|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33276147]Jasne, na pewno wiesz lepiej czy tym 80% kobiet jest zimno.
Widzę, że gram na nerwach niektórym osobom przez swoje "niedopasowane" ubrania.Nikt poza mną nie wie czy jest mi za zimno czy za ciepło. Dostosowuję ubranie do tego jak ja odczuwam temperaturę, a nie ktoś inny. Dlatego czasem chodzę np. bez kurtki ale w rękawiczkach, bo w dłonie jest mi zimno, a w resztę ciała już nie. Jak wyszłam w odzieży zimowej, to było mi za ciepło. Serio, nie było mi za ciepło na przekór. Już prawie miesiąc chodzę w kurtkach tzw. wiosennych i o dziwo pomimo mojej domniemanej głupoty nie zmarzłam ani nie byłam chora.[/QUOTE] Na moich nerwach nie grasz, bo nic mi do tego, po prostu wyraziłam swoje zdziwienie. W moich rejonach pogoda z temp. 5 st. C i z porywistym, przenikliwem wiatrem jest dość typowa w zimie. Podobnie zimne dni zdarzały się i w grudniu i w lutym. Z tym, ze gdyby w kalendarzu był np. 15 grudnia to raczej nie widziałabym tych "gorących" kobiet w trenczach i pantofelkach. A wczoraj większość pań była wg mnie zaskakująco lekko ubranych, w myśl zasady: "jest wiosna to musi być ciepło, zwłaszcza, że mam nowe wiosenne ciuszki do pokazania". I to mnie dziwi
|
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
A mnie tak wkurza ostatnio moja "koleżanka" pożyczyłam jej książke miesiąc temu ,ale ona twierdziła czy narazie jej nie czyta . Chciałam ja odzyskać i juz od jakiegoś czasu cały czas jej pisze i przypominam żeby mi ją przyniosła ,a ona cały czas nie przynosi!! ostatnio jeszcze mi napisała że co jej tak truje o ta książke ,ze przecież mi jej nie zeżre ;/. Kurcze jak na jutro mi nie przyniesie to pojde do domu do niej poprosze książkle i koniec !! . Nie rozumiem takich ludzi , co to za problem ?? komus oddać jego własna rzecz?!
|
#2643 | |||
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Byłam młoda i głupia, olałam, teraz bym nie odpuściła.Cytat:
Cytat:
Witam! Nieśmiało pozwolę sobie wysunąć w kierunku szanownych pań mą uniżoną suplikę... 30 dkg pasztetu zapiekanego. |
|||
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomnial mi sie tez jeden newsletter zaczynajacy sie od Yo bialasy i konczacy Peace Ale widze, ze juz z tego zrezygnowali.
|
|
#2645 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2647 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
a co do zwrotow w mejlach, przyznam, ze w mojej bujnej korespondencji allegrowej uzywam "witam" i "pozdrawiam" - ale teraz mysle, ze zmienie to na "elo, ziom" i "narka", ew. "papatki" .
|
|
|
#2648 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Przykład Ale podpisali się też zdrobnieniami swoich imion |
|
|
|
|
#2649 |
|
Szef ds. Wymianek
|
moja kolezanka miala na scisk 71 cm pod biustem i w Milli odziano ja w Rio z obwodem 28...
|
|
#2650 | |||
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A Milla miała być we Wro pierwszym faktycznie dobrym sklepem - omijam to to z daleka
|
|||
|
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
To miałam chyba wyjątkowe szczęście albo początki ich biznesu nie były takie złe, bo za pierwszym razem dobrały mi dobrze dwa staniki. Następny już był średni, natomiast ostatniego nie noszę w ogóle, bo ma za mały obwód
. Od teh pory kupuję staniki w internecie, natomiast nigdy nie zdarzyła mi się u nich sytuacja, że ktoś odchylał zasłonę i robił ze mnie show na cały sklep .
|
#2652 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Ale przedstawienia na sklep też ze mnie nie robiono
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie zdziwiło mnie dzisiaj to, że każdy maturzysta w mojej szkole musi zapłacić 10 zł za catering dla nauczycieli, którzy będą egzaminować nas na maturze. Jeżeli każdy zapłaci to wyjdzie około 1500 zł za kanapeczki dla nich. Wydaje mi się, że to normalny dzień pracy? Naprawdę nie mogą sami zaopatrzyć się w jedzenie dla siebie?
Edytowane przez candiess Czas edycji: 2012-04-02 o 15:35 |
|
|
|
#2654 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Szkoda byłoby mi kasy na jedzenie, którego nie tknę.I dziwi mnie to, że u Ciebie w szkole maturzysta ma obowiązek płacić za coś takiego. Z jakiej racji niby. To on utrzymuje nauczycieli? Matura płatna jest? Nie sądzę
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o maile do wykładowców to ja zawsze piszę "Szanowany/a Pan/i ....... (wstawić tytuł naukowy)" i tyle
![]() Wchodząc do sklepu mówię dzień dobry, ale w korespodnecji mailowej mniej oficjalnej np allegro używam słowa witam, bo też tak jak niektórym dziwnie mi używać dzień dobry w mailu, bo przecież ktoś go może przeczytac w nocy i wtedy już dzień dobry jest nie na miejscu ;D A słowo witam używane w kontakcie na żywo jest chyba najczęściej przez facetów, i dość często spotykam się z tym, że kumple/znajomi podają sobie rękę mówiąc "witam". |
|
|
|
#2657 |
|
Raczkowanie
|
Też miałam niezbyt miłe sytuacje w sklepie z bielizną. Dodam od razu, że jestem młoda (15 lat) rozglądałam się za jakimś porządnim stanikiem. Za pierwszym razem podeszłam do sprzedawczyni i zapytałam sie o konkretny rozmiar, który nosze od jakiegoś czasu i wiem na 100%, że jest mi dobry. Ona spojrzała na mnie i mówi z uśmiechem "ten NA PEWNO będzie na ciebie za duży" ja na to, że może jednak spróbuje, na co ona wywróciła oczami i podała mi go. Za drugim razem byłam z mamą kobieta najpierw obsłużyła moją mame a później wróciła do układania bielizny. Jak podeszłam do niej z pytaniem czy moze mi pomóc to ona takim głosem "zyczliwej cioci" jak do małego dziecka "radziłąbym ci poczekać jeszcze 2 latka, tutaj nie posiadamy takich malutkich rozmiarów"... No kurcze rozumiem że nie mam zbyt dużych piersi ale bez przesady troche uwagi mi się należy. Ciekawe czy wszedzie tak traktują dziewczyny w moim wieku
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc czemu dziwnie?
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Poszukaj innych sklepów
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Konto usunięte
|
Nie dałam mojej szkole ani grosza, na studniówkę, na składkę, kanapeczki, sreczki, na nic
polecam robić to samo co ja ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- A i co mnie dziwi...Dzisiaj na przejściu dla pieszych - strasznie długo paliło się czerwone światło, rozglądam się po bokach a obok pan (na oko 50-60lat) w transporterku ma rudą kicięęęę. I ona się tak patrzy na mnie ja taka zauroczona mówię że ma pan ślicznego kota, a facet się przestraszył chyba odwrócił głowę, nie odezwał się i potem na zielonym skręcił dość szybkoWTF.............. |
|
|
|
#2662 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba, że komuś tego futrzaka zawinął
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno pies by odpowiedział...
|
|
#2664 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2665 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale może zapomniał że ma kota i tekst o ślicznej kici odebrał jakoś inaczej |
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za okropna obsługa. W sumie chamy wszędzie się znajdą. Czy małe piersi czy duże czy średnie, czy młoda dziewczyna czy starsza, każdy biust zasługuje na porządny stanik. Powinnaś iść gdzie indziej. |
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2668 |
|
Konto usunięte
|
Za sprawdzanie matur dostają pieniądze, a za siedzenie w komisji nie.
Za czasów mojej matury kazali nam płacić na "radę rodziców" (cokolwiek to było) i nawet grozili, że nie dostaniemy świadectwa.
|
|
|
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Ale najbardziej mnie bawią osoby, które twierdzą, że narzekanie to nasza cecha narodowa, po czym same marudzą, w jakim to strasznym państwie żyją, jakie to okropne Polaczki ich otaczają... No cóż, droga wolna .
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
Dziwi mnie używanie określenia "cecha narodowa". Dla mnie to tak, jakby ktoś twierdził, że wszystkie blondynki są głupie - bezpodstawne uogólnienia.
Dziwi mnie rasizm. Nie potrafię zrozumieć, jak ktoś się może uważać za lepszego od innych. Wszyscy się rodzimy, umieramy - każdy z nas ma wspólne cechy. A co do matur: rok temu, gdy pisałam maturę i pojawił się temat zbiórki pieniędzy, kilka osób się oburzyło i jedna z nauczycielek nam powiedziała: "lepiej zapłaćcie, bo jeśli egzaminator ma siedzieć cały dzień (chodziło akurat o ustne) i was oceniać, to lepiej, żeby nie był głodny -inaczej może was źle ocenić." |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

Widzę, że gram na nerwach niektórym osobom przez swoje "niedopasowane" ubrania.

Akurat do tego sklepu takie powitanie pasowalo.
Nawet sklepy internetowe są niekiedy beznadziejne (marudziłam tu ostatnio na to). Nie wspomnę o braku kultury osób, które są odpowiedzialne za mailowy kontakt z klientem. Formy typu „witam” zamiast „szanowna Pani”, „pozdrawiam” zamiast „z poważaniem” itd., to norma. I regularnie dostaję też maile zaczynające się od „Pani Katarzyno” 

Szkoda byłoby mi kasy na jedzenie, którego nie tknę.
ja taka zauroczona mówię że ma pan ślicznego kota, a facet się przestraszył chyba odwrócił głowę, nie odezwał się i potem na zielonym skręcił dość szybko
Chyba, że komuś tego futrzaka zawinął