,że dr.Agatson podawała Kini i też jej pomogło,a już miałam dość jej płaczu i szkoda mi jej bylo.
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu dzieli nas kilkadziesiąt km![]() Ni to pada ni sypie na spacer dzisiaj nie idziemy, bo nie mam osłonki przeciwdeszczowej na gondolę, tzn. była jakaś w zestawie, ale nie ma dziurek na przepływ powietrze
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
melduję się w odchowalni
![]() mało czasu ostatnio bylo bo tz przyjechal na tydzien z delegacji i jak najwiecej czasu spedzalismy w trojke ![]() czy wasze dzieciaczki też były takie marudne po szczepieniach ?? a i wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet od Wiktorka ![]()
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi czy w ciągu dnia wybudzacie swoje pociechy na karmienie?
Z góry przepraszam jeśli takie pytanie już padło, niestety nie mam czasu na czytanie na bieżąco forum
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#291 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kochana
|
||||
|
|
|
#292 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny w ramach dnai kobiet zrobiłam interes zycia. planowłam iść dzis do lidla zobaczyc ta bieliznę. Ale skorzystałam, że teściówka zabrala małą na spacer i pojechałam na miasto. Weszłam do marketu chińskiego, bo chcialam kupić woreczek do prania bielizyny, których zresztą nie było. Ale za to kupilam majtki z pasem idento jak w lidlu za 8 zł. Sa super musze w takim razie jeszcze kiedys wyrwac sie do miasta - tylko jak to zrobić
![]() Cytat:
w wózku to samo, ale tak to złote dziecko śpi, staniesz włącza się podgląd na jedno oko i syrena![]() u nas pięknie - słoneczko, ciepło, bezwietrznie - mała była ponad godzinę z teściówką na spacerze |
|
|
|
|
#293 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez bym chciała w święta chrzciny zrobić ale nie wiem czy zdążę do tego czasu siano z becikowego dostać http://allegro.pl/sliczne-ubranko-do...165467580.html a takie cos małemu kupiłam
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
zazdroszcze ja chciałam isc ale zimno i sypie raz po raz kijowa ta pogoda wiec sie nie wyłaniam dzis z domu
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj dostałam kolejny prezent dla T. 2 kołdry i 2 poduszki... w sumie mamy już 3 kołderki i 4 poduszki, bo jeszcze wcześniej dostaliśmy jedną, a ja też kupiłam cały zestaw łóżeczkowy ![]() pościele za to tylko 2
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wiecie może co się dzieje z mala_stopka??? dawno już jej tu nie widziałam chyba ze gdzies ją przeoczyłam???
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja siedzę i szukam nas na poczekalni my dziś na szczepieniu byliśmy. Julek śpi, ja jem rosół i nadrabiam. Może mi się uda te 4 strony |
|
|
|
#297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#298 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez zlozylam na te drugie becikowe i czekam do 15 na decyzje![]() Cytat:
![]() Cytat:
smiala sie juz do cienia i upodobala ostatnio lampe zolta nad lozkiem i gada do niej![]() Cytat:
Anulka trzymam ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2012-03-08 o 15:19 |
||||||
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
siemanko
sto lat babeczki duze i malutkie !!!! se poczytałam i musze uciekac bo terrorysta zaczyna piszczec.... a tyle chciałam poodpisywac...echh |
|
|
|
#300 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za bioderka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

a czeszemy w zimę.
zostawiałabym z mamą Fifiego.
moja mama też ma,tyle że od wczoraj

może do chrzcin dojdzie i coś zrozumiem, to sobie kolczyki zrobię hehe

od niedzieli ucze ja zapypiac samej w dzien i jestem baaardzo zadowolona z efektow swojej pracy
jak milo jest zalozyc cos nowego w czym wyglada sie dobrze

super... też mam tak jak ona- zatkana jedna dziurka... 

Kochana