|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
ja tez witam z kawa.
Chciaam sie przywitac tylko zyczyc Wam milego dnia i lece z kolezanka do kosmetyczki na dobor kosmetykow ![]() bede po poudniu chyba :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Osobiście nie chciałabym tam rodzić, ale różnie bywa. I może się zdarzyć z przyczyn losowych, że jednak tam wyląduję. Chociaż w Gliwicach szpital mam bliżej ![]() A tak na marginesie istnieje możliwość pooglądania szpitala? Poza szkołą rodzenia? (ja to będę miała w ramach szkoły, ale tak się teraz zastanawiam). Idę na śniadanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pisze z telefonu. Wszyscy jeszcze spia, a ja nie moglam, bo muszla mnie wolala ![]() Branzoletka, wspolczuje takiej wizyty. Agunia, mam nadzieje, ze lepiej Wam teraz bedzie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |||||
Zakorzenienie
|
I ja się z kawką witam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ad.2 Wszystko zależy od tego jak "miękką" pies ma szczękę. Jeśli się potrafi ładnie hamować, nie ugryzie mocno stopy. Mój pies zapędza się za bardzo tylko w totalnym ferworze zabawy, jak się z nim na przykład sznurkiem przeciągamy i go mocno "pobudzimy" i np. źle złapie sznurek (znaczy zamiast w sznurek wceluje w rękę a i tak wtedy zahamuje się na tyle, że do krwi nie ugryzie, co najwyżej siniaka zrobi), w takiej zabawie jak ta na tym filmiku z psem nie byłoby mowy o zbyt mocnym przygryzieniu. Ale to znowu kwestia tego jak dobrze zna się swojego psa i jego odruchy Ad. 3 No z tym ogonem to wystarczy się przyjrzeć dwóm obcym psom jak się spotykają. Zazwyczaj wtedy ogony mają podniesione bardzo wysoko do góry, sylwetka jak najbardziej naprężona i wyprostowana, łeb wysoko, uszy postawione pionowo. Taka postawa to próba siły, pokazanie, jaki ja mocny jestem. Jak do tego dojdzie zjeżona sierść na karku i merdanie ogonem wysoko, to już jest groźba - nie podchodź bliżej, bo zaatakuje. Następny etap to odsłanianie zębów i warczenie, to już ostateczny sygnał, potem będzie atak. natomiast jak pies merda ogonem nisko, sylwetkę ma jakby bardziej przypłaszczoną do ziemi, uszy położone po sobie, to zwykle świadczy o przyjacielskich zamiarach. Tylko trzeba obserwować, czy pies ma ochotę na kontakt, czy sam do nas chętnie podchodzi, czy jednak odwraca się, próbuje odejść. Wtedy takiego psa lepiej zostawić, bo to może świadczyć o lękliwości, a zlękniony pies też potrafi zaatakować jak nie da mu się szansy na ucieczkę. I obcego psa jak chcemy pogłaskać, to zawsze jak piszesz, najpierw dajemy rękę do powąchania (a w ogóle jak podchodzimy, to najlepiej nieco od boku, nigdy wprost na psa), i próbujemy psa pogłaskać po klatce piersiowej tuż pod szyją albo za uchem, nigdy po głowie, psy tego bardzo nie lubią i czasem "nieoczekiwanie" mogą capnąć. Ja raz w duchu bardzo mocno sobie dziękowałam, że mój pies jest takim okazem łagodności, bo osaczyły go na deptaku dzieci i zaczęły głaskać, a że jedna dziewczynka się go trochę bała, to zamiast głaskać uderzała go w słabiznę i uciekała. Psa oczywiście mocno trzymałam, ale na szczęście i tak nawet nie drgnął, bo przyzwyczajony jest do takich "zabaw" i mu to nie przeszkadza, ale inny mógłby capnąć. Od razu dziewczynce wyjaśniłam, żeby nigdy, ale to przenigdy tak żadnemu psu nie robiła i dlaczego. Generalnie to ja uczę dzieci u nas na osiedlu jak w ogóle do psów podchodzić, witać się itp., bo większość o tym nie ma zielonego pojęcia i radośnie z piskiem lecą biegiem na złamanie karku wprost na psa, żeby go pogłaskać. A to się może kiedyś fatalnie skończyć. Uff, ale się rozpisałam, jak zanudzam to mówcie i się nie krępujcie, bo ja mogę o tym nadawać non stop, a wiem, że to może nudzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kathrinaaa, Blue ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-03-17 o 09:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() U nas dziś bardzo ładnie, spacerek będzie obowiązkowy ![]() Obudziłam się przed o 4.20 jak tż wstawał do pracy ![]() ![]() Idę zagnieść ciasto na bajgle-ciekawe co mi z tego wyjdzie ![]() A Soleilka kiedy w końcu wraca? Dziś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Ciekawe czy uda mi się Was dzisiaj nadrobic
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() ja wstałam o 8, nastawiłam pranie, zjadłam śniadanie i czytam co piszecie... od poniedziałku do niedzieli są rabaty w reserved 25% na wszystko może jesteście na kupnie butów, torebki, biżuterii, bo innych rzeczy to chyba nie warto kupować na nasze brzuchy ![]() http://www.reserved.com/pl/kids-collection/girl-056-086 |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, bo pierwszy raz będę coś takiego robić
![]() ![]() Robić będę z tego przepisu: http://www.youtube.com/watch?v=CkcBQ...6cFAAAAAAAAbAA ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Wczoraj dostałam bluzkę od szwagierki-udało jej się za grosze kupić w outlecie M&S ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To fT4 albo masz w innych jednostkach, albo z przecinkiem w innym miejscu. Ja mam 13,65. Jednak nie czekam do jutra, tylko przekroiłam jedną 50-kę na pół i mam 100+25. ![]() A swoją drogą nawt gdybym się obudziła po 5, to i chyba i tak bym nie wstała, żeby prać, więc Cię podziwiam! kathrinaaaaa dobrze prawi ![]() ![]() ![]() ![]() Jak wyniki będą dobre, to dzisiaj. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Rozeznanie
|
dziś zakończyłam 24 tydzień, waga +4kg, obwód brzucha na wysokości pępka91-92 cm. Takie pomiary wymyśliłam sobie robić co sobotę , wiec od tygodnia przybyło mi 0,5 kg i 2,5 cm
![]() idę powiesić pranie i zrobić ciasto na naleśniki, a później wyruszam w teren bo szkoda pogody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1395 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bajgli nigdy nie jadłam, ale wyglądają tak smakowicie że postanowiłam zrobić. Ciasto właśnie rośnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny.
Ja spalam dziś do 8.00 ![]() No i zaczynam dziś 21 tydz. ![]() Miłego dnia dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |||
Zadomowienie
|
Witam. Dziś humor ciut lepszy, ale generalnie dalej nie fajnie. Mąż w czwartek wyjechał i samotna sobota przed mną
![]() Moze dziś wpadną na kawę do mnie dwie koleżanki z pracy i troszkę mnie rozweselą ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że uczysz dzieciaki właściwego podejścia do zwierząt ![]() Cytat:
![]() Jak się TSH waha i często sie zmienia dawki to polecam ten system. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamusie
![]() jaki piękny dzień dzisiaj ![]() ![]() ![]() Wisła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a połówkowe też mam wtedy kiedy Ty (12.04) hihi |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Nacytowałam i wszystko szlak trafił
![]() W każdym bądź razie ciesze sie z powodu przeprowadzki Asi i nie moge doczekać sie powrotu do domciu Soleilki ![]() TŻtowi wczoraj wieczorem sie przypomniało, ze nasi znajomi (para) wyprawiają dzis wspólne urodzinki, bo maja zbliżone daty urodzin a TŻ zdeklarował im, że bedziemy, wiec musze szukac na szybcika jakiegos prezentu ![]() Lece do miasta, bo przy okazji wyśle mamie kartke, ma urodzinki pierwszego dnia wiosny ![]() Oooo właśnie TŻ dzownił, ze sie szybciej zwolnil i jedzie juz do domku ![]() Wpadne tu później, nie smutać sie tylko!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja się zmierzyłam na wysokości pępka i mam 93 (ale pod brzuch bardziej wystaje) ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | ||||
Zadomowienie
|
Ale wczoraj miałyście wszystkie humorki. biedactwa! Głowy do góry! Wiosna idzie, brzuchy rosną , a dzidziulki z nami już latem...ehhh mój rym to biały rym jak co
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- A mój dzidziol mi od godziny jeździ w brzuchu. normalnie czuję jak się przewraca urwisek jeden! a nic słodkiego nie jadłam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad. 2 Przez ponad miesiąc 75 tworzyłam z 50-ek i na ogół dzieliłam je na równe części. Potrzebny jest ostry i cieki nóż. Teraz wiem, że po ciąży czeka mnie obniżanie dawki, więc na razie wykupuję wszystko, bo szczerze mówiąc wolę mieć zapas. Twój system też jest dobry, ale dawki 25 nie mam. Zobaczymy, co endo zapisze po 6 tygodniach, bo sądzę, że teraz najlepiej czułabym się przy 125 codziennie. Cytat:
![]() Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-03-17 o 11:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | ||||||||
Branzoletka
|
Hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale wam zazdroszczę ![]() ![]() ![]() Rany jest tak cudnie i mam tyle energii, że robiłabym kilka rzeczy na raz ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najczęściej kupujemy polski chleb (który też nie smakuje jak w Polsce, bo jest pieczony z tutejszej mąki, a ona jest bardziej wilgotna niż polska i chleb prędzej spleśnieje niż się zeschnie), albo piekę sama z mieszanek ![]() Idę robić bajgle, jak wyjdą to się pochwalę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() Muszę ogarnąć domek i lecę na spacerek z synkiem, mężusiem i ukochanym pieskiem ![]() Jak ja uwielbiam taką pogodę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Zadomowienie
|
to ja mam troszkę dalej
![]() ![]() ![]() Edytowane przez chmielinka Czas edycji: 2012-03-17 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.