|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cześć Mamuśki!
Cytat:
|
|
|
|
|
#782 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Cytat:
O taki: http://www.vitamed.pl/produkty/Grip_Stop.12.html Asi bardzo to pomogło ![]() A co do kaszlu to okazało sie, że to przez suche powietrze
|
|
#783 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pearl wybaczam
tak się właśnie zastanawiałam czy masz coś na koncie... ![]() Cytat:
aby to była ostatnia wizyta... śmierdzi? ja nic nie czułam- zawsze smakuje, czy nie za gorące... ![]() Cytat:
|
|
#785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#787 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za bioderka.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#788 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie!
melduję się dopiero teraz... ja nie iwem kiedy wy macie czas na internet.. ja czasem raz w tygodniu włączę kompa i to po to by się przygotować na zjazd na studia![]() nie nadrobię wszystkiego choć zaglądałam parę stron do tyłu mam problem: bardzo sie martwię że moja Pola nie trzyma jeszcze główki a będzie mieć już 10tygodni... tzn nie trzyma leżąc na brzuszku bo jak ją noszę na ramieniu to trzyma... nie kładlismy jej za duzo na brzuszku bo cały czas nosi te majty sztywne na bioderka i w nich na brzuszku to nie bardzo da się...poza tym jakoś wcale nie gaworzy... jeszcze nie słyszałam od niej jakiejs konkretnej samogłoski nie mówiac juz o spółgłoskach... raczej są to tylko popiskiwania stękanie itp.. no i nie usmiecha się jeszcze zdarzało się jej ale to nie była reakcja na mnie czy na coś, nie było to odwzajemnienie uśmiechu![]() siostra i mama mi mówią że na obie rzeczy jest jeszcze czas ale się martwię że jakoś się nie rozwija jak jest u was? coś z tym robic? teraz stramy się kłaśc na brzuchu częściej ale czy coś jeszcze?
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2012-03-12 o 14:14 |
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
Cieszę się ze mogłam pomóc
![]() moja Asia coś marudna dzisiaj, od 11 godziny pospala tylko 20 min. obiadu nie da mi zrobić
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
Hejka!!
![]() Mielismy wizyte dziadkow przez dwa dni .Moja mama wziela Filipa na noc i go pilnowala.Od dwoch miesiecy przespalismy cala noc.jak zasnelismy o 23 to obudzilismy sie o 9.Jakie to cudowne uczucie przespac noc.Mamo przyjezdzaj czesciej![]() Co do zielonych kup to polozna nam mowila,ze poki nie ma krwi w kupie albo czarnego koloru to jest wszystko ok.Mowila nam tez,ze mm moze stac do 4 godzin w podgrzewaczu niby sie nie zepsuje bo jest sztuczne.
|
#791 |
|
Wtajemniczenie
|
czy wasze dzieciaczki też dzisiaj tak ospałe ??
Wiktorek śpi prawie od rana robi sobie tylko pobudki na jedzenie i śpi dalej. Nie wiem czy to dzisiejsza pogoda tak na niego wpływa czy co ![]() psotka ostatnio w jakieś gazecie o dzieciach czytałam tekst właśnie o gaworzeniu trzymaniu główki i odwzajemnianiu uśmiechu pisali tam że jeśli do 8 tygodnia tego nie robi warto pójść do pediatry - jak jest rzeczywiście nie wiem bo tylko tak czytałam
|
#792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teściowa wróciła z pracy i ją nakarmiła, sama się zabrała, wow a niech się opiekuje Zakropliłam oczko Cytat:
|
|
#794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Niestety co kilka minut się budzi przez brzuszek i jest bardzo marudny. Mam nadzieje, ze to pogoda tak na nie dziala.
|
|
|
|
|
#795 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do tej rehabilitacji to właśnie tak powinno byc, że lepiej dmuchac na zimne, a nie czekac cholera wie na co. U nas tez jest taka sytuacja, że Michas ma glowke zazwyczaj w prawa strone wykrecona, ale dla tych szkockich pozal sie Boze lekarzy to wszystko jest ok taaa szachisty Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
słuchajcie a jak dziecko właśnie tak się zachowuje - tzn nie wykazuje tych umiejętności to do kogo iść? neurologa czy jakiegoś specjalisty?
![]() ja tak się boję by ona była zdrowa czasem aż ryczę kiedy nie mogę się kolejnego dnia doczekać jakiegoś postępu
|
|
#797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedy dzieci placza lzami,moj jak placze to tylko ma szkliste oczka. Mamusie jestem 10 tygodni po porodzie i nie mam okresu a nie karmie piersia.Bylam u gina i zapomnialam sie zapytac.
|
|
#798 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
Byłam z młodą na spacerze 40 minut....pierwsze 20minut ryk...ostatnie 10 ryk
Wsadziłąm ją teraz do huśtawki i ciamka ręce, głodna nie jest bo przed wyjściem obdoiła pełnego cyca....ocho...już ryk!!!!!!
|
#800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja jak ryczy to łzy jak grochy lecą Ma 4 tyg i 3 dni
|
|
#801 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez sie czasem zastanawiam ale widocznie tak maja ze lubia sen, nasz jest aktywny od 17 do 22, wtedy prawie nie spi ![]() sol fizjologiczna oku nie zaszkodzi, to soli morskiej nie mozna do oka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawo dla Dzona ![]() Cytat:
![]() do tego daze kochana ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi, w takim razie umawiam się do rehabilitantki
fajnie, że podzielacie moje zdanie, bo już myślałam, że panikara jestem ![]() Aaa, co do ropiejących oczek. Uważajcie na to, znajomej córka od urodzenia miała ropiejące i pediatra ciągle tylko kropelki i sól fizjologiczna. Aż w końcu w 4 miesiącu najpierw miała przepłukiwane (czy coś takiego) a to nie zadziałało i musiała mieć zabieg udrażniania w narkozie. A lekarz to bagatelizował od początku My na spacerze wy trzy strony naprodukowałyście
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jakiej czesci Sco jestes? |
|
|
|
|
#804 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Boszzzzz........darła sie jak by ja ktos ze skóry obdzierał.......zadne tulenie i bujanie nie pomagało, nawet cyca nie chciała
czyli dalej jedna reka pisze i na dodatek rozsypałam po całym pokoju popcorn Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas to w ogóle do wszystkirgo takie maja podejscie ![]() Cytat:
a moze miałas za duze przerwy w karmieniu, tak sie moze zdażyć ze pojawi sie wtedy jajeczkowanie.
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-03-12 o 15:58 |
||||||
|
|
|
#805 | |
|
Rozeznanie
|
moja ma dokładnie tak samo :p
dzieki dziewczyny za odp w sprawie zielonych kupek, na razie robi drugi dzień zielone bo od wczoraj ale wydaje mi się że są już mniej zielone właśnie chciałam małej zmierzyć temperature wsadziłam termometr do pupci i sruuu siper kupsztal wyskoczył jak piszecie ile wasze dzieci przesypiają to normalnie wam zazdroszcze, nasze nie spało dłużej niz 3 godziny. pearl dla Jasia ![]() czy jest tu jakaś mamusia której dziecko nie śpi albo mało śpi w dzień??? nasza Dorotka w środę skończy 4 tygodnie ale spanie ma tragiczne ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() Pytanie do mamuś które pierwsze szczepienie mają już za sobą: czy są tu jakieś mamusie które szczepiły szczepionką 6w1 rotawirusami i pneumokokami? Jak wasze dzieci reagowały i czy wszystko miałyście w jednym dniu? Ah jak to fajnie usiąść przed laptopem i normalnie poczytać i pocytować...
|
|
#806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja |
|
|
|
|
#807 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a moje włosy nie lubią takiej pogody, teraz mam je przyklapnięte i ulizane jakby mnie krowa polizała ![]() ![]() moja to dzisiaj jest nadzwyczaj pobudliwa... dobrze, ze mam obiad z wczoraj bo bym nie miała kiedy go zrobić.... Cytat:
|
||
|
|
|
#808 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi odnośnie tego, co Waszym Maluszkom pomaga na kolki. Ja nie jestem pewna czy u nas to właśnie kolki są. Coś mam wrażenie, że po prostu Wojtuś jest bardzo zmęczony, bo w dzień nie śpi. Myślę, że to to, bo jak przedwczoraj użyliśmy suszarki, to usnął w oka mgnieniu Co prawda wczoraj suszarka już nie pomogła, ale i tak bardziej skłaniam się do trudności z zaśnięciem niż ku kolkom. W sumie to może wynikać też z tego, że nie chcę przyjąć do świadomości tego, że to jednak kolki ![]() Super Nam się tak raz zdarzyło W nocy myślałam, że mi cycki rozwali, ale chęć snu była silniejsza niż zachowanie piersi ![]() Cytat:
A gdzie konkretnie? ![]() Cytat:
Cytat:
O, ale chyba już się budzi ![]() Ja wyczytałam, że podczas skoku rozwojowego w 5 tygodniu pojawiają się łezki i mojemu się wczoraj pojawiły Co prawda jeszcze nie lecą, ale oczy ma całe mokre i koło oczu.Moje też od tygodnia śpi tylko na spacerze i w momencie wyjmowania z wózka się budzi :/ Dzisiaj jakiś wyjątkowy dzień, że zasnął. Najgorsze, że przez to niespanie w ciągu dnia, wieczorami strasznie krzyczy. Tzn. mam wrażenie, że to przez to, a nie przez kolki. Haniula ale z Ciebie laska ![]() A ten krochmal to nie zostawia jakiejś mazi na dzidziolku? Mały ma coraz więcej tych potówek i chyba bym z tym spróbowała. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
nawojka a Twoje dziecię tak ma cały czas czy tylko np od kilku dni? pytam bo moja tak ma odkąd skończyła 1,5 tygodnia
|
#810 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hi
![]() nadrobiłam tylko do posta 707, reszta wieczorkiem ![]() 212 zł z darmową dostawą kurierem 3 zł/puszce taniej niż w najtańszym miejscu na miejscu![]() Cytat:
![]() No i pierwszy raz wykąpałam się w wannie pełnej gorącej wody w dniu wyjścia ze szpitala ja zazwyczaj po wieczornym karmieniu, bo Mały w nocy jest na mm i odciągam ok. 3-4 w nocy Cytat:
Cytat:
a takie przychodzenie bez niczego jak dla mnie jest nie teges - nawet jak ktoś nie ma kasy, to zawsze są drobiazgi za 5-10 zł ![]() Cytat:
Do łóżka bierzemy go dopiero jak naprawdę nic innego nie skutkuje albo jak mocno krzyczy przez sen. Cytat:
Cytat:
Spodni zazdroszczę ... ja w niektóre spokojnie wejdę, w inne jeszcze ciut brakuje![]() muszę raz wypróbować ![]() Cudne są ______________________ nadrobiłam ledwo połowę ![]() U nas kolejne dwie nocki z jedną pobudką i usypianiem w kilka minut Poza tym chyba nic ciekawego ![]() Zmykam i wrócę wieczorkiem... o ile me dziecię mi pozwoli
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

no i druga sprawa, od tyg mozemy isc na szczepienie(u nas od 2 misiecy) a nie wiem czy z tym katarem moge. Tzn. oni tutaj na to nie patrza i by zrobili ale siostra mi mówiła ze szczepionka moze sie nie przyjac
Też psikam i odciągam
Katar może wystąpić jako 'efekt uboczny' szczepionki 

z moją negocjuję, ale nic z tego 

tak się właśnie zastanawiałam czy masz coś na koncie...
aby to była ostatnia wizyta... 

), ale i tak jestem przeszczesliwa !!! Matko, gdyby on tak czesciej, to i ja bym sie jakos poskladala do kupy
Gabrysia - 09.02.2012 

wow, ile Cię zakupy wyniosły??