|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do walki z pupą - też to mamy - sudocrem, bepanthen i mąka
|
|
|
#1022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
|
|
#1023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja krocze wietrzyłam, robiłam okłady z tantum rosa i psikałam octeniseptem (tym co do pępka maluszka) przynosiło ulgę
|
|
#1024 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie. No i skonczyly sie nocki z jedna tylko pobudka. Trzy noce pod rzad znow wstajemy trzy razy
Ostrowiec Św. a Ty?? Cytat:
|
|
|
|
|
#1025 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Ci nawet gratulowałam bo akurat jak urodziłaś pisałąm na Waszym wątku ![]() No własnie piję w tej chwili ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dla Melci ![]() Cytat:
Tu masz linka z poradami http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/mothers/6/1462 Cytat:
![]() pieluch niestety nie znam ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Mała usnęła znowu w foteliku :/(lepsze to niż na rękach) Miałąm jechać na misto zeby ruszyć d...e ale mi się nie chce ![]() Ale ide zupkę zrobić, już wywar się gotuje......dzisiaj barszczyk Kupiłam ostatnio kurczaka karmionego na kukurydzy w związku z tym że karmię (.)(.), chciałam coś lepszego i jest super. Nie dość ze żółciutki to wywar ładnie pachnie i mięsko smaczne. Tani nie jest bo wazy niewiele ponad kilogram a kosztuje 8 euro ale cóż czasami warto dopłacić
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiam Wam Alexa, tutaj bo na imageshack z tableta za duzo roboty
biedny chorutki, ale juz lepiej...
|
|
|
|
#1027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szare mydlo i octenisept,wietrzenie,myc ie 2x dziennie,czesta zmiana wkladek |
|
|
|
|
#1030 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() A patrz... nie wiedziałam:P Cytat:
Cytat:
A te co są wycofywane polecała lekarka, tzn. dała darmowe opakowanie KiD i Tymek je dostawał dobre 2 tyg. ![]() Cytat:
![]() A jak nie masz, to w większych sklepach widziałam często, że foteliki ludzie wkłądają do wózków Cytat:
Ból w piersi na początku przerabiałam - im dłużej karmisz tym mniej będzie boleć Cytat:
![]() Moja kreacja dotarła w poniedziałek ![]() Do tego żakiet, buty na obcasie i wyszczuplające majty i się sobie podobam a jak dojdzie jeszcze nowy fryz, to już w ogóle![]() Za to druga kiecka (za jedną przesyłką:P) kupiona z myślą o weselu na koniec kwietnia jest super aż żałuję, że nie wzięłam 2 kolorów tej drugiej bo w czerwonej, to na chrzciny nie bardzo![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do owijania na noc, to wróciliśmy do rożka mimo, że nóżki wystają, a na to koc i śpi lepiej Cytat:
1. chce się spać, a nie może usnąć 2. idzie kupa ![]() ------------------------ Nadrabiam dalej i wracam
|
|
#1031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kasizak dziekuje za stronke o odbijaniu. musze jakos w nocy sobie radzic ba ja zadarze zasnac trzymajac go na rekach w pionie |
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1033 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odp w spr pieluch,nie połaszę sie jednak na nie
Cytat:
2.W tym przypadku chyba jak już mocno trzyma główkę,też mam ale jeszcze poleży bo mała mimo ,ze trzyma główkę sztywno to czasmi ma akcje ,ze jej ta główka lata na wszystkie strony Zgadzam się z przedmówczynią co do pisania o czym sie komu podoba Cytat:
za opis,taki poród to na sam początek mógł być ,aby reszty nie straszyc,a ty takim zakończyłas .Co do krocza to ja polewałam tantum rosa z butelki ,myłam na zmianę laktacydem i białym jeleniem,ale zapach mi tego bardzo nie podchodził.Dzis kupiłam już Nice smoczek od 3msc bo ten od 0do3 msc jest za mały tzn strasznie sie zaczął jej odciskać na buźce ,podejrzewam ,że dlatego gdyz musi bardzo mocno ssac żeby go poczuć ,ze go ma.Na razie czeka wygotowany na akceptację bo malucha śpi jeszcze po spacerku.Dokupiłam też smoczki tommee tippee dwójki ,ale boje się trochę jej dać mleczko z nich ,bo wtedy moze odrzuci moje cysie ,a raczej nakładki. Pearl i MissZuziu po ile kupiłyście laktator medeli bo chciała bym sobie kupić i robię obczajkę cen w Warszawie. No tak my po spacerku i wyszło teraz słońce
|
|
#1034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. wczoraj zaczęłam myśleć nad nosidłem, ale jeszcze nie szukałam jakie ew. kupić w sierpniu chcemy jechać w góry, więc musimy coś takiego mieć, ale jak się uda, to wypożyczymy gdzieś te typowo górskie Cytat:
![]() Dla mnie też poród mimo bólu (jak dla mnie całkiem znośnego ![]() A co do krocza, to ja nie do końca robiłam tak jak mi kazali, tzn. myłam często szrym mydłem + 2-3 razy dziennie octaniseptem psikałam... żadnego wietrzenia nie uprawiałam, bo mi zimno było ![]() Cytat:
_________________________ ____ Teraz jestem na czysto ![]() Mój synuś znów dzisiaj spał po 6 i 4 godzinki potem pojechałam do lumpka na łowy... obkupiłam Timiego w ciuszki na wiosnę/lato, sobie sukienkę bawełnianą sprawiłam za 6 zł ![]() Potem jeszcze kurs do Urzędu Skarbowego ![]() Jechałam rowerem pierwszy raz od czerwca i ahh... to jest to co lubię ![]() No i dostaliśmy kolejny zrzut ubranek dla Timiego - komplet polarowy śpiochy + kurteczka, kilka bluzeczek z czapeczkami w ten sam wzór ![]() jeszcze trochę, a ja będę wydawać powoli co mniejsze ubranka ![]() i to chyba tyle... teraz mały śpi - od 9 nie spał dłużej niż po 5 minut, teraz kima w partiach po 15-20, a na 18 idziemy zobaczyć występy uczniów mojego męża i jego też przy okazji
|
|
#1035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja szukam sukienkę na komunię i na chrzciny.
|
|
#1036 |
|
Zadomowienie
|
agacia_cz dzwoniłam do położnej i pytałam o ten zagęszczacz, niestety nie potrafiła mi powiedzieć czy do mleka NAN1 można dodać zagęszczacz Bebilonu, radziła nie kombinować.
Powiedziała, ze jak dziecku sie ulewa to można zastosować mączkę chleba świętojańskiego (nigdy o tym nie słyszałam), a w przypadku kiedy dziecko się nie najada i budzi się na karmienie szybciej niż co 2godz. to można zastosować mąkę kukurydzianą. Z tą mąką to mówiła żeby zacząć od malutkich proporcji, na 100ml wody ugotować 1/4 małej łyżeczki mąki i tym zagęścić mm. Ogólnie mówiła, ze jak dziecko prześpi 2-3godziny to wszystko jest w porządku i żeby niczym nie dokarmiać bo można dziecku żołądek rozregulować.
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratulu je.
|
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka na wesele: http://allegro.pl/sexy-sukienka-z-cz...190390045.html kolor czerwony Ta druga fajniejsza, bo pierwsza jest od góry luźna i śmieszne rękawki a materiał wiskoza z elastanem czyli taki jak na bluzki np.
|
|
#1040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Anulka 86 piękny opis porodu!
migiem poszło hehe Krocze normalnie myłam żelem intymnym, a szwy masz na pewno rozpuszczalne, także same Ci wyjdą ![]() kamciurka piękny chłoptaś! ![]() no o witaminie D którą daje się w kapsułkach wyciskanych Kinia chwyci zabawkę, ale też nieświadomie macha nią ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam tą z HIPP |
|
|
|
|
#1042 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Mam chustę wieć nie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrobiłam ledwie pół strony, a mała płacze :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spadam, resztę później nadrobię
|
|
|
#1044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda, musze jeszcze poszukac. Ewentualnie zdecyduje sie na bluzke rorpinana ale spodni ani spudnicy tez nie mam ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Znalazłam cos takiego http://allegro.pl/elegancka-kopertow...176598901.html co myslicie? nie miała bym problemu karmiac. Kolor miodowy i rudy mi sie podoba.
|
|
#1045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bebilon właśnie w składzie zawiera tą mączke chleba św. a mi ale sie przysneło, mały wypił mleko i zasnął na moim ramieniu i tak dobrze mu się spało ze aż mi się zachciało więc go położyłam w moim wyrku i razem z nim sobie drzemałam ale miałam straszny koszmar, że mój brat ma jakąś nie uleczalną chorobę i umiera i wszyscy o tym wiedzieli i się pogodzili z tym a ja na każdym kroku ryczałam jak oszalała bo tak bardzo nie chciałam by umierał by odchodził bo przecież mieliśmy jeszcze tylke życia przed sobą mielismy wspólnie spędzić wakacje razem z naszymi dziecmi , mieliśmy razem chodzić na spacery itp raany co ja napłakałam się wtym śnie i na jego pogrzebie byłam na końcu ![]() teraz to aż muszę do niego zadzwonic i mu powiedzieć ze bardzo go kocham rozumiem jak byśmy byli pokłóceni to bym to odbierała tak że mnie sumienie rusza ale nie jesteśmy skłóceni, no taka się przerażona obudziłam że pierwsze co, to pomyślałam że musze mu powiedzieć że go kocham nienawidzę tak realistycznych snów
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bluzka i spodnie/spódnica to fajny zestaw
|
|
#1047 |
|
Rozeznanie
|
bambusiek obie sukienki bardzo ładne.My też wrociliśmy do rożka,ale tylko na usypianie ,bo zasami inaczej Młody nie chce.
Ja też ma witaminę d w kroplach. Dostałam pieluchy z Lidla,czy któraś z Was próbowała? |
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, odczepiam zaraz moje dziecię od (.), dam butlę i zaczynamy się zbierać do wyjścia
![]() będę jutro, papa
|
#1049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=2120028602
|
|
|
#1050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ranula u nas pediatra była w 10 dobie a położna zaraz jak wróciliśmy ze szpitala. Cytat:
ja stwierdzilam ze jeżlei mała zacznie sie prężyć i drzeć to pierwsze co to delicol.Cytat:
Cytat:
jak ten czas szybko leci...Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

,a myślałam ,że nas to omieni,pewnie to od tych chusteczek pampersa.

cieszcie sie kupkami, bo potem to juz tak jak w tym nowym programie na tvn w niedziele o 20 Surowi rodzice czy jakos tak
, w pon pojde znowu do gina jak mi nie przejdzie, czytalam ze mozliwe takie okresy, wczoraj juz bylo sucho, a wieczorem wzielam tabletke tj, zapakowalam
wiem, ze Agamili pisala cos, ze miala okres 10 dni, no ale ja juz prawie 2 tyg.

Nasze maleństwo chciało trochę wcześniej nas poznać więc od 16 lutego jestem mamusią Ewy
Ma niedobór wit D pewnie 

teraz jeszcze musze dokonczyć badania praca bedzie gotowa
Gabrysia - 09.02.2012