Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 08:53   #2281
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

No właśnie ta ciocia Lucia nagadała, że taka z niej baba z wąsem, że w ciąży spożywczej od 5 lat i w ogóle, ja spodziewałam się jakieś Rosyjskiej Helgi. A tu taka ładniutka kobietka.
Stary 2012-03-14, 08:53   #2282
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Kochane mnie nie będzie chwilowobędę popołudniu dopiero,więc prosze mi dużo nie naskrobać. Miłego dnia dziewczynki

I ciocia LUCIA niech Nas tu nie kłamie,że taka wąsata baba z niej
bom widziała te pikne zdjęciano.

Acha i nakazuje,żeby żadnej dzisiaj do toalety nie ciągło,tylko miło i spokojnie spędzić dzień prosze
Anusia będziemy grzeczne obiecuje to jakem Gargamel

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 08:54   #2283
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj zaczynam 16tc czyli II trymestr można uznać za rozpoczęty
Dlaczego od 16 tygodnia? A nie od 14
Stary 2012-03-14, 09:02   #2284
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam.
Ale dziś się rozpisałyście,nie mam siły już nadrabiać.
Też podzielę się z Wami dziwnymi bólami brzucha,i to chyba też z nerwów na nienormalnych ludzi,podobnie jak u tamlin.
I w nocy dopadł mnie skurcz łydki!!!Boziu jak to boli!!!
i nie sądziłam,że już się to zacznie,bo w pierwszej ciąży miałam je pod koniec a nie na początku i mąż musiał mnie masować,bo krzyczałam z bólu.Tylko wtedy byliśmy sami,a teraz to obudze i synka,trudno.
A ostatnio mam ochotę na ogórki kwaszone,normalnie chleb ze smalcem i na to pokrojony ogóreczek-mniam
Słyszałam,że to na chłopca,choć w ciązy z Jurkiem jadłam dużo słodkiego...
i dlatego nie wierzę w te poglądy.

A tak naprawdę powiem Wam,że bardzo pragnę córeńki.
Zakochana jestem w córeczkach tamlin i Bafii też chcę taką...
Kasiu ja przy młodej nie cierpiałam słodyczy ale z upodobaniem wcinałam owoce, za to jak urodziłam dostałam takiej chcicy na słodkie, że z trudem się powstrzymywałam. W zasadzie je się to o co organizm się upomina.

Ja ostatnio mam fioła na punkcie białego barszczu z jajcem

I życzę by marzenie się spełniło

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Dlaczego od 16 tygodnia? A nie od 14
Anusiu masz rację - II trymestr zaczęłam - myrda mi się to okropicznie

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-03-14, 09:10   #2285
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Anusiu masz rację - II trymestr zaczęłam - myrda mi się to okropicznie
Uff, myślałam, że po raz 3 będę II trymestr zaczynać
Strasznie to jakieś zagmatwane

Ja wychodzę na spacerek, idę poszukać arbuza
Stary 2012-03-14, 09:16   #2286
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Uff, myślałam, że po raz 3 będę II trymestr zaczynać
Strasznie to jakieś zagmatwane

powodzenia

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-03-14, 09:16   #2287
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
to fajnie macie my mamy 180x200 i na łóżku mieści się moja wyciągnięta noga, ja i mój mąż...chyba w takiej kolejności
Twoja noga widocznie zajmuje duuużo miejsca
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
mi jeszcze brzuszka nie widac, a już 12 tyd idzie, ale ciesze sie, bo na razie mieszcze sie w ciuchy, wiec nie trzeba wydawac kasy. myslalam żeby kupic sobie takie leginsy ciążwe kupował ktoś może ? myśle, że mogą być wygodne
Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
ja kupiłam 2 tygodnie temu takie i są bardzo wygodne
fajne te Wasze legginsy i niedrogie a takich normalnych w ciąży nie da się nosić?
Cytat:
właśnie, słyszałam, że nie można bananów w ciąży jeść, ale to chyba jakaś bzdura
tylko nie to, ja wciąż wcinam
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdyby któraś była ciekawa, pytałam o te spodnie i mają pas taki typowo ciążowy
http://allegro.pl/show_item.php?item=2202410808
Ja chyba się na nie zdecyduję bo strasznie mi się podobają, ale na razie ich nie potrzebuję, a poza tym cały czas myślę nad rozmiarem.
Moim największym ciążowym-ubraniowym zmartwieniem jest wesele u szwagra w czerwcu. Mam dwie sukienki, które może ciążowe nie są, ale się nadadzą, ale w jednej już obskoczyłam kilka wesel, a druga to moja z drugiego dnia wesela i mam dylemat czy kupować coś specjalnie? Z drugiej strony znalazłam np. coś takiego http://www.riverisland.com/Online/wo...g-dress-615503 co spokojnie nada się i na ciążę i po, tak mi się zdaje przynajmniej, jak myślicie?
fajne te spodnie mam identyczne tylko nie ciążowe bez pasa ale kupiłam za duże i leżą, może jak troszkę podrosnę to jakiś czas je ponoszę
a sukienka super taka delikatna i zwiewna i ten kolorek ja do końca ciąży będę miała 2 wesela, jedno za miesiąc a drugie jakoś w lipcu, za miesiąc pójdę pewnie w bombce a później pewnie trzeba będzie coś kupić
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Bossee jakie w bieronce są pyszne mandarynkimąż mi kupił,ale się objadłam
ja kupiłam i były niedobre
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32903599]A ja bym chciała czereśnie[/QUOTE]
czereśnie wyjęłam z zamrażarki kilka mrożonych

dziewczyny mam pytanie do znających się na wynikach siuśków, czy moje są ok?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0214 (800 x 600).jpg (48,1 KB, 31 załadowań)
Stary 2012-03-14, 09:27   #2288
lukrecja_25
Wtajemniczenie

hej hej helouuuuuł!!!!
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Kur.... zamówiłam spodnie ciążowe, przyszły i za duże. Muszę jutro dać do zmniejszenia. Jak ja te wymiary sprawdzałam to niewiem. A najlepsze że bylam pewna że one takie za kolano są, a one normalne długie
Boże dziś ubrałam spodnie ostatnie w które się mieszczę i lipa, ciasno. A brzuch miał zakaz wzrostu do piątku koło południa, jak już będę po rozwodzie. Oj dzidzka jak Ty już matki nie słuchasz, to co będzie dalej
No to jak ty je kupowałaś bejbe?? no ja pół życia kupuje ciuchy na allegro bo nie mam nerwów do latania po sklepach... i moze dwa razy mi się zdarzyło żeby coś nie pasowało jak należy raz buty sobie za małe kupiłam , raz za duże ale to z winy sprzedawcóów bo podali złe długości wkładek a spodnie to ja tam na rozmiary nie patrzę tylko na: obwód w biodrach w pasie oraz w udzie i nic więcej bo jak w dupie będą dobre i w udzie to wiem ze gitara jezd
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Konczita sprawa dopiero druga, czy ostatnia niewiem, bo ten gad zapowiedział że rozwodu mi szybko nie da. Złośliwe bydle z niego po prostu. Nie dość że próbował zwalić na mnie winę za rozpad małżeństwa ( a to on zdradził mnie z moją siostrą ), nie dość że ma dziecko w dupie, bo w ogóle się do niej nie odzywa, nie mówiąc o alimentach które ma przyznane to jeszcze chce na złość przeciągać wszystko. Brak słów. Gdzie ja miałam oczy??????????
że co?? o nie dobrze za ja mam brata chyba mnie ONY nie zdradzi z nim.. bosze... cham i prostak oraz siur złamany nie znoszę takich buraków....
Cytat:
na mnie, jak mi się poprawi samopoczucie, czekają mandarynki, bananki i winogrona

właśnie, słyszałam, że nie można bananów w ciąży jeść, ale to chyba jakaś bzdura
że co?? pierwsze słysze... no ja tam nie czytam po necie co wolno a co nie bo zwariować idzie mi ginka powiedziała ze wolno wszystko byle tylko nie surowe mięso i jajka no i tak tez mądra ma książka powiada znaczy mądra książka powiada ze nie wolno orzechów ziemnych jeść ale ja nie lubie i tak to to olewam

Cytat:
No i teraz żałuję, że jej wczoraj w Katowicach nie przymierzyłam
No trudno.
W ogóle choruję na ubrania w tym kolorze, jeszcze nic nie mam, ale na pewno będę coś miała :P
Bo to super modny kolor w tym sezonie kochana a sukieneczka piękna bardzo bardzo odna bo zwiewna i miętowa czyli będziesz MODNA MAMA
Cytat:
A mojego męża nie ma. Wysłałm mu sma z listą zakupów. Zjadłabym tego arbuza, ciekawe czy są w TESCO? Może widziałyście?
W tesco nie widziawszy ale w STONCE są Pyszne
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32903599]A ja bym chciała czereśnie[/QUOTE]
i ja i ja i ja!!
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Tak nieśmiało zapytam czy przyjmiecie mnie do swojego grona?
Rozpoczęłam właśnie 16 tydzień ciąży i mam termin na 2.09.
No i dopiero teraz przyłazisz??? no nie rynce łopadają no no ale lepiej póśźno niż później kaman bejbe!!!
Cytat:
Napisane przez drace Pokaż wiadomość
dobry wieczór

ostatniego dnia stycznia zobaczyłam bladuchną drugą kreseczkę a dziś maleństwo ma 2 cm i na zdjeciu przypomina misia

jeśli pozwolicie chciałabym się przyłączyć i dzielić z wami ten czas oczekiwania. termin porodu to początek października...

pozdrawiam ciepło

zapraszamy
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
tez nie lubie Lidla bo tam nic nie ma:/ nawet normalnego piwa czy keczupu
no piwa nima tam ale jest duużo pysznych rzeczy np koncentrat pomidorowy bez cukru i przecier pomidorowy pyszny bez cukru tyszi tanie bardzo pomidory w puszce a ja kocham a tam sa tanie i dobre naprawdę... dobry tuńczyk i nie drogi, tania karma dla psa 10 kg ( mam takiego co go karmie a nie mój jest to tą karmę mu kupuję) tani i dobry lakier do włosów a uzywam ,asakryczne ilości tanie środki czystości bardzo dobre ,musze przyznać takze ja lidla lubię ale owoców warzyw oraz mięsa tam nie kupuję bo są ble
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
fajne linki wysyłacie do różnych ubrań ciążowych ale tak się zastanawiam, czy nie boicie się kupować w necie ubrań takich jak spodnie? ja bez przymieżenia nigdy bym spodni nie kupiła ani koszuli na przykład bo nigdy nie wiadomom jak się to w rezultacie na ciele ułoży no chyba że się ma figurę jak modelka i wszystko ładnie leży ja niestety takiej nie mam

ja się nie boję tysz niemam figury modelki raczej jabłko ze mnie takie kurduplowate
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:30   #2289
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ciesze się bardzo kochana że wszystko jest dobrze !!!!
co do badań ja mam swoje zdanie i wiem że postępuję zgodnie z mym sumieniem i wartościami jakie rodzice u mnie wypracowali ... badania nie są wyznacznikiem aborcji w moim mniemaniu ... wiele chorób można leczyć już w łonie ... i to jest piękne że medycyna na to pozwala

Ostatnio miałam badanie fałdu - co ma niby sprawdzić czy jest zespół Downa czy nie. I kość nosowa itp.
I zapytałam gina co tak naprawdę matka ma z ta informacją zrobić - gdyby okazało się, że jest ten fałd. Odpowiedział mi, że tylko dostajemy taką informację o podejrzeniu wady genetycznej i możemy iść na dodatkowe badania potwierdzające.
Bo sam zespół Downa nie jest wskazaniem do legalnego usunięcia ciąży.
Czyli dokładnie jak Ty uważasz.

witaj Kasiu spokojnych kolejnych dla Was i całuski dla kawalera to teraz córcia ma byc tak ?

Mąż chce 2 chłopaka Ja myślę, że najważniejsze by zdrowe było.
Ale pewne jest to, że jak będzie dziewczynka to kończymy reprodukcję. A jak chłopiec to być może za parę lat zapragnę córuni.
Jeśli chodzi o ciuszki ciążowe przez internet to ja zamawiałam.Szukałam sklepów z mozliwościa odesłania jakby cos nie pasowało.
Czeka mnie teraz zakup sukienki na wesele. Już w żadną z moich sukienek nie wchodze w biuście. A impreza dopiero za 1,5 miesiąca.

To ja uciekam po zakupy. Trzeba cos na obiad zrobić

lukrecja no wstyd, że tak późno Naprawię to - obiecuję

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-03-14 o 09:32
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:33   #2290
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie ta ciocia Lucia nagadała, że taka z niej baba z wąsem, że w ciąży spożywczej od 5 lat i w ogóle, ja spodziewałam się jakieś Rosyjskiej Helgi. A tu taka ładniutka kobietka.
Bosze no wiecier przecie ze jak sie baba zrobi to wygląda jak ludź co nie? a ja mówiłam ze na tym zdjęciu z ciążą co twarzy nima tylko druga broda i wąsy wyglądam tak ohydnie no i tam mam wąsy seryjnie chociaz nie mam tak naprawdę i bez makijazu jestem i taka spasiona.... i wiecie co? ja ogólnie nie wiem jak to jest... no w ciązy przytyłam dokładnie 2,5 kg a brzuch mam mega wielki i ogólnie taka wielka sie zrobiłam wiecie ze nie moge na siebie patrzeć naprawde sie czuje jak ta rosyjska Helga właśnie... madsakra jakaś jestem ogromna wiecie ile miałam wczoraj wieczorem w pępku???? 107 cm a przed ciążą w pasie miałam 76 cm!!!!! rano mam oczywiście mniejszy brzuch no ale wieczorem.... i boje sie ze na tym usg genetycznym we wtorek sie bedzie zemmnie smiał doktorek ze spasiona jestem i nie bedzie mi mógł przez brzuch tego usg zrobić ze względuy na opasłość.... i sniło mi sie zresztą ze on mi robił przez bobra a ja byłam taka nie ogolona masakra załamana jestem...

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2012-03-14 o 09:40
Stary 2012-03-14, 09:34   #2291
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość

fajne te Wasze legginsy i niedrogie a takich normalnych w ciąży nie da się nosić?

tylko nie to, ja wciąż wcinam

fajne te spodnie mam identyczne tylko nie ciążowe bez pasa ale kupiłam za duże i leżą, może jak troszkę podrosnę to jakiś czas je ponoszę
a sukienka super taka delikatna i zwiewna i ten kolorek ja do końca ciąży będę miała 2 wesela, jedno za miesiąc a drugie jakoś w lipcu, za miesiąc pójdę pewnie w bombce a później pewnie trzeba będzie coś kupić

ja kupiłam i były niedobre

czereśnie wyjęłam z zamrażarki kilka mrożonych

dziewczyny mam pytanie do znających się na wynikach siuśków, czy moje są ok?
wyniki bardzo dobre

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-03-14, 09:42   #2292
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
melduje,ze wkleilam foty na maila ;-)
Piękny brzuś!!

Ja mam dziś fatalny dzień, głowa mnie boli a bronię się przed Apapem jak moge. Jeszcze jeden dzien bez słońca i zwariuje!
Dziewczyny ja wiem ze w ciązy sa rózne smaczki ale zacznijcie myslec intensywnie o zdrowych rzeczach i na nie się nastawiajcie bo bedzie Wam ciezko zrzucic pozniej

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:44   #2293
tamlin111
Zakorzenienie

Heloł Oj żebu mi ten dobry nastrój nie przeszedł. Dopóki brata nie widze jest ok
Cytat:
Ze spokojem. Na ostatniej wizycie - 4 tygodnie temu okazało się, że przytyłam 4kg w miesiąc. A teraz w poniedziałek - znowu po 4 tygodniach 2kg. Czyli bilans jest malejący
A jeśli chodzi o zrzucanie to po pierwszej ciąży schudłam więcej niż ważyłam przed.
Od początku ciąży już 6 kilo przytyłaś? Dobrze czytam?
Co do zrzucania to ja po ciązy byłam chudsza niż przed, aż za bardzo. Ale nadrobiłam to

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Spokojnie, też sobie obiecałam, że do wakacji będę szczupluteńka! Płaski brzuszek i te sprawy .
W ogóle boje się, że nie zrzucę po ciąży tych wszystkich kg..
Zrzucisz Ja to w ogóle najlpiej bo od Nowego Roku mialam postanowienie- schudnąć. No i dieta, siłownia, bieganie. A tu dupa nie chudnę. A tu mały fasol się trafił.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
No to jak ty je kupowałaś bejbe?? no ja pół życia kupuje ciuchy na allegro bo nie mam nerwów do latania po sklepach... i moze dwa razy mi się zdarzyło żeby coś nie pasowało jak należy raz buty sobie za małe kupiłam , raz za duże ale to z winy sprzedawcóów bo podali złe długości wkładek a spodnie to ja tam na rozmiary nie patrzę tylko na: obwód w biodrach w pasie oraz w udzie i nic więcej bo jak w dupie będą dobre i w udzie to wiem ze gitara jezd

W tesco nie widziawszy ale w STONCE są Pyszne
No właśnie niewim jak ja je kupowałam. Zawsze coś nakombinuję. Jedynie dziecku dobre zamawiam, choc i tak bardzo często są za duże. Czekam jeszcze na drugie spodnie i sukienkę, ciekawe czy tym razem będą dobre.
A arbuzy z Biedry potwierdzam - PYCHOTA Po pracy lece kupić, bo mój chłop późno wczoraj wrócił a mi z dzieciakiem nie chciało się targać arbuza z Biedry. A że ja dzis samochodzikiem to podjadę kupić.

Witam nowe mamusie
I zabieram się do pracy. Różnice kursowe na mnie czekają
Stary 2012-03-14, 09:46   #2294
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:

że co?? pierwsze słysze... no ja tam nie czytam po necie co wolno a co nie bo zwariować idzie mi ginka powiedziała ze wolno wszystko byle tylko nie surowe mięso i jajka no i tak tez mądra ma książka powiada znaczy mądra książka powiada ze nie wolno orzechów ziemnych jeść ale ja nie lubie i tak to to olewam
a ja ostatnio wpierdzielałam
Cytat:
wyniki bardzo dobre
dziękuję ale podejrzewam że te bakterie w moczu to już nie bardzo co? nie chce mi się czytać na necie bo pewnie zaraz się dowiem że mam nowotwór nerki
Stary 2012-03-14, 09:53   #2295
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Jeszcze jeden dzien bez słońca i zwariuje!
mam to samo
codziennie wypatruje słońca, bo je zapowiadają a tu sipi mżawka - bleeee
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 09:56   #2296
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
mam to samo
codziennie wypatruje słońca, bo je zapowiadają a tu sipi mżawka - bleeee
Dokładnie, codziennie w tv trąbią, że z końcem tygodnia piękna pogoda, ze wiosna, ze 18 stopni, ze slonce a u mnie za oknem taka pogoda jakby jesień za pasem była. Eh cięzki los

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:00   #2297
Katee27
Zadomowienie

[QUOTE=Bafi@Home;32913557]Kasiu ja przy młodej nie cierpiałam słodyczy ale z upodobaniem wcinałam owoce, za to jak urodziłam dostałam takiej chcicy na słodkie, że z trudem się powstrzymywałam. W zasadzie je się to o co organizm się upomina.

Ja ostatnio mam fioła na punkcie białego barszczu z jajcem

I życzę by marzenie się spełniło

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Dzięki Basiu I tego się będę trzymać
Ja parę tygodni wcześniej wchłonełam żurek z jajkiem,tak za mną chodził, a teraz te kwaszone ogórki...ciekawe co jeszcze.

Dziś wreście nasiusiałam do pojemniczka i mąż zaniósł do laboratorium,bo też zawsze zapominałam.W pon.wizyta.
Zmykam,bo mam sterte prasowania,która ciągle się piętrzy.
Muszę się z nią w końcu zmierzyć.

MIŁEGO DNIA KOBIETKI

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:09   #2298
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
a ja ostatnio wpierdzielałam

dziękuję ale podejrzewam że te bakterie w moczu to już nie bardzo co? nie chce mi się czytać na necie bo pewnie zaraz się dowiem że mam nowotwór nerki
Nynka, sa bakterie, które naturalnie występują w moczu, bo są one gromadzone na skórze i w okolicy, zwłaszcza rano. Gdyby było coś nie tak to inne wskaźniki byłyby również powiększone.

Fosforany zaś, to efekt naszego odżywiania się, ja jak ostatnio oddawałam swoje siuśki do badania to miałam fosforany i to był efekt zeżartej sałatki po grecku (pomidory, zielona sałata, papriken)

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-03-14, 10:09   #2299
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:

witajta mamuski! wiecie co z tymi smakami tu na forum to powinno byc zabronione. skad ja teraz tego arbuza wezme!! a chodzi za mna niemilosiernie. i nie spoczne poki go nie znajde. a moze byc ciezko. bo w de nie ma biedronki

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:10   #2300
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Bo to super modny kolor w tym sezonie kochana a sukieneczka piękna bardzo bardzo odna bo zwiewna i miętowa czyli będziesz MODNA MAMA
Kilka lat temu, pamiętam, że to już jakiś ciepły miesiąc był, widziałam u siebie pod blokiem dziewczynę, w bardzo zaawansowanej ciąży właśnie ubranej na wesele. Wyglądała po prostu przepięknie, ten obraz utrzyma mi się do końca życia, żadna inna panna z gości weselnych nie wyglądała tak ślicznie jak ona i ja też mam zamiar przyćmić Pannę Młodą, a co, będę taka wredna, kobiecie w ciąży wszystko wolno :P (Żartuję oczywiście, nie będę taką zołzą)

Edytowane przez Nisia4
Czas edycji: 2012-03-14 o 10:11
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:11   #2301
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
witajta mamuski! wiecie co z tymi smakami tu na forum to powinno byc zabronione. skad ja teraz tego arbuza wezme!! a chodzi za mna niemilosiernie. i nie spoczne poki go nie znajde. a moze byc ciezko. bo w de nie ma biedronki

a real???? bo tam tysz widziała JA
Stary 2012-03-14, 10:19   #2302
aga_ton
Wtajemniczenie

melduję się i ja
zjadłam śniadanko i już mi niedobrze, dzień jak codzień

wy tu tak ładnie przybieracie na wadze a ja chudnę, spadłam już do 46kg. ja akurat najmniej się przejmuję tym ile przytyję, każdą wagę da się zrzucić.

bardziej boję się tego, że do końca ciąży będę rzygać, a tu jeszcze tyle miesięcy zostało i jeszcze ten paskudny posmak w ustach... jak się tego dziadostwa pozbyć?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:21   #2303
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Hej laski!

Jako specjalistka od siuskow moge Ci napisac nynka że są super.Pij tylko więcej bo najlepszy jest mocz bezbarwny

Patrzcie co znalazłam:http://www.mamonadchodze.com.pl/
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:23   #2304
karolluki
Raczkowanie

Cześć dziopki
produkujecie te posty jak fabryka, już nie wyrabiam z czytaniem
wczoraj musiałam jechać na uczelnię załatwić stypendium, jak wyjechałam z domu o 6 rano to wróciłam o 17, cały dzień w biegu, pół dnia tłukłam się autobusami, masakra jakaś, wróciłam do domu i padłam na pysk, ale przynajmniej załatwiłam wszystko pozytywnie
Dziś siedzę w domu nigdzie się nie ruszam, no chyba że po arbuza, bo zawsze jak wejdę na forum to mi smaka na coś zrobicie, niedobre wy
Jutro idę na badania i do Urzędu Pracy usłyszeć od miłej pani "bardzo mi przykro ale w chwili obecnej nie mamy dla pani ofert pracy", więc pewnie też mi zejdzie z pół dnia zanim to wszystko obskoczę bo jadę autobusem.
Witam nowe mamcie, bo widzę że zasiliły nasze grono
Nie wiem która wrzuciła linka do tych spodni z kokardką ale za☠☠☠iaszcze są, może se fundnę a co, zaszaleje
A w poniedziałek idę do gin, już się nie mogę doczekać
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:38   #2305
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też dzisiaj zaczynam 16tc czyli II trymestr można uznać za rozpoczęty
hmm jak to? a czy II trymestr nie jest od 14t ?
czyli moje rozpoczęcie wczoraj było fiaskiem ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:41   #2306
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
szalejecie....
znów 15 stron do nadrobienia...
po badaniach wróciłam skonana do domu. ale nic to! najważniejsze, że z Bąblem w porządku. 97mm ma już tętno tym razem 142 więc już sie nie nastawiam. Chłopiec czy dziewczynka.. zobaczymy, bo dziś się Maluch nie chciał ujawnić. Widziałam serduszko pieknie podzielone na dwie komory, aortę - niesamowity widok...
Termin mam na pograniczu 31.08 lub 1.09. zobaczymy kiedy Niunia będzie chciała przyjść na świat...
I kolejna pozytywna wiadomość - moja torbiel na pewno nie jest żadnym nowotworem kamień z serducha
Wracam do nadrabiania. pewnie jeszcze dziś coś naskrobię.
Śliczne jesteście Dziewuszki i macie śliczne brzuszki

ogromna sie ciesze, że dzidzia ma się dobrze

Cytat:
na mnie, jak mi się poprawi samopoczucie, czekają mandarynki, bananki i winogrona

dziekuje za winogrona tz mnie tez wczoraj zaopatrzył w nie plus mandarynki

Cytat:
Dziewczyny gdyby któraś była ciekawa, pytałam o te spodnie i mają pas taki typowo ciążowy
http://allegro.pl/show_item.php?item=2202410808
Ja chyba się na nie zdecyduję bo strasznie mi się podobają, ale na razie ich nie potrzebuję, a poza tym cały czas myślę nad rozmiarem.
Moim największym ciążowym-ubraniowym zmartwieniem jest wesele u szwagra w czerwcu. Mam dwie sukienki, które może ciążowe nie są, ale się nadadzą, ale w jednej już obskoczyłam kilka wesel, a druga to moja z drugiego dnia wesela i mam dylemat czy kupować coś specjalnie? Z drugiej strony znalazłam np. coś takiego http://www.riverisland.com/Online/wo...g-dress-615503 co spokojnie nada się i na ciążę i po, tak mi się zdaje przynajmniej, jak myślicie?
piekna!!!! pastele modne w tym sezonie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Tak nieśmiało zapytam czy przyjmiecie mnie do swojego grona?
Rozpoczęłam właśnie 16 tydzień ciąży i mam termin na 2.09.
witam ja też nowa

Cytat:
Napisane przez drace Pokaż wiadomość
dobry wieczór

ostatniego dnia stycznia zobaczyłam bladuchną drugą kreseczkę a dziś maleństwo ma 2 cm i na zdjeciu przypomina misia

jeśli pozwolicie chciałabym się przyłączyć i dzielić z wami ten czas oczekiwania. termin porodu to początek października...

pozdrawiam ciepło

również witam

Cytat:
Napisane przez agulinka Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynybłagam pocieszcie,bo jestem typowa blondynkalekarz kazal mi brac juz 2 tyg temu femibion 2 razy w tygodniu,a folik 5 razy w tygodniu a ja nie wiem jak go zrozumialam bo myslalam,ze mialam brac tylko 2 teraz a po 17 marca dopiero folik 2 razy w tyg i okazuje sie ,ze jestem gdzies w 7 tyg i zjadlam gdzies z 6 tabletekteraz sie zamartwiam,bo to przeciez wazne dla mozgu dzieciatkapocieszcie błagam
wiesz nie mam pojecia. jak dowedziałam się, że ejstem w ciązy na wizycie w 8 tyg gina kazała mi folik odstawic i brac sam femibion 1, teraz od piatku zaczne już 2. ale nie boj się, zazywaj teraz codziennie i bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
fajne linki wysyłacie do różnych ubrań ciążowych ale tak się zastanawiam, czy nie boicie się kupować w necie ubrań takich jak spodnie? ja bez przymieżenia nigdy bym spodni nie kupiła ani koszuli na przykład bo nigdy nie wiadomom jak się to w rezultacie na ciele ułoży no chyba że się ma figurę jak modelka i wszystko ładnie leży ja niestety takiej nie mam
ja nie lubie kupowac ciuchow przez internet, jedynie jak np zmierze w sklepie i nie ma rozmiaru i potem szukam w necie wiekszy albo mniejszy jeansów bym raczej nie kupiła, ale takie legginsy czemu nie. w krk jest pelno sklepow z odzieza ciązowa, ale watpie czy za 10-15 zl kupie legginsy

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
nie przejmuj sie ja tez sie tak czuje. wrocil mi apetyt i na slodycze niestety tez. i troche sobie folguje. ale koniec z tym! musze sie wziasc wa garss bo jak tak dalej pojdzie to bedzie slabo.

poszlam kupic spodnie dresowe z takim wysokim stanem, sa w sklepach sportowych jako do yogi, bardzo wygodne i jak sie przejzalam w lustrze i jaki mam celilit to sie za glowe zlapalam a to dopiero poczatek!!! co to bedzie pozniej! az mi sie ryczec chce!

dziewczyny mozna cos na celilitis w ciazy uzywac?

taz mam takie postanowienie od jutra. niby mi tylko 3 kg ale w biodrach mam juz o 4 cm wiecej
ostatnio w m jak mama był artykuł na ten temat. po pierwsze to rób peeling, ze 2-3 razy w tygodniu. sa kremy dla kobiet przeciw rozstępom i one tez maja w sobie dzialanie antycelulitowe dla skory, no oczywiscie nie mozemy oczekiwac cudów, niestety, ale zawsze cos ja akurat stosuje mustele, ale jest tez elancyl, słyszałam ze tez dobry. w ogole ważne ejst nawilzanie skory i szukanie kremow z takimi skladnikami jak : maslo kakaowe, witamina e, maslo shea, ekstrat z warkotki azjatyckiej, związki krzemu, witamina c, glikoproteiny, wyciagi z soi to wszystko z m jak mama, nie że sama to wiem

Cytat:

wiesz w normalnych jak już brzuszek podrosnie moze cie gniesc ta gumka pod brzuchem, , gdyz wiekszosc nie ma takiej szerokiej gumki, tylko te zwykle. ja takie z szeroka kupilam raz w zarze, ale juz wiecej nie spotkałam chodzi mi o takie z szeroka gumka jak tu

dzien dobry mamusie

mam ochote na kluski śląskie !!!!! tylko kto mi je zrobi

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-03-14 o 10:43
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:41   #2307
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
hmm jak to? a czy II trymestr nie jest od 14t ?
czyli moje rozpoczęcie wczoraj było fiaskiem ?
Konczi ja sie pomerdałam :plis: wybacz

Nie wiem jak ze smakami, ja się właśnie obżeram "zdrową" zupą - nudle knorowskie ser w ziołach najwyżej polecę do kibelka jak dzidziol mnie kopnie w żołądek

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-03-14, 10:45   #2308
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

bafi tymi nudlami knorowskimi zrobiłaś mi smaka na chinska zupke z vifona.Ale chyba nie zrobie tego potomstwu....
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:46   #2309
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
moje zaczęły mnie cisnąć jak mi troszkę brzuszek urósł, bo kończyły się na wysokości pępka. a te mam aż po cyce

dzień dobry Wam euthyrox wzięty, pokój się wietrzy i zaraz zmykam zrobić sobie śniadanie i wstawić białe pranie. woda tutaj jest taka twarda, że wszystko mi poszarzało i wybieliłam dopiero przez całodzienne trzymanie w wybielaczu z vanisha... na 5 litrów wlałam 2 saszetki, a nie 1 na 10l ale puściła szarzyzna

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:48   #2310
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32915555]bafi tymi nudlami knorowskimi zrobiłaś mi smaka na chinska zupke z vifona.Ale chyba nie zrobie tego potomstwu....[/QUOTE]

Choco nie uwierzysz a może uwierzysz jak byłam z Klaudią w ciąży to młoda ze dwa razy kazała mi zeżreć właśnie takiego Vifona

ks. Jan Twardowski
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości